Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  FaceBook muudab inimesed õnnetuks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 17.02.2011 00:46:09 FaceBook muudab inimesed õnnetuks vasta tsitaadiga

link :: minut.ee

Edinburghi Napieri ülikooli uurimus tõdeb, et mida rohkem sõpru on sul FaceBookis, seda tõenäolisemalt langed stressi ohvriks. Psühholoogia teaduskonna läbi viidud teadustöö näitab, et pere ja sõpradega suhtlemise positiivsed emotsioonid kaalub üles närveldamine oma virtuaalse mina kujutise hoidmise pärast.

Katsealustest tundis 12 protsenti ärevust juba FaceBooki sattumisel. Sarnaselt tundsid 10 protsenti ebamugavust sõbrakutse saamisel ning 32 protsenti neist tundsid, et kutse tagasilükkamine pani neid ebamugavalt või süüdiolevana tundma.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
UB
HV Guru
UB

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.02.2011 01:16:33 vasta tsitaadiga

Vahet pole, kas sa üritad kõigile meelejärele olla või jääd iseendaks ning pälvid sellega kellegi meelepaha, ikkagi valmistab see veidi pingeid. Loomulikult, kui sul on nimekirjas 500 sõpra ja sa kirjutad "kuradi neegrid", siis võib see kindlasti kedagi häirida ning sa jätad selle pigem kirjutamata (ehk ka ütlemata) ja oledki närvilisem, sest et ei saa olla sina ise, vaid teistele meeldida. Kõik teavad, et sõprade hulk pole tähtis, vaid nende olulisus, kuid ikka on suur number paljudele endiselt oluline, sest see nagu näitaks sinu positsiooni ühiskonnas. Ja selle positsiooni hoidmine tekitab pingeid.
Loodetavasti ei kulutanud nad liiga palju maksumaksja raha, sellisele elementaarse asja uurimisele...
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 17.02.2011 01:17:22 vasta tsitaadiga

jah. mida rohkem " sõpru" seda devalveerunum on tõelise sõbra mõiste ja seda vähem on sul tõeliste sõprade jaoks aega, sest on ju vaja kõigi oma kuuesaja sõbra profiili klikkida ja " asjadega kuris olla " selle välja mmõtlemiseks ei pea eriline tuumateadlane olema.

katsetamieks võta viis sõpra ja proovi nendega paar korda nädalas paar tundi veeta.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MONGO
HV kasutaja
MONGO

sõnum 17.02.2011 01:45:34 vasta tsitaadiga

Mingis Fachebook'is hängimine nüüd küll stressi ei tekita, kui just 24/7 seal ei istu, siis võivad tagajärjed hullud olla. Feissbuuki postitades ei ole ju oluline see, mida sinust arvatakse vaid ikkagi pigem see, mida sina arvad ehk oma arvamuse jagamine. Ehk, kui sul ei ole "sõpradeks" lambikad inimesed siis neid ei häiri sinu postitused kuna nad on sinu vaadetega nagunii tuttavad. Kui häirivad ja sellepärast kustutab keegi su sõbralistist ära siis oligi ehk nii parem.

beer_yum.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 21
tagasi üles
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 17.02.2011 08:42:43 vasta tsitaadiga

See Facebook on vaatad üldse üks haige teema, mõni võtab seda juba tõsise elutähtsusega, mida mingi loll Facebooki app näitab võtabki inimene seda kui mingit tuleviku ennustajat. Ma ei imestaks kui Facebook pannakse kinni tuleb pikk enesetapu laine.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 17.02.2011 09:15:41 vasta tsitaadiga

Link
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Tbit
HV Guru

sõnum 17.02.2011 09:28:57 vasta tsitaadiga

Elu on näidanud, et neid ei panda kinni, vaid tuleb uus ja parem(vana asi uues kuues) ning kasutajad kas lähevad sinna üle või liitub see vana lihtsalt uuega ja kasutajad tõstetakse üle.
Miks minu meelest sellised asjad ei toimi on puht globaalne erisugusus, kommuunid toimivad hästi lokaalselt, sama värvi, usku, teadmisi, kultuuri, ajalugu ja inteligentsi jagavate inimeste vahel. Kui sinna satub mõni teistsugune siis heal juhul on ta huviobjekt ja mõne aja möödudes võetakse omaks või puksitakse välja(kui mõlema poole tavaline mina selgeks saab). Need suured portaalid meenutavad hirmsasti "average joe" poliitikat kus vana hea vanasõna "vaata inimese sõpru ja võid öelda milline ta ise on" kehtib 100% kindlasti mitte icon_idea.gif.
Kuna ma pole kunagi ühegi sellise koha kasutaja ega liige olnud ei ühti minu arusaamad ja vaated ilmselt ka ühegi kasutajaga icon_smile.gif.

tagasi üles
raul141
HV veteran
raul141

sõnum 17.02.2011 09:43:49 vasta tsitaadiga

Olen ka kasutaja ja keda näost näkku ikka üksteist ikka ei tunne, siis sõbralisti asja ei ole inimesel. Sõbra sõbra kutsed samamoodi ütlen ära, kui ei tunne üksteist. Vot lühiajaliselt see asi olemas ja hoopis teine eesmärk mul sellel, mitte sõprade kogumine. Aga mine tea, voibolla ei kustuta kontot kah. Et jah arvata hulka "sõpru" võib parajalt stresssi vist küll tekitada.
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 17.02.2011 10:04:09 vasta tsitaadiga

Nja... eks see üks ostisaalne masturbeerimine ole. Ma ei ole kunagi sellel mingit mõtet näinud. Mingid veid mõistluslikumad isendid on oma FB kontot õigustanud asjaoluga, et et see on nagu viibega chat tuttavatega, kes on välismaal, et ikka mingi side hoida. Mööndustega võib ju sellega leppida. Teine asi on kui sul on mingi äriline eesmärk ja FB on väljund või kui sa oled avaliku elu tegelane. Mida kõik need muud inimesed seal teevad on müstika - mingi debiilne vajadus "koguda sõpru" ja olla nähtud. Kellele ja miks nagu ei huvitaks kedagi...

See mõte on väga terve, et võta 5 sõpra ja katsu nendega nädalas tund leida. Tavalise töötempo juures mina nt ei suuda seda aega leida kõigi jaoks. Kuus korra jõuab. Ajalises mõttes on trennikaaslased ka rohkem sõbrad icon_smile.gif

Stressi fenomen on enmikel juhtud tingitud inimeste ajukapasiteedi nappusest (võimetus sotisaalse survega toime tulla oma peas) minu silmis...

MONGO kirjutas:
Mingis Fachebook'is hängimine nüüd küll stressi ei tekita, kui just 24/7 seal ei istu, siis võivad tagajärjed hullud olla. Feissbuuki postitades ei ole ju oluline see, mida sinust arvatakse vaid ikkagi pigem see, mida sina arvad ehk oma arvamuse jagamine. Ehk, kui sul ei ole "sõpradeks" lambikad inimesed siis neid ei häiri sinu postitused kuna nad on sinu vaadetega nagunii tuttavad. Kui häirivad ja sellepärast kustutab keegi su sõbralistist ära siis oligi ehk nii parem.
beer_yum.gif

Kas sul ei ole kellegagi suhelda, et suvalisi oma "sõpradeks" tembeldad, et oma "hääletoru" laiendada. Mis selle asja mõte on? Mine ajalehte tööle, kui tahad arvamust avaldada. Tänapäeval ei pea isegi kirjutada osata, et mingit veergu kuskil täita ja on hoobilt suurem lugejaskond...

Olgu siis lõpetuseks mainitud, et ei kasuta FB ega teisi sotsiaalse meedia kanaleid. Iidamast aadamast vedeleb mingi orkuti konto kunagi väga ammusest ajast, aga huvi asja vastu rauges juba suht peale loomist.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 17.02.2011 10:04:51 vasta tsitaadiga

Miks neid kontakte seal üldse sõpradeks nimetatakse, miks mitte lihtsalt tuttavateks. Probleem oleks justkui lahendatud.

Samas on irooniline kuidas foorumites on tegija ära mainida kui sul ei ole facebooki kontot.
Foorumid on ju samasugune suhtlemisvajaduse rahuldamine... vast vähem edevam, kuid siiski.

viimati muutis -Koppel- 17.02.2011 10:09:55, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 17.02.2011 10:08:45 vasta tsitaadiga

Ka see oleks liialdus enamikel juhtudel.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 17.02.2011 10:15:39 vasta tsitaadiga

-Koppel- kirjutas:
Miks neid kontakte seal üldse sõpradeks nimetatakse, miks mitte lihtsalt tuttavateks. Probleem oleks justkui lahendatud.

Samas on irooniline kuidas foorumites on tegija ära mainida kui sul ei ole facebooki kontot.
Foorumid on ju samasugune suhtlemisvajaduse rahuldamine... vast vähem edevam, kuid siiski.

täpselt minu mõte...seda enam, et see pigem selline silma peal hoidmise leht.
Stressi võib põhjustada see, kui keegi neid andmeid solvamiseks kasutama hakkab.
Kuigi tagantjärgi on mõni asi suisa halenaljakas... tehniliselt võib sealt koguda ikka hea posu kraami - mõni script andmeid salvestama ja paari kuuga on üsna kena lugu või seoste mäng käes.
Pigem on Facebooki suurim oht muutuda mingi hetk manipuleerimise abivahendiks thumbs_down.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 17.02.2011 10:25:36 vasta tsitaadiga

Minu arust see nüüd nii must-valge ka pole, et kui sul ei leidu välismaal asuvaid sõpru või ärilist eesmärki (seda teed ju ikka firma, mitte oma isiklku profiili alt?!), siis pole FB asja.

FB on väga hea kanal hoidmaks end sõprade plaanide kursis, näiteks kui on plaan midagi teha, saad seal end mingile üritusele kirja panna ning uurida kes veel liituks (helistad kõik sõbrad läbi?), rääkimata kiirest jutuajamisvõimalusest, piltide jagamisest jne. Saadad sõpradele häid pilte ikka e-maili manuses?

Keegi ei käsigi seal igapäevaselt profiili uuendada ja kõikide teateid lugeda, kasutad millal on vaja, sõprade (õigemini tõesti, tuttavaid) arvu korrigeerid ainult sina ise ja kui tahad neid väga palju koguda ("sõprade" limiit on 5000) siis tee omale fännileht ja kogu terviseks.

Ühesõnaga võtke neid portaale mõistusega, jagage ainult seda infot mida peate mõistlikuks ja nendega kellega tahata. Tehke selgeks miks te seda kanalit kasutate, niisama kaasa jooksmine ei ole tõepoolest mõistlik.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Tbit
HV Guru

sõnum 17.02.2011 10:32:18 vasta tsitaadiga

Misasi see "Like" nupp üldse on, ongi sõprade ring ?
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 17.02.2011 10:40:24 vasta tsitaadiga

Mina küll ei tunne, et Facebook mind õnnetuks muudaks. Võib olla on asi selles, et ma ei kasuta Facebook-i. icon_lol.gif
MONGO
HV kasutaja
MONGO

sõnum 17.02.2011 12:22:18 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:

MONGO kirjutas:
beer_yum.gif

Kas sul ei ole kellegagi suhelda, et suvalisi oma "sõpradeks" tembeldad, et oma "hääletoru" laiendada. Mis selle asja mõte on? Mine ajalehte tööle, kui tahad arvamust avaldada. Tänapäeval ei pea isegi kirjutada osata, et mingit veergu kuskil täita ja on hoobilt suurem lugejaskond...

Olgu siis lõpetuseks mainitud, et ei kasuta FB ega teisi sotsiaalse meedia kanaleid. Iidamast aadamast vedeleb mingi orkuti konto kunagi väga ammusest ajast, aga huvi asja vastu rauges juba suht peale loomist.

Loe mu postitust uuesti icon_wink.gif mul ei ole suvalisi "sõpru", samuti ei kannata suhtlusepuuduse all, sõprade ja tuttavatega see eest arutleme küll mõnelgi teemal feissbuuki kaudu, samas on see väga mugav moodus suhtlemiseks inimesega, keda muidu tihti ei näe.

Pole mõtet tühja lahmida ja halvustada icon_wink.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 21
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 17.02.2011 12:35:36 vasta tsitaadiga

ei ole ju oluline see, mida sinust arvatakse vaid ikkagi pigem see, mida sina arvad ehk oma arvamuse jagamine = tahan oma arvamust levitada paljudele inimestele

Ei halvusta, ei saa aru lihtsalt. Pole minu asi, mis kelle õnnelikuks teeb, mis ei tähenda, et fenomeni üle ei võiks diskuteerida.

tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 17.02.2011 12:57:42 vasta tsitaadiga

See irdumine reaalelust pole ainult Facebooki tekitatud probleem. Oleneb kasutajast muidugi (tuginen tütre peal tehtud vaatlustele, omal pole Facebookis kontot kahjuks) aga tõenäoliselt põhjustavad rohkem "õnnetust" online mängud (travian ja wow tulevad kohe meelde) kus tegeliku elu sotsiaalsed ja emotsionaalsed väärtused taanduvad, tehes ruumi sürreaalsetele "tunnetele".
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 17.02.2011 13:01:41 vasta tsitaadiga

Eks ta on üha keerulisem, second life'is leiba teenides ongi sinu reaaalsus ju tegelikult see ekraan mida sa vaatad. Kui saaks veel kulleriga toidu koju iga päev, siis võidki jalutamas käia küberruumis, istekoha kolid vetsu, et ei peaks illusiooni murdvaid pause tegema. Kindlasti leiad sealt ka elukaaslase jne. Selle varjus mingit teksti jagada kuskil FB'is vb ei tundugi nii hull - reaalsusest irdumisest rääkides - sest tihtipeale on sealsed teemad vähemalt kaudselt seatud selle eluga mida enamik meist igapäev enda ümber näeb ja kogeb.
tagasi üles
dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 17.02.2011 13:49:20 vasta tsitaadiga

kribasin teema ühe mängu ringkirja ja ühe kasdutaja poolt sain suht asjaliku vastuse icon_biggrin.gif

Kuupäeval 17.02.2011 10:57, kullake5 kirjutas:
>
> Ja mina pidasin seda talvestressiks icon_biggrin.gif

Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 0 :: 85
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 17.02.2011 15:31:55 vasta tsitaadiga

Õnneks mul vaid 1 sõber seal icon_biggrin.gif Seega tõenäosus peaks suht väike olema.
dohc-48v12
Aeg maha 1p
dohc-48v12

sõnum 17.02.2011 15:41:55 vasta tsitaadiga

ise olen üks õnnelikemast inimesi icon_biggrin.gif
ei oma samuti seal kontot enam icon_biggrin.gif
Ei tunne fa**booki kasutajatele mitte isegi kaasa icon_biggrin.gif
saavatki kena puhtad kammitud ajud omale (reklami näol) icon_biggrin.gif

Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 0 :: 85
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 17.02.2011 16:12:00 vasta tsitaadiga

krt nüüd ma tean, miks ma nii õnnelik olen. Arvasin, et lapse, naise jne
Aga tuleb välja, et hoopiski facebooki puudumine tegi mind happyks icon_lol.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Mulligan
HV vaatleja
Mulligan

sõnum 17.02.2011 16:15:34 vasta tsitaadiga

siis ma olen üks ütlemata õnnelik inimene. Mul pole kunagi olnud feissbuuki kontont, seevastu on hulga tõelisi sõpru ja kuhjaga muidu häid tuttavaid.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
soodent
HV Guru

sõnum 26.02.2011 18:42:19 vasta tsitaadiga

Mul enamus tuttavaid ja mõned sõbrad facebookis.Ise olin kunagi orkutis pool aastat huvi pärast.
Selliste kohtade probleem on, et tõeliselt sügavuti ei saa minna, sest pead enamusega arvestama ja see pole sama mis sõbraga nelja silma all vestelda.
Teiseks kogu selle "sõpruse" teema varjus on tegelikult veel kohustus varjata oma sümpaatiaid, sest see pole kombeks ja kõik varjavad seda meeleheitlikult.
Lõpuks ongi tegu kohaga kus pole ei tõelist sõbrajuttu ega ka muid tõelisi emotsioone- "third life", varjupoks, sada retsepti kraaniveest.
Selles mõttes on HV hea- ei ole siin mingeid tundeid, sõpru ega emotsioone, kui püsid vaid äriteemades ja kõik sita alla neelad.
Kommentaarid: 822 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 564
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  FaceBook muudab inimesed õnnetuks mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.