|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
sakunne
HV veteran

|
31.01.2011 11:30:20
|
|
|
| elukaz kirjutas: |
| Smith, kokkulepe= leping, olgu siis suuline, kirjalik või sidevahendi abil. On osapooled kes lepivad milleski kokku ja lubavad tegutseda selle järgi. |
Täpselt, seda nimetatakse lokaalseks seadusloomeks ja seni, kuni see pole vastuolus Eesti Vabariigi (Eoroopa Liidu ) seadustega, ehk siis globaalse seadusloomega, on see igati kehtiv.
Eestis kehtib ka suulise kokkuleppe siduvus, ehk, kui üks pooltest suudab tõestada, et teine pool selliselt kokku leppis on see siduv.
Iseasi, kuidas seda tõestada - kolmas osapool, lindistus ... jms.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
01.02.2011 19:33:43
|
|
|
| p2ep, see punkt küll midagi ümber ei lükka, müüja on isik kes pakub eset oma majandustegevuses. |
Mis tähendab mitte seda, et kasutaja A müüb eraisikuna mingit vidinat, vaid ettevõtjana tegutsev äriregistrisse kantud jur. isik A müüb
| Aga kui läheb selliseks juuksekarva lõhki ajamiseks siis võib ju alati eelnevalt kahepoolselt kokku leppida et ostja loobub tagastusõigusest. |
Sellega on jälle niimoodi, et ostja võib müüjale kinnitada, et loobub tagastusõigusest. Kui ta pärast ümber mõtleb, ei loe tema eelnev loobumine essugi: SEADUS on ülim.
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iguaan
HV veteran

|
01.02.2011 22:08:18
|
|
|
aga äkki hakkaks juuksekarva nii lõhki ajama, et teemasisesed hinnapakkumised on väljendatud numbrites ning sulgudes ka sõnaliselt, kõik pakkumised peavad olema digitaalselt allkirjastatud, omama videotõestust jne....
üldjuhul toimub siin müük nö oksjonikorras. reeglid dikteerib kauba müüja ja seda enne kauba lõplikku müümist, kuna hiljem pole tema enam omanik.
ütleme kui müüjale helistataks/saadetaks PS ja pakutaks tema poolt müüdavale esemele olulisemalt kõrgemat hinda, kui ta lootis saada, siis miks ta ei peaks/tohiks seda kohe maha müüa?
Ja kui müüa peakski pas*a ajama ja hinna kõrgeks ajama, siis keegi ei sunni sind seda suurema hinnaga ostma... oota, tuleb paremaid pakkumisi
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
71 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
08.02.2011 19:35:54
|
|
|
| smurfar kirjutas: |
| Andrus Luht kirjutas: |
Aga äkki siis peaks olema reeglites must-valgelt kirjas, et:
* Rahalisi pakkumisi tohib teha ainult teemasse ning selle reegli rikkujat võidakse karistada PSi teel tehtud pakkumise tühistamisega.
 |
+1
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=481722&highlight=
Siin ehe näide, kus kauba müüja lisab rea-> pakutud ***euro.
Kes pakkus ja kus? jääb arusaamatuks. Võibolla kruvib müüja ise hinda ülespoole, kuigi ok hind pole veel saavutatud? Müük ja sellega seonduv võiks olla läbinähtavam. |
No ja edasi?
Müüja võib ju hinda kruvida aga kui ostjad ära kaovad selle peale siis jääb ta ju oma kauba otsa istuma
Nagunii on nii, et paljud müüvad peale HV ka muudes keskkondades oma 1 vidinat. Kuidas seda siis keelata?
Kui Ostja/Klient on kuningas/kuninganna, siis Müüja on ikkagi Parlament, mis reaalselt otsustab mis hinna eest müüa ja mis kanalites.
Kedagi ei sunnita ostma kui hind liiga kallis tundub...
_________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter

|
12.02.2011 03:20:40
|
|
|
| Andrus Luht kirjutas: |
Kordan siis ennast: Ükskõik, mida HV foorumi reeglid ka ei ütle, ülemuslik on seadus - antud juhul siis võlaõigusseadus. Ja seal on päris täpselt kirjas kui pikk on elektroonilise sidevahendi teel sõlmitud lepingu korral lepingu objektiks oleva eseme tagastamise aeg - no questions asked (loe: sõltumata sellest, kas lepingu objektiks olnud ese oli korras või mitte, sobis või ei sobinud, meeldis või ei meeldinud on müüja kohustatud asja tagasi võtma ja raha tagastama).
 |
Eks ma kordan ka siis ennast yle.Ehk ykskõik mida ka see võlaõigus seadus ka ei ütle,hv foorumis on siiski HV seadused ylimad.
Ehk,siis paneks näiteks yhe nädala võimaliku pretentsioonide esitamise ajaks HV foorumis .Peale seda aega puudub osapooltel tulla õigus seadusega pahuksis foorumisse tulla inisema et näe ostsin mingi 2 aastat tagasi asjad kappi seisma ja nüüd katki.
Et tahaks nüüd raha tagasi saada,mis sest et ma tegelt neid asju hoorasin elu eest vahepeal.
Peale seda yhte nädalat on loomulikult igayhel võimalik lähtuda sellest hyper super ylemuslikust võlaõigus seadusest,
Ja nuumata ka juriste advokaate.Ja lahendada neid asju muudes kohtades.Just minu 5 senti.
Ahjaa ,ma unustasin lisada siia veel ka selle vinge märgi.See kohe annab jutule kõva punkti juurde.No mis ma koonerdan,panen kohe mitu.
_________________ --- |
|
| Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
| Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
| tagasi üles |
|
 |
djerny
külaline
|
12.02.2011 09:41:37
|
|
|
Omast kogemusest võin öelda, et puuduvad igal kolmandal minu ostu/müügi partneril (sealhulgas ka iga kolmas HV kasutaja) ärieetika nii kui jutt läheb OK hinna pakkumise peale või on asi seotud broneerimisega.
HV- s on veel eriti hästi seda näha, näide: On müügil turuhinnast kõvasti madalama hinnaga ese ja kuna müüjal on kiire siis on määratud ka hästi madal OSTA KOHE hind. Pakun selle hinna ära teemasse ja saadan veel PS- i kus küsin pangakonto andmeid, et ülekanne teha. Natukese aja pärast ilmub teemasse post a.la. "jäite hiljaks, PS- is on juba ammu OK hind pakutud ja ka sellest üle pakutud"'
Kuna jälgin ärifoorumites aktiivselt lisatud poste ja müügiteemasid siis mõne tegelase puhul on täiesti välistatud, et keegi üldse jõuaks ennem mind PS- i pakkumise teha.
Teine eetika küsimus- broneerimine.
HinnaVaatluse foorumis on see minu meelest täiesti mõttetu tegevus. Näide- broneerisin kõvaketta 250EEK eest nädala lõpuni (5 päevaks) aga kolmandal päeval oli juba müüdud 275EEK eest teisele kasutajale. Neid juhtumeid on lausa kümneid. Vastupidine broneering on HinnaVaatluses aga suhteliselt OK ,st. kui keegi lubab mingiks kuupäevaks kauba ära osta siis üldiselt HV kasutajad ka seda teevad. Väljaspool HV- d on jällegi ka selline broneerimine täiesti mõttetu tegevus.
Ja mis kõige parem- kui ise olude sunnil (keegi jätab mulle maksmata või positab asjad hiljem kui kokkulepitud) ja mina sellest tulenevalt oma kokkulepetest kinni pidada ei saa- siis teheakse minu kohta kohe HV seadusega pahuksis foorumisse teema. No anna abi, iga kolmas kasutaja ka siin HV- s on kokkulepete koha pealt minust kümme pügalat all pool sest mul alati kõik asjad ja tehingud tunni või isegi minutite täpsusega välja arvestatud aga kui iga kolmas tehingu partner alt hüppab siis kukub kogu planeeritud süsteem kokku nagu doomino. Just sellepärast olengi (nende kokkulepetest mitte kinni pidajate pärast) ka oma tehingutesse viimasel ajal päeva või kaks varu jätnud ennem kui arvetan saadud kauba või rahaga, et seda edaspidistes tehingutes kasutada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
villu70
HV Guru

|
12.02.2011 09:45:31
|
|
|
| djerny, ärieetika kohapealt hoia sina küll suu kinni.
|
|
| Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
3 :: |
122 |
|
| tagasi üles |
|
 |
djerny
külaline
|
12.02.2011 09:49:53
|
|
|
| võtas-uxu kirjutas: |
| djerny, ärieetika kohapealt hoia sina küll suu kinni. |
Sina võiksid suu kinni hoida, ise oled teinud minuga veel eduka tehingu aga ikka on midagi öelda- on vaid aja küsimus millal sa siit foorumist oma "lõugade lõksutamise" pärast kinga saad. kellelegi ei meeldi sinusugused vingujad. Ja kui rääkida veel tehingute arvust ja tehingute rahalistest suurustest siis minu kõrval oled sa alles poisike.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
villu70
HV Guru

|
12.02.2011 09:58:43
|
|
|
Mina ei ole sinuga ühtegi äri ajanud juhul kui sul topelt kasutajat pole.
.... ja ärme räägime sinu olematutest tehingutest.
......tuletame sulle siis meelde sinu "ärieetilisi tavasid"
Spoiler 
Spoiler 
|
|
   |
122 |
|
| tagasi üles |
|
 |
masterx
HV veteran

|
12.02.2011 10:05:10
|
|
|
Esimeses spoileris kolmas tekst on ikka väga
|
|
| Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
164 |
|
| tagasi üles |
|
 |
djerny
külaline
|
12.02.2011 10:15:57
|
|
|
| võtas-uxu kirjutas: |
Mina ei ole sinuga ühtegi äri ajanud juhul kui sul topelt kasutajat pole.
.... ja ärme räägime sinu olematutest tehingutest. |
OT: Mina ei ole see, kes ajab äri oma eduka tagasiside saamiseks https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=feedback.show&user=146221
Võiksid tähelepanu pöörata faktile, et
Ainult kusagill 60% tehingute partneritest jätavad tagasisidet, mina seda teistelt kerjama ei hakka.
50% minu ostu/müügi tehingutest toimub käest- kätte ja kuhu peaksid need tegelased tagasisidet jätma?
http://www.okidoki.ee/users/djerny/ seal ei saa üldse tagasisidet jätta.
Enda arvutuste kohaselt olen viimase poole aasta jooksul suutnud teha peaagu tuhat tehingut kui arvestada kõik ostud/müügid kokku ja üksiktehingute summad jäävad kusagil mõnest kroonist kuni 7000eek vahele.
Ja sinuga olen tehingu teinud kuigi jah, sa oled niivõrd juhm, et sellest mitte aru saada.
Seega kui sa tahad eetika koha pealt sõna võtta- siis tekita ka endale selline kogemustepagas nagu minul.
HV- s võin ma ju "UUS KASUTAJA" olla aga ma ei ole mingi "eilne" kellele sa võid sõnu suhu panna!
Ja kui sa mu nime google.ee- sse sisse lööd siis saaksid aru, et ma ei tegutse ainult HV-s.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
villu70
HV Guru

|
12.02.2011 10:32:14
|
|
|
| ot: |
Spoiler 
| djerny kirjutas: |
| kui arvestada kõik ostud/müügid kokku ja üksiktehingute summad jäävad kusagil mõnest kroonist kuni 7000eek vahele. |
kuule ärimees nossov,.... kas sul häbi ei ole ,et sellise "mastaabiga" vend peab mingite mälu junnide pärast mingit "raha kokku sebima"
| djerny kirjutas: |
| ..... kuna ma pidin uute mälude jaoks kusagilt mujalt midagi sebima sis sellega läks natukene aega. |
See mis "sitta" sa kuskil mujal suudad maha ärida/vahendada, ei huvita HV-s mitte kedagi.
|
|
|
   |
122 |
|
| tagasi üles |
|
 |
djerny
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
13.02.2011 12:02:41
|
|
|
djerny, mis sa jaburdad, mis reegleid seal täpselt rikutud on ? Kuskil pole kirjas, et 99€ oleks OK hind, keegi ei keela teemas märkida ära orienteeruvat hinda, mida kauba eest loodetakse saada ...
   |
2 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
djerny
külaline
|
13.02.2011 12:26:14
|
|
|
| Igaüks tõlgendab reegleid omamoodi. Minu arust HV-s sõna "hind" tähendab ikkagi hinda mille eest kaup kohe ära müüakse juhul kui seal ees ei ole alg, alates vms. Aga ausalt öeldes ei koti see siin kedagi. Kes ees- see saab ja kellel rohkem pappi välja käia- see ka saab. Mingid muud kokkulepped v6i reeglite tõlgendamised v6ib k6ik korstnasse kirjutada. Selline eetika siis.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
13.02.2011 15:00:19
|
|
|
eks ta ole jah, et ega 24/7 ei istu keegi foorumis. ja kui siis jälle vaatad foorumisse ja lugedes enne ps-id (nagu ikka) ja kui seal on keegi juba teinud mingi ostakohest suurema pakkumise siis olen suht kindel, et asi hakkab liikuma ikka suurema raha suunas. ka siis kui teemas on keegi ka ostakohe ära pakkunud. lihtsalt leitakse mingi vingerdus-vangerduslik põhjendus-vabandus ja kõik.
sest no kesse ikka tahaks müüa odavamalt kui on võimalus müüa kallimalt
ja pmtl. kui kellelegi otseselt "külma" pole tehtud siis seadustega vehkima hakkamine jätaks sest inimesest suht narri mulje
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
267 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
| Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
13.02.2011 20:36:09
|
|
|
to Andrus Luht, jaa ideaalis võiks olla palju asju aga tegelik elu on tiba teine.
muidugi võiks panna hinna millest vaevalt, et üle pakutakse ja äkki ei pakutagi vaid pakutakse näiteks kiiret käest-kätte diili
loomulikult eelistaksin rohkem kiiret ja vahetut äri, paarile eurile mida saatmise korral ehk rohkem teeniks. kõik on väga suhteline.
oli siin kunagi arutlus, et kas HV peaks olema selline nagu osta.ee
mulle isiklikult meeldib selline paindlik kaplemissüsteem nagu ta praegu siin on.
kõik on ju pidevas muutumises. ah tegelt suht pohl, osta-müüa saab mitmetes teistes portaalides ka. mina hääletan jalgadega. kui mulle miski ei sobi siis otsin omale sobivama äri keskkonna. soovitan sellist lähenemist teistelegi.
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
267 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
14.02.2011 10:15:37
|
|
|
djerny, missugune reegli punkt keelab hinnaorientiiri paika panemist ja kuidas on see seotud OK hinnaga ? Ma arvan, et sa peaks oma meelevaldset tõlgendamissoovi natuke taltsutama.
cdrom, ma ütleks küll, et HV Ärifoorumid on võrreldes klassikaliste ärikeskkondadega üsna liberaalne koht kauplemiseks, võimalusi ja vabadusi on märksa rohkem, kui mujal ja äritehingu korraldamine on siiski suuresti osapoolte oma teha. Samas hea tava näeb siiski ette, et kui sa seod oma tehingu keskkonna reeglitega, siis tuleks neist igal juhul kinni pidada. Juhul, kui sa oled määranud OK hinna, siis tuleks sellega ka müüa. Loomulikult ei ole OK hind 100% paindumatu ja kui valiku ees on 2 OK pakkumist, millest üks asub kaubaga samas linnas ja teine teises riigi otsas, siis on täiesti mõistetav, kui eelistatakse lähemat pakkumist.
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
14.02.2011 15:04:12
|
|
|
| tsitaat: |
Loomulikult ei ole OK hind 100% paindumatu ja kui valiku ees on 2 OK pakkumist, millest üks asub kaubaga samas linnas ja teine teises riigi otsas, siis on täiesti mõistetav, kui eelistatakse lähemat pakkumist.
|
Ma olen reeglina teemas ära märkinud, kui eelistan käest-kätte tehingut ja eelistan seda võrdse pakkumise korral (säästan pakkimisele ja postkontorisse jalutamise aja).
Samas "issanda" loomaaed on kirju ja nii mõnigi inimene tõlgendab asju omamoodi - hiljuti sain negatiivse selle eest, et üks kasutaja tõlgendas minu saadetud täpsustavaid kordinaate, kui minupoolset lubadust ÄA asjad talle anda; kuigi teemas oli märge, et asjad saab esimene reaalselt järeletulnu endale
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
| Kommentaarid: 366 loe/lisa |
   |
282 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
14.02.2011 15:40:08
|
|
|
... eks üksikuid frukte, kelle arvates peab kogu maailm just nende veidra nägemuse järgi pöörlema ja tiirlema, tuleb ikka aeg-ajalt ette, seda ei saa ühegi reegli, seaduse vms. vahendiga täiesti välistada. Peamine, et ise ajad äri ausalt, korrektselt ja viisakalt, siis on probleemsete juhtumite esinemise võimalus kah minimaalne ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
04.03.2011 07:02:37
|
|
|
Krt. teeks ettepaneku kõik ilma asukohata müügiteemad ettehoiatamata kustutada ja sellekohane reeglimuudatus ka sisse viia Minu silmis ei ole vaja küll ausal kaupmehel oma asukohta varjata ning kaob ka oht reaaleste asjatute negatiivsete jagamisele Miks pean alati tegema postituse, et kus asub Üldiselt ülimalt tüütu Samas vaadates suletud sellekohast teemat siis seal oli asukoha kirja panemise toetajate hulk üle 80%, kas nii suurel enamusel polegi jõudu et foorumi reeglitesse muudatus teha
Ehk siis: Kui pole profiilis asukohta ja ka teema esimeses postituses, kuulub teema kustutamisele
_________________ No ikka täitsa kagu nukas!
FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal. |
|
| Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
136 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
04.03.2011 07:07:08
|
|
|
mazdagti,
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| Kommentaarid: 660 loe/lisa |
   |
510 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.03.2011 07:18:45
|
|
|
| mazdagti kirjutas: |
Krt. teeks ettepaneku kõik ilma asukohata müügiteemad ettehoiatamata kustutada ja sellekohane reeglimuudatus ka sisse viia Minu silmis ei ole vaja küll ausal kaupmehel oma asukohta varjata ning kaob ka oht reaaleste asjatute negatiivsete jagamisele Miks pean alati tegema postituse, et kus asub Üldiselt ülimalt tüütu Samas vaadates suletud sellekohast teemat siis seal oli asukoha kirja panemise toetajate hulk üle 80%, kas nii suurel enamusel polegi jõudu et foorumi reeglitesse muudatus teha
Ehk siis: Kui pole profiilis asukohta ja ka teema esimeses postituses, kuulub teema kustutamisele  |
Toetan seda ettepanekut
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |