Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Enamik Nokia telefone saab tulevikus Windowsi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
matik
HV kasutaja

sõnum 11.02.2011 20:06:14 vasta tsitaadiga

kurb. ilmselt jääb N900 mu viimaseks nokia telefoniks.
samas ei saa nokiat selle otsuse eest liiga karmilt hukka mõista.
linuxi ja avatud maemo/meegoga on raskem raha teha, kui suletud süsteemidega nagu iOS, WM7. ja firmade eesmärk on siiski rahategemine, mitte linuxi arendamine...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.02.2011 20:13:39 vasta tsitaadiga

matik kirjutas:
linuxi ja avatud maemo/meegoga on raskem raha teha, kui suletud süsteemidega nagu iOS, WM7
Täielikult enda kontrolli all olev ökosüsteem vs teistelt litsentseeritud-piiratud kraam mida senini pole lõpptarbijad teab just innukalt ostnud. Hmm ...
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
gemini
HV Guru

sõnum 11.02.2011 21:25:50 vasta tsitaadiga

Vaadates kui palju on viimase poole aasta jooksul koos käinud nimedepaar Nokia ja Microsoft, siis võiks kahtlustada et kuskil kõrgel tasemel on mingid tõsisemad plaanid käimas. Pakun et et lähitulevikus leiab aset "aktsiate vahetus".
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 61
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 11.02.2011 21:39:52 vasta tsitaadiga

Poolest aastast ma küll ei räägiks, aga eks see ole kerge nokia ülevõtt microsoft poolt. Samas on see win-win niiet bueno! icon_wink.gif
Aeron
HV Guru
Aeron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.02.2011 21:47:49 vasta tsitaadiga

No ma ei tea, miks pärast kõik seda androidi armastavad.
Ei ole küll mingi ekspert, aga kõnelustes mõnede tuttavate IT firmadega ning rääkiest mobiilidest kui hallatavatest seadetest, siis pole ikka apple'i või androidiga esialgu midagi teha. Igasugune kaughaldus, remote wipe jne on enam vähem olematud võrreldes Symbianiga ning Win7 phone'iga. Samal ajalt fakt on see, et mida sülearvuti laadsemaks telefonid lähevad, seda aktuaalsemaks saab seal peituva info ning selle haldamine ja turvalisuse küsimus.
Ma saan aru, et end userile on android väga fun ja apstore kõigi oma 10 kasuliku apiga, aga nii palju kui mulle on need nimesed rääkinud, kes peavad ärikontekstis nendest seadetest veidi teise nurga alt hoolt kandma, siis tegu on ikka suht mänguasjadega (android ja iphone)

Ma arvan, et win7 phone peale üleminek on hea lüke. Kahju, et nokia e7 ei vasta riistvara nõuetele icon_sad.gif Peab oma telefoni ostu lükkama ikka edasi veel.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.02.2011 22:04:23 vasta tsitaadiga

R A T kirjutas:
Samas on see win-win niiet bueno! icon_wink.gif
Kelle jaoks kui selle käigus lastakse põhja ainus märkimisväärne cross-platform toolkit?
Aeron kirjutas:
Igasugune kaughaldus, remote wipe jne on enam vähem olematud võrreldes Symbianiga ning Win7 phone'iga.
Kas WM7 või Wm6 seeria? Enterprise'i koha pealt on neil paras kuristik vahel
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 11.02.2011 22:13:49 vasta tsitaadiga

Sel hetkel kui mina rääkisin juttu ei olnud 7 veel testitud, kui suur see vahe on halduse ja funktsionaalsuse seisukohast?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.02.2011 22:15:58 vasta tsitaadiga

Kogu OS on kapitaalselt uus ning igasugune soft tuleb praktiliselt nullist ümber kirjutada. Boonusena on veel WM7 pigem ette nähtud tavainimesele ning mitte enterprise'ile.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 11.02.2011 22:22:03 vasta tsitaadiga

Ma ei ole kunagi ise telefoni niimoodi vaadanud, aga kas sellised haldusasjad pole mitte juba vaikimisi olemas? Ma kujutaks ette, et windows phone võiks ju vaikimisi ühilduda windows ja windows serveri platvormidega jne.
Profiilide loomine ja "image'i" pealt installeerimine koos andmebaasidega on ilmselt tuleviku küsimus, aga ma ei usu, et mängede taga...

tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 11.02.2011 22:29:57 vasta tsitaadiga

HoHo, mis sul põja lastakse?
Nokia teeb korralikke telefone aga üsna puuduliku softiga. Android teeb rohkem ära kui sümbian, see on fakt. WM6 oli täielik praht. WM7 oma SCCM-i jmt microsoft asjade ühildavusega muutub minu jaoks juba üsna huvitavaks. Siiski fakt, et WM7 ei ole backwards compatible, kogu süsteem on suletud ja vürtsi lisab ka hookimise piiramine...

Maemo sündis surnult, kuigi linuxi baasil mobiilne OS idee oli kena...
...samas kui andmed on pilves siis pole vahet, mis OS-i kaudu sa seda accessid!

ja kui QT-st rääkida, siis mulle ei meeldi juba selle logo - meenutab kuradi Nokia PC Suite (OVi), mida ma ajapikku juba vihkama hakkasin.
Kui Nokiast lahti sain, avanes mul võimalus uninstallida TOHUTU kogus nokia sitta (suite, ovi, maps, updater, cable driver, blablabla)...
Jube hea oli sellest bloatwarest lahti saada icon_biggrin.gif

Soovitan tutvuda sellega:
http://www.codeproject.com/Articles/73089/Comparison-of-Android-vs-iPhone-vs-Nokia-vs-BlackB.aspx

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.02.2011 22:41:42 vasta tsitaadiga

R A T kirjutas:
HoHo, mis sul põja lastakse?
Kogu viimase ~3a jooksul ehitatud PC-Sybmian-Meego-Maemo ökosüsteem
R A T kirjutas:
Maemo sündis surnult, kuigi linuxi baasil mobiilne OS idee oli kena...
Ehk selgitaksid lähemalt millest seda järeldada?
R A T kirjutas:
ja kui QT-st rääkida, siis mulle ei meeldi juba selle logo - meenutab kuradi Nokia PC Suite (OVi), mida ma ajapikku juba vihkama hakkasin.
Logo on suht kolmanda järguline asi. Püüa leida mõni tõsisem arendaja kellele QT ei meeldi mingil põhjusel (vihje: gnome vs kde flamewaridest sääraseid inimesi ei leia). Võin igaühe vastu panna kordades rohkem inimesi kellele ei meeldi muud platformid. Viimaste aastate jooksul on QT peale üle kolinud väga suur osa softi arendajatest kõikvõimalikel platformidel. Seda ei tehtaks kui tegu ei oleks märkimisväärselt hea asjaga.
R A T kirjutas:
Soovitan tutvuda sellega:
QT kohta on seal väheke valeinfot
j2me tugi on maemos olemas kuigi arvan et keegi selle kadumist väga taga ei nutaks, samas see otseselt QT'sse ei puutu
QT suhtleb rauaga üsnagi otse, vähemalt mobiilsetel platformidel. Igal juhul on sousti raua-softi vahel kõvasti vähem kui näiteks java peale ehitatud androidil.

See, et softi annab sisuliselt html-css-JS'iga teha on neil õige. Kirsina tordil on ka säärase softi kiirus täiesti võrreldav native kraamiga. Pole ka väga eriline ime arvestades et tegu on üsna vaieldamatult efektiivseima-kiireima UI toolkitiga icon_smile.gif

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 11.02.2011 23:23:00 vasta tsitaadiga

ma ei tea, windows on ka suletud platvorm aga appe tuleb igast otasast. uus win on silverlighti peal ka, mis olevat fantastiline - mitte et ma reaalselt teaks mida see tähendab icon_smile.gif
paistab, et te teate selle sisu poole pealt veidi rohkem ehk seletate veidi..

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.02.2011 23:25:21 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
mitte et ma reaalselt teaks mida see tähendab
MS üritab flashi järgi teha. Senini on see suuresti reklaammulli tasemel.
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 11.02.2011 23:37:10 vasta tsitaadiga

Silverlighti töötab rahuldavalt ainult Windowsis. Flash töötab ka alternatiivsetel platvormidel.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
atss
HV vaatleja
atss

sõnum 12.02.2011 00:07:52 vasta tsitaadiga

Erinevalt Nokia QT-st on MS-i arendusvahendid igati tasemel. Kogu Nokia uus OVI suite on QT-ga tehtud, aga tulemused on pehmelt öeldes kesised: maemo (N900) toe tööle saamiseks kulus kaks aastat icon_eek.gif , mac-i versiooni tehakse juba kolmandat aastat ja lõppu pole veel näha, väiksemad arendajad kurdavad, et programmid, mis arenduskeskkonnas töötavad korralikult, jooksevad telefonis kokku jne.
tagasi üles
Jack
HV kasutaja

sõnum 12.02.2011 00:19:38 vasta tsitaadiga

Nonii icon_smile.gif
Vaatasin ja lugesin seda ja esimese hooga tundub see mulle hea uudis. Asja üle veel mõeldes tundub ikka hea uudis.
Hea et uut telefoni vahepeal ära ei ostnud... sest polnudki midagi osta.. Loen siin ja vaatan et nn softi arendajad nutavad.... Teate. telefon on mõeldud kasutajate, mitte arendajate jaoks. Kui on ennast mingi platvormiga seotud, siis... see on iga arendaja äririsk.

Soovitus Nokiale ja MSile: Vaadake ja kuulake, mille puudumise üle business kasutajad kurdavad, lisage need võimalused sisse WIN7.
kui hästi tahta, siis on see võimalik. Tehke kasvõi hoopis teine Mobile 7 PROFESSIONAL ärikasutajatele.
Telefoni ostes on siis võimalus vabalt valida millist platvormi tahetakse. Kas Home Premium või Professional.
Ja nende kahega piirdudagi. NN Ultimate versiooni pole vaja.
Mõtlen just sünkroniseerimist, kaughaldust ja muud Business seotud applicatione, mitte mingit remote pihtimist katoliku preestrile. Jäägu see viimane õunaussi valdkonda. Igaühele oma. Kui keegi ise mingi rakenduse näiteks MS Visual Studio Expressis progeb, siis saaks seda ise kasutada oma kännukas icon_smile.gif

viimati muutis Jack 12.02.2011 12:03:06, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 12.02.2011 00:51:25 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Aeron kirjutas:
mitte et ma reaalselt teaks mida see tähendab
MS üritab flashi järgi teha. Senini on see suuresti reklaammulli tasemel.

Silverlight ei ole reaalselt võrreldav Flashiga mis kasutab sisuliselt skriptimise keelt. Silverlight on Windowsis tuntud WPF (Windows Presentation Foundation) mobiilne versioon (töötab Linuxi, Macil, Windowsil ja telefonides nagu Windows Mobile 7 ja Symbian). Silverlight võimaldab arendajal progeda reaalselt C# keeles, sellesasmas milles saab kogu muule Windows ekosüsteemile seda teha. Teisisõnu on Silverlight HUGE.

Mis puutub QT'se ja selle võrratusse, siis see on siiski praht. Keskmine arendaja ei suuda tegeleda sul native koodi kirjutamisega normaalselt. Lugematul hulgal tunde on raisatud. Maci suite arendus on üle 4 korra resettitud jne. Samas kui C# või Java puhul on koodi kirjutamine kordades kergem. Peamised QT fännid on need 1-2% maailmast kes veel Linuxit kasutavad ja seda taga kiidavad.

tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

sõnum 12.02.2011 01:13:38 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Silverlight on Windowsis tuntud WPF (Windows Presentation Foundation) mobiilne versioon (töötab Linuxi, Macil, Windowsil ....

möh
Moonlight on nagu midagi aga pole ka. Proovisin 3 esimest lehte mis leidsin, ning nendest 1 hakkas tööle, ning seegi ütles, et võib midagi mitte töötada.

Hetkel on küll silverlighti tugi linuxile kehvem kui flashil. thumbs_down.gif

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 12.02.2011 02:30:06 vasta tsitaadiga

Ja kui Ballmer ütles,et tiimid on koostööd teinud juba tükk aega siis siin on (võibolla) esimesed conceptid:
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 12.02.2011 08:28:24 vasta tsitaadiga

atss kirjutas:
Erinevalt Nokia QT-st on MS-i arendusvahendid igati tasemel.
Oled sa üldse kasutanud QT tööriistade komplekti et nii öelda oskad? Mina olen ning cross platform multilingual värgenduse point&click stiilis kokku lohistamiseks on trolltechi/nokia loodud kraam valgusaastaid ees MS'ist.
atss kirjutas:
Kogu Nokia uus OVI suite on QT-ga tehtud, aga tulemused on pehmelt öeldes kesised: maemo (N900) toe tööle saamiseks kulus kaks aastat icon_eek.gif , mac-i versiooni tehakse juba kolmandat aastat ja lõppu pole veel näha, väiksemad arendajad kurdavad, et programmid, mis arenduskeskkonnas töötavad korralikult, jooksevad telefonis kokku jne.
See on juba puhtalt Nokia oma probleem et nad pole õigesse kohta arendusjõudu suunanud. Maya ning miskid Adobe videotöötluse vidinad jooksevad aastaid QT peal ning erilist nurinat ei kuule.
d3t kirjutas:
Silverlight võimaldab arendajal progeda reaalselt C# keeles, sellesasmas milles saab kogu muule Windows ekosüsteemile seda teha. Teisisõnu on Silverlight HUGE.
Ehk siis featurite poolest omab osa QT värke kuid on oluliselt piiratum. Gotcha
d3t kirjutas:
Mis puutub QT'se ja selle võrratusse, siis see on siiski praht. Keskmine arendaja ei suuda tegeleda sul native koodi kirjutamisega normaalselt. Lugematul hulgal tunde on raisatud. Maci suite arendus on üle 4 korra resettitud jne. Samas kui C# või Java puhul on koodi kirjutamine kordades kergem. Peamised QT fännid on need 1-2% maailmast kes veel Linuxit kasutavad ja seda taga kiidavad.
bullshit QT on kasutuses vägagi suurtes ja töökindlust nõudvates kohtades. Java ja C# on küll toredad kuid nende progejasõbralikkus jätab väga tugevalt soovida. RAD'i koha pealt puudub sellele igasugune konkurents.

Ise tegelen hetkel ühe süsteemiga mida kasutab üks suurimaid eesti kaupluskette igapäevaselt oma kõigis poodides ning see jookseb lausa qt3 peal ning pole viimased 4a vähimatki tuge vajanud. Eurile üle minekuks tuli lihtsalt baasis stringi väärtus asendada ning kogu moos, ei mingit paanikat nagu seda oli paljudes teistes poodides. Ei ole vaja olla eriline ajugeenjus säärase värgi tööle panekuks. Kui mälu ei peta siis mõnesaja tuhande koodirea peale kokku võis new/delete'd kahe käe sõrmedel kokku lugeda.

tagasi üles
ppg
HV Guru
ppg

sõnum 12.02.2011 14:16:26 vasta tsitaadiga

Ra*, üpris sümpaatne must, pole midagi official? Non-official andmeid?

Edit:

Look what we've found! This is the first image you'll see anywhere of the early fruit of Microsoft and Nokia's budding new partnership. We have it on good authority that the technicolor phones on show are conceptual devices produced by the two companies. You shouldn't, therefore, go jumping to conclusions about retail hardware just yet, but hearts should be warmed by the familiarity of Nokia's new design -- the shape of these handsets is somewhere between its recent N8 and C7 Symbian devices and there is, as usual for Nokia, a choice of sprightly colors. The trio of keys adorning the new concept's bottom give away its Windows Phone 7 ties, but also remind us that the N8 and E7 are highly unlikely to receive any WP7 upgrade love. The best part about this whole discovery, however, might be that it confirms Steve Ballmer's assertion that the engineers of both companies have "spent a lot of time on this already." So, who else is excited about owning an Engadget-blue Microkia device?
Kommentaarid: 171 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 5 :: 138
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 12.02.2011 16:04:10 vasta tsitaadiga

Eks näis... hetkel sõidab Android juba hinna tõttu üle + moblade koostekvaliteet.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 12.02.2011 22:12:58 vasta tsitaadiga

Tehing Microsoftiga sünnitas Nokia töötajate seas protestimarsi

tsitaat:
Microsofti ja Nokia leibade ühte kappi panek ei paista rõõmustavat paljusid. Tampere esinduses töötab kokku 3000 inimest, kellest pooled tegelevad Symbiani arendamisega. Uue pealiku Elopi väljaütlemine Microsftile suuna võtmisest mõjus neile sedavõrd karmi dušina, et ärgitasid spontaansele protestimarsile. Ees ootavad töökoha kaotused ja karmid ümberkorraldused võivad viidata ka Nokia lahkumisele Soomest, ehkki Elopi sõnul taolist radikaalset sammu veel oodata pole. Koos töötajate moraaliga on suuna allapoole võtnud ka Nokia aktsia - hetkel on see kukkunud lausa 14%. Ehk rahunevad nüüd maha ka kohalikud kullaotsijad, kes iga nurga peal Eesti Nokiat üritavad otsida.

tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 12.02.2011 22:24:21 vasta tsitaadiga

ot:
nüüd hakkame eesti microsofti otsima whistle.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 12.02.2011 22:29:05 vasta tsitaadiga

Nokia eestisse siis. icon_smile.gif

Aga HoHo, ma kardan, et QT peal progejaid on miljond korda vähem kui näiteks androidi või iPhone jaoks.
Lugedes teiste kommentaare, sain oma mõttele kinnitust, et Nokia pani softiga ikka väga mööda icon_smile.gif

Eniveis, ma järgmise moblaga ootan vist Nokia W7 katsuda icon_wink.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Enamik Nokia telefone saab tulevikus Windowsi mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.