Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dirty Harry
HV Guru

|
08.02.2011 16:28:07
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Mis mõttes objektiivsem? Räigelt subjektiivne ju hoopis, ainult huvitatud poole udused luuletused oma vajalikkuse teemal. Muidugi on oodata hinnalangust, kui valimised möödas ja kulud seetõttu vähenevad. |
Lisaks on kõrvale põigatud pri.ee domeenide tasuliseks muutmise probleemidest.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
08.02.2011 16:44:09
|
|
|
Mis mõttes objektiivsem? Räigelt subjektiivne ju hoopis, ainult huvitatud poole udused luuletused oma vajalikkuse teemal. Muidugi on oodata hinnalangust, kui valimised möödas ja kulud seetõttu vähenevad. |
Autor promob enda artiklit lihtsalt.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
08.02.2011 16:53:42
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Autor promob enda artiklit lihtsalt. |
Kuidas see sisusse puutub?
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
MadMan
Kreisi kasutaja

|
08.02.2011 17:21:11
|
|
|
ihvikesele
Tahtsin just sama juttu kribada. Nõukaajal käidi ka mööda maailma kongressidel ja pleenumitel "kogemusi vahetamas" ja "kontakte loomas". Et tegemist poleks lihtsalt joomaüritustega, siis ilmus ajalehes ka nupuke saadikute "tegemistest" väljamaal. d3t on formaadile hästi pihta saanud ja see on tubli. Mis asju Marek ja Maarja seal tegelikult ajasid teavad vaid nemad ise. Või on nende tegemistest ka mingi ametlik ülevaade olemas? Millistel seminaridel osaleti, mida õpiti ja millist uut infot nädala jooksul omandati ning kuidas on sellest kasu EISA tegevuse jaoks?
Et mitte olla lihtsalt viriseja, siis ütlen välja, et domeenireformi on vaja, kuid seda ei tohi läbi viia korruptiivselt, saamatult ega viisil, kus võrdse kohtlemise sildi all oma kodanik ukse taha visatakse.
_________________ Ikka Saab
~~NetMusique~~ |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
08.02.2011 17:34:58
|
|
|
Kuigi minu enda pri.ee oli üks nendest kustutatutest ei ole ma enne tänast väga põhjalikult viitsinud sellesse teemasse süveneda. Leppisin sellega, et no pandi räme hind, seda ma maksta ei taha ja olgu siis pealegi. E-maili aadresside vahetamine oli küll üks paras pain in the ass, loodetavasti sai ikka kõik vajalikud kohad üle käidud ja ei selgu järgmine kuu, et mõni arve või vajalik kiri Kadunud Domeenide Jahimaadele sõitis.
Aga lugedes neid üleeilseid-eilseid-tänaseid uudiseid ja nende kommentaare, tekkis huvi ja lugesin pisut rohkem nii varasemaid lugusid ja kommentaare, Interneti Kogukonna ja Tõnu Samueli tekste. Ja no seal on pinna (domeeni kõrge aastatasu) all igasugust räpast kraami peidus. Väga paha lugu ja diskrediteerib minu silmis väga tugevalt IRLi ja Juhan Partsi, kellesse ma siiamaani olin suhteliselt neutraalselt suhtunud. Loomulikult pole ka RE viimasel minutil ilmutatud ilmselt valimisvõitlusest kantud väljaütlemised midagi muud, kui silmakirjalikkus, kuna RE oleks võinud vabalt sellele asjale ammu käe ette panna, kui oleks piisavalt tahtmist olnud.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
08.02.2011 17:53:52
|
|
|
Ma olen vist üks väheseid, kes otsustas oma pri.ee eest natuke maksta, et mitte hakata asju ümber tegema...
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
08.02.2011 17:57:03
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
Autor promob enda artiklit lihtsalt. |
Kuidas see sisusse puutub? |
"objektiivsem"
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.02.2011 21:35:00
|
|
|
Eks jutt tuleb vastavalt sellele kes kellele teeneid osutab. Objektiivsuse otsimisest olen ma sealt promoblogist juba ammu loobunud.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
08.02.2011 21:38:57
|
|
|
friik1 kirjutas: |
Ma olen vist üks väheseid, kes otsustas oma pri.ee eest natuke maksta, et mitte hakata asju ümber tegema... |
Natuke? Võrreldes comi või kasvõi eu-ga pole see niiväga natuke midagi, saaks selle raha eest kaks com-i healjuhul lausa kolm.
Paras sigadus on, eriti kui arvestada Samueli tekste https://domeenireform.wordpress.com/
Läks meilt ka kolm ee lõpulist hingusele...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
08.02.2011 22:46:28
|
|
|
mis siin rääkida, suures plaanis:
50000x285eek (käibeta) on 14250000eek suhteliselt pisike summa, ega sellega ju ikka domeeniregistrit korras ei hoia, seda enam, et arvestasime ikka rohkem kui 90000 domeenikliendiga. Järgmisel aastal tõstame tasu.
Ma tõesti loodan, et keegi põrmustab sellise tänapäeva legaalse maffia ning kustutab selliste meeste küünlad kes eesti rahvalt sõna otseses mõttes 7 nahka koorivad.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.02.2011 22:48:29
|
|
|
indrekp kirjutas: |
ega sellega ju ikka domeeniregistrit korras ei hoia |
Eh? Mis valemiga siis eenet seda tegi et sai 45 eeguga .ee'd käigus hoida + tasuta .pri.ee'd?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
08.02.2011 22:49:34
|
|
|
Naljast ei saa aru?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
08.02.2011 22:50:21
|
|
|
must huumor
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
09.02.2011 00:38:21
|
|
|
illukas, nimeta mind priiskajaks, aga 300-midagi krooni ei ole mulle ühe domeeni eest aastas palju. Eriti võrreldes ajakuluga, mis kasvõi e-posti muutmiseks kuluks.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.02.2011 00:43:24
|
|
|
Võrreldes varasemaga on see 300-midagi eeku rohkem mis läheb üsna otseselt miski isehakanud tondi taskusse
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
09.02.2011 10:34:00
|
|
|
friik1
ei nimeta ma sind kellekski, eks iga inimene ise teab palju ta välja käib, kuid VÕRRELDES muude domeeninimedega on ee ikka räigelt kallis.
Teiseks on 300 midagi ilma km koos käibekaga on 369,00 EEK
Zones just praegu eu regamine 71.66 EEK ehk ma saaks 4 domeeninime endale ja jääks kopkaid veel tasku ka.
Kolmandaks jumal teab mis nende ee-degaa lähitulevikus tehakse ja mis hinnapoliitika teeb, vaevalt, et sellist hindade kõigutamist eu taseme domeeniga ette tuleb.
Mis on selles ee-s nii eksootilist, et selle hind selline kirves on? Eriti kui vaatame mis hinnaga EENet seda pakkus. Miks EENeti onud ja personal sellest üldse välja jäeti ja oma tuttavatest/erakonnakaaslastest koostati firma (ok SA) ja seda riigi rahadega? Küsimusi rohkem kui küll, vastuseid aga paraku mitte nii palju.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
09.02.2011 10:41:03
|
|
|
Eks ta vaate küsimus ole, suhtelise summana on ta muidugi suur, absoluutsena täiesti mõistlik.
|
|
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.02.2011 11:02:59
|
|
|
friik1 kirjutas: |
absoluutsena täiesti mõistlik. |
Võibolla 15a tagasi oleks säärane summa mõistlik olnud
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
09.02.2011 13:10:00
|
|
|
Ei ole seal mingit vaate küsimust, muidugi pole ~24 € aastas suur summa. Kuid kui on suhteliselt selge, et tippdomeeni haldamine ei maksa tegelikult nii palju, siis rohkema küsimine on igatahes ebaeetiline ja tõenäoliselt ka korruptsioonimaiguline, kui vaadata, milline poliitiline värdmoodustis see EISA on. Rääkimata sellest, et .pri.ee-le tõmmati julmalt vesi peale, kuigi ometi hakkas juba tekkima sisuline diskussioon, et nende jaoks on mingisugust erikorda vaja. Ju oli siis niivõrd raske paar nädalat oodata.
Ja mis mõte on .ee domeenil, kui seda võib registreerida suvaline Nigeeria kirjasaatja? Eks loomulikult see mõte, et "kulupõhiseks" majandamiseks piisavalt raha saada.
Riigi raha seal SAs kahjuks piisavalt ei ole, et õigustada tõsisemat riigipoolset huvi selle asutuse majandamise kohta. Põhiline on laen LHV pangalt, mille intressid loomulikult ka peab tavaline .ee omanik kinni taguma. Selle asemel, et leida see raha riigieelarvest või EList või kust iganes. Ja siis veel need suhteliselt tõsised kahtlused, et EISA tegutses pikalt (tegutseb siiani?) ilma sisulise õiguseta .ee tippdomeeni hallata jne jne jne. Väga kuri asi, mis õigustaks väga tõsist meediahuvi ja võiks vabalt IRLile päris korraliku haua kaevata. Ma loodan, et valimistele minnes on vähemalt Vabadussammas inimestel meeles ja seetõttu tõrgub käsi pisut selle kamba kandidaate toetamast.
EDIT: Online-intervjuu http://majandus.delfi.ee/news/uudised/article.php?id=39945751
Päris valus andmine käib seal kommentaarides juba. Tahaks näha, mida lp Marek-Andres Kauts siis vastusteks kokku luuletab.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
09.02.2011 14:15:51
|
|
|
Sihuke tunne on nagu enamus inimesi poleks blogiposti lugenud sellekohta miks domeenihind on selline nagu ta on, kust raha tuli jne. Lootusetu suht.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.02.2011 14:41:02
|
|
|
Sai loetud küll kuid konkreetset infot seal ei olnud, ainult hämamine. Millal saab näha täpseid kuluarvestusi ning millele täpselt kõik nood miljonid kulutati?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
09.02.2011 14:59:32
|
|
|
d3t kirjutas: |
Sihuke tunne on nagu enamus inimesi poleks blogiposti lugenud sellekohta miks domeenihind on selline nagu ta on, kust raha tuli jne. Lootusetu suht. |
Viitsid äkki lühidalt tsiteerida seda kohta oma blogipostituses, kus on selges eesti keeles kirjas, miks on domeenihind selline nagu ta on?
Jah, ma tegin oma varasemas postituses vea, et kirjutasin "põhiline on laen LHVlt", kui tegelikult on suurem osa ELilt.
Üks tahk on jäänud veel ka uurimata, mul isiklikult puudub selleks igasugune kvalifikatsioon. Aga oleks huvitav teada, milliseid servereid ja tehnoloogilisi lahendusi kasutas EENET .ee domeeni haldamisel ja kas EISA ostetud lahendused on odavamad-kallimad-paremad-piisavalt võimsad-liiga võimsad jne.
Tehnika kohta info siit https://domeenireform.wordpress.com/2010/07/12/avalik-kiri-eesti-vabariigi-valitsusele/
Spoiler 
1. Võrguserverid – viitenumber: 117003 – hangitakse Sun SPARC Enterprise T5120 serverid koos paigaldustöödega, maksumus: 198 040 EEK
2. Võrguseadmed – viitenumber: 117000 – hangitakse Juniper ja Check Point tulemüürid, seadmete esmane paigaldus, hooldusteenus ja garantii, maksumus: 518 525 EEK …
3. Kõvakettaseadmed – viitenumber: 116999 – andmemassiivi EMC CLARiiON AX4-5 ja varunduslahenduse EMC AVAMAR hankimine, maksumus: 580 500 EEK
4. Infosüsteemid ja serverid – viitenumber: 116994 – Intel serverite ja virtualiseerimistarkvara hankimine ja paigaldamine, maksumus: 538 000 EEK
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
09.02.2011 15:05:49
|
|
|
Sihuke tunne on nagu enamus inimesi poleks blogiposti lugenud sellekohta miks domeenihind on selline nagu ta on, kust raha tuli jne. Lootusetu suht. |
Kui hästi läheb pri.ee domeenide müük? Kas see tulu teeb tasa EISi moraalse kahju ning maine languse? Paluks konkreetset infot.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
09.02.2011 15:17:59
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Kui hästi läheb pri.ee domeenide müük? Kas see tulu teeb tasa EISi moraalse kahju ning maine languse? Paluks konkreetset infot. |
noh, oma ~500 domeeni 12500 domeenist regatud nagu naksti
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
09.02.2011 15:28:50
|
|
|
Ma ei viitsi ausõna kõike üle trükkida. Nagu öeldud, kuna praegu on EIS veidike reserve tekkinud, siis järgmine aasta hind kõigi eelduste kohaselt langeb. Iseasi on see kas registripidajad seda teevad.
Ja kes tahab näha kuhu raha läinud on siis majandusaasta aruanne on ju uksetaga pmst.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
   |
72 |
|
tagasi üles |
|