|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Cb4
HV Guru

|
08.02.2011 19:54:30
|
|
|
| djpvx kirjutas: |
naistele peaks ka hästi peale minema |
See ongi põhiline
Aga tegelt usun, et ka filmides hea.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
08.02.2011 22:24:31
|
|
|
| Mul nüüd aastaid olnud Logitech z-2300 ja selline küsimus on tekkind, et kas praegu saaks sama raha eest paremad kõlarid?
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
08.02.2011 23:42:52
|
|
|
| Defineeri "sama raha".
|
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
09.02.2011 10:58:13
|
|
|
| Heineken kirjutas: |
| Defineeri "sama raha". |
eesti kroone ilmselt mõtleb, kui samad mis aastaid tagasi
|
|
| Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
3 :: |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
09.02.2011 14:29:27
|
|
|
Pigem mõtlesin summat, kuna seda pole välja toodud.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
27.02.2011 00:15:06
|
|
|
| Praeguse aja suure andmemahuga ja odavate kõvaketaste puhul ei õigusta MP3 end tõesti enam millegagi. iTunes hakkab kuuldatavasti pakkuma 24-bitiseid kadudeta salvestisi, nii et asi hakkab ka massides kvantiteedilt kvaliteedi poole liikuma, mis on ainult hea.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja
|
27.02.2011 01:10:54
|
|
|
siis tehakse 192kbit mp3 convert > a.la flac ja 90% inimestest ei saa midagi aru
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
27.02.2011 01:25:50
|
|
|
Ebausaldusväärsetest allikatest olen lugenud, et kuni 20 bitti on veel õigustatav ja vahe 16 bitiga on kõrvaga kuuldav. See tagab 120 dB dynamic range'i, millest peaks piisama, kui just ei taha müravabalt samaaegselt reaktiivlennukimootorit ja sääse pininat kuulata . Nii et kui valida antakse, võtaksin 24-bitise standardi. Muidugi jah tänapäevaste olematu dünaamikaga "brickwalled" albumitega pole mingit vahet.
viimati muutis s4nder 27.02.2011 01:27:54, muudetud 1 kord |
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja
|
27.02.2011 01:26:31
|
|
|
| CoiL kirjutas: |
Lausa 24bit? Piisaks ju tegelikult ka 16-bit 44KHz salvestistest. 24-bit tõstab mahu ju põmst. poole suuremaks ja 16-bit vs. 24-bit vahet juba suht raske tajuda... eriti tavakuulajal. Täna just möllasin ühe pika flac`i lõikumisega ja exportimisega ning otsustasin 16-bit kasuks kuna 24-bit juba liiga suur minu arvates See 24-bit võiks ikka sinna stuudio pärusmaale jääda imo
e: HGtafka, kas rääkit mp3-e konvertimisest flaciks või võrdled neid? 320kbps mp3 vs. flac vahe on ikka meeletu! |
Ei ütleks et meeletu, hea tehnikaga eristab võibolla osasi salvestusi aga enamik euromuusika puhul olematu vahe.
|
|
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
27.02.2011 01:57:10
|
|
|
Toas oleva süsteemiga pole hullu suva mp3-ega, kuid auto helissüteem on krdi tundlik. Nõ. neti muusikast tuleb vist loobuda ja plaate hakata ostma(ok, enamik esitajaid on originaal plaadina tegelt nagunii olemas, aga teen siiski ühtse mp3 paaldi auto jaoks)
Keegi äkki tahab lühidalt seletada mis see flac on ja kust seda saab?
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
27.02.2011 02:15:17
|
|
|
FLAC (Free Lossless Audio Codec) on kadudeta helifail. Kvaliteedilt on ta parem kui mp3, mahult ka mitu korda suurem. Kui stuudios valmib helifail, siis FLAC formaadis on ta selline nagu stuudios valmis, mp3 puhul me sellest enam rääkida ei saa. Kui on korralik helisüsteem, siis teeb ikka VÄGA lihtsalt vahet FLAC'i ning mp3 vahel.
Mul on kuulamiseks ainult FLAC'id, mp3 hakkab juba vastu kui aus olla
_________________ Sounds?... |
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
27.02.2011 02:29:57
|
|
|
kembadesig, studios ikka pigem on see WAV, mitte FLAC.
Üldiselt jah mina oma kuulamise käigus olen ka leidnud, et FLAC ja mp3 on kergelt vahe sees. Samas mp3 ja mp3 on ka vahe sees. Kui ikka on korralik mp3, siis nõrgema tehnikaga vahet raske teha.
|
|
| Kommentaarid: 254 loe/lisa |
   |
2 :: |
231 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
27.02.2011 02:36:22
|
|
|
Jah, väljendasin ennast võibolla natukene ebaselgelt, tahtsin öelda et kui suudios valmib lugu ning see lastakse plaadile ja kui hiljem see lugu plaadilt arvutisse FLAC formaati rippida, siis ega ta ju ei erine stuudios valminud failist. Ja tehnika millega kuulatakse, mõjutab oluliselt kas inimene teeb FLAC'il ja mp3'el vahet!
Põhiteemast rääkides, lauapeal hetkel M-Audio BX5a + M-Audio ProFire LightBridge <- Millegi parema järgi nagu puudust ei tunne hetkel, head asjad on!
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
27.02.2011 02:45:18
|
|
|
Oleks täitsa huvitav näha, kas siinsed raudkindlalt vahe tegijad ka tegelikult pimetestis eksimatult FLACi ja korralikult tehtud MP3 vahet teeksid...
Ise taolist testi teinuna ma küll ei julgeks nii kindlaid veksleid välja visata.
BTW, mul on enamus muusikat arvutis FLACi kujul...
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
27.02.2011 03:00:35
|
|
|
kuradi ebameeldiv on lugeda postitust, kui iga lause lõpus on mingi irvitav smailifeiss.
Tiksub neljas aasta z5500 digitaaliga ja ei saa kurta. Juhtpaneeli displei on ainult ühest servast pime.
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
27.02.2011 03:14:27
|
|
|
Ei väidagi et vahet poleks FLACidel ja MP3del.
Aga väita samas, et mõõduka kuulamiskogemusega inimene suudab korralikus pimetestis eksimatult nendel kahel alati vahet teha, on suht lühinägelik.
Arvutis on mul muusika FLACidena kuna kettapind on tänapäeval tõesti üsna odav, lisaks on suur osa sellest muusikast "varukoopia" minu riiulis olevatest CD-dest/SACD-dest.
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
27.02.2011 03:32:45
|
|
|
| Asi pole niiväga muusikastiilis kui selles, kas on waveform täielikuks seinaks lastud või mitte.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
27.02.2011 03:36:34
|
|
|
| Anti112 kirjutas: |
| Aga väita samas, et mõõduka kuulamiskogemusega inimene suudab korralikus pimetestis eksimatult nendel kahel alati vahet teha, on suht lühinägelik. |
Ma ei tea kellele sa viitasid aga mina pole sellist asja väitnud. |
Sõltuvalt muusikast/failist endast/helisüsteemist teeb mõõduka kuulamiskogemusega inimene FLAC'il ja mp3'el vahet 80'nel protsendil kuulatavatest paladest. Tõesti, päris iga loo puhul ning mis iganes helisüsteemiga ei ütle kohe paugust kas mängib üks või teine.
Isiklikest kogemustest ütlen, et M-Audio BX5a'dega kuulates on FLAC'i ja mp3 vahe kuuldav/tajutav 95% lugude puhul.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
27.02.2011 03:47:55
|
|
|
| kembadesig kirjutas: |
| Isiklikest kogemustest ütlen, et M-Audio BX5a'dega kuulates on FLAC'i ja mp3 vahe kuuldav/tajutav 95% lugude puhul. |
Ja need proovikuulamised oled teinud kõik pimetestina?
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
27.02.2011 13:15:08
|
|
|
Teen pime-testi: Michael Jackson - Man In The Mirror.mp3 128kbs vs Michael Jackson - Man In The Mirror.flac Saab aimu kui suur vahe odava helisüsteemiga on.
E:
Võrdlesin päris mitut lugu. Kui mp3 on korralik, siis vahe ainult valjult kuulates(flac-il pole tausta sahinat). Vaikselt kuulates arvasin 50% ajast õigesti. Seega odava helisüsteemiga praktilist vahet ei kuule. Aga samas on mp3-ed tavaliselt väga erineva heliga, olenemata mitu kbs on. Seega flac formaat asendab ka minul nüüdsest enamikke mp3-i.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
27.02.2011 13:18:54
|
|
|
| Natuke üle aasta tagasi pakkusin siin foorumis võimaluse teha tõeliselt kontrollitud pimetest. Võimaluse kasutasid täpselt 2 kasutajat. Kus olid kõik need, kes siin väidavad kui halb on mp3 formaat? Kui ma uue testi organiseeriksin, oleks osavõtt tõenäoliselt sama madal.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
27.02.2011 13:24:17
|
|
|
Krt ise rippitud mp3 on on kuidagi oluliselt parem kui "mujalt saadud" Enamus 128kps lood ikka krõbiseva kõrgega. Mõni üksik on puhas. Seega flac formaat õigust ennast rohkem kui alguses mõtlesin.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
27.02.2011 14:46:33
|
|
|
Just, see kah ,et vaikselt kuulates raskem vahet teha kuid mitte ainult sahina suhtes. See M.J. lugu on võrdlemiseks vb. natuke kehva kuna suht vähe detaile (jällegi mainiks, et muusikažanr mängib ka rolli).
Lisaks siis inimeste kuulmine on erinev ja helisüsteemist oleneb ka. Ühesõnaga asju mida arvesse võtta on palju ja ei saagi sedasi väita, et FLAC 100% igaühe jaoks parem tundub. Siiski mina enam mp3-e kuulda ei taha eriti ja üritan edaspidi kõik FLAC/WAV formaadis hoida ning plaatidele põletada (mul pole kahjuks kettaruumi nii palju). |
Täpselt, detailiderohke loo puhul on vähe lihtsam vahet teha ja nagu eelnevalt ütlesin, kui on KORRALIK helisüsteem, siis on seda vahet vähe lihtsamalt, ka madalama helitaseme puhul. Ei ütlegi, et IGA looga ning IGA helisüsteemiga 100% lugudest vahet teeb, kuid üldjoontes on FLAC'i ja mp3 vahe kuuldav.
Tahate, annan Teile mõned testlood helisüsteemide/enda kuulmise testimiseks (Marantz, High End Audiophile Test Demo, Audiophile Testing CDs [McIntosh Demonstration Reference Disc | Music: B&W - Very Audiophile New Recordings | Various - Ultrasone Demo], The World's Greatest Audiophile Vocal Recordings, Audio's Audiophile Vol. 2 - Bass Power ), mul on nad FLAC formaadis, otsite ise mp3'ed juurde ning kutsuge maalt vanaema ka külla ning isegi tema ütleb, (nende lugude puhul), et üks mängib puhtamalt/paremini kui teine.
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pinkman
Kreisi kasutaja
|
27.02.2011 15:19:23
|
|
|
| Anna link -tõmbaks ka.
|
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
3 :: |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
27.02.2011 15:20:28
|
|
|
| Ühesõnaga asju mida arvesse võtta on palju ja ei saagi sedasi väita, et FLAC 100% igaühe jaoks parem tundub. |
| kembadesig kirjutas: |
| Ei ütlegi, et IGA looga ning IGA helisüsteemiga 100% lugudest vahet teeb, kuid üldjoontes on FLAC'i ja mp3 vahe kuuldav. |
No paistab, et lõpuks hakkab teile vist ikka minu jutu point kohale jõudma...
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.02.2011 15:31:54
|
|
|
Üksikutel lugudel on üksikud kohad, mille puhul väga treenitud kuulajad (näit psühhoakustiliste pakkimismeetodite väljatöötajad) teevad übertehnikaga tänapäevaste enkoodritega pakitud 320 kbit/s või kõrge bitihedusega variable bitrate mp3 ja wavil/flacil vahet.
Üldjoontes on mp3 ja FLACi vahe kuuldav siis, kui mp3 on 128 kbit/s või vähem. Ja seda usaldusväärselt siis, kui materjal on pakkimise suhtes pirtsakas.
Kle Anti112, tõesti, mul pole muud öelda kui et mine kukele oma pimetestiga Kui inimene väidab, et teeb vahet ,siis ilmselt ka teeb vahet (seda enam, et süsteem kvaliteetne). See et sina ei usu ja nii üliskeptiline oled ning ise nii hästi vahet ei tee on sinu enda teema... ära sellepärast nori teiste kallal oma krdi pimetestiga  |
Sa mine kukele oma mõttetu lobaga. Kui ei tee KORRALIKKU pimetesti, siis võid minna rääkida vanaema Maalile seda, kui head su kõrvad ja kõlarid on. Keegi mõistusega inimene seda juttu tõsiselt ei võta.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
27.02.2011 15:35:54
|
|
|
Anti112, mis su jutu point oligi? Imed teiste jutust ma ei tea mida välja ja siis lõpuks on sinu jutt veel kõige õigem ka? Ära mängi veidriku. |
Point on selles, et hästi tehtud korraliku kvaliteediga MP3-e ei pruugi alati olla nii lihtne eristada FLACist ka vägagi kvaliteetse tehnikaga tehtud pimetestis.
Kui keegi väidab, et suudab seda alati 100% kindlusega õigesti teha, siis se inimene lihtsalt valetab.
Kui sa tead, mis fail parasjagu mängib, siis pole muidugi raske "erinevust" "kuulda".
|
|
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
biomehanik
HV Guru

|
27.02.2011 15:53:33
|
|
|
ihvike, minu arust oleks õige test asja tõestamiseks järgmine :
Inimene istub rahulikult ja hakkab kuulama.
Tehnika on selline, et oleks võimalik panna ühel ajal mängima 2 lugu, üks on siis misiganes mp3 ning teine flac või muu kvaliteetkraam. Nüüd pannakse mängima üks valikutest ja mingi aja tagant vahetatakse allikat, samas ei tohiks pausi vahepeal olla, peaks olema täpselt sama lugu ja lihtsalt mängiks samamoodi edasi. Kui nüüd inimene tajub ära, kumb on siiski mp3 allikas või flac allikas, siis on ju kindel, et vahe on sees ja üks on parem, kui teine. Selline test minu silmis ei tõesta suurt midagi, kui lastakse inimesele lõiku laulust mp3 formaadis, siis tehakse sisse paus ja hakatakse siis teises formaadis laulu laskma.
Ei tea kas jõudis kohale, kiiruga sai krabistatud. Üks mõte, mis pähe hakkas ja kuidas seda sooritada :
1 paar kõlareid
1 võimendi
2 täpselt sama cd mängijat (identsed mudelid)
Lood ühel ajal mängima ja lihtsalt võimu pealt vahetada sisendeid mängijate vahel, ilma pausideta. Ei tea, kas nii saab hästi, aga see oli esimene mõte.
|
|
| Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rundll
HV kasutaja

|
27.02.2011 16:14:42
|
|
|
| saan aru et flac'st tehakse mp3 ja siis seal teatav kadu. mp3 aga flac'ks teha. kuidas sellega lood on? m6ni spets v6iks sõna v6tta.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
27.02.2011 16:16:43
|
|
|
rundll, saad sama kvaliteedi mis see mp3. Ega s|tast saia ei tee. Saiast s|tta ikka saab
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rundll
HV kasutaja

|
27.02.2011 16:22:00
|
|
|
| selge. nii et see flac tuleb pmst aint cd/dvd pealt.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.02.2011 16:26:10
|
|
|
Kui mõistust ei ole ,siis ei saagi jah tõsiselt võtta selliseid asju Ei vihja otseselt kellelegi. Inimene tuli ja ütles oma kogemuse kohta asju ja nüüd läks mingi hull tõmblemine lahti, et tee pimeteste jms. ...no andke andeks, sõitke s|tale. Tõesti ei viitsi rohkem sellel teemal vaielda. Aimasin juba ette, et siin läheb selline hala lahti et anna olla. Oleks pidanud ikka suu kinni hoidma  |
Aimasid õigesti. Kui tuled avalikku foorumisse täiesti mõttetut jama ajama, siis lähebki hala lahti. Ja see hala on vajalik selleks, et järgmine tuutu kaks päeva hiljem ei tuleks rääkima, et "aga FLACi ja 320 kbit/s mp3 vahe on meeletu". See vahe on teatud eritingimustel tõesti olemas, aga "meeletust" on asi ülikaugel. Juhul kui sa reaalselt tajusid "meeletut" 320 kbit/s mp3 ja FLACi vahet ja oleksid võimeline seda tajumist ka pimetestis tõestama, siis poleks need ilmselt võrreldavad failid. Näiteks võib üks olla 320 kbit/s peale upconverditud 128 kbit/s mp3. Kui teha samast wav failist FLAC ja Lame 320 kbit/s mp3, siis on korralikus pimetestis kuuldava erinevuse tõenäosus üsna vähe nullist erinev.
biomehaniku testimetodoloogia on põhimõtteliselt õige, kuid sellele lisandub ka statistiline matemaatika. Selleks, et piisava tõenäosusega väita, et vahe reaalselt olemas on, peab õigeid otsuseid olema piisav hulk piisavast hulgast katsetest. Kui palju on piisav, on maitse asi, kuid selge on see, et paar-kolm katset ei kõlba, kuna siis on liiga suur tõenäosus, et arvad koba peale õigesti. Pole näiteks eriline probleem arvata õigesti ära kolm korda, kas tuleb kull või kiri jne. See on pikem teema ja kes huvi tunneb, leiab netist küllaga materjale.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
biomehanik
HV Guru

|
27.02.2011 16:28:34
|
|
|
ihvike, katseid võiks olla vähemalt 10-15 ma arvan, siis juba saaks mingi statistika kätte. Muidugi, kui kuulajal ja inimestel aega on, siis võib ju klõbistada mitmeid tunde jutti
viimati muutis biomehanik 27.02.2011 16:29:48, muudetud 1 kord |
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.02.2011 17:03:06
|
|
|
ihvike, tra küll loe mis ma eelnevalt kirjutanud olen. Parandasin juba ,et meeletu oli liialdus. Ja tra küll ütlesin juba 100x et oligi nagu pimetest... failide formaadi erinevuse avastasin hiljem. Faking hiromandid... iga krdi sõnajupi kallal norimine käib, imetakse pastakast juttu välja ja ma ei tea mida veel. närvi ajab lihtsalt.
e: Ja krdi tuutu oled ise nahhui ma ei või. Teeme nii ,et sina oled kunn ja kõik kummardame sinu juttu! Ärme usu mida teised omast kogemusest räägivad onju.
ptsi küll... |
Vaata, asi on nii, et sa võid sõimata palju tahad, see ei muuda FAKTI, et korraliku samast algmaterjalist 320 kbit/s mp3 ja FLACi vahel sisuliselt vahe puudub, kui üksikud erandid välja arvata - ja neid erandeid on pagana raske leida ja seda erinevust veel raskem usaldusväärselt kuulda.
Ja kui sa siis tuled oma täiesti subjektiivset ja tõenäoliselt totaalselt ebausaldusväärset "pimetesti" FAKTI pähe esitama (olgu meeletu või parandatult meeletu, see ei muuda seda, mida sa algselt ütlesid), siis ole valmis selleks, et skeptilised inimesed ei ole selle jutuga nõus. Sõimata oskad sa küll hästi, kuid argumenteeritud kriitika vastuvõtmisega on raskeid probleeme. Kui ajab närvi, siis suusatamine on tõesti üks hea variant närvide rahustamiseks, ilus ilm täna.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.02.2011 17:48:02
|
|
|
ma tõesti ei viitsi sinusuguse "kõva faktivennaga" enda kõrvade ja kuulmise üle vaidlema hakata. Minu kõrvad, mina kuulsin ja see pole sinu faking probleem. Mina siin rääkisin puhtalt enda kogemusest ja ei ole midagi kellelegi peale surunud. Kes usub see usub, kes ei taha uskuda see ärgu uskugu... mul tõsiselt pohhui. Hääv ö naiss weekend  |
Sa ei saa ikka üldse aru sellest, et sisuliselt sa hüüdsid foorumis, et 2+2=5 ja siis inimesed kippusid vastu väitma, et kuule, ikka oleme vist kokku leppinud, et 2+2=4 ja sa selle peale lased edasi, et aga minu ajus tekkis selline konstruktsioon ja see on minu kogemus ja kes ei taha uskuda, see ärgu uskugu... jne. Üldiselt on tavaliselt inimestel suhteliselt ükstakama, mida teised inimesed usuvad, kes usub jumalat, kes usub reinkarnatsiooni, kes usub, et 320 kbit/s mp3 on FLACist piisavalt erinev, et vahe on lihtsalt kuuldav ja küllalt iseenesestmõistetav, et seda subjektiivse kuulamisaistingu alusel faktina esitada. Vahe on ainult selles, et praktiliselt võimatu on tõestada, et jumal on olemas või reinkarnatsioon reaalselt toimub, küll aga on küllalt lihtne adekvaatselt tõestada, et 320 kbit/s mp3 ja FLACi vahe on väga valdava enamuse muusika puhul kuuldamatu ja seda on ka KORDUVALT tehtud, siis jääd sa religioossete ja voo-doo'sse uskuvate inimestegi kõrval naerualuseks.
Aga ära võta seda asja nii südamesse, ma olen isegi korduvalt siin foorumis suht mõttetuid ja emotsionaalseid tekste pildunud ja kurb on hoopis see, et ei tule argumenteeritud kriitikat vastu. Inimene õpib ainult oma vigadest. Ja vulgaarsuste pildumine ja "hääv ö naiss weekend" kapseldumine ei ole mingi õppimine. Tee parem paar korralikku pimetesti kontrollitult samast algmaterjalist mp3 ja flacidega ja õpi tundma, milline tegelikult on sinu kõrvakuulmine ja kuuldav erinevus formaatide vahel.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
27.02.2011 17:59:26
|
|
|
Tegin pimestesti selle jauramise peale, mis siin tekkinud on. Ja 100% tuvastasin mp3´ed ja FLAC´id ära. Muusikaks rock-pop, Roxxete jms. Laule kuulasin kuskil 5 mõlemast pakkeformaadist ja laulu kuulasin kuskil 30 sekundit või vähem. Kaua ei viitsinud tegelda, sest õues ilus ilm ja tervise sporti ka vaja teha Läbi arvuti klappideks Philips SHP-5400. Mp3 failid olid kvaliteetsed, kuid siiski oleks veelgi kindlam ise originaal failist mp3 teha. Minu jaoks tuli erinevus sisse kõrgete helide kristallsuses ja kesksageduse puhtuses.
viimati muutis LauriTed 27.02.2011 18:06:28, muudetud 1 kord |
|
   |
231 |
|
| tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
27.02.2011 18:08:33
|
|
|
Pimetestidega on ka erinevaid nüansse. Inimesed ei kuula kindlas loos alati samu asju. Võimalikult objektiivse pimetesti jaoks tuleks kuulata loos korraga ainult üht konkreetset instrumenti ja seal üritada erinevusi tuvastada. MP3 kaotab ära kõrgeid sagedusi, mis vähendab helipildi teravust, isegi, kui kõrged sellest kohe kriipima ei hakka. Niisama "kumb on parem" kuulamisega ei tee tõesti tavaliselt vahet.
Samuti mõjutab kuulmisteravust juba tuju, kellaaeg, vererõhk jms, nii et kui keset päeva müra sees foorumisõjast vihasena erinevust ei tuvasta, siis võib-olla õhtul pimedas vaikuses lõõgastununa tuvastaks. Minu arvates pole mõtet juuksekarva lõhki ajada, vaid kuulata lihtsalt flaci teadmisega, et korraliku ripi korral pole CD pealt midagi kaotsi läinud.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
27.02.2011 18:16:33
|
|
|
| tsitaat: |
| Minu arvates pole mõtet juuksekarva lõhki ajada, vaid kuulata lihtsalt flaci teadmisega, et korraliku ripi korral pole CD pealt midagi kaotsi läinud. |
Täiesti nõus
|
|
   |
231 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.02.2011 19:52:48
|
|
|
| LauriTed kirjutas: |
Tegin pimestesti selle jauramise peale, mis siin tekkinud on. Ja 100% tuvastasin mp3´ed ja FLAC´id ära. Muusikaks rock-pop, Roxxete jms. Laule kuulasin kuskil 5 mõlemast pakkeformaadist ja laulu kuulasin kuskil 30 sekundit või vähem. Kaua ei viitsinud tegelda, sest õues ilus ilm ja tervise sporti ka vaja teha Läbi arvuti klappideks Philips SHP-5400. Mp3 failid olid kvaliteetsed, kuid siiski oleks veelgi kindlam ise originaal failist mp3 teha. Minu jaoks tuli erinevus sisse kõrgete helide kristallsuses ja kesksageduse puhtuses. |
320 kbit/s lame mp3 samast algmaterjalist? Ma tuvastan ka iga kell erineva nivoo (krt teab, mis nero programmiga compressitud käkk) ja ilgelt kokku pakitud mp3 flaciga võrreldes ära, aga see pole siin teemas kõne alla tulnud.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
27.02.2011 20:07:49
|
|
|
9,5mb 4min pala peale oli ja 320kbit/s loomulikult. Nii, et kompressitud käkkiga tegemist pole.
viimati muutis LauriTed 27.02.2011 20:09:59, muudetud 1 kord |
|
   |
231 |
|
| tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
27.02.2011 20:44:05
|
|
|
kustutasin edasise läbu vältimiseks
e: Kellelgi midagi öelda on FLAC vs. MP3 siis kirjutage mulle postkasti. Aitab selle teema risustamisest.
e2: üks debiilik siin allpool ei anna ikka rahu. Kui midagi sisukat sul endal öelda ei ole, siis ole vakka.
e3: Lõpetuseks niipalju, et ma ei viitsi selliste troppidega vaielda, kes imevad pastakast juttu välja ja väidavad midagi mida ma pole öelnud ega mõelnud. Postitasin siia teemasse algselt ainult oma isikliku kogemuse FLAC vs. mp3 teemal ja hakkas pihta mingi hala. Muretsege endale elu ja minge parem nautige muusikat mitte ärge vaielge siin mõttetu teema üle mis on vägagi subjektiivne ja individuaalne.
viimati muutis CoiL 27.02.2011 21:14:49, muudetud 4 korda |
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mart88
HV kasutaja
|
28.02.2011 00:02:06
|
|
|
| Endal on arvuti või läppari taga Ted 4 kaks põranda kõlarit ning neid võimendab teac r610 stereo ressiiver. Võimsust süsteemil siis on 200w. Ma olen igasugused test plaadid läbi kuuland ja see vahe tegelt on minimaalne normaalse mp3'ga. Mingi logitech süsteemi võib heli poolest kohe prügikasti visata, see ei tee nii või naa õiget häält.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Est_RuLx
HV kasutaja

|
01.03.2011 13:34:03
|
|
|
mart88, kui sa teed originaal plaadil ja MP3 minimaalselt vahet, siis on kaks varianti: 1. sul on elevant kõrva peale astunud, ehk sul puudub muusikaline kuulimine. 2.teiseks, sul ise on sitt heli süsteem. Nii et otsusta ise kumb õige on. Ma oman Logitech helisüsteemi ja ka 200w võimsuseks. Pole alates 2006 aastast neid tahtnud prügikasti visata. Ära hakka kohe halvustama.
_________________ PSN - Est_Rulx87
Gran Turismo Planet Eesti - Eesti Gran Turismo foorum ja võidusõitude sarjad |
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
biomehanik
HV Guru

|
01.03.2011 13:52:04
|
|
|
| Est_RuLx, watid wattideks. Logitech on logitech, on kuulatud ja peale korralikuma süsteemi hankimist said ka kiirelt maha müüdud. Täpselt sama tegi sõber ning meil mõlemal olid X450 kõlarid. Kui lihtsalt mingit tümpsu soov kuulata, siis käravad, kui detailset ja loomutruud helipilti tahta, siis pole nendega midagi peale hakata. Kes tõesti usub, et arvutikõlarid teevad imehäält, siis soovitan soojalt kuhugi kasutatud audio tehnika poodi astuda, las nad siis demovad teile erinevaid kõlareid ja süsteeme, saab reaalselt vahet teha kehval ja detailsel kõlaril.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Est_RuLx
HV kasutaja

|
01.03.2011 14:01:08
|
|
|
biomehanik, X450 on mingi minikomplekt ju:D mul on Z2300. Neil ikka suur vahe sees.
_________________ PSN - Est_Rulx87
Gran Turismo Planet Eesti - Eesti Gran Turismo foorum ja võidusõitude sarjad |
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
biomehanik
HV Guru

|
01.03.2011 14:09:06
|
|
|
| Est_RuLx kirjutas: |
| biomehanik, X450 on mingi minikomplekt ju:D mul on Z2300. Neil ikka suur vahe sees. |
Olgu mis iganes mudel, kvaliteediga ei hiilga neist ükski Nagu ütlesin, siis tümpsu kuulata on tore, seda nad teevad.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kembadesig
HV veteran

|
01.03.2011 14:10:55
|
|
|
| biomehanik kirjutas: |
| Est_RuLx kirjutas: |
| biomehanik, X450 on mingi minikomplekt ju:D mul on Z2300. Neil ikka suur vahe sees. |
Olgu mis iganes mudel, kvaliteediga ei hiilga neist ükski Nagu ütlesin, siis tümpsu kuulata on tore, seda nad teevad. |
Täpselt! Selgest ja puhtast helist nende puhul väga rääkida ei saaks
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
flameas
HV veteran

|
01.03.2011 23:31:07
|
|
|
mp3 ja flac vahe on ikka olemas, iseasi kellel on nii palju ruumi HDDl, et kõike flacis omada. Endal Sound Blaster 5.1 USB helikaart ja vahe integreerituga on mäe kõrgune. Praegune süsteem ( Samsungi võimendi, Aiwa esikõllid, Geniuse keskkõlar ja kodukino algsed tagakõllid koos algse subwooferiga kõlavad ikka väga hästi).... Niiet esimene samm heli parandamisel pole mitte parem audioformaat või kõlarisüsteem vaid helikaart.
|
|
| Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|