Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
illukas
HV kasutaja
|
05.02.2011 10:40:26
|
|
|
no hakkab tulema, seda ma olengi koguaeg tahtnud väita, et windowsiga ei ole nii lihtne ja mingit ulme koolitust linux kui selline ei vaja.
windows(xp,7)>linux vajab minuarvates samat koolitust, vaat, et vähemgi kui xp>7
linux>linux ei vaja enam absoluutselt mingit üleminekukoolitust
Praegu oleks soodus saavutamaks sellist olukorda, kus vähemnõudlikumad riigiametnikud linuxi selga ajaks, mitte ei soetaks uusi win litsentse. Säästaks riik raha ja oleks pikemas perspektiivis stabiilne töölaud, mis on aastate jooksul väga vähe muutunud (GNOME näiteks on 90-ndate lõpust väga sarnane praegusele, ok teemad on juures aga menüüde ja muu säärase paigutus sama)
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Napsi
HV kasutaja

|
05.02.2011 15:31:41
|
|
|
illukas kirjutas: |
.....
Praegu oleks soodus saavutamaks sellist olukorda, kus vähemnõudlikumad riigiametnikud linuxi selga ajaks, mitte ei soetaks uusi win litsentse. Säästaks riik raha ja oleks pikemas perspektiivis stabiilne töölaud, mis on aastate jooksul väga vähe muutunud (GNOME näiteks on 90-ndate lõpust väga sarnane praegusele, ok teemad on juures aga menüüde ja muu säärase paigutus sama) |
kas koolistuse programmidele mis erinevad winist teed ise neile tasuta ?
mail,office jne.
programmid on küll sarnased kuid inimene kes tunneb arvutit niipalju et teab et all on kast mis suriseb ja nimetavad monitori telekaks on üleminek väga raske.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
05.02.2011 19:37:18
|
|
|
Napsi kirjutas: |
kas koolistuse programmidele mis erinevad winist teed ise neile tasuta ?
mail,office jne.
programmid on küll sarnased kuid inimene kes tunneb arvutit niipalju et teab et all on kast mis suriseb ja nimetavad monitori telekaks on üleminek väga raske. |
No ja siis laseme ikka samamoodi edasi ja maksame surnud lammast? Peaasi, et mitte midagi muutma ei pea, las need miljonid lähevad. Kuskilt tuleb pihta hakata ja fakt on, et see ei ole esialgu kerge. Nagu ennist mainisin siis praegu on niikuinii koolitust vaja, miks mitte see suunata pigem openoffice+linux koolitusele, tuleb odavam nii täna kui lõppkokkuvõttena (mitte igalpool ja mitte alati).
Suuremates kohtades on rakenduste koolitused niiehknaa, seega see ei ole väga suur (lisa-)kulu. No ok paneme selle ühekordse koolituse rahaks mis säästab ühekordsest litsentsi uuendusest, jääb esmane litsentside vahetus võibolla nulli aga järgmine kord on sul seal juba puhas sääst.
Sellisele kes teab, et sellist kasti nimetatakse arvutiks, kas tal on ikka vaja win pro+officepro+viirusetõrje litsentsi... Ainus mis ta teeb, on kolab netis ning saadab maile, healjuhul on tal mingi tööalane rakendus. Ekstra raiskamisena tundub veel see, kui see rakendus on üle veebi käiv, mida enamus tänapäeva rakendusi on. Tean oma kohalikust omavalitsusest nelja-viite (18-st amtnikust) ametnikku kindlasti, kellel ei ole absoluutselt vahet mis asjaga ta seal töötab, mingit eri rakendust ei ole, kasutatakse outlook expressi ja office(pro).
Minu arvates üleminek xp>7 ning office 2003>2010 on kasutajale ikka väga ränk, minu arvates on lihtsam xp>linux+OpenOffice üleminek. See on küll minu tagasihoidlik arvamus kuid nii ma arvan.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Napsi
HV kasutaja

|
06.02.2011 08:19:52
|
|
|
.......
Minu arvates üleminek xp>7 ning office 2003>2010 on kasutajale ikka väga ränk, minu arvates on lihtsam xp>linux+OpenOffice üleminek. See on küll minu tagasihoidlik arvamus kuid nii ma arvan. |
Ei ole ma mingi IT friik aga minul üleminek probleeme ei tekitanud.
Naine kes kes helistab iga pisikese probleemiga kohe harjus win 7 ära vist alla kuu aja.
Tavakasutaja jaoks ei muutunud win 7 peale kujunduse minuarust mitte kui midagi.
kuid olen kindel et wini pealt linuxi peale inimesele kes on harjunud winiga on üleminek raske.
Ise olen vähemalt 3-6 korda üritanud läpakale linuxi peale panna kuid siiani pole suutnud seda korralikult teha,win 7 pealepanekuga saab vist igaüks nüüd hakkama sest see on nii kergeks tehtud
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Napsi
HV kasutaja

|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
06.02.2011 15:32:42
|
|
|
Linixseid on 10 kui mitu rohkem erinevat,igaüks omamoodi asi.
Wine mis kasutatavad on 3 xp,vista ja win 7.
Win 7 leiab ise netist draiverid,linuksiga ma seda ei suutnud teha ikka oli midagi puudu kas hääl või veel midagi. |
Kui sa proovisid viimati 5 aastat tagasi siis saab veel aru. Praegu erinevad distrote installerid üksteisest vaata, et ainult disaini poolest. Tavaliselt koosneb install 4-5 lihtsalt sammust. Algajatele ainuke asi, mis probleeme valmistab on partitsioneerimine. Nad tahavad kõik c ketta peale ajada. Enne tuleks leida mõned minutid ja selgeks teha missugune on otstarbekas partitsioonitabel. Aga ka selle sammu saab täitsa lasta installeril täitsa ise ära teha ja rahulikult edasi minna, kes pole endas kindel. Jääb järgi ainult oma parooli valimine, ajatsooni märkimine jms. Olen arvuteid vahetanud väga tihti ja viimase paari aasta jooksul pole kohanud arvutit, kus mõni elementaarne asi nagu wifi või heli ei töötaks. Kui arvutis on mõni Sangyong-Mahjong komponent, siis täitsa võimalik jah, et see ei hakka tööle.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.02.2011 15:51:58
|
|
|
Ise olen vähemalt 3-6 korda üritanud läpakale linuxi peale panna kuid siiani pole suutnud seda korralikult teha,win 7 pealepanekuga saab vist igaüks nüüd hakkama sest see on nii kergeks tehtud |
Läheb juba OT aga kui läheb siis läheb.
Mis seal linuxi installis nii keerulist oli, et sa seda peale ei saa, või küsiks pigem mis seal keerulisemat on ku 7 installis?
Spoiler 
3-6 korraga peaks juba nagu olenemata op süstemist hakkama saama, olenemata kas tegu on it friigi või tavainimesega
|
Kui tegu on uue riistvaraga ja veel sülearvutiga, siis pole eriti imestada, et tööle ei saa. Kui riistvara tugi puudub või on puudulik. Mõnikord ei saa ilma lisa parameetrite lisamist installikatki tööle ja need on juba piisavad põhjused tõukamaks osad kasutajad Linuxiga tutvumisest eemale. Kurb, aga tõsi. Sellepärast ei saa ka ise hetkel Linuxit kasutada, kuna riistvara tugi puudub.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Napsi
HV kasutaja

|
06.02.2011 15:52:08
|
|
|
asjameez kirjutas: |
.....
Olen arvuteid vahetanud väga tihti ja viimase paari aasta jooksul pole kohanud arvutit, kus mõni elementaarne asi nagu wifi või heli ei töötaks. Kui arvutis on mõni Sangyong-Mahjong komponent, siis täitsa võimalik jah, et see ei hakka tööle. |
Jah ainult peab leidma draiveri,vähemalt viimase umbes poole aasta taguse installiga ei saanud ma lõpuks kõiki asju tööle.
Googel oli küll suureks lahenduseks kuid ei valda niipalja võõramaalset keelt et kõigest aru saada.
Aga mida siin ikka vaielda,see on on nagu naisega mõnele meeldib paks teisele pitspeenike.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
06.02.2011 23:47:04
|
|
|
Linixseid on 10 kui mitu rohkem erinevat,igaüks omamoodi asi.. |
vahet ei ole mitu neid on, gnome on gnome ja kde on kde igal pool kui just ei võta mingit erilist.
See, et on olemas mitu eri linuxit on hea ja sa ei pea neid kõiki proovima vali omale sümpaatne ja piisavalt levinud ja ongi kõik. Ubuntu näiteks sobib väga hästi
Wine mis kasutatavad on 3 xp,vista ja win 7.
Win 7 leiab ise netist draiverid,linuksiga ma seda ei suutnud teha ikka oli midagi puudu kas hääl või veel midagi. |
Mis puutub installerisse wine??? Või üldse linuxi töölesaamisel ei ole winega absoluutselt mitte mingisugust pistmist.
Kui on normaalne ja levinud riistvara leiab ka linux kõik driverid (kui neid üldse on vaja pakihaldurist otsida, reeglina laeb ise automaatselt kerneli draiveri) ise ülesse. Kehtib nii wifi, graafika, dvb kaartide ja muu kohta. Seda juhul kui ei ole miskit eksootilist. Näiteks võib tuua inteli kraam mis reeglina töötab out of the box.
Samas ei saa ma su postitusest aru, mis puutub see sinu väitesse, et linuxi install keeruline on
Napsi
Jah ainult peab leidma draiveri,vähemalt viimase umbes poole aasta taguse installiga ei saanud ma lõpuks kõiki asju tööle.
Nagu näiteks? Ei pea leidma draiverit, linuxis on need kaasas ja sa ei pea ja ei tohikski kusagilt neid otsima minna. Enamasti tehakse see loll lüke, et minnakse kusagilt netist programme ja draivereid otsima, see ei ole windows ja linuxis ei käigi asjad nii nagu windowsis.
asjameez
Windows küsib samuti installi ajal millisele pardile sa installida tahad...
SKG
Riistvara mured on linuxil ikka veel alles jah, kuid asi on tunduvalt paranenud. Teisalt kui valida inteli asjad siis on suhtkoht kindlapeale minek. Samuti toimuvad pisikesed progressid selles vallas, broadcom kisas mingi aeg tagasi, et hakkavad linust toetama, ati, nvidia on paranenud jne. Loodame, et läheb paremuse poole.
Käib meie käest ka parasjagu arvuteid läbi, ka lappareid ja minu arvates kui sul just via graafika või chipset ei ole ei ole absoluutselt mitte mingit probleeme. Probleemseks on veel kaamerad ja eksootilised graafika ja wifi kaardid, needki peamiselt via toodang. Via toodang ei ole ka wini all midagi super seega üks paras pask kokkuvõttes on
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.02.2011 00:32:35
|
|
|
Tavakasutaja jaoks ei muutunud win 7 peale kujunduse minuarust mitte kui midagi. |
Värvin škoda punaseks ja nimetan ferrariks.Ainult välimus on muutunud ju .
Tegelikult on muutunud väga palju XP - 7.
Ja just see osa millega tavakasutaja kah kokku puutub mitte ainult välimus.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
07.02.2011 01:14:58
|
|
|
Riistvara mured on linuxil ikka veel alles jah, kuid asi on tunduvalt paranenud. Teisalt kui valida inteli asjad siis on suhtkoht kindlapeale minek. Samuti toimuvad pisikesed progressid selles vallas, broadcom kisas mingi aeg tagasi, et hakkavad linust toetama, ati, nvidia on paranenud jne. Loodame, et läheb paremuse poole.
Käib meie käest ka parasjagu arvuteid läbi, ka lappareid ja minu arvates kui sul just via graafika või chipset ei ole ei ole absoluutselt mitte mingit probleeme. Probleemseks on veel kaamerad ja eksootilised graafika ja wifi kaardid, needki peamiselt via toodang. Via toodang ei ole ka wini all midagi super seega üks paras piix kokkuvõttes on |
Võrreldes 10 aastat tagasi on jah suur edasiminek toiminud, kuid mitte piisav. Asi seisabki hetkel kriitilise massi taga, mis on vaja saavutada, et riistvaratootjad end liigutama hakkaks. Enne ei juhtu midagi. Nokk kinni - saba lahti situatsioon. Tegelikult ei ole probleemid ainult eksootilise riistvaraga - näiteks levinud Nvidia ION platvorm Optimus tehnoloogiaga on juba tükk aega väljas olnud ja praeguse seisuga tuge ei ole ega tule. Teisi väiksemaid probleeme pole mõtet hakata siin teemas üles lugema, mis mul omal veel ette tulnud. Kasutaks hea meelega ainult Linuxit igapäevaselt kui ainult ei peaks riistvara selle järgi valima.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
07.02.2011 03:36:36
|
|
|
üks teine foorum kirjutas: |
aga kui sul on Win 7 siis arvutist otse midagi enam salvestada ei saa. mingi microsofti anti-piraatluse feil.
|
Kui see on tõesti nii, siis maailmas on 300 miljonit petta saanut. Kes varsti foorumeid oma küsimustega täidavad.
Ise llinuxis just seda teengi. salvestan audiot üle jacki ühest programmist teise, midi -> wav.
Kui seda winnis teha ei saa siis milleks windowsit üldse?? Ei mäletagi kas olen saanud windowsis midi wave'ks teisendada.
//vist läheb võitlustandri Linux versus Windows teema alla...
|
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
07.02.2011 22:15:21
|
|
|
oot mismõttes, et ostad omale legaalse 7 ja siis piiratakse sinu salvestust või mingi asja downloadi? Või mis sa selle asjaga mõtled?
Et ostan omale 150EUR eest wini litsentsi (OEM on teine teema) ja siis peetakse sind juba piraadiks?
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
08.02.2011 00:41:07
|
|
|
oot mismõttes, et ostad omale legaalse 7 ja siis piiratakse sinu salvestust või mingi asja downloadi? Või mis sa selle asjaga mõtled?
Et ostan omale 150EUR eest wini litsentsi (OEM on teine teema) ja siis peetakse sind juba piraadiks? |
See piiramine käib ainult sisseehiatud MS softi kohta nagu WMP mis katkise sertifikaadi korral ostetud asja ei mängi jms.Kolmanda osapoole asjadega mölla ja tee niipalju kui süda lustib
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
08.02.2011 01:07:50
|
|
|
tsitaat: |
|
Ma pidasin silmas mikseri kanalitelt salvestamist, nii nagu Alsa võimaldab.
Muuseas vaikimisi paigaldatud ubuntu ei võimalda helikaardi midi süntesaatori väljundist salvestamist. Kuulata võid kuid salvestada enam ei saa. Tuleb gnome-alsa-mikser paigaldada ja seal vajalikesse kohtadesse linukesi asetada.
Kui ubuntule KDE selga lasta siis aitab .bash_profile fail ja selles jutt:
export KMIX_PULSEAUDIO_DISABLE=1
|
see vahetab mikseri normaalseks tagasi ja saab salvestada
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
03.03.2011 16:00:19
|
|
|
Tavakasutaja xp pealt üle 7 peale.. ma ei tea "keskmist" tavakasutajat, aga mu isal läks win7 peale üleminek päris sujuvalt. Ta eriti arvutitest ei jaga ja vahel ka jännis.
Näitasin ise ka paar mugavamat võtet tavakasutaja jaoks ära ja nüüd on asi käpas.
Mingit megakoolitust küll vaja pole.
Ise kasutan hetkel xpd oma 5 aastat vana arvutiga, sai ka win7 proovitud seni kuni (muudel põhjustel) HDD läbi läks.
Sügisel, kui uue raua muretsen, siis lükkan win7 peale, paljuski on mugavam ja mõnusam.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|