Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Youtube üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 107, 108, 109  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sven
Kreisi kasutaja
Sven

sõnum 10.01.2011 18:27:30 vasta tsitaadiga

ot:
NATAS999 kirjutas:
Chaza!, FF ei suuda out of box seda, mida IE out of box. Ilma suurema keberneerimiseta ei oska ta ka primitiivsemaid asju. ID-kaart anyone?

Mis kasu sa sellest saad, et IE-d haibid, töötad M$-s?
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.01.2011 18:28:03 vasta tsitaadiga

Kisub väga teemaväliseks.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli

sõnum 03.02.2011 10:10:26 Autorite ühing laseb YouTube'ist videoid eemaldada vasta tsitaadiga

link :: ERR

Eesti autoriõiguste kaitse organisatsiooni vilka töö tulemusena kustutatakse YouTube´ist iga nädal sadu muusikavideoid, paraku ka neid, mida autorid ise heas usus on üles laadinud.

Mõni aeg tagasi avastas Peeter Rebane enda suureks üllatuseks, et tema enda salvestatud ja üleslaetud klipp on YouTube'ist kustutatud. Põhjuseks autoriõiguste rikkumine.

"Olukord naljakas seetõttu, et kogu see teos ise oli minu ja Lauri Saatpalu omalooming - ise esitasime, ise tegime video ja kokkuvõttes selgus, et kaitsti meid meie enda eest," rääkis Rebane "Aktuaalsele kaamerale".

Kui Eesti autoriõiguste kaitse organisatsiooni tegevdirektor Erik Mandre märkab YouTube'is videot, mis tekitab kahtluse autoriõiguste rikkumisest, võtab ta ühendust Eesti autorite ühinguga ja küsib, kas nemad teavad, kuidas see lugu portaali üles sai. Ja kui autorite ühing ei tea, siis võibki Mandre lasta video kustutada.

Teisisõnu, isegi kui teil on olemas kõik autoriõigused ja te tahate oma loomingut reklaamida, aga unustate sellest soovist teavitada autorite ühingut, võib Mandre teie video kustutada. Olles liitunud autorite ühinguga tuleks seega videot üles riputades sellest eelnevalt ühingut teavitada.
Kommentaarid: 359 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 297
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 03.02.2011 10:58:43 vasta tsitaadiga

Ühing võiks hoopis mind teavitada sellisest tegevusest. Eelkõige võiks olla kooskõlas üldse see kas ma üldse soovin midagi kustutada lasta...
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 03.02.2011 11:38:02 vasta tsitaadiga

Ehk et võid täiesti juhuslikult oma heast staatusest tänu EAKO'le ilma jääda kuigi neil pole õigust selleks? GG thumbs_up.gif
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 03.02.2011 11:52:14 vasta tsitaadiga

See ajukääbikute ühing tegutseb veel? Ma arvasin, et need idioodid peksti juba aastaid tagasi parasiitluse eest laiali.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.02.2011 12:06:14 vasta tsitaadiga

Kohati keeratakse vint üle küll. Suvel käisin ühel vabaõhu live kontserdil. Ise filmisin oma telefoniga ja panin YouTube-sse üles. YouTube saatis varsti kirja, et copyrighted content bla bla bla... Saatsin neile kirja, et mille vastu ma eksisin - vastus jäigi saamata.
tagasi üles
MarkoE
HV vaatleja
MarkoE

sõnum 03.02.2011 12:16:07 vasta tsitaadiga

Mulle ERR-i video põhjal tundus, et maha võetakse nende artistide videoid, kes on ise Autorite Ühingu liikmed. Seega neid see teema üldse ei puuduta, kes Autorite Ühingusse ei kuulu. Iseprobleem on arvatavasti, et mitmetel muudel põhjustel võib artistil ikkagi olla üsna vajalik sinna ühingusse kuulumine.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.02.2011 12:18:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mulle ERR-i video põhjal tundus, et maha võetakse nende artistide videoid, kes on ise Autorite Ühingu liikmed. Seega neid see teema üldse ei puuduta, kes Autorite Ühingusse ei kuulu.

ma sain just vastupidi aru, et video üleslaadijale tuli täieliku üllatusena video kustutamine.
Ehk siis saatejuht pärast ütles, et enne kui video üles lasete, teavitage Autorite Ühingut. icon_rolleyes.gif

tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 03.02.2011 12:49:11 vasta tsitaadiga

Nagu mina meedia kajastusest ka varem olen aru saanud, siis kõik artistid, kes ühinguga liitunud on, siis nende loomingu avaldamise otsustab ühing. Siin ka varem olnud olukordi, kus autorite enda üles laetud videod eemaldatakse, sest puudub ühingu luba - kusjuures juriidiliselt olevat see korrektne. Kui oled artist ja ühinguga liitunud, siis peab iga esitamise eest ühingule raha maksma!
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

sõnum 03.02.2011 14:27:37 vasta tsitaadiga

Täiesti arusaamatu käitumine. Huvitav mis maailmas Autorite ühing ning EAKO elavad? Kas nad tõesti tahavad, et inimesed ei teaks eesti muusikutes ja muusikast mitte midagi? Mis kanalit pidi peaks see tarbijani jõudma?? Kui mulle mingi artist tõesti meeldib, siis toetan neid hea meelega nende plaati ostes või live'del käimisel. Samas mingit suvalist plaati niisama poest ei osta.

Kui piraatlusest rääkida, siis ok, youtube pidi ja heli kvaliteet on aja jooksul tõesti märksa paremaks läinud. Ja kui väga tahta, saab sealt ka video eraldi arvutisse salvestada, siis audio eraldada, mida annaks siis näiteks CD või mõne playeri peale panna... Aga üldiselt on see tavakasutaja jaoks liiga keeruline protsess. Lisaks ei ole tegu CD kvaliteediga! Isegi korralik mp3 rip on youtube helist parem. Olgugi, et youtube muutub ka üha mobiilsemaks ei ole see sugusi igast asendist mängitav. Pealegi pole selle kasutamine ka liiga mugav.

Seega ei saa aru kuidas youtube'st kuulamine otseselt vähendaks plaatide müüki. Pigem tõstab see teadvust artisti tegemiste kohta ja suurendaks nende müüki.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 03.02.2011 14:48:59 vasta tsitaadiga

miks peaks keegi tahtma sellise ühinguga end siduda, ei saa aru. ei ole vaja nendega midagi kooskõlastada et mingit omaloomingut avaldada kusagil. mis õigusega nagu nad teevad sellist asja... icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
psydeblo
HV Guru
psydeblo

sõnum 03.02.2011 14:59:27 vasta tsitaadiga

Haige pask ikka.
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 135
tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 03.02.2011 17:05:13 vasta tsitaadiga

See praegune süsteem on tõesti ajast ja arust - sobiv oli see vast siis kui Napster maailma vallutas, ning enamus laetavast muusikast oli praat. Nüüd kus kogu meedia internetti kolib, peaksid härrased ja prouased igasugustes artistide ühingus tegutsema selle nimel, et inimesed rohkem ostaksid, mitte üritama kõike võimalikku ära keelata.

Ma usun, et kui kõik piraatluse vastu võitlemise ja selle mõttetu keelamise jaoks eraldatud vahendid suunata uute meedia lahenduste loomiseks, väheneks piraatlus oluliselt, kuna "tasuline" kuulamine on mugav. Apple iTunes on üks seda tüüpi lahendus näiteks, 0.99$ ei ole väga paljudel kahju ja kui sul on suur muusikakogu, kust võid kõige seda suurepärast nautida - siis milleks "varastada"

Praegune piraatluse vastu võitlemise süsteem on iganenud - tegeletakse mõttetu piiramisega ja surkimisega ning karistatakse kõige väiksemaid mutreid kogu selles vir-varis - sest nemad on kõige haavatamavad.

Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 03.02.2011 17:32:01 vasta tsitaadiga

See on mingi pullikaka sest minu teada oled sa mingi töö autor täpselt niikaua kuni keegi tõestab vastupidist. Seega mingil oletusel ei tohiks seaduse järgi küll mitte keegi kuskilt midagi kustutama hakata. Samas ei pea teost mitte kuskil registreerima, autoriõigus tekib juba teose valmimisega ja ma võin seda esitada seal kus ise tahan täpselt nii palju kui tahan. Kui keegi tuleb võtab aga minu töö ära ja ütleb mulle et tegelen piraatlusega siis on juba tema seaduserikkuja. Ei ole ka keegi kohustatud kedagi teavitama sellest et vot nüüd ma panen oma loo youtube et olge head ärge ära kustutage. Panen kuhu tahan sest seadusega peaks mul see õigus olema.
Minu teada võiks selline asi isegi kohtusse kaevata sest autor saab sellega kahju kui tema teoseid, mida ta reklaamiks uploadib, eemaldatakse. Ja kui selline asi juhtub kül siis juba seadusi väänatakse nii, et sellised mõttetud seltsid kinni pannakse.

"Kuna autorile kuulub ainuõigus lubada või keelata oma teose kasutamist teiste isikute poolt ning saada tulu (tasu) oma teose sellisest kasutamisest, siis võivad teised isikud autoriõigusega kaitstud teoseid kasutada ainult autori poolt antud loa (litsentsi) alusel."

Ning kohalike seaduste järgi ei tohiks isegi kustutada avalikus kohas (youtubes) olevat materjali kui on lisatud teose autor, nimi jms. Youtube on pigem reklaam ja nendest plaadi müükidest saab ikka suht vähe tulu, enamus tulu tuleb kas kontsertitest või muudest lepingutest ja sellised kanalid nagu Youtube on lihtsalt reklaamiks.

viimati muutis Priido 03.02.2011 17:33:55, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.02.2011 17:32:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:

See on mingi pullikaka sest minu teada oled sa mingi töö autor täpselt niikaua kuni keegi tõestab vastupidist. Seega mingil oletusel ei tohiks seaduse järgi küll mitte keegi kuskilt midagi kustutama hakata. Samas ei pea teost mitte kuskil registreerima, autoriõigus tekib juba teose valmimisega ja ma võin seda esitada seal kus ise tahan täpselt nii palju kui tahan. Kui keegi tuleb võtab aga minu töö ära ja ütleb mulle et tegelen piraatlusega siis on juba tema seaduserikkuja. Ei ole ka keegi kohustatud kedagi teavitama sellest et vot nüüd ma panen oma loo youtube et olge head ärge ära kustutage. Panen kuhu tahan sest seadusega peaks mul see õigus olema.

Kahjuks on see vähemalt Eestis kõik teistpidi thumbs_down.gif
Kui Autorite Ühingus teost registreeritud ei ole, kustutavad julmalt maha.

tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 03.02.2011 17:39:15 vasta tsitaadiga

Kahjuks jah aga minu teada on selline tegevus Eesti enda seadustega vastuolus. Kurvaks tegi igatahes selle teema lugemine icon_sad.gif
Selliseid väikeautoreid kes youtubes alustavad peaks just promoma, mitte piirama, aga eks ole tegu sellise harva juhtuva asjaga ka. Seltsist endast on ikka rohkem kasu kui kahju kokkuvõttes icon_cool.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 03.02.2011 17:39:24 vasta tsitaadiga

Äkki võtaks keegi selle teemaks, pöörduks EV Õiguskantsleri vms poole?
tagasi üles
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 03.02.2011 17:44:26 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
Minu teada võiks selline asi isegi kohtusse kaevata sest autor saab sellega kahju kui tema teoseid, mida ta reklaamiks uploadib, eemaldatakse. Ja kui selline asi juhtub kül siis juba seadusi väänatakse nii, et sellised mõttetud seltsid kinni pannakse.

Kusjuures ei ole päris nii icon_smile.gif on küll nõme süsteem, aga kui sa oled artist, kes on artistide ühingus, siis on nende luba igasugune esitamine ja see, et sinu tehtud ja sinu õigused ei kehti enam päris nii

salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 03.02.2011 17:50:55 vasta tsitaadiga

Kusjuures, need ajukääbikud tõmbavad isegi nende muusikat maha kellel puudub leping nende autorikaitsjatega.
Ma ei teagi miks teatud osa artiste seal ühingus üldse istub. Saavad aasta peale vaid mingeid sandikopikaid.
Õige papp tiksub nagunii kontsertitelt sisse.

Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 03.02.2011 17:55:14 vasta tsitaadiga

joulukas kirjutas:

Kusjuures ei ole päris nii icon_smile.gif on küll nõme süsteem, aga kui sa oled artist, kes on artistide ühingus, siis on nende luba igasugune esitamine ja see, et sinu tehtud ja sinu õigused ei kehti enam päris nii

Jah, juhul kui oled millelegi sellisele alla kirjutanud siis tõesti on neil teatud õigused. Aga ma arvan et antud teemal on tegu juba kiusamisega sest ükskõik mida Peeter Rebane teeb, see teatud selts on kohe kallal kümne küünega. Varemgi sarnaseid probleeme olnud samade nimedega.

EDIT: Ja tõesti Peeter Rebane on ka nende liige. Seega peaks siiski kõik seaduslik olema. Ja liikmed on tõesti kohustatud oma väljaanded registreerima vastaval lehel. Aga see pole ikkagi seotud autoriõiguste tekkimisega. Autoriõigused tekivad sul nii või naa, ükskõik kas sa kuulud mingisse ühingusse või mitte. Ja autoriõiguse seaduse järgi ei ole minu arusaamist mööda lubatud kellelgi ilma minu loata minu lugusid kuskilt avalikust kohast kustutada.
Kui ma olen nende liige ja neid ei teavita enda lugude uploadimisest näiteks siis ma lihtsalt väldin enda kohustusi antud ühingu ees ja neil on siis õigus mind sealt ilmselt välja visata, aga seadusi ma siis ikkagi ei riku ju.

viimati muutis Priido 03.02.2011 18:03:32, muudetud 3 korda
tagasi üles
Firefly
HV Guru
Firefly

sõnum 03.02.2011 17:58:54 vasta tsitaadiga

Hakkame siis Autorite Ühingut spämmima, iga kord kui video üles läheb saadame ka kirja sinna icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 141
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 03.02.2011 18:03:43 vasta tsitaadiga

Firefly kirjutas:
Hakkame siis Autorite Ühingut spämmima, iga kord kui video üles läheb saadame ka kirja sinna icon_biggrin.gif

Youtubele võiks juurde lisada "saada uuendused meilie" lisa. Nagu toimib see Facebookiga et kui üles lased video siis kohe facebooki, twitterisse jne ilmub postitus sellekohta.
Samamoodi võiks automaatselt meili saata sellele ühingule

joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

sõnum 03.02.2011 21:00:34 vasta tsitaadiga

Ma arvan , et oleks vaja laiapõhjalisemat diskussiooni, kuidas internetti ja seda ümbritsevat moderniseerida. Sest praegu oleme jõudnud interneti ajastu "pimedasse keskaega" kus nõiajah on kõiges hoos ja "Paavsti" käsul kõik nõiad ära põletatakse, kus "nõiakatsed" samasugused nagu sajandeid tagasi. Meedia üldisel kolimisel internetti, nagu ka juba öeldud, on vaja luua uue kontseptsiooniga lahendusi tarbimiseks. Oluliseks märksõnaks on siin mugavus, hind ka loomulikult, aga just mugavus on see, mis enamuse illegaalseid tarbijaid paneks raha eest muusikat ja filme nautima. Piraadid jäävad alati, samuti nagu kinos käijad ja plaadi ostjad ja kontserditel käiad - lihtsalt ajad on muutunud kuid suured produktsiooni kompaniid elavad eilses päevas ja loodavad süütute poomisega enne failivahetust toimunud raha ahnitsemist tagasi saada.

Suured korporatsioonid ja nende käsilased igasuguste ühingute näol kasutavad külma matemaatikat - "Iga päev laaditakse X lugu ja filmi! DVD või audio plaadile mahub nii palju! Me kautame iga päev nii palju plaadi müügist! Kõik vargad tuleb kinni püüda!" - arvestamata sealjuures, et ega siis kõik piraadid plaate ostma kukuks, kui laadida enam tasuta ei saa e. tegelik kadu on neil kordades väiksem võibolla isegi kaotaksid raha, kuna viimaste uuringute järgi on "piraadid" tunduvalt suuremad raha eest meedia nautijad, kui need, kes tasuta alla ei lae. Idiootsuse märk pidavat olema see, kui ühte sama asja tehes loodetakse erinevat tulemust - aga see on just see, mis hetkel toimub - teeme kõike nii nagu 10a tagasi, siis saame palju raha, sest 10a tagasi ju nii saime palju raha. Roheline värk igasugustel tegelastel silmades ei luba näha, et aeg on teine - sa kas kohaned ffailivahetusega või....leiad uue tegevuse.

See, et EAÜ viibutab näppu ja Youtubest videosid ära korjab, on sama otstarbekas kui mädavale majale uus kiht värvi peale lüüa ja loota, et seekord enam see välja ei löö - sisemine riknemine läheb aga täie hooga edasi ja seda aga kiiremini! Aga kõik on ju õige asja eest - võtame vargad kinni ja teeme trahvi!

-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 04.02.2011 16:51:07 vasta tsitaadiga

KOKKUVÕTE
Peeter Rebane, kes on EAÜ liige, tegi loo, laadis selle youtube kuid ei teavitanud sellest EAÜ-d. Kuna EAÜ ei teadnud kuidas tema liikme, kelle õigusi ta on kohustatud kaitsma, video youtube-i sai, siis eemaldas selle.
Kuidas peakski EAÜ teadma, et kasutaja "randomkasutajanimi" ongi Peeter Rebane ise.

Kui mina, kes ei ole EAÜ liige, teen oma musavideo ja laen selle youtube-i, siis ei ole EAÜ-l mingit sõnaõigust.

Uudis on see, et lõpuks on EAÜ saaud võimaluse YouTube-ist midagi eemaldada lasta. Varem saadeti nad sellise sooviga ilmselt pikalt.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Youtube üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 107, 108, 109  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.