Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RvD
Kreisi kasutaja
|
02.02.2011 11:55:01
|
|
|
Spoiler 
Viimasel ajal ikka täiesti umbes see mint strong, mis kuradi kiirus see sihuke on...
EDIT:
Spoiler 
Nüüd jälle kõik tore ja kiire Eks viie minuti pärast uimab uuesti.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
02.02.2011 13:54:52
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Pigem on see osade lehtede aeglus hoopis mingist Elisa ja teist firmade vahelisest kanakitkumisest või siis ehk ka selest, et Elisa lohistab vähemalt osa infot ringiga läbi Soome.
Mind ennast huvitab see, et asi oleks püsiv ja mitte ei katkeks uuesti ja uuesti. See, kas mingi leht avaneb paar sek-i kiiremini või aeglasemalt pole probleem võrrelduna sellega, kui tuleb katkemise korral lehti muudkui uuesti ja uuesti alla laadida. |
Mis hakkasid äkki .ee lõpuga lehtede bitte ja baite Talllinki laevaga Helsinkisse ja tagasi vedama või, et see nüüd kohe üleöö nii kaua aega hakkas võtma ?! Mis puutub aga katkestustesse siis selles osas pole mul erilisi probleeme kunagi olnud ja ka signaal ning ping on jätkuvalt head. Küll aga vajub kiirus vahel nii ära, et hakka või nutma ja nüüd muidugi veel ka see "lehevedu" läbi Soome nagu sa ütled. Kõik need minu sinu ja kellegi kolmanda probleemid kokku aga näitavadki, et Elisa ei suuda antud teenust lubatud tasemel pakkuda ja punkt. Ning see, kui üks eelistab kiirust stabiilsusele või vastupidi tähendab vaid seda, et teenus peab ikka terves ulatuses mitte vaid osaliselt kvaliteedinõuetele vastama või siis tuleks seda ka selgelt välja öelda, et pakutakse vaid piiratud võimalustega internetti, et inimesed teaksid seda juba enne kui oma liitumisotsuse teevad - vastasel juhul on tegemist lihtsalt klientide petmisega.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
02.02.2011 13:58:38
|
|
|
Pikkkõrv kirjutas: |
Pigem on see osade lehtede aeglus hoopis mingist Elisa ja teist firmade vahelisest kanakitkumisest või siis ehk ka selest, et Elisa lohistab vähemalt osa infot ringiga läbi Soome.
Mind ennast huvitab see, et asi oleks püsiv ja mitte ei katkeks uuesti ja uuesti. See, kas mingi leht avaneb paar sek-i kiiremini või aeglasemalt pole probleem võrrelduna sellega, kui tuleb katkemise korral lehti muudkui uuesti ja uuesti alla laadida. |
Mis hakkasid äkki .ee lõpuga lehtede bitte ja baite Talllinki laevaga Helsinkisse ja tagasi vedama või, et see nüüd kohe üleöö nii kaua aega hakkas võtma ?! Mis puutub aga katkestustesse siis selles osas pole mul erilisi probleeme kunagi olnud ja ka signaal ning ping on jätkuvalt head. Küll aga vajub kiirus vahel nii ära, et hakka või nutma ja nüüd muidugi veel ka see "lehevedu" läbi Soome nagu sa ütled. Kõik need minu sinu ja kellegi kolmanda probleemid kokku aga näitavadki, et Elisa ei suuda antud teenust lubatud tasemel pakkuda ja punkt. Ning see, kui üks eelistab kiirust stabiilsusele või vastupidi tähendab vaid seda, et teenus peab ikka terves ulatuses mitte vaid osaliselt kvaliteedinõuetele vastama või siis tuleks seda ka selgelt välja öelda, et pakutakse vaid piiratud võimalustega internetti, et inimesed teaksid seda juba enne kui oma liitumisotsuse teevad - vastasel juhul on tegemist lihtsalt klientide petmisega. |
Küsimus on pigem laiem ja ideoloogilisem kui lihtsalt "mobiilside" - internet ongi "best effort", on nagu on valdavalt.
kvaliteet maksab ja internetilt mis maksab traadist kordi vähem ei saagi oodata midagi "väga erilist".
"What you pay is what you get"
st et sõltumata opekast on internet üsna "kontrollimatu". Kontrollitav asi maksab, nii QoS etc.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MaXakas
Kreisi kasutaja

|
02.02.2011 14:14:09
|
|
|
vana_urr, sa elisaga seotud? Hetkel on see küll sinu poolt silmakirjalik jutt. Elisa probleemid on siiani (minu vaatluste põhjal) olnud masti ja kliendi vahel või siis DNS serveri jamad. Mõlemad vägagi operaatorist sõltuvad.
Vb ei peakski ISP internetiühendusele DNSi pakkuma? Ilma DNSita saab ju teenust ikka internetiühenduseks kutsuda... "What you pay is what you get"
_________________ There is no such thing as allkiri! |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
02.02.2011 14:21:18
|
|
|
MaXakas kirjutas: |
vana_urr, sa elisaga seotud? Hetkel on see küll sinu poolt silmakirjalik jutt. Elisa probleemid on siiani (minu vaatluste põhjal) olnud masti ja kliendi vahel või siis DNS serveri jamad. Mõlemad vägagi operaatorist sõltuvad.
Vb ei peakski ISP internetiühendusele DNSi pakkuma? Ilma DNSita saab ju teenust ikka internetiühenduseks kutsuda... "What you pay is what you get" |
Oh ei, ei ole.
Ma lihtsalt ütlen et internet ise ei ole "kindel asi" (tõsi, traadi peal pole kurta) aga raadioühendus lisab juurde nüansid.
kui asi on DNSs või selle töökindluses või laiemalt võrgu miskis vales häälestuses või "lollusest" tingitud
ülemüük, siis see eraldi teema.
aga ma ise ei tahat uskuda et olukorras kus võrk on ülekoormatud ja hinda kogu aeg langetatakse, midagi
väga head saab tulla. st investida pole millegi arvelt vist.
Kuigi jah, Kõu võttis 300 eek ja kiirus kukkus ikka alla lõpuks...
Ehk see on filosoofiline lähenemine pigem Ehk arvame et net on miskit kindlat, aga tegelt on ta leheke maailma
tuulte käes
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pikkkõrv
HV kasutaja

|
02.02.2011 14:24:42
|
|
|
vana_urr, saab ikka oodata küll, kas just "midagi väga erilist" aga seda küll mida esialgu lepingu sõlmimisel lubatud. Näiteks liitusin mina piiratud kiiruse ja mahuga mobiilinternetiga ja kõik toimis ligi aasta täpselt vastavalt ootustele ja lubatule kuni Elisa ei muutnud ühepoolselt nii kiiruseid kui mahtusid, mis tõi kaasa võrgu ülekoormuse ja mulle lubatud reaalkiiruse ning kvaliteedi languse mida mulle väheoluline mahupiirangu kadumine küll kuidagi kompenseerida ei suuda ehk siis pole põhjus mitte selles, et poleks võimalik 10 või 20 € eest korralikku mobiilinternetti pakkuda vaid viisis kuidas seda tehakse ja ISP käitumises.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
02.02.2011 14:29:14
|
|
|
Pikkkõrv kirjutas: |
vana_urr, saab ikka oodata küll, kas just "midagi väga erilist" aga seda küll mida esialgu lepingu sõlmimisel lubatud. Näiteks liitusin mina piiratud kiiruse ja mahuga mobiilinternetiga ja kõik toimis ligi aasta täpselt vastavalt ootustele ja lubatule kuni Elisa ei muutnud ühepoolselt nii kiiruseid kui mahtusid, mis tõi kaasa võrgu ülekoormuse ja mulle lubatud reaalkiiruse ning kvaliteedi languse mida mulle väheoluline mahupiirangu kadumine küll kuidagi kompenseerida ei suuda ehk siis pole põhjus mitte selles, et poleks võimalik 10 või 20 € eest korralikku mobiilinternetti pakkuda vaid viisis kuidas seda tehakse ja ISP käitumises. |
Just, see kirjeldus läheb vist minu eelmise postituse lõigu "kui asi on DNSs või selle töökindluses või laiemalt võrgu miskis vales häälestuses või "lollusest" tingitud ülemüük, siis see eraldi teema" alla.
Ehk "lollusest tingitud ülemüük" vms on see mis sinu elu "põrguks teeb".
|
|
tagasi üles |
|
 |
pointzer0
HV vaatleja
|
02.02.2011 14:32:17
|
|
|
Elisa kodukalt: "MiNT paketid ei ole ette nähtud P2P (peer-to-peer, kasutajalt kasutajale) failivahetusprogrammide vahendusel andmete üles- või allalaadimiseks."
Olen olnud kolm kuud EMT mobiilse interneti klient (Märjamaal varasemalt ei olnud Mint 3G levi). Paketiks L, kuid tänu P2P kasutamisele jookseb EMT poolt määratud Mõistlikuse Kasutamise Printsiip (orienteeruvalt 10 Giga) kiiresti täis, peale mida piiratakse kiirust.
Kas kellelgi on infi Mint levi kohta Märjamaa alevikus ja kas nt Strong ühendus on piiramatu üles. ja allalaadimise mahuga (mis saab siis kui kasutan P2P- kas siis P2P liiklus on automaatselt limiteeritud) ning kas on mõtet üle kolida Elisasse?
Ettetänades.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
firemark
HV Guru

|
02.02.2011 15:20:13
|
|
|
Soovitan soojalt mitte ELISAle üle minna, P2P ja torrentit ei saa kasutada normaalselt kohe kindlasti mitte
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
1 :: |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
02.02.2011 18:08:15
|
|
|
See ikka väga kallis lahendus(24.5eur), kas võimendiga(aktiivseid) usb kaableid on keegi proovinud- 10eur saaksin kätte 5m või 10m.
|
|
Kommentaarid: 822 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
02.02.2011 18:14:28
|
|
|
Odavamalt kindlasti leiab ka, selle lingi pani keegi eespool siin teemas, "usb extender" googlesse ja otsi ainult eesti lehti, mina tellisin enda oma ebayst. Link oli rohkem näitena mõeldud, et oleks aru saada mida otsima peab.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
02.02.2011 23:34:06
|
|
|
link :: Selline junn
Mingi 100kr see usb-lan-usb asjandus.Ei teadnud olemasolust.Tellisin juba saama hinnaga 5m võimendiga usb kaabli, eks paistab kas toimib.
Usb võimendi micro eelis on see, et kaabel on ka hinna sees, need ülalpool arutatud junnid on müügis ilma võrgukaablita(pööratud kaabel siis vaja hankida).
|
|
Kommentaarid: 822 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
03.02.2011 04:51:44
|
|
|
pointzer0 kirjutas: |
... kas on mõtet üle kolida Elisasse?
Ettetänades. |
ot: |
Ei ole mingit "kolimist" , me "ei võta" enam kedagi vastu. Endalgi siin probleeme nii et tapab ... |
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
urri
Kreisi kasutaja

|
03.02.2011 08:44:28
|
|
|
kas ma saan õigesti aru, et enamus kes siin halavad või monitoorivad Elisa ühendust, ei saa Elisast lahti öelda?
et on sõlmitud orjaleping ja välja osta end ei jaksa?
miks muidu on nutt ja hala ning ei liiguta ühest levist teise et leida just endale parimat.
ise testisin omas elamises kõik kolm mob-neti pakkujat läbi, ning leidsin et 1 neist on parim
seni rahul
kui see peaks jamaks muutuma, siis võtan järgmise... jne jne
minu arust need arenevad kõik, iseasi mis kiirustel ja kvaliteedil - kuid arenevad
kuid Elisa levi on kehvake küll, viisin isegi oma mob nr Elisast minema, küsiti kohe et miks ikka minema tahate minna jne.
kui ikka levi ei ole ja rääkida ei saa siis ei oma ju ka tasuta minutihind mingit tähtsust
siis ei hakatud isegi ulmepakkumisi tegema
said kohe aru et neil pole selles koha levi kus mina elan...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.02.2011 09:48:38
|
|
|
urri: Mitte orjalepingus pole küsimus, vaid selles, et teised suvatsevad meeldivaid piiranguid omada. Ei meeldi, et teed midagi olulist ja siis hakatakse kobisema, et "sina enam rohkem kiirust või andmemahtu ei saa jaoo ta millal uus kuu pihta hakkab"..
Ning mis Elisa konkurentidesse veel puutub, siis millalgi sai need mõlemad üsna korralikult läbi monitooritud - kõikidel olid samasugused, hüplevad kiirusgraafikud.
Ei oma orjalepingut, aga ei näe ka mõtet niisama sibada ühe juurest teise juurde, kulutada aega ja saada ikka sama tulemus.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
03.02.2011 09:53:43
|
|
|
urri: Mitte orjalepingus pole küsimus, vaid selles, et teised suvatsevad meeldivaid piiranguid omada. Ei meeldi, et teed midagi olulist ja siis hakatakse kobisema, et "sina enam rohkem kiirust või andmemahtu ei saa jaoo ta millal uus kuu pihta hakkab"..
Ning mis Elisa konkurentidesse veel puutub, siis millalgi sai need mõlemad üsna korralikult läbi monitooritud - kõikidel olid samasugused, hüplevad kiirusgraafikud.
Ei oma orjalepingut, aga ei näe ka mõtet niisama sibada ühe juurest teise juurde, kulutada aega ja saada ikka sama tulemus.  |
Huvitav vaid, et kui sa räägid "kõigi opekate hüplevatest graafikutest", siis kurtmist täis on vaid Elisa foorumid HinnaVaatluses, TELE2 ja EMT üsna vaiksed või vähemalt võrreldamatult vaiksemad....
Kahjuks kuulates sinu "huvitavaid" mõtteavaldusi "3G ja 3,5G" ja 5G teemadel on väga raske uskuda sinu nn korralikke mõõtmisi
|
|
tagasi üles |
|
 |
madfury
HV veteran

|
03.02.2011 09:56:48
|
|
|
tahanteada, Mis piirangutest sa täpselt räägid kui küsida võiks? Kui sa p2p-le vihjad, siis Elisal on täpselt samasugune punkt kirjas. Ma küll sooviks teada, miks Elisa andmesidepaketid paremad on, kui mõnel konkureerival operaatoril.
tsitaat: |
MiNT paketid ei ole ette nähtud P2P (peer-to-peer, kasutajalt kasutajale) failivahetusprogrammide vahendusel andmete üles- või allalaadimiseks. |
_________________ Avatar by Flacko |
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
pointzer0
HV vaatleja
|
03.02.2011 10:24:32
|
|
|
madfury kirjutas: |
tahanteada, Mis piirangutest sa täpselt räägid kui küsida võiks? Kui sa p2p-le vihjad, siis Elisal on täpselt samasugune punkt kirjas. Ma küll sooviks teada, miks Elisa andmesidepaketid paremad on, kui mõnel konkureerival operaatoril.
tsitaat: |
MiNT paketid ei ole ette nähtud P2P (peer-to-peer, kasutajalt kasutajale) failivahetusprogrammide vahendusel andmete üles- või allalaadimiseks. |
|
Minu jaoks on pigem küsimuseks see, et kuidas P2P (torrent) kasutamise puhul operaator käitub. Kas piirab koheselt kiirust, või nagu EMT teeb seda 10 Giga pealt või ei lase üldse laadida. Antud olukorras ei ole Märjamaal palju kasutajaid, mis tähendab kiirus peaks olema korras. Pigem on küsimus, kas 3G levib ka alevisse (reklaami ja operaatori tibisid ei saa uskuda). Selge, et tähtajalise lepinguga siduda ennast ei ole mõtet, ega plaaniski (lihtsalt Elioni kaabel ei tule majani ja tegemist on ajutise lahendusega) samas Rapla mk. Elisa esindus puudub ja niisama ehku peale lihtsalt testimiseks ei ole mõtet Tln vahet sõita.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.02.2011 10:41:40
|
|
|
madfury: Kiiruse- ja mahupiirangutest räägin.
Võta näiteks EMT ja surfa vähe rohkem, siis näd "millise kirja kirja saad". Et teie kiirus on piiratud GPRS-kiirusega 56 kilobitti...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
03.02.2011 10:43:41
|
|
|
madfury: Kiiruse- ja mahupiirangutest räägin.
Võta näiteks EMT ja surfa vähe rohkem, siis näd "millise kirja kirja saad". Et teie kiirus on piiratud GPRS-kiirusega 56 kilobitti... |
ei ole 56, aga see näitab su süvenemist
päeva lõpuks on EMT ja TELE2 mõistliku kasutamise "põhimõttega", mis tagab ühtlasema teenuse kvaliteedi 90+% kasutajatele.
Elisa kliendid tundub foorumite "müra alusel" saavad kahte äärmust mida nad ise ei kontroli
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.02.2011 11:00:41
|
|
|
vana_urr: Mida silmas pead - kui kiirust, siis 56 kilobitti GPRS on täiesti olemas, olen seda ise päris mitu aastat täiesti pruukinud. Tõsi - selle saamiseks tuleb lugeda toote manuaalist, et kui kiire GPRS-iga seade / näiteks telefon on. Et kas 56 või 50 või veelgi väiksem.
Ja veel - kui ISP-võrk võimaldab, siis on olemas ka "uuema aja GPRS", mis võimaldab 2x rohkem suuremat kiirust, ehk siis 2x56 kilobitti.
-----------------------------------------------
Ja mis Elisasse puutub, siis Elisa võrgus on seesama "uuema aja GPRS" ka tegelikult täiesti olemas - seda reedavad GPRS-i ühendused, mis lühiajaliselt jooksevad nii 80-100 kilobitise kiirusega. Pikim aeg, mida on õnnestunud korraga kasutada, oli vist 2 tundi.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
madfury
HV veteran

|
03.02.2011 11:16:26
|
|
|
tahanteada, Mul on reeglina kodus tahvel ja telefon mobiilse taga. Andmemahtu ei monitoori, P2P jookseb Elioni toru peal. Jällegi küsin sinu käest, et mis piirangutest sa räägid? P2P on keelatud tegelikult kõigil ja põhjusega. See, kuidas keegi seda reguleerib (nagu EMT, kes sul netiühenduse praktiliselt kinni keerab või nagu Elisa, kes (oletatavalt) laseb kogu oma kasutajatel võrgu põhja) on iga operaatori enda asi. Mina eelistan EMT stiilis lähenemist ja pole ka kordagi mul midagi piiratud. Kui sa räägid piirangutest, mis tulevad peale operaatori poolt keelatud mahukate toimingute tegemist, siis see pole ju mitte mingi argument. Kui sa nüüd tood mulle tõestatud näite, kus klient striimib juutuubi, loeb uudised ja "surfab vähe rohkem" (nagu sina kirjutad) ja EMT näiteks paneb peale 10giga/15giga piirangu peale ja Elisa ei pane, siis + punktid sulle ja su point on tõestatud.
pointzer0, Minu teada tehniliselt ei piira keegi P2P kasutamist. Elisal vist on nii, et lasevad võrgu kasvõi kooma tõmmata (kuigi neil on teenuse kirjelduses punkt, et mobiilne pole P2P jaoks), EMT aga piirab mahu juures. Niiet kui EMT võrgus tirid 9.9giga torrenteid, siis vist on kõik korras nagu Norras.
_________________ Avatar by Flacko |
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.02.2011 12:13:06
|
|
|
Mina enda kohta võin öelda, et olen praegu Elisaga rahul - modem püsib eeskujulikult 24h HSPA-s ja kiirus on kah kogu aeg eeskujulikult see, mis ma paketiga saama pean:
Internetiühenduse kiirus on tõenäoliselt vahemikus 2.2 kuni 2.6 Mbps.
http://speed.hot.ee/
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
03.02.2011 13:32:39
|
|
|
vana_urr: Mida silmas pead - kui kiirust, siis 56 kilobitti GPRS on täiesti olemas, olen seda ise päris mitu aastat täiesti pruukinud. Tõsi - selle saamiseks tuleb lugeda toote manuaalist, et kui kiire GPRS-iga seade / näiteks telefon on. Et kas 56 või 50 või veelgi väiksem.
Ja veel - kui ISP-võrk võimaldab, siis on olemas ka "uuema aja GPRS", mis võimaldab 2x rohkem suuremat kiirust, ehk siis 2x56 kilobitti.
-----------------------------------------------
Ja mis Elisasse puutub, siis Elisa võrgus on seesama "uuema aja GPRS" ka tegelikult täiesti olemas - seda reedavad GPRS-i ühendused, mis lühiajaliselt jooksevad nii 80-100 kilobitise kiirusega. Pikim aeg, mida on õnnestunud korraga kasutada, oli vist 2 tundi. |
Sa oled vist asjadest valesti aru saanud, keegi ei pane sind GPRSi (võrgu mõttes), jääd 3G'sse kui levi on. piiratakse kiirust, TELE2 64 peale ja EMT 120 kbit peale.
Ehk 3G selle kiiruse püsiv saamine pole mure.
Ja nii rumal jutt nagu "uuema aja GPRS" - mis asi see on, ehk sa räägid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ehtne
HV vaatleja

|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |