Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Mac või PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 25, 26, 27  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mac või PC
Mac
22%
 22%  [ 149 ]
PC
77%
 77%  [ 504 ]
hääli kokku : 653

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 31.01.2011 11:52:26 vasta tsitaadiga

Lihtsalt vahemärkusena, et Ho Ho, Ohohh'i, High-Q ning MarioA dirigeeritud mõttevahetust on väga huvitav lugeda. Rõõm näha, et suudetakse asjalikult ja konstruktiivselt väidelda ning mitte laskuda siin teemas liiga tihti aset leidva tatipritsimise tasemele.

thumbs_up.gif

EDIT:

Ho Ho kirjutas:
Ohohh kirjutas:
See mõttetu norimine. Kui kõrva vastu arvutit panen, siis on muidugi hästi kerge sahin, aga ma ei ela kõrv vastu arvutit. Ma pean oma käekella kah hääletuks, kuigi kõrva vastu pannes tiksub
Et siis tõsimeeli väidad, et macid on vaiksed ja pc'd mitte?
Ma ise ehitasin pessukaid vaikseks 6-7 aastat ning omal käel see väga ei õnnestunud. St muidugi sai erinevaid ventikaid valides päris hea tulemuse aga sellise, nagu on näiteks iMacidel, põlve otsas ei saanud. Samuti ei suutnud Suured Popid Poed (tm) mulle pakkuda hääletut laua-arvutit (pessukat siis). Ma ise usun, et on olemas ka vaikseid ja võimsaid pessukate komplekte aga oma silmaga pole näinud/kõrvaga kuulnud. Enda kogemuse põhjal pakun, et selle saavutamine ei ole niisama lihtne.

Ehk siis taas - idee, teostus ja disain on need, mis maksavad.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 31.01.2011 14:19:48 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Ohohh kirjutas:
See mõttetu norimine. Kui kõrva vastu arvutit panen, siis on muidugi hästi kerge sahin, aga ma ei ela kõrv vastu arvutit. Ma pean oma käekella kah hääletuks, kuigi kõrva vastu pannes tiksub
Et siis tõsimeeli väidad, et macid on vaiksed ja pc'd mitte?

Sinu põhiline argument on olnud, et Mac on mõttetult kallis, kuna sama jõudlusega PC saab palju odavamalt. Ma ei väida, et sama vaikseid PC'sid pole olemas. Ma väidan, et kui sa otsid sama vaikset PC'd, nagu Macid on, siis nende hinna ja toore jõudluse suhe on samuti kehvem, kui need arvutid, mille poolt sina siin oma hääle andnud oled.

Apple lihtsalt ei tooda selliseid mudeleid, mis oleks lärmakad ja juba see viib minimaalse hinna kõrgemale.

Ho Ho kirjutas:
Ohohh kirjutas:
Kuna ma räägin enda kogemusest ja konkreetselt läpakatest, siis suvaline klaver ei tule hetkel kõne allagi. Parem soovitus oleks, et mine pane lamp põlema. Olen ka ise näinud tasustavalgustusega Dell'i, kuid see ei lange kohe kindlasti mitte sinna hinnaklassi, mida sa propageerid.
Milline see hinnaklass siis täpselt oleks? Saab neid kusagil alates €600-700'st, näiteks see: http://www.flex.ee/3004-Lenovo-G550

See läpakas, millest ma rääkisin oli klindlasti äriklassi mudel. Nagu sa välja tõid, siis on ka odavamaid läpakaid klaviatuurivalgustusega. Kui mul oleks rahaga kitsas, siis siis ma võiksin isegi kaaluda sellise ostsmist, kuna taustavalgustus on üks olulisemaid must have feature'eid, mis ka mu järgmisel läptopil peab olema. Aga kuna ma juba tean, et Macil on lisaks sellele veel häid omadusi, siis ma pigem, kui raha on, lähen kindla peale välja ja ostaks ikkagi jälle Maci.

Ho Ho kirjutas:
Ohohh kirjutas:
ThinkPadi võib lugeda Macbook Pro'ga sama hinnaklassi läpakaks.
Võimalik, ehk siis sisuliselt sa ütlesid "macil on ka!" mitte ei toonud välja eeliseid icon_smile.gif

Kuna mul ei ole kunagi ühtegi ThinkPadi olnud, siis ma ei oska ju adekvaatselt võrrelda. Kui sa ütled, et ThinkPadi jagab samu omadusi, siis mul ei ole mingit põhjust sind mitte uskuda. Ning minu väide ei ole olnud, et ThikPad on kehvem kui Mac. Ma väidan, et kui sa tahad sama klassi omadusi, siis pead maksma ka sama klassi hinda. Ok nagu sa enne välja tõid, siis võib olla ka 10k eek arvutil taustavalgustus, kui d hind seab ikkagi limiidi ja vaevalt see näiteks vaikselt töötab.

Ho Ho kirjutas:
Ohohh kirjutas:
Ei saa küsimusest aru
Küsisin selle samasse hinnaklassi jäämise kohta, ehkki ma ei pidanud silmas ainult läpakaid vaid ka kaste

Kuna lauaarvutil tegelikult ei ole see kompaktsus nii oluline, siis kindlasti on seal võimalik saada sama hea arvuti, kui näiteks iMac tunduvalt odavamalt. Aga kui sa tahad sama kompaktset ja sama vaikset, siis ma ei usu, et see odavam tuleb. Aga kui sind üldse ei häiri, et laua taga juhtmepundar on, mida peab aeg-ajalt lahti arutma, siis sul ei olegi mõtet iMaci osta. See luksus, mis sa Applilt premium hinna eest juurde saad ei ole hädavajalik, aga ega teised seda odavamalt ei paku. NB! See ei ole "teised ka" argument, vaid väide, et näiteks iMac on kallim ainult õuna märgi, pärast ei ole tõsi.

Ho Ho kirjutas:
Ohohh kirjutas:
Ma räägin endast ja ma ei tegele millegagi, mis vajaks asjalikumat videokaardi kiirendust. Ja vaevalt neid väga palju oleks, kes ostaksid selleks otstarbeks läpakaid.
Kõiksugu pildi, video või helitöötlusega tegeled? Kõik nood omavad suht-koht asjalikku graafikakaardi kiirenduse võimalust.

Isiklikult ei tegele. Seega selles osas ei oska kommenteerida.

Ho Ho kirjutas:
Ohohh kirjutas:
Linuxil on igasugu seaded nii palju, et seda, mis vaja, ei leia üles
Kaua läks aega et vajalikud seaded ja üldine kasutamine wini-maci all selgeks saada?

Wini ei saa kommenteerida, kuna ma olen sellega sisuliselt üles kasvanud. Ehk see on olnud pidev pikaajaline protsess. Maci all käis suhteliselt lihtsalt, kuna igasugu seadistmine on üsna piiratud ja kui Windowsi kogemus all on, ega see siis nii fundamentaalselt ei erine. Linuxi all sai kõik probleemid lahendatud, aga alatihti tuleb foorumites ringi tuhlata, et lahendus leida. Õnneks ei ole ma kohaneud ühtki probleemi, mis oleks nii unikaalne et sellele netist lahendust ei leia. Aga see võtab nii palju aega, et ma lihtsalt ei viitsi sellega enam tegeleda. Eriti kui ma pean sama probleemi mitu korda uuesti lahendama.

Ho Ho kirjutas:
Ohohh kirjutas:
Kastuasin poolteist aastat koduarvutis ainult Linuxit, kuid selle aja jooksul ei tekkinud harjumust erinevaid desktoppe kasutada. Põhiline probleem, et vaikimisi seadistatud desktoppide vahetamse meetod ei ole piisavalt lihtne, et see ennast kasutama kutsuks. Ja kui hakata settinguid uurima, siis pigem saab seadistada igasugused pöördenurga kraade ja väänlemise perioode, kui seda, mida reaalselt vaja on
Umbes kui ammu see toimus? Viimase paari aastaga on linuxi DE'd teinud vägagi suure hüppe edasi ja julgeks väita, et edestavad teisi OS'e. Lirjeldatud spacedele identne feature on eksisteerinud juba üsna pikka aega ning ei pea just eriline raketiteadlane olema selle kasutusele võtuks.

2007. Kasutasin Gnome'i.

Mark0 kirjutas:
Ma ise ehitasin pessukaid vaikseks 6-7 aastat ning omal käel see väga ei õnnestunud. St muidugi sai erinevaid ventikaid valides päris hea tulemuse aga sellise, nagu on näiteks iMacidel, põlve otsas ei saanud. Samuti ei suutnud Suured Popid Poed (tm) mulle pakkuda hääletut laua-arvutit (pessukat siis). Ma ise usun, et on olemas ka vaikseid ja võimsaid pessukate komplekte aga oma silmaga pole näinud/kõrvaga kuulnud. Enda kogemuse põhjal pakun, et selle saavutamine ei ole niisama lihtne.

Ehk siis taas - idee, teostus ja disain on need, mis maksavad.

Tegin 2005 sama asja. Vahetasin protsessori jahutause hästi suure radika vastu aeglase ventilaatoriga ja videokaardile panin heat-pipega passiivse jahutuse. Sain üsna hea tulemuse. Kõvaketas ja toiteploki jauhutus jäid veel häält tegema, aga ma leidsin, et need on piisavalt vaiksed.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
skoop
Kreisi kasutaja
skoop

sõnum 31.01.2011 14:54:05 vasta tsitaadiga

Ma ei tea, miks ma seda teemat nüüd lugema sattusin ... ilmselt selle pärast, et peaks hoopis tööd tegema.
Üldiselt on ju asi lihtne - on teatud ülesaned, mille puhul on vajalik maksimaalne protsessimisjõud; ülejäänute puhul on iga enamvähem kaasaaegne arvuti sisutootjast (st inmesest) pikalt ees (kas tekstidokument avaneb 1s, 5s või 20s ei oma mingit tähtsust ju tegelikult).
Ja nende viimaste puhul on valik pigem emotsionaalne, ei tasu ennast liialt vaevata numbrite ja riistvaravõrdlustega.
Apple'i toodete eripäraks tuleb lugeda, et tarkvara on ehitatud koos riistvaraga (ja võimalike erinevate kombinatsioonide arv on wini-maailmaga võrreldes väga väike) ja see annab kindlasti tunda.
Millegi pärast on lihtsam Apple'i lähenemisega keskenduda rohkem asja sisule ja vähem vahenditele - PC peal olin ma parandamatu upgrade'ija, mis võttis totralt palju aega, mida oleks võinud oluliselt sisulisematele asjadele kulutada (ja see on muidugi minu ja mitte kellegi teise viga, aga samas inimesel tuleb omaenda puudujääkidega elada). See sisule keskendumine on vist paljude inimeste argument, kes mac'iga tööd teevad.
Sellest erilisuse või edvistamise teemast pole juba ammu aru saanud - viimaste aastatega on mac nii mainstream, et vaevalt sellega kellelegi muljet avaldad. Pigem tundub seda teemat lugedes, et on oht teatud isikute silmis idioodina näida. See risk tuleb maciomanikul võtta.
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 31.01.2011 17:05:52 vasta tsitaadiga

Aga kui palju selliseid PC-sid poeletilt saab mis hääletult töötavad? Ise võib muidugi teha igasuguseid asju kui osata/viitsida, ei vaidle vastu.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 31.01.2011 17:06:28 vasta tsitaadiga

Kui mõistlikult valid korpuse, siis pole miskit probleemi. icon_rolleyes.gif
Ei pea ise midagi tegema.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 31.01.2011 17:12:20 vasta tsitaadiga

No kui ma loen reviewsid netist ja tean mis on kõige vaiksemad korpused siis loomulikult, aga inimene kes ei tea arvuti riistvarast suurt midagi aga samas täpselt teab mida ta sellega teha tahab ja mis ta nõuded on? Need kes ise riistvarast midagi jagavad on ikkagi vähemuses arvuti kasutajatena. Siinsel rahval pole ju mingi kunst mingi vana vent minema visata ja parema/vaiksemaga asendada.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 31.01.2011 17:23:10 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
Aga kui palju selliseid PC-sid poeletilt saab mis hääletult töötavad? Ise võib muidugi teha igasuguseid asju kui osata/viitsida, ei vaidle vastu.
Alati võid ka poemüüjale öelda et näe seda kasti tahan kuid vahetage jahutussüsteem välja või lihtsalt et tehke vaikseks. Maciga seda lõbu pole ja pead leppima sellega mida on icon_smile.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
skoop
Kreisi kasutaja
skoop

sõnum 31.01.2011 17:33:38 vasta tsitaadiga

Enamik inimesi ei tule esiteks selle peale, et sellist asja võiks küsida. Ja kui kindel saab ikkagi olla, et poemüüja annab hüva ja erapooletut nõu (tavaliselt müüb ta ikka seda, mis laos või käepärast on; ma ei eita, et on erandeid, aga siis tuleb jällegi teada, et kust osta etc).
See on ühtlasi ka filosoofiline erinevus: arvuti, kui miski, mis koosneb erinevatest juppidest ja jupikestest (ventilaatoritest ja korpustest ja emaplaatidest) vs arvuti kui asi, millega midagi teha. Apple pakub tervikut (mitte juppide kogumit), millega "midagi teha" ja nii lihtne see ongi. Mac Pro on juba teine teema ja ise selle taseme tehnikaga otseselt kokku ei puutu.
tsitaat:

Alati võid ka poemüüjale öelda et näe seda kasti tahan kuid vahetage jahutussüsteem välja või lihtsalt et tehke vaikseks. Maciga seda lõbu pole ja pead leppima sellega mida on

viimati muutis skoop 31.01.2011 17:34:46, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 31.01.2011 17:35:16 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Priido kirjutas:
Alati võid ka poemüüjale öelda et näe seda kasti tahan kuid vahetage jahutussüsteem välja või lihtsalt et tehke vaikseks. Maciga seda lõbu pole ja pead leppima sellega mida on icon_smile.gif

Kui ma viimase pessuka ostsin (~4 aastat tagasi) siis mõistliku raha eest sain Silentium T2 korpusega arvuti, mille hääletuks tegemine oli väga keeruline ettevõtmine. Kokkuvõttes ei õnnestunudki (milles on kindlasti süüdi mu keskpärase arvutiehitamisoskused). Samas müüdi seda komplekti kui vaikset kombot (Freezer64 oli CPU jahutiks, videokaardil oli peal ka mingi suurem jurakas, nimi on ununenud). Kusjuures iga komponent oli suhteliselt vaikne küll aga kokkuvõttes ei olnud tulemus vaikne. Aga selle ühe juhtumi põhjal ei tasu üldistada.

Maci puhul enda ehitusvõimalused on jah olematud. Ehk siis kui sulel ei sobi see, mida Apple pakub - siis Mac pole sinu jaoks. Hääletuse/mürataseme kontekstis pole muidugi iMaci näitel müratase probleemiks. Ja nagu ka ülalpool oli juttu - tavalise kasutaja jaoks pole sügavat vahet 2,4 versus 2,8 GHz, näiteks. Küll on aga tähtsad stabiilsus, vaikus, ilu ning mugavus. Ehk siis näiteks see, et arvuti/kuvari külge läheb ainult üks kaabel - toide.

Silmaringi laiendamise mõttes - kas poed müüvad tänapäeval pessukate vaikseid valmiskomplekte? Ordit natuke sirvisin, ei jäänud silma. Arvutikeskuses olid mõned miniITX baasil tehtud komplektid näiteks. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 31.01.2011 17:36:10 vasta tsitaadiga

skoop kirjutas:
Enamik inimesi ei tule esiteks selle peale, et sellist asja võiks küsida.
Keda vaikus huvitab küll see ka selle koha pealt muret müüjale kurta oskab.
skoop kirjutas:
Ja kui kindel saab ikkagi olla, et poemüüja annab hüva ja erapooletut nõu
Ühtmoodi puhtalt kasumi maksimeerimise peal on kõik müügimehed olenemata mis kaubamärke müüakse.
skoop kirjutas:
Apple pakub tervikut (mitte juppide kogumit), millega "midagi teha" ja nii lihtne see ongi
PC pakub seda juppide kogumikku lisaks terviklikele lahendustele ning pole erilist probleemi olemasoleva terviklahenduse enda maitse järgi modifitseerimises icon_smile.gif
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 31.01.2011 17:44:22 vasta tsitaadiga

Kes kasutab arvutit selleks et arvutit ennast modida, kes kasutab arvutit selleks et arvuti ümber olevaid riistu modida. Oleneb kes millist tööd teeb. Kui sa mõtled ostueelset modimist siis seda saab ka Apple toodangul teha.
tagasi üles
skoop
Kreisi kasutaja
skoop

sõnum 31.01.2011 17:50:09 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
PC pakub seda juppide kogumikku lisaks terviklikele lahendustele ning pole erilist probleemi olemasoleva terviklahenduse enda maitse järgi modifitseerimises icon_smile.gif

See vist ei kuulu vaidlusele, et Apple'i lähenemine tarkvarale ja riistvarale on terviklikum, kuna ta ise disainib ja valmistab mõlemaid?
Ja see ei olegi selline üks või teine väide (tulemuseks on mõlemal juhul mingi toode st tervik), vaid üldise lähenemise küsimus. Ja erinevus kui selline on ju siin olemas.

Selle vaikuse kohapealt, siis PC värgiga on natuke see "kes-teab-see-küsib" maailm, Apple pakub võimalikult head toodet ilma küsimata (seejuures on ta otsustades - mis parajasti on võimalikult "hea" - muidugipigem autoritaarne kui demokraatlik).
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 31.01.2011 17:57:02 vasta tsitaadiga

see on nagu vaidlemine overclockockida vs mitte.
on inimesi, kel võimalikult säästlikult võimalikult paugupilli vaja. see vajab teatud teadmisi, katsetamist, AEGA, vedamist jms. Lihtsatel juhtudel on see lihtne (piisab mingist manuaali või foorumi või guide lugemisest või isegi in-windows emaplaadi tarkvara kasutamisest. raskematel juhtudel aga frustratsioonini viivat tegevusi.
sa võid muidugi factory overclocked masinaid osta, aga üllatuseks ei olegi see nii väga odav lõbu, sest selle teenuse maksad sa kinni.

Küll aga on piisavalt kontingenti, kes kas ei viitsi või ei taha või ei tea overclockida (mõni küll mõtleb, et "what the hell? cheap perfomance rox!"), sest on odavam kohe kangem riistvara osta (rahakott piisavalt paks) või pole sellel overclockil mingit pointi, sest kolm kõige enim kasutavat komponenti arvutil on MONITOR, HIIR ja KLAVIATUUR ja need peaksid olema maksimaalselt mugavad ja kvaliteetsed. kui arvuti on piisav, siis milleks üldse mõelda mingist taktkiiruse vahest, cache suurusest või võimalusest panna quad-sli-d või kas on korpusel vabu 5,25' slotte?
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 31.01.2011 18:12:55 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
Kui sa mõtled ostueelset modimist siis seda saab ka Apple toodangul teha.
Kui lihtne on mul tellida omale mac pro millel custom jahutus, müramattidega korpus või kasvõi mõni teine videokaart kui nood kolm mis on shopis listitud? icon_smile.gif
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 31.01.2011 18:33:46 vasta tsitaadiga

95% kasutajatest ei teagi mis asi on videokaart, müramattidega korpus või custom jahutus. Need kes teavad, saavad.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 31.01.2011 18:43:36 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
Need kes teavad, saavad.
peaks pulli pärast kusagile macipoodi maili saatma päringuga, palju maksaks macpro vesijahutuse ning custom korpusega. Suht-koht kindlalt saadetaks seenele icon_razz.gif
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 31.01.2011 19:11:38 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
95% kasutajatest ei teagi mis asi on videokaart, müramattidega korpus või custom jahutus. Need kes teavad, saavad.

On 21. sajand, võiks keskmisel inimesel mingidki algteadmised arvutitest, või isegi mürast olla. icon_neutral.gif
tagasi üles
jyrisa
HV veteran

sõnum 31.01.2011 19:40:08 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Priido kirjutas:
Need kes teavad, saavad.
peaks pulli pärast kusagile macipoodi maili saatma päringuga, palju maksaks macpro vesijahutuse ning custom korpusega. Suht-koht kindlalt saadetaks seenele icon_razz.gif

Jah, sest seda pole vaja. icon_lol.gif

Heineken kirjutas:
On 21. sajand, võiks keskmisel inimesel mingidki algteadmised arvutitest, või isegi mürast olla. icon_neutral.gif

See on nagu autoga. Kõik ei taha osta uut autot, mis lihtsalt töötab nii nagu peab. Lahe on näpud ise õliseks teha, juppe vahetada ja tjuunida - selleks on ka teadmisi vaja, mis võiks ju igal inimesel olla. That's PC for ya. Auto on samasugune tarbeese nagu arvuti.

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 31.01.2011 21:32:30 vasta tsitaadiga

Ei ole kohane võrdlus. Isegi mitte ligilähedalt.
tagasi üles
Anti

sõnum 31.01.2011 21:36:01 vasta tsitaadiga

Miks? Väga hea võrdlus ju.
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 31.01.2011 21:57:54 vasta tsitaadiga

Kui öelda et inimesed ei oska tahta võimsust või vaiksust arvutis siis see on samal tasemel kui inimesed ei tee vahet minivanil, sportautol ning hummeril icon_rolleyes.gif
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 31.01.2011 22:26:16 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Kui öelda et inimesed ei oska tahta võimsust või vaiksust arvutis siis see on samal tasemel kui inimesed ei tee vahet minivanil, sportautol ning hummeril icon_rolleyes.gif

Sportauto ja hummer oleks pigem siis laptop ja tööjaam

Vaikuse ja võimsuse kohta võiks tuua pigem võrdluseks mootori kubatuur ning rehvi diameeter.

Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 31.01.2011 22:57:46 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

teevad küll vahet, küll aga ei tule enamus selle peale kuidas asja vaikseks saada. ostad Mac Pro siis pole selliseid mõtteid vaja mõelda. On ka PC'l selliseid masinaid sellistele inimestele aga jällegi on hinnaklasid vastavad kui tahad vaikset, töökindlat, jõulist tööjaama. Sportautost saab ju ka Hummeri teha kui oskused olemas ja müüakse ka valmis Hummeri replikaid neile kes ei oska ise teha, mis on kallimad, aga siiski tunduvalt odavamad kui Hummer ise, ja võib-olla ehk ka võimsama mootori ja paremate rehvidega aga pole Hummeri sõiduomadusi. See aeg kus auto, arvuti või mobiiltelefon on puhtalt tarbeasi on ammu juba möödas ja tänapäeval loevad ka muud faktorid kui tehnilised näitajad.
Kui ikka meeldib Volvo eksklusiivsus ja mugavus, ohutus ning jõuline välimus siis sa ei osta ju omale Chevrolette Camarot, mis siis et osad näitajad paremad võivad olla. Sama on Maci ja PC-ga.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 01.02.2011 00:00:45 vasta tsitaadiga

Mac Pro 2010 R5870 videoga müriseb ligi 40dB ära, 2009 ja R4870 kaardiga 46db. Idles. Ca 15cm kauguselt mõõdetud. On seda nüüd palju või vähe?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 01.02.2011 00:08:14 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Mac Pro 2010 R5870 videoga müriseb ligi 40dB ära, 2009 ja R4870 kaardiga 46db
Seda millise koormuse ja toatemperatuuri juures?

Muidu 40db on ikka üsnagi hästi kuulda kui mingit muud taustamüra eriti pole.

tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 01.02.2011 00:16:00 vasta tsitaadiga

40 db on õrn sahin, suht vaikne, nagu õhu liikumine ainult. 46 on juba häiriv
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 01.02.2011 00:20:01 vasta tsitaadiga

Jõude. 6db suureneb kui full loadis istub. Ainult et ... kes siis ikka istub pidevalt 15cm kaugusel kastist, et see 40-46dB häirima hakkaks.
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 01.02.2011 00:25:42 vasta tsitaadiga

Kõige vaiksem pill oli minu arust G5 ja paljud helistuudiod ei julgenudki oma vanu G5 välja vahetada ja osad neist vahetasid masinad alles hiljuti välja sest riistvara jäi juba koperdama. Ei ole siiani kuulnud, et keegi millegi üle kurdaks, aga noise on esimene asi mille üle sellised tegelased kurtma hakkavad.
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

sõnum 01.02.2011 00:28:33 vasta tsitaadiga

http://www.hearnet.com/at_risk/risk_trivia.shtml
Päris õrn sahin see ikka pole, pigem sosina ja tava rääkimise vahepealne.

Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
ottf
HV veteran

sõnum 01.02.2011 01:30:32 vasta tsitaadiga

jyrisa kirjutas:
See on nagu autoga. Kõik ei taha osta uut autot, mis lihtsalt töötab nii nagu peab. Lahe on näpud ise õliseks teha, juppe vahetada ja tjuunida - selleks on ka teadmisi vaja, mis võiks ju igal inimesel olla. That's PC for ya. Auto on samasugune tarbeese nagu arvuti.

eee... wut? korralik pc + win xp või 7 ning gramm ajusid on kogu valem mida vajad probleemivabaks eluks arvutiga.

reeglina on need hädas kes ostavad mingeid ML ja ordi juuste ning pärast nutavad, et mitte sittagi ei tööta ja kõik on hukas, kogu eesti riik on p..... ja üldse tuleks end üles puua kuna msn raisk lihtalt ei logi sisse sest nõuab update aga mida fakki ma ei oska vajutada seda "okei" nuppu noh... kurat ei saa pihta lihtalt.

need kes tahavad õlis soperdada ja silindreid puurida, sisselaske süsteemi poleerida - ostavad ise oma raua kokku nagu neile meeldib ning kasutavad linuxi op sys-i...

mac on neile kes lihtalt asjadega hakkama ei saa.

maksad korraliku kopika keskmise raua, ilusa disaini ning peensusteni testitud ning välja töötatud kasutajasõbraliku keskkonna eest!

kui printer ei tööta siis lähed ostad sellise mis lihtalt töötab! Kui ma eitea mis asi ei tööta siis lähed ja ostad poest samasuguse valget värvi ilusa disainiga plönni mis lihtalt töötab ning maksad selle eest 2x rohkem kui kasutaks oma ajusid.

IMO
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 01.02.2011 01:43:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:

maksad korraliku kopika keskmise raua, ilusa disaini ning peensusteni testitud ning välja töötatud kasutajasõbraliku keskkonna eest!

ja see ongi see, mida tavaline arvutikasutaja sooviks.
Mul on tunne, et paljudel siinsetel kommenteerijatel on raske ette kujutada keskmist kasutajat.
See on inimene, kes ei passi kodus viis tundi järjest arvutis, vaid on seal vaid peale tööd mõnda aega. Teeb oma asjad ära ja läheb istub teleka taha.
Ja mida mugavamalt arvutis oma toimetused ära teha saab, seda rahulolevam on.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
jyrisa
HV veteran

sõnum 01.02.2011 01:51:26 vasta tsitaadiga

Pole mõtet nüüd kohe sitta hakata loopima. Hetkel kasutan PC'd mille hiljuti kokku ladusin ja peal on Windows 7. Täiesti kasutatav, ja toimiv süsteem, ja ma ei karda, et midagi kohe läbi läheb.
Siiski eelistaksin ma koju lauapeale Mac'i, aga ma ei pea selle endale soetamist hetkel lihtsalt piisavalt oluliseks. Ega see ei tähenda, et ma millegi muuga kohe hakkama ei saaks. Lihtsalt ma ei näe mõtet rusikaga vastu rinda tagumisel, sest enamus tulihingelisi PC mehi kes siin kõnelevad, pole tõenäoliselt kordagi Maci kasutanud - samas sitta on alati ju tore loopida. Nagu teise mehe naist himustaksite, kui on ilusam kui enda oma, siis on kohe lõdva püksikummiga.

Parajad Vellod olete kõik. icon_lol.gif
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 01.02.2011 02:04:19 vasta tsitaadiga

Priido kirjutas:
Kõige vaiksem pill oli minu arust G5

Tont seda teab - R9800 ventikas oli ikka ilge saag tegelikult... Helimehed peavad oma "loomakesi" paremal juhul eraldi ruumis või korralikus seadmekapis, millest esimesel juhul ei lähtu üldse mingit heli, teisel juhul ehk kostab HDD kopsimine ära kui hakkab maha surema. Klaasuks summutab neid sahinaid kusjuures päris edukalt.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 01.02.2011 02:10:24 vasta tsitaadiga

G5 puhul oli mõnevõrra eriline see, et kõrgema taktiga prosed oli nii pagana hullud ahjud et Apple ei julenud neid ilma defauldis kaasa tuleva vesijahutuseta müüa. Ei kujuta ettegi mis häält nood viimased veel õhuga jahutatavad aparaadid teha võisid icon_razz.gif
Võimetus proset madalama voolutarbe peale saada oli ka peamisi põhjusi miks Intelile koliti.

tagasi üles
Alari A.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 01.02.2011 08:32:05 vasta tsitaadiga

G5 oli minu teada kas äkki üks või 2 mudelt veega icon_smile.gif . quad oli kindlasti.
2.3Ghz dual cpu oli küll igati vaikne. see siis õhuga.
Kommentaarid: 674 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 549
tagasi üles
Goleteral
HV vaatleja

sõnum 01.02.2011 08:43:50 vasta tsitaadiga

I've got nothing against Macs
It's the fan club I can't stand.

Ei aga tõsiselt nüüd - Olen omanud nii Maci kui PC'd. Mõlematel omad otstarbed - maci teistkorda enam ei ostaks kuna lihtsalt minu jaoks ei olnud seda raha väärt. Järgmine masin peale maci tuli umbes ~30% kogu maci hinnast ja on siiani töös(Nüüd küll juba failiserverina keldris kuid siiski) ning ületas maci eluea pea 2x nüüdseks.
tagasi üles
sama123
HV veteran

sõnum 01.02.2011 09:12:25 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Ostja tahab alati saada oma raha eest maksimumi MOT thumbs_up.gif Aga vahel ostes vääga heade näitajatega HP paviljoni&sarnase riistapuu ja kohe peale garantii lõppu tagavaraosadeks müües hakkab mõtlema oma kulutuse otstarbekuses.Uut ostes valitakse juba äriklass või ka MAC,kuidas keegi.iMac aga on hinna/kvaliteedi/näitajate kohalt paigas.27" ekraan&arvutit PC poolelt pole leidnud.Tegelikult üle 90% infi tuleb visuaalselt läbi ekraani,kui tuleb pikemalt töötada on ekraan esmatähtis (silmade väsimus).iMac-ile on oma teema aga seal on viimased kommentaarid vanad,vahepeal on uusi mudeleid peale tulnud kahju,et komplekteeritud deskdopi prose ja videoga,nendega paratamatult jahutus peab häält tegema.Viimasel ajal ka läptoppide juppide hinnad suhteliselt soodsamad kui 4-5a.tagasi.Tegelikult kama on ta PC või MAC:kui tarbija ei tunne mac-iga end koduselt alati saab windoosa dualbooti panna ja mure kadunud,vastupidi on asi raskem.Minule on hind määrav:kui satub sobiva hinnaga ja õigel ajahetkel millal tehnika vahetused plaanis siis võtaks küll.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 01.02.2011 10:28:11 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
Mac Pro 2010 R5870 videoga müriseb ligi 40dB ära, 2009 ja R4870 kaardiga 46db. Idles. Ca 15cm kauguselt mõõdetud. On seda nüüd palju või vähe?

normaalselt läbimõeldud ISO standardid (näiteks, mida eestis paljudel riigihankel nõutakse, neid on paar erinevat, aga üldjuhul sama idee) sätestavad arvuti müra 1m kaugusel, 50%-lise koormuse juures. Üldjuhul kõik, mis jääb alla 25 on väga vaiksed, alla 30dB on väga hea, 30-35 on rahuldav ja mis üle 35, on lubamatu. tavaliselt on nõueteks olnud lauaka jaoks 29-32 vahel, sõltuvalt riigiametist ja nende nõudlikkusest. Nõutakse väga konkreetseid füüsikalabori mõõtetulemusi, mis oleks samasuguse masina jaoks.

ei ole mingeid idlesid või full loade, või suvaliselt kauguselt kõrvaga mõõdetud, see on klokkerite väljamõeldud terminid.

näiteks, vastavalt ISO 9296 järgi on praegune macbook pro 13' 24dB, inteli q45 kiibistikul emaplaadi äriklassi platvormil keskmine c2d koos inbox jahutiga (st ordi pro/ml arvutite äriseeria) u 27-28 dB. hp/compaq 6000 seeria äriPC-d olid 26 koma midagi.
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 01.02.2011 10:37:38 vasta tsitaadiga

Muuseas - viimased hanke arvutid, mida ka High-Q mainis, olid tulemusega 22,1 dB, vastavalt EVS-EN ISO 3746:2009. Ja seda CPU koormusel 50%+
Kommentaarid: 195 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 170
tagasi üles
jyrisa
HV veteran

sõnum 01.02.2011 11:04:47 vasta tsitaadiga

Sealjuures ei tasu unustada, et detsibelli puhul on tegu suhtelise logaritmilise ühikuga. Inimese kõrv reageerib helitugevuse muutusele logaritmiliselt. Lihtsaltõeldes ei ole nt. võrreldavad helitugevuse muutused 35db vs 40db ja 40db vs 45db.
Vikipeediast võite lähemalt lugeda.
tagasi üles
ottf
HV veteran

sõnum 01.02.2011 12:02:19 vasta tsitaadiga

Goleteral kirjutas:
I've got nothing against Macs
It's the fan club I can't stand.

Ei aga tõsiselt nüüd - Olen omanud nii Maci kui PC'd. Mõlematel omad otstarbed - maci teistkorda enam ei ostaks kuna lihtsalt minu jaoks ei olnud seda raha väärt. Järgmine masin peale maci tuli umbes ~30% kogu maci hinnast ja on siiani töös(Nüüd küll juba failiserverina keldris kuid siiski) ning ületas maci eluea pea 2x nüüdseks.

indeed.. tuttaval lagunes lihtsalt macbook kätte ära, servad murdusid jne... mitte, et teisi läpakaid ei saaks ära risustada aga jah.
Lõpuks hakkas see mac tal lihtalt kokku jooksma ja jupsima igatepidi.

täna on tal miski dell + win7, mingi suht korralik millega võiks isegi enamus mänge mängida... 2 videokaarti sees, mängude jaoks lülitatakse nvidia (ei mäleta mis mudel oli) sisse ning niisama olekus jookseb "säästu" kaardil, et akut mitte koormata.

jah ei näeks isegi pointi osta iga 4a tagant macbook prod 37k eest kui saad sellise delli püssi 20k-ga vms.
tagasi üles
Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 01.02.2011 12:21:22 vasta tsitaadiga

[EDIT]: jyrisa jõudis ette.

Lihtsalt veidi üldharivas mõttes:

Paljud inimesed ei tea, et dB on logaritmiline ühik (10 * log alusel 10). Aeg-ajalt ikka kuuleb midagi sellist, et "see on ainult mõned detsibellid rohkem". Parim näide sellest meenub keskkooli ajast, kui kellelegi jäi silma uudis Guinnessi rekodist inimese röhatamise valjusest. Uudise juures vist oli ka võrdluseks detsibellid lennuki mootori müra taseme kohta. Igal juhul kommentaar oli, et röhitseb lennuki mootoriga võidu (kuna numbriline vahe detsibellides ei olnud väga suur).

Ehk siis, kui arvuti teeb häält 35dB, siis see on 10 korda (mitte 40% võrra) valjem kui 25dB ning 45dB on 100 korda valjem kui 25dB jne.
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 01.02.2011 12:27:25 vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:
Muuseas - viimased hanke arvutid, mida ka High-Q mainis, olid tulemusega 22,1 dB, vastavalt EVS-EN ISO 3746:2009. Ja seda CPU koormusel 50%+

mis on väga hea tulemus. kõik, mis on alla 20-ne, on sisuliselt passiivne, sest pole olemas reaalselt kasutavat taustsüsteemi (kui sa just munarestiga summutatud, akendeta, paksu vooderdusega ukse jms kuubikus ei ela), mille müra oleks alla 18dB. süvaöisel ajal korteris või eramajas võib taustmüra olla natukene üle 20-ne, aga sedagi eeldame, et pole töötavat külmkappi või vendisüsteemi, liiklust akna taga ei ole jms. Päevasel ajal võib alla 23-25db taustmürast üldiselt ainult unistada.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 01.02.2011 12:40:17 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
Maldur kirjutas:

normaalselt läbimõeldud ISO standardid --- Nõutakse väga konkreetseid füüsikalabori mõõtetulemusi ---

ei ole mingeid idlesid või full loade, või suvaliselt kauguselt kõrvaga mõõdetud, see on klokkerite väljamõeldud terminid.

Mind ei huvitanud standardid, vaid real life. On isegi väga tõenäoline et õige kõla ja reverberatsiooniga ruumis, õigel kaugusel jne on need mürad normidele vastavad. Kõrvu ei kasutatud, kasutati müramõõturit.
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 01.02.2011 14:06:06 vasta tsitaadiga

Maldur, sa oleks võind siis selle teema lõpuni ka lugeda mis googlest leidsid, seal öeldi ju selgelt, et alla 40db nende mõõteriist ei registreerinud, näitas lihtsalt et LOW.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 02.02.2011 13:28:36 vasta tsitaadiga

Tegelikult sellise lähimõõtmise puhul pole see üldse määrav - kas mõõdik alla 40dB oskas numbrit näidata või mitte. Arvestage et heli vaibub ise loomulikus keskkonnas ca 6dB ühe meetri kohta, kui osutub õigeks et ISO kohaselt mõõdetakse arvuti müra 1m kauguselt siis on juba sellega jõutud nn "rahuldavasse" alasse. Mõistagi ei hakka ma selleks 100 öiröt välja käima et neid tingimusi täpsustada - tasuta neid tingimusi ju inimesele ei avaldata.
Teiseks, kui mõõdik on võimeline esitama vähemalt ühte väärtust ja teada on selle väärtuse suhe teise väärtusega siis on käes ju tegelikult mõlemad väärtused. Mis siis et mõõdik ei pruukinud teist väärtust mõõta.
Lisaks on Mac Pro korpus akustilises mõttes ikka päris läbipaistev - st et iga ülearune kribin on päris hästi väljapoole kuulda. Kui ventikas ikka hakkab kõrisema siis see varju ei jää. Oletada et selline suur ja hõre korpus võiks olla hääletu on siiski unistus. On kogemus early2008 masinaga, selle müratase on toas kuuldav (mitte häiriv), kõrvale pandud tavaline PC mõjub oma inteli jahutusega selle kõrval küll juba "tööstusena".
Mac Pro puhul on areng täiesti olemas võrreldes G5 õhkjahutusega, selleks tänud Priidole, tema märkuse peale hakkasin otsima rohkem infot ja jõudsin selleni -
"FAN NOISE ISSUES
Closely related to the temperature issues is the fan noise level issue. Is your G5 noisier with 9 drives inside instead of 2? I know that the scientific approach is to put the G5 in a sound proof room and set up decibel meters on stands at a standard distance (3 meters?) from the G5. But we did it a little differently.

We purchased portable decibel meter from Frys Electronics. It runs off of batteries and looks like a wireless microphone with buttons and an LCD display. We measured decibels at one foot from the G5, which is how close we normally sit.

A normal G5 configuration with only 2 drives in the factory bays runs at 50 decibels (db) with both drives and CPUs at idle. Even after adding 7 more drives, the noise level remained at 50 db.

When the drives were busy reading and writing, the fan noise rose to 54 db. With both CPUs churning and all drives cranking, the nose level remained at 54 db There were occasions when the fan speeds rose briefly, causing the noise level to reach 61 db. But then it immediately dropped back to 54 db. That happened sometimes when starting up drive intensive tests. But the same phenomenon occurred when starting up CPU intensive tests." http://www.barefeats.com/hard50.html

Niisiis, G5 on lähedalt mõõdetuna lärmakama kui Pro. Ja mõõdetud sama mõõdikuga millega saadud eelnevalt öeldud andmed. Mina ei tea kuidas pinises nende R1900XT kuid tean seda jubedust mida tegi R9800 - nii mõnigi PC versioon oli normaalsem (sellega ma ei süüdista Applet, nemad vente nagunii ei tootnud).

Kas Eestis üldse on mingi koht mis omaks sertifitseeritud tingimusi sellisteks mõõtmisteks? Kus mõõdeti need "viimase hanke arvutid"? Või usute mingeid pabereid mida toote kohta esitatakse?
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 02.02.2011 13:47:57 vasta tsitaadiga

Maldur, Terviseameti Kesklabori füüsikalabor.
Akrediteerimispaber: http://eak.ee/?pageCus=akr&id=128
Kommentaarid: 195 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 170
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.02.2011 23:21:51 vasta tsitaadiga

Kuidas Apple sündis: http://ninjerktsu.blogspot.com/2010/04/year-1967-los-altos-california-young.html
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 04.02.2011 02:04:07 vasta tsitaadiga

Tuleb Newton meelde kohe.
tagasi üles
ffw
Kreisi kasutaja

sõnum 24.02.2011 19:29:48 vasta tsitaadiga

ottf kirjutas:

täna on tal miski dell + win7, mingi suht korralik millega võiks isegi enamus mänge mängida... 2 videokaarti sees, mängude jaoks lülitatakse nvidia (ei mäleta mis mudel oli) sisse ning niisama olekus jookseb "säästu" kaardil, et akut mitte koormata.

jah ei näeks isegi pointi osta iga 4a tagant macbook prod 37k eest kui saad sellise delli püssi 20k-ga vms.
Ostsime sügisel naisega samal ajal uued läpakad, mina endale 13" macbook pro, tema dell xps13. Tema oma saatsime garantiisse, minu oma mitte. Point on selles, et katki võivad suvalise tootja suvalised esemed minna ning suvalisel ajal. Meie arvutid on samas hinnaklassis(alla 20k eek) ning jõudlusest ei tule meil kummalgil puudu. Minu macbooki aku peab mõned tunnid kauem kui tema dellil, mis oli ka üks põhjusteks miks ma apple toodangu kasuks otsustasin.

Siin teemas teiste maitse ja eelistuse üle vaielda on väga madalalaubaline. Auto näide oli hea siin enne. Miks siis osad inimesed ostavad uusi ökonoomseid ilma mootoriteta autosid, kui on võimalus vanemaid, luksuslikemaid ning võimsamaid masinaid osta? Iga inimene otsustabki ise mida ta endale ostab.

tsitaat:
mac on neile kes lihtalt asjadega hakkama ei saa.
See on sama debiilne nagu võiks öelda, et linux on töötutele kellel on aega üle, et kõike ise teha. icon_biggrin.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Mac või PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 25, 26, 27  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.