Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
15.01.2011 17:29:02
|
|
|
dvd vader, distsiplinaar karistus - auastme ära võtmine, peatamine. Äkki mõtles seda?
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 167 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
15.01.2011 17:34:53
|
|
|
kjaups kirjutas: |
dvd vader, distsiplinaar karistus - auastme ära võtmine, peatamine. Äkki mõtles seda? |
Siiski, minumäletamist mööda ka ei saa distsiplinaarkorras ohvitserist allohvitseri ega allohvitserist enam sõdurit teha, kui oled sinna klassi juba korra kvalifitseerunud.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
15.01.2011 17:49:57
|
|
|
kaitseväeteenistuse seaduses on täpselt kirjas, §37-38, et ohvitseri saab degradeerida reameheks ainult sõjaajal ja sel juhul ainult süüdimõistva kohtuotsuse korral. sõjaaega meil pole olnud pärast taasiseseisvumist.
muul ajal aga
tsitaat: |
Auastet võib alandada:
1) ohvitseril – järgmise madalama ohvitseri auastmeni;
2) allohvitseril – järgmise madalama allohvitseri auastmeni;
3) sõduril – reamehe või madruse auastmeni. |
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
17.01.2011 10:23:12
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
ohvitseri ei saa alandada allohvitseriks ega sõduriks äkki räägid lähemalt sellest juhtumist? |
Ei tea täpselt; siis kui mina seal teenisin, siis oli ta juba reamees, aga kuuldavasti olevat enne lipnik olnud. Arvata võib, et mingi tõsise skandaali tõttu võeti ära see auaste talt. Pädev mees oli muidu.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
1 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
17.01.2011 10:31:22
|
|
|
Lipnikud on pädevad ohvitserid küll jah
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
17.01.2011 10:36:38
|
|
|
aspirant on kaprali abi
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
19.01.2011 10:59:31
|
|
|
On häda, et võetakse sunniviisiliselt, siis on häda, et minnakse ise, aru teist ei saa...
Käisin mineval nädalavahetusel Kaitseliiduga metsas, väljas viskas -24 kraadi.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru
|
19.01.2011 11:00:59
|
|
|
Eks sõelutakse ka sealt miskine asjalikum tera välja, kes suudab jätkata teenistust edasi.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
elgordo
HV kasutaja
|
21.01.2011 19:45:33
|
|
|
Väga põnev teema ja tahaks siia ka mõned enda küsimused panna, ehk oskab keegi vastata:
1) Mind on määratud Tapale Suurtükki kuid olen kuulnud et kohapeal käib tegelik määramine Tapa väeosade vahel. Kas ma saa midagi teha et just kindlasti suurtükki pääseksin, hetkel tundub see väeosa mulle kõige huvitavam olevat?
2) Tean et suurtükis saavad targemad mõõdistajateks või laskeseadmete arvutajateks. Mis moodi täpesmalt sa tõestad et oled targemate killast? Ma ise olen ajateenistusse mineku ajaks saanud kõrhariduse (ning seda igati matemaatilisel finants/majanduse erialal), oskan hästi peast arvutada ja koolis võtsin alati reaalainete olümpiaadidest osa. Kas sellest piisab nende jaoks?
3) Kas Suurtükis on veidi vähem metsas ringi kõndimist ja rohkem autoga sõitmist rasketehnika tõttu?
4) Kas süüa saab hästi (ehk et palju ja enam vähem talutava maitsega)? Ning mis on võimalused täiendava söögi ostmiseks kohapeal?
5) Kuidas on võimalused jõusaalis käia? (tean et SBK ajal on need nigelad, ma mõtlen pärast poole) Ja kui korralik on Tapa jõusaal ehk et kas on olemas kükipuurid ja tõstepõrandad?
6) Kuidas on meeskondlike sportmängudega nagu näiteks võrkpall või jalgpall: kas saab neid kohapeal mängida?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
21.01.2011 21:50:14
|
|
|
Matemaatika on ajateenistuses põhikooli tasemel, ehk siis kõik on targad.
Kaader jagab ametid laiali vastavalt oma äranägemisele. Pioneerides anti võimalus oma soov avaldada paberi peal.
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
22.01.2011 00:18:57
|
|
|
elgordo kirjutas: |
Väga põnev teema ja tahaks siia ka mõned enda küsimused panna, ehk oskab keegi vastata: |
Olles ise 2008/09 aastal 11 kuud Suurtükiväepataljonis aega teeninud, katsun oma parima teadmise järgi vastata. Ametikohaks tulerühma arvutusgrupi ülem.
1) Mind on määratud Tapale Suurtükki kuid olen kuulnud et kohapeal käib tegelik määramine Tapa väeosade vahel. Kas ma saa midagi teha et just kindlasti suurtükki pääseksin, hetkel tundub see väeosa mulle kõige huvitavam olevat? |
Minu mineku ajal nägi see põhimõtteliselt sedamoodi välja, et sõidutati meid kohale, kontrolliti dokumente jne ja siis astusime mingisse tuppa sisse, kus kaks ohvitserihärrat laua taga istusid, üks pioneer, teine suurtükist ja eks neile sai siis oma elust ja asjadest rääkida ja väikest viisi soovi avaldada, et kuhu sa saada tahaksid, nemad selle valiku seal tegid. Ehk läheb õnneks. Ma läksin ka selle jutuga, et tahaks arvutajaks saada, et haridus ülikoolist nagu vastav olemas ja pea lõikab jne ja suurtükki mind määratigi.
2) Tean et suurtükis saavad targemad mõõdistajateks või laskeseadmete arvutajateks. Mis moodi täpesmalt sa tõestad et oled targemate killast? Ma ise olen ajateenistusse mineku ajaks saanud kõrhariduse (ning seda igati matemaatilisel finants/majanduse erialal), oskan hästi peast arvutada ja koolis võtsin alati reaalainete olümpiaadidest osa. Kas sellest piisab nende jaoks? |
Sellest peaks piisama küll, aga kuidas seda välja näidata ja tõestada, on omaette küsimus, sest ega keegi otseselt mingit testi meie võimekuse hindamiseks ei teinud. Samas meie saime NAKi ajal enne erialade määramist ise kirja panna kolm eriala paremusjärjestuses, mida me tahaks õppida ning igaühe kohta põhjendada, miks just seda ja miks just meie oleks parim valik sinna. Suures osas neid soove arvestati, aga mitte 100%. Minu esimene valik oli arvutus ja selle tahtmise ma ka sain.
3) Kas Suurtükis on veidi vähem metsas ringi kõndimist ja rohkem autoga sõitmist rasketehnika tõttu? |
SBK ajal saad üksjagu ikka jala vantsida, see on igas väeosas sama, aga kui juba suurtüki väljaõpe on, siis on jah autoga sõit ikka 90% ajast. (välja arvatud siis, kui kõik suurtükid metsas korraga ära lõhkuda ja suurtüki väliharjutusest sai ootamatult jalaväe kaitselahingu väliharjutus - ei olnud äge! )
4) Kas süüa saab hästi (ehk et palju ja enam vähem talutava maitsega)? Ning mis on võimalused täiendava söögi ostmiseks kohapeal? |
Tapa toitlustust loetakse kuulu järgi Eesti väeosadest parimaks maitse osas. Ise olin täiesti rahul, head söögid olid. Üks ainumas söögikord Kuperjanovi pataljoni sööklas jättis küll sellest kohast igatahes halva mulje võrreldes Tapaga. Kas koguseliselt suure söömaga meestele piisab, seda ei oska kommenteerida, olen ise väga väikese söögiisuga.
Täiendava söögi ostmise võimalused kohapeal - 2 aastat tagasi oli Tapal väga viisakas sõdurikodu, vaevalt olukord selles osas halvenenud on. Sealt sai soetada soliidses valikus maiustusi nahistamiseks, kui ka mingeid hamburgereid, pannkooke jms kerget toitu kohapeal + kohvi-teed-karastusjooke.
5) Kuidas on võimalused jõusaalis käia? (tean et SBK ajal on need nigelad, ma mõtlen pärast poole) Ja kui korralik on Tapa jõusaal ehk et kas on olemas kükipuurid ja tõstepõrandad? |
SBK ajal suurt võimalust ei ole, pärast seda põhimõtteliselt käi kasvõi igal õhtul, kui seltskonda leiad - päris üksi ei tahetud vist lasta. Varustuse kohapealt ei oska kommenteerida, ei ole pädev hindama, kuna huvi puudub.
6) Kuidas on meeskondlike sportmängudega nagu näiteks võrkpall või jalgpall: kas saab neid kohapeal mängida? |
Võimalusi oli küll, aga mitte päris nii regulaarselt vist, kui jõusaalis käia. Mingi rahvas käis meil samas vist isegi kaadriga koos palli põrgatamas.
Igatahes - edu teenistuseks, Suurtükiväepataljon on Eesti parim väeosa! (palun mitte fleimima hakata, puhtalt subjektiivne ja siiras arvamus, jäin oma teenistusega rahule lihtsalt )
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
elgordo
HV kasutaja
|
22.01.2011 00:34:12
|
|
|
Suur tänu Fukiku, see oli väga hea ja põhjalik vastus mu päringutele!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
22.01.2011 23:09:19
|
|
|
elgordo, kükkimispuur on Tapal olemas.
Meeskonnaspordi tegemisega on see, et see on enda initsiatiiv. Kaader korraldab trenne liigamängude jaoks korvpallis, võrkpallis ja saalijalgpallis.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
äss
Kreisi kasutaja

|
27.01.2011 19:47:10
|
|
|
Mis järjekorras need alad NATO testis on?
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmz
HV kasutaja
|
27.01.2011 20:00:47
|
|
|
äss kirjutas: |
Mis järjekorras need alad NATO testis on? |
Pumbad, kõhulihased, jooks.
|
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.01.2011 20:09:48
|
|
|
järjekordselt peab rõhutama, et see pole mingi "NATO test", iga kaitseväge omav riik kehtestab ise, millistele füüsilistele nõuetele tema kaitseväelased vastavad. on küll välja kujunenud mingid sarnased harjutused, aga need erinevad riigiti ja punktiarvestuses ja isegi riikidesiseselt väeliikide või erialade osas
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
äss
Kreisi kasutaja

|
27.01.2011 20:49:20
|
|
|
Targutamine on vist su tugevam külg.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.01.2011 21:25:14
|
|
|
nimetame asju ikkagi õigete nimedega siiski ja jätame NATO sealt välja, kus seda pole NATO tõesti ei kehtesta mingeid reegleid oma liikmesriikidele nende kaitseväelaste füüsilise konditsiooni osas
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
27.01.2011 22:34:56
|
|
|
kui kaader seda ise ka NATO testiks kutsub sis miks ülejäänud ei või?
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.01.2011 22:45:52
|
|
|
üks ees ja teised järel. paraku mitte kõik kaitseväelased ei tea neid asju täpselt. meie kompanii instruktor nimetas "GPS" seadet jätkuvalt "GPRS-iks", see ei tee seda veel õigeks. testi nimi on "kehaliste võimete kontrolltest", KVKT. mitmel pool on kasutusel ka "üldfüüsiline test", ÜFT. aga "NATO test" on lihtsalt vale, sest NATO lihtsalt ei puutu üldse sellesse testi mitte kuidagi, see test oli olemas juba enne seda kui Eesti NATO-ga liitus ja keegi NATO-st pole käiniud ütlemas, et näete, siin on meie test, hakake tegema. NATO-teema on sisse toodud lihtsalt ilmselt teadmatusest või harimatusest
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmz
HV kasutaja
|
27.01.2011 23:33:42
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
NATO-teema on sisse toodud lihtsalt ilmselt teadmatusest või harimatusest |
Aitäh - 10 aastat teenistust ja ma olen ikka veel "teadmatu" või "harimatu"
Mina isiklikult ei hakanud seda konkreetset termini NATO kasutamist nii isiklikult võtma, nimetage kuidas tahes. Õige on küll see, jah, et tegu on KVKT ehk lihtsamalt öeldes ÜFT'iga, aga mis siis katki on, kui kutsutakse veel mingit moodi - aru saavad kõik ju ühtemoodi. Ca 10 aastat tagasi kutsutigi seda ülekaitseväeliselt NATO testiks, oli (ja on siiani) suupärasem kui KVKT. Vastavates paberites on ikkagi õigesti kirjas.
Muide, USA testiks on ka kutsutud, inimesed leiutavadki uusi nimesid kindlatele asjadele. Galili tuleümberseadurit nimetatakse ka kõnekeeles kaitseriiviks, kuigi tegelikult on ta just TÜS, so what?
|
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
29.01.2011 21:27:56
|
|
|
Tõstataks korra ühe mõneti teemakohase küsimuse - kas kõrgkooli lõpetamine on piisav põhjus kordusõppustele mitte minemiseks? Nimelt jõudis mulle (ja ma arvan, et ka osadele AHV'idele) pühade ajal koju teade, et Eesti riik tahaks hirmsat moodi saabuva kevade kahte nädalat sisustada. Paraku aga sõidab see üritus raginal sisse plaanidesse kool ära lõpetada.
mil.ee lehel ringi surfates ledsin sealt selline lõigu:
Reservväelase võib õppekogunemisele kutsumisest vabastada perekondliku olukorra tõttu või kui ta on õppekogunemise ajal kohustatud hariduse omandamise jätkamiseks olema õppetööl või eksamitel. |
Sellest võiks nagu järeldada, et mul on selleks õigus.
Samas kergitab see uue küsimuse - millal järgmine kutse tuleb? Eelmisest korrast on 4 aastat möödas. Kas järgmine kord on siis jälle 4 aasta pärast (2015?) või esimesel võimalusel?
Saatsin peastaapi ka teabenõude aga nad ei ole vist eriti huvitatud vastamisest...
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
29.01.2011 21:47:43
|
|
|
warwas, Kutse peal on minu meelest kontaktandmed olemas kui tekib küsimusi vmt. Kui nad kirjale ei vastanud siis helista neile. Saad täpselt teada, mis ja kuidas.
Siit saad ilmselt ka erinevaid vastuseid aga kokkuvõtteks pead ikkagi KRA-s teada andma, et sa ei tahaks sellele õppekogunemisele minna kuna tahad kooli lõpetada vmi.
Arvatavasti saatsid selle teabenõude sealt http://www.mil.ee/reserv/?s=teabenoue
Miks peastaapi? Mõni ringkond, kus arvel oled, oleks minu meelest parem valik.
Aga nagu kirjutasin siis kutsel peaks konkreetsed kontaktandmed olema, kus saad infot selle õppekogunemise kohta kuhu kutsutud oled.
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
29.01.2011 21:51:47
|
|
|
Mart352, kusjuures ma olen neile helistanud ka. Ja seda tunnistasid, et mu nõude on nad kätte saanud. Aga vastust pole endiselt.
Ja saatsingi ringkonda. Ja sealt edasi olla see liikunud peastaapi.
Eks ma tüütan neid uue nädala alguses edasi. Mõistmatu on aga see, kuidas nii lihtsalt küsimuseele vastamine pea 2 nädalat aega võtab (pole lihtsalt võimalik, et mina nüüd esimene olen, kes sellist asja teada tahab).
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
224 |
|
tagasi üles |
|