Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Mozilla Thunderbird märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 41, 42, 43  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Maku.A
HV kasutaja
Maku.A

sõnum 29.12.2010 22:13:53 vasta tsitaadiga

Jah seda samast kausta. Filtri kausta tehes annab ta sulle kohe valiku,et valitud maili aadressilt kirjad kopeeritakse automaatselt valitud kausta,nii tegin ka mina,kuid webmailis pole kumbagi icon_rolleyes.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marco
Kreisi kasutaja
marco

sõnum 05.01.2011 10:55:42 vasta tsitaadiga

Kas on olemas add-on'i mis võimaldaks automaatselt teatud saatjalt tulnud teatud manust kettale salvestada?
ents75
HV kasutaja

sõnum 16.01.2011 02:24:20 vasta tsitaadiga

Olen verivärske Thunderbirdi kasutaja. Olin juba 90% veendunud et ka jään selle juurde kuni... Kas keegi oskab abistada kuidas saab Outlookist saadetud winmail.dat faile koos nende attachmentidega avada? Leidsin küll sellise add-on-i nagu Lookout kuid sellest pole abi - ta lihtsalt ei tee midagi. Kasutan viimast - 3.1.7 versiooni. Tänud ette abi eest.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Vincento
HV vaatleja

sõnum 16.01.2011 08:41:41 vasta tsitaadiga

ents75 kirjutas:
Olen verivärske Thunderbirdi kasutaja. Olin juba 90% veendunud et ka jään selle juurde kuni... Kas keegi oskab abistada kuidas saab Outlookist saadetud winmail.dat faile koos nende attachmentidega avada? Leidsin küll sellise add-on-i nagu Lookout kuid sellest pole abi - ta lihtsalt ei tee midagi. Kasutan viimast - 3.1.7 versiooni. Tänud ette abi eest.

Selleks kasuta winmail reader'it
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 16.01.2011 18:58:07 vasta tsitaadiga

Tööriistad-Impordi?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.01.2011 10:42:38 vasta tsitaadiga

winmail.dat on saadanast, ei vasta ühelegi standardile
tagasi üles
mazdagti
HV veteran
mazdagti

sõnum 18.01.2011 06:59:22 vasta tsitaadiga

Jah, selle winmail.dat asjaga Viasatiga lausa tarbijakaitsesse läinud! See on loetamatu fail millel on jäetud faili laiend määramata.

Omal aga selline piinlik küsimus, ehk on seda ka varem siin lahatud aga ei viitsi hakata kõike läbi lappama, tegelikult puudub kiirel aja selleks vaba aeg icon_redface.gif Nimelt ei saada faili ära ja annab järgnevad vastused: An error occurred sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: Cannot connect to SMTP server 194.204.43.164 (194.204.43.164:25), connect error 10060. Ja: Sending of message failed.
The message could not be sent because the connection to SMTP server smtp.mazdasgarage.com was lost in the middle of the transaction. Try again or contact your network administrator.

Unustsin mainida mõned asjad, nett on EMT pulgake ja teenusepakkuja Netpoint.

FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal.
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 136
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 18.01.2011 07:21:27 vasta tsitaadiga

Ise ma ei ole mailiklientide sõber olnud.
Kas Thunderbird oskab toimetadaa hotmail kontoga sama funktsionaalselt, nagu veebis või üle Microsoft'i oma kliendi.. ala saan aadressaate määrata spämmiks (et see kehtiks ka konto seadetele veebis) jm.?
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 18.01.2011 14:14:31 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Ise ma ei ole mailiklientide sõber olnud.
Kas Thunderbird oskab toimetadaa hotmail kontoga sama funktsionaalselt, nagu veebis või üle Microsoft'i oma kliendi.. ala saan aadressaate määrata spämmiks (et see kehtiks ka konto seadetele veebis) jm.?

Kuna hotmail siiani ei toeta IMAP protokolli, siis hotmail serveris asuvate kaustadega Thunderbirdis otse manipuleerida ei saa. Saab ainult nende meiliklientidega, mis toetavad MS Exchange ActiveSync protokolli, sest activesync tugi hotmailile lisati. Kahjuks on activesync Microsofti oma ja selle kasutamine maksab kõva raha, vähesed firmad saavad seda endale lubada ja selle toega tarkvara nimekiri on väga lühike.
POP3 tugi on olnud mõnda aega olemas, nii et alla laadida saab kirju Thunderbirdiga hotmailist normaalselt. SMTP tugi on ka olemas, nii et saata saab ka nende kaudu. http://techblissonline.com/hotmail-pop3-and-smtp-settings/

Miks hotmail ei toeta IMAP-i? Ei tea - mine ja kaeba hotmail kasutajatoele, et nad kiviajast tänapäeva liiguks. POP3 tugi tänu klientide survele käima läkski.

mazdagti kirjutas:
Nimelt ei saada faili ära ja annab järgnevad vastused: An error occurred sending mail: The mail server sent an incorrect greeting: Cannot connect to SMTP server 194.204.43.164 (194.204.43.164:25), connect error 10060. Ja: Sending of message failed.
The message could not be sent because the connection to SMTP server smtp.mazdasgarage.com was lost in the middle of the transaction. Try again or contact your network administrator.

Unustsin mainida mõned asjad, nett on EMT pulgake ja teenusepakkuja Netpoint.
Kasutad sa smtp.mazdasgarage.com serverit kirjade saatmiseks sihilikult või on see server sinna seadistusse kuidagi ise sattunud, st sinu abita? Kui sa ise selle sinna panid, siis oled sa kindel, et sel serveril üldse on võimalus väljastpoolt ühendust võtta? Suur osa smtp-sid ei ole autentivad serverid ja lubavad kirju välja saata vaid oma sisevõrgust ja autentimata.
Teine variant on see, et Netpoint võib-olla ei lubagi port 25 peale minevaid ühendusi välja ilma MX päringuta (st mitte serveri) ühendustele, nagu ka Elion. Port 25 blokeerimine on äärmiselt levinud vahend spämmibottide ohjeldamiseks oma võrgus. Autentivad SMTP serverid ootavad klientidelt enamasti SSL/TLS krüptoga ühendust pordile 465.

Mina igatahes ei näe, et smtp.mazdasgarage.com võtaks ühendusi vastu port 25 ega 465 peal, nii et pole mõtet üritada oma kirju nende kaudu saata.

tagasi üles
mazdagti
HV veteran
mazdagti

sõnum 18.01.2011 20:08:08 vasta tsitaadiga

Mul ei lubagi uusim Thunderbird valida kas POP3 või miski muu.

tagasi üles
tsihh
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.01.2011 00:11:25 vasta tsitaadiga

mazdagti kirjutas:
Mul ei lubagi uusim Thunderbird valida kas POP3 või miski muu.

POP3 ei puutu asjasse, sul on probleem saatmisega. Vaata allapoole Outgoing server alla
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
mazdagti
HV veteran
mazdagti

sõnum 19.01.2011 08:29:15 vasta tsitaadiga

Mis sinna panema peab siis serveriks? Ning mis seadetega?

Edit: Netpointist sain vajaliku info seadistamiseks. Aga kuna mul kasutusel 2 erinevat aadressi aga saata on vaja mõlemalt, mitte ei saa saata ühest ja samast, siis kuidas saaks nii et mõlema aadressi kirjad lähevad ikka õigest kohast. Netpoint tahab serveri aadresssiks: mail.domeen.com, kas see tähendab et kui sean sinna ühe aadressi siis lähevad mõlema maili aadressi kirjad ühelt ja samalt domeenilt? Kiskus nüüd juba omalegi keeruliseks icon_confused.gif Aga asi siis selles et mul on kirjakast 2 erineva domeeni oma ja tahaks et saates oleks ikka saatja see kelle kastist kirjale vastan icon_rolleyes.gif Ikka jube keeruline icon_eek.gif

viimati muutis mazdagti 19.01.2011 19:18:19, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 19.01.2011 19:26:47 vasta tsitaadiga

Kirjade saatmiseks tuleb kasutada kas ühendusepakkuja SMTP serverit või mõnd autentimisega SMTP teenust pakkuvat serverit, nagu näiteks Google Gmail-i oma. Gmaili SMTP kasutamiseks peab muidugi Gmaili konto registreerima ja läbi Gmaili SMTP saadetud kirjad lähevad Gmaili saadetud kirjade kausta.

Praegu Netpointi kodukal ringi vaadates ma ei näe, et nad üldse ISP-na tegutseksid. Veebimajutust pakuvad ja koos sellega meiliteenust koos autentiva SMTP-ga, aga internetiteenuse kohta ei näe ma seal midagi. Ja ühtlasi on seal meiliteenuse parameetrite juures ka kirjas, et nad pakuvad ainult autentivat SMTP-d.
Või mis teenuse pakkumisest sa rääkisid, kui Netpointi mainisid? Veebimajutust mõtlesid või meiliserveri teenust või midagi kolmandat? ISP on siis ikka EMT? Meiliserveri teenusest räägid siis nähtavasti ikka Netpointi puhul.

Kui sul on EMT internet, siis võid kasutada EMT SMTP-d, mille aadress on (vastavalt siin olevale infole) gprsmail.emt.ee - see on siis ilma autentimiseta.

Kui aga oled ka mingi Netpointi teenuse kasutaja, siis saad oma kasutajatunnuse ja parooliga kasutada Netpointi autentivat SMTP-d ükskõik millisest võrgust: https://www.netpoint.ee/est/sisu/443 e-posti punkt 4 all on seadistus kirjas.

PS. Mis puutub väitesse, et Thunderbird ei paku POP3 (kuigi see praegu asjasse ei puutu), siis Thunderbirdi konto loomise nõustaja (wizard) üritab ise uurida, millist tüüpi ühendust meiliaadressi domeeniosas (@ märgi taga) nimetatud server pakub. Alustatakse IMAP-ist ja kui see leitakse, siis eelistatakse vaikimisi seda. Aga keegi ei keela ega takista sind selle seadistuse "uurimise" ajal klõpsata Stop või selle lõppemisel Edit nuppu ning valida IMAP asemel rippmenüüst POP3. See on seal täiesti olemas, sa ei pea kohe Continue nupuga edasi põrutama.

tagasi üles
dzombe
HV kasutaja

sõnum 19.01.2011 19:41:27 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
winmail.dat on saadanast, ei vasta ühelegi standardile

Kas winmail.dat pole lihtsalt Base64 encode fail. Ava Notepad++ all ja dekodeeri vastava pluginaga lahti? Ehk, proovi MIME tools abil arusaadavaks muuta.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 19.01.2011 22:00:11 vasta tsitaadiga

Ei, tegelikult on see Microsofti omanduses (proprietary) olev formaat TNEF, mis võib sisaldada mitmesugust nodi.
Aga tänu sellele Wiki artiklile leidsin Thunderbirdi laiendi, mis winmail.dat-i lugeda oskab mingil määral: https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/lookout/

tagasi üles
mazdagti
HV veteran
mazdagti

sõnum 19.01.2011 22:30:36 vasta tsitaadiga

Nii, sain korda nii väljuv server igale mailiaadressile eraldi kui ka selle et kirjad minema lähevad. Aga tekkis selline küsimus, kas on kuidagi võimalik panna programm käivituma koos windowsi ehk arvutiga?

tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 19.01.2011 22:34:33 vasta tsitaadiga

mazdagti kirjutas:
kas on kuidagi võimalik panna programm käivituma koos windowsi ehk arvutiga?
MinimizeToTray Plus - saab panna TB sisselogimisel käivituma ja systrays istuma.
tagasi üles
mazdagti
HV veteran
mazdagti

sõnum 19.01.2011 22:57:20 vasta tsitaadiga

Tänud abi eest thumbs_up.gif

tagasi üles
drmart
HV vaatleja

sõnum 23.01.2011 18:35:21 vasta tsitaadiga

Mul on mõningad vanad arhiiveeritud epostid. Kataloogide nimed 1gyqu9ps.default jne.
Tahaks neid ka lugeda. Mis trikki selleks tegema peaks ?
E-Posti lugemiseks kasutan 3.1.7 versiooni
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
tsihh
HV veteran

sõnum 24.01.2011 00:55:14 vasta tsitaadiga

Siin on mõned võimalused kirjas Archiving Mail Files all (ise proovinud ei ole kas reaalselt ka töötab aga lugedes tundus vähemalt mõistlik)
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 30.01.2011 15:52:52 vasta tsitaadiga

Kas tunduerbird 3 toetab sellist funktsiooni, et kui imap'it kasutad ja kustutad inbox'ist mingi emaili ära siis kustutaks ta selle ka automaatselt serverist. Vastasel juhul hoiab ta koopia nii serveris kui thunderbird'is. Otsisin aga leidsin vaid valiku kus ta kustutab X väärtusega sõnumid serverist. Ehk siis mingi aeg saab läbi siis kustutab ära.
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 30.01.2011 16:26:07 vasta tsitaadiga

Oh põrgu küll. Ma mõtlesin, et Thunderbird'i alla laetud kirjad ( automaatselt KÕIK mitukümmendtuhat kirja hotmaili kontolt ja millede laadimist ma ei osanudki kuidagi peatada) kaovad kustutades vaid kohalikult, aga tühjendas terve minu konto.
Sellised sätted ei tohiks olla vaikimisi peal - nagu näha, siis minusugune võhik jäi oma ligi dekaadi kuhjunud ja vajalikust kirjakogusest ilma icon_neutral.gif
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 30.01.2011 17:37:40 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Kas tunduerbird 3 toetab sellist funktsiooni, et kui imap'it kasutad ja kustutad inbox'ist mingi emaili ära siis kustutaks ta selle ka automaatselt serverist. Vastasel juhul hoiab ta koopia nii serveris kui thunderbird'is. Otsisin aga leidsin vaid valiku kus ta kustutab X väärtusega sõnumid serverist. Ehk siis mingi aeg saab läbi siis kustutab ära.

IMAP-iga kustub kiri alati ka serveris, sest IMAP toimetabki otse serveris.
Koopiate hoidmine on POP3 teema.
MarioA. kirjutas:
Oh põrgu küll. Ma mõtlesin, et Thunderbird'i alla laetud kirjad ( automaatselt KÕIK mitukümmendtuhat kirja hotmaili kontolt ja millede laadimist ma ei osanudki kuidagi peatada) kaovad kustutades vaid kohalikult, aga tühjendas terve minu konto.
Sellised sätted ei tohiks olla vaikimisi peal - nagu näha, siis minusugune võhik jäi oma ligi dekaadi kuhjunud ja vajalikust kirjakogusest ilma icon_neutral.gif

Thunderbird 3 vaikimisi seadistus POP3 puhul ongi koopiate säilitamine serveris. Ma ei oska kuidagi ette kujutada, mida sa seal tegid, et kirjad serverist kustusid. Kas kasutasid vanemat Thunderbirdi või muutsid POP3 vaikimisi seadistust - emba-kumba.

Üldiselt ei tohiks ühtki programmi päris pimesi ja vaikimisi seadistust ise kontrollimata kasutada. Sealt need hädad kõik tulema kipuvad. Tagantjärele on sellest teadmisest vähe kasu muidugi.

viimati muutis Dogbert 30.01.2011 17:39:30, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
ottf
HV veteran

sõnum 30.01.2011 17:38:01 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
angel kirjutas:

IMAP-iga kustub kiri alati ka serveris, sest IMAP toimetabki otse serveris.
Koopiate hoidmine on POP3 teema.

oleneb confimisest.

imapiga võib kohalikku baasi hoida kui ka ainult serveri sünkroonis mirrorit. Võid confida, et kustutatakse kiri koheselt (ilma confita tavaliselt shift+del purgeb kohe kirja ära), kustutatakse väljumisel või siis hoitakse mingi aeg.

viimati muutis ottf 30.01.2011 17:39:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 30.01.2011 17:38:21 vasta tsitaadiga

Tegin PoP'iga mail.ee ning kustutas koheselt serverist kui kustutasin thunderis (valik olemas: until i delete em vms). Tegin imap'i ja pop'iga hot.ee kontod. Kummalgi juhul ei kustutanud serverist kirju icon_neutral.gif
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Mozilla Thunderbird mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 41, 42, 43  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.