Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Samsung Galaxy 5 (I5500) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tomek
HV kasutaja

liitunud: 07.11.2001




sõnum 10.01.2011 21:53:00 Samsung Galaxy 5 (I5500) vasta tsitaadiga

Ehk ei ole see õige koht sellise jutu postitamiseks aga ma arvan, et mitmedki sama telefoni omanikud leiavad leiavad siit üht-teist tarvilikku.

Esimene nädal Samsung Galaxy 5 omanikuna

Vajalikud toimingud kõigepealt!
Esimene ülesanne oli välja lülitada kõik automaatsed andmeside loomise katsed üle mobiilivõrgu. See ju maksab... Ja mitte vähe. Lisaks sellele on sellel telefonil olemas alternatiiv tasuta internetiga ühendumiseks (WiFi) ja miks mitte seda siis kasutada? Muutsin ära APN pöördumise punkti ja sellega oli asi lahendatud.

Emakeelne graafiline kasutajaliides.
Lülitumine eesti keelele toimus probleemideta. Emakeelne kasutajaliides on vähemalt minu arvates kohati valesti tõlgitud aga sellega harjub ajapikku ära. Näiteks „meediumi maht“ asemel peaks olema kasutusel sõna helitugevus.

Järgmiseks huvitas mind, kas see telefon oskab arvuti poolt kasutatavat interneti ka kasutada kui see USB kaabliga ühendada? Installeerin telefoni ja arvuti (OS Windows 7 Basic) suhtlemiseks vajaliku programmi Kies ja proovisin. Minu pettumuseks ei oska telefon arvuti interneti ühendust üle kaabli kasutada ja tuleb ikkagi WiFi leviala leida. Lisaks sellele jäid häirima igasugused Kies’i kellad ja viled, mida vähemalt minul vaja ei lähe. Ja siis veel see telefoni mälukaardi lukustamise küsimus. On muidugi tore, et mälukaardile kirjutamiseks on see vaja esmalt lukust lahti saada ja alles siis on võimalik sellele andmeid lisada. See protsess võiks minu arvates veidi lihtsam olla.

Kui olin telefonis olevate programmidega tutvunud, siis tekkis soov telefonist rohkem välja pigistada. Miks? Eks ikka selleks, et telefoni oleks mugavam ja odavam kasutada.

Mis telefoni ma küll ostsin? Android peaks olema laiendatav ja paindlik telefoni operatsioonisüsteem aga ei ole ju! Samsung Apps väidab, et sellele telefonile ei sobi sealt alla laetavad programmid. Milleks üldse panna telefoni programm, mida kasutada ei saa! Ikka tiri programm internetist arvutisse ja installeeri siis – liiga keeruline tavakasutaja jaoks. Jätsin asja katki, sest aega nappis ja WiFi levisse ei sattunud.


Teine nädal Samsung Galaxy 5 omanikuna

Androidi pood – õige koht programmide allalaadimiseks
Avastasin enda jaoks Android programmide poe ja skeptitsism möödus. Väga lihtne – vali programm ja installeerimine toimub automaatselt. Minule sobis ja paigaldasin telefoni hulgaliselt enda arvates vajalikke programme.
Õnnetuseks ei ole alljärgnevad programmid eesti keelse kasutajaliidesega ning kui tahate neid õigesti seadistada, siis vajate inglise keele- ning arvutialaseid oskusi omava inimese abi.

Gesture Search - nime otsimine telefoniraamatu kontaktide hulgast
Äärmiselt ebamugav oli (telefonis oleva) telefoniraamatu kontaktide hulgast helistamiseks vajalikku nime leida. Hiljem avastasin, et nimesid on võimalik ka avalehe otsinguriba kasutades otsida (see nõuab kerget ümberseadistamist, et otsing toimuks ainult telefoniraamatust). Otsingu lihtsustamiseks laadisin alla programmi nimega Gesture Search, mis tunneb ära puutetundlikule ekraanile näpuga kritseldatud tähed ja püüab vastava nime telefoniraamatust leida. Natukene seadistamist ja korras. Millegipärast ei taha telefon alati ühe nupulevajutusega „klaviatuuri“ avamise menüüd ette manada – tundub olevat Geasture Search programmi ja Android 2.1 probleem, ühe vajutuse peale tuleb ette sellele programmile iseomane hall ekraan. Teine nupulevajutus aitab hädast välja.

RSSDemon – uudised telefoni tasuta (WiFi võrgu olemasolul)
Alati ei olegi vaja tervet artiklit lugeda, et aru saada, millest uudis räägib - piisab lühikokkuvõttest. Kui tahan tervet artiklit lugeda, siis tuleb veebilehitseja avada ja püüda keskenduda artikli tekstile liikuvate, vilkuvate ja rääkivate reklaamide vahel. Neile, kes samal arvamusel on, sobib programm RSSDemon. Veidi seadistamist ja Delfi, Postimehe, Äripäeva, Arvutimaailma ja rally.ee uudiste pealkirjad ja lühikokkuvõtted olidki telefonis saadaval. Tuleb leida vaid vaba WiFi leviala, et uudistevoogusid uuendada.

TasKill (pärast üleminekut Android 2.2-le vahetasin välja Advanced Task Killer’i vastu)– mittevajalike rakenduste sulgeja
Kindlasti on tore kui telefonis on palju programme. Kahjuks on töötavate rakenduste hulk pöördvõrdelises seoses aku kestvusega. Seega tuleks pidevalt töös olevate programmide hulk hoida nii madal kui võimalik ja nii suur kui vajalik. Mõnda aega telefoni kasutades muutus töötavate protsesside arv üsna suureks ja telefon muutus oluliselt aeglasemaks. Mina olin liialt paranoliline ja seadistasin programmi sulgema kõik mittevajalikud programmid. Kahjuks pidas programm mittevajalikuks ka äratuskella programmi ja magasin hommikul sisse. Pärast mõningast hämmeldust, miks telefoni äratuskell ei tirisenud, otsustasin äratuskella lisada TasKill poolt ignoreeritavate programmide hulka. Järgmisel hommikul jõudsin õigeks ajaks tööle.

RealCalc – veidi rohkemate funtsioonidega kalkulaator
Alati ei piisa lihtsast kalkulaatorist, et kõikidele ülesannetele lahendusi leida. Vaikimisi paigaldatud kalkulaator on minu jaoks veidi kohmakas. Kuigi nupud on suuremad kui RealCalc’il, on tülikas hüpelda teaduskalkulaatori ja lihtsa kalkulaatori vahel.

Skype (pärast üleminekut Android 2.2-le ei installinud) – suhtlemiseks, helistamiseks, videokonverentsiks
Kui sul on tuttavaid, kes kasutavad Skype’i, siis on see hädavajalik rakendus. Kulude kokkuhoiuks tuleb leida vaid vaba WiFi leviala ja suhtlus võibki alata.

Winamp (pärast üleminekut Android 2.2-le ei installinud) – muusika ja meediavoogude kuulamiseks, vaatamiseks.
Küsite, miks mitte vaikimisi seadistatud Music? Eks ilmselt vanast harjumusest – olen juba aastaid Winamp’i arvutis kasutanud ja tuttav selle programmi kasutamisega.

MSN Droid X (pärast üleminekut Android 2.2-le vahetasin Meebo IM vastu) – ka suhtlemiseks
Paljudel on tuttavaid, sõpru, sugulasi, kellele ei ole Skype kontot aga omavad MSN-i kontot. See võimaldab ju samasugust suhtlemist ja on käesolevaks ajaks pigem sotsiaalportaaliks kasvanud.
Muuhulgas eile avastasin, et MSN tahab end arvutis uuendada. Üllatus-üllatus! Kogu Live paketi maht oli ligikaudu 150 MB. Omal ajal mahtus kogu Windows 98 operatsioonisüsteemi installikas sama mahuga mini-CD-le.

ConvertPad (pärast üleminekut Android 2.2-le ei installinud) – mõõteühikute teisendamine
Teadupärast ei kasuta kõik riigid SI süsteemi mõõteühikuid (nt meeter, kilogramm jne). Meile arusaadavatesse ühikutesse ümberpanemiseks on just ConvertPad sobiv programm. Kas see just kõige kasutajasõbralikuma menüüga on, selles julgen kahelda aga pärast mõnda aega pusimist on kasutamine selge?

AVG antivirus free (pärast üleminekut Android 2.2-le ei installinud) – hoia oma telefon viirusevaba
Kui olin juba hulga programme oma telefoni paigaldanud, meenus mulle, et tuleks paigaldada ka mõni antiviirus, mis kurivara kinni püüaks. Androidi jaoks ei ole just palju viiruseid aga eks olukord muutub kui see suurema populaarsuse omandab. AVG antiviirusega olen ka varem kokku puutunud ja see tundus olevat turvaline valik.

aCar – programm hoolsale autoomanikule
Autoomanikuna olen ikka püüdnud silma peal hoida nii hooldusintervallidel, remondikuludel kui kütusekulul. Nimetatud programm seda just toetabki ja ülevaade nii auto minevikust, olevikust ja tulevikust (planeeritud töödest) on olemas.

M-Park Beta (pärast üleminekut Android 2.2-le vahetasin M-Parkimine vastu) – tarvilik lisa mobiilsele parkijale
Mobiilseks parkimiseks Eestis on just M-Park sobiv programm androidtelefonile. Miks see endiselt Beta staatuses on, sellele ei oska mina vastata. Proovimiseks juhust ei ole olnud aga arvatavasti töötab.

Auto24 (pärast üleminekut Android 2.2-le ei installinud) – auto ostjatele ja müüjatele
Kuigi hetkel autovahetuse plaani ei ole, on aeg-ajalt kasulik teada, millised tuuled kasutatud autode turul puhuvad.

Adobe Reader (pärast üleminekut Android 2.2-le ei installinud) – pdf dokumentide lugeja
Kui on vaja pdf dokumente lugeda, siis sellest programmist ilmselt ei pääse. Sageli on kasutusjuhendid just selles formaadis. Aga mõnikord on selles formaadis ka e-raamatuid, mida saab reisi ajal jõudehetkel lugeda.

Opera Mobile (pärast üleminekut Android 2.2-le ei installinud) – mobiilne internetilehitseja
Esialgu paigaldasin Opera Mini aga kui Tallink’i vaba WiFi veebilehitseja kaudu autentimise peale Opera Mini-le trääsa näitas, siis ei jäänud muud üle kui tuli Opera Mobile installeerida.

Bubble (pärast üleminekut Android 2.2-le ei installinud) – kas asjalik vesilood või mitte
Ega ma selle programmi vajalikkuses väga kindel ei ole. Telefoni loodina kasutamine ei ole kumerate servadega telefoni puhul eriti täpne aga niidi ja raskuse puudumisel on see ikkagi täpsem kui silma järgi panemine (vähemalt minu jaoks).

GPS Status – tuttav GPS seadmetest
Kes on varasemalt kokku puutunud GPS seadmetega, sellele tundub selle programmi kasutamine lihtne – ekraanil on korraga vesilood, kompass, GPS satelliitide arv ning signaali tugevus ja asukoha koordinaadid. Kõike seda on piisavalt, et oma asukohta määrata ja liikumiseks õige suund valida. GPS andmete vastuvõtmise kiirendamiseks olin sunnitud pärast mõningat internetis googeldamist vaikimisi seadeid muutma. Vaikimisi seadetega ootasin asukoha fikseerimist 10 minutit, pärast seadete muutmist võttis sama tegevus aega alla 1 minuti.

Rmaps – asukoha kuvamine telefoni salvestatud kaardile (ei vaja internetiühendust).
Mis on kasu GPS seadmest kui sul puudub kaart ning sa ei tea, kus sa oled? Selleks, et sa mitte sellisesse olukorda ei satuks on telefonis vaikimisi kaks programmi: Maps ja Navigeerimine. Kahjuks ei ole need programmid võimelised ilma kaardiandmeid serveritest ilma internetiühenduseta lugema ja sellistes kohtades, kus ma reisides hätta jään, reeglina WiFi võrku ei ole. Seega tuli leida programm, mis oskab lugeda telefoni salvestatud kaarte ja just seda Rmaps ka teeb. Iseasi on see, kuidas arvutist vajalikke kaarte telefoni mälukaartile saada. Selleks installeerisin arvutisse programmi

NetSentry (pärast üleminekut Android 2.2-le vahetasin välja Data Counter’i vidina vastu) – andmeside kontrolli alla
Et andmeside arved üle pea ei kasvaks, siis on hea omada ülevaadet kasutatud andmeside mahust. NetSentry selleks just ongi, et andmeside mahtu kontrolli all hoida. NetSentry teeb vahet, kas kasutate WiFi ühendust või mobiilioperaatori andmesideühendust ning võimaldab sellele limiite panna. Kokkuvõttes päris kasulik programm.

Currency (pärast üleminekut Android 2.2-le vahetasin välja XE Currency vastu) – kasulik valuutakalkulaator
Seoses euro saabumisega meie õuele on selle programmi kasutamine lihtne alternatiiv eurokalkulaatori kaasas tassimisele. Lisaks sellele on võimalik ka teiste valuutade väärtusi arvutada eurotsoonist välja reisides. Programmil puudub kahjuks puhver juhuks kui internetiühendust ei ole saadaval ning just selle tõttu vahetan selle programmi parema leidmisel välja.

Ostsin Rootsist telefonile uued Samsungi handsfree kõrvaklapid (et Eesti liikluses paremini hakkama saada) ja pakkisin need kodus lahti. Üllatusega avastasin, et muusikat kuulates oleks nagu keldriefekti sisse lülitanud – kajas hirmsasti. Proovisin leida lahendust telefonist aga tundub, et see on handsfree viga – originaalidega oli heli korras.


Teine kuu Galaxy 5 omanikuna

Üleminek Android 2.2-le (Froyo)
Jõulude ajal oli telefoniga veidi rohkem aega tegeleda ja ühel hetkel avastasin, et telefonil on mälu täis ja rohkem rakendusi enam peale ei mahu. Otsustasin siis osadest rakendustest loobuda ning alles jätta ainult kõige vajalikumad. Samas hakkasin otsima alternatiivi, kuidas telefoni mälu vähem koormata. Sobiv alternatiiv tundus olevat üleminek Android 2.1 versioonilt 2.2-le, sest selles on olemas võimalus rakendused telefoni mälu asemel mälukaartile installeerida. Mõeldud-tehtud! Esialgu varundasin telefonis oleva telefoniraamatu läbi Kies’i. Siis laadisin alla uue 2.2 (Froyo) operatsioonisüsteemi paki Galaxy 5-le (I5500LUYJP2). Seejärel laadisin alla ja installeerisin uuendamiseks vajaliku Odin downloader'i ning asusin uuendust telefonile peale panema. Veidi kõhedaks võttis kui õpetuses lubatud maksimaalne aeg mitme minuti võrra üle läks, sest sellised mitteametlikud uuendused võivad mõnikord ka telefoni rikkiminekuga lõppeda. Õnneks läks kõik hästi ning telefon võttis versiooniuuenduse omaks. Pärast seda sisestasin veel õpetuses kirjutatud numbrite jada ja... üllatus-üllatus, jäin kõigist alla sikutatud ja seadistatud applikatsioonidest ilma. Minu IT-alase kogemuse juures ei oleks tohtinud see üllatust valmistada aga kuna õpetuses ei olnud kirjutatud, et sisestatav numbritejada just tehase reseti teeb, siis jäin sinisilmselt tavalist taaskäivitust ootama. Eks siis oma rumalusest tulenevalt tuli järgmised paar tundi sisustada rakenduste allalaadimisele ja seadistamisele. Lõpptulemusega võin siiski rahule jääda, sest osa telefoni mälu vabanes tänu uuendusele, mis võimaldas „liigutada“ osa installeeritud rakendusi mälukaartile. Ja kahtlemata muutus telefon selle tõttu kiiremaks.

Üks õpetus Froyo'le üleminekuks:
http://techbits.co.in/forum/index.php?tid=4400

Telefon WiFi tarbijast WiFi jagajaks.
Üleminekul Froyole tekkis telefonil täiesti töötav võimalus W-Fi ühendust jagada (WiFi hotspot). Kas ja kuna mul sellist võimalust rakendada on vaja, ei oska hetkel isegi ennustada - reeglina on mul kaasas 3G modemiga WiFi taskuruuter? Võib-olla siis, kui kui viimase aku peaks ootamatult tühjaks saama ja vajalikku kaablit laadimiseks kaasas ei ole.

Kaotatud eesti keel
Kes tahab kasutada emakeelse kasutajaliidese eeliseid, siis ei tasu Froyo-ga jamada. Kuna 2.2 on tehtud ladina-ameerika tarbeks, siis pärast tehase reseti läheb telefoni kasutajaliides mis-iganes-keel see-ka-oli keelseks. Pärast mõningast näppimist sain selle siiski inglise keele vastu vahetatud aga eesti keelt valikute hulgas ei ole.

SlideIT Keyboard – Eesti asetusega miniatuurne klaviatuur.
Seoses Froyo’le üleminekuga tuli leida rakendus, mis eesti keele tähed telefoni tagasi tooks. Selleks sobis rakendus nimega SlideIT Keyboard, mis tekitas ekraanile eesti paigutusega klaviatuuri. Miinuseks onkitsad klahvid, nii et õigetele tähtedele on ka väikeste näppudega üsna raske pihta saada. Lisaks sellele on klaviatuur sellel niigi väikesel ekraanil vahel nii suur, et ei näe „next“ valikunuppu. Siis tuleb telefon horisontaalsesse asendisse keerata ja siis saab „next“ nupule ligi. Siiski on see parem kui ä asendamine 2-ga ja õ asendamine 6-ga jne.

Uued rakendused, mida 2.1 versiooniga ei kasutanud.

Meebo IM – kiirsuhtlusrakendus MSN-i asenduseks
Meeldiv alternatiiv MSN-ile. Võtab vähem ruumi kui mis iganes Live MSN derivaat.

Aldiko – kasulik rakendus e-raamatute lugemiseks
Olgugu, et telefonil on väga väike ekraan e-raamatute lugemiseks, on see siiski parem kui mitte midagi. Minule igatahes sobib kui midagi paremat käepärast ei ole.

RD3 – põnev rütmimasin
Esialgse proovimise järel tundub olevat päris hea rütmimasin. Kahjuks ei ole ma veel sobivat võimalust selle programmi kasutamiseks leidnud. Jõulude ajal oleks ju võimud selle mõne jõululaulu taustarütmiks tiksuma panna.

Solo Lite – naturaalkitarr taskusse
Naturaalse kitarri omaniku- ning muusikaarmastajana ei saa ma mitte ilma selle rakenduseta olla. Vahel on värskendav mõni vana lugu meelde tuletada ja see kitarri saatel ära ümiseda. Selle ülesandega saab Solo Lite lihtsamate lugude (kuni 10 seadistatavat akordi) korral täiesti rahuldavalt hakkama – sina ole ainult piisavalt hea vajalike duuride valimisel.

XE Currency – ikka veel mitte piisavalt hea valuutakalkulaator
See rakendus meeldis minule veidi rohkem kui Currency. Kuigi ka sellel on oma vead (nimelt jookseb rakendus ilma Wi-Fi ühenduseta arusaamatul põhjusel kokku), on seda veidi mugavam kasutada kui eelmist.

Data Counter – andmeside mahu lugeja avaekraanile
Koos „vidinaga“ on see veidi parem võimalus oma andmesidel silma peal hoida. Vidin hõivab küll avaekraanil kahe ikooni ruumi aga seevastu näitab see kasutatud andmeside mahtu ilma rakendusi avamata. Kahjuks ei tule see mugavus ilma kätte – üks täiendav protsess on pidevalt taustal käimas ja akust voolu imemas.

MorzeDroid – lihtsalt tore rakendus
See on nüüd küll programm „just for fun“ kategooriast. Huvitav oleks teada, kuidas näiteks „Tere“ morsetähestikku kasutades välja näeks. Iseasi muidugi, kas teie saadetava sõnumi vastuvõtjal sõnumi dešifreerimiseks vajalik oskus olemas on?

Fancy Widget – kell, ilmateade ja aku täituvuse indikaator üheskoos
Selle „vidina“ panin telefoni eelkõige selle jaoks, et kellaaeg, ilmateade ja aku täituvuse % oleksid kohe pärast telefoni avamist saadaval. Ilmateadet uuendatakse küll ainult Wi-Fi võrgu olemasolul aga see mind ei häiri, sest uuendan ilmateadet igal hommikul.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.01.2011 22:30:47 vasta tsitaadiga

... siin on rohkem ülevaadet Androidist ja selle rakendustest, kui telefonist endast aga noh, tõele võib au anda, kirjatükiga on tublisti vaeva nähtud ja infot kasulike lisade kohta on Androidiga alustaja jaoks tubli ports icon_smile.gifthumbs_up.gif mis puutub kontaktide varundamisse, siis pole see otseselt vajalik, kui kasutad Google kontot, kontaktid seotakse selle kontoga ja varundatakse võrku automaatselt. Oma Google konto alt on siis hea otse võrgust kontakte muuta, täienda ja pilte juurde lisada jne. Lisaks võid siduda oma konto ka n. Appraini või mõne teise tarkvararegistriga, siis pole vaja telefoniga maletada vaid süngid oma kontot ja proged paigaldatakse automaatselt. Mis puudutab aga Kiest, siis see on üks ütlematult kasutu bloat ja reaalset pole mina seda muuks kasutanud, kui uusimate draiverite hankimiseks. Endale telefoni vaadates viskasin korraks ka sellele telefonile pilgu peale, kuid liialt väike mälumaht ja üle mõistuse madal ekraani punktitihedus peletasid eemale ja võtsin siiski I5800. Mitte, et viimasel just palju parem ekraan oleks, kuid kuna hinnavahe oli minu jaoks tollal vaid ~300.- siis ei hakanud koonerdama ...
_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MaXakas
Kreisi kasutaja
MaXakas

liitunud: 16.02.2004




sõnum 11.01.2011 08:05:57 vasta tsitaadiga

Kellel Galaxy 5 ja froyo peale häkatud, siis seoses aku kulu ja äratusega tähelepanekud: Galaxy 5 froyo firmware puhul ei ole cpu scaling by default lubatud. Tulemus: kiire aku tühjenemine. Kui mingi lisaprogrammiga lubada cpu scaling, siis ei toimi wifi hotspot ja äratuskell icon_evil.gif Loodetavasti on see asi euroopa firmwares fixitud, kui see saabub.
_________________
There is no such thing as allkiri!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DJope
HV veteran
DJope

liitunud: 15.06.2003




sõnum 11.01.2011 17:41:56 vasta tsitaadiga

Kaua sul aku vastu peab siis? Mul SetCPU ja äratuskellaga probleeme ei ole.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MaXakas
Kreisi kasutaja
MaXakas

liitunud: 16.02.2004




sõnum 11.01.2011 18:35:30 vasta tsitaadiga

Kohe varsti testingi, et kas kell on ikka cpu scalingu (ka mul setcpu) või hoopis ADWlauncheri (installitud, kuid mitte kasutuses) süü.
DJope, a kas sul wifi hotspot toimib, kui setcpus on governor ondemand peale pandud? Mul igatahes mitte, telefon vajab restarti, et uuesti hotspot tööle saada.
Kui suurt midagi telefoniga ei tee, siis aku kestvus ~/>2 öp, kui tööle minnes ja töölt tulles (kokku tunnike vb) muusikat kuulata, siis ~1 öp on hea icon_confused.gif

_________________
There is no such thing as allkiri!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pelle
HV vaatleja

liitunud: 17.12.2007




sõnum 11.01.2011 19:45:35 vasta tsitaadiga

GPS andmete vastuvõtmise kiirendamiseks olin sunnitud pärast mõningat internetis googeldamist vaikimisi seadeid muutma. Vaikimisi seadetega ootasin asukoha fikseerimist 10 minutit, pärast seadete muutmist võttis sama tegevus aega alla 1 minuti.
Mida täpsemalt muutsid, ehk jagad meile näpunäited.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DJope
HV veteran
DJope

liitunud: 15.06.2003




sõnum 11.01.2011 22:53:50 vasta tsitaadiga

Hotspoti mitu korda järjest sisse välja lülitada lubab ilusti, reaalselt testida, st seade taha ühendada ja netti minna saan alles nädala lõpus proovida, kui see sulle midagi annab.
GPS probleem peaks froyoga lahendatud olema, vähemalt endal küll toimib ilusti, auto korvalistmel leiab alla 10s sateliidid ülesse.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomek
HV kasutaja

liitunud: 07.11.2001




sõnum 12.01.2011 01:19:31 vasta tsitaadiga

Sisesta kood:
*#*#3214789650#*#* (see on Froyo jaoks) või *#*#1472365#*#* (Eclair e vaikimisi versiooni jaoks)
# Settings -> Parameter Settings -> Address -> Server Type: 1x MPC
# Settings -> Parameter Settings -> Position mode: option3
# Settings -> Fix Request Settings -> Session Operation: Standalone
# Settings -> Fix Request Settings -> Server Option: Local
# gpsOne XTRA -> Xtra Enable: Enable

Minul sai küll parem.
Minul peab aku vastu nädala kui ainult helistamiseks kasutada.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
s2de
HV kasutaja
s2de

liitunud: 29.12.2007




sõnum 13.01.2011 14:55:47 vasta tsitaadiga

Ei jõudnud ära oodata, eile sai froyo peale pandud, adobe flash jamab, netis flashi ei mängi, uninstallida ei lase ja uuesti installida ka ei luba.

Halp?

Keegi teab millal official froyo update tuleb?
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MaXakas
Kreisi kasutaja
MaXakas

liitunud: 16.02.2004




sõnum 13.01.2011 15:18:24 vasta tsitaadiga

s2de kirjutas:
Keegi teab millal official froyo update tuleb?

1 kvartalil 2011 icon_razz1.gif muud pole minu andmetel teada.

_________________
There is no such thing as allkiri!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DJope
HV veteran
DJope

liitunud: 15.06.2003




sõnum 20.01.2011 16:02:47 vasta tsitaadiga

MAD Teami kohendatud ROM

tsitaat:
Version 2.0.6

- Battery mode fixed. Battery lasts up to 3 times more, powersave governor set to ondemand.
- adb server is rootable
- system is pre-rooted (you still need androot 1.6.2 beta 5 or above)
- busybox installed (titaniun doesnt recognize it, you still need busybox from
titanium :/ )
- Samsung apps cleaned (1 or 2 left) Thankyou DuduMaroja
- Added SpareParts from cyanogen
- Bootanimation changed - Thank you renanhk
- System files are stored in ext2 file system
- Data and cache files system can be converted to ext2 , follow the procedure http://www.multiupload.com/L18XIGNXWA)
Ext2 conversion displays 70% increase points on quadrant
- Something i forgot icon_smile.gif

MAD TEAM (Motafoca Android Development Team)

Great Thanks to:
DuduMaroja
cpdbolinho
rennanhk
gocke
And all your testers out there

Remenber we are at:
http://webchat.freenode.net channel #gti5500
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MaXakas
Kreisi kasutaja
MaXakas

liitunud: 16.02.2004




sõnum 20.01.2011 18:16:18 vasta tsitaadiga

DJope, mingit linki? Kiire guugeldus annab ainult joutuubi videosid thumbs_down.gif See su tsitaat on muid paljulubav küll icon_biggrin.gif
_________________
There is no such thing as allkiri!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DJope
HV veteran
DJope

liitunud: 15.06.2003




sõnum 20.01.2011 18:22:12 vasta tsitaadiga

http://forum.lowyat.net/topic/1717511

Peale ext2 üleminekut quadranti skoor 575 -> 818.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
s2de
HV kasutaja
s2de

liitunud: 29.12.2007




sõnum 23.01.2011 13:25:36 vasta tsitaadiga

DJope thumbs_up.gif
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DJope
HV veteran
DJope

liitunud: 15.06.2003




sõnum 25.01.2011 17:55:35 vasta tsitaadiga

Selle 2.0.6'ga peab aku mõnusalt kaua vastu, ei ole vaja lisaprogrammi (setcpu) mälus hoida. Mul pidas telefon 72h+ vastu, mille jooksul sai üle 3h muusikat maks valjususega kuulatud, 1,5h Youtube vaatamist (40min Wifi, 50min 3G) ning 0,5h kõnesid tehtud. Ekraani sai 3h jagu põletatud.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
timok
Kreisi kasutaja
timok

liitunud: 04.08.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.01.2011 12:37:49 vasta tsitaadiga

2.0.6 versioonil on setcpu vist sisse moditud, sellepärast. Muide hommikuks oli juba 2.0.7 väljas, kasutan seda thumbs_up.gif Väga ilus ja kiire!
http://www.g5devteam.com/

Changelog

- System folder is ext2 with 4k blocksize with this we gain:
- Speed, full phone boot in 30seconds or less
- NAND Flash is preserved
- Touchwiz launcher removed
- Zeam launcher installed
- Superuser package installed
- Battery powersave governor set to "conservative", after tests this gives 50hours+ with very light use, previous was 42 hours, this mode also is quicker to the phone "wake up"
- Busybox "linked" to /data/busybox folder, titanium will recognize it now
- APP2SD Full - SDPartitioning required, check http://wiki.g5devteam.com
- You can now install allyour apps on sdcard, after running the procedure all apps will go directly to sdcard
- Sdcard formated as ext2 with 4k blocks, faster
- when you "share" the sdcard by using mass storage, all apps are still available
- more space on internal storage
- Cache and Data can be converted to 4k blocks, check http://wiki.g5devteam.com
- Ext2conversion is now run by a script and you dont need adb, its all inside the .rar file
- framework improved:
- Batter icon changed
- notification bar is transparent
- lock bar is transparent
- Support for scripts inside /data/scripts
- every time the system boots the /data/scripts folder is scanned and all scripts inside are executed, so you can make custom scripts and add them in the foder
- /data/bin folder is in PATH
- put all the binary/script files you want in the /data/bin folder and you can run them directly
- Fixed recovery data wipe FAILED

Known bugs:
Data wipe still doesnt work
Kommentaarid: 127 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
s2de
HV kasutaja
s2de

liitunud: 29.12.2007




sõnum 09.02.2011 16:44:47 vasta tsitaadiga

2.0.8 versioon väljas, soovitan soojalt.
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
O.B.L
HV vaatleja
O.B.L

liitunud: 27.10.2003




sõnum 17.03.2011 13:44:14 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kohe varsti testingi, et kas kell on ikka cpu scalingu (ka mul setcpu) või hoopis ADWlauncheri (installitud, kuid mitte kasutuses) süü.
DJope, a kas sul wifi hotspot toimib, kui setcpus on governor ondemand peale pandud? Mul igatahes mitte, telefon vajab restarti, et uuesti hotspot tööle saada.
Kui suurt midagi telefoniga ei tee, siis aku kestvus ~/>2 öp, kui tööle minnes ja töölt tulles (kokku tunnike vb) muusikat kuulata, siis ~1 öp on hea

minul aitas aku "säästmisele" kaasa, kui panin taustapildiks tavalise paintis tehtud musta pildi icon_smile.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
timok
Kreisi kasutaja
timok

liitunud: 04.08.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.03.2011 14:56:11 vasta tsitaadiga

Motafoca 2.0.8 ja 2.0.9 modiga peab minul aku nüüd 2-3 ööpäeva thumbs_up.gif
Kommentaarid: 127 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pwnt13
HV vaatleja

liitunud: 22.01.2011




sõnum 20.03.2011 19:03:53 vasta tsitaadiga

keegi oskab öelda, kas barcode scanner töötab selle telefoniga. Et selle kaamera on 2.0 ja autofookust pole, aga kas muidu töötab ?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DJope
HV veteran
DJope

liitunud: 15.06.2003




sõnum 20.03.2011 19:09:28 vasta tsitaadiga

proovi

Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pwnt13
HV vaatleja

liitunud: 22.01.2011




sõnum 20.03.2011 19:12:12 vasta tsitaadiga

okei, aitäh . lihtaslt proovisin paari tootega ja ei saanud.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
effekt
HV vaatleja
effekt

liitunud: 29.11.2004




sõnum 30.03.2011 19:07:07 Samsung Galaxy 5 ühendamine arvutiga vasta tsitaadiga

Otsisin, aga ei leinud infot, et kuidas ühendada samsungi mobiil arvutiga internetis käimiseks? Mis programmi selleks vaja on? Laptop on väike 10" ekraaniga ja mobiiliga kaasas olevaid draivereid kasutada ei saa.
_________________
Teie saate ju asju tasuta icon_smile.gif õnne teile!
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.03.2011 19:27:41 vasta tsitaadiga

... kui sul on ametlik 2.1 peal, siis pead leidma mõne abistava proge selleks toiminguks, neid on päris mitmeid, märksõnaks olenevalt ühenduse moodusest, kas siis "wifi tethering" või "usb tethering". 2.2 puhul on see võimalus juba süsteemselt olemas wireless and networks menüüs ...
_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
soulshaker
HV Guru
soulshaker

liitunud: 20.04.2004




sõnum 02.04.2011 14:57:32 vasta tsitaadiga

Olgugi et selle telefoni tehnilised näitajad on väga head, siis menüüdes liikumine ja telefoni kasutamine on minu hinnangul küll väga ebaüthlane, seda eriti juhul kui telefonil taustaks mingid rakendused jooksevad. Ei soovita seda telefoni osta, kui just ülihead hinda ei pakuta.
HTC tarkvaraline pool on oluliselt mõnusam ja sujuvam kasutada.
Samsungi üks naljakas miinus - vaikimisi on telefonil küll exchange'i tugi, aga exchange'i kalendrisse kirjeid selle telefoniga lisada ei saa, kui just 3-rd party tasulist appi ei hakka kasutama.
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 219
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Samsung Galaxy 5 (I5500) mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.