|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mac või PC |
| Mac |
|
22% |
[ 149 ] |
| PC |
|
77% |
[ 504 ] |
|
| hääli kokku : 653 |
|
| autor |
|
margus1000
Lõuapoolik

|
20.01.2011 15:46:41
|
|
|
| erick kirjutas: |
| Mulle pole mäkid just südamelähedased, aga sellist jura nagu MarioA postitas ei tohiks ükski terve mõistusega inimene levitada. Ainus mida see poster mulle ütles, oli see, et autoril on kaugelearenenud peenisefoobia. |
Tegelikult on mind vaevanud üks küsimus. Huvitav, et osadel inimesed, kes mac-e ei salli ja nendega ka kokku ei puutu, miks tekitab mac sellistel inimestel seksuaalse alatooniga ja eriti just homoseksuaalse alatooniga mõttekäike? Väljendid nagu mäkip..e ja muu selline ... ? Mac on ju lihtsalt arvuti, natuke teistsugune op.süsteem, natuke teistsusugune välimus ja ka veidi kõrgem hind, aga ikkagi arvuti, muud midagi. Miks sellised mõttekäigud, kas king mitte mujalt ei pigista? Et nagu siis "mäkip...d" aga ilma selle mäk-prefiksita? Kapi- ... ?
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
20.01.2011 15:51:10
|
|
|
| margus1000 kirjutas: |
| Mulle pole mäkid just südamelähedased, aga sellist jura nagu MarioA postitas ei tohiks ükski terve mõistusega inimene levitada. Ainus mida see poster mulle ütles, oli see, et autoril on kaugelearenenud peenisefoobia. |
Tegelikult on mind vaevanud üks küsimus. Huvitav, et osadel inimesed, kes mac-e ei salli ja nendega ka kokku ei puutu, miks tekitab mac sellistel inimestel seksuaalse alatooniga ja eriti just homoseksuaalse alatooniga mõttekäike? Väljendid nagu mäkip..e ja muu selline ... ? Mac on ju lihtsalt arvuti, natuke teistsugune op.süsteem, natuke teistsusugune välimus ja ka veidi kõrgem hind, aga ikkagi arvuti, muud midagi. Miks sellised mõttekäigud, kas king mitte mujalt ei pigista? Et nagu siis "mäkip...d" aga ilma selle mäk-prefiksita? Kapi- ... |
Samamoodi nagu need inimesed kardavad mäkki on sinul ka foobia - homofoobia.
Mulle meeldib Mac, plaanin isegi oma FS Lifebooki asemele lähiajal ühe soetada, ja kasutan ka teisi Apple tooteid.
Ma võin isegi ennast kutsuda mäkipedeks. Ega see ei tähenda veel seda, et ma teise mehe perset trukiks, tegu siiski sellise naljatleva väljendiga ju.
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
20.01.2011 16:07:21
|
|
|
| jyrisa kirjutas: |
Tegelikult on mind vaevanud üks küsimus. Huvitav, et osadel inimesed, kes mac-e ei salli ja nendega ka kokku ei puutu, miks tekitab mac sellistel inimestel seksuaalse alatooniga ja eriti just homoseksuaalse alatooniga mõttekäike? Väljendid nagu mäkip..e ja muu selline ... ? Mac on ju lihtsalt arvuti, natuke teistsugune op.süsteem, natuke teistsusugune välimus ja ka veidi kõrgem hind, aga ikkagi arvuti, muud midagi. Miks sellised mõttekäigud, kas king mitte mujalt ei pigista? Et nagu siis "mäkip...d" aga ilma selle mäk-prefiksita? Kapi- ... |
Samamoodi nagu need inimesed kardavad mäkki on sinul ka foobia - homofoobia.
Mulle meeldib Mac, plaanin isegi oma FS Lifebooki asemele lähiajal ühe soetada, ja kasutan ka teisi Apple tooteid.
Ma võin isegi ennast kutsuda mäkipedeks. Ega see ei tähenda veel seda, et ma teise mehe perset trukiks, tegu siiski sellise naljatleva väljendiga ju.  |
Miks ikkagi mingi arvuti ja homoseksuaalsus ühes pajas? Miks "naljatlev väljend" just sinnakanti kipub keerama? Ja mul on suisa Apple'i sertifikaat olemas, kavatsen varsti veel serverieksami teha ning veidi vingema saada, aga mitte miski ei sunni mind ennast sellepärast "mäkip....ks" kutsuma. Ma ei saa sellisest "naljatlemisest" aru, ju see siis ongi foobia.
Eriti julmad foobiad tulevad mul peale kui ma mõtlen, mida sellise suhtumisega inimene võib ette kujutada, nähes roostevabast terasest külmkappi.
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.01.2011 18:35:43
|
|
|
| Maci on selgelt hetke apple ärimudelis kõrvale jäetud - ei suudeta ju kuidagi kasvu teha.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
20.01.2011 18:54:48
|
|
|
Ei ütleks, et kõrvale jäetud ja mingit kasvu poleks. Finantskvartali aruandes Jobs ise ütles, et Macide müük kasvas ja kvartalis müüdi rekordarv Mac'e. Ning uus OS X ka arenduses ja puha. Pigem pole seal kuhugi "revolutsiooniliselt" või "innovaatiliselt" uute lahendustega areneda, iga-aastased uuendused vähemalt sülearvutite seeriatele tulevad ju ikka. Äsja tuli ka Mac App Store, mis iOS App Store eeskujul tõenäoliselt tulutoomise osas suurt rolli mängima hakkab.
Lihtsalt pigem meedias saab vähem kajastamist arvuti mille turuosa on väike (täpseid numbreid ei tea, aga peaks vist samasse auku olema, mis muudel arvutifirmadel eraldi) kui uus ja haibitud vidin, millele kuulub peaaegu terve tahvelarvutite turg.
Stabiilne kasv vs. uudistoode.
iPhone'ga sama lugu, iga-aastane uuendus muudab üsna kõvasti toodet. + siis see, et nutitelefonide alal peab põhimõtteliselt ainult Androidiga konkureerima.
Kui mingi suurem muutus Macidega toimus (uus disain, üleminek intelile ja täitsa uued tooteseeriad, MB Air jne), oli ju ka tähelepanu jälle koondunud.
|
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.01.2011 19:47:30
|
|
|
No selge on, et mingit tööd tehakse, aga pigem on see mac selline turvaline tagala
Mängude ja rakenduste arv kasvab, aga PC-le asendust ei kujuta sellest isegi enda suhteliselt laiatarbe töö juures.
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.01.2011 20:02:17
|
|
|
| Tegelikult on mind vaevanud üks küsimus. Huvitav, et osadel inimesed, kes mac-e ei salli ja nendega ka kokku ei puutu, miks tekitab mac sellistel inimestel seksuaalse alatooniga ja eriti just homoseksuaalse alatooniga mõttekäike? |
Eks see tekib kui kõrvalt vaadata nonde isikute käitumist kes kõige i'ga algava kui püha asja poole kummardavad
| 00bandiit0 kirjutas: |
| Finantskvartali aruandes Jobs ise ütles, et Macide müük kasvas ja kvartalis müüdi rekordarv Mac'e. |
Müügi arvu kasv ei tähenda veel, et turuosa kasvas.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
20.01.2011 20:15:44
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Tegelikult on mind vaevanud üks küsimus. Huvitav, et osadel inimesed, kes mac-e ei salli ja nendega ka kokku ei puutu, miks tekitab mac sellistel inimestel seksuaalse alatooniga ja eriti just homoseksuaalse alatooniga mõttekäike? |
Eks see tekib kui kõrvalt vaadata nonde isikute käitumist kes kõige i'ga algava kui püha asja poole kummardavad  |
Aga kummad sellest "ebatraditsioonilisest suhtearendusest" unistama panevad, kas macikasutajad või mac-id ise? Ja kas need fantaasiad on endalegi ehmatavad või tekivad "viljakast pinnasest" kus sättumus juba ette paigas?
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
masterc
HV vaatleja

|
20.01.2011 20:42:21
|
|
|
Eks see tekib kui kõrvalt vaadata nonde isikute käitumist kes kõige i'ga algava kui püha asja poole kummardavad  |
Aga kummad sellest "ebatraditsioonilisest suhtearendusest" unistama panevad, kas macikasutajad või mac-id ise? Ja kas need fantaasiad on endalegi ehmatavad või tekivad "viljakast pinnasest" kus sättumus juba ette paigas? |
No maci pede on selline kes räägib et PC ei ole arvuti ja Mac on ainuke asi maailmas. Kui elektroonilne vidin ei ole apple siis ei tasu see ka ostmist. Selliseid inimesi kusjuures leidub
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
20.01.2011 20:57:28
|
|
|
| 00bandiit0 kirjutas: |
| Finantskvartali aruandes Jobs ise ütles, et Macide müük kasvas ja kvartalis müüdi rekordarv Mac'e. |
Müügi arvu kasv ei tähenda veel, et turuosa kasvas. |
Aga seda ma ei väitnudki.
Magic, eks see ikka nii on, et kui uusi tooteid peale tuleb, on vaja prioriteedid paika panna. Tundub, et on võetud turvaline "arvutitootja" positsioon selles vallas - kasum kasvab ja nõudlus rahuldatakse.
Tarkvara osas ma ütleks, et alguse tegemine on oluline ja nüüd kui osad mängud on juba ka mac-compatible, tekib põhjus üha enam neid juurde teha. Ja kui kasutajaid aina juurde tuleb, muutub arendajale ka tulusaks teisele platvormile tootmine.
Samas Apple on ikka päris suur firma ja iga toote jaoks eraldi tiim, tööjõudu ümber ei tõsteta vaid palgatakse juurde. Pealegi ega siis Mac'i arendajaid järsku kuskile iPad'i tiimi tõsteta.
Pigem jääb vaid mulje, et Mac on tahaplaanile jäänud, minu arust on ikka sama arendus taga asjal - tuge ja ühilduvust on Mac'idel enam kui kunagi varem
viimati muutis heff 20.01.2011 21:02:01, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
20.01.2011 20:59:31
|
|
|
| masterc kirjutas: |
Aga kummad sellest "ebatraditsioonilisest suhtearendusest" unistama panevad, kas macikasutajad või mac-id ise? Ja kas need fantaasiad on endalegi ehmatavad või tekivad "viljakast pinnasest" kus sättumus juba ette paigas? |
No maci pede on selline kes räägib et PC ei ole arvuti ja Mac on ainuke asi maailmas. Kui elektroonilne vidin ei ole apple siis ei tasu see ka ostmist. Selliseid inimesi kusjuures leidub |
Kui paljas jutt ELEKTROONILISEST SEADMEST allasurutud fantaasiad lõkkele puhub, siis mis juhtub kui sa nüüd sauna satud? See oli retooriline küsimus, tegelikult ma ei taha teada, palun ära vasta sellele küsimusele.
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DayDream
HV veteran

|
20.01.2011 21:02:29
|
|
|
| Mõtlen, et ideaalis oleks korralik, võimas PC lauakas ja läppariks MacBook Pro...
|
|
| Kommentaarid: 165 loe/lisa |
   |
5 :: |
138 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
20.01.2011 21:22:28
|
|
|
| Kui paljas jutt ELEKTROONILISEST SEADMEST allasurutud fantaasiad lõkkele puhub, siis mis juhtub kui sa nüüd sauna satud? See oli retooriline küsimus, tegelikult ma ei taha teada, palun ära vasta sellele küsimusele. |
Dsiisas mees, mis fantaasiatest sa räägid. Sul tuleb vist sõnaga "autopede" ka silmiette pilt endast sumpsi trukkimas.
|
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
20.01.2011 21:48:49
|
|
|
| ma võin selle draakonipildi siia panna. tahab keegi?
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
4 :: |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
21.01.2011 00:36:04
|
|
|
| Kui paljas jutt ELEKTROONILISEST SEADMEST allasurutud fantaasiad lõkkele puhub, siis mis juhtub kui sa nüüd sauna satud? See oli retooriline küsimus, tegelikult ma ei taha teada, palun ära vasta sellele küsimusele. |
Dsiisas mees, mis fantaasiatest sa räägid. Sul tuleb vist sõnaga "autopede" ka silmiette pilt endast sumpsi trukkimas.  |
Ei. Mulle toob inimene, kes igal võimalikul juhul loobib sõna "p..e" vasakule ja paremale, silme ette pildi totaalsest trukkijast. Ehedast pervost, kes igas asjas näeb trukkimist. Nagu hetkel välja tuli, lisaks teatud arvutitele toovad ka autod välja suhtkoht imelikke asju. Meenutab Tallinna pommitamist 44ndal - JUBE.
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
21.01.2011 01:02:32
|
|
|
| Ju on pe*evaimustus kellelgi. Nats vanemaks saades muutuvad ka väljendid, las seni olla.
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.01.2011 12:36:26
|
|
|
Apple'i sülearvutid pidid ju imekerged avada olema, terve põhjakaas korraga
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru

|
21.01.2011 12:39:32
|
|
|
mikk36, nii ongi unibodydega
tavaline torx abiks.
|
|
| Kommentaarid: 675 loe/lisa |
   |
549 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.01.2011 15:07:34
|
|
|
digweed, tavaline torx ju 6 nurgaga, nüüd aga tulevad ju viisnurksed
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
21.01.2011 16:46:48
|
|
|
mikk36, öeldi ju, et praeguseid mudeleid saab torx'ida avada - see millis(t)e "kinnitusega" tulevased mudelid tulevad, näitab tulevik
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna... |
|
| Kommentaarid: 368 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.01.2011 17:10:16
|
|
|
Minu teada oli artiklis jutt iphone4 aegade algusest kus jaapani mudelil olid teistsugused kruvid. Kas hetkel on olukord teine?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
21.01.2011 19:01:36
|
|
|
| beastbeats kirjutas: |
mikk36, öeldi ju, et praeguseid mudeleid saab torx'ida avada - see millis(t)e "kinnitusega" tulevased mudelid tulevad, näitab tulevik  |
Saab neid lahti või mitte, Apple lihtsalt konkreetselt tahab oma kasutajaid "n*ssida"(kujutan ette juba kuidas mõnel kasutajal just püksid p*rse vahele selle väljendiga tõmbasin), nagu kõik teised suurkorporatsioonid.
Nad on lõpuks ise saamas piisavalt massiivseks, et see tee jalge alla võtta. Asi ei olegi selles, kas viienurgalise torxiga seda saab lahti või mitte, lihtsalt pistetakse sinna selline kruvi, millele õiget kruvikat olemas ei ole, tavakasutaja jaoks vähemalt mitte.
Miks peaks ise keegi lahti tegema? Sest iPhone/MacBook ei ole päris raketiteadus, ja ise parandades saab vähemalt 3x väiksema summaga hakkama, garantiiremont on muidugi teine asi.
|
|
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.01.2011 19:20:15
|
|
|
| Kui tavakasutaja ei ole suuteline õiget kruvikat hankima siis see on juba piisav filter hoidmaks "igat lolli" eemal.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
21.01.2011 20:17:11
|
|
|
Miks peaks ise keegi lahti tegema? Sest iPhone/MacBook ei ole päris raketiteadus, ja ise parandades saab vähemalt 3x väiksema summaga hakkama, garantiiremont on muidugi teine asi. |
Kruvikeeraja ehitamine ei ole päris raketiteadus, saab ka kodus ise ehitada ja veel 3 korda odavamalt kui poes maksab. Kõik inimesed ju oskavad kruvikeerajaid ehitada, kes ei oska on noobid
Sorry, sarkasm
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.01.2011 21:02:45
|
|
|
| Mark0, mis hinnaga? Oskad ehk eestist mõne lingi jagada, et kust sellist osta? Oomipoest sellist ümmarguste "tippudega" viisnukset igatahes ei leidnud kiire otsinguga.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.01.2011 21:17:39
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| Mark0, mis hinnaga? Oskad ehk eestist mõne lingi jagada, et kust sellist osta? Oomipoest sellist ümmarguste "tippudega" viisnukset igatahes ei leidnud kiire otsinguga. |
Sa vastad ilmselt ise oma küsimusele.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
24.01.2011 00:30:38
|
|
|
| beastbeats kirjutas: |
mikk36, öeldi ju, et praeguseid mudeleid saab torx'ida avada - see millis(t)e "kinnitusega" tulevased mudelid tulevad, näitab tulevik  |
Saab neid lahti või mitte, Apple lihtsalt konkreetselt tahab oma kasutajaid "n*ssida"(kujutan ette juba kuidas mõnel kasutajal just püksid p*rse vahele selle väljendiga tõmbasin), nagu kõik teised suurkorporatsioonid.
|
Kõigepealt sumpsifantaasiad, nüüd see. Oled sa kunagi mõelnud, et peaksid arsti juurde minema? Sul on see värk juba üsna hulluks läinud, ilma rohtudeta vaevalt enam paika läheb.
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
24.01.2011 00:32:55
|
|
|
pilti ka illustreerimaks sumpsijutte
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
24.01.2011 10:44:20
|
|
|
Nüüd on selge, mis osadele MAC-ga seostub
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.01.2011 10:47:07
|
|
|
Mulle teeb pigem nalja, et mõni sellest slängist aru ei saa ning nii puudutatult tunneb end
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.01.2011 11:04:32
|
|
|
Mulle teeb pigem nalja, et mõni sellest slängist aru ei saa ning nii puudutatult tunneb end  |
Miks ta ei peaks. Geigarlus ja homoseksuaalsus on jätkuvalt ühiskonna poolt üldiselt taunitav ning mina ärrituks samuti.
PS! Ise teist suurt kehvasti ei arva, kui et soolise eelistusega kaasneb küll ebapraktiline ning -mõistlik suundumus arvutustehnika vallas.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.01.2011 11:08:03
|
|
|
| Mulle teeb pigem nalja, et mõni sellest slängist aru ei saa ning nii puudutatult tunneb end :) |
Eks seda saab vaadata nii ja naa. Samamoodi kooli ajal kiusatakse osasid ning "ma ei saa aru, miks ta küll naljast aru ei saa?!" Sama skeem toimub ikka ja jälle, mida suuremaks kasvatakse seda jõhkramaks võib "naljategemine" minna.
Samas on tõsi, et igale lollile ja norijale pole mõtet tähelepanu pöörata. Trolle pole mõtet toita.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
24.01.2011 12:28:08
|
|
|
Ma pakuks filoloogi vaatenurka terminile "mäkipede".
| ot: |
Esimese asjana torkab meile silma, et "pede" on pehme, feminiinse homoseksuaali diminutiivne (pisendav) hellitusnimi (nt mu väike pedekene, oh sa mu tupsupede. Vastandina vt "homorast"). Seega määrab termin "mäkipede" juba oma olemuselt mäkikasutaja feminiinsete arvutikasutajate mesti. Jättes kõrvale inimkarakterit iseloomustava külje, on selge, et järellisand "-pede" viitab ka fanaatilisele pühendumusele (vt ka autopede, jalkapede) oma ihaldusobjekti suunal.
Empiiriliselt (ehk päriselus jälgitavalt -toim) on selge, et Mac kui arvuti rõhub naiselikele, pehmetele väärtustele - see on läikiv, disainervälimusega, ilusa sihverplaadiga kallis luksusese, mille sisemuses on paraku oma hinnaklassi kohta vähe "ajuvõimekust", ent tänu oma piiratud silmaringile see peaaegu kunagi kokku ei jookse, või siis peidab seda sinu eest vähemalt väga hästi - nagu Angeli guido, kes on meesnaisena väga ilus, stabiilne, loll ja kallis soetada. Samas hoiab eksklusiivsest hinnast tingitud vähene kasutamine nii mõnegi ebameeldiva viiruse eemal ja rahusteid ostab ta reeglina endale salaja ise.
Siinkohal tekibki huvitav dihhotoomia (vastandumine - toim) - sõltuvalt sellest, kas Mac'i kasutuseesmärgiks on meelelahutus või töö, võib teha täiesti erinevaid järeldusi "mäkipede" iseloomu kohta. Kui peamiseks eesmärgiks on põgus meelelahutus suletud ruumides millegi ilusa, lolli ja hoolitsetu seltsis hoolimata selle hinnast, võiks väita, et tegu on väga "isase" käitumisega. Sellised kasutajad polegi tegelikult "mäkipeded", vaid "mäkirastid" ehk alfakäitumisega isendid.
Klassikaline "mäkipede" tahab aga oma Mac'i igapäevaselt ja demonstreerivalt kasutada, olles pimestatud selle läikivast välimusest ja ekslikult arvates, et see tõstab tema staatust ühiskonnas. Siin tekib reaktsioonierinevus sõltuvalt vaatleja soost - naised on reeglina imetlevad (tahaksid sellist endalegi sõbraks ja pinnapealseks kasutamiseks) samas kui suuremal osal meestest, kes on harjunud oma igapäevastes ettevõtmistes süvitsi minema, tekitab ainuüksi mõte sellises vidinas päevast päeva näppupidi sees olemisest raskekujulise okserefleksi. |
|
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
24.01.2011 15:42:28
|
|
|
Ilmestab selline väljendus ikkagi minu meelest ütlejat. Olen kasutanud hulgaliselt erinevaid arvuteid, erinevate op. süsteemidega ja arvuti on minu jaoks lihtsalt arvuti. Lihtsalt. Aga need "mäkip..e-loopijad", eks viinamarjad võivad (vist) hapud olla, kuid seda ihaldusväärsemad nad on. Ja mõni on lihtsalt kapip..e, näita talle autot, arvutit, külmutuskappi või näppu, temal jõuab asi ikka "sumpsini" välja. Puht meditsiinilised juhtumid.
Ja loomulikult häirib selline väljendusvorm. Täiskasvanud inimeste koht kes tehnika teemadel mõtteid vaevad. Kui kellelgi tõesti trukkimisega probleeme, mingu rate-sse, seal endasuguste pubekatega paras neid teemasid arutada.
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
24.01.2011 16:02:16
|
|
|
| Klassikaline "mäkipede" tahab aga oma Mac'i igapäevaselt ja demonstreerivalt kasutada, olles pimestatud selle läikivast välimusest ja ekslikult arvates, et see tõstab tema staatust ühiskonnas. |
Ja mina arvasin et PC vennad on need kes oma korpusesse neoone ja UV lampe panevad et kõik UV markeriga üle tehtud kaablid ikka üle terve linna säraksid. Tuleb kohe ette üks sõbra vana arvuti kus katood sees muusikataktis vilkus nii et kohe kindlasti pole tegu mingi maci eripäraga. Minu arust Maci välimus on küll väga tagasihoidlik võrreldes milliseid korpuseid PC-le tehakse, küll buldooseri ja küll ämbliku kujuga lisaks veel kõik bling bling kleepsud et ikka kõik näeks et sul Win 7 ja Inteli prose on.
Mitte et ma casemodi halvustaks, vastupidi, aga see jutt seal on küll pullikaka.
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.01.2011 16:05:40
|
|
|
Casemod väljendab omaniku kujunduslikku ja kunstilist maitset, mis ei ole seotud arvatava (osades sotsiaalsetes geeltukk-gruppides ka üsnagi väärt poodiumikohaga) staatusega ühiskonnas, mida teatud kaubamärgi omamine annab.
Muidugi saame pc vendade maitse üle omakorda vaielda, kuid selleks palun teeme eraldi teema.
viimati muutis Mario. 24.01.2011 16:10:44, muudetud 2 korda |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
24.01.2011 16:10:05
|
|
|
| Lihtsalt nõme seletus "macipedele" kui PC kasutajad samasugused on. Me kõik hindame välimust, stiili, võimsust ja kõige nende kooslust, sellepärast me siis peded pole kohe.
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.01.2011 16:13:11
|
|
|
No mina norin meelelahutuseks kaasa.
Mäki omanikku pedeks ei pea, küll aga veidi edvistavaks ja rumalaks, kui ta reaalselt teab (kaasfoorumlased just), et saab sama summa eest hulka võimsama aparaadi. Selle on meile kenasti selgeks teinud lugupeetud ja tänuväärt kasutaja erick. Ebaratsionaalsed ning -praktilised protsessid ei mulle ega unversumile paista meeldivat, seega mis muud seletust meil jääb, kui pelgalt märgiga kaasnev heaolutunne.
viimati muutis Mario. 24.01.2011 16:14:16, muudetud 1 kord |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priido
Kreisi kasutaja

|
24.01.2011 16:14:57
|
|
|
Või siis fakt et ühel töötavad asjad mis teisel ei tööta, aga ka seda on juba siin lehekülgi arutatud.
A see pede teema on kahtlane, kui hakata nii mõtlema siis on kõik inimesed mingi asja peded nii et selle võiks välja jätta
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
24.01.2011 16:54:35
|
|
|
| MarioA. kirjutas: |
Mäki omanikku pedeks ei pea, küll aga veidi edvistavaks ja rumalaks, kui ta reaalselt teab (kaasfoorumlased just), et saab sama summa eest hulka võimsama aparaadi. Selle on meile kenasti selgeks teinud lugupeetud ja tänuväärt kasutaja erick. Ebaratsionaalsed ning -praktilised protsessid ei mulle ega unversumile paista meeldivat, seega mis muud seletust meil jääb, kui pelgalt märgiga kaasnev heaolutunne. |
Aga mina, vana PC-mees, kelle pessukad on samuti üsna kallite klassist olnud (Tanel teab seda "võidurelvastumise" aega päris hästi , kasutan mac-i puhtalt os-i pärast. Mul on just iksilist vaja ja on mõned asjad mis muudel iksidel sama libedalt käia ei taha. Lisaks saan ma selle OS-i üle kontrolli, mida Win ei paku, samas Liinusk on küll tore, aga arendustööriistad on mac-il mugavamad. Hinna ja kvaliteedi suhe on küll nats krõbe, aga kui muud tegurid juurde panna, siis valikut ei ole. See praktilisuse jutt, poja, küsimus pole gigahertsides ja baitides, küsimus on siiski kasutamise eesmärgis ning siin lähevad asjad ikka väga suhteliselt. Sinu "tõe monopol" ei pea paika. Mitte, et ma paha pärast, kui suureks saad, saad aru. See, et haamriga saab kruvisid sisse taguda, see ei tähenda, et nii on õige. Iga töö jaoks on oma riist.
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
24.01.2011 16:56:12
|
|
|
| Priido kirjutas: |
| Klassikaline "mäkipede" tahab aga oma Mac'i igapäevaselt ja demonstreerivalt kasutada, olles pimestatud selle läikivast välimusest ja ekslikult arvates, et see tõstab tema staatust ühiskonnas. |
Ja mina arvasin et PC vennad on need kes oma korpusesse neoone ja UV lampe panevad et kõik UV markeriga üle tehtud kaablid ikka üle terve linna säraksid. Tuleb kohe ette üks sõbra vana arvuti kus katood sees muusikataktis vilkus nii et kohe kindlasti pole tegu mingi maci eripäraga. Minu arust Maci välimus on küll väga tagasihoidlik võrreldes milliseid korpuseid PC-le tehakse, küll buldooseri ja küll ämbliku kujuga lisaks veel kõik bling bling kleepsud et ikka kõik näeks et sul Win 7 ja Inteli prose on.
Mitte et ma casemodi halvustaks, vastupidi, aga see jutt seal on küll pullikaka. |
Sellised casemoditud bling-bling arvutid on muide kõnekeeles tuntud ka kui pedemajakad. Modijad isekeskis kasutavad seda solvumata üksteise loomingu kohta. Vot nii.
|
|
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.01.2011 17:04:21
|
|
|
Mäki omanikku pedeks ei pea, küll aga veidi edvistavaks ja rumalaks, kui ta reaalselt teab (kaasfoorumlased just), et saab sama summa eest hulka võimsama aparaadi. Selle on meile kenasti selgeks teinud lugupeetud ja tänuväärt kasutaja erick. Ebaratsionaalsed ning -praktilised protsessid ei mulle ega unversumile paista meeldivat, seega mis muud seletust meil jääb, kui pelgalt märgiga kaasnev heaolutunne. |
Aga mina, vana PC-mees, kelle pessukad on samuti üsna kallite klassist olnud (Tanel teab seda "võidurelvastumise" aega päris hästi , kasutan mac-i puhtalt os-i pärast. Mul on just iksilist vaja ja on mõned asjad mis muudel iksidel sama libedalt käia ei taha. Lisaks saan ma selle OS-i üle kontrolli, mida Win ei paku, samas Liinusk on küll tore, aga arendustööriistad on mac-il mugavamad. Hinna ja kvaliteedi suhe on küll nats krõbe, aga kui muud tegurid juurde panna, siis valikut ei ole. See praktilisuse jutt, poja, küsimus pole gigahertsides ja baitides, küsimus on siiski kasutamise eesmärgis ning siin lähevad asjad ikka väga suhteliselt. Sinu "tõe monopol" ei pea paika. Mitte, et ma paha pärast, kui suureks saad, saad aru. See, et haamriga saab kruvisid sisse taguda, see ei tähenda, et nii on õige. Iga töö jaoks on oma riist. |
Ma nõustun tarkvaralise poole pealt. Enamus oleme tavalised kodanikud, kellele vajalik tarkvara leidub ka odavamate platvormide peal. Kui aga oled sunnitud, olgu mäkk või mitte, no siis oled, pole midagi teha. Peame aga silmas, et sinu teed läheb vaid marginaalne osa. Enamustel jääb aparaadi soetamise ajend sama lamedaks, nagu paljud veidi võikamalt on siin välja toonud. Mis puutub aga praktilisusesse, siis seda ongi hinna ja jõudluse suhe, mitte, et me GHz'e taga ajame.. ehk säästame rahakotti, maksmata tühja vaid brändi eest, mille arvelt saame investeerida mujale meelepärasesse/vajalikku.
Ma ei ole poju.
Sinu postitus läheb pigem OSX vs Win/Linux/Unix alla.
viimati muutis Mario. 24.01.2011 17:12:30, muudetud 1 kord |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
24.01.2011 17:11:38
|
|
|
Mäki omanikku pedeks ei pea, küll aga veidi edvistavaks ja rumalaks, kui ta reaalselt teab (kaasfoorumlased just), et saab sama summa eest hulka võimsama aparaadi. |
praktilususepede. Ma võin olla maario arust rumal, edvistav ja ma ei tea mida veel, aga fakt on see, et ma vahetasin oma üksjagu paremate näitajadega delli sülearvuti üksjagu kehvemate näitajatega macbooki vastu ja peale 1,5aastast kasutamist pole ma veel seda kahetsema pidanud. Miks ma pole kahtsenud, sellest on kuskil eespool pikem postitus kirjutatud.
Arvuti pole ehk parim näide, palju õnne siinsetele praktilisusepededele, kes jätavad teenuseid, asju ja mida iganes ostes igasugu emotsioonid kõrvale ja loevad senthaaval kokku, palju nad midagi mingi raha eest saavad.
Ilmselt näitavad hohod, eerikud ja mariod näpuga kahekohalise sportauto soetaja suunas, sest umbes 8x odavamalt saaks väga praktilise pereauto-furgooni renoo skeniku.
viimati muutis Anti 24.01.2011 17:15:46, muudetud 2 korda |
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
24.01.2011 17:13:51
|
|
|
| Anti kirjutas: |
Mäki omanikku pedeks ei pea, küll aga veidi edvistavaks ja rumalaks, kui ta reaalselt teab (kaasfoorumlased just), et saab sama summa eest hulka võimsama aparaadi. |
praktilususepede. Ma võin olla maario arust rumal, edvistav ja ma ei tea mida veel, aga fakt on see, et ma vahetasin oma üksjagu paremate näitajadega delli sülearvuti üksjagu kehvemate näitajatega macbooki vastu ja peale 1,5aastast kasutamist pole ma veel seda kahetsema pidanud. Miks ma pole kahtsenud, sellest on kuskil eespool pikem postitus kirjutatud.
Arvuti pole ehk parim näide, palju õnne siinsetele praktilisusepededele, kes jätavad teenuseid, asju ja mida iganes ostes igasugu emotsioonid kõrvale ja loevad senthaaval kokku, palju nad midagi mingi raha eest saavad.
Ilmselt näitavad hohod, eerikud ja mariod näpuga kahekohalise sportauto soetaja suunas, sest umbes 8x odavamalt saaks väga praktilise pereauto-furgooni renoo skeniku. |
Praktilisus ei tähenda, et ma ei ole aesteetiline.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
24.01.2011 17:14:01
|
|
|
Praktilisus on minu jaoks see kui mingi asi teeb seda, mida mul on vaja, et ta teeks. Hinna-kvaliteedi suhe on iseenesest nii suhteline asi, et ... Minu arusaam praktilisusest on alus, kas kvaliteet, mida ma teatud hulga raha eest sinnajuurde saan, on seda väärt, on juba järgmine küsimus. See mac sul hammaste vahel on nohu, kui sa veel kuuleksid, palju ma lööktrelli eest maksin, sa vist leiaks p...st mitu kraadi kangemaid sõnu.
See eelmine post, et siis kah ... , natukene ... , ainult mõni sentimeeter ...
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference.
viimati muutis margus1000 24.01.2011 17:17:12, muudetud 1 kord |
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
24.01.2011 17:14:29
|
|
|
Ilmselt näitavad hohod, eerikud ja mariod näpuga kahekohalise sportauto soetaja suunas, sest umbes 8x odavamalt saaks väga praktilise pereauto-furgooni renoo skeniku. |
Made me laugh out loud. Ja mitte selle tõttu, et oleks hea võrdlus olnud.
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
24.01.2011 17:23:04
|
|
|
Võta nüüd jalg suust välja jälle. Olgem ausad, sa ostad auto, mis näeb välja nagu sportauto, aga liigub nagu VW hippievan.
Kuidas sa jõudsid ära unustada, et PC on alati kiirem-võimsam hoolimata oma välimusest?
Sellisest suhtumisest ma ülevalpool rääkisingi. Läigib rohkem, näeb lakutum välja ja kohe on "elamus, mida ei saa rahasse arvestada". Nagu naine ostaks arvutit maisaa.
|
|
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
24.01.2011 17:27:45
|
|
|
No ma saan aru, et siinstele rauahäkkeritest-kõhukotimeestele on keeruline selgeks teha, et väga paljud inimesed arvuteid ja muid asju soetades on nõus märksa rohkem maksma mingi emotsiooni, tunde eest, mis tootega kaasneb. Mac on väga hea näide + ompärased (heas mõttes) riistvaralised, tarkvaralised lahendused.
Ok, jättes kõrvale need, kellel tõesti töö eeldab osx süsteemi, soetab suurem osa inimesi mäki just nimelt ülalkirjeldatu pärast. Mina sealhulgas + osx. Aga mis selles halba on?
Ja katsugu nüüd keegi öelda, et soetas mäki sellepärast, et tal on nii hea korpus ja klaveril on valgus ning õunamärk kaanel ei omanud arvutivalikul mingit tähtsust.
|
|
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|