Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
ECMadis
HV kasutaja

|
09.01.2011 01:48:50
Mitu partitsiooni on kasulik teha? |
|
|
Mõned küsimused.
Uurinud vähe netist ja ei jõua selgusele. Hetkel üks 500GB kõvaketas sees ja ei usu, et peaks juurde ka tulema peagi. Mõtlesin, et teeks kettale siis 60-100GB OS partitsiooni ja siis ülejäänud muude asjade jaoks. Siis peaks kergem olema formattida hiljem OSi ? Ei peaks kaduma andmed teise partitsiooni pealt jne. Samas osad räägivad, et teha mingi väike osa "Page File" jaoks ja selle nö kõvaketta väljaspoolsele osale panema. Kas see annab midagi juurde üldse ? Või pole üldse mõtet teha ja oleks tark kõik ühes hoida.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gizmoz
Kreisi kasutaja

|
09.01.2011 01:55:19
|
|
|
Üldjuhul endal jah kergem 2 partitsiooniga , ise teen samuti et Win jaoks 75 eraldatud , ülejäänd teiseks partitsiooniks . Kasuks tuleb vaid kui midagi Osiga juhtub , siis mugavam ja midagi erilist ära ei kao
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.01.2011 01:55:47
|
|
|
Ei oma erilist mõtet swapile eraldi partitsiooni teha. Oluliselt efektiivsem on panna mõnisada krooni suurema mälu hulga alla.
Väikeste partitsioonidega kipub olema see jama, et kui need hakkavad täis saama siis fragmenteerib windows nad nii põhjalikult ära, et kiirus kukub kümneid kordi*. OS'i jaoks võiks jah hoida eraldi mõnekümne gigase partitsiooni kuid ülejäänut ma väga tükeldama ei kipuks. Kui suur OS'i oma täpselt olla võiks ei oska öelda. Vähemalt Vista paistab kasvavat rämeda kiirusega, hetkel wini enda kataloogi suurus mul pea 30G tänu kõigile noile eri DLL versioonidele mida ta armastab igaks juhuks alles hoida ning ära kustutada ei luba.
*) Oli üks ~200G partitsioon kus hoidsin mõningaid installereid ja steamist tõmmatud kraami. Sai see ükspäev nii täis, et vaba ruumi oli ~5G. Kui hakkasin sinna viimati kopeeritud asju ära liigutama oli andmevahetus kiirus üle gbit lani 0.5-2MB/s. Kui partitsioon sai ~80% ulatuses tühjaks ja defragmenteeritud siis tagasi kopeerimine läks juba 35MB/s.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ECMadis
HV kasutaja

|
09.01.2011 02:03:37
|
|
|
Okei, see swapi kohta oli niisama küsitud kas annab mingit perfomancet ka juurde või mitte.
Muidu mõtlesingi, et pmts näiteks 60GB OSi omaks peaks sobima? OS + vb mõned programmid ka ja muud väga midagi, et päris täis ka ei laseks seda siis ehk ei tõmba kiirust alla. Ja ülejäänud ruum siis muude asjade jaoks. Pmts mul tavaliselt ruumi üle 300 GB polegi läinud, siis ikka läbi vaadatud filmid/mängud maha lastud ja ketast vabamaks tehtud.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
raivosan
HV vaatleja
|
23.01.2011 00:30:59
|
|
|
Mul on see praktika juba Win 95/98 aegadest - ketas kaheks, C:\ süsteem ja D:\ data. TweakUIga näiteks määran siis kaustad nagu My Documents, e-mailid jne. samuti D: kettale, installeerin vajalikud programmid-rakendused, uuendused peale ja siis C:ketta image ka veel D: kettale. Peaks OSiga midagi juhtuma, tõmban nt. Hiren's boot D-ga masina käima ja D:l olevast imagest töötav OS 20 minutiga uuesti peale. Win 7 -ga pole veel proovinud, aga eraldi partitsioonid on tehtud juba poest ostetud läpakale. Nende muutmiseks on väga hea tööriist näiteks Easeus Partition Manager ja Win 7 varundamiseks "omavahendites" olemas Create System Image.
|
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
23.01.2011 00:45:26
|
|
|
Swap'i tõsta on mõtet kui paned ta teisele füüsilisele kettale ja soovitavalt ketta algusesse. Ma olen swapile eraldi pardi teinud.
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ultrraz
HV veteran

|
23.01.2011 22:20:48
|
|
|
Siiani 2ga hakkama saand. Win ja Info ketas, ühte kindlasti ei soovita, kui win cräshib, siis võtab kauem aega oma andmeid kokku korjata..
|
|
Kommentaarid: 249 loe/lisa |
   |
207 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.01.2011 08:37:27
|
|
|
Endal on 5 parti:
1. süsteem
2. proged
3. kasutaja failid (desktop, my documents) ja igasugused temp kataloogid ning muu selline
4. faililadu
ning
5. katsetused.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
24.01.2011 17:43:31
|
|
|
mõistlik on teha rohkem kui 1 ja vähem kui 5. ise teen alati kõigile ketastele 4 primary partitionit. kas neid läheb otseselt just 4 alati ka vaja või mitte, see ei olegi nii oluline, mõistlik on need aga kohe ära teha igal juhul.
üks näide kuidas võiks olla kasulik jagada: 1 part süsteem, minimaalne maht OSi jaoks. 2 part programmid ja/või mängud mis peavad kiirelt performima, maht piisav kuid siiski võimalikult väike. 3 part näiteks mingi suurem data ketas, mis peaks ka paremini performima. 4 ehk viimane on siis ketta lõpp ja kõige aeglasem osa, hea näiteks mingi kraami arhiveerimiseks - andmed mida accessid väga harva ja performance ei oma tähtsust. minul jääb see tavaliselt protsentuaalselt üle 50% kogumahust.
seda täis saamisega kaasnevat megaaeglaseks muutumist pole ise kunagi täheldanud. muidugi need, mis mul kõrini täis on, need ma tõstan tavaliselt kohe alguses korraga kõrini täis ja siis lasen veel defragma otsa.
süsteemi jaoks olen ise juba pikki aastaid kasutanud 5gb parti (XP'd kasutan). sellest on alati mingi mõistlik osa vaba, isegi väga kaua "kogunud" windooza puhul. tõsi küll algne suurus on ka kõigest mingi 600mb.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
25.01.2011 13:16:00
|
|
|
Vot viies saigi sellepärast tehtud, et teisi osse seal katsetada. Kes seda ei tee, sellele piisab 3-4 parti jah. Ununes küll märkimata, et enda 5 parti on kahel kettal...
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.01.2011 13:25:13
|
|
|
kahel füüsilisel kettal? ehk siis a'la 2tk ühel ja 3tk teisel?
no siis jah...ma pidasin silmas ühte füüsilislt ketast. lihtsalt 4tk saab teha primary partitioneid, 5's tuleks juba extended partition, mis ei oma enam erilist mõtet vähemalt performance'i koha pealt.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.01.2011 13:34:58
|
|
|
Ega siis extended partitsioon jõudlust alanda.
Muidugi mitme ketta olemasolul muutub liigne tükeldamine nii ehk naa küsitava väärtusega asjaks.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mask
HV Guru

|
25.01.2011 14:13:01
|
|
|
3 parti endal,
1 algus ja kõige kiirem -win 7 part, soovitan min. 30Gb, paras ehk 40GB (endal siis win partil kõik tähtsad programmid office jne näitab praegu 29GB)
teine on suurem data jaoks
kolmas lõpus aeglasem ketta äär 15GB -erinevad installikad ja jama.
|
|
Kommentaarid: 521 loe/lisa |
   |
434 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.01.2011 14:18:51
|
|
|
Mask kirjutas: |
win 7 part, soovitan min. 30Gb, paras ehk 40GB |
Võib kitsaks minna, kui just w7 ei ole oluliselt parem ruumi mitte raiskamises. Kodus ühes masinas vista all võtab wini kataloog ~35G peale paari aastat kasutust, rääkimata program files'ist ja muust
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
25.01.2011 14:26:43
|
|
|
swapil piisab kui määrad talle muutumatu mahu, et ei fragmenteeriks ketast. parem variant kui os'iga samal kettal, kuid eraldi pardil.
_________________ eriti julm |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.01.2011 14:55:24
|
|
|
lamp, et ei fragmenteeriks swapfile'i ikka, tahtsid öelda?!
miks on parem variant kui swap on OS'ga samal kettal? minumeelest täpselt vastupidi, kõige parem koht on eraldi füüsilisel kettal ning esimesel, väikesel (ehk kõige kiiremal pardil).
ja kui ei ole võimalik swapi panna eraldi kettale siis soovitatakse see jätta pigem just ka samale pardile OS'ga. seda siis ilmselt seetõttu, et pead ei peaks liiga palju edasi-tagasi liigutama.
extended pardi kohta ma kuskilt kunagi nagu lugesin, et see justnimelt jõudlust alandab...aga no võibolla see oli ka mingi müüt.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
25.01.2011 15:20:27
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
kahel füüsilisel kettal? ehk siis a'la 2tk ühel ja 3tk teisel?
no siis jah...ma pidasin silmas ühte füüsilislt ketast. lihtsalt 4tk saab teha primary partitioneid, 5's tuleks juba extended partition, mis ei oma enam erilist mõtet vähemalt performance'i koha pealt. |
Just jah. Enda jaoks on see optimaalseim senini.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |