Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  [Projekt] DIY: Multimeediakeskuse ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 26, 27, 28  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
rbr
HV kasutaja
rbr

sõnum 09.12.2010 20:37:57 vasta tsitaadiga

rbr kirjutas:
Ise sooviks ka oma tehnika hunnikust lahti saada.Närvi ajab see kuhjas tehnika hunnik lihtsalt,rääkimata sellest kui mõnus on juhtmepundardest tolmu taga ajada.Arvutis technotrendi dvb-s2 kaart sees aga viasati kaarti (algusega 016,caid 093E) id kaardi lugejaga lugema ei saa.Os win7,pildiprogeks dvbviewer 4.5,kellelgi näpunäiteid on pakkuda,et asi toimima saada?

Lahendus leitud,oscam asjal nimeks ja winile täitsa olemas.Konfi juhised asjalikud ja väidavad,et loeb ka starmani kaarti.Hüvasti box`ide hunnik thumbs_up.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lammas
HV veteran
lammas

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 17.12.2010 10:28:39 vasta tsitaadiga

Nii masin on mul olemas.

Aga õiget softi ei leia.
1. Kaasas olev Kworldi mediasoft töötab kenasti (v.a originaal pult, aga see pole hullu sest kasutan ATI oma)
Aga too ei oska MKV failidega midagi teha. TV`l muidu saab kenasti kaks erinevat pilti ette ja salvestust toimib ka nagu peab
2. Mediaportalil on TV pildil väike "lääg" sees. Mitte palju aga siiski niipalju, et häirib. Samuti ei saanud tööle kahet tuunerit korraga.
Muud asju isegi ei proovinud.
3. Linuxi baasil olevad programmid ei sobi. Tahaks ka mõned mängud sinna mediaplayerisse panna ja telekaeest siis pulduga mängida.

Mida mul on siis vaja:

1. TV (pilt hea, dual tüüner töötaks, ati Remote wonder, salvestamine, telekava)
2. Suudaks mängida kõiksugu videofaile (subtiitrid, DVD, Blu-ray, üle võrgu)
3. Netiraadiod (saaks ise urlid sissestada)
4. Muusika
5. Pildid
6. Käivitaks ka mõned mängu sama softi alt
7. CD/DVD burn

Hetkel nüüd proovin windows 7 home premiumis olevat MediaCenter softwaret. Eks näis kuidas see toimib.

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 17.12.2010 10:53:50 vasta tsitaadiga

Eks progesid on igasuguseid TV ja muu meedia vaatamiseks, Mediaportal näiteks "läägib! kui raud pole päris sobiv.
Iga raua peal pole õnnestunud Mediaportali TVd korralikult tööle saada. Driverite jm. tarkvara sobimatus ilmselt.

Samas toimetab Mediaportal edukalt kolme kaardiga ka, ja milliseid kanaleid/muxe mingi kaart salvestab või näitab on kõik konfitav. Iga TV kaart tuleb eraldi konfida ja kanalid eraldi sisse lugeda.

W7 TV osa on lihtne ja mugav kasutada, kahjuks salvestab ta kinnisesse .WTV formaati.

raitl
HV veteran

sõnum 17.12.2010 11:14:35 vasta tsitaadiga

lammas kirjutas:
Nii masin on mul olemas.

Aga õiget softi ei leia.
1. Kaasas olev Kworldi mediasoft töötab kenasti (v.a originaal pult, aga see pole hullu sest kasutan ATI oma)
Aga too ei oska MKV failidega midagi teha. TV`l muidu saab kenasti kaks erinevat pilti ette ja salvestust toimib ka nagu peab
2. Mediaportalil on TV pildil väike "lääg" sees. Mitte palju aga siiski niipalju, et häirib. Samuti ei saanud tööle kahet tuunerit korraga.
3. Linuxi baasil olevad programmid ei sobi. Tahaks ka mõned mängud sinna mediaplayerisse panna ja telekaeest siis pulduga mängida.

Mida mul on siis vaja:

1. TV (pilt hea, dual tüüner töötaks, ati Remote wonder, salvestamine, telekava)
4. Muusika
5. Pildid
7. CD/DVD burn

Hetkel nüüd proovin windows 7 home premiumis olevat MediaCenter softwaret. Eks näis kuidas see toimib.

MythTV vastab kõigile toodud kriteeriumitele.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 17.12.2010 11:25:13 vasta tsitaadiga

raitl, mythtv windowsi faq räägib tuunerite ehku peale töötamisest?
lammas
HV veteran
lammas

sõnum 17.12.2010 13:41:42 vasta tsitaadiga

Nii, see Windows 7 Media Center soft on üsna ok.
Ainukene asi, et ei saa PiP funktsiooni tööle.
Kworld softiga töötas kenasti

raitl
HV veteran

sõnum 17.12.2010 13:51:01 vasta tsitaadiga

londiste, jah minu jaoks MythTV tähendab automaatselt Linuxi kasutamist. Unustasin märkida, kuna minu jaoks oli iseenesest mõistetav icon_biggrin.gif
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 18.12.2010 18:59:59 vasta tsitaadiga

lammas kirjutas:
Nii masin on mul olemas.

Aga õiget softi ei leia.

Mida mul on siis vaja:

4. Muusika
5. Pildid
7. CD/DVD burn

Mina soovitaks Sulle DVBViewer`it. Tõsi, tegu on tasulise softiga (15EUR), aga see on ühekordne investeering. Tegu on pluginaid toetava softiga, mis tähendab seda, et nende nn. pluginate abil saab külge pookida üpris huvitavaid funktsioone.
Sinu postituse 6. ja 7. punkti osas ei oska sõna võtta, kuid kõik eelnevad on täiesti täidetavad.
Tuuneritele muid nõudeid peale BDA-draiverite olemasolu pole.
Erinevate koodekite lisamise võimalus ja rauas HD-kiirenduse tugi on olemas.
Saab õpetada kaarte lugema, ka Zuumi.
Kes "kudi" vastu huvi tunneb, kah võimalik.
MKV-subtiitrite jaoks vajab masinas "Haali Media Splitterit".
Link kah:
http://www.dvbviewer.com/en/index.php
tagasi üles
Uhuu
HV kasutaja
Uhuu

sõnum 22.12.2010 18:31:58 vasta tsitaadiga

Tekkis siis ka plaan endale HTPC ehitada . Võimalik et seda siin juba küsitud, aga terve teema lugemina võtab koledalt aega. Üldjoontes oleks plaan, et süsteemi toidaks Ubuntu, koos XBMC, Boxeega või ehk MythTV(pole päris kindel veel).
Soovitav oleks NAS võimekus koos GB LAN-iga, UPnP, Media Center kõikide sinna juurde käivate võimalustega ja oleks tore kui saaks panna 2x2TB ketast (soft)raid1 + mingi väikene OS jaoks.
Mõte jäi pidama ASRock ION 330 peale, iseasi kas sinna sisse kettad mahuvad, või hankida siin teemas soovitatud ANATEC'i Fusion kast ja siis sinna sisse midagi ehitada. Valmis süsteemi peaks saama juhtida puldiga. Kas Atom sellist kompotti üldse toita suudaks?
Ideid?

viimati muutis Uhuu 22.12.2010 18:53:04, muudetud 2 korda
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 22.12.2010 18:49:49 vasta tsitaadiga

Uhuu kirjutas:
Tekkis siis ka plaan endale HTPC ehitada . Võimalik et seda siin juba küsitud, aga terve teema lugemina võtab koledalt aega. Üldjoontes oleks plaan, et süsteemi toidaks Ubuntu, koos XBMC, Boxeega või ehk MythTV(pole päris kindel veel).
Soovitav oleks NAS võimekus koos GB LAN-iga, Media Center kõikide sinna juurde käivate võimalustega ja oleks tore kui saaks panna 2x2TB ketast (soft)raid1 + mingi väikene OS jaoks.
Mõte jäi pidama ASRock ION 330 peale, iseasi kas sinna sisse kettad mahuvad, või hankida siin teemas soovitatud ANATEC'i Fusion kast ja siis sinna sisse midagi ehitada. Valmis süsteemi peaks saama juhtida puldiga, ning voolutarbe väiksus ja müra puudumine oleksid suureks boonuseks. Kas Atom sellist kompotti üldse toita suudaks?
Ideid?

Antec oleks väga mõistlik valik(suuremad laindamise võimalused kui väga mini kastidel).
Atom võib kohati lag.ima jääda kui on tegu "all dancing, all singing" lahendusega. Madala voolutarbega lahendus võiks olla mõni amd 2 tuumane 45w prose + nvidia emaplaat koos 8200 / 8300 videoga emaplaadiga. Kui tahad otsustada mis täpsem front võiks olla media mängimisel ürita aru saada mis on peamine suunitlus.
Üldine meedia haldus ja kasutavus isikliku arvamuse järgi on xbmc.l parim(boxee.d pole paar aastat katsetanud). MythTV on väga hea kui tahad kõvasti telekat vaadata ja lindistamisega tegelda. Korpuse valikul tasub ka tvtuunri osale mõelda! Väga mini kasti ei leia kaarte ja kõik usbkaardid ei pruugi linuxis töötada(seda enam kui rääkida näiteks DVB-C lahendustest).

raitl
HV veteran

sõnum 22.12.2010 20:28:15 vasta tsitaadiga

Toetan TT-d. Endal Antec Fusion Remote main backend/frontend, seal sees terane ketas meedia jaoks(vajab lähiajal suurema vastu vahetamist) Emaplaadiks on Asus M3N78-VM, integreeritud nVidia 8200 GPU'ga. Seal korpuses istub ka Hauppauge DVB tuner mis vajab veel näppimist, et ka Viasati näitama hakkaks. Teistes tubades on kaks ION chip mITX platedel põhinevat frontend ning lisaks saab backend serverist kogu multimeediat vaadata ka kahe majas oleva läpakaga.

Kogu süsteem jookseb MythTV-l. Muuseas, soovitangi pigem installida tavaline ubuntu ning otse repodest installida MythTV peale. Minu kogemus ütleb, et on töökindlam ja vähem peavalu kui Mythbuntuga.
tagasi üles
Uhuu
HV kasutaja
Uhuu

sõnum 22.12.2010 23:17:42 vasta tsitaadiga

Tänud vastuste eest. Arvatavasti lähengi siis Anteci kasti teed, kuna laiendatavus on oluline juba sellepärast, et kunagi ei tea, mis mõte mul järgmisena pähe tuleb.
Kuidas see puldiga opereerimine toimuma peaks? Antecil on on kirjas et IR vastuvõtja olemas, kuid kui hästi ta ubuntuga läbi saab ja milline pult sellega töötama peaks, mingi tavaline programmeeritav?

Praegune spec peaks siis välja nägema umbes järgmine:

Kast: Antec Fusion
Emme: Asus M4N68T
CPU: kas sempron 145 45W single core või Athlon II
HDD: 2x Samsung 2TB ecoGreen
RAM: mingi DDR2 800Mhz - 2GB
toide: ???
jahutus: ????
Pult: ???

Edit: tundub et pult juba kaasas vist sellel. Tea kas 140W toitest piisab

viimati muutis Uhuu 22.12.2010 23:38:00, muudetud 3 korda
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 22.12.2010 23:23:22 vasta tsitaadiga

Pulti soovitan Logitech Harmony't. Ülikõva leiutis. Endal Harmony 550 kasutusel.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 22.12.2010 23:24:27 vasta tsitaadiga

Antec peaks kasutama antud firma toodangut VFD/LCD display ja puldi ning tarkvara osas.

http://www.soundgraph.com/home-en

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 23.12.2010 00:13:15 vasta tsitaadiga

140w toitest peaks piisama küll kui sa sinna just videokaarti ei taha asetada.
semproni asemel võta kindlasti midagi asjalikumat, 240e peaks juba päris hästi töötama ja jahe olema.
jahutuse osas on kasti mõõtmed ilmselt suurim piirang
icon_wink.gif

edit:
sellesse kasti läheb microatx emaplaat.

vallo
HV veteran
vallo

sõnum 23.12.2010 13:28:57 vasta tsitaadiga

Atom d5xx võiks ju välja vedada küll. Mul jookseb d510 ga veeb, mysql, motion 2 videokaameraga, samba ja siianipole nagu märganud, et pidurdaks kusagilt. Kunagi on plaanis dvb-t pulk ka külge ühendada, et vajadusel mõni saade salvestada.
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 23.12.2010 13:54:51 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
Atom d5xx võiks ju välja vedada küll. Mul jookseb d510 ga veeb, mysql, motion 2 videokaameraga, samba ja siianipole nagu märganud, et pidurdaks kusagilt. Kunagi on plaanis dvb-t pulk ka külge ühendada, et vajadusel mõni saade salvestada.

Salvestamine, baasid ja muu säärane on 1 asi koduses kasutuses, teine asi blingidega GUI(mida tegelt on ju tore suurelt ekraanilt vaadata) võib kohati hätta jääda.

Uhuu
HV kasutaja
Uhuu

sõnum 23.12.2010 14:11:17 vasta tsitaadiga

Uhuu kirjutas:
Tänud vastuste eest. Arvatavasti lähengi siis Anteci kasti teed, kuna laiendatavus on oluline juba sellepärast, et kunagi ei tea, mis mõte mul järgmisena pähe tuleb.
Kuidas see puldiga opereerimine toimuma peaks? Antecil on on kirjas et IR vastuvõtja olemas, kuid kui hästi ta ubuntuga läbi saab ja milline pult sellega töötama peaks, mingi tavaline programmeeritav?

Praegune spec peaks siis välja nägema umbes järgmine:

Kast: Antec Fusion
Emme: Asus M3N78-em
CPU: kas sempron 145 45W single core või Athlon II
HDD: 2x Samsung 2TB ecoGreen
RAM: mingi DDR2 800Mhz - 2GB
toide: ???
jahutus: ????
Pult: ???

Edit: tundub et pult juba kaasas vist sellel. Tea kas 140W toitest piisab

Kuna plaan on ikkagi selline universaalne kast meisterdada, siis jään ikka Athloni peale. Oskab keegi ehk head ja vaikset toidet soovitada, mis rahakotti päris lõhki ei ajaks?

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 23.12.2010 14:42:46 vasta tsitaadiga

uuri natukene toidete teema lõppu:
mis teeb toiteplokist hea toiteploki? (hv foorum)

mina olen toidete osas üsna erapoolik seasonic/corsairi poole icon_smile.gif
aga viimati sai enda htpc jaoks ostetud nexus 430w value jubinas millega jäin just vaiksuse osas väga rahule ja ühtki kaebust toimivuse osas ka ei tekkinud (nexus, arvutikeskus, silentpcreview)

Uhuu
HV kasutaja
Uhuu

sõnum 26.12.2010 15:30:26 vasta tsitaadiga

Masin enamvähem valmis mõeldud siis:
Ubuntu + MythTV(ehk saab kombineerida ka boxee-ga)
CPU: Athlon II x2 240e
MB: Asus M3N78-em
Casing: Antec Fusion remote Black
HDD: 2 x 2TB Samsung EcoGreen (raid1) + mingi suva OS jaoks
RAM: 2 x 1Gb Kingston DDR2 PC-6400 800MHz
PSU: Nexus PSU 430W
DVD-RW suvaline
TV DVB-C + analog(STV kaabli jaoks) Tuner - otsin alles

Hind tuleb üsna krõbe, jäädes 10k kanti aga ehk siis teenib sellevõrra kauem.

viimati muutis Uhuu 27.12.2010 13:47:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
wifebeater
HV vaatleja

sõnum 27.12.2010 12:20:16 vasta tsitaadiga

Ma oma meediakeskuse tegin mobiilse kiibistiku ja P8600 prosega miniITX emaplaadi baasil, ilma ventideta. Siiani päris hästi end ülal pidanud, isegi see, et op-süsteemina Windows XP-d kasutan, pole probleeme põhjustanud. Ilusa välimuse jaoks oleks musti teistsuguseid radikaid vaja, kuid kuna need sai peaaegu tasuta kätte, siis panin prooviks ja öeldakse, et pole midagi püsivamat, kui ajutised asjad..

tagasi üles
Uhuu
HV kasutaja
Uhuu

sõnum 02.01.2011 14:46:44 vasta tsitaadiga

Sai faunist Antec Fusion remote black ära tellitud. Oskab keegi antud kasti omanik öelda, kas pult oli kohe kaasas?
Kiire netiotsing näitab, et justkui peaks olema, aga mulle toodud karbis seda ei olnud. Ehk keegi jagab enda kogemusi, enne kui kisa tõstma hakkan?

Yks
HV kasutaja
Yks

sõnum 02.01.2011 19:34:01 vasta tsitaadiga

wifebeater kirjutas:
Ma oma meediakeskuse tegin mobiilse kiibistiku ja P8600 prosega miniITX emaplaadi baasil, ilma ventideta. Siiani päris hästi end ülal pidanud, isegi see, et op-süsteemina Windows XP-d kasutan, pole probleeme põhjustanud. Ilusa välimuse jaoks oleks musti teistsuguseid radikaid vaja, kuid kuna need sai peaaegu tasuta kätte, siis panin prooviks ja öeldakse, et pole midagi püsivamat, kui ajutised asjad..

Kus selliseid jahutuse osasi saab? Ma ei mõtle külgedel olevaid ribisi vaid prosele kinnituvaid. Nendel pisikestel platedel puuduvad COM pordid, kas kasutusel mõni USB IR vastuvõtja või müni teine pult?
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 02.01.2011 20:10:27 vasta tsitaadiga

Uhuu kirjutas:
Sai faunist Antec Fusion remote black ära tellitud. Oskab keegi antud kasti omanik öelda, kas pult oli kohe kaasas?
Kiire netiotsing näitab, et justkui peaks olema, aga mulle toodud karbis seda ei olnud. Ehk keegi jagab enda kogemusi, enne kui kisa tõstma hakkan?

Pult peab ikka kaasas olema.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 02.01.2011 20:30:20 vasta tsitaadiga

manuaal kirjutas:
Fusion Remote comes with a Liquid Crystal Display (LCD) Display. It has a built-in
MCE-compatible IR receiver, and a volume control to work with your media center
computer. It also comes with a remote control to work with MCE and iMEDIAN HD
software.

Uhuu
HV kasutaja
Uhuu

sõnum 02.01.2011 20:40:54 vasta tsitaadiga

Tänud, siis ma oletasin ikka õigesti. Saatsin kirja ära, vaatab mis vastavad.
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 03.01.2011 13:22:54 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
manuaal kirjutas:
Fusion Remote comes with a Liquid Crystal Display (LCD) Display. It has a built-in
software.

Nii ta ongi, et kui LCD/VFD on puudu, siis ei ole ka pulti kaasas, sest tegu on mingi nuditud komplektiga.
Kuid LCD ekraani olemasolul peab pult ka kaasas olema.

Uhuu
HV kasutaja
Uhuu

sõnum 03.01.2011 16:07:19 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
londiste kirjutas:
manuaal kirjutas:
software.

Nii ta ongi, et kui LCD/VFD on puudu, siis ei ole ka pulti kaasas, sest tegu on mingi nuditud komplektiga.
Kuid LCD ekraani olemasolul peab pult ka kaasas olema.

Oled sa kindel et ka nuditud versioon on olemas? Sest mina ei loe kusagillt välja et "IF Fusion Remote comes with a Liquid Crystal Display (LCD) Display." Ja ka Anteci kodukal pole sellisest versioonist juttugi, peale selle, et nad kahes toonis tulevad. Endal ei ole võimalust praegu pilku peale visata, kuid õhtul lasen pildi saata, kas LCD on küljes või mitte.
Faun hakkas mulle mingitest regioonidest kirjutama, kuid kasti nimi ei oleks juREMOTE black, kui see kaugjuhtimisega ei oleks icon_confused.gif

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 03.01.2011 21:42:36 vasta tsitaadiga

Antec´i kohta ei tea väita, kuid muud tuntud ja vähemtuntud tootjad toodavad küll ka LCD/VFD "valmidusega" kaste.
Antec´il on ilmselt mingi support ka olemas, kust saab e-kirja teel loodetavasti asja täpsustada.

TT
HV Guru

sõnum 03.01.2011 22:54:28 vasta tsitaadiga

Kunagi omasin VFD.ga antec fusionit, sellel ei olnud ei pulti ega IR.i(IR koht oli VFD skeemil olemas). Samas värskemad antec fusion remote-id on olnud LCD ekraanide ja pultidega.
Ilma VFD / LCD.ta neid isendeid kohanud pole.

idikas
Kreisi kasutaja

sõnum 04.01.2011 12:11:54 vasta tsitaadiga

OT ... krt, et ma varem seda teemat ei vaadanud - mul sai igasugune HTPC-de ehitamise isu täis ja seoses sellega seisab riiulis nõutult Antec Fusion Remot Black koos puldi ja LCD-ga ...
Yks
HV kasutaja
Yks

sõnum 04.01.2011 12:19:10 vasta tsitaadiga

idikas kirjutas:
OT ... krt, et ma varem seda teemat ei vaadanud - mul sai igasugune HTPC-de ehitamise isu täis ja seoses sellega seisab riiulis nõutult Antec Fusion Remot Black koos puldi ja LCD-ga ...

.....ja tahad seda ara müüa?
tagasi üles
idikas
Kreisi kasutaja

sõnum 07.01.2011 01:05:40 vasta tsitaadiga

müüdud ...
wifebeater
HV vaatleja

sõnum 07.01.2011 10:46:11 vasta tsitaadiga

Yks kirjutas:
wifebeater kirjutas:

Kus selliseid jahutuse osasi saab? Ma ei mõtle külgedel olevaid ribisi vaid prosele kinnituvaid. Nendel pisikestel platedel puuduvad COM pordid, kas kasutusel mõni USB IR vastuvõtja või müni teine pult?

Sealt tellisin:
http://www.mini-tft.de/xtc-neu/product_info.php/info/p44267_HFX-BorgFX-micro--Heatpipe-set.html/XTCsid/2eb796f12280b69438e4d1e74a4c8f48
Plaadil on COM (RS232) header olemas, sealt on kaabel korpuse taga vasakul olevale 9-pin pesale veetud, kuhu käib IR vastuvõtja. Praktikas kasutan küll viimasel ajal vaid juhtmevaba hiirt ja klaverit - mugavam, kui teleripuldiga nuputada.
tagasi üles
Yks
HV kasutaja
Yks

sõnum 07.01.2011 13:32:20 vasta tsitaadiga

Tänud lingi eest. Pult on väga hea kui tarkvara on tehtud puldiga sirvimiseks, kui on tungiv vajadus "akendes" möllata siis jah klaver.
tagasi üles
wifebeater
HV vaatleja

sõnum 07.01.2011 17:01:37 vasta tsitaadiga

Kui igat saadet või filmi 1 kord vaadata, siis enamus tegevusi on seotud saadete salvestama panemisega, filmide otsimisega, subtiitrite lisamisega jms asjadega, mida on klaveri ja hiirega parem teha. Kataloogide sirviminegi läheb hiirega rutem. Mul on AHK ja WinLIRC baasil teleripuldi jaoks kood kirjutatud küll, kuid pole viimastel kuudel pulti enam kordagi kasutanud.
tagasi üles
anim
HV kasutaja
anim

sõnum 07.01.2011 21:39:27 vasta tsitaadiga

on ehk kogenud ehitajatel head nõu anda, kuidas sellist kasti Eestisse kõige mõistlikum saada oleks?
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 07.01.2011 23:06:22 vasta tsitaadiga

Hollandlased saadavad üldiselt ka Eestisse liigseid probleeme tekitamata.
karuke
Kreisi kasutaja
karuke

sõnum 18.01.2011 14:59:07 vasta tsitaadiga

Keegi teab millal võiks AMD Fusioni emmesid tava arvutisse toppida, st eestis siis saadaval olla. Media PC tarvis.
tagasi üles
Goleteral
HV vaatleja

sõnum 30.01.2011 18:27:56 vasta tsitaadiga

Plaan siis endale üks korralik media center ehitada. Olemasolevad osad mida tahaks utiliseerida: 2x2GB & 2x1GB DDR2 pulgad(2x2 siis läheks tõenäoliselt kasutusse) ning 320+400 3"5 & 500GB 2"5 kettad seega võiks olla vähemalt 4 SATA pesaga plate.

Probleem ongi selles et ei oska korraliku emaplaati/CPU'd ja korpust otsida. Budget oleks sinna 300EURi lähedale - ise mõtlesin midagi D510+ION ja Lian Pi poole peale.
Lian Pi muidugi tundub päris kirves aga sinna mahuks 4+ ketast ilma probleemita ära ning paistab et ka jahutus on korralik.
On ideid või soovitusi?

Masina hakkaks siis Bluray'sid, muusikat mängima + seedbox.
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 30.01.2011 18:32:20 vasta tsitaadiga

OT: Korpusetootja on Lian Li, kui Te just mingit Hiina "analoogi" ei mõtle icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Goleteral
HV vaatleja

sõnum 30.01.2011 18:34:10 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
OT: Korpusetootja on Lian Li, kui Te just mingit Hiina "analoogi" ei mõtle icon_rolleyes.gif

Ahjaa, minu viga, Li tõesti.
tagasi üles
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 02.02.2011 14:25:58 vasta tsitaadiga

Hei

Tekkis endal ka soov kokku panna multimeedia arvuti aga olen väheke keerukate otsuste ees. Ehk on teil kogemusi ja targemat nõu anda, milliseid juppe valida.
Hetkel olen mõelnud, et võiks nendest juppidest kokku panna.
Probleem peamiselt tekib korpuse, protsessori ja emaplaadi valikuga. Kõigest põhi juppidega....

Emaplaadi puhul on mul peamiseks küsimärgiks just heli. Nimelt internetis natukene uurides olen aru saanud, et Asuse emaplaadil peaks olema täitsa korralik helikaart integreeritud mis teeb täiesti adekvaatset häält. MSI emaplaadi kohta ma päris sama kinnitust ei saanud. Miks aga MSI üldse valikus on, on uuema kiibistiku pärast ja ka USB 3.0 toe tõttu.
Mõlemal emaplaadil on üsna sarnane integreeritud GPU aga mul ei õnnestunud leida usaldusväärset infot selle kohta, kas see GPU on võimeline korralikult välja mängima ka 1080p videosid.
On ehk kellelgi emma kumma emaplaadiga kokkupuudet ja oskad kommenteerida neid? Või teab ehk keegi natukene paremat valikut?

Protsessorite puhul on mul hetkel silma jäänud AMD Pheon II X2 ja Athlon II X2 aga ei oska valida nende vahel. Athlon tõmbab väiksema voolu tarbimise tõttu aga Phenom on justkui natukene võimsam, suurema vahemäluga aga tarbib rohkem voolu ja peaks vist natukene kuumem ka olema suurendades kogu süsteemi jahutusvajadust ja seeläbi ka müra allikate tõenäosust.

Korpus aga on eriti problemaatiline kuna silma jäi ainult kaks tükki, mis mõlemad välimuselt meeldivad aga hinnalt tunduvad kole kallid ning mahutavuse poolest justkui ka ei sobi. Õigemini siis 3.5" seadmete mahtuvus võiks suurem olla kuna plaanin sellesse süsteemi paigutada vähemalt 4 HDD-d ning sellele lisaks tahaks paigaldada ka cardreader-i.
Siin on endale kokku pannud mitmed neid meediakeskusi niiet ehk oskate öelda kuidas teie korpuse probleemi lahendasite? kuidas see pärast silmale vaadata jäi ülejäänud meedia tehnika keskel jne.

Praeguses seisus siis jupid mida olen vaadanud:

Emaplaadid:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/139231/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/115370/

Protsessorid:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/110391/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/126418/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/149458/

Korpused:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Korpused/112647/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Korpused/113424/

Olen igasuguse abistava tagasiside eest tänalik icon_smile.gif
tagasi üles
TT
HV Guru

sõnum 02.02.2011 14:39:12 vasta tsitaadiga

Mis süsteemi seal peal jooksustada tahad?

etk kirjutas:
Hei

Tekkis endal ka soov kokku panna multimeedia arvuti aga olen väheke keerukate otsuste ees. Ehk on teil kogemusi ja targemat nõu anda, milliseid juppe valida.
Hetkel olen mõelnud, et võiks nendest juppidest kokku panna.
Probleem peamiselt tekib korpuse, protsessori ja emaplaadi valikuga. Kõigest põhi juppidega....

Emaplaadi puhul on mul peamiseks küsimärgiks just heli. Nimelt internetis natukene uurides olen aru saanud, et Asuse emaplaadil peaks olema täitsa korralik helikaart integreeritud mis teeb täiesti adekvaatset häält. MSI emaplaadi kohta ma päris sama kinnitust ei saanud. Miks aga MSI üldse valikus on, on uuema kiibistiku pärast ja ka USB 3.0 toe tõttu.
Mõlemal emaplaadil on üsna sarnane integreeritud GPU aga mul ei õnnestunud leida usaldusväärset infot selle kohta, kas see GPU on võimeline korralikult välja mängima ka 1080p videosid.
On ehk kellelgi emma kumma emaplaadiga kokkupuudet ja oskad kommenteerida neid? Või teab ehk keegi natukene paremat valikut?

Protsessorite puhul on mul hetkel silma jäänud AMD Pheon II X2 ja Athlon II X2 aga ei oska valida nende vahel. Athlon tõmbab väiksema voolu tarbimise tõttu aga Phenom on justkui natukene võimsam, suurema vahemäluga aga tarbib rohkem voolu ja peaks vist natukene kuumem ka olema suurendades kogu süsteemi jahutusvajadust ja seeläbi ka müra allikate tõenäosust.

Korpus aga on eriti problemaatiline kuna silma jäi ainult kaks tükki, mis mõlemad välimuselt meeldivad aga hinnalt tunduvad kole kallid ning mahutavuse poolest justkui ka ei sobi. Õigemini siis 3.5" seadmete mahtuvus võiks suurem olla kuna plaanin sellesse süsteemi paigutada vähemalt 4 HDD-d ning sellele lisaks tahaks paigaldada ka cardreader-i.
Siin on endale kokku pannud mitmed neid meediakeskusi niiet ehk oskate öelda kuidas teie korpuse probleemi lahendasite? kuidas see pärast silmale vaadata jäi ülejäänud meedia tehnika keskel jne.

Praeguses seisus siis jupid mida olen vaadanud:

Emaplaadid:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/139231/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/115370/

Protsessorid:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/110391/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/126418/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/149458/

Korpused:
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Korpused/112647/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Korpused/113424/

Olen igasuguse abistava tagasiside eest tänalik icon_smile.gif

anim
HV kasutaja
anim

sõnum 02.02.2011 14:40:11 vasta tsitaadiga

mina otsisin omale ka korpust päris kaua ja lõpuks leidsin sellise:Nox Xtreme Live 2
Tegu on ilmselt mingi Hiina firmaga ja Eestisse õnnestus see saada sellest Saksa poest -> pc-cooling
Hinnaks koos saatmisega 167€ mis on tunduvalt soodsam, kui Anteci korpuste hinnad. Miks just see korpus: 1) mahutab ATX emaplaadi koos normaalmõõdus VGA'ga 2) LCD ja pult kohe kaasas (samad mis Antecil) 3) näeb üsna hea välja (IMO) 4) mõõdud sobisid mulle väga hästi

Korpuse miinused ka:
- kaasas pole mingisugust manuali (v.a. LCD + pult oma) - aga ega väga vaja ka pole
- kui kõik asjad sisse sain, siis on vaba ruuumi väga vähe järel (minul tekkis kasutamata toite kaablitest paras hunnik, mida oli keeruline ära paigutada)
- kaasas pole korpuse jahutust (saab panna 2x120 + 2x80 vendid)
+/- koht on ainult ühele 3,5" HDD'le - kui veits ise ehitada, siis saab teise veel panna (vaba 5" koht on olemas)
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 02.02.2011 15:17:07 vasta tsitaadiga

etk, kui amd siis soovitaks htpc-sse kindlasti mõnd e-prosedest ehk siis su listist 250e.
etk
HV kasutaja
etk

sõnum 02.02.2011 16:08:15 vasta tsitaadiga

TT, ma pean tunnistama et ei ole veel ära otsustanud. Korduvalt olen mõelnud mõne linuxi baasil ülesehitatud süsteemist aga ka windows on korraks mõttest läbi käinud aga seda ainult seepärast, et ühildub paremini igasugu asjadega. Tean, et ka linuxilist on võimalik confida ja mul pole selle tegevuse vastu midagi.

Kuna masin hakkab olema ühelt poolt filmide/muusika taasesitamise jaoks ja teisalt ka failiserverina kus hakkab olema minu filmi/muusika kogu, siis hea meelega tahaks mingi shareing-u või ftp variandi ka sinna taustale jooksma panna. Jällegi asi mis on võimalik OS-st olenemata.

Ma muidugi tegin siin suure eelduse, et süsteemi all pidasid silmas OS-i

londiste, selle protsessori poole vaatasin ise ka aga natukene raske on mõista selle erinevust 250-st mis on ainult transistori suuruse ja wattide poolest erinev, esmapilgul vähemalt. Et miks on 250E seda lisa 34 eurot väärt?
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 02.02.2011 16:32:43 vasta tsitaadiga

etk, kui aega ja huvi on konffida, siis loomulikult mõni linuxiline icon_smile.gif

failiserveri osas - suurem kettamaht tähendab enamasti rohkem kettaid ja nii soojuseraldus kui müra suureneb märkimisväärselt. mõlemad htpc juures suhteliselt ebasoovitavad. kui rahakott lubab, siis selleks odav nas kuhugi, kus müra ei häiri, oleks palju parem lahendus icon_wink.gif

34€ hinnavahe konkreetselt 250e juures on paras müstika, seda ma ei vaadanud. ennevanasti oli hinnavahe ikka mõistlik.
hetkel paistabki, et kõige normaalsem kahetuumalistest e-dest on odavaim athlon2 x2 240e. 245 ehk +100mhz maksab 10€ juurde.
kui kardad, et jõudu väheks jääb, soovitaks antud sihtotstarbe puhul pigem suuremate corede arvu poole vaadata.

reaalset vahet x2 250 ja x2 250e polegi. lihtsalt madalama voldiga usaldusväärselt töötavad kivid on e tähisega müügile lastud ja kõik. teoorias peaks ise ka proset undervoltida saama, aga see vajab jälle tegelemist ning tulemus pole garanteeritud.

anim
HV kasutaja
anim

sõnum 02.02.2011 16:32:58 vasta tsitaadiga

etk htpc juures pole prose võimul suurt mõtet, seda muidugi eeldusel, et videoga tegeleb GPU. Näiteks omal on miski 2 tuumaline athlon (vist 4050E) ja prose koormus seal 10% juures, sõltumata sellest mida masin teeb (OS linux, ja frontend on XBMC). Vaata, et oleks madala voolutarbega + mõistlik hind thumbs_up.gif
tagasi üles
karuke
Kreisi kasutaja
karuke

sõnum 02.02.2011 23:57:39 vasta tsitaadiga

Väike paste mu exceli tabelist, mida ise plaanin, nagu näha on paljud asjad ka tühjad. Samas sain palju mõtteid etk postist.

Nagu näha siis tarkvara osa saab mul vaat, et kõige keerulisem olema ja kui keegi oskab miski suuna näidata siis aga palun.

HTPC Projekt
Komponent Tootja Mudel Hind Saadavus Probleeme/ Info
Korpus 1-- Thermaltake DH202 197,00 € http://www.modikomp.ee/korpused/VJ80011N2ZD/ Kuskilt pole saada
Korpus 2-- Moneual Moncaso 312 Black 214,90 € http://www.pc-cooling.de/HTPC/Cases/600046110/Moneual+Moncaso+312+Black.html Kallis
Korpus 3-- Moneual Moncaso 320 Black 239,00 € http://www.pc-cooling.de/HTPC/Cases/600046120/Moneual+Moncaso+320+Black.html Kallis, ja ees puudub e-sata pesa
Protsessor-- AMD AD240EHDGQBOX 52,49 € https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Protsessorid/122551/ Väidetavalt asuse emme (emaplaat 1) ei toeta seda proset
Emaplaat-- Asus M4A78-HTPC/RC 85,90 € https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/121844/ Saadavust ei paista olevat
TV-Kaart-- Starmani peaks toetama DVB-C MPEG2/4, vaatamis ja salvestamist ühel ja samal ajal
Mälud-- Alustuseks 2GB 1TK hiljem topib juurde
Süsteemi ketas-- SDD MAX 64GB, maybe dual boot tarvis
Meedia ketas-- 1Tb, hiljem teine juurde RAID'i jaoks (koopia)
Toide -- ???
DVD-- DVD miski sony opti arc ehk
Videokaart-- Esialgu inegreeritud kaart, hiljem vaatab
Pult-- Kui emmega kaasa tuleb, kui ei siis iTouch gen 4 loodetavasti

Tarkvara OS
Microsoft WIN7 64bit - olemas Turvalisus
Linux Ubuntu - www.ubuntu.org Ühilduvus

Meedia-- XBMC -- katsetatud, aga TV osa on keeruline tööle panna
--MythTV -- pole veel testind
--LinuxMCE --- suht piiratud raud, keeruline, GUI on kole icon_razz.gif, tööle ka ei saanud

HILISEMAD LISAD
Turvalisus & mugavused
Kaamerad
Andurid-- maybe x10 baasil, maybe ka muu, oleneb eelnevast tarkvarast
Valgusandurid--
Liikumisandurid--
Kaardinad--
Häälkäsklused-- Kinect sdk pidi ka PC'le tulema (kõlakad hetkel veel) icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  [Projekt] DIY: Multimeediakeskuse ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 26, 27, 28  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.