Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Mionix Saiph 3200 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
pohmakas,
käed värisevad
pohmakas,

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.12.2010 14:50:34 Ülevaade: Mionix Saiph 3200 vasta tsitaadiga

Mängimiseks mõeldud hiiri on praegusel ajal väga palju. Lausa nii palju, et õige valiku tegemiseks oleme sunnitud enne poodi tormamist kümneid ülevaateid läbi lugema ning poodi jõudes pole ikka veel päris kindel, mida võtta. Selles ülevaates testin Eestis mitte väga tuntud mänguritarvete tootja Mionixi hiirt Saiph, mis peaks enamusele mänguritele olema taskukohase hinnaga ning sobilike näitajatega. Kuidas need kaks terminit, hea hind ning head näitajad, kokku sobivad, saame kohe teada.

Mionix Saiph 3200

Esmalt tänaksin testimiseks saadetud hiire eest!

Kõigepealt räägiksin veidikene hiirest endast, tehnilised näitajad ja süsteeminõuded, et huvilised saaksid kohe jutu alguses teada, kas neil on mõtet edasi lugeda.

Tehnilised andmed:
• Ergonomic design (12° tilted)
• 7 buttons (5 programmable)
• 7 steps in-game dpi adjustment
• Configurable DPI between 400-3200 dpi
• Built-in memory
• Large teflon feet
• Weight tuning system (up to 27 gr)
• Netto Weight: 185 gr
• Gold-plated USB connection
• Full speed USB 2.0 with Plug n Play
• Cable length: 2 m (braided for durability)
• Compatible with all kinds of surfaces

Sensori andmed
• 3200 dpi gaming laser sensor
• Lift distance: 1.8 mm
• 1 ms response time
• 1000Hz polling rate
• True 16-bit data path
• Acceleration: 20 G
• Sampling rate: 40 000 Hz
• Tracking speed: 1.27 m/sec (50 ips)

Süsteeminõuded
Windows® 2000 / XP / Vista / 7
Available USB port
20 mb free space on hard drive

Hiir tuleb üsnagi tagasihoidlikus pakendis - musta värvi, hiire nime ning tootja logoga. Peale on jäetud ava, kust on näha hiir ning karbi tagumisele poolele on kirjutatud hiire andmed ning süsteeminõuded. Kokkuvõtlikult pakendil on kõik, mis vaja ning ei midagi rohkem.
Karpi avades tabas mind kerge üllatus, kuna seal oli ainult hiir. Oleks ehk oodanud ka kasutusõpetust ning CD plaati koos draiverite ning programmidega. Küll aga on kõik vajalik saadaval internetist, otse .

Arvutiga ühendamiseks kasutatakse loomulikult USB-d. Arvutiga ühendatud, installis Windows 7 viisakalt oma pakutavad draiverid ning hiir töötas, kuid siiski tõmbasin tootja lehelt alla uued draiverid ning ka saadaoleva programmi, millest räägin varsti lähemalt.

Hiir
Hiire kuju sobitub üsna hästi käe kujuga, on mugav, kuid minu käe jaoks veidikene madal (harjunud kõrgemate hiirtega). Mõeldud ainult paremakäelistele kasutajatele. Hiire parema serva kallal oleks veidi nurisemist, kuna ei ole kusagile sõrmi panna, ehk siis võib juhtuda, et üks sõrm lohiseb lihtsalt hiirel järel. Netis surfates see mind ei häirinud, kuid mängides tekkis probleeme - tõsi küll, neid probleeme esines üpris vähe, kuid ära tuli ta siiski märkida. Hiire vasakul küljel on kaks lisanuppu, selle all on soontega kummist pind, mis teeb hoidmise mugavaks, käsi ei libise ega hakka higistama. Pealt katab hiirt plastik, mis sõrmega katsudes tundub libe, kuid hiirt peos hoides ei libise. Samuti on peal ka rohelise valgusega tootja logo.

Hiire nupud on pehme, kuid kindla käiguga. Rullik on katud kummiga ning ei libise näpu all. Rullik on ka valgustatud - valgustuse värv sõltub valitud DPI-st. DPI astmeid on 7 ning kõigi kiirust saab ametliku tarkvara abil muuta, küll aga ei saa muuta värve.

Hiire tallal on teflonist padjakesed, mis teevad libisemise kergeks (proovitud laua peal ning tundmatu, odava hiiremati peal) ning pääseb ligi lisaraskustele. Lisaraskused käivad ümara ketta peale, kokku on üheksa kolmegrammist lisaraskust.

Mängimine
Testisin hiirt nelja mängu peal, milleks olid Call of Duty: Black Ops, Battlefield: Bad Company 2, ArmA 2: Operation Arrowhead ning Operation Flashpoint: Dragon Rising.
Kuigi mängud on küllaltki erinevad, ei jäänud hiir hätta üheski. Väga mugav on vastavalt mängule ning mängitavale rollile valida seitsme DPI vahel ning ühtlasi tegin ka tarkvara abil ise mängude jaoks sobivad DPI tasemed. Sihtimine oli sujuv, kiire, vastavalt olukorrale hästi kohandatav.

Tarkvara
Nagu eelnevalt mainitud, saab tootja kodulehelt alla laadida tarkvara, mis lubab hiirt vastavalt vajadustele seadistada. Muuta saab nuppude funktsioone, muuta DPI-d, koostada makrosi, muuta kursori kiirust ja rullikuga kerimise kiirust.

Kokkuvõte
Peale paaripäevast kasutamist julgen öelda, et tegemist on väga hea mängurihiirega, jättes selja taha minu eelnevalt kasutatud hiired Razer Copperhead ning Logitech G5. Loomulikult on hiirel mõningaid puudusi, kuid kõik nendest on harjutavad ja selle hinna eest paremat mängurihiirt on üpris raske leida.
Hinne: 4,5/5

thumbs_up.gif Mugav
thumbs_up.gif Hind
thumbs_up.gif Kasutusomadused
thumbs_up.gif Tarkvara
thumbs_up.gif 7 erinevat DPI taset
thumbs_up.gif Libiseb hästi
thumbs_up.gif Täpne
thumbs_up.gif Lisaraskused

thumbs_down.gif Minu käe jaoks veidi ebamugav kuju (vajab harjumist)

Müügil: Modikomp
Hind: 875kr/Allahinnatud 775kr
Saadavus: Tellitav (10-15 päeva)
Kommentaarid: 164 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 136
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 23.12.2010 15:26:57 vasta tsitaadiga

Kui sa peaksid selle hiire ostma kas ostaksid selle selle raha eest või võtaksid midagi muud?
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Peeter
HV kasutaja

sõnum 23.12.2010 15:29:09 Re: Ülevaade: Mionix Saiph 3200 vasta tsitaadiga

Lauri Kiissel kirjutas:

Kokkuvõte
kuid kõik nendest on harjutavad ja selle hinna eest paremat mängurihiirt on üpris raske leida.

Julgen olla eriarvamusel. http://www.amazon.de/Microsoft-IntelliMouse-Explorer-schnurgebunden-Handelsverpackung/dp/B000JVRFHG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=computers&qid=1293107054&sr=8-1

Olen kõik need gaming hiired roccatid, razerid logitechid ära proovind ja peale intellimouse explorerit on sensorite arenduses täiesti vales suunas mindud.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
murka_
HV vaatleja

sõnum 23.12.2010 15:32:59 vasta tsitaadiga

1.27m/s tracking speed on väääääga madal gamingu jaoks. Ise tegin mõned mõõtmised videokaameraga, et näha kui kiiret oleks vaja. Korralikku 180 tõmmates hüppab kiirus mõnikord 2-3m/s. Oleneb muidugi, kas see on perfektse trackingu max kiirus või lõpp-kiirus, kust edasi sihik enam üldse ei liigu. Pigem arvan, et esimene.

Ei taha väga kriitiline olla, aga ~450kr eest saab hiire, mis on isegi parem, MX518. Dpi võib olla ainult max 1800, aga küsi paljude q3, cs jne mängijate käest ja saad üllatava vastuse, kui ütlevad et mängivad 400-800dpi-ga. Pealegi suudab ta üle 4m/s trackingut, kui polling rate tõsta 1kHz peale.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 23.12.2010 20:23:48 vasta tsitaadiga

Esiteks pildilt vaadates haigutab juhe vastu mis on minujaoks segav asi. Katsuge sellega veel mängida. Liigutad hiirt niikaugele kui juhtme pikkus otsa saab.
Eks igaüks ise teab mis ostab.

pohmakas,
käed värisevad
pohmakas,

sõnum 23.12.2010 21:21:19 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kui sa peaksid selle hiire ostma kas ostaksid selle selle raha eest või võtaksid midagi muud?

Eelneva kasutuskogemusega võtaksin sellest hinnaklassist selle hiire. Loomulikult pole seda hinnaklassi läbi ja lõhki läbi uurinud, aga igatahes väga positiivne kogemus selle hiirega.
tsitaat:

Julgen olla eriarvamusel. link

Üllataval kombel pole kõigi selle hinnaklassi hiirteni veel jõudnud.
Kommentaarid: 164 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 136
tagasi üles
murka_
HV vaatleja

sõnum 23.12.2010 21:30:35 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
Esiteks pildilt vaadates haigutab juhe vastu mis on minujaoks segav asi. Katsuge sellega veel mängida. Liigutad hiirt niikaugele kui juhtme pikkus otsa saab.

Juhtme pikkus ei tohiks olla probleem. Tava setupiga jääb see aga kuhugi kinni. Lihtne fix on visata juhe üle kirjutuslambi ja lamp hiiremati kohale asetada. Juhtmevaba hiir ei ole mingi lahendus. Aga kui raha on, siis võid üle kilo maksta hiire eest, mis pakub seda mugavust.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 24.12.2010 13:31:58 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:

Ma viis aastat juhtmega mänginud ja pole siiamaani absoluutselt seganud. Tuleb osta õige juhtme pikkusega hiir ja pole mingit probleemi selle juhtmega.
tagasi üles
SigmarN
HV vaatleja

sõnum 25.12.2010 12:51:58 vasta tsitaadiga

Ootan juba Hiire testimist, peaksin lähipäevadel kätte saama.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 25.12.2010 12:56:52 vasta tsitaadiga

Kui arvuti lauast 1meeter eemal siis ei aita ka pikk juhe. Need juhtmed lähevad pidevalt katki ja parandamise mõttes läheb juhe veel lühemaks.
Ostsin omale M505 patareidega, laser,akud peavad vastu üle aasta ja ei mingit juhet ja 600eek ainult maksis. no milleks ma pean säästma paarsada eek ,et osta juhtmega tilbendus.

Antud hiir on minuomast veel kallim no ei tasu jura osta mis letil sillerdab.
See on minu isiklik arvamus.

K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 25.12.2010 13:34:24 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
Kui arvuti lauast 1meeter eemal siis ei aita ka pikk juhe. Need juhtmed lähevad pidevalt katki ja parandamise mõttes läheb juhe veel lühemaks.
Ostsin omale M505 patareidega, laser,akud peavad vastu üle aasta ja ei mingit juhet ja 600eek ainult maksis. no milleks ma pean säästma paarsada eek ,et osta juhtmega tilbendus.

Antud hiir on minuomast veel kallim no ei tasu jura osta mis letil sillerdab.
See on minu isiklik arvamus.

ot:
Ma ei saa aru mida sa küll hiirega teed, ma 5 aastat juhtmega hiirt kasutanud ja pole küll kordagi juhe puruks läinud. Aga lõpetame offtopicu ja räägime asjast.
tagasi üles
lopes39
HV Guru
lopes39

sõnum 30.12.2010 20:43:35 vasta tsitaadiga

mul mingi kena 3a vana logitech g3 juhtmega ja vahepeal oli juhe teibiga laua küljes kinni aga nüüd enam pole vaja läinud
enne seda oli mingi microsoft optiline hiir maksis mingi 150kr ja mängimisel mingit erilist vahet küll ei teinud sest enne seda microsofti optilist oli mul optiline logitech mx400 vms mängimise hiir
üldjuhul on mingi arvutiga kaasa saadud logitechi optiline hiir mul ka veel tagavaraks kui midagi hiirega peaks juhtuma mis on ka täitsa kannatav hiir ja pole ka suurt vahet mängimisel (kõige tavalisem logitech optiline hiir mingi 100kr maksev)

mis vahe seal on kas mängimise hiir või mitte ? ma olen üle 10 aasta mängind igasugu fps mänge ja no pigem on arvuti ja tooli vahelise tihendi viga mitte hiires ja muus raudvaras
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
otty
HV kasutaja

sõnum 02.01.2011 19:43:57 vasta tsitaadiga

Mul mingi tavaline logitechi multimeedia juhtmevaba hiir ja klaver. Ei leia küll, et miskit puudu jääb. Mängida saab korralikult ja reageerimise üle küll nuriseda pole. Eks see ole vast peas ka kinni. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
mikk150
HV kasutaja

sõnum 18.01.2011 22:58:13 vasta tsitaadiga

Mul on A4tech X718 seeria hiir, kasutan 800DPI 1000Hz ja olen tegelikult rahul(tahaks uut)
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
PVAliim
HV kasutaja

sõnum 20.01.2011 04:36:23 vasta tsitaadiga

Egas mängurite hiirel ainsad asjad ,mis minu arust on vähemalt paremad on kõrgem DPI(Ma alla 1600DPI hiirega ei saa) ning mugavus ning võibolla ka mõni macro nupp ,mida shortcutina kasutada.Muid asju küll vaja pole ,et oleks kaalud ja 10 000 kasutut asja ,mida elus ees vaja ei lähe ning teevad hiire 3x kallimaks nagu nt "kuldkattega usb otsik" ning "1000Hz".Kuldkattest pole pmst mingit kasu ,sest tavaline usb on niigi hea ning 1000Hz ei lähe ka vaja kuna egas sa nii kiiresti ka oma hiirt ei liiguta ,et oleks niisugust sagedust vaja.500Hz piisab täiesti...
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.01.2011 22:40:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mul paraku samakaugel ja pole mingid juhtmed katki läinud aastate jooksul. Rottidega pole ka probleeme icon_smile.gif .

Hind ikka kaunis negatiivne antud tootel.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Peeter
HV kasutaja

sõnum 21.01.2011 12:16:26 vasta tsitaadiga

Jah, pigem nagu oleks tegu netis surfamise hiirega. Mängimiseks see sensor ikkagi ei kõlba
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
M@x
HV veteran
M@x

sõnum 21.01.2011 12:26:32 vasta tsitaadiga

murka_ kirjutas:
1.27m/s tracking speed on väääääga madal gamingu jaoks. Ise tegin mõned mõõtmised videokaameraga, et näha kui kiiret oleks vaja. Korralikku 180 tõmmates hüppab kiirus mõnikord 2-3m/s. Oleneb muidugi, kas see on perfektse trackingu max kiirus või lõpp-kiirus, kust edasi sihik enam üldse ei liigu. Pigem arvan, et esimene.

Ei taha väga kriitiline olla, aga ~450kr eest saab hiire, mis on isegi parem, MX518. Dpi võib olla ainult max 1800, aga küsi paljude q3, cs jne mängijate käest ja saad üllatava vastuse, kui ütlevad et mängivad 400-800dpi-ga. Pealegi suudab ta üle 4m/s trackingut, kui polling rate tõsta 1kHz peale.
Word! Oman Logitech MX518 ja tõesti, ja mängin madala DPI-ga - 400. Mänguks Counter-Strike.
Kommentaarid: 142 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 127
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Mionix Saiph 3200
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.