Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
kusti85
Tavaline kasutaja
|
31.12.2010 14:49:51
|
|
|
Ho Ho, ise olin ka kaks päeva tagasi eestikeelse vista taga, mis ei laksnud SP1 eestikeelsuse tõttu peale lasta. Ingliskeelseks teinuna ei olnud probleemi.
Muidu Linux vs Windows 1 humoorikas juhtum veel: Olles ühele läpakale legaalse win 7 peale lasknud, tahtsin autentida....ei saanud. Error. Updated ei tööta, updatesid ei lase installida. Peale veerandtunnist katsetamist ja googledamist tuli välja, et viga selles, et kellaaaeg ja kuupäev olid vigased ja seetõttu ei lasknud OSi ära autentida.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.12.2010 15:47:15
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Täpselt, äkki kirjutad veel seda ka et kõigepalt peab kontrollima kas serveri toide on külge ühendatud. Ja alati ei saa scripte kasutada ja võõra masina puhul ei saa üldiselt alguste teha sellega, et laadid sinna oma 100+ scripti üles. Admin peaks valmis olema selleks, et tal probleemi lahendamiseks ei ole internetiühendust ja/või välise meedia kasutamise võimalust. |
No ma ei räägi teiste eest aga, kui ma kellegi tarkvaralist jama lähen ise koha peale õigeks seadma on mul USB pulk kaasas kus kõik vajalik peal
kusti85 kirjutas: |
Peale veerandtunnist katsetamist ja googledamist tuli välja, et viga selles, et kellaaaeg ja kuupäev olid vigased ja seetõttu ei lasknud OSi ära autentida. |
Veider.Vaikimisi jookseb task scheduleris task mis sünkroonib arvuti aja serveriga igal pühapäeval kell 13:00.
BIOS-s oli siis kellaaeg vale?.Kui nii, siis puhas kasutaja viga.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
31.12.2010 16:20:55
|
|
|
kusti85, google antava error code peale peaks ühe esimese vastena andma microsofti vastava kb/techneti artikli.
muidugi selle põhjustest, miks kellaaja ja kuupäeva täpsus nii oluline on, pole ma siiani korrralikult aru saanud.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.12.2010 17:12:32
|
|
|
londiste kirjutas: |
muidugi selle põhjustest, miks kellaaja ja kuupäeva täpsus nii oluline on, pole ma siiani korrralikult aru saanud. |
Nagu näha viimane rida trusted time.See on aktiveerimisega seoses, et peab õige aeg olema.Vähemalt see on parim põhjus mida mina pakkuda oskan.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.12.2010 19:16:10
|
|
|
Peale õige installeri käivitust läks siis "kõigest" umbes 4h sp1 installi lõpetamiseni kuid vähemasti sai tehtud. Suht kummaline oli selle jooksul 3-4 restarti näha, kas mitte ei olnud jutt et vistaga muutus kõiksugu installide puhul reboodi vajamine ebavajalikuks?
Aga nats komöödiat kah, mõned tondid arvavad, et ChromeOS vallutab maailma
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.12.2010 19:28:40
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Peale õige installeri käivitust läks siis "kõigest" umbes 4h sp1 installi lõpetamiseni kuid vähemasti sai tehtud. Suht kummaline oli selle jooksul 3-4 restarti näha, kas mitte ei olnud jutt et vistaga muutus kõiksugu installide puhul reboodi vajamine ebavajalikuks? |
Sellepärast ma kasutangi alati meediat kuhu uusim SP sisse integreeritud.Siis on üks install kõik.Minu jaoks on see SP eraldi külgeinstallimine alati kaheldava väärtusega ettevõtmine olnud aga ma mõistan miks see võimalus eksisteerib.Lihtsalt ise ei kasuta kunagi seda.
Kõiki restarte ei lubatud ära kaotada.Pealegi SP uuendab päris suurt osas OS-st seega antud võimaluste piires oleks ka väga raske kasvõi ilma ühe restardita hakkama saada.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.12.2010 19:43:37
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Sellepärast ma kasutangi alati meediat kuhu uusim SP sisse integreeritud. |
Et siis peaks iga veidi suurema uuenduse peale kogu süsteemi nullist peale installima? Võibolla on mind siis ära hellitatud kui ei näe OS'i reinstalliks muud põhjust, kui kas suuremat sorti arhitektuuri vahetust (32->64bit) või konkreetselt OS'i ketta surma mis takistaks süsteemifailide ümber kopeerimist. Sisuliselt olen ma ühe ja sama installi peal elanud viimased ~4a alates hetkest, kui oma kamaga 64bit peale kolisin. Selle aja jooksul on vahetunud kaks emaplaati, kolm videokaarti, kolm proset, hunnikus kõvakettaid ja muud pudi-padi kuid kordagi pole vaja olnud reinstalli ning süsteem töötab sama eduliselt kui vahetult peale installi, kui mitte pareminigi.
Kõiki restarte ei lubatud ära kaotada.Pealegi SP uuendab päris suurt osas OS-st seega antud võimaluste piires oleks ka väga raske kasvõi ilma ühe restardita hakkama saada. |
Linuxi puhul on vaja teha restart ainult siis, kui kernelit vahetad. Absoluutselt kõik muu annab upgradeda ilma reboodita, halvemal juhul pead lihtsalt graafilise keskkonna kinni panema. Tehniliselt oleks võimalik ka kernelit vahetada ilma "päris" reboodita kuid see vajab juba üsna tugevaid kasutaja poolseid teadmisi süsteemi seadmise kohta ning OS siiski pannakse hetkeks kinni. Ok, saan aru kui oleks olnud üks reboot kuid 4? Ühtlasi 4h jooksul suudan ma kogu oma gentoo nullist üle kompileerida, täitsa tahaks teada mida imet see installer küll teha võiks et nii kaua aega võttis.
Igal juhul pettusin taas sügavalt windowsi "kasutajasõbralikkuses" ja "lihtsuses". Selle koha pealt mis täna läbi elasin ollakse veel endiselt heal juhul sel tasemel kus Linux oli 8-10a tagasi, kui sedagi.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.12.2010 20:15:34
|
|
|
Sellepärast ma kasutangi alati meediat kuhu uusim SP sisse integreeritud. |
Et siis peaks iga veidi suurema uuenduse peale kogu süsteemi nullist peale installima? Võibolla on mind siis ära hellitatud kui ei näe OS'i reinstalliks muud põhjust, kui kas suuremat sorti arhitektuuri vahetust (32->64bit) või konkreetselt OS'i ketta surma mis takistaks süsteemifailide ümber kopeerimist. Sisuliselt olen ma ühe ja sama installi peal elanud viimased ~4a alates hetkest, kui oma kamaga 64bit peale kolisin. Selle aja jooksul on vahetunud kaks emaplaati, kolm videokaarti, kolm proset, hunnikus kõvakettaid ja muud pudi-padi kuid kordagi pole vaja olnud reinstalli ning süsteem töötab sama eduliselt kui vahetult peale installi, kui mitte pareminigi. |
SP tuleb kord kahe aasta jooksul - on see siis nii suur probleem see 4 restarti üle elada kord paari aasta jooksul?Isiklikult huvitab ming installiaeg ja bootimiskiirus hulga enam.Keskmise win kasutaja üks installgi ei kesta nii pikalt.Enne on 25 asja katki poole aasta ja vaja clean install teha.
Kõiki restarte ei lubatud ära kaotada.Pealegi SP uuendab päris suurt osas OS-st seega antud võimaluste piires oleks ka väga raske kasvõi ilma ühe restardita hakkama saada. |
Linuxi puhul on vaja teha restart ainult siis, kui kernelit vahetad. Absoluutselt kõik muu annab upgradeda ilma reboodita, halvemal juhul pead lihtsalt graafilise keskkonna kinni panema. Tehniliselt oleks võimalik ka kernelit vahetada ilma "päris" reboodita kuid see vajab juba üsna tugevaid kasutaja poolseid teadmisi süsteemi seadmise kohta ning OS siiski pannakse hetkeks kinni. Ok, saan aru kui oleks olnud üks reboot kuid 4? Ühtlasi 4h jooksul suudan ma kogu oma gentoo nullist üle kompileerida, täitsa tahaks teada mida imet see installer küll teha võiks et nii kaua aega võttis. |
Ja wini SP ei vaheta midagi tähtsat välja.Tõsi, et kernelit vist ei uuendata SP-dega(ikka 6.0) aga win pole linux kah.Erinev tööpõhimõte ja ju siis rohkem faile on kasutuses mida ei saa restardita välja vahetada.
Igal juhul pettusin taas sügavalt windowsi "kasutajasõbralikkuses" ja "lihtsuses". Selle koha pealt mis täna läbi elasin ollakse veel endiselt heal juhul sel tasemel kus Linux oli 8-10a tagasi, kui sedagi. |
Kas on võimalik, et sa kunagi oleksid ka positiivselt üllatunud milleski mis puudutab windowsi?
See on umbes sama, et ballmerile näidatakse linuxit ja ta ütleb, et pole see nii lihtne midagi
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.12.2010 20:33:35
|
|
|
SP tuleb kord kahe aasta jooksul - on see siis nii suur probleem see 4 restarti üle elada kord paari aasta jooksul? |
On suur vahe kas on 4 restarti või 4h täielikku downtime'i, hetkel ignoreerin kogu seda jama mis lisandus veel windows update'i mitte-töötamisega. Suht segav oli küll kui pea pool päeva miskit mõistlikku arvutiga teha ei saanud. Jah, see pole maailmalõpp kuid üsnagi tuntav miinus kindlasti.
Isiklikult huvitab ming installiaeg ja bootimiskiirus hulga enam |
Pead silmas kogu OS'i või sp'd? Milleks peaks kumbki mind kui lõppkasutajat üldse huvitama? Nagu öeldud siis OSi install peaks olema üliharuldane nähtus mis toimub sisuliselt ainult uue masina saamisel ning praktilselt igasugune uuendamine peaks töötama taustal ning ei tohiks kasutajat segada rohkemaks, kui äärmisel juhul üheks reboodiks.
Bootimise kiirus mind niiväga ei kõiguta kuna ei kasuta laptopi ning masin on 24/7 töös. Samas olen suht-koht kindel, et mõlema koha pealt ei suuda ka win7 vastavalt seadistatud linuxilistele vastu saada
Erinev tööpõhimõte ja ju siis rohkem faile on kasutuses mida ei saa restardita välja vahetada. |
Mina isiklikult nimetaks seda dekaadide jooksul parandamata disainiveaks kui mingi rakenduse poolt read-only modes avatud faili ei ole võimalik välja vahetada.
Kas on võimalik, et sa kunagi oleksid ka positiivselt üllatunud milleski mis puudutab windowsi? |
Olen küll nende viimaste kuude jooksul mil too kast mul paralleelselt linuxiga koduses kasutuses on olnud otsinud asju mis tõesti hea lahendusena tunduks kuid senini pole veel leidnud.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.12.2010 21:01:37
|
|
|
SP tuleb kord kahe aasta jooksul - on see siis nii suur probleem see 4 restarti üle elada kord paari aasta jooksul? |
On suur vahe kas on 4 restarti või 4h täielikku downtime'i, hetkel ignoreerin kogu seda jama mis lisandus veel windows update'i mitte-töötamisega. Suht segav oli küll kui pea pool päeva miskit mõistlikku arvutiga teha ei saanud. Jah, see pole maailmalõpp kuid üsnagi tuntav miinus kindlasti. |
4h on liiast jah.Pidasin silmas restartide arvu SP installi puhul pigem.Oleks installiaeg ka mõistlik olnud, siis poleks need nii seganud ilmselt.
Isiklikult huvitab ming installiaeg ja bootimiskiirus hulga enam |
Pead silmas kogu OS'i või sp'd? Milleks peaks kumbki mind kui lõppkasutajat üldse huvitama? Nagu öeldud siis OSi install peaks olema üliharuldane nähtus mis toimub sisuliselt ainult uue masina saamisel ning praktilselt igasugune uuendamine peaks töötama taustal ning ei tohiks kasutajat segada rohkemaks, kui äärmisel juhul üheks reboodiks.
Bootimise kiirus mind niiväga ei kõiguta kuna ei kasuta laptopi ning masin on 24/7 töös. Samas olen suht-koht kindel, et mõlema koha pealt ei suuda ka win7 vastavalt seadistatud linuxilistele vastu saada  |
Kogu OS-i bootimiskiirust pean silmas.MUlle on oluline emaplaadi suutmatuse tõttu unest ärkamisel klokke taastada.Seega pean täisjõudluse saamiseks restardi tegema ja siinkohal tuleb bootimiskiirus mängu.
Erinev tööpõhimõte ja ju siis rohkem faile on kasutuses mida ei saa restardita välja vahetada. |
Mina isiklikult nimetaks seda dekaadide jooksul parandamata disainiveaks kui mingi rakenduse poolt read-only modes avatud faili ei ole võimalik välja vahetada. |
Praegu vaatasin $Mft,$Bitmap,Pagefile.sys ja mõned prefetch asjad kirjutatakse kettale.Arvata võib, et pagefile kirjutatakse suht pidevalt.Minul pole see siiski süsteemikettal.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
31.12.2010 22:14:40
|
|
|
Vähemalt Ubuntu bootimiskiirus on parem, kui Windows 7 oma, isegi arvestamata seda aega, mis Windowsi all läheb peale sisselogimist.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
01.01.2011 12:42:53
|
|
|
Valdars kirjutas: |
Vähemalt Ubuntu bootimiskiirus on parem, kui Windows 7 oma, isegi arvestamata seda aega, mis Windowsi all läheb peale sisselogimist. |
Mul on masin enamasti sleep seisundis, sellest tuleb küll välkkiirelt üles. Rebooti ei tee kuude kaupa.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
02.01.2011 00:04:36
|
|
|
Linuxi puhul on vaja teha restart ainult siis, kui kernelit vahetad. Absoluutselt kõik muu annab upgradeda ilma reboodita, halvemal juhul pead lihtsalt graafilise keskkonna kinni panema. Tehniliselt oleks võimalik ka kernelit vahetada ilma "päris" reboodita kuid see vajab juba üsna tugevaid kasutaja poolseid teadmisi süsteemi seadmise kohta ning OS siiski pannakse hetkeks kinni.
|
Praegu ei tohiks kerneli uuendus ka rebootimata enam raketiteadus olla. http://www.ksplice.com/
_________________ Windows ei ole viirus, viirus teeb midagi...
 |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.01.2011 00:49:25
|
|
|
Woha, see on mu jaoks uus asi. Pidasin oma varasema jutuga silmas üht teist tehnikat kus sisuliselt mindi tagasi bootloaderini ning taaskäivitati kogu OS. Seal küll tehti vist paar trikki nii, et rakendused jäid käima ning jätkasid sealt kust pooleli jäid. Ksplice kõlab aga peaaegu nagu miski ulmevärk
http://en.wikipedia.org/wiki/Ksplice
tsitaat: |
Ksplice can apply patches to the Linux kernel without rebooting the computer. Ksplice takes as input a unified diff and the original kernel source code, and it updates the running kernel in memory. Using Ksplice does not require any preparation before the system is originally booted (the running kernel does not need to have been specially compiled, for example). In order to generate an update, Ksplice must determine what code within the kernel has been changed by the source code patch. Ksplice performs this analysis at the ELF object code layer, rather than at the C source code layer.
To apply a patch, Ksplice first freezes execution of a computer so it is the only program running. The system verifies that no processors were in the middle of executing functions that will be modified by the patch. Ksplice modifies the beginning of changed functions so that they instead point to new, updated versions of those functions, and modifies data and structures in memory that need to be changed. Finally, Ksplice resumes each processor running where it left off |
[edit]
Koperdasin ühe muldvana /. kommentaari otsa kus on mu arvates välja toodud üks parimaid Linuxi analooge
I always saw Linux as the smart bookish chick who dresses frumpy, doesn't put too much effort into how she looks and seems kind of plain at first, and she busts your balls a bit when you try to initiate a relationship, but then when you get to know her she lets her hair out and unbuttons her shirt a bit and DOOOINNNGGG! Keeper. And none of your friends know how hot she really is.
Of course she's very sarcastic, it's up to you whether you see that as a good thing or a bad thing. |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
02.01.2011 12:14:57
|
|
|
Koperdasin ühe muldvana /. kommentaari otsa kus on mu arvates välja toodud üks parimaid Linuxi analooge
I always saw Linux as the smart bookish chick who dresses frumpy, doesn't put too much effort into how she looks and seems kind of plain at first, and she busts your balls a bit when you try to initiate a relationship, but then when you get to know her she lets her hair out and unbuttons her shirt a bit and DOOOINNNGGG! Keeper. And none of your friends know how hot she really is.
Of course she's very sarcastic, it's up to you whether you see that as a good thing or a bad thing. |
Pool aastat on lahe, aga peale 15 aastat abielu oled emotsionaalselt varemeis ja kahetsed, et teda 13 aastat tagasi maha ei jätnud. Aga midagi teha ei ole enam, ühised lapsed, maja pangalaen jne. Avalikult räägid, kui tore elu sul on, aga salajas poetad pisara ja avad järjekordse viskipudeli. Ja kui sa abielunõustaja juurde lähed, siis on see sama sarkastiline kui su oma naine...
viimati muutis sukelduja 02.01.2011 12:20:08, muudetud 1 kord |
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.01.2011 12:14:58
|
|
|
Ei ütleks. Mu "abielu" on õnnelikult kestnud umbes 7a ning siiani pole ainsamatki märki probleemidest, iga uuendusega läheb pigem paremaks
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.01.2011 12:19:39
|
|
|
8a to go
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.01.2011 12:22:28
|
|
|
londiste kirjutas: |
8a to go  |
Matemaatika lonkab, probleeme peaks märkama juba peale teist aastat sukelduja jutu järgi
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
02.01.2011 13:01:28
|
|
|
I always saw Linux as the smart bookish chick who dresses frumpy, doesn't put too much effort into how she looks and seems kind of plain at first, and she busts your balls a bit when you try to initiate a relationship, but then when you get to know her she lets her hair out and unbuttons her shirt a bit and DOOOINNNGGG! Keeper. And none of your friends know how hot she really is. |
Sorri aga see on ju ehe ni*uikalduses vaevleva netipihkuri jutt, et oleks nõus mingi suvalise ilmetu mõrragagi kui ta vahest keppi annaks.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.01.2011 13:17:13
|
|
|
Sutsu kurb, et "elumees" nii osavalt suutis poindist mööda näha
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
02.01.2011 13:26:47
|
|
|
Sutsu kurb, et "elumees" nii osavalt suutis poindist mööda näha  |
Ma ei näinud poindist mööda vaid nägin suuremat pointi
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.01.2011 13:43:45
|
|
|
Auron kirjutas: |
Sutsu kurb, et "elumees" nii osavalt suutis poindist mööda näha  |
Ma ei näinud poindist mööda vaid nägin suuremat pointi  |
Ok, nüüd teisenda see point naistest tagasi linux vs windows teemasse
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
02.01.2011 15:41:16
|
|
|
Uitmõte: paremuse võiks määrata üleminejate hulk, s.o. kumb on suurem mass - kas need kes alustasid Windowsiga ja läksid seejärel Linuxile üle, või need kes alustasid Linuxiga aga läksid seejärel Windowsile üle. Kipun arvama, et esimesi on märgatavalt rohkem...
_________________ IMO & GPLed |
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
virus152
HV vaatleja

|
02.01.2011 16:01:05
|
|
|
HacaX kirjutas: |
Uitmõte: paremuse võiks määrata üleminejate hulk, s.o. kumb on suurem mass - kas need kes alustasid Windowsiga ja läksid seejärel Linuxile üle, või need kes alustasid Linuxiga aga läksid seejärel Windowsile üle. Kipun arvama, et esimesi on märgatavalt rohkem... |
Et sellel võrdlusel üldse mingi mõte oleks, peaks võrdlema mõlema arvu protsenti kõigist vastava op.süsteemiga alustanud inimeste arvust. Kahtlen, et sel juhul esimene märgatavalt suurem oleks.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.01.2011 16:05:51
|
|
|
Olen üsna kindel, et protsenti peetigi silmas kuid suurimaks probleemiks saab olema leida inimesi, kes Linuxiga alustasid
Nagu siin lõpmatuseni korrutatud on siis linux ei ole päris 1:1 windows ning tuleb teatud asjad ümber õppida. Kui inimene seda ei viitsi siis suure tõenäosusega ta ka eales linuxit kasutama ei hakka. Enda sõprade-tuttavate seas nood, kes natukenegi viitsisid vaeva näha ning ei jooksnud kohe esimese probleemi järel wini alla või foorumitesse kiruma on eranditult kõik ka Linuxile pidama jäänud.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |