Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  CIA avas WTF osakonna Wikileaksi tagajärgede hindamiseks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.12.2010 15:38:23 CIA avas WTF osakonna Wikileaksi tagajärgede hindamiseks vasta tsitaadiga

link :: minut.ee

Hindamaks Wikileaksi paljastuste mõju on CIA vormistanud tööle Wikileaks Task Force nimelise grupi. WTF nimelise lühendi taha kuulub paar tosinat agenti üle organisatsiooni ning nende tööd juhib vastuluure keskus.

Ehkki CIA-d pole avalikustatud dokumentides suuremat maninitud, vihjavad mõned kirjavahetuse näited organisatsiooni operatsioonidele. Kas ka muud USA agentuurid sarnased osakonnad avavad, pole hetkel veel teada.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
xecroy
HV kasutaja
xecroy

sõnum 23.12.2010 15:58:43 vasta tsitaadiga

WTF? icon_lol.gif Tabav lühend
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 23.12.2010 16:02:25 vasta tsitaadiga

tegelikult on neil aga WTF (what the F*CK) just happened force icon_lol.gif
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 23.12.2010 16:07:25 vasta tsitaadiga

Mõned uued loodavad agentuurid veel:

Operation Masked Government
Locate Open Leaks
Reduce Our Federal Loopholes

tagasi üles
Tbit
HV Guru

sõnum 23.12.2010 20:53:02 vasta tsitaadiga

Neil vähestel töötajatel on iga hommik WTF nagu kopajuhil kopp ees.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 23.12.2010 21:02:27 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Mõned uued loodavad agentuurid veel:

Operation Masked Government
Locate Open Leaks
Reduce Our Federal Loopholes

Neil on vist lühendid otsa saanud... rofl.gif
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
Goon
Kreisi kasutaja
Goon

sõnum 23.12.2010 21:23:40 vasta tsitaadiga

Minu meelest võiks tulla näiteks lühend LMAO
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 24.12.2010 14:12:20 vasta tsitaadiga

Goon kirjutas:
Minu meelest võiks tulla näiteks lühend LMAO

Localized Massive Armed Operations?

tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 24.12.2010 16:37:36 vasta tsitaadiga

Naerge, naerge.. varsti copiraidivad need akronüümid ära ja siis ei saagi kasutada neid, või peate maksma icon_biggrin.gif Teine variant on, et hakatakse korralikult välja kirjutama icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 24.12.2010 17:14:30 vasta tsitaadiga

Suht nalja tegemine käib ainult. Nagu Savisaare lugu juba.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 25.12.2010 23:05:42 vasta tsitaadiga

xecroy kirjutas:
WTF? icon_lol.gif Tabav lühend

Nii ta on. icon_lol.gif

UB
HV Guru
UB

sõnum 26.12.2010 17:08:13 vasta tsitaadiga

Kõik ei ole South Parki fännid, et peaksid teadma, mida see WTF noorte arvates tähendab. Kõik WTF domeenid on ära ostetud ning ainult .com vist läheb selle jälgedes, kuigi lahti pole seda kirjutatud. Nii et iga lühend on nii või teisiti mingi ringkonna kasutada ning teises ringkonnas tähendab ta hoopis midagi muud.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 27.12.2010 16:09:50 vasta tsitaadiga

WTF on pärit South Parkist? See väljend peaks ikka "sutsu" vanem olema...
Noorte arvates? Pigem USA kõne-, tänava- või misiganes keeles, millest Hollywoodi toodang aastakümneid läbi on imbunud olnud. Nii palju kui ma mäletan, oli tsenseerimata "what the f**k?!" väljend käibel juba esimestes ametlikult ilma Venemaa vahenduseta meie kinodesse jõudnud filmides 90-ndate algul (piraaditud või ametlikult Venemaa kaudu siia jõudnud filmidest enne seda rääkimata) ja üks esimesi, mille inglise keele mitteoskajad innukalt käibele võtsid, tihtipeale ise teadmata, mida see tähendabki... icon_rolleyes.gif
Peab väga erinevas kultuuriruumis olema elanud, kus filme ainult dubleerituna näha saab, a´la Saksamaa või Prantsusmaa, kui selle tänavakeelega kokku pole puutunud. Isegi venekeelsed ninahäälega pealeloetud tõlkega piraatkoopiad, mida videolaenutusest laenutada sai, sisaldasid piisavalt originaalheli, et teatavad korduvad väljendid ära õppida icon_lol.gif

...noored...
Pensionärid ütlevad mulle küll siiani "noormees" ja vahel naljatamisi "hea laps", aga teismelised ja ka ~20-aastased suhtuvad nagu pensionieelikusse icon_rolleyes.gif
Ei ütleks, et niiväga noor oleksin enam, kuigi keskealine siiski ka veel mitte...

tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 28.12.2010 09:20:19 vasta tsitaadiga

Dogbert,
ot:
kui vana sa siis oled? icon_cool.gif

UB
HV Guru
UB

sõnum 02.01.2011 17:47:36 vasta tsitaadiga

Dogbert, Väike otsing ei teeks paha icon_wink.gif
Ja usu mind, kõik kes ei ela päevad läbi ninapidi arvutis ja telekas, pole aimugi mida see tähendab. Enamasti kasutataksegi seda foorumites...
Digitelevisioonile üleminek oli ka suur meediakampaania ning mõnele tuli see ikka üllatusena... Kõige vanemad, kes sellist väljendit kasutavad on 25-aastased ning need kes edasi kasutavad, on lihtsalt lapsemeelsed. Ei maksa enda ja oma sõprade meediaruumi üldisega kõrvutada, sest need võivad olla väga erinevad... Samuti ei maksa alahinnata teise suure naaberriigi mõju, sest kõik ei ela Hollywoodi fantaasiamaailmas!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 12.01.2011 15:33:51 vasta tsitaadiga

Ma olin vahepeal selle teema juba unustanud, aga UB senised intriigimaigulised kommentaarid sunnivad veelkord vastama.

UB, sinu soovitatud "väike otsing" andis tulemuseks, et South Parki osa pealkirjaga W.T.F. oli esmakordselt eetris 2009 aastal. Mina isiklikult pole seda kunagi näinud.

Seesama otsing aga vihjas, et internetislängis on see lühend kasutusel tõenäoliselt samast ajastust, kust lühendid AFK, LOL, ROFL jm ehk üheksakümnendate algusest või eelsetest aastatest, võimalik, et FidoNetist, mitte mingil juhul "Hollywoodi fantaasiamaailmast". Ehk siis enam-vähem ajast, kui ma TTÜ-s koos käputäie oma grupi poistega sain pealt vaadata, kuidas õppejõud ühest kabinetiterminalist Uppsala serverisse telneti sessiooni tegi mõned päevad või nädalad peale seda, kui ühendus Uppsala ja TTÜ vahel püsivalt(?) käima pandi, ehk Internet Eesti Vabariiki saabus (kui ma õigesti mäletan seda ajalugu).
Juhtumisi langeb see ligikaudu samasse aega, mida mainisin eelmises postituses esimeste Hollywoody filmide ametliku saabumise ajana. Sellest ka minu jutt väljendist kui sellisest, mitte konkreetsest lühendist.

Mis puutub suure naaberriigi mõjusse, siis sealsed kogenud internetikasutajad paistavad rahvusvahelisi lühendeid sama hästi tundvat kui siinsed, pluss vaid neile omased lühendid kirillitsas. Üldine meediaruum on tõepoolest erinev, aga nagu ma juba ütlesin, on need lühendid pärit internetist, mitte televisioonist ega kinost ja internet on rahvusvaheline olnud peaaegu algusest peale.

Loomulikult ei kasuta ma internetislängi lühendeid igapäevakõnes ja ma ei usu, et keegi teine terve mõistusega inimene seda teeks ning ropendamine mulle ka kombeks ei ole, aga internetisuhtluses on slängi lühendeid kasutatud nii kaua kui ma üldse mäletan. Ja miks peaks 25-aastaseks saanu nende lühendite kasutamise järsku lõpetama? Sinu jutust tundub, nagu vanemale kui 25-aastasele ei sobiks üldse netis igapäevast loba ajada - internet on ju ainult lastele ja lapsemeelsetele?! Et oleks üheselt selge - ma ei räägi siin mingist ajuvabast ratespeak-ist, kus terve sõnum on otsast otsani seosetuid ja igal võimalikul viisil väänatud lühendeid täis, mille tähendust nende kirjutaja tihtipeale ei paista teadvatki. Ma räägin sellest, kui inimene vahel mõnes sobivas kohas ütleb IMHO või BTW, kasutab emotikoni asemel LOL, LMAO või midagi muud, kui miski oli tema meelest naljakas või, lootuses, et tema nõuandest oli abi, ütleb lõpetuseks HTH. Ja ma ei näe midagi paha ega lapsikut ka selles, kui mingi eriti frustreeriva sündmuse puhul keegi "WTF?!" "Tule taevas appi!" asemel "hüüatab".
Igapäevases kõnes ropendamine viitab tõesti mingile puudujäägile, aga siin on jutt ikkagi lühendi kasutamisest (rahvusvahelises) internetis.

Aga ma saan aru ja ei pane pahaks, kui mõni IT alaga otseselt mitte kokku puutuv inimene, kes ka rahvusvahelistes suhtluskeskkondades eriti ei liigu ja ühtlasi väga harva internetti suhtlusvahendina kasutanuna pole kursis selle igapäevase kõnepruugi ega ehk ka kommetega ja ta lihtsalt ei suuda vahet teha ühelt poolt asjalikku kõnesse/teksti pistetud rahvusvaheliselt tuntud ja interneti algusaegadest pärit lühenditel ning teiselt poolt teismelise rate-tibi ajuvabal pläägutamisel. Kõik on uus ja võõras ja harjumatu ning tundmatud kombed ja lühendid on "loomulikult" omased vaid "hukkaläinud noortele", kes South Parki vaatavad ja kui mõni täiskasvanu ütleb LOL, siis ta lihtsalt peab olema imelik.
Jah, muidugi, mõnede jaoks ongi internetti juba paar aastakümmet kasutanud itineegrid (ma ei räägi siin endast - minu isiklik igapäevane internetikogemus on vaid sutsu üle 10 aasta vana) täiesti imelikud inimesed, tõenäoliselt mingid ülekasvanud habemega poolearulised maimukesed. Igatahes mitte normaalsed.

Kujuta endale ette mida iganes tahad, kui sulle on tingimata vajalik ennast kuidagi teistest paremana tunda. Whatever rocks your boat, nagu iglismannid ütlevad. Aga palun ära tule mind lapseks sõimama, kui minule on internet igapäevane töö- ja suhtlusvahend ning mina selle keskkonnaga seetõttu rohkem harjunud olen ja võib-olla seda liigagi loomulikuks pean.

Vabandust, kui ma millestki valesti aru sain või ise oma eelmise, lühendisse otseselt mittepuutuva repliigiga mingi segaduse tekitasin.

viimati muutis Dogbert 12.01.2011 15:39:22, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 12.01.2011 15:34:26 vasta tsitaadiga

ot:

minult tuldi paar päeva tagasi küsima, kas sõna "irw" on väga vanamoodne kasutada. Talle olevat öeldud et see on väga vanamoodne asi. Mis on uut selle asemele tulnud icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 12.01.2011 15:47:57 vasta tsitaadiga

ot:
IRW = In Real World
Seda mõtled? Eestis sai see vist mingil hetkel irvitamise tähenduse ja mulle on see alati irvitamise tähenduses kuidagi ebakohane tundunud. Ju ma olengi siis imelik. Asendust ei oska pakkuda icon_smile.gif

tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 12.01.2011 16:29:39 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
ot:
IRW = In Real World
Seda mõtled? Eestis sai see vist mingil hetkel irvitamise tähenduse ja mulle on see alati irvitamise tähenduses kuidagi ebakohane tundunud. Ju ma olengi siis imelik. Asendust ei oska pakkuda icon_smile.gif

irw = ikka irvitamine icon_razz.gif

ma ka asendusest ei tea midagi, ju siis liiga vana icon_lol.gif
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.01.2011 22:41:53 vasta tsitaadiga

selle asemel on nüüd megairw thumbs_up.gif icon_biggrin.gif ei aga tegelikult, eks irw ole selline 90ndate lõpu ja uue kümnendi alguse väljend rohkem vist küll jah. kunagi seda isegi kasutatud ilmselt päris tihti.
ma arvan, et praegu võib see asendunud olla LOL'ga näiteks? mingid uued asjad on veel leiutatud, aga nende tähendust ma ei tea ja pole pidanud oluliseks omale selgeks teha icon_biggrin.gif põhiteema täna on muidugi EPIC ja FAIL. iseenesest väga mugavad väljendid, lühidalt saab teada anda, mis asjast arvad.

UB, küsimus sulle, palju neid inimesi eestis sinu arvates on, kes ei ela vähemalt üsna suure osa oma päevast kas arvutis või telekas??? protsentuaalselt...

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 13.01.2011 13:57:11 vasta tsitaadiga

Dogbert, In Real World asemel on vast rohkem levinud In Real Life.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  CIA avas WTF osakonna Wikileaksi tagajärgede hindamiseks
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.