Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Wiltz
HV Guru
|
18.11.2003 19:08:12
|
|
|
woozy, saad aru, et kõlarikasti ei ehitata lambist!!! minu arvates on nii mõnigi täiesti piisavate teadmistega tyyp sulle juba üsna selgelt siin asja ära seletanud, mai saa aru, kuidas sulle ei jõua kohale, et ei olemas mingit üldist skeemi v joonist, mille järgi igale suvalisele kõllile kasti võid teha...
kuna sa oma elementide andeim nagunii ei tea, ja ilmselt ka teada ei saa, sis pead selle kasti igaljuhul suvaliste mõõtmetega tegema, ja mille jaox siin mingit joonist vaja on ma ei mõista??? oma fantaasia järgi teed selle kasti, mingit muud nippi siin polegi ja ilma, et siin teooriasse laskuma hakkan, võin öelda, et heli seisukohalt on ka täiesti suva, mis kujuga ta sul on(no kainet mõistust võiks siiski kasutada ja kõige väixemat loogikat:) muidugi kui kastid juba mitmemeetriste seintega tulevad, sis hakkab kuju olulist rolli mängima, aga vaevalt, et selliste mõõtmetega asja plaanid
ainuke nõu, mida mina v keegi teine siin sulle anda saab, pane tõesti üks ühte tyypi bassikas kasti, mitte mitu, see ei anna mingit tulemust! ja tee kinnine kast, muud lahendused on antud juhul üsna mõttetud.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
18.11.2003 19:51:25
|
|
|
ma tegin enda peast ühe kõlarikasti joonise. Kui valmis saab siis panen pildid ülesse.
_________________ { Talu/suvila blogi } |
|
Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
erx
Kreisi kasutaja

|
18.11.2003 21:22:10
|
|
|
woozy kirjutas: |
ma tegin enda peast ühe kõlarikasti joonise. Kui valmis saab siis panen pildid ülesse.  |
peast ei või sa mitte kui midagi teha.. krt küll.. vaata milline valjukas sul on ja sis ma võin sulle arvutada välja mingi kasti mahu.. aga ainult ühele valjukale.. tee selgeks kumb valjukas sul see on ja sis pane see kasti.. mitut erineva läbimõõdu ja margiga valjukat ei topida pohkalt ühte kasti..
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
18.11.2003 22:02:55
|
|
|
tsitaat: |
peast ei või sa mitte kui midagi teha.. krt küll.. vaata milline valjukas sul on ja sis ma võin sulle arvutada välja mingi kasti mahu.. aga ainult ühele valjukale.. tee selgeks kumb valjukas sul see on ja sis pane see kasti.. mitut erineva läbimõõdu ja margiga valjukat ei topida pohkalt ühte kasti..
|
Täpselt sama mis siin pildi peal on
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
erx
Kreisi kasutaja

|
18.11.2003 22:25:13
|
|
|
nii.. see valjukas peaks 20liitrises kinnises kastis mängima kuni 55hz'i.. ma arvan,et tee sellise mahuga see.. sisse pane parajalt vatti sisse ja asi peaks korralikult mängima..
|
|
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
18.11.2003 22:50:32
|
|
|
tsitaat: |
nii.. see valjukas peaks 20liitrises kinnises kastis mängima kuni 55hz'i.. ma arvan,et tee sellise mahuga see.. sisse pane parajalt vatti sisse ja asi peaks korralikult mängima..
|
ok proovin siis teha
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
18.11.2003 22:54:00
|
|
|
...ja see oli nüüd mingi julmen arvutus sul v, erx? üldiselt, ütlen sulle üht, kinnise kasti puhul ei ole midagi arvutada!!! jäta see omale meelde, ja kuna nüüd on nagunii juba teada, et antud valjukas on spets kinnise kasti element(mul on omal selliste paar olnud), sis ei ole ilmselt ka siin millegi muu(erinevad kastilahendused) üle vaielda!
kinnise kastiga on vaid üks kindel reegel: teed suurema, on bass madalam, aga kõlar kannatab vähem "mürtsumist", teed väixema, annab kõrgemalt bassi, aga kannatab rohkem. ja isegi nö. "peast" tehes, on kinnise kastiga suht raske mööda panna
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
erx
Kreisi kasutaja

|
18.11.2003 22:59:07
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
...ja see oli nüüd mingi julmen arvutus sul v, erx? üldiselt, ütlen sulle üht, kinnise kasti puhul ei ole midagi arvutada!!! jäta see omale meelde, ja kuna nüüd on nagunii juba teada, et antud valjukas on spets kinnise kasti element(mul on omal selliste paar olnud), sis ei ole ilmselt ka siin millegi muu(erinevad kastilahendused) üle vaielda!
kinnise kastiga on vaid üks kindel reegel: teed suurema, on bass madalam, aga kõlar kannatab vähem "mürtsumist", teed väixema, annab kõrgemalt bassi, aga kannatab rohkem. ja isegi nö. "peast" tehes, on kinnise kastiga suht raske mööda panna  |
kas see just mingi arvutus oli aga jah.. see on jah õige,et kinnise kasti puhul on nii,et mida suurem kast,seda madalamale mängib.. aga selle valjukaga pole nagu erilist mõtet seda mahtu suuremaks ajada,sest alumine piir läheb küll allapoole,aga tundlikus kaob ära.. ja see nii juust valjukas kaa.. see 20ltr sobib täitsa hästi..
see ka õige,et see kinnisekasti valjukas.. inverterkastis tal tulevad jubedad häired sageduskarasse..
ja algajale on kinnine kast hea lahendus.. võssa ei saa panna.. teed pohalt,sis häält teeb,aga lihtsalt sa ei tea kus see sageduspiir on..
|
|
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
18.11.2003 23:05:31
|
|
|
see on juba õige jutt, unustasingi eelmises öelda, et kui kinnist teed, ja täpselt ei tea, mida teed, sis parem väixem kui suurem kuidagi umbes ja mälu järgi võin öelda, et originaalis olid selle kasti mõõdud vist kuskil 30*50*25...välised mõõdud, see peaks sis V'x tegema umbes 30 ja nati peale, palju üle selle pole vast tõesti mõtet plaanida, ja 20L kast peaks päris vihast tymakat andma
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
erx
Kreisi kasutaja

|
18.11.2003 23:19:07
|
|
|
ma olen näinud 2 erinevat kasti.. üks oli jah mingi 50cm kõrge.. teine mingi 38cm vist..
sellel esimesel see aluminepiir oli vist 63hz kui ma ei eksi..? sellel teisel kastil 100hz aluminepiir.. see suurema mahuga kast oli vanemat tüüpi.. ja korralikumalt kokku pandud... uus ja väiksem kast on ikka maru haledalt kokku pandud.. tagumine plaat soomepapist.. niiet kuulamiseks ei sobi kohe kuidagi.. ma sain endale paari neid uuemaid ja lammutasin laiali ja müüsin valjukad maha ühele tüübile..
|
|
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
18.11.2003 23:24:53
|
|
|
just just, mulle hakkavad ka need numbrid meenuma, 63hz variant oligi mul...maal olid need kastid, vanad juba ja hakkasid läbi ajama, kuna sai vist paar korda kaant eemaldatud tagant ja midagi seal nikerdatud, ei viicind krt uuesti õhukindlax ka korralikult teha, ja lõpux töötasidki lõhki end need elemendid (need ülipehmed, mai tea millest tehtud, cone surroundid lihtsalt rebenesid)
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
18.11.2003 23:31:54
|
|
|
kinnise kastiga on vaid üks kindel reegel: teed suurema, on bass madalam, aga kõlar kannatab vähem "mürtsumist", teed väixema, annab kõrgemalt bassi, aga kannatab rohkem. ja isegi nö. "peast" tehes, on kinnise kastiga suht raske mööda panna  |
kinnisega on väga lihtne mööda panna, mul yks tuttav tegi 10" King Audiole 120 liitrit kasti, mingit erilist laksu ja kaifi sellest just ei saanud
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
2 :: |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
erx
Kreisi kasutaja

|
18.11.2003 23:32:24
|
|
|
(need ülipehmed, mai tea millest tehtud, cone surroundid lihtsalt rebenesid) |
mingi üliõhuke vahtkumm vist.. peaks olema.. tänapäeval paljud odavad firmad teevad wooferite ääri sellest.. pikapeale lihtsalt pudenevad need ääred ära.. nendel valjukatel ka sama jama..
|
|
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
19.11.2003 04:18:14
|
|
|
oli vahtkummi moodi teine nagu küll...ega see nüüd üks parimaid materjale ei ole selle ääre tegemisex kuid tuleb tunnistada, et kõlari tundlikkusele mõjus see hästi, väga kergelt liikusid need elemendid üldse hea tundlikkusega kõllid olid teised, võimu tahtsid minimaalselt 8)
to teadmamees:
120L kinnine kast on ikka päris priske ka, ega sealt sellist scootri tymakat tõesti sittagi välja ei tule, õigemini, asi ei kannata sellise mahu juures enam suurt tymakat välja. aga madalaid mängis see kast kindlasti paremini kui näiteks 50L kast samale elemendile
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
c
HV kasutaja
|
19.11.2003 11:23:03
|
|
|
120 liitrit on kinnise kasti jaoks liiga palju. tegelt oleks sellele pidanud tegema üldse 40 liitrise inverterkasti, siis oleks sellest ka mingit asja välja tulnud.
kuigi king audiost saab kaifi ainult siis kätte kui kasutada veel lisadena liiter bensu ja tikust tuld.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksl
HV kasutaja
|
19.11.2003 12:59:55
|
|
|
vali siit mingi kast
_________________ KES SOOVIB, SEE PROOVIB |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.11.2003 13:44:16
|
|
|
See vahtkummiääristega element peaks olema kastis, mis on arvestatud kusagile 80Hz peale, mitte madalamale, pigem kõrgemale.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|