praegune kellaaeg 21.06.2025 19:04:43
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Troll
HV Guru

|
08.12.2010 22:31:18
Läpakas viskab end standby-sse |
|
|
Täna hakkas mu Lenovo R500 (vt profiili) jamama. Lihtsalt viskab ennast standby-sse, kui vähegi koormust järel on. Näiteks kui paned viirusetõrje skännima ja ise samal ajal tõmbad midagi netist. Mida tuleks kontrollida või milles üldse probleem võib olla? Liiga kuumaks läheb? Põhja alt katsudes on vasak tagumine veerandik üsna tuline, aga äkki oli ta seda ka varem? Ei tassi läpakat kaasas, töötab mul niisama kogu aeg laua peal, voolujuhe järel, nii et võis ka varem kuum olla, lihtsalt ei katsunud põhja alt varem. Panin Everesti koormustesti käima, siis viskas 1 min pärast standby-sse. Soovitusi? OP süsteem on mõni nädal tagasi installitud Windows XP Pro SP3.
_________________ TÜMPA, TÜMPA...EEST ÄRA, TROLL TULEB!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru
|
08.12.2010 22:49:55
|
|
|
Kui ütled, et tagant vasakult on tuline, siis ilmselt on masin tolmu täis. Eemalda käetugi ja klaver (5 kruvi põhja all) ja sussuta suruõhuga küljel ja taga olevatest jahutusavadest sisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.12.2010 23:04:47
|
|
|
Termopasta vahetus ja tolmust puhastamine peaks aitama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Troll
HV Guru

|
09.12.2010 02:06:40
|
|
|
Hmm, kui probleem on ainult tolmus, kas see jama siis liiga äkki ei tekkinud? Enne tänast ei visanud arvuti end kordagi standby-sse. Loomulikult puhastan ma läpaka nüüd ära, loodan ainult, et mingit hullemat jama pole.
_________________ TÜMPA, TÜMPA...EEST ÄRA, TROLL TULEB!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.12.2010 10:15:24
|
|
|
Jah - on võimalik ka selline variant, kus:
koormuse / temperaturiga hoopis mõni emaplaadil olev poolpidune komponent mängib
või siis ka isegi mõni kehv jootekoht.
Viimati vahetasin Compaqil 8-jalgset "sitika", mis oli poolpiduseks muutunud ning suuremat koormust enam välja ei kannatanud, ka siis "viskas läppari kinni", kuna pinged läksid valeks.
Samas väiksemate koormustega, nagu Safe Mode / ja ka Knoppix, töötas igati OK.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
09.12.2010 11:54:44
|
|
|
Troll kirjutas: |
Hmm, kui probleem on ainult tolmus, kas see jama siis liiga äkki ei tekkinud? Enne tänast ei visanud arvuti end kordagi standby-sse. Loomulikult puhastan ma läpaka nüüd ära, loodan ainult, et mingit hullemat jama pole. |
Eks nüüd läks nii umbe, et tuli kriitiline piir ette. Ma arvan, et muretsema ei pea. See, et standby-sse viskab on kaitsemehhanism, et prose ennast maha ei põletaks
Aga prose termopasta vaheta ka kindlasti ära. Kui see masin on korralikult kuumust saanud, siis termopasta prose peal on kõigi eelduste kohaselt täiesti kuivanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|