Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
06.12.2010 11:32:10
Ainult viiendik .ee domeenidest ümber registreeritud |
|
|
link :: Zone
Eesti suurim domeenide registripidaja Zone.ee annab teada, et alanud on Eesti tippdomeeni reformi kuues ja seega viimane kuu. Vastavalt käesoleva aasta suvel kehtima hakanud .EE-lõpuliste internetiaadresside korrale, tuleb kõik enne 5. juulit registreeritud .ee domeenid ümber registreerida. Tippdomeeni registrit haldav Eesti Interneti SA andis domeenide senistele omanikele registreeringu uuendamiseks pool aastat ja see aeg saab peagi läbi. Juba 5. jaanuarist alustatakse ümberregistreerimata domeenidele kustutamismenetlust. Uuendamist vajavaid domeene oli reformi alguses 80 000. Tänaseks on neist ümber registreeritud 20%.
“See, et 80% ümber registreerimist vajavatest domeenidest on reformi lõpu eel ümber registreerimata, näitab et suurpuhastuse järel oli tungiv vajadus, sest domeeniregister on täis aadresse, millest keegi ei hooli,” kommenteeris reformi kulgu Zone.ee tegevjuht Martti Varik.
“Võimalik, et mõned inimesed on ümber registreerimist edasi lükanud, kuna ei tea täpselt, mida see endast kujutab. Tegelikult on tegu on üsna sirgjoonelise protsessiga, mille käigus tuleb üle vaadata domeeni omaniku andmed, täpsustada kontaktandmeid ja allkirjastada ümberregistreerimise taotlus. Ainus etapp, mis võib mõnele registreerijale veidi keerukamaks osutuda, on taotluse allkirjastaja esindusõiguse tuvastamine, kuid oleme ka selle suures osas automatiseerinud,” julgustas Varik domeeniomanikke tegudele.
Tippdomeeni reformi järgselt on Zone.ee registreerinud üle 11 000 Eesti maatähisega internetiaadressi. Ettevõte tähistas 1. detsembril oma 11. tegutsemisaastat.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
06.12.2010 12:34:27
Re: Ainult viiendik .ee domeenidest ümber registreeritud |
|
|
Tanel kirjutas: |
“See, et 80% ümber registreerimist vajavatest domeenidest on reformi lõpu eel ümber registreerimata, näitab et suurpuhastuse järel oli tungiv vajadus, sest domeeniregister on täis aadresse, millest keegi ei hooli,” kommenteeris reformi kulgu Zone.ee tegevjuht Martti Varik.
|
jajah. Ma siiski pakun, et päris suur osas sellest 80% saadab .ee lihtsalt pikalt tänu uuele poliitikale.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
06.12.2010 12:43:18
|
|
namstoop kirjutas: |
jajah. Ma siiski pakun, et päris suur osas sellest 80% saadab .ee lihtsalt pikalt tänu uuele poliitikale. |
Just.
Eriti huvitaks statistika pri.ee domeenide kohapealt. Olen ise üks nendest, kes pri.ee kuradile saadab.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
06.12.2010 12:49:06
|
|
Mark0 kirjutas: |
jajah. Ma siiski pakun, et päris suur osas sellest 80% saadab .ee lihtsalt pikalt tänu uuele poliitikale. |
Just.
Eriti huvitaks statistika pri.ee domeenide kohapealt. Olen ise üks nendest, kes pri.ee kuradile saadab. |
mul juba tehtud . Või noh aasta lõpuni tiksub paralleelselt.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.12.2010 13:19:55
|
|
“See, et 80% ümber registreerimist vajavatest domeenidest on reformi lõpu eel ümber registreerimata, näitab et suurpuhastuse järel oli tungiv vajadus, sest domeeniregister on täis aadresse, millest keegi ei hooli,” kommenteeris reformi kulgu Zone.ee tegevjuht Martti Varik. |
Jah, muidugi, kui kaup on liiga sitt ja kallis, siis sellest ei hoolitagi.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
06.12.2010 13:27:30
|
|
|
pri.ee tasustamine on kõige haigem tegu üldse...
"internetiriik" küsib hingehinda oma domeeni eest, otseloomulikult eelistan odavaimaid alternatiive...
Kahju muidugi, et .ee ära tapeti, kroonist jäime ka ilma, varsti pole mingit identiteeti...
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.12.2010 13:49:21
|
|
|
Küllap siis järgmisel aastal domeenihinnad korrutatakse viiega - muidu jääb ju SA-l planeeritud tulu saamata, mersud ja ljeksused ostmata...
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mastahh
HV kasutaja

|
06.12.2010 13:50:27
|
|
|
.EE
.EU
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
06.12.2010 14:04:33
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Küllap siis järgmisel aastal domeenihinnad korrutatakse viiega - muidu jääb ju SA-l planeeritud tulu saamata, mersud ja ljeksused ostmata... |
On sul selle kohta konkreetseid andmeid või lahmid igaks juhuks niisama
Paluks uudiste kommenteerimisel jääda siiski viisakuse piiridesse
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
06.12.2010 14:48:23
|
|
Dogbert kirjutas: |
Küllap siis järgmisel aastal domeenihinnad korrutatakse viiega - muidu jääb ju SA-l planeeritud tulu saamata, mersud ja ljeksused ostmata... |
Paluks uudiste kommenteerimisel jääda siiski viisakuse piiridesse  |
Mersude ja leksuste arvele kirjutada natukene kitsast ja võibolla tõesti lahmimine. Ja seda kirvehinda tõsta küll enam ei saa.
Kuid hinna poolest on nurismine õigustatud. Euroopa kalleim domeen või mis ta oligi.
Täpsemaid arvutusi tonuonu poolt.
http://domeenireform.wordpress.com/2010/07/12/avalik-kiri-eesti-vabariigi-valitsusele/
|
Mina ei usu.
.pri osas küll. Sest neid kasutasid juba inimesed, kes natukenegi "asjast" midagi teadsid.
Nagu öeldud on seal 80% sees on suur osa, kui mitte enamus, firmade "visiitkaart" lehed millest keegi ei hooli. Mis kunagi omaniku poja poolt Frontpages tehtud või mujalt tellitud
ja siis unustatud. Siiani sai domeeni tellida vaid juriidilisele isikule.
64 000 domeeni see 80%
Sellest omakorda 50% ehk 32 000 inimest oleks isegi äärmiselt optimistlik loota,et neil Üldse mingi arvamus domeenireformi kohta on.
Isegi, kui jagada veel läbi mingite keskmistega ( ala mitut lehte üks keskmine IT-neeger ülesseadnud ) tuleb liiga suur number.
Selle vastu oskavad ikka väga vähesed olla.
Ja firmaomanikel pole niikuinii aimu palju nad oma mõttetute veebide eest hostingu või domeeni tasu maksvad, et sellest küljest üldse oskaks nuriseda.
Eks enamasti ikka unustatud lehed ja või teadmatuses.
Eks on tulemas uus skandaal, kus läheb suureks varguseks ja squattimiseks.
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
2 :: |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
06.12.2010 17:22:00
|
|
|
milleks ma peaksin võtma .ee domeeni kui juba pelgalt hinnaga tuleb .eu-ga ligi kolmekordne vahe (zone.eu)???
Kas .ee on tõesti nii vinge, et isegi .eu-st on kallim?
Ma ei näe ühtegi positiivset asja miks uued alustavad ettevõtted .ee domeeni peaksid võtma.
.eu kahjuks räägib ainult see, et teda sindrit ei saa korraga pikemaks perioodiks võtta.
selle 20% sees on palju selliseid ettevõtteid, kellel on kõik asjad juba domeeniga sisse töötatud, seega nendel oleks ümberkolimine suht keeruline(alustades visiitkaartidest kuni jumal teab milleni välja)
Millegipärast arvan, et tekib eraldis riigieelarvesse, EIS-i ülalpidamiseks.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
tim
HV kasutaja

|
06.12.2010 17:46:12
|
|
|
no hinna kohta viriseda, siis ettevõttele oma aadressi eest ei tohiks mõnisada krooni aastas küll palju olla. Oleks odavam, siis oleks oleks kogu sõnaraamat spekulantide poolt registreeritud.
aga iga muu külje pealt kokkuvõttes
mulle tundub, et sellise asja peale võiks hoopis kogu asja kuulutada läbikukkunuks ja e-riigi m&k minister võiks tagasi astuda.
ma tahaks tõesti näha, kas kella kukkudes tõesti kustutatakse silmagi pilgutamata pool eesti internetist. Ilmselt peavad edasi lükkama selle asja
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
06.12.2010 17:58:38
|
|
|
no ma ei tea, meilt mitu pisiettevõtet läbi käinud kelle käive jääb aastas alla 100k siis nende jaoks on see ikka raha ja on eu alla läinud...
Tegelikult minu jutt ei olnud niivõrd selle summa pealt kui see, et mis teeb .ee domeeni kolm korda kallimaks eu domeenist?
Arvestades EEneti juttu, siis domeeni haldamise omahind on ikka väga väga kopikas võrreldes praegu kehtiva hinnaga...
Majandamiskulud kordades suuremad?
Juhatus saab suuremat palka?
Juhatuse lexus vajab väljavahetamist?
Mingi mega hinnaga IT töötajad?
Misasi?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
06.12.2010 18:51:27
|
|
|
Mul ka veel registreerimine tegemata... võimalik, et kolin ka .eu peale - masu jätkudes siin peaks pigem Soome, Rootsi tegevusega kiikama.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
06.12.2010 20:05:45
|
|
|
Mis tegema peab kui domeen zones, .ee , ja tahaks ka .eu lõpuliseks muuta?
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Xloaded
külaline
|
06.12.2010 20:29:16
|
|
|
Tanel küsib, et paluks konkreetseid näiteid!
Meie Firma mille nime jätan hetkel enda teada registreeris alati oma domeeni nime nii .ee; .eu; .com Lisaks veel tütarfirmade omad ja osa veel. See aasta registreeriti põhi domeeni nimi vaid .ee; .eu; .com ja muud domeeni nimed said regatud: .com ja . eu kuna EE vastati otse EI, isegi äripäeva enam firmasse ei tellita mida siin siis .ee domeenist veel rääkida.
Nõme lugu, oma riigi domeen võiks oma rahva jaoks ikka odavaim mitte rikaste luksus olla!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
06.12.2010 21:05:24
|
|
|
Neid näiteid pole vaja tuua, endalgi oli vaja kaks .ee domeeni regada ja ega minagi eriti happy pole, kuna pean raha maksma, aga elab üle.
Jutt oli sellest, et keegi siin lahmis 5 kordsest hinnatõusust.
Järgmise aasta tasu ongi juba ju paigas (makstakse ette) ja olemasoleva hinna tõstmisest veelgi kõrgemaks pole vähemalt mina kuulnud.
Puhas leim ühesõnaga.
Et seda näidet või linki palusingi, mis sellele viitaks. Aga kurb on see, et sellised lahmivad valed väited viivad ka foorumi mainet alla.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
06.12.2010 21:12:05
|
|
|
Mina olin vist üks vähene rumal, kes paar kuud tagasi oma .pri.ee ära regas. Seda lihtsalt mugavusest, et internetiavarustes olevad lingid "töötaksid".
|
|
Kommentaarid: 421 loe/lisa |
   |
322 |
|
tagasi üles |
|
 |
ModiKomP
HV kasutaja

|
06.12.2010 22:07:29
|
|
|
Kas tõesti on 350.- kallis, on-ei taha kohe uskud. Mul .ee ümber regatud ikka päris hulk. Pallku keerutate endale suuri aga vot seda pisikest pappi enam ei saa välia käia minuarust see on lausa hale.
_________________ Lugupidamine
http://www.modikomp.ee/soodus/
viimati muutis ModiKomP 06.12.2010 22:21:15, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
06.12.2010 22:10:58
|
|
|
Neid näiteid pole vaja tuua, endalgi oli vaja kaks .ee domeeni regada ja ega minagi eriti happy pole, kuna pean raha maksma, aga elab üle. |
Jutt käib HV-st?
Kui nii, siis saab tuua parraleeli, et ka teised kes jäävad .ee kasutama kirjutavad selle domeenitasu tarbija kraesse
Või sa oled nii helde ja maksad omast taskust?
Kui nii, siis tänusõnad sulle .Paraku kõik sellised pole ja ilmselt neid näiteid ei tule kaua oodata
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
06.12.2010 22:16:52
|
|
|
Maksin ära oma pri.ee eest kuna ei ole viitsimist seda prügimäge ja e-maile ümber majandada mis sellega seotud.
Nüüd veel vaja kuskile minna allkirja andma.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
06.12.2010 22:18:07
|
|
|
ModiKomP kirjutas: |
Kas tõesti on 350.- kallis, on-ei taha kohe uskud. Mul .ee ümber regatud ikka päris hulk. Pallku keerutate endale suuri aga vot seda pisikest pappi enam eisa välia käia minuarust see on lausa hale.  |
kui oleks firma ja .ee domeen kasutusel, siis ilmselt maksaks. Närvipihta käib see, et alamtaseme domeen maksab täpselt sama palju. Oleks seda siis vaevutud kuidagi põhjendama, peale mingite tutvuse poolest etteotsa saanud poliitikuhakatiste plõksimise.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
06.12.2010 23:49:25
|
|
|
tomorrow kirjutas: |
Neid näiteid pole vaja tuua, endalgi oli vaja kaks .ee domeeni regada ja ega minagi eriti happy pole, kuna pean raha maksma, aga elab üle. |
Jutt käib HV-st?
Kui nii, siis saab tuua parraleeli, et ka teised kes jäävad .ee kasutama kirjutavad selle domeenitasu tarbija kraesse
Või sa oled nii helde ja maksad omast taskust?
Kui nii, siis tänusõnad sulle .Paraku kõik sellised pole ja ilmselt neid näiteid ei tule kaua oodata  |
Firma kuludesse läheb ju
See 360 EEK pole aga õnneks ettevõtte eksisteerimist määrav kulu ega tõsta ka hindu (25 EEK + km kuus)
Käibega ettevõtetele see polegi nii suur summa, eraisikutele aga võib küll olla.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.12.2010 10:21:25
|
|
|
Paluks uudiste kommenteerimisel jääda siiski viisakuse piiridesse  |
Ilmselt liialdan mingil määral, aga see "reform" ajab lihtsalt normaalsel inimesel harja punaseks ja meele mustaks. Puhas see lugu igatahes ei ole üsna selgelt.
Tulevikuennustamine on muidugi puhas spekulatsioon, aga see süsimust stsenaarium põhineb lihtsalt siiani nähtud asjaajamisel ning sinu enda edastatud väitel, et senistest zone.ee klientide hulka kuuluvatest .ee registrantidest on vaid viiendik oma obroki SA-le ära maksnud ja ma ei imestaks põrmugi, kui see ennustus tõeks saaks. Kui see viiendik enam-vähem kehtib kõigi .ee registrantide kohta, siis miks ei peaks hind viis korda tõusma? Kui mitte järgmisel, siis ülejärgmisel aastal? Senine hind ju samuti ei põhine ratsionaalsel kaalutlusel.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
07.12.2010 11:48:21
|
|
|
Dogbert, sa oled uudisest natuke valesti aru saanud.
Mitte zone klientidest 20%, vaid uudis on kõikidest Eesti .ee domeenidest, mis on üldisemalt registreeritud vaid viiendiku ulatuses.
Teenusepakkuja (antud juhul zone) ei puutu asjasse, tema on lihtsalt selle pressiteate üllitanud.
Kindlasti paljud .ee domeenid jäävadki ümberregistreerimata ja jäävad vabaks.
Paljud lükkavad domeenide registreerimist ka võimalikult viimasele hetkele, loe uudist:
http://www.ap3.ee/article/2010/12/6/tegevdirektor-domeen-on-kasulik-registreerida-viimasel-minutil
Ja 5-kordset hinnatõusu ma ei usu, praegune hind on niigi keeratud viimasele vindile ja niipalju kui ma erinevatel üritustel olen käinud ja kuulnud, on see hind pikaaegselt paika pandud.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|