|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
wifebeater
HV vaatleja
|
03.12.2010 10:48:55
|
|
|
| Mul on kahel minimaalselähedase konfiga arvutil Codegenid sees olnud, mõlemad pidasid vastu 5-6 aastat, siis jooksid vendid kinni. Peale vendivahetust töötasid edasi. Kusjuures 1 töötas kinnikiilunud vendiga, vaid töötava prosevendi abil ma-ei-tea-kui-kaua. Ühel päeval lihtsalt juhuslikult avastasin, et korpuse tagumine ülemine osa on kuum. Teisel hakkas prosevent lärmama, siis oli selge, et toitevent ei tööta enam korralikult.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
03.12.2010 10:52:58
|
|
|
wifebeater, hea, et sa ise ellu oled jäänud, mitte koos majaga maha põlenud
|
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
03.12.2010 12:46:41
|
|
|
| wifebeater kirjutas: |
| Mul on kahel minimaalselähedase konfiga arvutil Codegenid sees olnud, mõlemad pidasid vastu 5-6 aastat, siis jooksid vendid kinni. Peale vendivahetust töötasid edasi. Kusjuures 1 töötas kinnikiilunud vendiga, vaid töötava prosevendi abil ma-ei-tea-kui-kaua. Ühel päeval lihtsalt juhuslikult avastasin, et korpuse tagumine ülemine osa on kuum. Teisel hakkas prosevent lärmama, siis oli selge, et toitevent ei tööta enam korralikult. |
enamus elektroonikat on nii, et kui kohe maha ei sure, siis kestab üsna kaua. Codegen puhul on minul põhiline jama olnud see, et ka märgitud võimsusest 50% pole enam stabiilselt saadaval mõniaeg hiljem.
Selles suhtes, et vähemalt varem valeteti ikka räigelt võimsusega - see märgitu ei saa isegi olla lühiajaline peak, kui ~200W max tarbimisega(see voolumõõtjast) arvuti ei läinud 350W toitega käima.
Isiklikult minul läks 8a tagasi Codegenni suremise nahka emaplaat ja prose. Nüüd 5+ aastat olnud OCZ ja see ei ilmuta mingitki pingete langust või muud suremise anaomaaliat.
Üks venna tuttav ka nuttis, et tal pidevalt toitekad lendavad - müüsin talle 1,5K klassi toiteka ja seni toimib
---------------------------------------
Et teatav isik jaurama ei hakkaks märgin ära, et 400W ma piinanud pole ja vähemalt seni tehtud säästukastides nad töötavad - isegi kui surevad vaikselt, siis vähemalt 300W on neil sealt kukkuda enne, kui neile ökokastidele mõju avaldavad.
Kui eeldada, et see 400W on ikka väidetavalt üsna õnnestunud toide võrreldes näiteks Atrixiga
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
03.12.2010 13:15:43
|
|
|
Samas muutuvad toited ka ajas. Võibolla küll on kasuteguri tõus olnud märgatavam, kui vastupidavuse, ent sellegi poolest.
2008 aasta reviews kiideti toiteid, mis suutsid anda 80%+ efektiivsust, samal ajal kui nimekiri ulatus 70% kanti ja alla.
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
1 :: |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
03.12.2010 13:28:10
|
|
|
jah... efektiivsus on tõesti teema, mis on muutunud - näiteks minu OCZ on kaunis koleda efektiivsusega
Samas mul savi - lisaküte talvel
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
03.12.2010 13:38:36
|
|
|
| Magic kirjutas: |
jah... efektiivsus on tõesti teema, mis on muutunud - näiteks minu OCZ on kaunis koleda efektiivsusega
Samas mul savi - lisaküte talvel  |
ja minu 1010W OCZ gamer edition toitekas viskas sussid püsti kui oli 2,5 aastat vana Kütmise jaoks kasutan videokaarti ja üleklokatud proset mida saab veel koormata foldimisega talvel
|
|
| Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.12.2010 15:05:35
|
|
|
Eelneva FSP-jutu juurde kah üks pilt - tõsi - tegu on küll FSP-hingesugulasega, aga vahet pole, kuna FSP-des on samsugused käkk-lahendused kasutusel.
http://www.upload.ee/image/961269/toide2.png
Nii, et loodetavasti kõik nüüd näevad, millest sellised hüper-reklaamitud käkk-toiteplokid seestpoolt välja näevad.
- võimalikult odavad - mõnekopikalise hinnaga - kondensaatorid
- antud isendil siis heatpipe, mis pöörleb ja tiirleb sinna, kuhu ise tahab, kuna 2 pisikruvi ei suuda teda kinni hoida.
- võimalikult väikse pindalaga, kehva jahutusega radiaaotrid
need on siis asjad, mis on kohe niisama peale vaadates näha. Plaadi pealt leiab odav-vidinadi veel teisigi suuremas koguses jne, jne...
Loodetavasti vaatab Lp. Oponent Chidori enne müükivõtmist toiteplokkidel kaane alla ja ei luba taoliseid odav-käkk-tooteid oma firmas müügilettide ligi.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
03.12.2010 15:07:16
|
|
|
| tsitaat: |
Loodetavasti vaatab Lp. Oponent Chidori enne müükivõtmist toiteplokkidel kaane alla ja ei luba taoliseid odav-käkk-tooteid oma firmas müügilettide ligi.  |
Selline asi oleks küll mõistlik (kuigi firmale pigem kahjulik)
|
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
03.12.2010 15:10:14
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Eelneva FSP-jutu juurde kah üks pilt - tõsi - tegu on küll FSP-hingesugulasega, aga vahet pole, kuna FSP-des on samsugused käkk-lahendused kasutusel.
http://www.upload.ee/image/961269/toide2.png
Nii, et loodetavasti kõik nüüd näevad, millest sellised hüper-reklaamitud käkk-toiteplokid seestpoolt välja näevad.
- võimalikult odavad - mõnekopikalise hinnaga - kondensaatorid
- antud isendil siis heatpipe, mis pöörleb ja tiirleb sinna, kuhu ise tahab, kuna 2 pisikruvi ei suuda teda kinni hoida.
- võimalikult väikse pindalaga, kehva jahutusega radiaaotrid
need on siis asjad, mis on kohe niisama peale vaadates näha. Plaadi pealt leiab odav-vidinadi veel teisigi suuremas koguses jne, jne...
Loodetavasti vaatab Lp. Oponent Chidori enne müükivõtmist toiteplokkidel kaane alla ja ei luba taoliseid odav-käkk-tooteid oma firmas müügilettide ligi.  |
Pane ikka rohkem pilte - karbi kaan, parema resuga pildid sisust...küljepilt.
viimati muutis Magic 03.12.2010 21:36:17, muudetud 2 korda |
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
03.12.2010 18:25:48
|
|
|
Antud plokk oli vist Salmani passiivikas.
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
03.12.2010 20:27:59
|
|
|
| Metsjeesus kirjutas: |
| Antud plokk oli vist Salmani passiivikas. |
Nii kallis, aga nii kole seest ?
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
03.12.2010 21:19:18
|
|
|
see 600w Zalman on tegelt 500W BS2 aga heatpipega
tahanteada, Mitu korda ma pean ütlema - FSP RETAILID ONGI SAASTAD. Ma kaitsen FSP OEM vs sinu lemmik Codegeni
ja btw... iga teine leht seda sama pilti visata on natuke mannetu?
Minu suurim üllatus oli kui 2 aastat tagasi tuli üks kodanik ja tahtis, et me paigaldaksime OX.ee'st ostetut toite arvutisse. Toide oli nimelt 1Kw Zalman ja täiesti avamata pakendis (turvakleebised veel peal). Täiesti kinnisest ja korrektsest karbist tuli välja toide mis nägi välja nagu ta oleks olnud kahe masina vahele kinni jäänud - Korpus oli täiesti deformeerunud ja ventikas pilbasteks. Klient siis läks ja vahetas ümber... järgmine toide oli küll töökorras aga kiljus jubedalt - siis juba viis tagasi ja pakkusime Tagan asemele
Näiteks veel pea kõikides SilverStone korpustes kus on toide, on FSP OEM toide - Vähemalt kõik TFX ja SFX toited peaksid olema FSP ja osad neist lausa 80+ silver.
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.12.2010 22:14:51
|
|
|
Zalman teatud toite mudelite reviews'id nagu lugenud ja sealt jäi selline mulje nagu oleks tegemist nn "kvaliteetse" FSP toitega tegemist mis on vastavalt Zalman'i nõudmistele toodetud.
Samas FSP epsilon jms toited on enamus reviewdes olnud kui "kahtlase väärtusega". Vähemalt osad hakkasid sedasi silma.
Channel well, Seasonic vist on korralikud tootjad, vähemalt ei ole nende poolt mingit paska veel silma hakanud... corsair kasutab enamasti nende toodangut samuti ning pms vist kõik? reviewd on corsairi kohta positiivsed olnud. Nende "odava" klassi jama kohta samas ei ole veel midagi silma hakanud.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
| Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
03.12.2010 22:20:23
|
|
|
| Seasonic on suhteliselt kindel teema - Oma tehas, omad tooted... Mida rohkem ma neid näpin seda rohkem nad mulle meeldivad. Kindlasti annan endast viimast, et Eestis oleks korralik Seasonicu valik olemas. Järgmise aasta Q1 peaksime ka 850-1200W toited saama, vähemalt nii ma loodan.
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.12.2010 22:24:28
|
|
|
nu review'd on seasonic'ul enamasti head aga vahest on selliseid "kärab kah" toiteid nad kah teinud mis osade ülevaatajate arvates ei ole just kõige paremad kui võrrelda mingi konkurentsiga.
aga jah, kui mingi lärmi vaba toidet osta siis vast seasonic, kuigi mul üks väidetava seasonicu sisuga Corsair hakkas häälitsema mingi aja pärast... aga selliseid asju juhtub vist igasuguse tootega. Samas üks Crosari HX620 seasonic 'uga 24/7 sees väikese koormusega ja seni on vaid vent natuke häälitsema hakanud. Toitel on ka oma 3+? aastat ehk vanust kah.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
03.12.2010 22:39:18
|
|
|
On küll neid mudeleid mis on suht keskpärased igas aspektis olnud aga vähemalt on nad piisavalt kvaliteetsed olnud, et on siiski ostu väärt...
| angel kirjutas: |
| mul üks väidetava seasonicu sisuga Corsair hakkas häälitsema mingi aja pärast |
aga kas ka vent ja muu selline stock oli? Corsa üldjuhul teeb ju oma karkassi peal ja oma ventidega.
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
03.12.2010 22:59:30
|
|
|
Enda Corsair VX550-ga sigarahul Suht vaikne ja probleeme pole. Tootjaks CW.
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
03.12.2010 23:07:09
|
|
|
| Chidori kirjutas: |
On küll neid mudeleid mis on suht keskpärased igas aspektis olnud aga vähemalt on nad piisavalt kvaliteetsed olnud, et on siiski ostu väärt...
| angel kirjutas: |
| mul üks väidetava seasonicu sisuga Corsair hakkas häälitsema mingi aja pärast |
aga kas ka vent ja muu selline stock oli? Corsa üldjuhul teeb ju oma karkassi peal ja oma ventidega. |
ei oska öelda, seda mis vent asjal saab vaadata review'st. nu see "müra" mida ta teeb on selline - "kõrva vastu paned on mingit asja kuulda, ennem ei olnud". Ehk siis enamik inimesi arvatavasti ei saaks arugi. Lihtsalt ajan ühe säästu kastiga taga "hääletu" arvuti eksiteerimist ja seal hakkavad igasugu "veidrad" helid lõpuks esile kostuma kui kõik teised on kõrvaldatud
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
04.12.2010 00:03:03
|
|
|
Kuna mul on üsna vaikne seltskond hetkel koos (ütleme siis telekalaud, mille kahe korruse vahel istub mul arvutikast, külg maas), siis paraku sai just lärm otsustavaks faktoriks, miks ma Taganit ei võtnud (mingi review näitas üsna valjuna).
Samas ma hästi ei usu, et SS'd ka imevaiksed on, pigem siis "piisavalt" vaiksed, aga ikka helisevad. Mitte, et see paha asi oleks järsku, kui miski häält ka teeb natuke.
Millised need FSP Retailid on, millest eemale hoida?
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
04.12.2010 01:19:08
|
|
|
bluestorm, everest, epsilon. Saga kah enamjaolt - kõik põhimõtteliselt
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.12.2010 11:18:05
|
|
|
Ega see polegi nii väga suur probleem, et mingeid kehvi, nõrgukesi detaile - komponente kokku pekstakse - probleem on selles, et tootjad sellise kokkupekstud haltuura kallihinnalise kvaliteet-tootena ostjatele pähe määrivad.
Ma küll ei saa aru, et miks peab Eesti olema koht, kuhu sellised tootjad oma tooterisu kokku veavad ja siis lisaks super-hüper-kasumi selle müügi pealt teenivad.
---------------------------------------
Nii, et kui "hüper-toode" on sama kehvake, kui "mitte-hüper-toode", siis tuleb seda "hüper-toodet" ka sama odavalt müüa kui seda "mitte-hüper-toodet".
--------------------------------
Nii, et Lp. Oponent Chidori, millal hakkad neid "hüper-tooteid" müüma selle hinnaga, mida kokkupekstud sisu tegelikult väärt on. Näiteks 50-75% odavamalt, kui nende praegune "hüper-hind" on.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.12.2010 12:13:02
|
|
|
Sa arvad, et Eesti teeb hinna
Hinna teeb ikka tehas või see, kes selle Retaili antud juhul tellinud on.
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
04.12.2010 18:36:05
|
|
|
tahanteada, peksad täiesti lampi? FSP ei ole ju hüperkallis vaid keskklass äärmisel juhul - ma ütleks pigem, et ta ongi odav saast.
Seda võib muidugi öelda Nexuse kohta mis toodab FSP sisuga toiteid ja need maksavad küll juba palju.
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.12.2010 22:17:57
|
|
|
Üldiselt juhtudel, kui tellija/bränd annab ette liialt karmi hinna, siis võib iga tehas minna libedale teele - 99% kasutajatest ei uuri ju otseselt brändist kaugemale ja tehas otsest kahju ei kanna.
Kasvõi võtame OCZ - seal on ikka ka parajat jama ja õnnestumisi.
Antec mängis ampritega valetamisega kogu enda positsiooni maha ja taastanud seda pole.
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
05.12.2010 00:59:40
|
|
|
| tahanteada - Lõpuks sain su temaatikast aru... 300 EEK Codegen on odav aga 400 EEK FSP viib lausa hauda - 33% kallim !
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
05.12.2010 01:03:58
|
|
|
| tahanteada - Lõpuks sain su temaatikast aru... 300 EEK Codegen on odav aga 400 EEK FSP viib lausa hauda - 33% kallim ! |
|
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
05.12.2010 01:26:41
|
|
|
Ostsin oma tuttavale 550W Chiefteci. Ja parameetrid on sama v6imsuse juures oluliselt paremad, kui hyper-reklaamitud FSP sama v6imsusega toodetel.
Ja olen ajaloos seda varemgi n2inud, kuidas Chieftec paneb l6dva randmeliigutusega to"o"le arvuti, mida sama võimas FSP produkt to"o"le ei pane.
Nii, et siit saab igayks m6elda, et kumma v6imsus on reaalsem kui teise myygibluffitud v6imsus...
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
05.12.2010 02:35:03
|
|
|
| Ja parameetrid on sama v6imsuse juures oluliselt paremad, kui hyper-reklaamitud FSP sama v6imsusega toodetel. |
Kes see tänapäeval üldse FSP toiteid reklaamib? AK kindlasti mitte.
| Mitu korda ma pean ütlema - FSP RETAILID ONGI SAASTAD. |
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
05.12.2010 11:12:44
|
|
|
| Ja parameetrid on sama v6imsuse juures oluliselt paremad, kui hyper-reklaamitud FSP sama v6imsusega toodetel. |
Kes see tänapäeval üldse FSP toiteid reklaamib? AK kindlasti mitte.
| Mitu korda ma pean ütlema - FSP RETAILID ONGI SAASTAD. |
|
Ordi näiteks ei müü üldse neid, ainult need oem toited. Neil Chieftec ka normaalse hinnaga sees
Need OEM FSP'd on muidugi üsna korralikud
Üllatav, et retail nii küsitava kvaliteediga on
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.12.2010 14:28:08
|
|
|
nn "karbi" järgi vaadates eeldaks just et kvaliteetsem kuna on viitsitud vaeva näha asja kenamaks tegemisele... aga nüüd teada siis mida osta kui vaja tõsiselt odavat asja kusagile tiksuma.
Endal oli FSP BlueStorm 500W II ja ei kurdaks, v.a väikese koormuse korral olid pinged sutsu kõrged, kuid täiesti ATX standardi piires.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
05.12.2010 15:39:21
|
|
|
2. Ja teine oluline asi - kõikidel kondensaatoritel on lubatud selline asi, nagu mahtuvuse vähenemine töötamise käigus. Ning teatud odavatel kondekate tüüpidel on see mahuvähenemine lubatud 20-40%.
- Ja kui kondensaatorite vähenemine on 20-40%, siis mitte kusagilt ei saa Sa enam kätte seda võimsust, mis oli siis, kui toide oli uus ja alles kasutamata.  |
Millisel Seasonicul oled sa näinud 40% vähenemist? ära too näiteid kui need põhinevad CODEGENI PEAL !
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
05.12.2010 17:15:06
|
|
|
tahanteada - võta siis üks konkreetne toide käsile ja arutleme selle üle kui hea või sitt ta on. Enamus tänapäeva kasutusel olevate toidete kohta on olemas ka korralikud review'd kus on toiteplokk lisaks testimisele ka laiali lammutatud ja näidatud täpselt ära mis seal sees on.
in short - lõpetaks kord juba selle pasa välja ajamise ehk
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
06.12.2010 12:33:48
|
|
|
chiffu kohta üldiselt miskit halba öelda ei saa. 800W chiffu vedas käima masina mida 1010W OCZ ei suutnud Chiffu oli vist 2x30A+2x20A aga OCZ oli 4x20A.
Täna tuli garantiisse jälle 1000W antec Siriseb väga kõrge heliga
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.12.2010 12:50:25
|
|
|
SurfData: "Sirisev" Antec näitab lihtsalt seda, et odav-hinna-kondensaatorid on oma mahtuvuse kaotanud ja nüüd ei suuda Antec enam nii suure võimsusega hakkama saada.
Antecide tüüp-probleem läbi aastate - odavad-kehva kvaliteediga kondensaatorid. Kui need välja vahetada mõne korraliku tüübi vastu, siis käib jälle nagu mühiseb.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
06.12.2010 12:53:54
|
|
|
SurfData: "Sirisev" Antec näitab lihtsalt seda, et odav-hinna-kondensaatorid on oma mahtuvuse kaotanud ja nüüd ei suuda Antec enam nii suure võimsusega hakkama saada.
Antecide tüüp-probleem läbi aastate - odavad-kehva kvaliteediga kondensaatorid. Kui need välja vahetada mõne korraliku tüübi vastu, siis käib jälle nagu mühiseb. |
Mida seal vahetada, toitekas on 1,5 kuud vana Läheb garantiisse ja asi valmis. Selleks ju 3 aastane garantii ongi loodud
|
|
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
06.12.2010 13:23:23
|
|
|
Mis saab mahakantud plokiga? Kas tootjafirmad tahavad saada mahakantud isendi oma valdusesse ja saadavad selle vastu hiljem poodi uued?
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
06.12.2010 14:41:10
|
|
|
Antecide tüüp-probleem läbi aastate - odavad-kehva kvaliteediga kondensaatorid. Kui need välja vahetada mõne korraliku tüübi vastu, siis käib jälle nagu mühiseb. |
Kuule, teeme ikka enne asjad selgeks- ükski konde ei sirise. Sirisevad poolid- trafod.
Teiseks ei tee Antec ise toite sisu, seega teda on natuke vale selles süüdistada.
Kolmadaks uutes, eriti suurema võimsusega antekites kasutatakse ainult kallieid jaapani kondesi.
Neljandaks ei kaota ka odav konde sellise aja jooksul (1-2kuud) oma mahtuvust, ja jutt 40% kõikuvuse kohta kehtib äärimisel juhul 20+ a vanade Jerevanis toodetud lüütide kohta, uuemate % kohta võiks sa oma teadmisi värskendada neti ja testri abil.
Viiendaks- toide sisriseb ilma koormuseta, mis juttu sa ajad suure koormuse mittetaluvusest?
Äkki vahetad oma 10a käinud plaati ja räägid asjadest, mida sa tõesti tead ja oled ise näinud-uurinud?
Sirinast- see probleem kummitab ka emaplaate, videokaarte jne. Ka siis, kui kõik jupid on väga kvaliteetsed võib see juhtuda.
Ma olen aru saanud, et probleem kummitab ahelaid, kui nende väljundvõimsuse vahe (idle/load) on väga suur.
Mis täpsemalt juhtub on ilmselt liiga tehniline jutt ja minu IMO, ei hakka seda siia kirja panema.
Ma pole märganud, et uuemad PWM ahelad (adaptiivse sageduse/faaside muutusega) sellise veaga oleks.
|
|
| Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
123 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
06.12.2010 14:53:53
|
|
|
Odavaid emaplaate kotib see viga päris tihti
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
06.12.2010 22:45:25
|
|
|
Mu Gigabyte HD3870 hakkab ka mängimise ajal päris kenasti siristama.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
| Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
07.12.2010 02:28:03
|
|
|
| AJ kirjutas: |
| Gigabyte HD3870 |
Legendaarne näide "sirisemisest". See oli vist custom PCB/toiteahela tõttu.
Endal oli neid päris mitu...
|
|
| Kommentaarid: 421 loe/lisa |
   |
322 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.12.2010 13:01:22
|
|
|
Selliseid "sirinaid" saab alati jagada kahte erinevasse gruppi:
1. Variant, kus sõlm, ehk generaator töötab valel sagedusel.
- tüüpiline toiteplokkide käitumine, kui detalidel pole enam olemas tegelikku, ettenähtust väärtust ning selle tõttu töötab generaator (näiteks) 35kHz-i asemel 3,5kHz-i sagedusel. Ja kuna 3,5kHz-i on inimese kuuldesagedus, siis ongi kuulda, kuidas mõni trafo või pool / drossel võngub sellel, kuuldaval, sagedusel.
2. Variant - tootmis-tehnoloogiline praak, kus kehvalt mähitud-immutatud trafo või drosseli / pooli mähis hakkab võnkuma mingil sagedusel.
-------------------------------------
Mis aga puutub toiteplokkidesse, siis siin on vähemalt 90% juhtumistest tegu tavaliseltoma mahtuvuse kaotanud kehvade kondensaatoritega.
Või siis variant, kus reklaamitud võimsus on tegelikkusest suurem ning nominaalist suurema koormuse korral ei suudagi detailid enam normaalset töötamist tagada ja generaator uhab töötada vale rezhiimiga.
- sellistega on hästi näha - võimsa koormusega "vingub", paned selle tööle väiksema - õigema koormusega - on asi täiesti vait.
Ehk siis seesama asi - vahet tuleb alati teha, kas kirjas olev võimsus on:
- pikaajaliselt lubatud nominaalvõimsus.
- lühiajaliselt lubatud Peak võimsus.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
07.12.2010 14:55:59
|
|
|
üks kiire küsimus... vahetasin ühel arvutil videokaarti 7300le -> 8400gs (256mb/64bit) vastu, kuna 7300le oli läbi. Aga arvutil kuhu selle 8400gs'i panin on toiteplokk 300w.
Videokaarti karbil aga kirjas 350w or greater psu müüja küsimuse peale, et kas 300w saab sellega hakkama, vastas, et saab vabalt.
Kas võib nii jääda, või tuleks toitekas 350w vastu vahetada?
Teised jubinad:
amd athlon x2 3800
2*512mb ram
1 hdd
1 dvd seade
|
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
07.12.2010 15:02:44
|
|
|
| ceemic kirjutas: |
| AJ kirjutas: |
| Gigabyte HD3870 |
Legendaarne näide "sirisemisest". See oli vist custom PCB/toiteahela tõttu.
Endal oli neid päris mitu... |
Oli vist jah custom. Selline kaart
|
   |
36 |
|
| tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
07.12.2010 19:20:03
|
|
|
| Creat_1 kirjutas: |
üks kiire küsimus... vahetasin ühel arvutil videokaarti 7300le -> 8400gs (256mb/64bit) vastu, kuna 7300le oli läbi. Aga arvutil kuhu selle 8400gs'i panin on toiteplokk 300w.
Videokaarti karbil aga kirjas 350w or greater psu müüja küsimuse peale, et kas 300w saab sellega hakkama, vastas, et saab vabalt.
Kas võib nii jääda, või tuleks toitekas 350w vastu vahetada?
Teised jubinad:
amd athlon x2 3800
2*512mb ram
1 hdd
1 dvd seade |
Ei tohiks probleemiks tulla, need karbil olevad vatid niigunii üle pingutatud, nagu 4670 vist oli, et 450W or greater ja 3 aastat juba jooksnud 400W peal ja pole probleemi. Tegelikkuses võtab su arvuti heal juhul 150W kui sedagi.
|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
07.12.2010 19:26:48
|
|
|
| K3ndu kirjutas: |
Ei tohiks probleemiks tulla, need karbil olevad vatid niigunii üle pingutatud, nagu 4670 vist oli, et 450W or greater ja 3 aastat juba jooksnud 400W peal ja pole probleemi. Tegelikkuses võtab su arvuti heal juhul 150W kui sedagi. |
ok.
|
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
07.12.2010 19:28:31
|
|
|
Osad tootjad anavad emaplaadi manuaalis ette, et kui võimas toiteplokk - ilma eraldi videokaardita peaks olemas olema.
Viimati ostetud MSI kirjutas kahte asja:
1. Võimsus vähemalt 400W
2. P4 lisapessa minev vool vähemalt 18A
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
07.12.2010 20:46:59
|
|
|
Power Supplies With Fake 80 Plus Badges
Hardware Secrets
|
   |
36 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
07.12.2010 21:24:09
|
|
|
Kassa seda linki mitte juba kolmas kord ei postita...
|
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
07.12.2010 21:57:44
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Kassa seda linki mitte juba kolmas kord ei postita...  |
Ei.
Eelmised
|
   |
36 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
07.12.2010 23:20:22
|
|
|
Osad tootjad anavad emaplaadi manuaalis ette, et kui võimas toiteplokk - ilma eraldi videokaardita peaks olemas olema.
Viimati ostetud MSI kirjutas kahte asja:
1. Võimsus vähemalt 400W
2. P4 lisapessa minev vool vähemalt 18A |
Juba ammendasime selle teema või kuidas? Sinule müüme järgneva kalkulatsiooni järgi toite - emaplaat 400W, Videokaart 450W, protsessor 450w = 1.3Kw minimaalselt on vaja sinu E5500, HD5670 arvuti jaoks !
Sinu 6000 krooni maksvatele juppidele saame vast 6000 krooni maksva toite lisaks või siis noname DaiHung 1.5Kw toite... kui sulle juba Codegen nii südamelähedane
|
|
   |
99 |
|
| tagasi üles |
|