Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
beastbeats
HV Guru

|
01.12.2010 21:10:49
|
|
|
Kr1s kirjutas: |
beastbeats kirjutas: |
tsitaat: |
ostutsekki alles pole ja firmat kus ostetud samuti pole - mida ette võtta ?
|
Portatiivsetel Apple toodetel on 1-aastane rahvusvaheline garantii seeria nr. alusel  |
IM ütles sellise jutupeale, et lollus - ostutsekk peab alles olema :S |
Ja mida see lk. sulle ütleb
https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
P.S minu tutvusringkonnas pole küll kunagi sellega probleeme olnud, kuigi abi saadud küll Euroopast kui Aasiast ostetud Apple toodetele...
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
01.12.2010 21:27:16
|
|
|
|
Portatiivsetel Apple toodetel on 1-aastane rahvusvaheline garantii seeria nr. alusel  |
Ja mida see lk. sulle ütleb
https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do
P.S minu tutvusringkonnas pole küll kunagi sellega probleeme olnud, kuigi abi saadud küll Euroopast kui Aasiast ostetud Apple toodetele... |
ei ole mul ka imacidega ilma tsekita garantii poolelt häda olnud. äkki saadeti kliend üle jala kuna lõi koivaga ukse lahti ülbitsedes
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
mrxx
Kreisi kasutaja

|
01.12.2010 22:36:01
|
|
|
|
Mul pole kordagi tsekki vaja olnud, üks kord isegi apple poolt masin terviklikult ümber vahetatud (ilma ostutsekki omamata)
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kr1s
Kreisi kasutaja
|
02.12.2010 12:25:34
|
|
|
Spoiler 
Tere!
Oman macbooki mille ostsin ca. Aasta tagasi ja tekkinud on osad probleemid.
Nimelt arvuti kasutamisel suure koormuse all muutub arvuti lärmakaks ja väga kuumaks - samuti kõvaketas
kohati ragiseb/viliseb.
Garantii tsekk kui selline hetkel puudub, arvuti ostetud Hobby Hallist mis teadupärast eestist kadunud, aga
kuulsin, et macidel saab ka seeria nri järgi kuidagi garantiid ?
Arvutit ennast iseenesest pole praktiliselt kasutatud, enamjaolt kodus seisnud ja lauaarvutit asendanud.
Arvuti on ka aeglane ja kohati "mõtleb" kaua.
See lehekülg ei näita midagi, tegin konto - aga ma ei tea täpset ostukuupäeva, eelmise aasta jõulud olid.
Kurat ei leia seda tsekki noh.
Temp on idles 58c ja peaaegu 2000rpmi, kui reporterit internetist vaadata siis 70+ kraadi ja 5000 rpmi, mis
ei ole vist normaalne ?
Kuhu peaksin pöörduma ?
Model Name: MacBook
Model Identifier: MacBook5,1
Serial Number (system): W8848RT11AQ
Lugupidamisega,
Krister
Ülbusest peaks asi kaugel olema, minupoolt saadetud kiri siis spoileris.
Äkki on mõistlik kohale minna ja uurida ?
Kuhu peaksin täpsemalt minema, kust teid pole pikalt saadetud ?
Tõsiselt hakkab muret tekitama see asi, hetkel teen backupe.
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
theegert
HV vaatleja
|
02.12.2010 13:22:40
Re: uus mac |
|
|
Inq kirjutas: |
theegert kirjutas: |
terv
kas keegi usast maaletoojaid ei tea... selliseid seljakotis toojaid siis. sooviks võtta ühe 15 tollise MBP, kui keegi oleks USAsse minemas. 35 000 ei motiveeri siit ostma. |
mis hinda oleksid nõus maksma? arvestades asjaolu et ilma karbita tuleb, ainult juhtmed ja soft. |
'
soov oleks see raal endale saada: http://store.apple.com/us/cart.
mainisid osariigimaksust, kas tead, millistes ja kui suur see täpsemalt on? oleksin nõus kogu arvuti maksumusele lisama 1500.-
tundub, et oled eelnevalt ka tegutsenud asjaga. kuidas "kliendiga" usalduse lood?
mul on Tennessees üks tuttav, kes saaks osta mulle sealt ühe sellise (seal $200 doltsi osariigimaks, aga samas ta saab $200 õppejõu soodust), et kui keegi saaks selle usast maale tuua, siis ma võiks transpordi eest maksta. saab ju USA-s paki omakorda kuskile mujale lasta saata.
samas praegu on dollari kurss visanud 12. peale, et peaks vist ootama selle langemist. ühtlasi peaks uus MBP lähitulevikus välja vupsama, et tasuks vist üldse ootele jääda ja need jõuluhullused mööda saata.
_________________ ma tean, et ma ei tea |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
02.12.2010 13:42:19
|
|
|
Oman macbooki mille ostsin ca. Aasta tagasi ja tekkinud on osad probleemid.
|
Rahvusvaheline garantii seerianumbri järgi on 1 aasta. Kuna Sa kirjutasid, et ca aasta tagasi, siis nad tahavad ostutsekki, et kontrollida, et see 1 aasta ei oleks veel läbi.
Samas ei pruugi seerianumbri 1 aasta olla sama, mis on ostutšekil näidatud 1 aasta. Need kuupäevad võivad olla erinevad. Enda kunagisel läpakal erinesid need kuupäevad millegipärast ca 1 kuu võrra.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Inq
HV kasutaja

|
02.12.2010 14:10:03
|
|
|
Ma olen jah mõned vigurid usast toonud niimoodi. Nevadast ja Floridast, tax on 8,1% Nevadas, Floridas oli nats kõrgem.
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
theegert
HV vaatleja
|
02.12.2010 14:13:27
|
|
|
Ma olen jah mõned vigurid usast toonud niimoodi. Nevadast ja Floridast, tax on 8,1% Nevadas, Floridas oli nats kõrgem. |
aga ma ei saa ikkagi aru, et kas sa oleksid huvitatud reaalselt nüüd sealt tarnimisest või niisama uurid, mis ma tahan
oled lähiajal minemas?
_________________ ma tean, et ma ei tea |
|
tagasi üles |
|
 |
lkraav
Kreisi kasutaja

|
02.12.2010 15:15:37
|
|
|
theegert, ps.
_________________ TELEFON PROFIILIS :: HV-NewFavFilter - GreaseMonkey HV lemmikute filter! Kui meeldib, pane positiivne märksõnaga "HV-NewFavFilter". |
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
Inq
HV kasutaja

|
02.12.2010 15:37:38
|
|
|
theegert kirjutas: |
Ma olen jah mõned vigurid usast toonud niimoodi. Nevadast ja Floridast, tax on 8,1% Nevadas, Floridas oli nats kõrgem. |
aga ma ei saa ikkagi aru, et kas sa oleksid huvitatud reaalselt nüüd sealt tarnimisest või niisama uurid, mis ma tahan
oled lähiajal minemas? |
minek jah, hetkel sain piisavalt väiksemaid vidinaid, et praegu ei saa kahjuks aidata.
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
02.12.2010 17:50:35
|
|
|
Kr1s, HH on jätnud su läpaka registeerimata, mida näitab ka Apple leht seeria nr. sisetamisel - seega ainuke võimalus on kontakteeruda HH ja loodetavasti saad neilt abi...
P.S antud olukorras on IM'il tõesti õigus keelduda, kuna su mudel on ka vanem kui 1 aasta (late 2008) ja pole võimalik kindlaks teha ostmis kuupäeva.
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
zimson
Kreisi kasutaja

|
25.12.2010 15:20:58
|
|
|
Väike mure seoses kõvakettaga. Vana kõvaketas (Hitachi) jäi väikeseks ning panin sisse WD Scorpio Blue (WD5000BEVT). Nüüd kui panen arvuti kaane kinni, siis kõvaketas umbes 10sek endiselt töötab ja siis läheb sleepi. Vana kõvakettaga sellist asja polnud, et nii kaua pidi ootama. Kas see on normaalne või on mul kusagil seadetes midagi valesti? Tegemist on viimase MBP enne unibodyt.
Selgelt valjem on igatahes küll see uus kõvaketas võrreldes vanaga. Googeldades hakkas silma, et vanema firmwarega WD Scorpio Blue kettad parkisid oma lugemispäid liiga agaralt. Seda asja mul ei ole. Pigem on tunne, et kettal on pidevalt täistuurid sees.
_________________ Juriidiliselt on kõik korrektne! |
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
ventt
HV kasutaja
|
28.12.2010 14:27:34
|
|
|
No kui sul mingit ultrasuperpuper kontrollerit pole, mis rpme mõõdab siis töötabgi täistuuridel.
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
keimps1
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
24.02.2011 17:34:08
|
|
|
Mis see uus 13" PRO endast kujutab teiearvates?
Töömasinaks kõlbab? i7 protsessor ja gigahertse rohkem kui 15 tollisel.
4MB L3 cache 13" vs 6MB L3 cache 15"- see on miskine tähtis komponent ? Sorry mehed, ma ei raali seda protsessorite jms confi värki.
15" on ka eraldi graafika kaart siis. See vist videotöötluse ja 3d puhul hakkab rolli mängima?
Tahaks ikka raju töö pilli, mis paar aastat vastu peab. Enamus aega istub muidugi lauapeal, aga 15" väga ei viitsi vedada ka. Et huvitakski kas kellelgi on aimu kui suur on reaalne vahe kahe mudeli vahel tööd tehes. Eelmise põlvkonna 13" unibody oli sisuliselt tavaline macbook vist?
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
snap3
Kreisi kasutaja

|
24.02.2011 19:22:59
|
|
|
ennast samuti huvitab 13'' mudel. tundub et uus mudel on kehvem kui eelmine, vähemalt eelmisel on graafika parem (320M) ja aku kestab kauem (10t, vs 7t uuel).. huvitav kas hind tuleb ka väiksem? Ok prose ja hdd on paremad...
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
keimps1
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
24.02.2011 19:56:02
|
|
|
Uus mudel ikka parem kui eelmine.
1) aku kestab sama kaua (uus "reality" standard kestvuse mõõtmiseks, vrdl. valge MacBook, mille kestvus varem oli 10h, nüüd 7h ilma mingisuguse riistvaralise muudatuseta).
2) graafika on enam-vähem sama võimekas. Inteli integrated junn on olenevalt rakendusest enamasti pisut kehvem, kui Nvidia integreeritud junn oli. Samas väga suurt erinevust pole.
3) protsessor on kõvasti parem.
4) hetkel veel üsna kasutu Thunderbolt I/O, mis väidetavalt suudab arendada 10Gbps kiirust.
Hinnad jäävad vähemalt Apple ametlikus nimekirjas samaks.
13" Pro vs 15" Pro protsessorite erinevus seisneb lisaks cache suurusele (mis protsessorinõudlikes rakendustes mängib rolli küll) ka protsessorite tuumade arvus. 13" mudelil on 2 tuuma, 15" mudelil 4 tuuma. Protsessorikiirus mängib siin palju väiksemat rolli. Lisaks sellele on ka turboboost, mis mõlema mudeli protsessorid automaatselt üle kiirendab, kui kasutuses on 2 või 1 tuum(a). 15" Pro on vist isegi ligi 1GHz jagu võimeline üle kiirendama end. Eraldi graafika on üsna oluline jah, kuigi ega ka 15" mudelil see 6490 palju võimsam integreeritud HD3000-st ole.
Kui mobiilsus oluline, tasub igal juhul eelistada 13" mudelit, aga väga suurt erinevust pole ja masina enda ekraanil reaalset tööd tehes võib 13" mudeli resolutsioon lihtsalt väheseks jääda. 15" mudel 0.5kg raskem, küljelt küljele 4cm laiem, eest taha 2cm pikem.
|
|
Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
S a
HV vaatleja
|
02.03.2011 22:20:56
|
|
|
Kas keegi saaks soovitada kust tellida välismaalt uut 2011 aasta macbooki. Tõesti ei suuda kuskilt leida, igal pool paistavad veel vanemad olevat. UK amazonist ka tellida eriti ei tahaks, sest siis peaks adapteritega jurama hakkama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
02.03.2011 22:26:29
|
|
|
No saab ka "eesti tüüpi" juhtme osta ju sellele UK Amazoni versioonile.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
02.03.2011 23:25:11
|
|
|
Aga Soomest tuua? Osadel on õnnestunud ka Soome Apple Storest tellida. Küll pisemaid asju, ei tea kas MBP-ga ka õnnestuks : D
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
S a
HV vaatleja
|
02.03.2011 23:37:57
|
|
|
00bandiit0 kirjutas: |
Aga Soomest tuua? Osadel on õnnestunud ka Soome Apple Storest tellida. Küll pisemaid asju, ei tea kas MBP-ga ka õnnestuks : D |
Väga huvitav. Kuidas selline asi võimalik oleks ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
heff
HV veteran
|
|
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
XARGRRRR
HV vaatleja
|
20.03.2011 00:31:32
Vaja abi klaviatuuriga seoses |
|
|
Probleem järgmine: Plaanis osta Macbook pro aga probleem selles, et on prantuse klaviatuuriga, et kas siis on võimalik näiteks arvutisiseselt kuidagi vahetada ära tähed? Näiteks kui klaviatuuril näitab näiteks H tähte, aga kui ma seda vajutan ilmub hoopiski näiteks K täht? Loodan, et oli arusaadav mis ma mõtlesin , vajaks hädasti abi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|