Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
IffikaS
Kreisi kasutaja

|
14.11.2010 18:23:12
5 tolline floppy drive ja Elioni digibox -> arvuti monitor |
|
|
Tere !
Kaks küsimust siis.
Esiteks, kas kellelgi on vanakooli 5" floppy drive, mille saaks ühendada tänapäevase arvuti taha ?
Või kust sellist saada võiks ? Seisab mul üks vana Amstrad arvuti ja mul vedeleb tühje floppysid.
Nüüd tahaks sinna mingi OP süsteemi peale keevitada.
Teiseks, mul on Elioni Ovaalne digibox, millel on väljundina ainult S-Video ja kaasas kaabel, mis läheb Scartiks.
Kuna aparaat hetkel seisab, siis tahaks selle ühendada oma monitori taha, millel on sisenditena olemas (HDMI, DVI, VGA).
Kas selle jaoks on mingit adapterit või kaablit, mis jääks ka hinna poolest mõistuse piiridesse (converter box on ca 1k) ?
Ette tänades,
Ivar
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
blend
HV kasutaja

|
17.11.2010 01:31:36
Re: 5 tolline floppy drive ja Elioni digibox -> arvuti monitor |
|
|
IffikaS kirjutas: |
Esiteks, kas kellelgi on vanakooli 5" floppy drive, mille saaks ühendada tänapäevase arvuti taha ?
Või kust sellist saada võiks ? Seisab mul üks vana Amstrad arvuti ja mul vedeleb tühje floppysid.
Nüüd tahaks sinna mingi OP süsteemi peale keevitada. |
Kui on sobiv kaabel ning BIOS flopiseadmeid toetab, siis saad taolise vanakese käima küll ning XP tunneb asja üldjuhul ka ära. Probleemid algavad pigem erinevat tüüpi seadmete ja formaatidega. Kui näiteks peaks olema vajadus 360 K bootflopide järele, siis neid on mõistlik kirjutada ka 360 K seadmega. 1,2 MB seadmega kirjutatut ei loe näteks vanemad 360 K seadmed välja...Peaksin aga oma vanakraami natuke sorteerima. Mäletan, et kusagil kapinurgas oli tõesti ka üks 5.25" flopiseade vedelemas ja võibolla on veel alles ka töötav kast, kus koos nii 5.25 ja 3.5" seadmed...Kas Amstrad on PC1512 või PC1640?
|
|
Kommentaarid: 122 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
IffikaS
Kreisi kasutaja

|
21.11.2010 21:54:40
|
|
|
Amstrad on 1512. Nüüd natuke researchi tehes tundub, et mul läheb vaja seda 360K seadet.
Aga ole hea ja anna teada, kui leiad midagi. Ma seni pusin edasi.
Nii ja teleka kohapealt. Avastasin, et ma peaks saama Elioni DigiBOXi ühenda läbi oma praegu topfield FT7720HTCO kaudu, sest seal on VCR sisend.
Kahjuks ei ole see aga nii lihtne, ainult heli saan kätte, aga pilti mitte.
Kas confis sellised read tähendavadki seda, et vaid heli saan kätte ?
tsitaat: |
VCR-Scart Video CVBS output
Audio L/R output
Video CVBS/S-VIDEO/RGB/YPbPr input for bypass
Audio L/R input for bypass |
Veidi seegaduses.
Miks ma üldse ühte digiboxi läbi teise ühendan ? Sest mul vedeleb kasutuna ELION digitv box, millega ma näen hulga rohkem kanaleid vabaleviga tegelva
topfieldi kaudu.
Äkki oskab keegi aidata ?
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.11.2010 23:51:21
|
|
|
Sul selle Amstradi käimasaamine on mingi eesmärk omaette või tahad lihtsalt vanu Amstradi progesid käima ajada? Kui niisama raua kallal pusimise huvi, siis palju edu sulle, aga softi jaoks on emulaatorid olemas.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
blend
HV kasutaja

|
22.11.2010 11:06:19
|
|
|
Leidsin küll ühe 5.25" kettaseadme, kuid sellel on mootor paraku nässus. Teisalt mõtlesin, et kas tollest 1512st ei anna kettaseadmed välja võtta ja mõne uuema masina taha ühendada? Samuti peaksid Amstradi taha sobima ka 3.5" kettaseadmed. Tõsi siis läheks vaja adaptereid.
|
|
Kommentaarid: 122 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
IffikaS
Kreisi kasutaja

|
23.11.2010 10:48:22
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Sul selle Amstradi käimasaamine on mingi eesmärk omaette või tahad lihtsalt vanu Amstradi progesid käima ajada? Kui niisama raua kallal pusimise huvi, siis palju edu sulle, aga softi jaoks on emulaatorid olemas. |
Keyword on nostalgia. Aasta oli '91, mina olin kolmene ja vanemad tõid Rootsist selle pilli. Ja kui ta juba niikaua säilinud on, siis miks mitte käima tõmmata pill.
blend kirjutas: |
Leidsin küll ühe 5.25" kettaseadme, kuid sellel on mootor paraku nässus. Teisalt mõtlesin, et kas tollest 1512st ei anna kettaseadmed välja võtta ja mõne uuema masina taha ühendada? Samuti peaksid Amstradi taha sobima ka 3.5" kettaseadmed. Tõsi siis läheks vaja adaptereid. |
Hmm, selle poole pealt ma ei mõelnudki. Õhtul uurin, milline ketas seal sees elab.
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
24.11.2010 02:00:31
|
|
|
Ma ise kasutasin digiboksi ja monitori vahel arvutit koos tv-kaardiga, millel kollane pesa olemas oli...Ma tean, et kuskil 1000+ eek eest saaksid mingi boxi, et seda teha, aga see mõttetu...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
IffikaS
Kreisi kasutaja

|
24.11.2010 14:12:17
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Ma ise kasutasin digiboksi ja monitori vahel arvutit koos tv-kaardiga, millel kollane pesa olemas oli...Ma tean, et kuskil 1000+ eek eest saaksid mingi boxi, et seda teha, aga see mõttetu... |
Nii ta on. Ma jällegi ei taha mingit arvutit ka sinna vahele toppida.
Loobusin, jääbki rohkem aega üle, ei vaata mingeid mõttetusi.
Ivar
PS: Amstradiga mässan edasi.
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |