|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis? |
| Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist |
|
17% |
[ 53 ] |
| Pooldan täielikku legaliseerimist |
|
36% |
[ 107 ] |
| Ei poolda |
|
33% |
[ 99 ] |
| Olen erapooletu |
|
12% |
[ 36 ] |
|
| hääli kokku : 295 |
|
| autor |
|
Märt.
HV Guru

|
23.11.2010 12:12:24
|
|
|
| KIVIKUJU kirjutas: |
| keegi silmapõhjade laserravist ka oskab midagi pajatada? Nagu, et mis toimub ja mis paremaks läheb? Ma ka korra käisin ja 3 korda tuleb veel minna. Ainuke asi, mis sealt saab on vahetult pärast "ravi" 5 minutit täielikku imedust ja mitmeid tunde si**a silmanägemist. Peale esimest ravi on pimedas sõitmine (asulast väljas, õhtul kella 18 alates) ilmselge enesetapp. Reedel läksin Hapsallu, Laitse ristis panin naise rooli. Jube raisk... On selest kaugemas perspektiivis ka tolku? |
Kui paremaks ei läheks, siis seda ju ei tehtaks?
Õnneseen oled, sinu nägemist saab ravida, tahaks, et enda omagi saaks, aga...
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
|
| Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
1 :: |
243 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
23.11.2010 14:41:04
|
|
|
Mul endal on silmadega nii et üks silm näeb aint 2% st on pime (Aint suudan eristada tumedat ja heledat ja miski liigub ja see on ka kõik) aga teine näeb suht ok, aint kaugele ei näe hästi. Aga mul paaniline hirm igast silmaarstide ja laserite asjadega, ei taha 100% pimedaks ka jääda kuna saaks aru kui mõlemad töötaksid siis 1 läheb persse pole midagi aga mul aint üks töötabki ja ma ei risiks et kellegi lohakuse töttu nägemise kaotaks.... siis ei saa joonistada ega näha ilusaid asju jne. kaks tähtsat asja on mida ma kardan täiega on pimedaksjäämine või vasaku käe kaotamine, muu võib mul persse minna, kas parem käsi või midagi mujalt katki aga neid kahte hoian väga väga, sest nendega ma saan joonistada ja minu jaoks väga hinnalised.
Kuigi suurem osa asju käib arvuti taga, kasutan prille ja vist oli aint miinus 1,5.
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
| Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
23.11.2010 14:50:23
|
|
|
Peale parema käe kaotust sai kuu-pooleteise jooksul õudukaid unes vaadatud, et ma olen jällegi lasknud tööandjal end vanasse ametisse tagasi rääkida ja seisan jälle töötava pingi juures. Üles ehmatades oli päris korralik "tibutagi" seljas. Ning oh seda rõõmu, kui selgus, et tegemist oli kõigest unenäoga
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
23.11.2010 14:58:31
|
|
|
ma olen ka vahest näinud õudukaid oma silmade kohta. Vahest unes vaatan peeglisse ja nägu on moonutatud ja silmast tuleb rohelist jama või on hoopis ära peast jne.. Prr....
Loodan et su käsi paraneb ilusti ära ., ivokas. Ja loodan et arstid teevad head tööd ka. Mulle tegi see väga röömu kui sain kuulda et sõrmesid said liigutada
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
23.11.2010 15:41:58
|
|
|
Nüüd teevad 3 näppu juba 2-3mm sõite Ainuke mure on, et liigesed kipuvad jube kergesti kinni jääma. Võimlemist tuleb suht tõsiselt võtta.
Homme Tartusse uue lahase järgi, mis küünarliigese ära fikseerib, et biitsepsit uuesti lahti ei rebiks.
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
23.11.2010 16:13:31
|
|
|
| Mis sinuga täpsemalt juhtus? Tundub ränk.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
23.11.2010 16:18:56
|
|
|
Tal juhtus tööõnnetus, kus käsi oleks peaaegu otsast tulnud. Uudis oli ka sellest
|
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
23.11.2010 16:27:00
|
|
|
Flacko, parandan: mitte "peaaegu", vaid tuligi. Paidest Tartu sõitsin n/ö iseendaga kahekesi, käsi jääkastis.
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
23.11.2010 16:34:39
|
|
|
Aa ok, vabandust. Ma sutsuke pabistasin et ajalehed jälle teevad suurt mulli või liialdavad. Karm värk ikkagi o.o
|
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
23.11.2010 16:37:54
|
|
|
| ivokas kirjutas: |
| Flacko, parandan: mitte "peaaegu", vaid tuligi. Paidest Tartu sõitsin n/ö iseendaga kahekesi, käsi jääkastis. |
Oi. Jõudu, et otsas ikka on ja tööle saab
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
23.11.2010 19:11:44
|
|
|
| ivokas kirjutas: |
| Flacko, parandan: mitte "peaaegu", vaid tuligi. Paidest Tartu sõitsin n/ö iseendaga kahekesi, käsi jääkastis. |
Praeguses olukorras kus Sul sõrmed juba tsuti liiguvad ja mina loodan, et tuleb täielik taastumine, lubasin ma endale seda pilti ette kujutada ja hakkasin kõva häälega naerma, sorry.
Kuidas Sa ise hetkel suhtud sellesse kõigesse?
_________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
23.11.2010 19:20:46
|
|
|
| Flacko kirjutas: |
| Tal juhtus tööõnnetus, kus käsi oleks peaaegu otsast tulnud. Uudis oli ka sellest |
keegi uudise lingi leiab üles?
_________________ Kui keegi mandariini tahab, siis helistab
Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/ |
|
   |
243 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.11.2010 19:26:10
|
|
|
Uudises suurt midagi erilist kirjas polnud, lihtsalt umbes et juhtus õnnetus ja lõikas käe otsast. Pilte tahad pead ise küsima-otsima, neid seal ei näidatud
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
23.11.2010 19:33:39
|
|
|
mTim, mis nimelt naerma ajas, ära seda siis enda teada hoia
Kuidas ise suhtun? Ei kahetse, ei nuta taga midagi... lepin sellega, mis juhtus ja loodetavasti saan oma eluga edasi minna. Üle kõige soovin seda, et see käsi võimalikult vähe mulle juhtunut meenutama jääks, ehk siis et taastumine oleks maksimumilähedane. Samas... tegin vigastustest erinevas paranemisstaadiumis mõned fotod. Isegi ei tea õieti, milleks.
Kõige hirmutavam on vaadata kätt ja mõelda, et mis siis, kui kõik olekski lõppenud seal lõikejoone juures, mõni cm küünarnukist allpool. Või mis oleks juhtunud, kui pilt oleks hetk peale juhtunut eest läinud. Sealt pingi vahelt välja rabelemiseks oli see hetk suht loomajõudu vaja, terve vasak külg ja puus olid pindmiseid lihashaavu täis, lühikesed püksid olid jalas ribadeks.
Sama aparaat siis. Ainult pildil pole mina.
edit: Esimesed päevad, kui kodus juba olin, siis seda saehäält kuuldes (kodunt tööle mingi sadakond meetrit) tõmbasin ikka masinlikult pea õlgade vahele...
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
5 :: |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
23.11.2010 19:51:01
|
|
|
ivokas, kogu see sõnakasutus ja situatsioonikirjeldus
| tsitaat: |
Paidest Tartu sõitsin n/ö iseendaga kahekesi, käsi jääkastis.
|
A'la tuli pähe mulle:
"Can you lend me a hand?"
"Sure, but I'll have it back on monday"
Ma ei tea miks aga sellised asjad mõjuvad mulle hoopis teistmoodi kui enamikele, oma ühe väga lähedase inimese matuselgi oli mul raskusi naeru tagasi hoidmisega kuna mul tuli midagi naljakat meelde...
Olen ka suhteliselt piinlikesse olukordadesse sattunud tehes kohatuid nalju.
Paljudele võib tunduda, et mulle ei lähe korda või, et mul ükskõik või midagi, kuigi tegelikult see nii ei ole.
_________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
|
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
23.11.2010 20:07:11
|
|
|
B6, sama jah. Menetlus käib vist jah selliste keissidega käsikäes.
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
23.11.2010 20:09:46
|
|
|
Ma ei kuulnud vanavanaema matustel, mis mulle öeldi (tunnen kaasa) ja vastasin "häid pühi". Tundus kõige loogilisem asi, et mida mulle võidi öelda, talvisel ajal.
Õnneks väga valjult ei tulnud vist see üle huulte, kuigi vend üritas naeru tagasi hoida kui talle sellest rääkisin moment hiljem.
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
23.11.2010 22:02:21
|
|
|
ivokas, viska siis pilte kahh. mulle kohe istub selline šokiteraapia. Samuti vaatan ma huviga autoavariide pilte/videosi, kus ikka midagi jõhkrat ka näha on. Tükiks ajaks pilt silme ees ja tänu sellele pole ise selline "tuulepea" ja olen palju ettevaatlikum
Btw- nüüd trükid siis vasaku käega ainult?
|
   |
243 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
23.11.2010 22:12:53
|
|
|
Btw- nüüd trükid siis vasaku käega ainult?  |
Mhmh, inimene õpib häda sunnil imetlusväärselt palju asju ära.
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
23.11.2010 22:33:45
|
|
|
| keegi silmapõhjade laserravist ka oskab midagi pajatada? Nagu, et mis toimub ja mis paremaks läheb? Ma ka korra käisin ja 3 korda tuleb veel minna. Ainuke asi, mis sealt saab on vahetult pärast "ravi" 5 minutit täielikku imedust ja mitmeid tunde si**a silmanägemist. Peale esimest ravi on pimedas sõitmine (asulast väljas, õhtul kella 18 alates) ilmselge enesetapp. Reedel läksin Hapsallu, Laitse ristis panin naise rooli. Jube raisk... On selest kaugemas perspektiivis ka tolku? |
kas seda öeldi sulle, et lennuki/õhusõidukiga lendamine on edaspidi piiratud terve elu? tavalises reisilennukis ilmselt ei jutu sinuga midagi, aga kuhugi helikopterisse või mõnda õppelennukisse või väikelennukisse lähed ainult oma riisikol, kui üldse lastakse. ja piloodipabereid sa ei saa ilmselt kunagi (kiired õhurõhumuutused ja siledaks lihvitud silm on plahvatuslik kombinatsioon, silmad lihtsalt lähevad katki)
|
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
23.11.2010 22:35:03
|
|
|
| Vader, paku palun mulle konkreetset lugemist selle kohta. Tundub väga huvitav.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
23.11.2010 22:40:32
|
|
|
| ma olen ka kuulnud et kui laseriga on silmi lõigatud siis tasub unustada raskejõustik. mul endal ka -5 nägemine (mul emal oli ka -5 ja nüüd tal see miinus väheneb. üks silm on tal läinud nulli, teine on vist -2, ühesõnaga vananedes lühinägelikus pidi vähenema, kaugnägemine süvenema) ja ma tahan pomme tõsta ja ei kavatse lähima 20 aasta jooksul veel laserialla minna. mul tuttaval oli -7, tema tegi asja ära ja on nüüd sügavalt rahul, aga ta on naine ka:D sünnitamisel muidugi võib süvendada, aga see on ka vist kuulujutt äkki.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
23.11.2010 22:46:16
|
|
|
| Iseasi palju imelihtsa operatsiooni tellimise tasu Eestisse või kohale minnes on, kuid igasugused nägemisprobleemid silmalihastest tulenevalt lahendadakse imeväikeste plastkiiludega, mis opereeritakse vastavalt, et lihast pingutada või teda ümber kasvatada. Täpsemalt hetkel ei mäleta, kuid tundus väga ohutu ja lihtne.
|
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
23.11.2010 22:46:28
|
|
|
| MarioA. kirjutas: |
| Vader, paku palun mulle konkreetset lugemist selle kohta. Tundub väga huvitav. |
Ma tahaks ka teada sellest, et miks nii üldse juhtub.
|
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
23.11.2010 22:51:15
|
|
|
| MarioA. kirjutas: |
| Vader, paku palun mulle konkreetset lugemist selle kohta. Tundub väga huvitav. |
ma ei oska mingit konkreetset materjali tuua, ainult google'i otsing ja seal on muidu kirjas, et mõnel viskab pildi uduseks lendamisel, ja suurema osaga ei juhtu sedagi, aga rääkisin just umbes kuu tagasi ühe helikopteripiloodiga, kes ütles, et eriti just helikopteriga lennates on õhurõhumuutused kiired ja kopterisalongis pole sellist õhurõhu hoidmise süsteemi nagu on suures reisilennukis, kõikumised on tugevad, ja kellele on tehtud laserravi silmale, nendel võivad silmad peeti minna ja neid professionaalseteks pilootideks ei võeta.
wikipedia kah: http://en.wikipedia.org/wiki/Photorefractive_keratectomy#Aviator_usage
| Pilots should be aware, however, that potential employers, such as commercial airlines and private companies, may have policies that consider refractive surgery a disqualifying condition. Also, civilians who wish to fly military aircraft should know that there are restrictions on those who have had corrective surgery. |
viimati muutis dvd vader 23.11.2010 22:53:53, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
7 :: |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mihkel^^
HV kasutaja

|
23.11.2010 22:51:26
|
|
|
| endal ka silmadega halvad lood, silmad -4 kanti, kannan igapäevaselt läätsi, prille kannan kodus, õhtuti telekat vaadates või arvutis olles, ühesõnaga, ekraanidelt vaadates, kuna silmad kuivavad ära lihtsalt
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
23.11.2010 23:56:24
|
|
|
Sugulane käis ka sarvkesta lihvimas, tal oli päris palju paksem normist, lendamise kohta ei öeldud midagi...
|
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
clm
HV kasutaja
|
24.11.2010 00:52:19
|
|
|
Ise ka veidi pime juba 10a vist kokku. Nii -1,75 peak olema vist.
Küsiks, et kas nö. alternatiivmeditsiini poole pealt pole silmadele mingit lahendust ? Ehk mingeid harjutusi silmanägemise parandamiseks või toitumisharjumiste muutmist v miskit ? Inimene peaks nagu ennastraviv organism olema. Kas see silmade kohta ka käib ?
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
24.11.2010 01:00:17
|
|
|
telekad/arvutid peaksid vast ühed suuremad kahjustajad olema ja need pole inimsilmale kuigi loomulikud nähtused. vaevalt, et mõnekümne aastaga on silm kohanenud end nende põhjustatud kahjustustest ravima
_________________ nooope! |
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
24.11.2010 01:37:38
|
|
|
| clm kirjutas: |
Küsiks, et kas nö. alternatiivmeditsiini poole pealt pole silmadele mingit lahendust ? Ehk mingeid harjutusi silmanägemise parandamiseks või toitumisharjumiste muutmist v miskit ? Inimene peaks nagu ennastraviv organism olema. Kas see silmade kohta ka käib ? |
ei tasu lollustega kaasa minna. lühinägelikus on füüsiline probleem.
arm2004: no monitorid tänapäeval enam ei virvenda, uued telekad samuti mitte. virvendamine mõjutas silma, aga lühinägelikus tekib enamasti koolistressist 4-5 klassis.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
24.11.2010 01:43:12
|
|
|
arm2004, ekraani viga on see, et pidevalt ekraani jõllitades on silmade fookuskaugus kogu aeg sama. Lõpuks silmad ei jaksa korralikult kaugemale fokuseerida. Sellepärast õpetataksegi, et arvutiga töötamise vahepeal tuleb õues käia või aknast välja vaadata, avatud maastikul on silmade fookuskaugus eemal.
Teistsugune häda on kutselistel autojuhtidel. Roolis olles on pilk kogu aeg kaugele ette suunatud ja silmad väsivad teistpidi.
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.11.2010 01:52:50
|
|
|
| arm2004 kirjutas: |
| telekad/arvutid peaksid vast ühed suuremad kahjustajad olema ja need pole inimsilmale kuigi loomulikud nähtused. |
Telekas-arvuti ei erine kuigivõrd raamatu lugemisest. Rikkuvaks teguriks on fookuse kindlal kaugusel hoidmine, see mida sa täpselt vaatad ei oma erilist tähtsust.
[edit]
bah, nii juhtub kui avada tabid ja enne vastamist muid asjatoimetusi teha
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
24.11.2010 03:06:34
|
|
|
teadsin seda kõike enne ka, aga kui paljud sellest silmade puhkamise reeglist kinni peavad? mõni unustab isegi silmade pilgutamise ära, mis siis veel fokusseerimisest rääkida
ses suhtes on hea pimekirja mitte-osata - kord fokusseerid ekraanile, kord klaverile ja telekas on reklaamid, mis sunnivad mujale vaatama või isegi end teleka eest ära liigutama
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
24.11.2010 08:21:27
|
|
|
dvd vader, oled ikka päris veendunud, et üks meist aiast ja teine aia-august ei räägi? Ma arvan, et sinu jutt on silmade laserravist- nägemise parandamise eesmärgil. Mina räägin silmapõhjadest verevalumite eemaldamisest laseri abil, mis pidurdab nägemise halvemaks minekut.
Küsiks, et kas nö. alternatiivmeditsiini poole pealt pole silmadele mingit lahendust ? Ehk mingeid harjutusi silmanägemise parandamiseks või toitumisharjumiste muutmist v miskit ? Inimene peaks nagu ennastraviv organism olema. Kas see silmade kohta ka käib ? |
on ikka olemas, aga paraku keegi sellesse ei usu ning sellest pole siin mõtet rääkida
|
   |
243 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.11.2010 08:56:46
|
|
|
Ärge virisege, teie hädad on köömes, ise vahetaks heameelega siin mõne silmahaigega kohad
Ise lähen vaikse järjekindlusega pimeduse poole... Hea, et mul palju lapsi on - aitavad issit, kui vaja.
Räägitakse, et meil olevat mingil ajal valged ööd , pole neist ühtegi kohanud, kui päike loojub, oleks kui kott pähe tõmmatud. Vaateväli on ahenenud vähem kui 15 kraadini.
Täiskuuvalge pilvitu öö pidi kaasa sõnutsi olema mõnikord valgem kui päev ise, kuu on valge jah, aga maapinnal on kott, ilma taskulambita naljalt ei saa liikuda valgustamata külatänaval.
Pigmentretiniit ehk retinitis pigmentosa on selle julma tõve nimi, kes viitsib, googeldab.
Seni aga elame veel
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
24.11.2010 09:19:25
|
|
|
| udusiil kirjutas: |
Ärge virisege, teie hädad on köömes, ise vahetaks heameelega siin mõne silmahaigega kohad
Ise lähen vaikse järjekindlusega pimeduse poole... Hea, et mul palju lapsi on - aitavad issit, kui vaja.
Räägitakse, et meil olevat mingil ajal valged ööd , pole neist ühtegi kohanud, kui päike loojub, oleks kui kott pähe tõmmatud. Vaateväli on ahenenud vähem kui 15 kraadini.
Täiskuuvalge pilvitu öö pidi kaasa sõnutsi olema mõnikord valgem kui päev ise, kuu on valge jah, aga maapinnal on kott, ilma taskulambita naljalt ei saa liikuda valgustamata külatänaval.
Pigmentretiniit ehk retinitis pigmentosa on selle julma tõve nimi, kes viitsib, googeldab.
Seni aga elame veel  |
Kahju kuulda.
Eile käisin arsti juures. Tema väitis, et on juba leitud geen, mis põhjustab nägemise halvenemist. Kuid ravim selleks tulevat vast alles 10a pärast- Niiet lootust on!
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
24.11.2010 09:21:50
|
|
|
| udusiil kirjutas: |
| Ärge virisege, teie hädad on köömes, |
ja läkski see teema üle "kõvatamiseks"- mul on suurem kui sul Kes siin teemas viriseb, peale sinu, et elu on jube si**? Ainult sina, teised räägivad, mis juhtunud on ja mis värk on, aga sellest hoolimata püüavad eluga edasi minna ja inimväärselt elada. Tead sa- usu mind, et mõni on veel hullemas seisus kui sina- kasvõi ivokas. Pimedaks jäämine on vähim, mida ma pelgan. Mul on ka juba 14 aastat olnud töövõimetus 50-60% (hetkel siis 60) ja see pole mitte silmade pärast. Silmad on need, mille halvenemist saan protseduuridega päästa. Muid elundeid ei saa.
Seega ei ole mõtet siin teemas hakata kiunuma a la "sa ei teagi kui kehva elu mul on, sul pole viga midagi"
Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/
viimati muutis -KRANTS- 24.11.2010 09:38:06, muudetud 1 kord |
|
   |
243 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
24.11.2010 09:36:32
|
|
|
Mul pole tegelikult n/ö häda midagi. Kui just ise midagi oma lollusest ära ei riku, siis peaks see käsi haarama/hoidma hakkama kindlasti. Psüühiline pool on ka enam-vähem paika tagasi loksunud (poleks uskunud, et nii rööpast välja lööb algul). Aga kui paranemislootust poleks...
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
clm
HV kasutaja
|
24.11.2010 10:46:26
|
|
|
on ikka olemas, aga paraku keegi sellesse ei usu ning sellest pole siin mõtet rääkida  |
Võid rääkida. See, et keegi teine pole avatud infole teise nurga alt vaatama, on nende probleem.
Kuskilt on jäänud meelde jutt, et meremeestel on alati hea silmanägemine, kuna pidevalt teravustatakse horisondi kaugusele.
Ehk ongi tõsi see, et kui lähedale koguaeg vaatad, siis kaugemale enam ei näe ja vastupidi.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
24.11.2010 10:53:50
|
|
|
kunagi kuskilt selline asi kõrvu jäänud, et soovitati aeg-ajalt fokusseerida kahele erineval kaugusel olevale rohelisele taimele. umbes, et fokusseerimine on hea ja ka roheline värv pidavat silmale lõõgastav olema, n.ö kaks kärbest ühe hoobiga. seda muidugi ei tea palju sest tolku ka on...
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Metsjeesus
HV Guru

|
24.11.2010 11:20:09
|
|
|
Kogu see monitori vahtimise ja meremeeste jutt on üks ja sama.
Enamlevinud silmanägemise halvenemise põhjus ju ongi staatiline fookuskaugus. Kui seda muuta, aeg-ajalt vaadta lähedale, siis kaugele jne, siis ta püsib normaalsena. Samuti saab treenida mingit kribu vaadates, väidetavalt on fps mängijate nägemine parem selle tõttu, et tarvis keskenduda mingitele 2x2 pixel peanuppudele kuskil "taamal".
_________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine |
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.11.2010 12:12:48
|
|
|
Seni aga elame veel
|
Lõpulauset ka ikka lugesid?
Tead sa- usu mind, et mõni on veel hullemas seisus kui sina- kasvõi ivokas.
|
Kui mul antaks valida, siis valiksin pigem käsi otsast kui enda tõve.
Case closed.
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
24.11.2010 12:45:46
|
|
|
...
viimati muutis number 13.03.2012 02:38:32, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.11.2010 13:17:36
|
|
|
dpz, korraks veel sel teemal- kirjeldasin lihtsalt seda, milline see haigus on. Elu on näidanud, et taoliste näidete varal saavad inimesed minu probleemist paremini aru. Kujuta nüüd ette- põrkasin töökaaslasega kokku, kuigi ta oli peaaegu otse mu ees. Arvas, et olen lihtsalt ülbe, kuna vaatasin peaaegu talle otsa. Just selliste näidete varal sai ta aru, milles küss. Isegi lihtsustatult öeldes, et silmapõhi lihtsalt sureb ära, ei saanud ta aga aru, kuidas see asjasse puutub.
Ei mingit kõvatamist.
Joon alla.
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
24.11.2010 13:54:41
|
|
|
udusiil, pole siin mingit joont. VEEL. Mida sul siis tarvis on, kuna sul kõige jubedam tõbi maailmas ja elaksid pigem terve elu ilma jäsemeteta? Tahad kaastunnet? Palun- MINU SÜGAV KAASTUNNE
Nüüd on case closed
Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/
viimati muutis -KRANTS- 24.11.2010 21:39:30, muudetud 1 kord |
|
   |
243 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
24.11.2010 21:21:02
|
|
|
Ärge järage, ega see tervist paremaks ei tee.
Ma räägin parem oma perearstist: uuris välja mult, mis kell ma täna Tartust tagasi jõuan (käisin ortoosi tegemas) ja oli klõpsti selleks ajaks autoga bussi vastas, ning viis mind koju (3km umbes minna) ja vaatas uue lahase üle. Kogu mu haigusperioodi jooksul on ta enamustel õhtutel käinud seda haiget kätt masseerimas! Kõige hilisem kellaaeg oli vist 23.30 umbes, kus ta mu kodunt lahkus! Sünnipäevaks tõi teine mulle spetsiaalse sooja koti käele jne
Kui ma nüüd ainult veel suudaks mõelda, kuidas teda tänada...
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.11.2010 21:30:48
|
|
|
ivokas, ära mõtle, see on paha, kui teed, siis midagi südamest.
Loodan, et saad pihta, mida mõtlen.
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |