Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ricard
HV kasutaja
|
12.11.2010 09:38:45
|
|
|
vortex kirjutas: |
On kellelgi kogemust kaua pakk tänapäeval UK'st Eestisse liigub?.
Kui on kuu aega möödas siis võib ilmselt lootusetult kadunuks pidada? |
Minul on esmaspäeva hommikul ostetud asi juba kolmapäeva hommikul kätte jõudnud
MarioA. kirjutas: |
arm2004 kirjutas: |
kui kuu aega juba möödas, siis tuleks kõigepealt müüjat pommima hakata ja kui see tulemust ei anna, siis EP'i. |
Ja sellepärast tunnen väga eBay's müüvatele isikutele kaasa.. ostjakaitse missugune.. võtad aga raha tagasi, kuid mitte miski ei keela ostjat valetamast - müüja on aga paraku sunnitud sulle uue kauba saatma. Selge, et suure käibe puhul pole see väike välja petetud topeltkaup suur kadu, kuid siiski.
Ausam oleks enne posti pommitada ja siis müüjat. |
Täpselt minu mõte.... Mulgi üks pakk usast ei ole kohale jõudnud, pommitasin müüjat enne mitme kirjaga ja lõpus mainisin, et homme on pretensiooni esitamise viimane päev (60 päeva on see aeg). Alguses vabandas, et ju postis kaduma läinud ja et saadab uue, siis aga kandis lõpus raha tagasi. Täiesti lihtsalt minu väidete peale, et pole kätte saanud, isegi ametlikult pretensiooni ju ei avanud... mõtlengi mida võiksid pahatahtlikud inimesed lihtsa vaevaga korraldada...
Ja minu juhtumi puhul kõige lollim ju kui toll saatis tagasi või lasi hävitada, siis ju pole müüja mitte milleski süüdi aga kinni plekkima peab ikka... Ja siis hakkavadki varsti järjest rohkemad müüjad oma oksjonikirjelduses mainima: "Shipping anywhere in the world * No shipping to ESTONIA"
Küsin ka- kaua võtab laekumine mu krdiitkaardile aega kui paypalis refund tehtud? Praegu tundub, et raha ripub lihtsalt kuskil õhus teadmata aeg...
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanus
HV Guru

|
12.11.2010 09:43:47
|
|
|
Ricard, kaardile jõudmisega võib minna kuni nädal
|
|
Kommentaarid: 707 loe/lisa |
   |
4 :: |
563 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
12.11.2010 09:55:45
|
|
|
Paljud riigid, nagu Itaalia, Hispaania jne on juba petmiste ning tolliprobleemide tõttu enamuses välditud.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
12.11.2010 11:47:18
|
|
|
Paljud riigid, nagu Itaalia, Hispaania jne on juba petmiste ning tolliprobleemide tõttu enamuses välditud. |
Ma viimasel ajal palju kokkupuutunud asjaga, et ei taheta saata eestisse. Kirjas on, et eu-sse saadavad, siis vaatad täpsemalt v.a ..........estonia
Võiks siis mujalt sama asja saada hea hinnaga, aga pole. Ja kaup mida tahtnud olen, ei ole olnud võltsing
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
bearhunter
HV vaatleja
|
12.11.2010 14:43:21
Küssa |
|
|
Tere, kui ma müün midagi ebay vahendusel maha, siis kas saan paypalist kanda saadud raha oma Eesti arveldusarvele? Kui kaua see aega võtab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
12.11.2010 15:44:22
|
|
|
bearhunter, saab küll, kusagil nädal-kaks võtab aega.
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
DjMax
HV vaatleja
|
13.11.2010 01:53:26
Re: Küssa |
|
|
bearhunter kirjutas: |
Tere, kui ma müün midagi ebay vahendusel maha, siis kas saan paypalist kanda saadud raha oma Eesti arveldusarvele? Kui kaua see aega võtab? |
Raha kantakse samale kontole, mis on krediitkaardiga seostatud. Ei lähe midagi nädalakest. 2-3 tööpäeva. Ükskord proovisin läbi.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ricard
HV kasutaja
|
13.11.2010 10:01:11
Re: Küssa |
|
|
Ricard kirjutas: |
Küsin ka- kaua võtab laekumine mu krdiitkaardile aega kui paypalis refund tehtud? Praegu tundub, et raha ripub lihtsalt kuskil õhus teadmata aeg... |
Jaanus kirjutas: |
Ricard, kaardile jõudmisega võib minna kuni nädal  |
DjMax kirjutas: |
bearhunter kirjutas: |
Tere, kui ma müün midagi ebay vahendusel maha, siis kas saan paypalist kanda saadud raha oma Eesti arveldusarvele? Kui kaua see aega võtab? |
Raha kantakse samale kontole, mis on krediitkaardiga seostatud. Ei lähe midagi nädalakest. 2-3 tööpäeva. Ükskord proovisin läbi. |
Raha laekuski mu krediitkaardile 2 päeva pärast
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
14.11.2010 16:52:14
|
|
|
Siin ekslikult mitmed kirjutavad, et 60 päeva jooksul saad algatada probleemi menetlemist, kahjuks ikka 45 päeva on see aeg ja 45-60 päeva saad ebay all avada
vaidluse müüjaga mille peale pole ebay enam kohustatud sekkuma.Pärast 60 päeva ei saa enam midagi.
Otse paypal all saab ka vist hilisemaid, kui 45 päeva avada ent ei tea kas reaalselt aidatakse.Ka seal on 45 päeva tähtajaks.
|
|
Kommentaarid: 822 loe/lisa |
   |
19 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
prints
Kreisi kasutaja

|
14.11.2010 23:18:38
|
|
|
Ollaz kirjutas: |
Mul 23-ndast augustist DX pakk teel, teie vingute siin
Tegelt ka teine pakk on teel juba viimased 3 nädalat. Kuidagi kahtlane on muidugi, kuhu need kadunud on
Mõistan, et ühel asjal ei olnud CE märget ja võidakse tagasi saata, kuid kõrvaklapid peaks ju igal juhul läbi minema.
DjMax, oli küsitud raha paypal kontole kandmise kohta, mitte ostmise. Kontole pappi kanda ei saa. |
ma ootan septembrist juba pakki
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
4 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
14.11.2010 23:23:57
|
|
|
prints, ma lasin uue saata. Jõudis kohale ka, oli oktoobri keskel saadetud. Augusti lõpust tulnud pakk on kadunud kuhugi.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
pyrex
Aeg Maha 2a

|
16.11.2010 01:13:25
|
|
|
Minul küsimus suurele ringile. Tahaks midagi Hispaania ebays-t osta. On see sama turvaline kui nt. UK või USA ebay? Mingeid kogemusi või jutte või asju kellelgi rääkida konkreetselt Hispaaniast tellimise kohta?
|
|
Kommentaarid: 88 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
16.11.2010 07:20:03
|
|
|
Reeglid on samad, müüjaid saab samamoodi peedistada.
Isiklikult näen eBay'd kui üthe turvaliseimat ärikeskkonda ostja jaoks.. pole veel kordagi vastu näppe sealt üle aastate saanud, tehes juba kokku ligi tuhat ostu. Aga eks ma astusin ka seltsi alles siis, kui reegleid karmistati.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
16.11.2010 12:41:18
|
|
|
Kuidas tollis paberite ajamine käib?
Peaks lähiajal läbi DHL pakk tulema, mis üsna kindlasti tollimaksust (ja käibest) mööda ei lipsa.
Paberites kirjas CIF, ehk tollid ja muud maksud peaks jääma minu kanda. Kas DHL aitab paberite majandamisega?
Ja kui mul saatmise all kirjas CIF, kas see tähendab, et pakk mulle näppude vahele ei toimetata ja ma pean ise selle kusagilt DHL laost üles korjama?
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
16.11.2010 13:45:26
|
|
|
DHL aitab lisatasu eest kindlasti.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
16.11.2010 19:08:42
|
|
|
Ise saaks sellega hakkama või läheb väga keeruliseks?
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
16.11.2010 19:33:05
|
|
|
Reeglid on samad, müüjaid saab samamoodi peedistada.
Isiklikult näen eBay'd kui üthe turvaliseimat ärikeskkonda ostja jaoks.. pole veel kordagi vastu näppe sealt üle aastate saanud, tehes juba kokku ligi tuhat ostu. Aga eks ma astusin ka seltsi alles siis, kui reegleid karmistati. |
Huvitav küll- ma saadan pea iga nädal kirjeldusele mittevastavaid asju tagasi oma kulul ja sul pole ühtegi probleemi...
Selliseid asju mis vaid kuu aega toiminud on ikka rihmaks olnud.Mul oli vahepeal keskmine tagasisaatmite kulu kuus 500-600kr...puhas kahjum.
Ei tea mis müstilisel moel sul kõik õnnestub.Mul mingi ligi 900 tehingut tehtud.
Samas, kui ostaksin puulusikaid siis vist pääseksin minagi probleemidest.
|
|
Kommentaarid: 822 loe/lisa |
   |
19 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
16.11.2010 20:26:17
|
|
|
Kaks äärmust. Tunnen muidugi kaasa..
Turvalisuse all pean pigem silmas, et minul kui ostjal on vähemalt ette antud päevade piires üsna hästi vähemalt mingigi positiivne lahendus tagatud.
Kuidas aga on lood defektidega.. eks see on halb ja hea õnn, ma ütleks.
Muidugi ma pean märkima, et kastuatud asju on ligi tuhandeist tehingust vast viiendik.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dinkz
Kreisi kasutaja
|
16.11.2010 20:56:56
|
|
|
Kuidas aga on lood defektidega.. eks see on halb ja hea õnn, ma ütleks.
|
Õnneks ei ole ma siiani kohanud ühtegi müüjat, kes kaupa ümber ei oleks vahetanud, üldjuhul tasub müüjalt ennem küsida (eriti kasutatud toote puhul), et kas on ka ümbervahetamis/tagastamis võimalust, kui toode ei sobi või on defektne.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
16.11.2010 22:44:06
|
|
|
Mul tuleb üks pakk tagasi saata, kas see on õige, et eesti posti kodulehel on inglismaale saatmise kulu 120Eeku. Ei teagi kas tasub, toode ise maksis 260Eeku.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dinkz
Kreisi kasutaja
|
16.11.2010 22:50:26
|
|
|
pois11 kirjutas: |
Mul tuleb üks pakk tagasi saata, kas see on õige, et eesti posti kodulehel on inglismaale saatmise kulu 120Eeku. Ei teagi kas tasub, toode ise maksis 260Eeku. |
Mul ei ole küll väga vajadust EP kaudu UK'sse tagasi saata olnud, kuid USA'sse lennupostiga tagasi saatmine maksis 90 eegu ringi.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
pyrex
Aeg Maha 2a

|
17.11.2010 00:18:07
|
|
|
Keegi teab rääkida kuidas siis on kui saatsin müüjale tagasi eseme mis mulle ei sobinud, tema kandis raha juba tagasi enne kui jõudsin asja postitada,panin posti, kuid pakki pole ta ikka kätte saanud(pea kuu möödas juba). Kui jääbki kadunuks või vinnatakse kuidagi ära, mis juhtub? Jään mina süüdi ja paypal võtab uuesti minult raha müüjale tagasi või kuidas?
|
|
Kommentaarid: 88 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mais
Piiratud kasutaja

|
17.11.2010 00:19:51
|
|
|
pyrex kas sa tracking nr. ei saanud? sellega saaks jälgida kus su pakk on, või käi eesti postis uuri asja.
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
514
HV vaatleja
|
17.11.2010 23:07:48
|
|
|
vabandan võibolla tundub loll küsimus aga olen nii paypalis kui ebays alles algaja kasutaja, paar ostu olen teinud ja kõik on läinud ok, tahaks teada et kas arve mis mulle meilile saadetakse (your invoice for ebay purchases) see tuleb vist automaatselt ebay poolt või saab müüja ka sellele kaasa rääkida? ja kas peab just selle arve järgi oksjoni eest tasuma või võib lasta müüjal ise arve koostada, küsimus selles et kui tahan ühelt müüjalt näiteks 2-3 toodet (väikesed asjad,mahuksid ühte pakki) osta et kas siis tuleb ju iga oksjoni võidu kohta eraldi arve ja iga arve juures on ka eraldi saatmiskulu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
18.11.2010 01:46:23
|
|
|
tsitaat: |
küsimus selles et kui tahan ühelt müüjalt näiteks 2-3 toodet (väikesed asjad,mahuksid ühte pakki) osta et kas siis tuleb ju iga oksjoni võidu kohta eraldi arve ja iga arve juures on ka eraldi saatmiskulu.
|
Selles lepi müüjaga enne kokku (osad pakuvad ise, et ostes mitu eset saad x% postikuludest alla).
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|