Upload ja ping on isegi täitsa okei. Pakett strong ja download on seitse korda lubatust väiksem. Kvaliteetkraam
Viimased kuu aega on see jant siin Tartus käinud ja ei paista, et korda ka hakkaks saama.
Ja selle võiks küll Elisa ausalt üles tunnistada, et millal jõutakse sinnani, et vähemkoormatud ja koormatud kellaaegadel oleks enam-vähem ühesugune kiirus. Mitte nii, nagu praegu, kus hommikune 3-4 megane kiirus kukub õhtutundidel "alla mega", või lausa lühiajaliselt GPRS-kiirustele.
Samas on huvitav see, et suvel suudeti küll kogu aeg ühesugust kiirust tagada.
--------------------------------------------
Mina nimetan seda praegu toimuvat "varjatud hinnatõusuks", kuna päevakiiruseid summeerides saab tulemuseks 20-30% "kallima biti hinna", tänu sellele samale suurele kiirusekõikumisele päeva lõikes.
Ja selle võiks küll Elisa ausalt üles tunnistada, et millal jõutakse sinnani, et vähemkoormatud ja koormatud kellaaegadel oleks enam-vähem ühesugune kiirus. Mitte nii, nagu praegu, kus hommikune 3-4 megane kiirus kukub õhtutundidel "alla mega", või lausa lühiajaliselt GPRS-kiirustele.
Samas on huvitav see, et suvel suudeti küll kogu aeg ühesugust kiirust tagada.
No sa võid vaid oletada, kuipalju on kõik opekad saanud kliente ja mahtu juurde suvest...
Ning peab arvestama, et mida piiramatum on maht ja klientide "isu", seda rohkem kiirused kukuvad
või opekas peab juurde investima...
Ega USB-pulk ei tee seda Disconnecti, seda teeb ISP, kui koormus liialt suureks l2heb ning USB-pulka ei saa ka 2G v6rku ymber lylitada.
Ja viimasel ajal on Elisal isegi neetult palju taolist ylekoormust esinenud oma 3G v6rgus.
Samuti n2itab ylekoormust ka see, kui tagasiconnectimine mingi neetult pikka aega võtab.
Aga samad jamad on ka Tele2-l, sai katsetatud nende interneikaardiga.
Tundub suhteliselt sama probleem olevat. Ei tea küll, kui loogiline see on. Ühendus katkeb või muutub väga ebastabiilseks. Eile viskasin selle pulga nurka ja pistsin kaardi mobiili ja siiamaani ühendus stabiilne.
Kogemus järgmine: suvel maakodus EDGE levis katkes ühendus pea iga tund, nüüd linnakorteris HSPA levis sama pulga ja läpakaga pole kuu aja jooksul katkenud vist kordagi, kuigi pulk endiselt "soojavõitu". Seega oli katkemise põhjus ilmselt siiski väljas pool modemit (E1752).
No minu testiperiood oli küll suhteliselt nutune.
Lõpuks, kui pulga tagasi viisin, sain teada et lähim mast oli ca 400m kaugusel, ise olin 4 korrus ja 3g levi toas puudus
Akna läheduses sai levi kätte, kuid kiirus medium paketiga jäi sinna mega kanti ja upload oli ka jama.
Lõpuks, kui pulga tagasi viisin, sain teada et lähim mast oli ca 400m kaugusel, ise olin 4 korrus ja 3g levi toas puudus
Akna läheduses sai levi kätte, kuid kiirus medium paketiga jäi sinna mega kanti ja upload oli ka jama.
Selle peale tekib küsimus et kas neil pulkadel üldse on antenn olemas või pole seda kohe mitte. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kui pika usb kaabliga veel toimib see mint usb pulk?Kvaliteetset paksu kaablit pean silmas.
Mul ka download 0.3-1.3mb/sek alates oktoobrist ja pakett peaks kuni 3.5 olema.Samas on 0.1 ka kuni 3.5...
Huvitav muidugi kuidas siin soovitati mitte võtta 2a siduvat lepingut, kui ilma selleta ei saanudki liituda...
Kui kiirus pidevalt 3-10 korda aeglasem lubatust siis ju Elisa rikub lepingu tingimusi.
Igatahes on naeruväärt selline kasutamine.Kuni oktoobrini oli pidevalt 3-4mb/sek.
Kus saab pulga võrgu valikuid manuaalselt määrata- mul vaid automaatne valik võrguühenduse all E1752 modem.
Selle peale tekib küsimus et kas neil pulkadel üldse on antenn olemas või pole seda kohe mitte.
No ise arvasin ka et pulk on crap, pärast elisas öeldi et levi võimsus peaks sama olema kõigil pulkadel, ainult kiiruste vahed.
Kui pika usb kaabliga veel toimib see mint usb pulk?Kvaliteetset paksu kaablit pean silmas.
Endal 5m võimendiga USB juhe ning töötab nagu tolmab. Ilma võimendita on ilmselt juba õnne küsimus, palju sõltub kaabli kvaliteedist ja ilmselt ka pulga isendist endast. Aga nagu kuulda on siis mõnel ei käi juba 1.5m tavalise USB kaabliga, enamasti ei käi ka pikemaga juba. Kindel valik on USB juhtme puhul ikka võimendiga variant võtta. Hind on kindlasti kallim aga mitte ka tapvalt kallim.
taX: No ei ole midagi USB-pulkade võimsus alati sama. Mul on endal olemas E220 ja E1752 ning juba välimus / gabariit reedab, et E220-l on palju võimsam siseantenn, kui on E1752-l.
Kiirus on siiamaani ka tõstmata ja kirjale iseteeninduses juba poolteist nädalat vastamata. Järgmine arve läheb raudselt vaidlustamisele.
Kusjuures täpselt sama jama. Käisin isegi Elisa butiigis kurtmas, et minu puhul jäi vist mingi linnuke kuskile tegemata, aga teenindaja raius vastu, et see pole lihtsalt võimalik, et mul üksi on kiirus tõstmata. Avaldas isegi imestust, et ma üldse 2Mbiti kätte saan oma Medium paketiga. Selgitasin talle, et varem oli mul Strong ja kiirus pidevalt üle 2Mbiti, aga see teda ei veennud...
Ei taha nagu odavama paketi vastu ka vahetada ja 75kr vahetuse eest plekkida. Praegu loodan, et küll ta ükspäev salamisi tõuseb...
Ega muidu ei usuta kui tuleb seda klienditeenindaja ees oma läpakaga demonstreerida. Mindiga testid tulemus 1,000000 Mbit/s Vahetad modemis sim kaardi Zen vastu (päevapiletiga) ühendus palju kiirem. Ei kujuta ette mis muu seletus siin saaks olla kui konkreetsel kliendil lihtsalt mingi karaan kinni.
Seljuhul testimisel ju ka põhjusena leviprobleem 100% välistatud.
Hea, et E1752 tööjuures kaasas on ja Mint suht nõrga leviga siseruumides suudab mulle pakkuda ~0,8mbit'st ühendust.
ot:
Hetkel on mingi suurem probleem Elioni ühendustega ja internet puudub, tehnikud pidavat tegelema sellega.
Praegu paljudes kohtades (vähemalt harjumaal) ei ole võimalik kaardimakseid ka teostada.
mul oli just tunni jagu nett ära.
ühendus oli olemas aga reaalselt miskit ei liikunud.
nüüd paistab jälle töötavat.
kusjuures AINUS net, mis mul töötas, oli Mint. Kõik muu vaikis (v.a skype), isegi EMT 3g. Alles mingi 20 min tagasi taastus Elioni side.
Katkestuse enda kohta on Postimehes pikemalt juttu. Korralik crash oli, õigemini veel on, sest kõigil pole veel ühendus tagasi ja äsja kadus levist jälle Elioni digitv.
Ehk tipptund. Muideks proovisin simpelit 1752´ga. no ei ühenda kuidagi. APN nii static kui dynamic internet.emt.ee. Viskab ikka veateadet, jään ikka mindi peale
Otsustasin ikkagi EMT võtta ja Elisa ära lõpetada.. Mitte üldse ei kahetse! Päevläbi emtil hea kiirus, upload on ka ilusti olemas.. Isegi online mänge saab mängida..
3megasel 171krooni.. Elisal oli võetud kuni 7mega, aga maximumi mis nägin oli varahommikul pool 8 ja 4.5mega, ülejäänud ajast 0.5, 1.5, kuskil sinna kanti.. Aga emt-l see 3mega koguaeg olemas ping mitu korda parem, stabiilsem jne..
Otsustasin ikkagi EMT võtta ja Elisa ära lõpetada.. Mitte üldse ei kahetse! Päevläbi emtil hea kiirus, upload on ka ilusti olemas.. Isegi online mänge saab mängida..
Väike miinus siiski asja juures, nimelt nüüd pead arvestama mahupiiranguga.
mul näitab,et pordid lahti ikka. pakun,et nett lihtsalt aeglane või seederid ei anna piisavalt uploadi
Mul on lepingu algsest peale pordid kinni olnud. Klienditugi peksis ka segast, et porte nad lahti teha ei saa, aga staatilise IP võivad küll müüa... Aga pordid jäävad ikka kinni _________________ There is no such thing as allkiri!
Väike miinus siiski asja juures, nimelt nüüd pead arvestama mahupiiranguga.
Elisa teatab Twitteris - Esimese ettevõttena Eestis võtsime Facebookis kasutusele Online Support rakenduse!! Elisa Teenindaja vastab sinu küsimustele E-R 9-17.00. http://twitter.com/elisaeesti/status/5545909068763136
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.