Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
radok
Kreisi kasutaja
|
08.11.2010 22:41:16
|
|
|
Märgin teema ära.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
08.11.2010 23:37:03
|
|
|
Mu mälu on pehmelt öeldes kehva. Eriti numbritega. Andke üks surakas head energiat
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
09.11.2010 00:10:52
|
|
|
sirius4k kirjutas: |
Mu mälu on pehmelt öeldes kehva. Eriti numbritega. Andke üks surakas head energiat  |
Mul on üks vinge nõuka-aegne kondekas, annab peaaegu taseri laksu. Kui tahad, teeme proovi.
_________________ "The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."
. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
09.11.2010 07:23:54
|
|
|
Bas kirjutas: |
Ma tervet saadet ei leidnud aga saates näidati, kuidas epileptikutel lõigati aju poolkerad üksteisest lahti ja tekkis "kaks aju".
Spoiler 
3D Dokument: Elu poole ajuga |
Kas käsi, mis ei allu sinu teadvuse kontrollile tähedab ehk, et on olemas ka teine mina? Selle asemel, et alluvat kätt piirata, võiks ju üritada suhelda või viisakamalt suhtuda.
Kui tõetruu see on, kuid House'is kajastati viimati ühes osas sama nähtu, kus nö. allumatut kätt juhtiv ajupool, suutmata näha või aru saada, mis tema ümber toimus, oli lihtsalt leppimatu, et Teda ei kaasata tegevusse, vaid lohistatakse kaasa vm - lahendati probleem nii, et öeldi kõva häälega teisele ajupoolele, mida tehakse ning tundsid mõlemad end rahulikult. Kahjuks puudub sellaalane teadmine ja House on selgelt siiski eelkõige draamasari, mitte teaduslikult õige.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek309
HV kasutaja

|
09.11.2010 11:26:02
|
|
|
ma juba lapsepõlves mõtlesin selle üle, et kuidas universumi valitsejaks saada, et siis analoogselt kahe ajupoolkera vahelist ühendust ära kasutades..
luua sarnane seade mõhnkehale. ja ühendada raadio teel (nuh nüüd on olemas wifi ja internet) kaks inimest. tekib üks teadvus. ja kes domineerib? tugevam tahe nendest, siis ühendada juba rohkem inimesi juurde (ükshaaval). mõistus kasvab koguaeg ning esialnge mina jääb alati kestma, sest see on võimekam, lisa teadmised tulevad. lõpuks saab juba ulme asju välja mõelda, et rohkem inimesi kontrolli alla saada ning Maakera jääb kah üsna väikseseks siis peab kuskilt mujalt otsima teadvuseid, mida endaga ühendada.
siis ma mõtlesin et võibolla see ongi juba toimunud aga me lihtsalt ei tea seda.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
09.11.2010 15:17:35
|
|
|
indrek309 kirjutas: |
ma juba lapsepõlves mõtlesin selle üle, et kuidas universumi valitsejaks saada, et siis analoogselt kahe ajupoolkera vahelist ühendust ära kasutades..
luua sarnane seade mõhnkehale. ja ühendada raadio teel (nuh nüüd on olemas wifi ja internet) kaks inimest. tekib üks teadvus. ja kes domineerib? tugevam tahe nendest, siis ühendada juba rohkem inimesi juurde (ükshaaval). mõistus kasvab koguaeg ning esialnge mina jääb alati kestma, sest see on võimekam, lisa teadmised tulevad. lõpuks saab juba ulme asju välja mõelda, et rohkem inimesi kontrolli alla saada ning Maakera jääb kah üsna väikseseks siis peab kuskilt mujalt otsima teadvuseid, mida endaga ühendada.
siis ma mõtlesin et võibolla see ongi juba toimunud aga me lihtsalt ei tea seda. |
Sa mõtlesid päris palju
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
mella
HV kasutaja
|
11.11.2010 10:43:06
Re: Oxfordi teadlased õppisid aju "ülekiirendama" |
|
|
Tanel kirjutas: |
selleks läheb vaja väikest voolupinget ajuosale ning tulemuseks on paranenud numbrimälu. |
Misasi on voolupinge?
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.11.2010 11:06:38
|
|
|
indrek309: Muide - see Sinu idee polegi niiväga ulme. Mingid aastakümned tagasi tegeleti päris tõsiselt selle teooriaga, et mõtte jõul on võimalik kõiki teisi endale allutada ja ise olla siis valitseja.
Täpsemalt teada tahad, siis otsi nii paar aastakümmet vanadest Vene tehnika- ja teadusajakirjadest. Umbes taolised teemad, "Neetud imperialistid üritavad ka mõtte jõudu valitsemiseks ära kasutada".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miccer
HV Guru

|
13.11.2010 13:51:40
|
|
|
või siis vaata seda filmi, mehed kes jõllitasid kitse vms D
_________________ M: Samsung 990 PRO 2TB NVME SSD |
|
Kommentaarid: 1565 loe/lisa |
   |
1 :: |
1079 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.11.2010 14:00:45
|
|
|
MarioA. kirjutas: |
Kas käsi, mis ei allu sinu teadvuse kontrollile tähedab ehk, et on olemas ka teine mina? Selle asemel, et alluvat kätt piirata, võiks ju üritada suhelda või viisakamalt suhtuda.
Kui tõetruu see on, kuid House'is kajastati viimati ühes osas sama nähtu, kus nö. allumatut kätt juhtiv ajupool, suutmata näha või aru saada, mis tema ümber toimus, oli lihtsalt leppimatu, et Teda ei kaasata tegevusse, vaid lohistatakse kaasa vm - lahendati probleem nii, et öeldi kõva häälega teisele ajupoolele, mida tehakse ning tundsid mõlemad end rahulikult. Kahjuks puudub sellaalane teadmine ja House on selgelt siiski eelkõige draamasari, mitte teaduslikult õige. |
Kusjuures tol juhul ei pandudki väga põõsasse seal seebikas: http://en.wikipedia.org/wiki/Alien_hand_syndrome
Aju poolkeradel on mõnevõrra erinevad funktsioonid. Kui mõnel epillepsia haigel on aju "pooleks lõigatud" siis ühe käega asju kombates ei ole nad suutelised seda asja kõnes kirjeldama, küll aga suutsid paberile joonistada. Seal oli midagi sellist, et ühest poolkerast ei jõudnud kompamisel saadud info kõnekeskusesse, küll aga oli joonistamiseks piisav info olemas. Suht huvitav teema
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |