Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  500GB ketta jagamine 6ks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
naljamiiz
HV vaatleja

sõnum 05.11.2010 21:51:34 500GB ketta jagamine 6ks vasta tsitaadiga

Hei

sooviks kommentaare idee kohta jagada ketas 6ks partitsiooniks,
500gb suurusega ketas on(suurused partitsioonidele 50, 100, 100, 10, 40, 200), kuidas mõjub see kettale, arvuti tööle ja kas on see nn hea või halb, win 7 masinal

parimat...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 05.11.2010 23:14:39 vasta tsitaadiga

Keegi ei keela kuueks jagada. Arvutil vahet pole. Hea, et win eraldi partitsioonil. Lihtsam uut installi teha.
Kommentaarid: 308 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 269
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 06.11.2010 09:47:18 vasta tsitaadiga

Nii väikest ketast on mõttetu 6-ks jagada, varsti pole sul ühelgi pardil millekski ruumi ja hakkad tahtma uuesti neid kokku liitma. 3 on küllalt.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 06.11.2010 11:09:58 vasta tsitaadiga

Ainus asi mida on mõtet meeles pidada on, et esimesena tekitatud partitsioonid satuvad ketta kiiremale osale ja viimased aeglasemale. Kiiruse vahe nende kahe vahel võib olla kuni 2x.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 06.11.2010 11:26:08 Re: 500GB ketta jagamine 6ks vasta tsitaadiga

naljamiiz kirjutas:
Hei

sooviks kommentaare idee kohta jagada ketas 6ks partitsiooniks,
500gb suurusega ketas on(suurused partitsioonidele 50, 100, 100, 10, 40, 200), kuidas mõjub see kettale, arvuti tööle ja kas on see nn hea või halb, win 7 masinal

parimat...

Milleks see vajalik, kui kettas jagada kaheks ja näiteks alustada Win 7 installi, siis tekitab Win 7 veel ühe 100mb partitsiooni enda varundusele + 1mb kasutut partitsiooni mida ei õnnestunud kuhugi paigutada, nii, et sinu puhul tekiks kettale 8 või 9 partitsiooni, pole just meeldiv vaatepilt

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 06.11.2010 14:58:17 vasta tsitaadiga

Marie, Windows Vista ja 7 partitsioneerijad ei saa ketta geomeetriale kuigi hästi pihta ja jätavad seetõttu partitsioonide vahele teinekord selliseid mõne megabaidiseid hõivamata alasid (unallocated space). Need iseenesest ei ole partitsioonid ja ei lähe nendena ka kirja. Windows ise neid kuhugi paigutama võimeline tõesti ei ole.
ot:
Kui tahad neid ka kasutusele võtta, pead kogu kettast backupi tegema, siis mõne muu partitsioneerijaga ketta partitsioonideks jagama ja backupist partitsioonide sisu taastama.

Kui inimesel on vaja eraldi partitsioone, siis ju tal on neid vaja mingil põhjusel. Ma ei näe ühtki piirangut, mis takistaks ketta jagamist kuueks. Windows ise loob ilmselt seitsmenda sinna 50GB partitsiooni ette ja see saab olema primaarne partitsioon, kõik ülejäänud võivad olla extended partitsiooni sees loogilised partitsioonid. Kas sealt vahelt, eest või tagant jääb mõni megabait hõivamata, ei muuda partitsioonide arvu suuremaks ega väiksemaks.

tagasi üles
naljamiiz
HV vaatleja

sõnum 06.11.2010 18:58:30 vasta tsitaadiga

tänud vastamast.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.11.2010 23:38:41 vasta tsitaadiga

Dogbert: Eksid vähe, kui keegi jõuga Win XP ja Win 7-e pidevalt toimivat "ketta korrastust" pole jõuga välja lülitanud, siis see jookseb pidevalt Backgroundis". icon_wink.gif

Igasugu defragmentimisprogrammid näitavad seda väga hästi, kui ketast on vaja ainult mõni % korrastada vaja, et keegi on seda ketast juba varem korrastanud.
---------------------------------------------
Küll esineb "netis õpetusi icon_smile.gif ", et lülita Häkerda Windowsi ja lülita see ketta korrastus välja.

edit: Tegin lahti Win7-e ja selge sõnaga on kirjas:
Scheduled defragmention is turned on.
Ja vaikimisi on korrastus siis praegu 1x nädalas.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.11.2010 18:12:39 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Dogbert: Eksid vähe, kui keegi jõuga Win XP ja Win 7-e pidevalt toimivat "ketta korrastust" pole jõuga välja lülitanud, siis see jookseb pidevalt Backgroundis". icon_wink.gif

Igasugu defragmentimisprogrammid näitavad seda väga hästi, kui ketast on vaja ainult mõni % korrastada vaja, et keegi on seda ketast juba varem korrastanud.
---------------------------------------------
Küll esineb "netis õpetusi icon_smile.gif ", et lülita Häkerda Windowsi ja lülita see ketta korrastus välja.

edit: Tegin lahti Win7-e ja selge sõnaga on kirjas:
Scheduled defragmention is turned on.
Ja vaikimisi on korrastus siis praegu 1x nädalas.

Misasja? Millest sa räägid üldse? Kes siin defragmentimisest rääkis? Ma pole siin teemas sõnagagi maininud midagi, milles sina väidad mind eksivat. Täitsa absurd doh.gif. Ühesõnaga, ma eksin selles, millest ma pole rääkinud. Ei noh, sorry, kui ma sinu unenäos millegagi eksisin.
Aga kui sa vahepeal üles ärkad, siis päriselt on siin teemaks partitsioneerimine.

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 07.11.2010 19:31:36 vasta tsitaadiga

Dogbert: Sinu oma tekst ülevaltpoolt:
"Windows Vista ja 7 partitsioneerijad ei saa ketta geomeetriale kuigi hästi pihta ja jätavad seetõttu partitsioonide vahele teinekord selliseid mõne megabaidiseid hõivamata alasid (unallocated space)" icon_wink.gif

Ma lihtsalt väidan seda, et defragmentimine oskab täiesti edukalt neidsamu hõivamata alasid ära kasutada, juhul kui selleks vajadus tekib. Ja vajadusel ka informatsiooni kokku pakkides, et asi ära mahuks.
- Tõsi, kui ruumi laialt käes ja failitükke saab suvalisse kohta loopida, siis nendele tühjadele piirkondadele tähelepanu ei pöörata, küll aga siis, kui ketas on silmini täis kirjutatud.
----------------------------------
Nii, et Windowsi tänapäevane kettahaldus pole sugugi enam nii kehvake, kui see oli kunagi Win95 ja Win98 ajastul - aeg on edasi läinud. icon_smile.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.11.2010 19:51:46 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Ma lihtsalt väidan seda, et defragmentimine oskab täiesti edukalt neidsamu hõivamata alasid ära kasutada, juhul kui selleks vajadus tekib.
Lollus särab taas. Mitte ükski defragmenter ei hakka sul faile kirjutama partitsioneerimata ketta alale.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.11.2010 21:32:04 vasta tsitaadiga

Tule taevas appi....
Defragmentija, mis töötab failisüsteemi tasemel, kirjutab andmeid väljapoole failisüsteemi ja üle partitsiooni piiride?! shocking.gif
Sinu teadmised on minu jaoks ilmselgelt liiga kõrgelennulised, ma kardan. Nende sära on liiga pimestav, minu viletsa puust pegasuse tiibadel sulgi hoidev vaha võib nende kuumuses ära sulada.

Ma parem ei hakka luuleteemadel vaidlema ja hoian madalamat profiili, mis piirdub reaalsuse piiridesse jäävaga.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.11.2010 12:44:00 vasta tsitaadiga

Huvitav, et mul on kõigil ketastel üks part(3 ketast) aga Win7 installides näitab ikka neid 1MB unallocated alasid.What gives? icon_confused.gif
Näiteks siis kaob üks 1MB ala ära kui terve ketas unallocated muuta, ehk siis part ära kustutada.Samas see uuesti teha tekib ka jälle 1MB unallocated icon_mad.gif

Seega päris nii ei saa öelda, et need 1MB asjandused just partide vahele tekiks icon_wink.gif .
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 08.11.2010 13:04:33 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:

Seega päris nii ei saa öelda, et need 1MB asjandused just partide vahele tekiks icon_wink.gif .
Kui mu viimast lauset loed sealt esimesest postitusest, siis seal ma nagu mainisin, et ette ja taha võivad ka need tekkida => on võimalik ka ühe partitsiooni puhul. icon_wink.gif Ma ei pidanud vajalikuks seda eraldi välja tuua.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 08.11.2010 13:14:37 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
tomorrow kirjutas:

Kui mu viimast lauset loed sealt esimesest postitusest, siis seal ma nagu mainisin, et ette ja taha võivad ka need tekkida => on võimalik ka ühe partitsiooni puhul. icon_wink.gif Ma ei pidanud vajalikuks seda eraldi välja tuua.

Selge thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
kaitsevaim
HV kasutaja

sõnum 08.11.2010 20:36:40 vasta tsitaadiga

oota ma ei tea mismoodi ma nüüd aru sain, aga minu teada ei saa ühel füüsilisel kettal olla üle 4 partitsiooni mingi nipiga
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 22
tagasi üles
virks
HV Guru

sõnum 08.11.2010 20:45:57 vasta tsitaadiga

kaitsevaim kirjutas:
oota ma ei tea mismoodi ma nüüd aru sain, aga minu teada ei saa ühel füüsilisel kettal olla üle 4 partitsiooni mingi nipiga
Miks mitte?
Kommentaarid: 525 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 419
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 08.11.2010 20:50:36 vasta tsitaadiga

Saab kui vahepeale extended partitisioon luua ja ülejäänud omakorda selle sisse.
See on mingi teema, et loogilisi partitsioone saab olla mingi teatud arv, aga extended part. lahendab selle probleemi hõlpsasti.
Miks?
tsitaat:
* A maximum of four partitions can be placed on any hard disk. These are sometimes called primary partitions. The limitation of four is one that is imposed on the system by the way that the master boot record is structured.
* One of the four partitions may be designated as an extended DOS partition. This partition may then be subdivided into multiple logical partitions. This is the way that two or more logical DOS volumes can be placed on a single hard disk.

Ehk siis MBR ei söö üle nelja põhipartitsiooni?

tagasi üles
kaitsevaim
HV kasutaja

sõnum 24.11.2010 11:32:16 vasta tsitaadiga

jah, sedasi ma mõtlesin, et MBR ei söö. Sain targemaks jälle... icon_confused.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 22
tagasi üles
naljamiiz
HV vaatleja

sõnum 31.05.2012 17:47:05 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Huvitav, et mul on kõigil ketastel üks part(3 ketast) aga Win7 installides näitab ikka neid 1MB unallocated alasid.What gives? icon_confused.gif
Näiteks siis kaob üks 1MB ala ära kui terve ketas unallocated muuta, ehk siis part ära kustutada.Samas see uuesti teha tekib ka jälle 1MB unallocated icon_mad.gif

võtaks vana teema üles

aga kui selle win 7 plaadi pealt ketast jagada ja need 1mb alad tulevad, kas need hakkavad ka häirima kuidagi v mis ?

või on mõni hea programm millega enne kettad ära partitsioneerida ja siis alles windows peale?
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 31.05.2012 20:51:52 vasta tsitaadiga

Suurtel ketastel pole mõnest megabaidist kahju. Oluline on, et partitsioonid oleksid korrektselt paigutatud (partition alignment). Selle vana teema kirjutamise ajal olid AF kettad suhteliselt uued asjad ja eks ma oma jutuga panin veidi mööda. Vahepeal oleme kõik veidi targemaks saanud.
Tee partitsioonid kas Windows 7 enda partitsioneerijaga (installi ajal valid "advanced") või Linuxis parted abil (s.o graafilise liideseta utiliit).

Parted oskab soovi korral (parted -a optimal /dev/sdx) kõige optimaalsemalt partitsioonid paigutada (paremini kui Windows), kui suurust ise väga täpselt talle ette ei ütle (see jätab partedile rohkem manööverdamismaad). Esimese partitsiooni ette tuleb jätta vähemalt 1MB vaba ruumi, muidu ei saa esimest partitsiooni paika, partitsioonide piirid anda gigabaidi või 0.1 gigabaidi täpsusega, siis on piiridega manööverdamiseks ruumi piisavalt.

Rohkem nagu ei oskagi soovitada nutikatid partitsioneerijaid. Ehk keegi teine oskab.

tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 03.06.2012 14:14:48 vasta tsitaadiga

Dogbert, kas gparted siis seda ei oska?
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  500GB ketta jagamine 6ks
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.