Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Scart
HV Guru

|
25.10.2010 12:12:00
AMD tõi taaskord turule eksklusiivi |
|
|
Konsoolimängurid on seda juba aastaid saanud oma teleritel näha ja nüüd siis on PC kord. Millest jutt? MLAA ehk Morfoloogiline Anti-Aliasing, mida hetkel oskavad ainult AMD tooted. Kõigepealt DX11 kaardid ning nüüd uus AA - AMD teeb ilmselgelt midagi õigesti.
Me teame ju kõik, milline näeb välja ilma AA-toeta mäng: sakiline ja kole. Kahjuks aga koos uusima Unreali ja sellele sarnaste mootorite levikuga muutus AA töötamine aina haruldasemaks juhuseks. Põhjustab seda mootorite renderdusmeetodiks kasutatud deferred rendering, mille kohta saab täpsemalt lugeda näiteks siit. AMD ja Nvidia on aastate jooksul lisanud oma ajuritesse erinevad häkke ning ümbernurgameetodeid, kuid ikkagi üsna tihti komistatakse mängu otsa mille puhul klassikalise AA tööle saamine on kergemal juhul probleeme, halvemal juhul täiesti võimatu. Võimatu rubriiki kuuluvad mängud nagu Timeshift, Viva Pinata ja uusimatest GTA4, Bad Company 2 (DX9) ning Starcraft 2.
MLAA on nüüd siin, et see mure vähemalt osaliselt lahendada. Tegu on tarkvaralise filtriga, mis käib kaadrid viimase asjana enne pildi kuvarisse tulistamist üle ning annab parima, et sakid kaoks. Tulemus ei ole kvaliteedilt küll võrreldav raudvaralise AA tulemusega aga mängudes kus AA ehk üldse ei töötagi, on ta vägagi teretulnud lisand. Kui mänguri PC ei ole võimeline raudvaralist AAd piisavalt kiirelt toimetama, siis ka siin aitab MLAA välja. Meeles tasub pidada, et tegu pole mitte mingil juhul võluvitsaga, mis järsku kõik mured kaotab vaid ühe järjekordse uue featuuriga, mis teatud olukordades on suurepärane ja teistes täiesti kohatu. Lisaks veel see, et hetkel töötab MLAA ainult mängudega, mis jooksevad DX9 all.
Olen ka ise nüüd kaks päeva asja proovinud ja võin öelda, et mõne mängu puhul on tulemused suurepärased. Starcraft 2 ei kaota jõudluses eriti midagi aga võidab pildis korralikult ning Borderlands on ilma sakkideta hoopis teine mäng. Mass Effect 2 puhul ei andnud vähemalt minu jaoks asi midagi juurde, sest ME2 võimaldab CCC alt raudvaralise AA jõuga töötamist ja see näeb väga hea välja. World of Tanks on mäng, mis justkui mõeldud olema koos MLAAga.
Mida siis läheb vaja, et ise proovida? AMD 6xxx seeria või modifitseeritud tüüreliga ATI 5xxx.
Lingid foorumiteemadele ja õpetustele ning piltidele:
Guru3D
HardOCP
Rage3D
Mõned pildid ning üks veel
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
KyBer
HV veteran

|
25.10.2010 15:19:23
|
|
|
Ma ei tea kas viga minus kuid mina näen, et pilt läheb hoopis veidi udusemaks ja sellepärast ei näe enam sakilisi ääri.
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
Starfield
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
26.10.2010 10:02:09
|
|
|
sai ka proovitud seda.
Unreal Tournament 3 ja Borderlands nägid väga head välja... Samuti oli Fallout New Vegas päris hea
Warhammer Online ja WoW läksid muidugi suht uduseks ja teksti oli kehva lugeda..
täitsa kobe vidin, mängudele mis ei toeta tavalist AA'd
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
26.10.2010 10:21:59
|
|
|
KyBer kirjutas: |
Ma ei tea kas viga minus kuid mina näen, et pilt läheb hoopis veidi udusemaks ja sellepärast ei näe enam sakilisi ääri. |
Ma näen screenshotidelt sama asja. Iseasi, kuidas see mängides tundub. Praegu jääb mulje, et pildist läheb detaile kaotsi MLAA'ga.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
madest
Kreisi kasutaja

|
26.10.2010 13:56:39
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Ma ei tea kas viga minus kuid mina näen, et pilt läheb hoopis veidi udusemaks ja sellepärast ei näe enam sakilisi ääri. |
Ma näen screenshotidelt sama asja. Iseasi, kuidas see mängides tundub. Praegu jääb mulje, et pildist läheb detaile kaotsi MLAA'ga. |
ega ta üks õige asi pole ... Ainult asjadele mis AA d ei toeta ja sakkidega mängitavad ei tundu muidu mõttetu ju
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
26.10.2010 14:15:59
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Ma näen screenshotidelt sama asja. Iseasi, kuidas see mängides tundub. Praegu jääb mulje, et pildist läheb detaile kaotsi MLAA'ga. |
Borderlands läks ilusamaks, aga BC2 küll mitte - pigem segav see udusus.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sven
Kreisi kasutaja

|
26.10.2010 20:20:52
|
|
|
No tarkvara renderdus ei kõla küll hästi.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
27.10.2010 01:36:18
|
|
|
+1
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
01.11.2010 15:02:35
|
|
|
Kui ma nüüd ei eksi siis GTA4 on selline asi kohe otse mängu endasse sisse ehituatud. Vajutage T tähte ja sakid asendatakse uduga.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
05.11.2010 22:14:13
|
|
|
Firefly kirjutas: |
Kui ma nüüd ei eksi siis GTA4 on selline asi kohe otse mängu endasse sisse ehituatud. Vajutage T tähte ja sakid asendatakse uduga. |
Kaks täiesti eri asja.
---
AMD Morphological AA Performance and IQ Review
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |