MoBol käib RAID läbi miski Gigabyte SATA2 kontrolleri, mille otsas on 2 SATA2 ja 1 IDE pistikut.
Siiani on justkui kõik ilusti toimind ilma tõrgeteta ca. kuu aega ja siin üle-eile sai veel FRAPS'ga 1920x1200 @ 30FPS videoid tehtud jõudsalt ja mingit probleemi ei olnud. Täna tahtsin veel natuke "filmida", aga 30FPS asemel vaatas näkku max 25 ja keskmiselt 15FPS.
Testisin crystal markiga ära ja tulemus vägagi imelik:
Lugemine korras, aga kirjutamisel peaks koma olema ühe koha võrra paremal pool.
RAM'i küll panin juurde vahepeal (enne oli 2x2GB, nüüd kokku 4x2GB ja mõlemad kitid hyperX sama mudel), aga see ei saa ju mõjuda selliselt. Pealegi süsteem istub SSD peal ja seal CDM järgi seq. read/write korras.
Ubuntu 10.10 live cd linux osiga näed raidis HDD kohta SMART infot mida winnis ei näe. Ma kasutangi linuxit SMART jõllamiseks raidis. Windooza all smarti raidis ei näe. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Margus, väga hea SMARTi tahtsin teglt kohe uurida, aga ise olin suht kindel, et RAIDis seda ei näe. Mis õudus seal ees võib oodata muidu oskab keegi öelda? Kui SMART vigu ei näita, siis mis edasi? Või on see selline asi, et raudpolt kas 1 või mõlemad vigased?
Margus, väga hea SMARTi tahtsin teglt kohe uurida, aga ise olin suht kindel, et RAIDis seda ei näe. Mis õudus seal ees võib oodata muidu oskab keegi öelda? Kui SMART vigu ei näita, siis mis edasi? Või on see selline asi, et raudpolt kas 1 või mõlemad vigased?
Õdust pole võib-olla ja võid proovida teist uut sata kaablit ka. Moboga tuleb neid hunnikus kaasa. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Mul näitab, et smart oleks nagu disabled, kuigi biosest on sees
E: korras, pordid olid vales modes. Miski native ja legacy teema. Smart väidab, et kettad on korras (healthy)
Nüüd kiire self test mõlemile (kõige esimene valik), ja vaatab, mis ta siis arvab.
Mul näitab, et smart oleks nagu disabled, kuigi biosest on sees
E: korras, pordid olid vales modes. Miski native ja legacy teema. Smart väidab, et kettad on korras (healthy)
Nüüd kiire self test mõlemile (kõige esimene valik), ja vaatab, mis ta siis arvab.
Esimene self-test mõlemil OK.
Pikka testi ei viitsiks nagu teha eriti.
Sa pead tuvastama kui igal refreshil numbreid juurde krutib on hdd vigane. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Margus, huh? Kas SMART andmeid mitte ketta enda kontras ei hoita? Seal mul current ja worst identsed. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Tee SMARTist pilt ma vaatan. Kui 5 min pärast samad numbrid siis hdd on korras või isegi päeva pärast vaadates.
SMARTI hoitakse kontras jah. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Peab vist fotokaga ekraanilt pildi võtma, või saab ka muudmoodi. Ma lasen selle ubuntu 10.10 CD pealt ja ei tea kas ja kuidas sealt screeni saaks. Win7 süsteemikal MBR, RAID volüümil GPT.
Kas seda SMARTi akent suuremaks ka saab venitada, mul esimese proovimise peale nagu ei õnnestunud. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Peab vist fotokaga ekraanilt pildi võtma, või saab ka muudmoodi. Ma lasen selle ubuntu 10.10 CD pealt ja ei tea kas ja kuidas sealt screeni saaks. Win7 süsteemikal MBR, RAID volüümil GPT.
Kas seda SMARTi akent suuremaks ka saab venitada, mul esimese proovimise peale nagu ei õnnestunud.
Saab venitada kui hiirt täpselt servapeale paned, printscreen nupp teeb pildi. Ma muidugi ei tea kuidase livecd pealt see õnnestub, tee kas või digikaga pilt. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Mina ka ei tuvastanud midagi hullu. Value paistis igati ok olema. Raidiga tihtipeale ongi jebla ,aga kui töölesaab siis on ok. Tihtipeale aitab win reinstall koos erinevate raid driveritega ise olen leidnud parimad driverid. Eks see rohkem katsetamise värk ole. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Praegu teeb kodus backupi ja siis igaks juhuks katsetab kettaid eraldi ka, mine tea, mis kamm seal veel olla võib, kuigi SMART üldiselt pistab ammu enne mingi tajutava vea ilmnemist kisama. Kui kõik korras, siis hakkan driveritega mässama. Win reinstalli teha ei tahaks.
ahjaa, infoks veel niipalju, et ubuntu 10.10 live CD'ga pääsesin nii MBR, kui ka GPT ketastele ligi ilusti ning sai sinna screenid salvestada. Tundis ka hard drive modes oleva android telefoni ära ning sai ka seal failidega väga edukalt toimetada. 5+ .
E: backupi ei õnnestund teha, oli viskas mingi errori ja peale seda karjus, et kontra ei saa ketastega ühendust. Ühe kahtlase kabla vahetasin ära ja teist mitte kahtlast loksutasin, aga mitte midagi sellest ei muutund. Laisn driveri ka maha, peale restarti volume kadund, ehk driver tõepoolest maas, lasin uuesti peale driveri ja ikka sama jama.
Ise kahtlustan, et kontra kalab.
Kas muidu selline variant on mõeldav, et tõstan kettad teise kontra peale üle ja siis teen soft RAIDi? Andmed ilmselt vist kaovad ikkagi ära selle käigus. Ei näe eriti nagu põhjust, miks andmed peaks alles/terveks/loetavaks/windowsi RAID süsteemile arusaadavaks jääma.
Windowsi enda backup sakib. Midagi juhtub, siis bacup feil ja siis jälle otsast peale hakkama Mul WD MyBook ja selle soft vähe asjalikum, vaatab, kuidas sellega õnnestub.
UPDATE:
Lasin kettad RAIDist lahti ja tulemus ikka sama, 14MB/s. Ei muutnud ka soft RAID asja paremaks. Ei mõjund AHCI ega IDE mode mitte tuhkagi. RAID modes ei näitand üldse kettaid windowsis.
Tõstsin teise kontra otsa kettad ja nüüd pilt korras. Mõlemal seq. read/write 140MB/s kanti.
Mingi jama on kas kontra endaga, või windowsi drivudega.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.