Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.10.2010 08:48:06
|
|
|
Aga miks ma pean kogu aeg omama kahte arvutit, millest yhega ma muud ei saagi, kui iga kuu-paari tagant uusi ja uusi distro-sid tirida, et siis teises masinas j2lle ja j2lle proovida, et kas ikka to"o"tab v6i pean j2rgmist distrod ootama. XP-ga oli mul yks Retaili ost ja see on nyydseks a 6 aastat k2igus olnud. Ning on selle aja jooksul to"o"tanud mul 100% koheselt suvalise minu arvutiga, mis mul olnud on.
Samas olen aegajalt kasutanud Knoppixit - küll ei to"o"ta mingi masina peal, siis j2lle m6ne muu masina peal to"o"tab jne.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
24.10.2010 09:17:54
|
|
|
Etz kirjutas: |
Ho Ho kirjutas: |
Etz kirjutas: |
ehkki Dell pakkus ka valikut, mis seal eelinstalleeritud oleks kas Win või Ubuntu |
Kas nad neid valikuid mitte üsnagi kiirelt ära ei koristanud? Kui mälu ei peta siis olid nood linuxi-võimalusega asjad olid neil kusagile kodulehe sügavustesse peidetud ning eemaldati mudelivalikust mõne kuu jooksul
|
Jahh, aga valikut pakuti ja ei müünud need samuti kehvasti. Müügilt kadisid M$`i intensiivse lobitöö tõttu vast. |
Kui ma esimesel linuskiga netbooki ostnud onu maalil tema omal tungival soovil ( x keeldus käivitumast ja võru arvutipoodnikud ei viitsinud asjaga tegeleda/küsisid määratut tasu) linuski windoosaga asendasin, tekkis millegipärast ukse taha järjekord(mille ma suunasin kohalike koolipoiste kaela). Nagu juba mainisin, oli üks probleem kohapealne support, teiseks harjumus ning kolmandaks harjumuspäraste programmide mittetöötamine (mitte et nad kõik oleks ka windoosaga töötanud).
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
24.10.2010 09:52:57
|
|
|
Tanel kirjutas: |
järelikult algab asi (alg)koolist ja õpetajatest. Tuleb läbi murda sellest Windows dogmast ning radikaalsemaid samme astuda.
Samas on see väga raske ülesanne, kuna Windows kasutusprotsent on väga kõrge. |
Kui me saavutaks selle, et õppejõud/õpetaja võtab sinu kirjutise odt-s vastu oleks juba saavutus... See, et mingi ülikool hakkaks Eestis laialdaselt linuxit kasutama (kas seda üldse oleks vaja) ei tule vist niipea kõnealla, pigem minnakse vana teed edasi. Väga hea näide siin Keskkonnaministeerium, kelle põhiprobleemid on läinud majasisesest MOffice ühildusvusest väljaspoole maja, kuna teistes ministeeriumites ei ole installeeritud openofficet... Kui ei kästa kasutada siis oleks viisakas ju see kasvõi installida sinna, raha ei küsi (RISO standardid tulevad kohe sellega meelde)...
KKM oli ennist probleemid sellest, et MOffice eri versioonid ei suutnud omavahel hakkama saada, praeguseks on ühilduvusprobleemid pea kadunud, pealegi ei kasuta nad viimast OpenOffice versiooni...
Linux desktop variante proovisid aastaid-aastaid (ütleme 5-10a) tagasi tänu hype'le mitukümmend miljonit tavakasutajat, aga kuna siis oli Linux kasutamine tunduvalt keerukam võrreldes Windowsiga, loobuti sellest varem või hiljem Windows või MacOS kasuks. Ja nüüd tänapäeval, kus Linuxi mitmed distrod võivad küll olla ääretult lihtsad kasutada, aga need samad pettunud või "kõrvetada" saanud kasutajad ei viitsi või taha neid uusi distrosid proovida. |
Täitsa õige väide (paljud on selliseid, vaata kasvõi seda sama teemat räägitakse käsureast ja kompileerimisest-unustatud asjad normaalsel raual), nagu ennist mainisin, siis linuxi pushimine on mingite uute linuxi fännboyde ja ajakirjanduse tehtud... Kui selline hülgemöla ei oleks asjal juures, kurat siis teab mis saatus tal praegu oleks...
Tihtipeale kulub ka tutvumiseks 10minutit ja siis ollakse kohe õite targad, tooks näitena kaua õpitakse windowsi, kõik on jube spetsialistid, samuti linux lastakse plaadi pealt ülesse, 10min näpitakse ja ollakse jube spetsialist.... Elementaarne näide on siinkohal tahanteada, see onu ei tea absoluutselt millest ta räägib, lihtsalt lahmib täiesti tühja oma pseudoprobleeme
Traf kirjutas: |
Oot, misajast Windowsi kasutamine halb on |
Ega ei olegi halb, igale oma, kuid kui teemat vaadata siis linuxi kasutamine ON halb- võiks siiski vastastikune objektiivsus ja respect olla. Linux töötab ja käitub natuke teistmoodi kui windows ja ta peabki seda tegema, kuna ta ei ole windowsi kloon. Millegipärast aga eeldatakse, et kui ta samamoodi ei käitu siis on pask ja ma ei tea mida veel... Windows on hea ja linux on hea.
tahanteada kirjutas: |
Aga miks ma pean kogu aeg omama kahte arvutit, millest yhega ma muud ei saagi, kui iga kuu-paari tagant uusi ja uusi distro-sid tirida |
No tule taevas appi! Sa oled linuxi alal loll, ära palun kaaguta seda nii kõvasti.
Sinu väittel ei ole absoluutset mitte mingisugust reaalset alust, ma tegelt ei saa aru, mida sa selle lausega üldse öelda tahtsid...
Keegi ei käsi sul uusi release tirida, samas kui sa tahad sa võid seda teha.
Toon ühe hea näite, mis on nati hardcore sulle aga ehk kannatab ära. Gentoo on niiöelda verionless distro, muudkui updated ja ongi koguaeg viimane versioon. Ehk installeerid win2000- teed tavalisi update ja tänapäeval on sul seal samas masinas juba win7 ilma mingi lisa pingutamisetta. Kui sa ütled, et update on õudneja raske, siis ometigi teed sa seda windowsi all
http://www.howtoforge.com/how-to-upgrade-ubuntu-8.04-to-ubuntu-8.10-desktop-and-server
Suvaline esimene näide kuidas upgradetakse release, ehk sama nagu vahetaksid xp>7 vastu. Ah, et windowsi all ei saagi nii otse upgradeda, sorry siis, näed midagi on linuxis paremat ka, korra installid ja muudkui kasuta, ei mingit reinstalli ega andmete liigutamise jama... See on spetsiaalselt tahanteada-le mõeldud, teised pigistage siin silm kinni
SEE, ET SA OLED WINDOWSI SPETSIALIST EI OLE LINUXI TUTVUMISEL MITTE MINGI NÄITAJA
woox2k kirjutas: |
Nali naljaks, proovisin seda siin just ja pehmeltöeldes on asi muutunud peale seda kui ma viimati seda pruukisin. Kogu kupatus töötab out-of-the-box, (seal hulgas flash player ja kõiksugu video koodekid) isegi install on igati tõhusaks ja lihtsaks tehtud. |
Video koodekitega on nati jama, soovitaks installida kohe esimese asjana vlc ja ongi kõiksugu mured lahendatud.
Millal sa viimati linuxit näppisid? ja kui "õunde" see siis ikkagi oli (käsuread ja kompileerimised ja mingite distrote tirimised) Teed äkki ülevaate oma muljetest ja esialgsetest imelikest asjadest linuxiga
Inimene proovis ennem!!!
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
andiweb
HV vaatleja
|
24.10.2010 11:29:25
|
|
|
Minul on Ubuntu ja Windows 7 mõlemad arvutis olemas. Algul tundus Ubuntu tore ja hea, kuid minu jaoks on olnud juba liiga palju negatiivsust.
Plussid
Netbeans ja Eclipse käivituvad kiiresti
Openoffice kiire
Neid programme, mis saadaval, neid kerge installeerida
Kui Ubuntu töötab, siis töötab kiiresti
Miinused
Liiga tihti jooksis süsteem kinni, Windowsis on lihtne, Ctrl-Alt-Delete ja võimalik probleem eemaldada. Ubuntu hangus ikka täielikult ja seda minu jaoks liiga tihti
Helitugevuse reguleerimine töötab ainult Root kasutaja all, teise kasutaja all pidin selle jaoks kasutama eraldi programmi
Root kasutaja all ei töötanud Vlc Player
Normaalset messengeri pole minu jaoks olemas
Vlc playeri mittetöötamine root kasutaja all tähendas ka seda, et pole olemas normaalset playerit, ülejäänud proovitud variandid ei kõlvanud kuhugi, küll ei töötanud subtiitrid nii nagu vaja, küll ei olnud kerimisfunktsiooni jne.
Mina ei kasuta arvutit mängimiseks, kui kasutaks siis oleks võib-olla miinuseid rohkem. Minu jaoks pole käsurida ja terminal probleemiks, kuid paljude elementaarsete programmide/funktsioonide puudumine on mind Windowsi juurde tagasi toonud. Ajaliselt 70/30 Windowsi kasuks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.10.2010 11:39:43
|
|
|
andiweb kirjutas: |
Normaalset messengeri pole minu jaoks olemas |
ot: |
Amsn & Kmess on Live Messengeri kloonid ja toetavad täpselt sedasama, mida Live Messenger ise...
Mõlemad saada ka Windowsile, kes Livega kaasnevat bloati ei taha... |
Liiga tihti jooksis süsteem kinni, Windowsis on lihtne, Ctrl-Alt-Delete ja võimalik probleem eemaldada. Ubuntu hangus ikka täielikult ja seda minu jaoks liiga tihti |
Linuxi`l saad hangunud Gui restartida Ctrl+Alt+Backspace abil. Samuti saad killida ka üksikuid teenuseid ja programme.
Vlc playeri mittetöötamine root kasutaja all tähendas ka seda, et pole olemas normaalset playerit, ülejäänud proovitud variandid ei kõlvanud kuhugi, küll ei töötanud subtiitrid nii nagu vaja, küll ei olnud kerimisfunktsiooni jne. |
Miks sul seda rooduna üldse jooksutada vaja on?
Mina ei kasuta arvutit mängimiseks, kui kasutaks siis oleks võib-olla miinuseid rohkem. Minu jaoks pole käsurida ja terminal probleemiks, kuid paljude elementaarsete programmide/funktsioonide puudumine on mind Windowsi juurde tagasi toonud. Ajaliselt 70/30 Windowsi kasuks. |
Need elementaarsed funktsioonid on mis?
Mängutootjate kehv support välja arvatud...
viimati muutis Etz 24.10.2010 12:13:09, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
andiweb
HV vaatleja
|
24.10.2010 12:02:41
|
|
|
Kmess pole proovinud, kuid amsn + 4-5 veel olen proovinud, minu jaoks polnud need sobivad.
Ma saan aru kuidas teoorias peaks taske killima, kuid praktikas see hästi ei tööta
Rooduna on vaja jooksutada sellepärast, et seal töötab helitugevuse reguleerimine
Vlc Player annab sellise errori kui olen root kasutajana sees
VLC is not supposed to be run as root. Sorry.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.10.2010 12:30:35
|
|
|
Aga see on tunda, et antud vaidlus - et nüüd kohe tuleb Linux ja lööb Windowsi "ajaloo-kasti" on ja jääb lõpmatuseni kastma.
- a 20 aastat tagasi sama vaidlus, et kohe Win kaob
- a 10 aastat tagasi sama vaidlus
- praegu sama vaidlus
- ja julgen ennustada, et ka 10 / ja 20 aasta pärast tomub sama vaidlus
- ... ja nii edasi.... kuni "aegade lõpuni".
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
24.10.2010 12:44:37
|
|
|
tahanteada, sinu jutu point?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
24.10.2010 12:57:18
|
|
|
andiweb, emesene on üks ,mis on pea koopia win msnist.
pidgin on ka arengut ka teinud veidi.
tahanteada, miks peab win kaduma ? kunagi pole hea kui vaid üks monopol on.
ei saa ka aru mis distrote pidevast rebimisest sa seal jahud.endal siin sai kohe alguses üks ubuntu beta peale visatud.ja siiani käib nagu kulda.
Ma ka alguses pelgasin veidi linuxit.. Aga nagu peale sai pandud hakkas koheselt meeldima.
Kuidagi mõnusam ja loogilisem on see süsteem seal.
Halajatest...
siin foorumiski on silma jäänud-mingi vend pani ubuntu peale.jäi kohe kuskil mingi ix videoplayeriga hätta.karjus oi kui paha see linux on,ja jooksis win peale tagasi installima.
ma nimesid ei hakka nimetama
Üldiselt mul suva ,kes teist mida kasutab ja milline op süsteem võidutseb .Loodan et tuleb see aeg vaid,mil ma saan windoosa lõplikult välja visata oma arvutist.
ps:react OS on ka vist kuhugi musta mülkasse pidama jäänud-?
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
24.10.2010 12:59:46
|
|
|
illukas kirjutas: |
Video koodekitega on nati jama, soovitaks installida kohe esimese asjana vlc ja ongi kõiksugu mured lahendatud.
Millal sa viimati linuxit näppisid? ja kui "õunde" see siis ikkagi oli (käsuread ja kompileerimised ja mingite distrote tirimised) Teed äkki ülevaate oma muljetest ja esialgsetest imelikest asjadest linuxiga
Inimene proovis ennem!!! |
Eile proovisin viimati, vaatasin et 10.10 on väljas ja tekkis huvi kohe.
Videod toimivad ka ilusti ilma VLC playerita nüüd (kuigi tõesti ega seda ka raske lisada pole)
Mingit eriti pikka ülevaadet ma ei viitsi praegu kirjutama hakata, kuna praeguseks hetkeks ei ole kõike veel jõudnud näppida. Terminali kirjasi nägin praeguseks ainult siis kui esmane startup oli ja uuenduste aken ette tuli mille installimise ajal vajutasin "details".
Kindlasti kuskil on vaja käsurida aga nagu siin kuskil enne mainiti teeb see asja lihtsamaks... ega iga kasutaja ei peagi oskama kõiki käske aga hea on netist õpetusi uurides kopipaste teha ainult
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.10.2010 13:17:15
|
|
|
Kallan veel "natuke õli tulle" - link üsna heale loole aastast 2005 ja meenutab üsnagi üheselt sellesama vaidluse "esivanemat".
Microsoft vs. Open Source: Who Will Win?
Published: June 6, 2005
Loo enda link: http://hbswk.hbs.edu/item/4834.html
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
dzombe
HV kasutaja
|
24.10.2010 13:24:25
|
|
|
alliance kirjutas: |
Üldiselt mul suva ,kes teist mida kasutab ja milline op süsteem võidutseb .Loodan et tuleb see aeg vaid,mil ma saan windoosa lõplikult välja visata oma arvutist.
ps:react OS on ka vist kuhugi musta mülkasse pidama jäänud-? |
See ReactOS on ikka üks eriline õnnetus välja mõeldud... nad võiksid oma ponnistused liigitada koolituse hulka ning alustada pigem arendust Haiku kallal.
_________________ -- |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
24.10.2010 13:46:42
|
|
|
Aga see on tunda, et antud vaidlus - et nüüd kohe tuleb Linux ja lööb Windowsi "ajaloo-kasti" on ja jääb lõpmatuseni kastma.
- a 20 aastat tagasi sama vaidlus, et kohe Win kaob
- a 10 aastat tagasi sama vaidlus
- praegu sama vaidlus
- ja julgen ennustada, et ka 10 / ja 20 aasta pärast tomub sama vaidlus
- ... ja nii edasi.... kuni "aegade lõpuni".
Kallan veel "natuke õli tulle" - link üsna heale loole aastast 2005 ja meenutab üsnagi üheselt sellesama vaidluse "esivanemat". icon_smile.gif
Microsoft vs. Open Source: Who Will Win?
Published: June 6, 2005
Loo enda link: http://hbswk.hbs.edu/item/4834.html |
Sina oled kusjuures vist enam-vähem ainukene, kes siin teemas seda vaidlust elus üritab hoida.Kõik ülejäänud on juba laskunud arutelu tasemele, ainult üks demagoog on veel.Aga pole hullu, ma tulen aitan sind hädast välja.
sinulegi üks internetist väljaimetud link suvaliste kokkutopitud andmetega
Interneti kõige populaarseima otsingumootori andmetel on windowsi kasutajatel ju 3x rohkem probleeme kui linuxi kasutajatel?
Aga tegelikult kui keegi tahab end ajalooga kurssi viia, siis üks dokk OSS ja ka Linux GNU/Linux arengust kuni 21. sajandini:
http://isohunt.com/torrent_details/93181973/linux+story?tab=summary
Räägib sellest kuidas liikumine algas ja kas eesmärk on "Ära teha"
P.S. Film peaks ka olema vabalt levitatav minu andmete järgi.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
24.10.2010 13:48:46
|
|
|
dzombe kirjutas: |
alliance kirjutas: |
ps:react OS on ka vist kuhugi musta mülkasse pidama jäänud-? |
See ReactOS on ikka üks eriline õnnetus välja mõeldud... nad võiksid oma ponnistused liigitada koolituse hulka ning alustada pigem arendust Haiku kallal. |
Viimased 12 aastat on mingi nokitsemine ikka käinud, viimane alpha-reliis alles mõned päevad tagasi tehtud. Kõrvalt vaadates näib see väga kitsa huvigrupi eralõbu olevat, need onklid tunnevad enad vast kõige paremini disassembelri taga ja Haiku ei pakuks neile erilist pinget.
Aga siinses teemas aga on kõige müstilisem see, kuidas ühele aukartust äratava staažiga trollile ikka jälle ja jälle konte hambusse loobitakse ...
Ja animistliku, personifitseeritud või ma ei tea mis lähenemiset linuxile ja muudele viguritele on lihtsalt lõbus lugeda
_________________ 0xDEAD
0xBEEF
viimati muutis marqs 24.10.2010 13:50:05, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
24.10.2010 13:49:55
|
|
|
tsitaat: |
Interneti kõige populaarseima otsingumootori andmetel on windowsi kasutajatel ju 3x rohkem probleeme kui linuxi kasutajatel?
|
isegi üllatavalt vähe, arvestades et Windows osakaal on 30x suurem kui Linuxil
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
24.10.2010 14:13:51
|
|
|
tsitaat: |
|
isegi üllatavalt vähe, arvestades et Windows osakaal on 30x suurem kui Linuxil
http://www.upload.ee/thumb/880132/ScreenShot023.png |
Ilmselgelt oli tegu tahanteada jaoks mõeldud trolliga
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.10.2010 15:19:27
|
|
|
Kui paljud wini tegelased googeldades leiavad juba oma probleemile lahenduse varasemaid poste lugedes ilma et peaks uut küsimust kirja panema?
Probleemide arv peaks siiski suuresti sõltuma konkreetsest rakendusest, mitte selle kasutajatest. Mõlema kasutajate hulk peaks olema piisav et valdav enamus probleeme avalikuks tuleks.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
viimati muutis Ho Ho 24.10.2010 15:37:38, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.10.2010 15:38:13
|
|
|
Jäi jah miskipärast. Point oli, et mida rohkem küsijaid seda rohkem on ka juba vastatud küsimusi seega uute tegemiseks pole nii suurt põjust.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
24.10.2010 15:43:58
|
|
|
No aga isegi kui enimlevinud küsimustele on vastatud, siis vastuseid ju otsitaksegi reeglina googlist?
Ma ei tea, et oleks mingit universaalset kohta maailmas, kus Windows probleemidele lahendused leiab?
Microsofti support lehekülg ehk kvalifitseerub selleks...
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
24.10.2010 15:49:24
|
|
|
Liiga tihti jooksis süsteem kinni, Windowsis on lihtne, Ctrl-Alt-Delete ja võimalik probleem eemaldada. Ubuntu hangus ikka täielikult ja seda minu jaoks liiga tihti
Helitugevuse reguleerimine töötab ainult Root kasutaja all, teise kasutaja all pidin selle jaoks kasutama eraldi programmi
Normaalset messengeri pole minu jaoks olemas
Vlc playeri mittetöötamine root kasutaja all tähendas ka seda, et pole olemas normaalset playerit, ülejäänud proovitud variandid ei kõlvanud kuhugi, küll ei töötanud subtiitrid nii nagu vaja, küll ei olnud kerimisfunktsiooni jne.
|
See, et ta kinni jooksis ja sa teda root kasutaja alt kasutad viitavad täiesti valele suhtumisele ja tegutsemisele... Samas 90% hangumistest on seotud linuxi all riistvaralise rikkega... Windows peidab selle lihtsalt ilusti sinu silme eest ära, linux va loom aga pirtsakam...
1. helitugevuse regulaator toimib kõigi kasutajate alt samamoodi ülesse kella kõrvale tuleb kõlari ikoon (kui ei siis selle nimi on gnome all gnome-volume-control-applet) ja sealt vea nii kõvaks kui tahad...
2. Root kasutaja alt ei tohi igapäevaselt asju teha, see ei ole windows kus adminnina sees istutakse(mitte et seda võiks teha).... Samas tekib küsimus, kuidas sa root kasutaja tekitasid, ubuntul by default root kasutajat kui sellist ei ole
3. võib nii olla, maitseid on erinevaid, minule meeldib amsn...
Kokkuvõtvalt on seal mingi käkk keeratud, soovitaks uue installi teha ja asju mitte ajada root kasutaja alt, ubuntut kasutades unusta root kui selline ära. Kui linuxil on vaja root/adminni õigusi siis ta küsib sinu käest vastavat parooli....
tahanteada
Linux ei ole mingi killer OS see on ajakirjanduse poolt ülesse upitatud...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.10.2010 16:00:09
|
|
|
No aga isegi kui enimlevinud küsimustele on vastatud, siis vastuseid ju otsitaksegi reeglina googlist? |
Just täpselt ning tihtipeale on juba su probleemile lahendus leitud ning ei ole tarvis hakata sama küsimust uuesti kirjutama. Ehk siis probleemidest rääkivate lehekülgede hulk ei ole mingist otsast adekvaatne allikas ütlemaks millega on rohkem või vähem probleeme.
Microsofti support lehekülg ehk kvalifitseerub selleks... |
Oled sealt kunagi üritanud abi saada?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.10.2010 16:00:52
|
|
|
illukas: Noh - 15-20 aastaga - alates sellest ajast, kui Linus selle välja mõtles - piisavalt näinud, milline Killer see Linux-OS on.
Ja kui muidu Killer pole - siis rahakotile on kindlasti, kui Linuxi-proffile vähemalt nii 1000 krooni per. tund pead maksma, et ta tuleks ja Linuxi korralikult tööle paneks.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
24.10.2010 16:05:18
|
|
|
illukas: Noh - 15-20 aastaga - alates sellest ajast, kui Linus selle välja mõtles - piisavalt näinud, milline Killer see Linux-OS on. |
Kui kaua aega tagasi windowsit arendama hakati? Ehkki tegelikult peaks vast alustama DOS'ist, graafiline UI torgati sellele otsa alles tükk aega hiljem.
Nagu korduvalt öeldud siis win-killeriks sõimavad seda ainult sinusugused ullikesed kes asjast halligi ei jaga
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |