praegune kellaaeg 17.06.2025 15:46:15
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
joulukas
Kreisi kasutaja

|
23.10.2010 17:16:25
|
|
|
Vaidlen sulle nüüd küll vastu, see ei ole meeletu tehnika huvi, mis paneb mind tahtma oma ekraani seadistada - see on puhtalt egoism - mina tahan, et MINUL oleks mugav ja et MINA selle üle otsustan, mis mugav on. Samuti ei ole minu elu ülesanne iPhonet maha teha - tegemist on ju täitsa ok sedmega - põhjus nende postituste tegemisel ei ole selgeks teha, et iOS on paha, vaid et Android pakub sama ja veel rohkem.
Ja ma kujutan vanemaid inimesi ja lapsi androidi kasutamas - ja väga edukalt kusjuures. WM on tunduvalt keerukama ülesehitusega, kui seda on Android ja ma kuidagi ei ütleks, et iOS on nüüd nii palju lihtsam kui Google sünnitis - lihtsalt viimase puhul on mul valiku võimalus, mida iOS ei paku.
_________________ HinnaVaatlus liituja nr. 285 |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
luke skywalker
HV kasutaja
|
23.10.2010 17:20:37
|
|
|
Just, nõustun täielikult. Inimesel peabki alati olema valikuvõimalus teha, kuvada, teha mugavamaks kõik mida ta soovib. iOS on just kuidagi teisele sihtgrupile loodud, neile kellele meeldib üldine mugavus ja kes ei viitsigi vaeva näha millekski. See, et minule iOS ei meeldi, ei tähenda et teistele ei võiks meeldida, tülli pole mõtet minna ju sellepärast, iga üks leiab endale siiski oma toote, mida tal mugav ja meeldiv kasutada on. Peale ei tasu kellelegi midagi suruda, alati saab ju seadme välja vahetada kui sobiv lahendus ei meeldi.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
raciocinio
HV vaatleja
|
23.10.2010 18:02:55
|
|
|
luke skywalker kirjutas: |
Mis jutt see nüüd on, et keskmine moblakasutaja ei saa seadistamise/isikupärastamisega hakkama? Ei saa nüüd öelda, et kõik mu sõbrad + neiu oleksid power-userid, pigem vastupidi, aga hakkama saavad ometi kõigega mida nad teha tahavad ja mida neil vaja on... Ehk on siis noorem generatsioon rohkem tehnikateadlik kui vanem põlvkond.
Muidugi jah, näiteks mu ema ei saa isegi oma telefonile äratuskella panemisega hakkama, samas ta ei kasuta ka telefoni muuks kui vaid helistamiseks. Ma ei tea küll kuidas liigitada nüüd need telefonikasutajad, aga keskmiseks telefonikasutajaks ei pea ma sugugi inimest kes seda vaid helistamiseks kasutab. Haardkoor user häkib ja tweagib oma süsteemi põhjalikult ära, keskmine kasutaja saab hakkama kõigega mida tal vaja on, aga ROM'i uuenduste ja asjade kallale ei kipu.
iPhone jääb siiski omaette gruppi mida kasutavad edevad inimesed, fännid või need kellele lihtsalt meeldib etteantud mugavus ja stiil. |
Ja neid inimesi on palju, kellele meeldib etteantud mugavus. Kui inimene tahab telefoniga netis käia, mõningaid appe kasutada, pilte/videosid teha/vaadata, muusikat kuulata, teha mõningaid märkmeid jms, siis iPhonega on ju neid tegevusi teha üldjuhul mugavam, kui mõne teise OS-iga telefoniga. Miks peab asja keeruliseks ajama, kui seda pole vaja. Näiteks pildistamise programm on defaultis iPhones lihtne ja väheste lisadega. Mu emal pole näiteks aimugi, mida Samsungi pildistamiprogrammis need seaded teevad ja need ajavad ta segadusse. iPhone-is aga saab ta edukalt hakkama. Kas siis need inimesed, kes pole tehnikaga päris sina peal, ei tohigi saada multimeediat jms telefoni peal tarbida? Samas kui vajad rohkem võimalusi pildistamiseks, on App Stores hulganisti keerulisemaid programme saadaval.
Minu arust edevad kasutavad pigem Samsung Armani ja LG Prada(või lihtsalt tüdrukud/naised roosasid LG-sid) taolisi telefone. Neil on rõhk ainult välimusel, aga kasutada on väga keeruline, sest ekraan on survetundlik ja OS on aeglane. Mulle näiteks iPhone välimus kõige rohkem ei meeldi(loe: kui ostaks välimuse järgi telefoni, siis ei valiks seda), aga meeldib lihtne kasutamine ja ühilduvused mulle vajalike asjadega(ja muidugi App Store)
Edit: Mulle jääb üks asi arusaamatuks nende Androidi widgetitega. Paned ühele "Homescreenile" meili widgeti, teisele ilma widgeti ja siis oled õnnelik, et saab näha ilma ja meile ilma selleta, et peaks programme avama? Programm ju jookseb niikuinii, kui ta sul widgetina kuvab asju ja minu arust on lihtsam vajutama meili ikooni peale, kui liikuda 2 "Homescreeni" vasakule meili nägemiseks(ja siis on see meili vaatamine selline ilustatud animatsioonidega(kes nüüd edev on) ja et vastata vms, pead avama programmi UI. Ühes videos kiideti, et kui hea on kalendri widget. Lähed ainult 3 Homescreeni vasakule ja ongi see sul ees, ilma programmi avamata(Programm peab tegelikult taustal ikka töötama ju, et widget toimiks). Kas poleks lihtsam ikooni vajutada? Parandage mind, kui ma kuskil mööda panin. Olen seda ainult pealt näinud, mitte ise kasutanud. Ma ei saa aru just nende widgetite põhimõttest. Sama lihtne on ju vajutada ikooni, kui minna teisele töölauale. See vist rohkem selline edevuse ja ilu asi?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
joulukas
Kreisi kasutaja

|
23.10.2010 18:06:39
|
|
|
Sinu esimese lause väide nüüd küll paika ei pea - seda tüüpi kasutajatel pole üldse vahet, mis OS on - üldjuhul on kastamine nagu sama.
Oot mis mõttes ei saa nendest funktsioonidest seal samsungi kaameraprogrammis aru - esiteks on kasutusel standardsed väljendid, mis kõikide kaamerate puhul samad, teiseks käisin igaks juhuks erinevad telefonid korra üle - kõigil on 1 nupuga pildistamine - mis segastest funktsioonidest sa siin nüüd räägid?
Teine asi, millest ma kohe kuidagi aru ei saa, on see kuidas iPhone-t on lihtsam kasutada kui Androidi? Sest kui ma tahan, näeb minu android välja täpselt selline nagu iphone, seadistamine on nii-ehk naa natuke rohkem tehnilist taiplikust vajav ja kui ma ei taha seda koduekraani seadistada, siis ma seda ka ei näpi ja ei pea üldse süübima sellesse, kuidas see võimalik on ja lihtsalt vajutan seda mida tahan saada.
_________________ HinnaVaatlus liituja nr. 285 |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
26.10.2010 14:42:15
|
|
|
Esialgsest teemapüstitusest on jutt juba väga kaugele läinud, Android vs iOS jt. vaidlust võite kuskil mujal jätkata!
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
26.10.2010 22:00:25
|
|
|
"...aegajalt jääb ikka liivatera..." ?
Ma ei saa mitte ütlemata jätta, et järjest rohkem hakkan oma valiku üle rõõmu tundma. Sain teada, et EMT laseb oma moblaneti kiiruspõhiseks ja tahtsin osta endale pihuarvutit-telefoni. Kas siis Iphone4 või i9000. Tegin oma otsuse puhtalt välimuse järgi. Kui vaatasin et ühel on mõlemal pool on klaas siis oli ilus küll aga kohe mõtlesin et see ilu on hullult habras - metall ei amortiseeri lööki niihästi kui plastmass ja kui maha sajab näppude vahelt siis on see uhke metalläär kohe lössis ja ei kaitse klaasi.
Kuu aega tagas oli mul valida kas iphone4 või i9000. Praeguseks on tlf kukkunud kaks korda kivipõrandale, kusjuures ühe korra klaasiga allapoole ja korra käinud ka Vääna liiva sees ära. Telefon töötab ja kriimu ka ei ole peal va tühine kriips keskmisel menüünupul, mida 4-aastane õetütar maniküürkääridega toksis.
_________________ "The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."
. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|