Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
j6rr
HV vaatleja
|
21.10.2010 22:58:19
probleem sülearvuti ventilaatoriga? |
|
|
tere.
mul on mure FS AMILO XI 1546 sülearvutiga. panen arvuti tööle on kõik korras ja kui vent hakkab tööle siis koos väga häiriva vilega. ja viliseb ja järgi ei jäta. vahepeal kõvemini, vahepeal vaiksemalt. oletan et viga ventilaaatoris kuna selle pöörete kiirenemisel läheb heli kõrgemaks ja pöörete langemisel madalamaks, aga üldiselt on hääl sama tugev koguaeg.
olen kuulnud et kui selline müra tuleb et siis on tolmu täis jms aga mul ülekuumenemis probleemi pole olnud.eelmine omanik ütles ka et peaks olema suht ok hetkel tolmu suhtes.(ostsin läpaka hiljuti). seega üle vist jääb äkki mingi laager vms. sinna vist peaks saama õli kuidagi panna. keegi äkki teab milles viga ja kui ongi laagris siis kas seda saab ise õlitada? mis õliga? ja kuna väga MacGyver ma pole siis palju kuskil esinduses selle eest raha tahetakse (umbkautselt)?
aitäh!
|
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
22.10.2010 02:10:43
|
|
|
Mina õlitasin endal õmblusmasina õliga Asuse läpaka venti, samuti tegi häält nagu oleks lennuväljal. 2 aastat on probleemideta töötanud nüüd peale seda. MacGyver pole vaja olla selleks, vaja ainult väikest kruvikat omada millega vent lahti kruvida. Minul seda polnud, siis murdsin terava otsaga köögi noal väikse otsa näpitsatega ära ja keerasin sellega
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.10.2010 08:12:17
|
|
|
See vent on kas kõvasti tsentrist väljas või on kõvasti liiva täis.
Viimase variandi korral näitab see seda, et eelmine omanik teadis väga hästi seda, et see ventilaator või ventilaator+emaplaat on surmale määratud, kuna liiva täis ventilaator ei suuda masinat õige efektiivsusega jahutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
j6rr
HV vaatleja
|
22.10.2010 09:03:53
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
See vent on kas kõvasti tsentrist väljas või on kõvasti liiva täis.
Viimase variandi korral näitab see seda, et eelmine omanik teadis väga hästi seda, et see ventilaator või ventilaator+emaplaat on surmale määratud, kuna liiva täis ventilaator ei suuda masinat õige efektiivsusega jahutada. |
hmm okei. kuidas see tsentrist väljas asja parandada saab. tuleb osta uus vent?
aga ülekuumenemisprobleemi pole mul veel olnud. sama väitis eelmine omanik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.10.2010 09:06:54
|
|
|
Jah - kui on tsentrist väljas, siis on tavaliselt ainus lahendus uus ventilaator.
- Üks asi, mis on võimeline ventilaatoreid tsentrist välja lööma, on väga tugev suruõhk.
Uuri kasutaja toivos käest - tema peaks kõvasti rabelema FS-i komponentidega. Ehk on tal kohe sulle töötav, korras ja vaikne ventilaator asemele anda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
MiuhYn
HV vaatleja

|
22.10.2010 10:59:04
|
|
|
Kulunud ventilaatori juures soovitaksin vahetada ventilaatori uue vastu, kuna tõenäoliselt on ventika puksid kulunud, mis õli lisades korda ei lähe (mõne aja pärast tuleb sama probleem tagasi).
|
|
tagasi üles |
|
 |
j6rr
HV vaatleja
|
22.10.2010 23:02:14
|
|
|
Kasutaja toivos ütles et selle mudeliga on kehvad lood. Eraldi ventilaatorit varuosana olemas ei ole. On ainult Thermal module, see tähendab, koos jahutiga. Mis teeb asja suht kalliks. Uus maksab 900.-.
nii, et siis esialgu kuna raha pole väga, siis jääks selle õlitamise plaani juurde(äkki siiski toimib ja proovida ju võib). mõned siin ju räägivad et lasid tilga õli ja juba 2 aastat on normaalne. ajutiselt loomuliklt ja siis teeks veel tolmupuhastuse ka. aga keegi tark teab kuidas ja mis õli sinna panna. ja kui täpselt kuhu jne. kas ventilaatori peab välja võtma jms
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.10.2010 23:40:35
|
|
|
Nojah - õlitamine ei aja teda mitte kuidagi trentrisse tagasi - juhul, kui see on võimsa kompressoriga tsentrist välja lastud.
Ja kui krigisemise põhjustab ventikasse lennanud liiv, ka siis jääb see liiv sul seal sees alles.
Nii, et pigem pead selle ventilaatori
- osadeks saama,
- seejärel tolmu ja liiva kõik välja pesema,
-siis paned ventika kokku
- ja üritad mõnd hästi vedelat ja libisevat õli lisada.
---------------------------------------
Aga miks sa seda müüjale tagasi ei viska ja siis uut, täiesti töökorras läpparit asemele ei osta.
Sest nagu ma juba ütlesin - olen enam kui kindel, et selle ventilaatori jama - ja väga kõrge hinna pärast see masin ka kähku maha müüdi, et ta sureks juba uue omaniku käes lõplikult maha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
j6rr
HV vaatleja
|
23.10.2010 00:58:34
|
|
|
okei ma arutan veidi seda teemat eelmise omanikuga ja küsin suruõhu kohta. ja siis langetan omi otsuseid et mis ja kuidas ma selle läpakaga teen.
|
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
24.10.2010 14:04:00
|
|
|
Ventika võtsin ikka ma ka päris lahti osadeks, pidasin seda loogiliseks kui juba õlitamiseks läheb, seega ei hakanud eraldi mainima. Enne soovitaks netist ka videosid/pilte otsida ,kuidas seda teha. Asusega oli küll väga lihtne venti kätte saada, ainuke asi et need kruvid seal ventika küljes ikka väga pisikesed.
|
|
tagasi üles |
|
 |
j6rr
HV vaatleja
|
24.10.2010 18:53:51
|
|
|
aga mis õli ma sinna peaks panema? peale selle õmblusmasina oma. et mis õlid sobivad
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.10.2010 19:22:54
|
|
|
Auto mootoriõli sobib väga hästi. Aga vaja ikka uut ja puhast, mitte mootori õlivarda otsast.
Aga soovitav oleks jah ventikas lahti võtta - kork maha, stopperseib võlliotsa pealt maha, tiivik küljest ja siis roogid vana kuivanud määrde jäänused võlli pealt ja laagrite tagant näiteks tikuotsaga, pühid vatitikkude ja majapidamispaberi või pabertaskurätiga puhtaks, paned tilga õli võlli peale ja tilga kummalegi laagrile (ükskõik kas kuul- või liuglaagrid), pistad tiiviku tagasi ja stopperi ette, kork tagasi ja valmis.
Kui on väga pisike ventikas (50mm, 40mm ja väiksem), siis võib kolm tilka ka liiga palju olla - piisab liuglaagrite korral ühest tilgast kahe puksi peale ja kui on kuullaagrid, võib võlli peale tilga panemata jätta, kui mõlemad laagrid tilga kätte saavad.
Kui liiga palju õli panna, siis hakkab tiiviku küljest laiali viskama ja tolmu koguma.
Kui on kuullaagrid, võivad veel väga kaua käia pärast õlitamist.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
j6rr
HV vaatleja
|
25.10.2010 21:02:28
|
|
|
nii tna siis sai läpakas lahti võetud aga ventilaatorit mina lahti ei mõistnud võtta. seega toppisin tilga ülevalt augukesest sisse keerutasin ja puhastasin ning mässasin seal ja panin lõpuks kokku tagasi. heli läks nagu veidi vaiksemaks kui siiski on kuulda et seal mingi löga vahel nagu on sest ikka on häiriv heli juures.
kuna uus pidi koos jahutusega vms maksma 900 krooni pani mõtlema et äkki sobib mõne teise fujitsu simensi vent näiteks sinna 1 1hele. või siis keegi tark äkki räägib kuida ma ventilaatori täitsa juppideks saan et siis uuest proovida seda õliasja (seekord siis korralikult)
tegin mõned pildid ka:
muidu tolmu puhastasin ära ja core o ja 1 langes 65 pealt 55 peale
|
|
tagasi üles |
|
 |
2 trini
HV veteran

|
25.10.2010 21:38:50
|
|
|
Hmm, kui õigesti mäletan, oli mul keskel mingi kleeps seal, mis tuli ära võtta, et selle all olev kruvi lahti keerata ja vent osadeks saada. Mis sul seal teisel pool on? Pilt on ühest poolest ainult.
o.t. esimel pildil on hea "taust" muidugi... nagu oleks näpp vahele jäänd sinna...
|
|
tagasi üles |
|
 |
j6rr
HV vaatleja
|
25.10.2010 21:52:51
|
|
|
no mul mingit kruvi küll pole. see ventilaator nagu, tal oli nagu mingi vedru sees vist. sest ta liikus nagu edasi tagasi veidi. kardan et seal pisikeses augus ongi mingi stopper aga kuna ta on nii pisike siis mina toda küll kätte ei saa
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.10.2010 21:55:49
|
|
|
j6rr: Saad ehk lihtsamalt - täpselt samasugused ventilaatorid, on muide, ka Acerite osades mudelites kasutusel.
Pane kirja kaks mõõtu:
1. Kinnitusaukude omavaheline vahekaugus
2. Kogu kõrgus, koos labadega.
Pildi järgi tundub, et mul vedeleb selline ventilaator.
---------------------------------------------
ja kui natuke nuputada, siis saad sinna pessa kinnitada ka terve rea teistsuguseid ventilaatoreid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
j6rr
HV vaatleja
|
25.10.2010 21:56:40
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
j6rr: Saad ehk lihtsamalt - täpselt samasugused ventilaatorid, on muide, ka Acerite osades mudelites kasutusel.
Pane kirja kaks mõõtu:
1. Kinnitusaukude omavaheline vahekaugus
2. Kogu kõrgus, koos labadega.
Pildi järgi tundub, et mul vedeleb selline ventilaator. |
see oleks jah väga tore kui saaks odava raha eest asja korda. huhh siis ma pean ta jälle lahti kakkuma. kui ära teen siis kirjutan mõõdud siia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.10.2010 22:06:09
|
|
|
Aga nii kipub see - kahjuks - alati olema, et kogu aeg tahetakse ventilaatorit koos radiaatoriga müüa. Kuigi võiks sellist ventilaatorit ka eraldi ärida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
21.01.2011 11:17:07
|
|
|