praegune kellaaeg 16.06.2025 12:21:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
urmas400
HV vaatleja

|
20.10.2010 15:37:34
arvuti ühendamine internetti läbi teise läpaka |
|
|
EI leidnud vastavat alafoorumit, kuid loodan et see sobib siia.
Teema on siis järgmine, kolisin pikemaks ajaks maale, võtsin lauaarvuti kaasa. Siin on avalik wifileviala, ning lauaarvuti kõrval on läpakas mis wifit kenasti vastu võtab.
Minu küsimus on see kas on võimalik, kui ma ühendan ethernet kaabliga lauaarvuti ja läpaka, et ma saan läpakas oleva interneti edasi enda lauaarvutisse suunata, et läpakas töötaks pmst siis nagu ruuter vms.
_________________ la la world. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.10.2010 15:57:14
|
|
|
Jah saad.
1. Kõigepealt vajad õiget kaablit - n-ö "pööratud otstega kaablit" - kahe masina vahele
2. Siis paned läpparis networki ühenduste alt sellele WiFi-ühendusele alt peale sellise asja, nagu ICS.
Umbes nii, et network lahti, hiirega WiFi-ühenduse ikoonile peale, siis hiire paremklahvi alt properties ja seal rivis on ka Sharing (ICS) täiesti olemas. See aktiivseks, ühendus uuesti püsti ja siis peaks see olema välja jagatud.
Hoiatusena - teisekord võib see jagamine toimuda ka mõne minuti jooksul - enne kui teine arvuti signaali saab. Aga seda näed siis ise juba konkreetselt.
Ning siis jagabki see läppar sul ühenduse ka lauaarvutile välja.
Edukat katsetust
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Froggy
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
0 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
urmas400
HV vaatleja

|
20.10.2010 18:49:13
|
|
|
Nüüd on põhimõtteliselt selline seis, et kaabel on sama, mis oli kodus mul ruuteri ja arvuti vahel. Ma ei oska öelda, kas see on pööratud kaabel vms.
Kui ma lülitan wireless seadete alt ICS sisse, siis kahe arvuti vahel on ühendus olemas, kuidas läpakas ei võta enam wifit vastu, võrgu nime asemel on unidentified network, ja ipv4 ja ipv6 taha on kirjutatud no network access.
Kui ma bridge connectioni loon, siis läpakas on wifi olemas ja näitab ka et bridge connection on olemas, kuid siis ei saa lauaarvuti signaali kätte, mitte ükski packet ei liigu lauaarvutisse, ütleb kah et limited or no access, kui lauaarvutis ipv6 välja lülitan, siis näitab et connected ja värki, aga ikka üksi packet lauaarvutisse ei tule.
Arvatavasti mul pole siis see pööratud kaabel jah? Ütleme kas ma kodustes tingimustes saan toimima kaabli, kui ma wikipeedia järgi ümber ühendan juhtmed?
EDIT: http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable
Tegin selle 10/100 kaabli juhendi järgi ära, ja bridge abil sain neti, tänud juhiste eest
_________________ la la world. |
|
tagasi üles |
|
 |
carrot
HV kasutaja

|
21.10.2010 07:30:12
|
|
|
Tere
Mul selline teema, et ühes läpakas on juhtmega internet ja teises wi-fi. Wi-Fi on toas väga ebastabiilne ja tahaks, et teine arvuti ka saaks juhtmega netti kasutada. Kas ainus võimalus selleks on switch või saab kuidagi odavamalt wifiga läpaka juhtmega läpakaga ühendada? Ette tänud!
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
1 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Froggy
HV kasutaja

|
21.10.2010 12:12:55
|
|
|
Saad sedasi teha et ühte tuleb kaabliga nett sisse ja siis kasutad mõnda proge millega teed läpparist wifi leviala.
http://www.virtual-ap.com/ pole ise proovinud sellega aga siit saad edasi uurida.
Ise olen kunagi mingi ASUS-e kaardi ja tarkvaraga teinud ning toimis.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|