praegune kellaaeg 22.06.2025 15:32:10
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
CommandsRef
HV kasutaja
|
13.11.2003 17:00:59
|
|
|
Siil udus kirjutas: |
kõva jahutus peale ja läheb, aga huvitav kui palju seda ka kellata kannatab ? |
Kas tõesti jääb see aparaat sulle aeglaseks et sa teda hirmsasti kellata tahad?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
13.11.2003 17:55:39
|
|
|
No kellamine on mõnele mehele kogu elumõte. Mis erinevalt autode kellamisest tuleb sigaodavalt kätte Autot ma näiteks ei osta selle mõttega, kuivõrd kellatav tema mootor on, vaid katsun leida oma vajadustele sobivaima stock lahenduse. Arvutitega samamoodi muideks. Ma olen võibolla loll, ja usun, et protsessorite nimitaktid ei ole mitte naljapärast või inimeste petmiseks sellise väärtusega nagu nad on. Samas ei pea ma ka prosetootjaid lolliks, et nad sellise lihtsa asja justkui kahe silma vahele oleksid jätnud.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nu
HV Guru

|
13.11.2003 18:36:58
|
|
|
kui sa autot võistlemiseks kasutaksid küll sa siis "kellaksid" ka mootorit...
niisama liigeldes pole muidugi erilist vahet kas hobujõude on 150 või 180 või misiganes.
mu eelmisel masinal näiteks oli 66kw, praegusel on aga 125kw. tööle-koju sõidan ikka samakaua!
arvutitega on aga teisiti seal saab kellamisest tuleneva kiirusekasvu ka reaalselt ära kasutada
_________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it...
ss |
|
Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
1 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
13.11.2003 18:58:16
|
|
|
Huvitav kui paljudel vingujatel on käe peal Rolexi 500 000 maksev kell? Ei usu ,et vast ühelgi ,aga kas siis firma ei tohigi neid toota ,kuna osad inimesed ei jõua neid osta?Mis poolest ta parem oleks? Kas ta käib täpsemini?Vaevalt küll.
Tegelikult ma ei saa aru ,et mida siis inimesed kokkuvõttes tahavad? Kui firma teeb miskid uued prosed valmis siis hakatakse kohe nende kalla irisema.Mulle küll meeldib ,et intel teeb miski 3.4
GHz prose ja meeldiks kui teeks ja arendaks seda veel niipalju kui mõne mehe fantaasia lubab ,sest mida rohkem nad miskit high end möga välja toovad ,seda rohkem ju muu hind langeb.Aga see ei loe ,sest tegelt tahavad ju kõik seda kõige kiiremat ja vingemat proset omada ,sest siis ju uhke kuskil foorumis kelkimas käia ja oma bencmarkide skoore sinna üles toppida.Kui intel praegu peaks selle 3.2 EE ja 3.4 GHz prose müüki laskma ,siis ju miski 2.6 ja 2.4 se hind langeb.Aga see vast ei jõua osadele inimestele kohale ,sest tahetakse teistele ära teha,(jah hehee sain sust 3d markis 300 punni rohkem ja selles ja tolles testis oli su fps 187 ,aga mul 196,niiet su arvuti on vana rape)ise paremat omada ja muidugi ka vinguda ehk sis mingil hetkel unustatakse ära ,et vahest võiks lihtsalt teha arvutiga seda milleks ta on tehtud ,mitte käia kuskil kemplemas miskite numbrite üle.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
13.11.2003 19:13:20
|
|
|
to nu: okei, kui autot võistlemiseks ei kasuta, aga kui arvutiga ei mängi ja see 90% jõude seisab ? kus on selle kellamise kasu siis ? Täpselt sama teeb välja. Pigem on see kellamine ikka suuremal või natuke vähemalt määral lihtsalt kõvatamisega seotud.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
13.11.2003 19:16:14
|
|
|
Markos kirjutas: |
... ASM aga tähendab seda, et kui sul on üks või mitu rackitäit 1-3U servereid, siis nendele kõigile eraldi RSA'si soetada on mitte ainult kulukas, vaid see teeb ka halduse keeruliseks. Just kaughallatavus ja alarmsüsteem on need, mis missioonikriitilise teenuse puhul on asendamatud. |
Ühesõnaga asi on lihtsalt ruutimises. IP'd üle eetri on tõepoolest siga mugav orgunnida. Tunneldad selle näiteks randa PDA peale :) Kusjuures kas see mitte IBM ise ei olnud, kes müütas süsteemi, mis suutis tervet rackitäit masinaid niimoodi juhtida? Minuarust kasutas see interconnectina vana head seriali.
Aga üldiselt jah alarmsüsteem on missioonikriitiliste süsteemide juures oluline, kuigi ikkagi vanast heast liiasusest ei pääse üle ega ümber. Ühe väga töökindla masina asemel kaks enamvähem töötavat masinat on tavaliselt märksa odavam ja töökindlam.
Kaughallatavus on omaette teema. Kellel läheb vaja, kellel ei lähe. Minu kogemus on see, et 24/7 serveri ruumi läheduses töötavad inimesed on ka täiesti arvestatav kaughaldus. Kõik ülejäänud saab niikuinii üle ssh korda ajada.
Ma isiklikult ei ole riistvara haldusega tegelenud, aga töötasin grupis, mille hallata oli muuseas kuskil 10 racki jagu mitmesugust tavaari + 3 külmkapitäit kõvakettaid.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
13.11.2003 19:58:44
|
|
|
tsitaat: |
okei, kui autot võistlemiseks ei kasuta, aga kui arvutiga ei mängi ja see 90% jõude seisab ? kus on selle kellamise kasu siis ?
|
no need ei kellagi kellel sest kasu pole. tavaliselt ongi nii et overclocker=mängur
ise muidugi ei mängi pea üldse, see-eest multimeediat ikka tuleb keerutada aeg-ajalt. ja niisama masinat järele aidata ja timmmida on ka päris huvitav, peaasi et kuskil niisama ringi ei süga ja teistele inimestele närvidele käid.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDD
HV veteran

|
13.11.2003 21:38:34
|
|
|
OT: milleks see vaidlus see sama hea nagu Linux vs Windows
Nagu ikka kõik toetavad seda mis neil endal masinas on ......
_________________ The funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's to late to stop reading it  |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
14.11.2003 01:09:36
|
|
|
See IBM'i haldus ongi ASM, kas RSA adapterile käiakse sisse üle ip või ppp pole seejuures oluline, vahendid valitakse tavaliselt konkreetset võimalust silmas pidades. Alarmsüsteeme on kahte sorti niivõinaa, üks teenuste ja teine riistvara tarbeks. Esimene kontrollib konkreetselt tarkvara toimimist, teine aga annab teada riistvaralistest probleemidest. Kusjuures märkigem siinkohal ära, et õigel ajal märkamata jäänud rike võib süsteemi küll kohe mitte rivist välja lüüa, kuid aja jooksul tekitada siiski pöördumatut kahju. Liiasus ei ole väga paljude süsteemide puhul üldse mõeldav, data muutub ajas liialt kiiresti selleks, et seda saaks reaalajas dubleerida ja ega sellel mõtet polegi, backup riistvara peab üldjuhul ikka samade parameetritega olema ja kogu asja downtime ajal üle elama. Idee, et sitta ma sellest 100 tuhhisest serverist ostan, võtan parem 3 pessukat, ei kanna. Korralikus süsteemis võtad kaks 100 tuhhist serverit ja jagad teenused nende kahe vahel loogiliselt niimoodi ära, et ühe failimisel töötavad ülejäänud edasi. 24/7 asi võib algul tunduda suhteliselt hea lahendusena kuid praktikas väga paljudel juhtudel ei toimi, esiteks 24/7 maksab päris arvestatava summa, teiseks serveriruum ei ole läbikäiguhoov, kuhu igaüks võib sisse jalutada ja teha mis tahab. Kui seda reeglit eirata, hakkavad jamad koheselt peale, kasvõi nii lihtsast asjast alates, et lülitatake välja ruumi jahutus ja unustatakse lahkumisel see tagasi lülitada jne. Kolmandaks ei ole kõik seadmeruumid alati üldkasutatavate ruumidega samas kohas või asuvad täiesti eemal ja on täiesti mehitamata. Olles töötanud pikka aega ilma korraliku kaughalduseta ja kaughaldusega, ütlen ma missioonikriitiliste asjade puhul halduse puudumisel no way. SSH pole siin mingi tegija, kui selle kaudu enam peale ei saa, oled kuses ja tavaliselt just nii ongi.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
14.11.2003 17:34:26
|
|
|
Muidu kõik OK, aga alati leidub tegelasi kes teatud koodnimedega
topikutesse lisavad põhjendamata kommentaare a la "intel kallis" "amd põleb maha" jne.
sellisteks kommentaarideks muidugi on oma koht, nimega "delfi".
hpHDD kirjutas: |
OT: milleks see vaidlus see sama hea nagu Linux vs Windows
Nagu ikka kõik toetavad seda mis neil endal masinas on ...... |
_________________ eriti julm |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
17.11.2003 20:32:01
|
|
|
Muu jutuga muidu täiesti nõus, rohke marketingi poole pealt pärinevate lühedite kasutamine tekitas mulle alguses kui asjaga kõrvalt natuke kokkupuutunule segadust.
Liiasus ei ole väga paljude süsteemide puhul üldse mõeldav, data muutub ajas liialt kiiresti selleks, et seda saaks reaalajas dubleerida ja ega sellel mõtet polegi, backup riistvara peab üldjuhul ikka samade parameetritega olema ja kogu asja downtime ajal üle elama. Idee, et sitta ma sellest 100 tuhhisest serverist ostan, võtan parem 3 pessukat, ei kanna. Korralikus süsteemis võtad kaks 100 tuhhist serverit ja jagad teenused nende kahe vahel loogiliselt niimoodi ära, et ühe failimisel töötavad ülejäänud edasi. |
Mhm. Üldiselt siiski piisavalt suuremahulise rakenduse puhul on enamusel juhtudel võimalik kasutada paari-kolme 1U serverit paralleelselt iga tier'i jaoks ning hoida ühte-kahte nö hot-spare'i kogu lahenduse peale, mis installitakse millegi ära kukkumise korral õige softiga ja tõmmatakse automaatselt külge. Ma ei näe, et nende üksikute masinate juures oleks RAS nii oluline, kui süsteemi ülesehitus tagab teenuse kättesaadavuse üksikute osade ära langemisel. Ma ei ole väga palju kohanud juhuseid, kus ei oleks võimalik rakendusservereid klastrisse pista.
24/7 asi võib algul tunduda suhteliselt hea lahendusena kuid praktikas väga paljudel juhtudel ei toimi, |
Ma rääkisin seal konkreetsest juhusest,
esiteks 24/7 maksab päris arvestatava summa, |
Tõepoolest. Antud juhul olid need inimesed teisel eesmärgil niikuinii olemas.
teiseks serveriruum ei ole läbikäiguhoov, kuhu igaüks võib sisse jalutada ja teha mis tahab. Kui seda reeglit eirata, hakkavad jamad koheselt peale, kasvõi nii lihtsast asjast alates, et lülitatake välja ruumi jahutus ja unustatakse lahkumisel see tagasi lülitada jne. |
Täiesti nõus. Antud juhul ei olnud sellega probleemi, kuna serveriruumi monitooring oli korralik ja inimesed ei olnud päris igaüks.
Kolmandaks ei ole kõik seadmeruumid alati üldkasutatavate ruumidega samas kohas või asuvad täiesti eemal ja on täiesti mehitamata. |
Täiesti nõus, lihtsalt sellel konkreetsel juhul oli helpdesk serveri ruumi lähistel ja pääses häda korral power-nuppu vajutama.
Olles töötanud pikka aega ilma korraliku kaughalduseta ja kaughaldusega, ütlen ma missioonikriitiliste asjade puhul halduse puudumisel no way. SSH pole siin mingi tegija, kui selle kaudu enam peale ei saa, oled kuses ja tavaliselt just nii ongi. |
Üldiselt jah, kui OS pikali kukub, siis ei ole tõepoolest midagi teha. Väga täiesti abiks, kui saab kaugelt masina riistvaralisi funktsioone sellest sõltumatult juhtida, kuid ma tahtsin väita, et missioonikriitilisuse seisukohalt ei ole see nüüd showstopper. Samas, kui juba tõsist süsteemi üles pannakse, siis hinnavahe ei ole niikuinii oluline.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|