Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Microsoft kardab OpenOffice.org levikut märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Xloaded
külaline

sõnum 15.10.2010 19:20:19 vasta tsitaadiga

Põhi mure oli videos. et: " Who you gonna call? " ainult korrutati ette jah taha aga vastus on siin samas!

http://www.youtube.com/watch?v=dlXBg2d2Nnc&p=F7ABA229EE4B9D3C
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.10.2010 19:54:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:
OpenOffice.org kogukond on saanud kurjaks, kuna Oracle ei taha eriti koostööd teha, ja nad tegid organisatsiooni The Document Foundation, mis jätkab OpenOffice.org arendamist, esialgu uue nime all LibreOffice. Kui Oracle loovutab Document Foundation'le OpenOffice.org kaubamärgi, siis jätkatakse arendamist vana nime all.

See selleks.
Endal kh arvutites istub openoffice. Olen harjunud ja kirjatükkide tegemiseks pole mõtet raha tuulde loopida. Saab väga kenasti hakkama sellega. Viimasel ajal on mul muidugi tunne olnud et ma ainuke kes kasutab seda sest paljud on küsinud kust MS officet tirida saab (pira tahavad). Kui olen pakkunud et võtke openoffice siis see neile ei sobi mingil x põhjusel. Ja kui küsinud olen et mis teete siis et ei sobi siis vastuseks et vahest on vaja mõni tekstidok valmis teha...

Ise olen viimasel ajal kergemad tekstid üldse google docs abiga valmis teinud. Hea, mugav. Jäävad veebi ja saan igalajal ükskama kust neile ligi.

Paar nädalat tagasi olin sunnitud seda MS office 2007 vms kasutama ja krt ei leidnud mitte pussugi üles icon_biggrin.gif Läks asja tegemisega 2x kauem kui oleks openofficega aega võtnud.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 15.10.2010 22:34:36 vasta tsitaadiga

Olen kokku puutunud väga suure hulga inimestega ja nad kõik on mulle öelnud, kuidas neile mitte see OO ei meeldi ja ei taha mitte seda.
Ei ole ta nii populaarne midagi icon_razz1.gif Põhjus, miks see levib on see, et tegemist on vabavaraga... tasuta icon_exclaim.gif

Ise kasutan seda, mis kätte antakse. Tööarvutis on OO, kodus pole ei MS Office't, ega OO-d. Tööl pean mõlemat supportima.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 16.10.2010 00:18:54 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
... paljud on küsinud kust MS officet tirida saab (pira tahavad). Kui olen pakkunud et võtke openoffice siis see neile ei sobi mingil x põhjusel. Ja kui küsinud olen et mis teete siis et ei sobi siis vastuseks et vahest on vaja mõni tekstidok valmis teha ...

Tean mida sa räägid, nii see on. Ma olen vastand sellele argumendile, et kui mu naine sai ülikoolis lõputöö OO peal vlamis kirjutatud siis miks sa ei saa valmis kirjutada OO peal mõni tekstidok, ja ongi vastajal suu vett täis. Mind kohe huvitab kui palju inimesed kodudes kasutavad MS Office võimalustest?

sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 16.10.2010 00:35:57 vasta tsitaadiga

OO peale minek on raskendatud ka seetõttu, et MS Office dokumendid, ehhki kiidetakse vastupidist, ei ole 100% ühilduvad. Erinevad anomaaliad on garanteeritud. Ja ametlikud kirjad liiguvad tihtilugu just .doc vormingus, vahel isegi docx icon_razz1.gif
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 16.10.2010 02:03:47 vasta tsitaadiga

OO avab lõdvalt docx. Office mehed on pigem sellega hädas icon_biggrin.gif (vanemate versioonide mehed)
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.10.2010 06:02:52 vasta tsitaadiga

OT: Muide - v2ga palju lihtdokumentidest ei vaja ei Offitsat ega OO-d, vaid neid v6ib 2ra teha ka n2iteks Wordpadis. N2en seda alatihti, kus paarirealise teksti tarbeks paaniliselt OO-d v6i Officet taga otsitakse, olgugi et Wordpad samas olemas on.

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
DMA
HV vaatleja

sõnum 16.10.2010 06:44:14 vasta tsitaadiga

OpenOffice on mu meelest sisuliselt surnud. Arendajiad hakkas Suni soovimatus oo-d edasi arendada ära tüütama, nii lisatigi softile uued kleebised ja nüüd on meil LibreOffice. Eks näeb, mis sest OO kaubamärgist saab, kui Sun sellest loobub, siis jätkub OO nime all arendus. Aga praegu on: http://www.documentfoundation.org/download/
tumbuser
Kreisi kasutaja

sõnum 16.10.2010 07:33:38 vasta tsitaadiga

bugbrake kirjutas:
Mind kohe huvitab kui palju inimesed kodudes kasutavad MS Office võimalustest?

Kui palju? Sel aastal vist üks kord, kogemata klikkisin ikooni peale. Neid väheseid dokumente mida loon, koostan gmailis.

.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 16.10.2010 09:57:45 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
OO avab lõdvalt docx. Office mehed on pigem sellega hädas icon_biggrin.gif (vanemate versioonide mehed)
Ma ei pidanud silmas OO suutmatust faili avada, vaid pigem siiski sisu. OO ja MS ei näita aeg-ajalt dokumenti samamoodi ja see on halb thumbs_down.gif.

Ja ka OO vanemad versioonid ei oska docx avada icon_razz.gif 3.0 igatahes, 3.2.1 versiooniga probleem kadus.

Samas. MS Office vanemale versioonile installin ühe väikse jubina külge ja avab uut dokumendi formaati, OO, kuna on tasuta, on parem lihtsalt maha lasta ja uue versiooniga asendada icon_razz1.gif Seega ei ole uurinud, kas selle vanematele versioonidele ka mingit riista on, millega uusi dokumente avada.
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 16.10.2010 10:54:48 vasta tsitaadiga

Youtubes on videol kümme korda rohkem "dislike" kui "like" ja kommentaaride lisamine pole võimalik, seega nad ei kutsu üles arutelule. Tundub, et see video töötab praegu pigem antireklaamina.
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 16.10.2010 14:01:29 vasta tsitaadiga

Ka antireklaam on reklaam. Mõnele vaatajale jääb kindlasti meelde, et MS on hea ja OO on jama.
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 16.10.2010 15:34:42 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
OO peale minek on raskendatud ka seetõttu, et MS Office dokumendid, ehhki kiidetakse vastupidist, ei ole 100% ühilduvad. Erinevad anomaaliad on garanteeritud. Ja ametlikud kirjad liiguvad tihtilugu just .doc vormingus, vahel isegi docx icon_razz1.gif

Sama võib öelda ka MS office kohta öleda, ning ametlikud kirjad võin saata ka odf formaadis ja katusgu mulle keegi tagasi saata ja öelda et ei selline formaat ei sobi icon_wink.gif

sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 16.10.2010 17:03:38 vasta tsitaadiga

bugbrake kirjutas:
sirius4k kirjutas:

Sama võib öelda ka MS office kohta öleda, ning ametlikud kirjad võin saata ka odf formaadis ja katusgu mulle keegi tagasi saata ja öelda et ei selline formaat ei sobi icon_wink.gif
Võid icon_biggrin.gif Kõik võivad, kuid sellegi poolest on valdav enamus MS formaadis dokumendid icon_wink.gif
tagasi üles
kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 16.10.2010 19:06:51 vasta tsitaadiga

lehm2 kirjutas:
Kasutan OpenOfficet juba ammu ning ei näe põhjust miks peaks MS office peale üle kolima. Kõik, mida vaja on ju ka openoffice all olemas, ainult mida ei ole on fancy menüü. icon_rolleyes.gif

Olen MS Officet kasutand DOS peal töötavast Word 2 alates. Ja see ribbon oli asi mis väga kogenud (kb shorcuts, macros, etc) kasutajad ära vihastas. Kogenud ja suht lojaalsed kasutajad leidsid end samal pulgal algajatega. See Ribbon värd raiskas lihtsalt aega. Siiani kõige parema tööviljakusega (loe: jäi kasutajale kõige vähem jalgu) oli M$ Word 2003. Excel Ribboniga vägistatuna polnd nii hull (kasutan seda ka oluliselt vähem) aga Ribbon on ikka täielik häving. Ehk on ver 2010 vähemalt osa jama ära parandanud.

-- MS Office 2010 - brought to you by proud makers of MS Edlin
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 16.10.2010 20:06:30 vasta tsitaadiga

OOo pikemat aega kasutanud ning ei näe mingeid eeliseid M$'i jamal selle toote ees. 2007'ega keeras M$ ka oma menüüd ka kasutaja liidese totaalselt peeti ja peale seda ei ole seda saasta enam isegi proovida tahtnud.

OOo - tirid alla mõne hetkega, väga kiire install ja olemas. Avab igasugu formaadid kiiresti ja kenasti ning saab kõik tööd ja asjad ära tehtud mida vaja. Menüüd on selged ja mõistetavad. Ei pea pool päeva taga ajama mingit "funksiooni" ja siis kui oled ühest menüüst teise jõudnud ei mäleta enam mis seal alguses oli ja hakkad jälle otsast peale. Speller kah tasuta olemas igale keelele thumbs_up.gif Ehk siis nagu m$ 2003 mis oli viimane hea office pakett imo. Tavakasutaja seisukohalt ei saa üldse aru miks keegi peaks M$'i jama ostma kalli raha eest kui kõik asjad on ühes failis tasuta olemas. Ja sama kerge kasutada ja isegi kergem veel kui vaadata 2007 versiooni.

Firmat omaks siis parem võtaks OOo kui selle M$'i saasta. Vähe nõudlik väike programm ja tasuta, isegi siis tasuks ära kui firamadele mingi sümboolne annetus oleks kohustuslik.

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 16.10.2010 20:35:36 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
2007'ega keeras M$ ka oma menüüd ka kasutaja liidese totaalselt peeti ja peale seda ei ole seda saasta enam isegi proovida tahtnud.
Väga huvitav.
Sa ei ole seda isegi proovinud ja nead MS Office'i maapõhja icon_question.gif No see näitab nii mõndagi icon_neutral.gif

tsitaat:
Vähe nõudlik väike programm ja tasuta, isegi siis tasuks ära kui firamadele mingi sümboolne annetus oleks kohustuslik.
Vähe nõudlik ta nüüd kindlasti pole. OOl õnnestub ikka päris tihti arvutil hing kinni tõmmata. Ja aeg-ajalt jäävad protsessid õhku rippuma ja aina kogunevad, näitamata, et midagi toimuks, peale selle, et arvuti enam teha midagi ei suuda. Tavakasutaja teeb restardi... närvitseb, et midagi ei juhtunud, teadjam tapab protsessid Task Manageris ära ja proovib uuesti avada.
tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 16.10.2010 20:59:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Vähe nõudlik ta nüüd kindlasti pole. OOl õnnestub ikka päris tihti arvutil hing kinni tõmmata. Ja aeg-ajalt jäävad protsessid õhku rippuma ja aina kogunevad, näitamata, et midagi toimuks, peale selle, et arvuti enam teha midagi ei suuda. Tavakasutaja teeb restardi... närvitseb, et midagi ei juhtunud, teadjam tapab protsessid Task Manageris ära ja proovib uuesti avada.

See näitab ka mõndagi. Ma ütlen, et ma ei tea millest sa räägid olen vähemalt viimased 5 aastat OO kastuanud ja mul ei ole kordagi selliseid probleeme OO olnud mida sa mainid.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.10.2010 21:01:31 vasta tsitaadiga

Uuu - tulge maa peale tagasi icon_biggrin.gif - antud teema käsitleb uusimat Officet, mitte vanemaid tüüpe, nagu 2003 ja 2007.

Ja kui kõik on nii hea ja pro, nagu reklaamitakse, siis on ju kõik OK.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
dzombe
HV kasutaja

sõnum 16.10.2010 21:05:44 vasta tsitaadiga

Iseenesest on täiesti vale öelda, et MS "kardab". Midagi ei karda, tegu on reklaami ühe osaga. Midagi peavad nad ju ette võtma, omanikud ei näe piisavat kasumit ning üks süüdlane on OpenOffice näol kohe käes. Aga need, kes linuxi all, milleks neile OpenOffice? KOffice ei aja asja ära? Evolution saab hakkaa ka exchangega üle https owa lingi.
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 16.10.2010 21:53:03 vasta tsitaadiga

bugbrake kirjutas:
tsitaat:

See näitab ka mõndagi. Ma ütlen, et ma ei tea millest sa räägid olen vähemalt viimased 5 aastat OO kastuanud ja mul ei ole kordagi selliseid probleeme OO olnud mida sa mainid.
Olen ka mina nii kaua seda kasutanud ja võib öelda, et probleem ei ole kindlasti harv. Erinevate versioonidega see probleem esile kerkinud, va. viimane, ehk siis 3.2.1.
Erinevat tüüpi arvutid, erinevat tüüpi kasutajad icon_biggrin.gif, kuid probleem on sama. Seda ei juhtu iga päev, kuid piisavalt, et häirima hakkaks.

Üldiselt tahaks öelda, et OO ei ole selline imeloom midagi, nagu mõned arvavad seda olevat icon_cool.gif.

---
Vaatasin teemaalgataja video nüüd ära ja võib öelda, et täpselt nii ongi. Kasutajate ja IT poole pealt siis. Kuid raha poole pealt vist mitte, kuna tahetakse siiski OO'd peale pressida ja MS Office välja juurida, kuna see on tasuta. Litsentside peale läheb jube palju raha icon_sad.gif
tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 16.10.2010 22:18:46 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
bugbrake kirjutas:
tsitaat:

Olen ka mina nii kaua seda kasutanud ja võib öelda, et probleem ei ole kindlasti harv. Erinevate versioonidega see probleem esile kerkinud, va. viimane, ehk siis 3.2.1.
Erinevat tüüpi arvutid, erinevat tüüpi kasutajad icon_biggrin.gif, kuid probleem on sama. Seda ei juhtu iga päev, kuid piisavalt, et häirima hakkaks.

Üldiselt tahaks öelda, et OO ei ole selline imeloom midagi, nagu mõned arvavad seda olevat icon_cool.gif.

---
Vaatasin teemaalgataja video nüüd ära ja võib öelda, et täpselt nii ongi. Kasutajate ja IT poole pealt siis. Kuid raha poole pealt vist mitte, kuna tahetakse siiski OO'd peale pressida ja MS Office välja juurida, kuna see on tasuta. Litsentside peale läheb jube palju raha icon_sad.gif

Huvitav, millest selline erinevus? Sinul on tõsisied probleeme OO kasutusega samas minul ei esine probleeme OO kasutamisega - "viga" on minus või? Sa jätad hetkel oma jutuga sellise mulje et OO polegi võimalik ilma probleemideta kasutada, et OO kastuades jookseb su arvuti kindlasti kinni jne (tegemist on paha paha programmiga)?

Üldiselt arvan et pikemas perspektiivis saab Google Docs'ist suurem konkurent MS kui seda on OO.

angel
HV Guru
angel

sõnum 16.10.2010 22:25:05 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
angel kirjutas:
2007'ega keeras M$ ka oma menüüd ka kasutaja liidese totaalselt peeti ja peale seda ei ole seda saasta enam isegi proovida tahtnud.
Väga huvitav.
Sa ei ole seda isegi proovinud ja nead MS Office'i maapõhja icon_question.gif No see näitab nii mõndagi icon_neutral.gif

tsitaat:
Vähe nõudlik väike programm ja tasuta, isegi siis tasuks ära kui firamadele mingi sümboolne annetus oleks kohustuslik.

Siiski olen ma selle jamaga nii palju kokku puutunud, et kui kasutaja, eelmine töö, tuli minu juurde murega kuidas teha mingit X asja pidin ma seda näitama. Ehk siis pidin sealt piixu hunnikust leidma ülesse vastavad menüüd ja valikud ning pärast veel seletama kah kus miski on ja kuidas asjaga toimetada (siis kui asi veel eesti keeles oli tõstsin lihtsalt käed ülesse ja karjusin appi, kuna arvuti käskis mul end täis kusta ja mida iganes veel "alla lasta"). Ehk siis IT tugiisik olen olnud või spetsialist või mis iganes selle ameti nimi on. Seega olen asja päris palju käppinud ja uurinud mis on kus kohas jne. Aga üld mulje on - pole ka ime et M$ hakkas vist isegi 2003 "theme'i" asjale pärast müüma. Tõsi, selliseid vigureid ei ole 2007 pidanud tegema mida kunagi koolis 2003 office'is kästi teha alates igasugu müstilistest ja vähe kasutatavatest asjadest lõpetades vist mingi excel'is progremisega vms jama (alt f11 võis mis see mingi akna avas kui mingi visual basic peal oli vms, mäleta enam)

Endal pole kunagi OOo õhku rippuma jäänud vms jamasid teinud. Kella kõrvalt koristan ka selle tottaka "kiir menüü riba kah alati ära. Pole mul seda jama vaja bootimisel laadida kuna ei ole tekstitöötlus peamine töövahend.

See inimeste jutt "X asjaks mul vaja M$ wordi ja ooo ei ole hea jne" on enamus juhtudest 10000% bullshit. Lihtsalt ei taheta asjaga tutvuda ja uurida ning avastada et pms sama asi mis M$ office 2003. Las siis need saamatud idioodid ostavad seda programmi kui tahavad. Ise kunagi polus pidin kuramuse KT tegema OOo's kuigi eelnevalt õpetati M$ wordi's ja sain kah hakkama olles asja sisuliselt "esimest korda näinud". Ja kõik asjad on samas kohas, vahepeal vist M$ isegi vist vingus et meie pealt disain maha tehtud jne aga ei läinud läbi.

Ise kasutan OOo versiooni mis parasjagu peale formatit peale lastud, vahest harva kui viitsin uuendan aga enamasti ei näe vajadust. Seni õnneks ei ole pange pannud vms jamasid teinud, aga ega ükski soft ole bugideta ja probleeme leidub

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 17.10.2010 00:13:53 vasta tsitaadiga

bugbrake kirjutas:
Huvitav, millest selline erinevus? Sinul on tõsisied probleeme OO kasutusega samas minul ei esine probleeme OO kasutamisega - "viga" on minus või? Sa jätad hetkel oma jutuga sellise mulje et OO polegi võimalik ilma probleemideta kasutada, et OO kastuades jookseb su arvuti kindlasti kinni jne (tegemist on paha paha programmiga)?

Üldiselt arvan et pikemas perspektiivis saab Google Docs'ist suurem konkurent MS kui seda on OO.
Alustaks sellest, et ma pole öelnud, et OO paha paha programm on, sa lihtsalt ei taha tunnistada, et tegemist pole ideaalse koodijupiga.
Ja ega see jama olnud kogu firmas. Kui 200+ töökohaga firmas 10-l see juhtub, siis võib julgelt öelda, et probleem ON olemas. Minul endal on OO rippuma jäänud miski 2-3x vist ainult. Ei kasuta selliseid programme eriti.

angel kirjutas:
Lihtsalt ei taheta asjaga tutvuda ja uurida ning avastada et pms sama asi mis M$ office 2003. Las siis need saamatud idioodid ostavad seda programmi kui tahavad.
Sa räägid oma jutule vastu.
Sa ei leia midagi uue liidese kaudu üles ja ütled, et asi ei kõlbu kuhugi. Ning ütled siis, et inimesed lihtsalt ei viitsi OOd selgeks õppida icon_question.gif Sa suhtud ise samamoodi MS Office'sse ju. Ei ole see midagi nii kirves, kui peale vaadates tunduda võib.

Ja üks asi, mille kõrva taha võiksid panna. Inimesi nende harjumuste/oskuste pärast idiootideks sõimata ei ole väga hea mõte.
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 17.10.2010 02:12:48 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
/---/ sa lihtsalt ei taha tunnistada, et tegemist pole ideaalse koodijupiga.

---
Viga on harjumustes (mis propagandavideostki välja tuli). Kui vähegi teistsuguse menüüga soft ette satub, siis kellad. Või näitab see hoopis tihendi mõtlemisvõimetust. Vastasel juhul poleks ^ arutelu kah., kuna OOo on arvestatav Ohvitsa alternatiiv.

Tõsi, mul ka probleeme ette tulnud (pildifailid venitatud ja paigast ära jne). Kuid standardid on nii kinni plekitud ('pff, loome uue laiendi')...

Ja võrdlus pole kohane, kui ainult ühe poolega teemas "tutvust" teinud. Ning vaevalt leidub mõni inimene (siin foorumis), kes pole kunagi ms Office'it näppinud. Mis me siit nüüd järeldame icon_razz.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Microsoft kardab OpenOffice.org levikut mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.