Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
madfury
HV veteran

|
15.10.2010 09:50:34
|
|
|
HTC Desire + Internet M. Maksimum peaks olema 3Mbs, kuid aeg-ajalt viskab 4ja alla. Huvitav on ka, et webis tehtud test on terve 1Mbs kõrgem, kui läbi dedicated appi. Ei oskagi kommenteerida, et miks.
Kalamaja:
Mustamäe:

Kokkuvõttes võib rahule jääda. Proovin täna veel tipptunnil ka ning siis võib selle probleemi magama panna. Kahju, et Elisa mulle selliseid kiiruseid ei pakkunud
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
15.10.2010 09:54:39
|
|
|
madfury kirjutas: |
HTC Desire + Internet M. Maksimum peaks olema 3Mbs, kuid aeg-ajalt viskab 4ja alla. Huvitav on ka, et webis tehtud test on terve 1Mbs kõrgem, kui läbi dedicated appi. Ei oskagi kommenteerida, et miks.
|
Võibolla app tõmbab seadme enam "kooma", tekib ressursiprobleem?
a'la kus on reaalne mõõtmine, kas näiteks ühel juhul serveri pool...?
"rumal spekulatsioon", ei muud...
|
|
tagasi üles |
|
 |
madfury
HV veteran

|
15.10.2010 11:02:02
|
|
|
vana_urr, Ei tea jah, äkki on keegi nende jubinate hingeeluga kursis. Webi osa on neil ikka seksikalt täisflash ja see 10.1 mis praegu Android 2.2le on eriti nobe ei ole. Täiesti võimalik, et meeletu flashi laadimine moonutab tulemusi (kuigi vales suunas ). App ise on väga kerge, niiet see ei tohiks takistus olla või masinat kooma tõmmata. speed.hot.ee pakub kiiruseks 2.6Mbs kuni 3.1Mbs. Ütleme niiet, et oma raha eest saan peaaegu maksimumkiiruse ja mõnikord rohkemgi.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
15.10.2010 16:35:03
|
|
|
Uued mobiilse neti paketid on minuarust päris head
125 eek 1,5Mbit alla ja piiramatu andmeside
Paistab, et saab desire-l neti pidevalt sisse jätta
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
15.10.2010 16:38:15
|
|
|
krusu70 kirjutas: |
Paistab, et saab desire-l neti pidevalt sisse jätta  |
üles ka ikka ju?
|
|
Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
15.10.2010 16:39:46
|
|
|
HA kirjutas: |
krusu70 kirjutas: |
Paistab, et saab desire-l neti pidevalt sisse jätta  |
üles ka ikka ju? |
Üles on eri pakettidel ,384; 1; 2 või piiramata kuni 5,76
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
15.10.2010 16:40:17
|
|
|
HA, üles kohta ei oska hetkel kommenteerida alla on ikka põhiline
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
19.10.2010 13:13:30
|
|
|
Osalt offtopic, aga kuigi kodumaiste opekate üle võib ju uriseda, siis suurt pilti vaadates võime me lihtsalt liiga
nõudlikud olla
Mis pole ju iseenesest paha...
http://www.emt.ee/web/www/uudised/-/uudis/122264
------
Eesti on mobiilse interneti kvaliteedinäitajatelt maailmas viiendal kohal
Eesti on mobiilse interneti kvaliteediindeksilt BQS (Broadband Quality Score) maailmas viiendal ja lairibateenuste kvaliteedi osas neljateistkümnendal kohal. Ülemaailmne uuring lairibateenuste ja mobiilse interneti kvaliteediindeksi väljaselgitamiseks korraldati Cisco poolt septembrikuus koostöös Oxfordi SAID Business School-i ja Universidad de Oviedo-ga juba kolmandat korda.
EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünbergi sõnul on see Eesti jaoks väga hea tulemus. „Eestile on nii kõrge koha toonud mobiilsideoperaatorite poolt uue tehnoloogia kiire kasutuselevõtt rahuldamaks meie klientide kasvavaid vajadusi,“ märkis Grünberg.
BQS (Broadband Quality Score) on indeks, mis mõõdab ühenduste kvaliteeti, arvestades nii võrguparameetreid kui ka võrgu kasutajate arvu. Uuringu käigus teostati 40 miljonit testi Speedtest.net keskkonnas 72 riigis ning 239 linnas ja maapiirkonnas. Hindamiseks kasutatud kvaliteediindeks moodustub järgmiselt: 55% allalaadimise kiirus, 23 % üleslaadimise kiirus ja 22% latentsus (ajaline viide mis tekib info saatja poolt teelepanemise ja vastuvõtja poolt vastuvõtmise vahel).
Lähinaabritest on Soome mobiilse interneti kvaliteedinäitajatelt 27., Leedu 38. ja Läti 51. kohal.
EMT-l on suurim mobiilse interneti leviala Eestis ning see suureneb iga nädalaga. 2010.aasta lõpuks katab EMT 3,5G levi 60% Eesti territooriumist ning 90% elanikkonnast. Praeguseks on kaetud 35% Eesti territooriumist ning EMT 3,5G levialas elab ca miljon inimest. EMT 3,5G levib sajas linnas ja asulas: maakonnakeskustes, väiksemates linnades, suvila- ja elamurajoonides ning isegi maapiirkondades. 95% EMT võrgu andmesidest liigub 3,5G võrgus ning 20% EMT klientidest kasutab kõne kõrval ka mobiilset internetti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ROTAX
HV vaatleja
|
20.10.2010 14:47:37
|
|
|
Tere kõigile.
Panen mõned oma tegemised ja ettevõtmised mobiilse andmesidega siia foorumisse. Kuna elan linna piirist kuskil 25 km, siis maadlen juba aastaid interneti kasutamisega. Segavateks faktoriteks on veel kõrge männimets. Viimane piisk karikasse oli see, kui ostsin uue teleka Philips 32 PFL9705. See on muidugi teine teema, aga kuna sellest kastist on võimalik otse ilma arvutita surfata internetis ja vaadata YouTube, siis internet muutus üli vajalikuks. Esimene mis ma pidin soetama, et teleka mõnusi nautida oli ruuter (muidu ei saa juhtmevabalt läpakaga ligi ja interneti telekas kasutada). Hakkasin, siis otsima mida osta. Kuna ruuter pidi olema 3G toega, siis eriti valikuid polnud. Enamused (vist D-Link) pidi kasutama oma mobiilset modemit. Kuna levi mul niigi kehva siis selline asi ei sobinud. Modemiks mul oli HUAWEI E220 ja sellel puudub lisaantenni pesa. Kõiki õpetusi uurides, kuidas saab ise pikendades USB kaableid ja muid trikke tehes levi parandada ei avaldanud mulle usku, kuna ehitamist suht palju ja kulutusi ka mitte vähe. Nii, siis oli tingimuseks Ruuter millele on sisse ehitatud 3G modem ja levi parandamiseks välise antenni lisamise võimalus. Valisin EMT-st ZTE MF 612 ruuteri http://www.emt.ee/files/eshop/pictures/26074.jpg ja lisaks Tehnoturust http://www.tehnoturg.ee/EE/3875/PAN11 panoraam antenni. EMT tugimast on minust kuskil 3-4 kildi kaugusel ja mets kogu ulatuses vahel. Asjaga oli mul nii kiire, et lükkasin antenni harjavarre otsa katuse ääre külge, maast kuskil 3,5 meetrit. Ja oh seda õnne ! Ongi HSPA mul olemas. Proovisin veel Elisa ZEN kaarti ja sellega ka nett mühiseb . Uurisin ja sain teda, et mõlema operaatori saatjad on ühe masti küljes. Tähendab, kui miskil põhjusel peaks EMT kooma minema saan ajutiselt näiteks Elisat kasutada. Täna lähen investeerin veel korraliku antennimasti, siis saan teleantenni ja GSM antenni ühele mastile.
Ma arvan, et selline kooslus ruuter,modemiga+antenn hinnaga:3100eeku on odavam kui mingid KÕUD ja WIMAXID. Lisaks EMT-i interneti M leping.
Test HUAWEI E220 modemiga
Test kooslus ruuter+väline antenn.
Momendil lihtsalt Elisa kaart päevapiletiga sees, aga EMTi kaardiga on UPload parem.
Mina igati rahul ja vahin nüüd videosi YouTubest, suhtlen Skypes ja üldse naudin inimliku levi.
Parimate tervitustega.
viimati muutis ROTAX 20.10.2010 14:57:54, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
20.10.2010 14:53:06
|
|
|
ROTAX kirjutas: |
Tere kõigile.
Panen mõned oma tegemised ja ettevõtmised mobiilse andmesidega siia foorumisse. Kuna elan linna piirist kuskil 25 km, siis maadlen juba aastaid interneti kasutamisega. Segavateks faktoriteks on veel kõrge männimets. Viimane piisk karikasse oli see, kui ostsin uue teleka Philips 32 PFL9705. See on muidugi teine teema, aga kuna sellest kastist on võimalik otse ilma arvutita surfata internetis ja vaadata YouTube, siis internet muutus üli vajalikuks. Esimene mis ma pidin soetama, et teleka mõnusi nautida oli ruuter (muidu ei saa juhtmevabalt läpakaga ligi ja interneti telekas kasutada). Hakkasin, siis otsima mida osta. Kuna ruuter pidi olema 3G toega, siis eriti valikuid polnud. Enamused (vist D-Link) pidi kasutama oma mobiilset modemit. Kuna levi mul niigi kehva siis selline asi ei sobinud. Modemiks mul oli HUAWEI E220 ja sellel puudub lisaantenni pesa. Kõiki õpetusi uurides, kuidas saab ise pikendades USB kaableid ja muid trikke tehes levi parandada ei avaldanud mulle usku, kuna ehitamist suht palju ja kulutusi ka mitte vähe. Nii, siis oli tingimuseks Ruuter millele on sisse ehitatud 3G modem ja levi parandamiseks välise antenni lisamise võimalus. Valisin EMT-st ZTE MF 612 ruuteri ja lisaks Tehnoturust http://www.tehnoturg.ee/EE/3875/PAN11 panoraam antenni. EMT tugimast on minust kuskil 3-4 kildi kaugusel ja mets kogu ulatuses vahel. Asjaga oli mul nii kiire, et lükkasin antenni harjavarre otsa katuse ääre külge, maast kuskil 3,5 meetrit. Ja oh seda õnne ! Ongi HSPA mul olemas. Proovisin veel Elisa ZEN kaarti ja sellega ka nett mühiseb . Uurisin ja sain teda, et mõlema operaatori saatjad on ühe masti küljes. Tähendab, kui miskil põhjusel peaks EMT kooma minema saan ajutiselt näiteks Elisat kasutada. Täna lähen investeerin veel korraliku antennimasti, siis saan teleantenni ja GSM antenni ühele mastile.
Ma arvan, et selline kooslus ruuter,modemiga+antenn hinnaga:3100eeku on odavam kui mingid KÕUD ja WIMAXID. Lisaks EMT-i interneti M leping.
Test HUAWEI E220 modemiga
Test kooslus ruuter+väline antenn.
Momendil lihtsalt Elisa kaart päevapiletiga sees, aga EMTi kaardiga on UPload parem.
Mina igati rahul ja vahin nüüd videosi YouTubest, suhtlen Skypes ja üldse naudin inimliku levi.
Parimate tervitustega. |
See test max DL 10,3 valetab. Proovi kiirus.hot.ee
220 kuidagi ei vea seda kiirust välja, max 7,2 (praktikas ehk 5) ja UL 384 kbit.
Või kui see kiirus 612'ga, siis UL kuni 2 - 4Mbit/sek, aga DL kindlasti ikkagi kuni 5.
Kõik sõltuvalt kaugusest.
viimati muutis vana_urr 20.10.2010 14:54:26, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
ROTAX
HV vaatleja
|
20.10.2010 15:15:45
|
|
|
Jah sul on õigus Internetiühenduse kiirus on tõenäoliselt vahemikus 2.4 kuni 2.8 Mbps.(ZEN kaardiga). EMT-i lepinguga näitab rohkem. Lihtsalt ei viitsi kaarti praegu vahetada. Ehk õhtul vaatan. Aga ikkagi minu jaoks nagu LENNUK siin kuuskede ja mändide vahel
ka see on nüüd usutavam
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
HA
HV Guru

|
20.10.2010 18:00:43
|
|
|
vana_urr, tal läks vähe viltu vist, too üliaeglane test on Huawei modemiga, see 10,3Mb test on ruuteri ja välisantenniga
|
|
Kommentaarid: 143 loe/lisa |
   |
1 :: |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
20.10.2010 18:22:45
|
|
|
HA kirjutas: |
vana_urr, tal läks vähe viltu vist, too üliaeglane test on Huawei modemiga, see 10,3Mb test on ruuteri ja välisantenniga |
Ei vist ei eksinud, ta mainib jutu sees 612 ruuterit, mis max kiirusega 7,2.
Sisuliselt saab 21,6 ruuteri vaid kolmanda osapoole ruuter (alink vms) + huawei E182E modem...
|
|
tagasi üles |
|
 |
ROTAX
HV vaatleja
|
20.10.2010 19:08:42
|
|
|
Oot oot mehed! Miks ainult kuni 7,2 kiirusega? Jah aeglane test oli toas E220 iga, siis panin kardi ruuterisse ja uuesti testima. Tihti peale annab näitudeks üle 7,2 Kas se on siis vigane tulemus? Miks te arvate, et ruuter pole võimeline rohkem andma kiirust? Sagedusi peaks nagu toetama!
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
20.10.2010 19:33:06
|
|
|
Oot oot mehed! Miks ainult kuni 7,2 kiirusega? Jah aeglane test oli toas E220 iga, siis panin kardi ruuterisse ja uuesti testima. Tihti peale annab näitudeks üle 7,2 Kas se on siis vigane tulemus? Miks te arvate, et ruuter pole võimeline rohkem andma kiirust? Sagedusi peaks nagu toetama! |
Sagedused on üks asi, kiirus teine. Max alla 7,2Mb ja üles 2Mb...
Vaata oma manuali ja "Data Service" sealt, eelviimaselt lehelt.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
20.10.2010 19:46:26
|
|
|
Parimate tervitustega. |
Ex pikka pidu sul ei tule Selline tegevus on EMT reeglite kohaselt ebamõistlik ja varsti piiratakse sul kiirus ära ning ei jää sul muud midagi kui kontseptsiooni muuta: leping Elisast ja päevapilet EMTist
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.10.2010 19:56:55
|
|
|
ROTAX. Aga ega Speedtest tihti ei näitagi mobiilinterneti õiget kiirust, vaid näitab seda mitu kassi sul on või palju lähimas poes maksab.
Nii, et kui täpsemalt tead tahad, siis võta Elioni kiirusetest.
http://speed.hot.ee/
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiguma
HV vaatleja
|
20.10.2010 22:09:55
|
|
|
Kas keegi oskab aidata? Sai ostetud uus kompuuter (windowsiks 7) software laeb kenasti ära, aga kui avan siis ütleb, et seadet ei leidnud (või siis arvatavasti sim-kaarti). Täpselt sama asi on ka elisa netiga. Vanas arvutis (vista) on kõik korras, aga uues ei taha funktsioneerida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ROTAX
HV vaatleja
|
20.10.2010 22:51:50
|
|
|
Nii, siin siis testid EMT-i kaardiga:Kiiruse mõõtmine
10%
20%
30%
40%
50%
60%
70%
80%
90%
100%
Internetiühenduse kiirus on tõenäoliselt vahemikus 3.2 kuni 3.8 Mbps.
Ja vaevalt EMT mind piirama hakkab! Kuskil pole kirjas, et ma ei võiks oma isiklikus ruuteris kelle iganes kaarti kasutada
Igal juhul mina rahul peale mitut aastat EDGE otsas rippumist kui 7,2 siis olgu, aga hetkel se mind õnnetumaks ei tee
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
20.10.2010 23:37:13
|
|
|
Nii, siin siis testid EMT-i kaardiga:Kiiruse mõõtmine
10%
20%
30%
40%
50%
60%
70%
80%
90%
100%
Internetiühenduse kiirus on tõenäoliselt vahemikus 3.2 kuni 3.8 Mbps.
Ja vaevalt EMT mind piirama hakkab! Kuskil pole kirjas, et ma ei võiks oma isiklikus ruuteris kelle iganes kaarti kasutada
Igal juhul mina rahul peale mitut aastat EDGE otsas rippumist kui 7,2 siis olgu, aga hetkel se mind õnnetumaks ei tee  |
Sa vist pole seda teemat tervenisti lugenud? Kui saad mahtu jälgida, siis 15GB täis tiksudes ole valmis, eriti oma suunitlusega. Asi pole "kellegi" ruuteris, vaid andmemahus, mida emt sulle pakub/vahendab...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
ROTAX
HV vaatleja
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
scream
HV kasutaja

|
02.11.2010 00:33:19
|
|
|
Nii kuna elisas pettusin tugevalt ja juba ähvardasin tarbijakaitse,võsa petsi ja kaua võib saatega siis elisa andis lõpuks alla kuna ei suutnud absoluutselt enam netti pakkuda,siis sai sõber oma diil kaardiga enda juurde kutsutud ning tohoo tonti 3.5G 24/7 olemas ilma mingi suguste kadudeta .Siis lõpuks mõtlesin minna üle EMT lepingule ja võtta nende nett.Märkasin ,et neil kehtib mingi andmeside mõistliku kasutamise mõhimõte.Palju siis nagu lubatud andmeside kuus on kuna elisa arvete pealt näen ,et plika kasutab kuus umbes 1.2-1.5GB andmemahtu kuus aint msnis,rates ja youtubes kolades .Paketiks ilmselt võtan siis Internet M.Teiseks kust saaks seda interaktiivset EMT kaarti näha mida näidati selles kauavõib saates ,et tüüb asus leviala ääre peal.Emt kodulehel on mingi tavaline kaart kus näitab ,et vist isegi asun seal piirkonnas , kuid kes teab.Asukohaks siis lääne-virumaa,väike-maarja vald,uuemõisa küla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
02.11.2010 04:05:39
|
|
|
scream, 1,5GB on ikka täiesti marginaalne suurusjärk. Raffas räägib, et piiratakse siis kui on 15GB ja rohkemgi. Üks minu sõber rääkis just eile, et talle piiras zzzitikas kiirust siis kui träffik oli juba üle 30GB. Kusjuures, ta oli hingepõhjani solvunud ja ütles, et vaidlustab arvet, sest tema tegevus ei langegi ebamõistliku kasutamise alla, mis on emti kodulehel kirjas: ta ei kasutanud p2p ega liigutanud suuremahulisi faile vaid kõigest vahtis terve kuu vahet pidamata online TV-t Mina küll hirnusin end kõveraks kui seda kuulsin aga ex näeb kuidas asi edasi areneb.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
02.11.2010 07:47:23
|
|
|
montesauri kirjutas: |
scream, 1,5GB on ikka täiesti marginaalne suurusjärk. Raffas räägib, et piiratakse siis kui on 15GB ja rohkemgi. Üks minu sõber rääkis just eile, et talle piiras zzzitikas kiirust siis kui träffik oli juba üle 30GB. Kusjuures, ta oli hingepõhjani solvunud ja ütles, et vaidlustab arvet, sest tema tegevus ei langegi ebamõistliku kasutamise alla, mis on emti kodulehel kirjas: ta ei kasutanud p2p ega liigutanud suuremahulisi faile vaid kõigest vahtis terve kuu vahet pidamata online TV-t Mina küll hirnusin end kõveraks kui seda kuulsin aga ex näeb kuidas asi edasi areneb. |
Noh, kodukas ilmselt ütleks su sõbrale "mõistlikuks peetakse <strip> teisi samalaadseid tegevusi, millega üldjuhul ei kaasne suuremahulisi ja pidevaid andmesidesessioone. "
aga näis
|
|
tagasi üles |
|
 |
sonex
HV kasutaja

|
11.11.2010 14:30:04
|
|
|
montesauri kirjutas: |
scream, 1,5GB on ikka täiesti marginaalne suurusjärk. Raffas räägib, et piiratakse siis kui on 15GB ja rohkemgi. Üks minu sõber rääkis just eile, et talle piiras zzzitikas kiirust siis kui träffik oli juba üle 30GB. Kusjuures, ta oli hingepõhjani solvunud ja ütles, et vaidlustab arvet, sest tema tegevus ei langegi ebamõistliku kasutamise alla, mis on emti kodulehel kirjas: ta ei kasutanud p2p ega liigutanud suuremahulisi faile vaid kõigest vahtis terve kuu vahet pidamata online TV-t Mina küll hirnusin end kõveraks kui seda kuulsin aga ex näeb kuidas asi edasi areneb. |
Kas siis keevitati oodatust suurem arve sõbrale või lihtsalt sõber ei tahtnud kuutasu maksta, kuna hakati piirama?
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|