Tervist,
Mul paar muret SCCM-iga.
Iseenesest ta nagu töötab, aga näiteks on selline veateade koos lahenditega:
SMS_MP_CONTROL_MANAGER -> 5480
tsitaat:
MP Control Manager detected DMP is not responding to HTTP requests. The http status code and text is 404, Not Found. Possible cause: DMP encountered an error when connecting to SQL Server. Solution: Verify that the SQL server is properly configured to allow Device Management Point access. If using a standard SQL security account, verify that the SQL Server is configured to allow standard SQL Security; or configure the Device Management Point to use an NT integrated security account, with appropriate access. If using integrated security, verify the account used by the DMP to connect to the SQL server is a member of the SMS_SiteSystemToSQLConnection_<sitecode> group on the SQL server, that the account is not locked out, and that the account password is not expired. (In standard security, the default account is SMS_SQL_RX_<sitecode>.) Possible cause: The SQL server Service Principal Names (SPNs) are not registered correctly in Active Directory Solution: Ensure SQL server SPNs are correctly registered. Review Q829868. Possible cause: Internet Information Services (IIS) isn't configured to listen on the ports over which SMS is configured to communicate. Solution: Verify that the designated Web Site is configured to use the same ports which SMS is configured to use. Possible cause: The designated Web Site is disabled in IIS. Solution: Verify that the designated Web Site is enabled, and functioning properly. Possible cause: The SMS ISAPI Application Identity does not have the requisite logon privileges. Solution: Verify that the account that the SMS ISAPI is configured to run under has not been denied batch logon rights through group policy. For more information, refer to Microsoft Knowledge Base article 838891.
Ma ei ole siiani päris täpselt aru saanud, misasjad need Service Principal Named on ja mida täpselt pean ma registreerima AD-s? :S
Lisaks sellele, Domain Admin õigused on ainult IBM-il ja ma pean nende käest muudatuse tellima...
SCCM on üles seatud nii, et SQL server on eraldi.
Kuna IBM on ka teistel maadel SCCM-i AD konfi teinud, siis pmst ma ei usu, et nad midagi tegemata jätsid. Kuid välistada seda ei saa.
Kas on kellelgi SCCM-iga rohkem kogemusi ja võibolla isegi sama veateatega probleeme olnud?
Huumor peitub veel selles, et tegelikult updatede saatmine isegi toimib. _________________ Jogani pogani pooh
DMP on Device Management Point. Kas sul on seda üldse vaja? Kas sa manageerid SCCM'ga PDA'sid või muid pihukaid/telefone? Kui ei, siis võta MP propertistes linnuke maha "Allow devices to use this management point"
Severity Type Site code Date / Time System Component Message ID Description
Error Milestone 1EE 10/21/2010 8:05:12 AM EETXX-S-0000028 SMS_MP_CONTROL_MANAGER
tsitaat:
MP Control Manager detected management point is not responding to HTTP requests. The HTTP status code and text is 404, Not Found. Possible cause: Management point encountered an error when connecting to SQL Server. Solution: Verify that the SQL server is properly configured to allow Management Point access. Verify that management point computer account or the Management Point Database Connection Account is a member of SMS Management Point Role (msdbrole_MP) in the SQL Server database. Possible cause: The SQL Server Service Principal Names (SPNs) are not registered correctly in Active Directory Solution: Ensure SQL server SPNs are correctly registered. Review Q829868. Possible cause: Internet Information Services (IIS) isn't configured to listen on the ports over which SMS is configured to communicate. Solution: Verify that the designated Web Site is configured to use the same ports which SMS is configured to use. Possible cause: The designated Web Site is disabled in IIS. Solution: Verify that the designated Web Site is enabled, and functioning properly. Possible cause: The SMS ISAPI Application Identity does not have the requisite logon privileges. Solution: Verify that the account that the SMS ISAPI is configured to run under has not been denied batch logon rights through group policy. For more information, refer to Microsoft Knowledge Base article 838891.
Põhimõtteliselt on kõik analoogsed, not responding to HTTP requests.
Kuidas ma saaksin ta õigesti respondima?? :S
IIS jookseb ja pakkide saatmine ka nagu töötaks...
Lisaks veel küsimus, kuidas saaks kõige paremini piirata üheaegselt tehtavate installide arvu, juhul kui ma tahan panna paketi "mandatoryks"? Üks variant on IIS-i connectionite arvu piirata (seda kasutas eelmine admin), aga seda ma teha ei taha (tõenäoliselt on see üks errorite põhjus).
Tundub, et mandatory puhul tehakse miljon ühendust ja võrk oli viimati nii aeglane, et hoia mütsi...
Hetkel on paika pandud installimise ajad ööseks ja nädalavahetuseks, kuid tahaks ka näiteks lõunaajal installida uuendusi. _________________ Jogani pogani pooh
Äge oleks kui sa natuke oma config manageri hierarhiat ja võrgu topoloogiat kirjeldaksid (abstraktselt, et oleks pmst aru saada)
Kui suur on võrk, kas on geograafiliselt ühes punktis või üle ilma laiali ?, mitu sccmi primary/secondary serverit jne.
See et distributsioon võrgu kooma tõmbab on suht funny kui kõik on ühes lokatsioonis ja 100/1000 võrgu taga, siis on see vähe tõenäoline juhtuma. Kui aga on geograafiliselt üle ilma laiali, siis peaks nagu disaini üle vaatama ja DP-sid nt lisama
jne. ehk siis tee juhatus oma maailma ja edasi on lihtsam aidata.
d. _________________ On the other hand, I've turned rivers into blood... kings into cripples... cities into salt. So I don't think that I have to explain myself to you. -Gabriel-
Severity Type Site code Date / Time System Component Message ID Description
Error Milestone 1EE 10/21/2010 8:05:12 AM EETXX-S-0000028 SMS_MP_CONTROL_MANAGER
tsitaat:
MP Control Manager detected management point is not responding to HTTP requests.
.....
See on sul kopitud staatus sõnumitest. Vaata veel mida mpcontrol.log näitab. Management Pointi troubleshootimsieks on SCCM Toolkit v2's MPTroubleshooter.
R A T kirjutas:
Lisaks veel küsimus, kuidas saaks kõige paremini piirata üheaegselt tehtavate installide arvu, juhul kui ma tahan panna paketi "mandatoryks"? Üks variant on IIS-i connectionite arvu piirata (seda kasutas eelmine admin), aga seda ma teha ei taha (tõenäoliselt on see üks errorite põhjus).
Tundub, et mandatory puhul tehakse miljon ühendust ja võrk oli viimati nii aeglane, et hoia mütsi...
Hetkel on paika pandud installimise ajad ööseks ja nädalavahetuseks, kuid tahaks ka näiteks lõunaajal installida uuendusi.
IIS connectionite piiramine pole kindlasti soovituslik tegevus. Eelkõige tuleks üle vadata SCCM disain, nagu eelpool mainiti. Üks idee seniks. Saan aru, et hetkel jutt patchimisest? Kas sa saadad deploymendid "All Systems" vms saranasele suurele kollektsioonile? Saad teha mitu erinevat deploymenti/kollektsiooni ja need siis erinevalt häälestada. Disaini koha pealt seda, et vähegi suuremasse kontorisse SCCM DP installida. Sel puhul tõmmatakse pakid LAN'ist ja ei koormata WAN'i.
Tervitus taaskord. SCCM-i ülesehitus on hetkel selline:
edit: sorry, et nii suur pilt tuli. Märkasin ka viga, DP poolel läheb arvutist otse serverisse link ,seda tegelt pole
Kiirelt tegemise vead... _________________ Jogani pogani pooh
Saan ma õigesti aru et teine site on vaid DP rolliga suvaline server/server share, mitte sccmi secondary server ?
Ja palju kliente on ? Kas boundary-d on korras ?
koosneb kogu võrk ainult kahest sitest, või üritavad väiksemate kontorite kliendid ühenduda kõik peamise DP külge ?
Kindel et ei unustanud pakki mõlemasse DP-sse saatmast ?
jne.
d. _________________ On the other hand, I've turned rivers into blood... kings into cripples... cities into salt. So I don't think that I have to explain myself to you. -Gabriel-
Teine server on jah ainult DP.
Pakid peaks ikka mõlemas olemas olema.
See laks on küll, et tegelt peaserverist tirivad ka väiksemad harukontorid, kus eraldi DP-sid ei ole...
Boundaritega ma nüüd vahepeal jamasin, piirasin teises sites olevatel tirimise ainult nende DP-st.
Kõik ühendused on pandud slow peale, pakettide prioriteedi panen üldjuhul ka low peale. Eks nüüd homme ole näha mis keiss on, reede õhtust hakati installima uut update. Praegu on installi ajad öised ja lõunased. Ehk siis lõunal peaks kas nett kooma kiskuma või mitte
Eelmine admin sai SCCM-i koolitust a ma pean ennast ise koolitama live keskkonnas, hehe _________________ Jogani pogani pooh
Vaadake allolevat pilti ja palun öelge, mida kuradit tähendab "waiting" ??
Kas ta ootab downloadi või installimist?
v.t. manust!
Edit: MP Troubleshooteriga avastasin veel sellise vea:
Test Name:
Test whether the WebDAV is configured correctly.
Test Result:
Environment Needed
Result detail information:
Exception Message:Service:[Windows Process Activation Service] is not running on local machine.[Windows Process Activation Service] is not running in local machine. In order to check IIS 7 setting require WAS running in local machine. path:[Add Features]->[Windows Process Activation Service].
Aga, antud service on installitud ja jookseb ka!
Lisaks on selline veateade:
Test Name:
If Active Directory is extended, confirm that the management point certificate is released to Active Directory.
Test Result:
Failed
Detail result information:
Exception Message:Verify whether the firewall is blocking the query.
Can not found the property:[defaultNamingContext] in the machine.
Exception Message:The server is not operational.
Selle järgi tundub, nagu oleks extendimine tegemata või valesti tehtud, homme uurin domain adminide kontaktid, kes sellega tegelesid ja saavad üle kontrollida... _________________ Jogani pogani pooh
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.