Mul on CNR-680w seade. Üsna tihti jookseb kokku (3G tuli lakkab vilkumast) ning olen sunnitud selle taaskäivitama. Kiirustest nii palju et elan suht pärapõrgus küngaste vahel ning siia ei levi praktiliselt mitte midagi. Varem kasutasin Kerneli ühendust, kuid aastate möödudes kasvasid puud lainete ette ning masti tulukest polnud enam maja katuselt näha ja püsiühendusest sai püsiv probleem. Kerneli spetsialistid käisid kohal ja ei näinud muud varianti kui oleks pidanud antennile uue masti ehitama 100m majast eemale ja umbes 10m kõrguse. Selle valmistamine oleks läinud kulukaks (üldse kerneli kuutasu oli juba enne kallim kui Kõu24) ja otsustasin liituda teise teenusepakkujaga, milleks pikkade kaalutluste ja testimise tulemusena osustus olema Kõu.
Algus oli paljulubav. Esimestel päevadel olid kiirused lausa vapustavad 2800.5 Kbit/sec ning netilehed lendasid millisekunditega lahti! Aga mida aeg edasi seda rohkem jamasid tuli. Esmalt hakkas ruuter juksima: 3G tuli lakkab mingil hetkel vilkumast ning arvutid ei saa enam ühendada võrguga. Ilmselt kuumeneb see vahest üle ning pole teist lahendust leidnud kui taaskäivitamine. Teiseks lähevad netikiirused mingil ajal talumatult väikseks ning sel ajal on surfamine vägagi närvesööv (arvatavasti on selles süüdi suur kasutajate hulk ning selle vastu aitab tavaliselt arvutist mõneks ajaks eemaldumine.
Hetkel ei saa ma millegi üle kurta, kuna ilmad on läinud külmemaks ja ruuter saab piisavalt jahutust ning kell on nii palju, et suurem osa kasutajatest ilmselt magavad.
...ja ruuteri otsa on mul ühendatud tavaline vähe võimsamat sorti katusel olev raadioantenn, mille abil saab oma levi ka muusikeskus. Antenniotsiku leiutasin ise, sest kaabliks on mul tavaline TV kaabel ning selle otsa õnnestus mul kinnitada peenemale kaablile mõeldud otsik, mille sain kalli raha eest ELFAst (Tartus minu teada pole teist poodi, mis seda müüks). Teises antennipesas on väike autoantenn, mis ruuteriga kaasa anti. Antenni signaaliks näitab ruuteri conf 7 ja EVDO RSSI(-dBm : 0~255) kõigub -71 dBm kandis. (Parim tulemus oli -98 dBm kui väliantenni otse taevasse suunasin, kuid äikese kartuses ma seda nii ei jätnud.)
mina küll ei kurda oma kõu kiiruse üle ja mull tervelt 24/7 kõu järgi ja arvuti töös sai mõõdetud seda kiirust
elion ei saanud üldse kodus interneti kätte ja kui nett oli siis ainult nii palju et messenger töötas muud mitte midagi. _________________ jaanus530
paistab et tuleb vist kõu nurka visata ja minna üle EMT Internet XL 21,6 Mbit/s 390,35 krooni, ei tea kas ainult seda testida saab ja kui pole levi või on vilets kas saab siis lepingu lõpetada?
Isegi linnas on raske saada üle 5 mbit kiiruseid, mis siis linnast väljas veel on, see pakett on täis mõttetus. _________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta
Mu uuel K24 seadmel on wifi katki. Nii kui käivitan ruuteri konfi lehelt wifi (mille külge ei ühendu miski, sest siin pole kilomeetri ulatuses ühtegi läpparit), kukub nett maha ja jääbki maha. Liiga hea
Scart, kas sulle sinna Kohila külje alla Elisa 900MHz 3G nüüd ei levi?
Nope. Kogu uhke kolmgee lõpetab oma eksistentsi Tele2/Elisa puhul Urgel esimeste puude taga, EMT lakkab Prillimäe sissesõidul. Ma peaks lükkama üles head 20 meetrit masti, et saada Kohila mastidest otsenähtavus.
Erilised tainad seal klienditeeninduses. Helistasin, et homsest leping peatada, nemad aga peatasid kohe ...
Peaks ikkagi vist 3g proovima, vaid ainlt, kuidas seal pingiga lood on? Kas jääb 70 ringis nagu rev.A kõu omadel?
ei soovitaks küll mingit siduvat lepingut võtta.
foorumis liigub erinevaid seadmeid pmst poolmuidu ja mingit kahe aastast lepingut sa ka kaela ei saa.
ühesõnaga kui ei meeldi siis lõpetad lepingu ära ja müüd seadme pmst sama raha eest uuesti maha.
Noh, mul katusel tegelt mingisugune 100 elemendiga zoomikas ka, saaks sellega testida kui palju on võimalik üldse kiirust alla saada. Ma ei mõtle tegelikult kõu24 paketti vaid seadet aga kui kodus kasutada oleks see vast parem
Nojah, ma ise olen istunud 3 aastat juba Vana sarviku otsas. Paremat võimalust koju lihtsalt ei ole ning kardan, et lähiajal ei tule kah. Tahaks midagi vägevamat koju. Saaks stabiilseks 1.5Mb/sec ja avg ping 80 oleksin ma rohkem kui rahul. Ajage nüüd silmad punni oma 100Mb/sec netiga vennad Hakkan seadet taga ajama
Ma ei tea, mis toimub küll, aga iga kord kui mul screen saver tuleb ette ja kui selle ära võtan eest, on No connection ees ja Connect tuli kustus, nett tuleb alles pärast kahte restarti tagasi ja nii on täna juba selline asi juhtunud kolmel korral...
Üks küsimus ka siis, et kas umbes 15m kaabel halvendaks signaali kvaliteeti kõvasti, kuna mul 10m ei tule välja.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.