Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tonu250
HV vaatleja

|
10.10.2010 23:01:15
Kas saab kuidagi jõudlust juurde? |
|
|
Tere,
Mul on mure oma 6 aastat vana HP läppariga. Arusaadav, et isend on "vanur", aga tegelikult töötab ta mul üldiselt hästi. Mõned kuud tagasi tegin talle formatC ja lasin uuesti MS Home peale.
Värskelt oman Elioni ühendust 12Mbps alla.
Nu mul ei õnnestu kuidagi saada rohkem kui 3 alla. Kui eemaldan wifi, siis tuleb ca 2Mbps juurde. Siiski võiks ikka jõudlust oluliselt rohkem olla.
Protsesside all on top3 firefox.exe, system, wlcomm.exe. Siis tuleb msn ja juba väiksemad asjad. Lisaks puhastan arvutit ikka suht sagedasti ad-aware ja ccleaneriga.
Kas on olemas miskit tööriista, mis aitaks masinal veel jõudlust parandada?
Tänud aitamast,
Tõnu
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
10.10.2010 23:03:29
|
|
|
Läks nüüd natukene segamini..
Kas ajad taga kiiremat internetti sülearvutis? Rohkem Mbps e?!
Või, kuidas suurendada laptopi jõudlust?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tonu250
HV vaatleja

|
10.10.2010 23:20:18
|
|
|
Esmalt tahaks siiski läpparist ligilähedast netikiirust kätte saada, mida teenusepakkuja võimaldab. Muidugi jõudlus on ka teema. Näiteks toimub sisse logimine vahest pea 15 minutit. Vabandust, kui ma terminitega väga mööda panin. Aga kusagilt peab ju alustama
Tõnu
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
10.10.2010 23:24:23
|
|
|
neti ühendus küll kuidagi läppari jõudlusega seotud ei tohiks olla.. proovi seal purgi taga võimaluse korral mõnda teist kasti. Ja millega sa üldse web'i kiirust mõõdad? Kui mingi "tirimistega" siis on kiirus suuresti kinni ka tirimis kohast. Speedtest lehed olemas kus saab vaadata kus kohast mis kiirusega asjad liiguvad.
6 aastat vanale läpparile vast raske uuendusi teha, enamasti aitab kui mälu juurde panna (win xp min 512mb soovituslik 1gb) ning kontrollida ka kõvaketas üle. Kui vana kõvaketas ja pooletoobine siis võib kõvasti läpparit pidurdada kuna ei suuda enam nõnda kiirelt ketas tööd teha.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
10.10.2010 23:30:17
|
|
|
Läppari ketta kiirus võib ka kogu asja pidurdada. 4200 vs 5400 puhul on kaalukauss ikka korralikult 5400 kasuks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tonu250
HV vaatleja

|
11.10.2010 00:09:56
|
|
|
Kasutasin jah erinevaid kiiruse testi lehti. e.vähem näitasid kõik ühtemoodi. Aga jah - mälu ongi mul praegu 512mb. Kõvaketta kiirus on jah paberite järgi 4200. Kas seda kusagilt ise masinast näeb ka ?
Seega esimese hooga mälu juurde ja kui on majanduslikult mõistlik, siis ka uus 5400rpm kõvaketas.
Tõnu
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
11.10.2010 01:17:03
|
|
|
Vaata device managerist mis kettaga tegemist või siis selline tore programm olemas tasuta mis peaks kõik ära näitama mis masinas - http://www.piriform.com/speccy . HDTach'iga jooksuta ka test läbi ja näed kui ergas see ketas sul veel on. Olen kohanud läppareid millel ketas nii peetis et sisuliselt enam kiirust ei olnud ollagi.
Kui sul läpparis just mingi celeroni junn ole ja ikka asjalik Pentium M vms sarnasest põlvkonnast prose siis peaks kenasti mälu hulk kaasa aitama. Muidugi on suuresti abiks ka puhas op süsteem ilma mõttetu softi ja ressurssi õgarditeta.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
11.10.2010 08:51:24
|
|
|
12 mega saamiseks pead kõigepealt Digi-TV kinni panema, kuna Digi-TV võtab a 8 mega endale ja jätabki arvutile 4 mega alles. Nii, et sel juhul on kõik OK.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|