Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis reaalsuseks muutub? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 444, 445, 446 ... 548, 549, 550  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 29.09.2010 02:13:30 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
kakuke kirjutas:
Tuleb hoida pöidlad peos, et suudetakse poliitikaga asjad ära lahendada sõbralikult. Ma ei tahaks küll näha, kuidas rahvusvahelisele kaubandusele hakataks käsipidurit tõmbama ning seeõttu meie ülikiire tehnoloogiline areng saaks tagasilööke. Ma tahan oma eluajal ikka kosmosesse ka minna taskuraha eest.


Kosmosesse lendame kopikate eest ainult siis, kui rohelised mehikesed, valged tuvid käes, Valge Maja õuele maanduvad. Me oleme mõne aasta kaugusel sellisest majanduslikust kollapsist, mis laseb absoluutselt kõik paar põlvkonda tagasi. Saab olema huvitav, kuidas aifõuni ja aipäädi lapsed järsku ennast ise toitma peavad hakkama.


Täpsusta, palju on mõne, hakkan päevi lugema järjekordse maailmalõpu jaoks...see on sul vist juba 3-4? lugemine läks sassi, peaks vist märkmikut pidama hakkama teemal Scardi maailmalõpud icon_lol.gif
Kas põlvkond mitte polnud ühel ajal sündinud inimeste kogum, järgmine põlvkond tuleb siis, kui need lapsed saavad....ehk siis 2 põlvkonda tagasi olid 60ndad ja naftat, raha, relvi, kama jne palju-palju-palju...kõik kes teavad, tahavad seda aeg tagasi icon_biggrin.gif külm ja sõda olid ka muidugi


btw matchmaker, ajaloo tunnis räägiti, et pea kõik suured tsivilisatsioonid on võtnud sõda, mitte majanduskriis...ja egas neid tsivilisatsioone viimaste sajandite jooksul nagu kuhugile kadunud ka pole, lihtsalt tuli üks ja tappis teise ära ja kui kolmas kaval kõrvalt vaatas läks ja tappis selle esimese ära ja oligi kunn valmis...

I ja II Eesti tekkimises ei saa I Eesti omasi väga süüdistada, eks neil ole ka valida kas minna rongiga kaasa või ollagi see II Eesti...aga tundub, et paljud pole ammu-ammu enam välismaal ja L-Euroopas käinud, mingist kihistumisest ei saa seal küll juttu olla, peabki nii olema, et suure tehase direktor saab 1 kuu palgana 12+ töötaja oma...kui kedagi süüdistada kihistumises tahta, siis on see valitsus või siis eelnev või veel rohkem eelnev valitsus, kes oli kas laisk, loll või mis kõige tõenäolisem, omakasu ahne ning lasi asja käest, algul sai tsipa pistist, hiljem harjutakse ära, et tulebki maksta ning kui poleks KAPO suguseid organeid Eestis, siis kaugel see aeg poleks, kui me võiks tõsimeeli rääkida I ja II Eestist.

_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kakuke
HV veteran

liitunud: 03.08.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.09.2010 05:07:53 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:

Eih, ma ei tee nalja. Tänu lõputule quantitive easingule on jõutud olukorda, kus riikide võlgnevusi ei maksta mitte kunagi ära aga kustutama ei hakka neid ka keegi. See tähendab, et kui reaalselt käib pauk, käib see pauk ikka väga korralikult. EURO-rahaliit kui selline on juba oma eksistentsi lõpetanud institutsioon ning seda kannabki ainult sinu poolt mainitud inerts. Lähema mõne kuu jooksul kavatseb Obama valada veel ~3 triljonit musta auku, mille nimeks on "recovery". Mida pole, aga on töökohad ja majanduse taastumine, sest see on välistatud süsteemi enda poolt. Me oleksime juba praegu kummuli, kui 2008 poleks alustatud lausa fantastilises koguses raha sissevalamist, millega rattad pöörlemas hoida. Nüüd on see raha kulutatud, tulemust ei ole, kuid tagasi tuleb see raha ometi ju maksta? Kuidas? Meid ootab ees globaalne depressioon, mille taolist pole see tsivilisatsioon veel näinud. Irooniline on muidugi see, et seda ei põhjusta nafta.


Mind huvitab sellise stsenaariumi puhul küsimus, et miks on keegi nõus USAle raha laenama, kui ta ei usu selle laenu kestvusesse. Hiina ja muud käendajad on end ise sisse mänginud sellega ja nende huvides ei ole absoluutselt dollarit põhja lasta. Siis pole ei dollarit, tarbijaid ega mingit raha, mida tagasi küsida. See seis on niivõrd mõttetu, et seda ei taha keegi näha. Mulle tundub, et sa koguaeg eeldad, et Hiina ükspäev võtab telefoni kätte ja küsib korraga mõni triljon. Seda nad teha ei saa ja sellest kaotaksid nad ise sama palju kui USA. Seetõttu käibki üha edasi laenamine ja fiktiivsete numbrite kasvatamine kontodel, et keegi ei võida vastasel juhul. Võibolla olukorras, kus Hiina siseturg suudaks ära toita kogu selle ülesköetud majanduse seal, siis võibolla tehtaks mõni reaalne samm, hetkel seda igatahes ei ole. Hiinal läheb jupp aega enne, kui nad need ipodid ja ipadid ise ära osta suudavad.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vull
HV veteran

liitunud: 27.02.2004




sõnum 29.09.2010 06:57:22 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:

xxx

poiss4 vms on su varikonto? icon_biggrin.gif

_________________
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
londiste
HV Guru
londiste

liitunud: 23.04.2003




sõnum 29.09.2010 09:04:00 vasta tsitaadiga

Scart, üleöö? ka ise sa samas nõustud, et see üleöö on paari aasta perspektiivis.
_________________
- londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Kommentaarid: 238 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 213
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

liitunud: 01.04.2002




sõnum 29.09.2010 10:56:29 vasta tsitaadiga

Scart, räägi, kuidas sa kujutad ette seda "reaalset pauku"? Mis siis tegelikult juhtub? Esita näiteks mingisugune hüpoteetiline sündmuste jada.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
fallout3
Kreisi kasutaja

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.09.2010 11:02:44 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Oled sa äkki midagi kuulnud globaliseerumisest? Mida sa teed, kui eluks hädavajalik enam Hiina orjavabrikutest siia ei liigu? Ehitame üleöö uuesti tehased (mis laevadega uljalt Hiinasse viidi, sest nii on "odavam")Euroopasse ja USAsse? Taastame üleöö juba 20 aastat kadunud olnud know-how ning oskustöö?

Ja mida sa arvad, mida need Hiina orjavabrikud sellisel juhul tegema hakkavad? Arvad, et nende jaoks on praegusest mudelist lihtsam loobuda, kui ameerikaliku elustiiliga maadel? Selline asi ei juhtu mitte mingi valemiga üleöö, ega ka paari aasta jooksul.
Samamoodi, nagu Hiina suudaks USAlt võlgu sisse nõudes üksinda bank-runi tekitada ja ise kõige rohkem kahju saada, variseks laialdase ekspordikeelu vms korral Hiina majandus kokku sama palju kui "Lääne" oma. Järeldus - üleöö ei juhtu midagi, kõik lihtsalt sikutavad rege neile sobivamas suunas, ja asjad muutuvad ainult väga aeglaselt.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 29.09.2010 11:06:13 vasta tsitaadiga

kakuke kirjutas:

Mind huvitab sellise stsenaariumi puhul küsimus, et miks on keegi nõus USAle raha laenama, kui ta ei usu selle laenu kestvusesse.


Sest kui nad ei laena, lähevad lauluga põhja kõik, kohe. Sõna otseses mõttes on viimaste laenajate pea kohal pumppüss, millel kiri "USA". Ja ma mainisin ekstra, et viimaste laenajate, sest suurim USA võla ostja on USA ise. Mis muuseas on seadusevastane, rääkimata loogikavastasusest. Põhimõtteliselt trükitakse piiramatus koguses tasuta raha.

kakuke kirjutas:

Mulle tundub, et sa koguaeg eeldad, et Hiina ükspäev võtab telefoni kätte ja küsib korraga mõni triljon. Seda nad teha ei saa ja sellest kaotaksid nad ise sama palju kui USA.


Selle asja nimeks on protektsionism ning fakt, et Hiinal pole õige pea kuhugi enam midagi lihtsalt müüa. 41 miljonit jänkit on toiduabil, üle 20% on töötud ning neist 15% on nüüdseks juba pikaajalised töötud. Tarbimist kui sellist lihtsalt ei eksisteeri. See, et mingi sitane iPad müüb "moegurudele" kolme miljoni kaupa, näitab rohkem kogu selle asja naeruväärsust ajal, kui keskklass on suuremalt jaolt hävinud ning keskmisest rikkamad on maandunud uueks keskklassiks. USA riigiaparaadi suurim töö viimased 2 aastat on numbrite kokku keetmine, mis mingisugust recoveryt näitaks. Meenutame Bideni kilkeid, et 2010 on "taastumise suvi"? Päris kõvasti taastuti küll, yep.

Õu wirx, kas ma mitte 2007 sügis ei rääkinud midagi kinnisvaramullist, mis kogu majanduse käpuli võtab ja ka selle peale mitte irvitamist ei tulnud? I would shut up. Really.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
:wildikas:
HV vaatleja

liitunud: 29.09.2010




sõnum 29.09.2010 11:34:05 vasta tsitaadiga

Kui I ja II Eesti jutt oli mulle, siis ma tegelikult ei mõelnud üldse Eestit, veel vähem tehast x, omanikku, aktsionäre, tegevdirektoreid ja tegevuseta direktoreid. (Mining industrist võiks isegi rääkida...) Ma mõtlesin pigem, et finantssektori ja osaliselt finantssektori+poliitskämm tüübid on accessiga rahale, tehasedirektoril jääb see access ära kui pangad seda talle ette ei näe.
Aga pikk jutt, ei hakka siia neljateist köidet kirja panema.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 29.09.2010 11:49:29 vasta tsitaadiga

:wildikas: kirjutas:

Aga pikk jutt, ei hakka siia neljateist köidet kirja panema.


See oleks igal juhul parem, kui kaks kuud vaikust, mis siin enne oli icon_razz1.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 29.09.2010 15:21:11 vasta tsitaadiga

mkm, ei viitsi otsida, aga arvatavasti rääkisid sa ikka sellest, kuidas me mitu põlvkonda ajas tagasi läheme ja hakkame kõik oma põllult süüa korjama, mõni isegi ostis endale igaksjuhuks põllulapi, muidu äkki jääb nälga...
aga juhtus see, et ehitajad ja teised kinnisvara mulli tekitajad jäid tööta...samas meil Eestis on ainult kasud sees, saame lõpuks Euro endale, Savisaar saab järjest vähem hääli ning KAPO paneb ahneid ametnike järjest lukutaha...
btw, sa nagunii tead ise ka, et majandus käibki tsüklitega, neid on küll raske ennustada ette, aga nii on juba viimased 50a olnud, üles ja alla, aga kindel suund on siiski kindlalt ülespoole...ainus mis seda muuta suudab on suur sõda

_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

liitunud: 23.06.2007




sõnum 29.09.2010 16:25:46 vasta tsitaadiga

See tsükli jutt on küll puhas ila. Üks väheseid asju mis suudaks Läänt veel lagunemisest päästa ongi just see suur sõda mis lükkaks rahva tähelepanu reaalsetest probleemidest kõrvale. Ajalugu kordab ennast alati. Kogu maailma majandus on üks suur mull.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 29.09.2010 16:50:52 vasta tsitaadiga

Viimase 40a ilane tsükkel

1975
1982
1992
1997
2002
2008

See tabel siis %-ndidest, ainus kord, kui on mindud ajas tagasi oma toodanguga on olnud 2008a ja seda sugugi mitte kõigil turgudel, mujal on pidev kasv. Ja kui nüüd vaadata, milline tõus toimus 2002+ siis pidigi langus tulema suurem, sest tõus oli meeletu kiire...

Ahjaa, miks pole ma kordagi näinud nende töötute armeede loendajate sõnumites juttu sellest palju on rahva arv kasvanud vahepealsel ajal...kui tuleb juurde uusi inimesi, peaks ka selle võrra töökohti juurde tekkima...

USA kohte on nt sellised andmed
1970 203,211,926 13.3%
1980 226,545,805 11.5%
1990 248,709,873 9.8%
2000 281,421,906 13.2%
2010 309,162,581 9.9%
40a on juurde tulnud 100M inimest...poleks neid õhu laenamisi ja korraliku majandus kasvu oleks meil hetkel usas üle 100M töötu või siis alternatiivina kehtiks seadus, mis lubab sünnitada alles siis, kui su suguvõsast inimene sureb... max 1 või 2 last värk ei ole mingi pidur, sest tänapäeval pole mingi ime, kui väiksel lapsel on olemas vana-vanaema, kes 80a tagasi sündides on suutnud oma sugupuud suurendada 20-30 inimese võrra.

_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

liitunud: 23.06.2007




sõnum 29.09.2010 19:09:42 vasta tsitaadiga

Üks teemaga seotud uudis kah, võib täitsa vabalt ka nii minna.
Hiina ekspert: dollari devalveerimine on vältimatu
http://www.e24.ee/?id=319896
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vull
HV veteran

liitunud: 27.02.2004




sõnum 29.09.2010 19:38:06 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:

http://toughmoneylove.com/wp-content/uploads/2009/02/world_gdp.jpg

kui sa lisaks siia vastavad sündmused elust enesest, siis oleks ehk võimalik selle infoga ka midagi peale hakata

_________________
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 30.09.2010 11:11:53 vasta tsitaadiga

link :: kae siit

ihvike kirjutas:
Scart, räägi, kuidas sa kujutad ette seda "reaalset pauku"? Mis siis tegelikult juhtub? Esita näiteks mingisugune hüpoteetiline sündmuste jada.


Ma ei tea kuidas see välja näeb või toimub, aga ma tean, kuidas see algab.

WASHINGTON (AP) -- The House has approved legislation that would allow the U.S. to seek trade sanctions against China and other nations for manipulating their currency to gain trade advantages.

The 348-79 vote Wednesday sends the measure to the Senate, where its prospects are unclear. Senate supporters hope to get a vote on a similar proposal after Congress returns following the November congressional elections.

Supporters said the bill would allow the Obama administration to pressure China on an issue that they say has led to the loss of more than 2 million manufacturing jobs in the U.S. over the past decade.


Tere tulemast kaubandusmaailmasõtta.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

liitunud: 01.04.2002




sõnum 30.09.2010 13:33:58 vasta tsitaadiga

See on lihtsalt üks populistlik kahtlase majandusliku väärtusega sanktsioon. Seal loos vihjatakse ka, et Hiinal juba on USA suhtes mingid sarnased sanktsioonid. Kaheldav, et selliste asjadega mingit lisaväärtust saavutatakse, aga kahtlane, et see ka mingit katastroofi kaasa tooks.
Aga mis see suur pauk ikkagi võiks olla? Dollari/Euro hüperinflatsioon?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 30.09.2010 14:21:40 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Dollari/Euro hüperinflatsioon?


No see on praeguseks juba selge, selle dekaadi sees näeme Weimari kordust muidugi.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
fallout3
Kreisi kasutaja

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.09.2010 14:58:14 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
ihvike kirjutas:
Dollari/Euro hüperinflatsioon?

No see on praeguseks juba selge, selle dekaadi sees näeme Weimari kordust muidugi.

Tavai, ma olen nõus 100€ väärtuses kulda (praeguse seisuga) panema selle peale, et enne 2020. aastat ei toimu ei USD ega EUR inflatsiooni isegi 1000 korda väiksemas ulatuses. Lisapanusena 100€ väärtuses kulda selle peale, et ei toimu ka miljard korda väiksemas ulatuses.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 30.09.2010 16:01:19 vasta tsitaadiga

Kokkulepe kümne aasta peale? No minugipoolest, Tanel võib vahendada thumbs_up.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.09.2010 16:04:50 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:
Scart kirjutas:
ihvike kirjutas:
Dollari/Euro hüperinflatsioon?

No see on praeguseks juba selge, selle dekaadi sees näeme Weimari kordust muidugi.

Tavai, ma olen nõus 100€ väärtuses kulda (praeguse seisuga) panema selle peale, et enne 2020. aastat ei toimu ei USD ega EUR inflatsiooni isegi 1000 korda väiksemas ulatuses. Lisapanusena 100€ väärtuses kulda selle peale, et ei toimu ka miljard korda väiksemas ulatuses.

Scart kirjutas:
Kokkulepe kümne aasta peale? No minugipoolest, Tanel võib vahendada thumbs_up.gif


Minugipoolest, aga leppige kokku, mis see kullakogus 1000 EUR eest hetkeseisuga on thumbs_up.gif

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
elukaz
HV Guru
elukaz

liitunud: 06.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.09.2010 16:23:36 vasta tsitaadiga

Oot, mis Scart alla paneb? Sama koguse?
_________________
Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Kommentaarid: 179 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 30.09.2010 16:42:02 vasta tsitaadiga

Saja euro eest saab siis nõnda palju kulda, kui et hetkel on üks unts kulda 961 eurot ehk 1311 dollarit. Kuna jutt käis sajast eurost, siis edasi pole mõtet arvutada, saate isegi koguse kokku lüüa kalkulaatoriga.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.09.2010 17:53:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Saja euro eest saab siis nõnda palju kulda, kui et hetkel on üks unts kulda 961 eurot ehk 1311 dollarit.

Väga segaseks jäi.
Jutt on praegusest hetkest, mitte tulevikust.

Küsin uuesti: palju praegu kulda saab 100 EUR eest icon_question.gif

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
fallout3
Kreisi kasutaja

liitunud: 20.04.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.09.2010 18:02:53 vasta tsitaadiga

Inflatsioon Weimari Vabariigis wikipedia andmetel:
tsitaat:
Beginning on 20 November 1923, 1,000,000,000,000 old Marks were exchanged for 1 Rentenmark so that 4.2 Rentenmarks were worth 1 US dollar, exactly the same rate the Mark had in 1914.

Üheksa aastaga inflatsioon täpselt triljon korda, kusjuures peamine inflatsioon toimus '22. ja '23. aastal. Sobib ilusti meie kokkuleppeks umbes üheksa aasta peale, ehk järgmise kümnendi alguseni, 1. Jaanuaril 2020 a.
100€ eest saab täna siis 0,10406 untsi ehk 3,2366 grammi kulda.
Kuna pakkusin välja kaks kokkulepet, siis saaks tulemuse sellise, et kui EUR ja/või USD inflatsioon tänase seisuga võrreldes ületab 1. Jaanuaril 2020 või enne seda 1,000,000,000 (üks miljard, ehk tuhat korda vähem kui Weimari Vabariigis) korda, saab Scart minult 6,4732 grammi kulda (või samas väärtuses käibel olevat valuutat), kui inflatsioon jääb alla selle, aga ületab ikkagi 1,000 (üks tuhat, ehk miljard korda vähem kui Weimari Vabariigis) korda, on seisuks 1:1, ehk kuld omanikku ei vaheta, ning kui inflatsioon jääb alla 1,000 (üks tuhat) korda, saan mina Scartilt 6,4732 grammi kulda (või samas väärtuses käibel olevat valuutat).
Mille suhtes inflatsiooni jälgime? Kas üldise hinnataseme, või mingi kindla kontrollhinna (nt kulla?) vastu? (Weimari Vabariigi inflatsioon on toodud USD ehk tol ajal siis sisuliselt kulla vastu.)


viimati muutis fallout3 30.09.2010 18:11:07, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

liitunud: 04.02.2002




sõnum 30.09.2010 18:03:48 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

Saja euro eest saab siis nõnda palju kulda, kui et hetkel on üks unts kulda 961 eurot ehk 1311 dollarit.

Väga segaseks jäi.
Jutt on praegusest hetkest, mitte tulevikust.

Küsin uuesti: palju praegu kulda saab 100 EUR eest icon_question.gif


Ma ju ütlesingi praeguse hinna enda meelest icon_razz1.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis reaalsuseks muutub? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 444, 445, 446 ... 548, 549, 550  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.