Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 154, 155, 156  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ihvike
HV Guru

sõnum 14.07.2010 12:17:06 vasta tsitaadiga

marcor1 kirjutas:
Pimetest - enamus ei suuda vahet teha, kui võõras ruumis, võõra muusikaga, klõpsutada kahte seadet vaheldumisi.
Kes rääkis võõrast ruumist ja võõrast muusikast? Valiidne pimetest võib vabalt toimuda oma kuulamisruumis ja kõriauguni selgeks õpitud muusikaga. Vaat et nii parem ongi.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Heineken
HV Guru

sõnum 14.07.2010 12:25:30 vasta tsitaadiga

Ühesõnaga kõik peaksid mingisuguseid plastjunne kasutama korralike kõlarite asemel sinuarvates? icon_lol.gif
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 14.07.2010 12:27:12 vasta tsitaadiga

Jah haritus ja võõrsõnad on toredad aga mõte oli selles, et kui need täpid kõrvuti on siis on vahe nähtav. Ehk siis silm on suuteline neid eristama kuid mälu pole suuteline, seda informatsiooni nii täpselt salvestama.
(Järgmine nädal saan kõrvuti panna 2 allikat - np 3k ja np 35k ja rahus kuulata... kui teadus alt ei vea ja platseeboeffekt kotti pähe ei tõmba siis saan rikkaks.)

tagasi üles
kaspar00
HV Guru
kaspar00

sõnum 14.07.2010 12:27:28 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Ühesõnaga kõik peaksid mingisuguseid plastjunne kasutama korralike kõlarite asemel sinuarvates? icon_lol.gif

pigem eksisteerib kuskil mõistlik hinna/kvaliteedi suhe. aga vaevalt meie oludes kellelgi olekski raha üle maksta, seega pseudoprobleemi
üle toimiv arutelu anyway icon_lol.gif
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 102
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 14.07.2010 12:28:42 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Kui sa viitsiks lugeda, kust see konkreetne teema alguse sai, siis sealt, kus ma väitsin, et kõlarid on kõige tähtsamad ja nendevahelised erinevused on kergelt kuuldavad enamusele. Sellele vastuseks tuli arvamusi, et ka signaaliallikad on väga tähtsad (kõige tähtsamad) ja 8k maksvate cd-mängijate vahel on väga suur kuuldav vahe jne. Ja et ruum on kõige tähsam. Ma kordan veel, et ruum on väga tähtis, kuid ma paigutaks selle siiski tavaoludes kõlaritele järgnevaks tähtsuse poolest, kuna enamasti ikka 2x2x2 kuubis kontserttehnikaga ei kuulata.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 14.07.2010 12:29:35 vasta tsitaadiga

marcor1 kirjutas:
Jah haritus ja võõrsõnad on toredad aga mõte oli selles, et kui need täpid kõrvuti on siis on vahe nähtav.
No kuula siis kahte heliallikat korraga ja tee järeldusi icon_razz.gif
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 14.07.2010 12:40:52 vasta tsitaadiga

ihvike, nujah, jälginud küll, aga ju siis läks lihtsalt meelest ära kust see alguse sai. icon_redface.gif
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 14.07.2010 15:28:44 vasta tsitaadiga

Olen kindel et ma teeks teatud maani kõlaril ja kõlaril ja allikal ja allikal vahet ka pimesi, kuid mingist hetkest enam ei teeks vahet. Plast junni ja mõitsliku puitkõlari heli erinevus on suur ja seda kuuleks ka siis kui purjus ja pime olen. Aga kas kõlar mis sama allika taga on 10k või 25k hinnaga, võin juba hätta jääda. Hindan teget oma kuulmist ka üsna kõrgelt. Ei teagi kas põhjusega, kuid meeldib nii arvata vähemalt. Samas on elu seda tõestanud.
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 14.07.2010 17:33:44 vasta tsitaadiga

Ka mina pean kõige tähtsamaks kõlarit ja väga heal ja väga heal kõlaril on ka vahe, iseloom.
Ei saa võrrelda kevlarist ja papist membraaniga kõlareid üks-ühele, sest nad pole lihtsalt seda. Põhimõtteliselt sama, aga sama ei ole.
Mul on toas nii kevlar kui papp olemas ja papp on arhailisema kõlaga (üksjagu juba sellepärast, et mul see kõlarikomplekt seda ka on) samas kui kevlar on väga aus, esitab nii nagu heli on ja ekstra "bassi" sinna ei viska, kus teda lihtsalt pole.

Ma olen kindel, et enamus ei kuule vahet mikroerinevuste puhul, aga nt marginaalsete bitierinevuste puhul on kasvõi bass tummine või kõrged taandatud ühtsele joonele.
Nii hull mees ma veel ei ole, et ostaks neid hollandlase 1500 eeguseid kaableid jm triviaalset äärmusliku maksimumi püüdmiseks. icon_smile.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 15.07.2010 13:41:09 vasta tsitaadiga

Loomulikult on kõlarite puhul heliline vahe kõige suurem, aga nagu eespool öeldud on kett sama tugev kui tema nõrgim lüli. Lisaks veel fakt, et kui korralikult eeltööd teha (ja näiteks tellida kelleltki meistrimehelt head kõlarid), siis kehtib üldjuhul 80/20 reegel, st 20% raha eest on võimalik saada 80% tulemus, sealt edasi aga mida paremat tulemust tahta, seda kiiremini hinnakomponent kasvama hakkab. Mis tase kedagi konkreetselt rahuldab on aga sügavalt subjektiivne (st kui inimest rahuldab see 80%, siis on see tema jaoks ainuõige, ning teda hämmastab miks mingite ulmesummade juures räägivad audiofiilid, et 98% kõlab ikka tunduvalt kehvemini kui 99%).

Mis aga võimendite ja cd-mängijate erinevusesse puutub, siis kui ma oma süsteemi koostasin, siis kuna ma parema hinna/kvaliteedi suhte pärast ajasin taga vanakooli kvaliteetset võimu ja mingit korraliku samuti kasutatud hi-fi cd-mängijat, siis oli mul ühel ajahetkel kodus korraga kuulata 2 võimendit ja teisel hetkel 2 cd-mängijat. Ning minu kõrv eristas küll mõlemal juhul (sama hinna- ja kvaliteediklassi toodete juures) kordamööda kuulates erinevusi helis, võimendite puhul suuremaid ja cd-mängijate puhul väiksemaid, aga täisesti kuuldavaid. Ning kuna vähemalt teadlikult puudus mul eelnev eelistus markide suhtes, siis ei tohiks platseeboeffekt ka mingeid kuulmisluulusid tekitada. Tegu polnud küll pimetestiga, aga hetkel ei näe ma põhjust, miks eelistuse puududes oleks pidanud see minu hinnangut mõjutama (st ma ei kuulanud oma süsteemi vs mingi teine süsteem, kus puhas "kõrvade sissemängimine" ja alateadlik soov oma süsteemi paremaks hinnata oleks tulemust mõjutanud).
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 15.07.2010 16:54:23 vasta tsitaadiga

No muidugi on vöimendite helidel vahe - aga sellisel juhul tuleb need vöimud testpingile saata ja mööteriistadega ühendada, sest töenäoliselt pole siis tegu "ideaalsete" vöimudega ja testpingil saab parima välja valida. Ideaalne vöimendi on totaalselt "läbipaistev", nii läbipaistev (ja töökindel), et selle olemasolu ei pane tähelegi. Sama signaaliallikate kohta. Digitaalsete süsteemidega on see häda, et igasugu resämplimised, mis näiteks Creativi leivanumbriks on, tekitavad paratamatult artefakte, kui just ei resämplita 44,1 -> 88,2 kHz või 48 -> 96 kHz. Head resämplerid teevad seda nii, et artefaktid on kuuldamatud, aga paraku paljud odavamad helikaardid ei tee resämplimist kuigi hästi (tarkvaraline resämpler aitab sellisel juhul).

Ruumist niipalju, et keskpärase kölari saab heas ruumis EQ abil üsna korralikult mängima (kölar on peaaegu miinimumfaasi seade, seega EQ+kölari faasinihked üldiselt tasakaalustavad teineteist), aga halba ruumi on väga keeruline korrigeerida - EQ abil see ei önnestu ja isegi keerukam DRC ei tohiks olla panaatseum, mis annab öigustuse kajatankis muusika kuulamiseks, vaid viimane lihv heas ruumis asuvale süsteemile. Parim ruum on ruumi puudumine - minu parim kuulamiselamus oli siis, kui seadsin oma süsteemi vabaöhulavale üles.

Papp vs. eksootika - parimates stuudiomonitorides on kasutusel paber. See vöib olla kevlari või süsinikkiu lisandiga, aga on siiski paber, see hämmastavalt hea, sadu miljoneid aastaid kestnud R&D tulemusena sündinud loodusliku komposiitmaterjali derivaat thumbs_up.gif Paber iseenesest ei lisa mingeid "värve", need tulevad kehvast R&D-st. Kevlarit, süsinikkiudu ja eriti metalle on palju raskem hästi mängima saada, vajalikud on väga keerukad ja ebaelegantsed filtrilahendused (või DSP, mis on elegantsem, aga siiski mitte ideaalne) igasuguste koonuse läbipaindumiste ja resonantside summutamiseks - ja päris lahti ei saa neist kunagi. Paberkoonuse saab disainida nii, et ta piltlikult öeldes filterdab end ise. Minul mängivad paberkesksagedused ilma LP filtrita, ca 5 kHz pealt kukuvad need ise umbes 12 dB/okt ära ja resonantsid jäävad 10 kHz ülespoole ning on kenasti kontrolli all. Ja mu paberkoonustega bassikaid ei pane tähelegi, sedavörd kontrolli all on madalad sagedused (kuigi filter vöiks siinkohal elegantsem ja elektrooniline olla, aga rattaehituse körvalt on finantsi ikka suht väheks jäänud).
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 15.07.2010 18:52:47 vasta tsitaadiga

eix666 kirjutas:
Ning minu kõrv eristas küll mõlemal juhul (sama hinna- ja kvaliteediklassi toodete juures) kordamööda kuulates erinevusi helis, võimendite puhul suuremaid ja cd-mängijate puhul väiksemaid, aga täisesti kuuldavaid. Ning kuna vähemalt teadlikult puudus mul eelnev eelistus markide suhtes, siis ei tohiks platseeboeffekt ka mingeid kuulmisluulusid tekitada. Tegu polnud küll pimetestiga, aga hetkel ei näe ma põhjust, miks eelistuse puududes oleks pidanud see minu hinnangut mõjutama (st ma ei kuulanud oma süsteemi vs mingi teine süsteem, kus puhas "kõrvade sissemängimine" ja alateadlik soov oma süsteemi paremaks hinnata oleks tulemust mõjutanud).
Jutuks hea küll, kuid järjekordne mitte mingisugust informatsiooni sisaldav anecdotal evidence.
On kindlaks tehtud, et inimesed eelistavad üldjuhul seda aparaati, mis mängib kõvemini. On samuti kindlaks tehtud, et pimetestis peab nivood paika ajama 0,1 dB täpsusega, vastasel juhul pole test teaduslik, kuna sellest suuremaid erinevusi kõrvad tajuvad. Sellise täpsusega nivoo paikaajamine käib üldjuhul ilma spetsaparatuuri omamata üle jõu.
Ehk kui pole korralik pimetest, siis pole midagi. See on lihtsalt teaduslik paratamatus ja mõistlik on sellega leppida.
tagasi üles
Chime
Kreisi kasutaja
Chime

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 15.07.2010 23:56:07 vasta tsitaadiga

Teaduslikkus on säärane kahtlane mõiste. Teadlased võiks lõpuks aru saada, et nende ehitatud mõõteriist (need kõik tegelt) on samuti nende endi kogemusliku reaalsustaju vili. Kui see vili ületab mõningaid inimtaju parameetreid (näiteks võtab laiemalt sagedusala vastu, kui inimkõrv kuuleb), siis inimliku meeldivuse-mittemeeldivuse skaalal ta sama tõhusat tööd ei tee. Tegelikkust ei saagi nummerdada, vähemalt hetketeaduse seisukohalt mitte. Või mis see tegelikkus üldse on?

Edit: ja väita seda, et mingi fenomen meie osutite andmetel ei eksisteeri on ju parimal juhul lühinägelik?

Ja edit 2, teemasse ka: ei tõtta pimetestile, sest võimendite helierinevustest arusaamine nõuab minu juhtumil päevi. Taustaks mängiva tuttava materjali järgi saab aru, kas heli meeldib või mitte. Sama protsess korduvalt läbitud, samade kõlaritega. Midagi torkab kõrva ja millegi puudujäämine samuti.
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 128
tagasi üles
HGtafka
Kreisi kasutaja

sõnum 18.07.2010 19:22:00 vasta tsitaadiga

Vahe ei pruugi kohe nii välja tulla, et kuulad ühte natuke...siis kuulad teist süsteemi ja teed oma järelduse. Vahest võtab aega, tajud vb nädala pärast, et midagi helis häirib, või midagi oleks nagu puudu, kui olid ennem teise süsteemiga pikemalt kuulanud.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 41
tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 18.07.2010 20:39:05 vasta tsitaadiga

Mõni audiotehnika vidin võib ka tihti liialt välimusele rõhuda, mistõttu ei pruugi hinnang objektiivne olla:

http://www.boingboing.net/2009/01/25/unusualmp3-speaker-thumb-300x450.jpg

tagasi üles
Leopold
Kõige suurem sõber
Leopold

sõnum 04.08.2010 14:16:53 vasta tsitaadiga

marcor1 kirjutas:
Mõni audiotehnika vidin võib ka tihti liialt välimusele rõhuda, mistõttu ei pruugi hinnang objektiivne olla:

thumbs_up.gif thumbs_up.gif thumbs_up.gif

Juan Pablo
HV veteran

sõnum 04.08.2010 20:36:17 vasta tsitaadiga

marcor1 kirjutas:

minu arust suts "soe" idee...
äkki jääksime inimesteks thumbs_up.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
LauriTed
HV Guru

sõnum 18.09.2010 16:03:12 vasta tsitaadiga

Teema päris unarusse vajunud. Väike thumbs_up.gif
Ise poetan kõrva ka siis varsti audiofiilide maailma, tulevane Yamaha AX-497 võimendi omanik. Esialgu saab antud isendit siis igivanade Sony põrandakõlarite ja LG keskuse riiulikõlaritega proovida.
Samas ei saaks ka öelda, et seni kehva kvaliteediga olen läbi pidanud ajama. LG mikrokeskus FA-162 (2x80W) üllatab väga korraliku heliga:

Paljud võibolla küsivad, LG ja hea heliga. Kuid jah, FA ja FB seeria üks peamisi looajaid on selline audifiil nagu Mark Levinson. Mees, kes on seotud sellise tipptegijaga nagu Harman. Rikkamad meie seast, kes omavad Lexust võivad ka nautida heli, mille loojaks just seesama isik.
Paari tuhande eelarve juures on see keskus kindlasti üks parimaid, lisaks heale helile ei saa üle ega ümber ka välimusest, mis on vapustav. Punane puutetundlik ekraan-nupud annavad pimeduses ümbritsevale romantilise hõngu icon_wink.gif Lärmakas ventilaator on üks väheseid miinuseid, madalal volumeel on puhuri undamist selgelt kuulda.
Kommentaarid: 254 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 231
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 18.09.2010 21:29:23 vasta tsitaadiga

Kui hind on paar tuhat, siis täitsa ok vast. Hinnalipik 4kilo puhul oleks kindlasti parem ikkagi võim + kõlarid. icon_smile.gif
Disain on kena.

HGtafka
Kreisi kasutaja

sõnum 18.09.2010 22:32:01 vasta tsitaadiga

Harmani autostereo süsteem on küll stockist parem aga siiski ei midagi erilist ja audiophile grade tasemest on kaugel icon_rolleyes.gif Võibolla viimaste aastate jooksul toodetud mudelite heli on parem.
Keskus on alati üks viletsamaid valikuid üldse, paari tuhande eest kasutatult saab hea silma korral täitsa okei heli. Muusikakeskuse disainimisel võib küll kellegi audiofiili käpp sees olla, aga iga helisüsteem, mida nimetatakse muusikakeskuseks on tekkinud tänu kompromisside jadadele.
tagasi üles
LauriTed
HV Guru

sõnum 21.09.2010 17:53:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Keskus on alati üks viletsamaid valikuid üldse, paari tuhande eest kasutatult saab hea silma korral täitsa okei heli. Muusikakeskuse disainimisel võib küll kellegi audiofiili käpp sees olla, aga iga helisüsteem, mida nimetatakse muusikakeskuseks on tekkinud tänu kompromisside jadadele.

Vaevalt, et inimesed nüüd tõesti hea heli otsinguil muusikakeskuse oma esimeseks valikuks seavad. Muud funktsioonid on ka siin määravaks (kompaktus, CD mängija, FM, USB, äratus jne). Aga väita, et keskus nüüd viletsaim valik oleks, on erinevaid keskuseid ja mõne ebaõnnestunud isendi tõttu ei saa küll seda tooteliini surmale saata. Paari tuhande eest nüüd vaevalt, võimendi, kõlarid, CD-mängija saab. Vast saab aga head heli, raske uskuda.
Isa tegeleb mul tõsisemalt muusikaga. Produtseerimas stuudios oma loomingut, on on neil seal kasutuses Infinity Beta 20 riiulikõlarid: http://soundshop.ee/index.php?id=712 . Isa hinnangul on LG keskuse kõlarid paremad. Kui midagi jälle valmis saab, siis ikka käib minu juures kuulamas thumbs_up.gif
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 21.09.2010 23:55:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Isa hinnangul on LG keskuse kõlarid paremad. Kui midagi jälle valmis saab, siis ikka käib minu juures kuulamas
See nüüd ei näita veel, et nad igas asjas paremad on... Produktsiooni peab ikka kuulama auto-, tasku- ja köögiraadiost, sest lõpptarbijal pole alati Infinityt kodus icon_wink.gif Aga see selleks.
Keskuse eelised kenasti eelmises postis välja toodud thumbs_up.gif Lisaks veel see, et kui insenerimõte vähegi tootmisesse sekkunud, on sellised kombainid algusest lõpuni tasakaalus, st komponendid omavahel balanssi aetud - mis peaks ideaaljuhul tähendama parimat kvaliteedi/funktsionaalsuse/hinna suhet.
Aga see puhtalt teooria... Ise muusikakeskuse nime väärivat seadet viimati kaugetel 80ndatel omanud... icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
LauriTed
HV Guru

sõnum 24.09.2010 16:30:18 vasta tsitaadiga

Kas kellelgi on kogemusi sellise firma kõlaritega kui Eltax.
http://www.eltax.com/
Ise netis veidi ringi vaadates jäi mulje, et koostekvaliteet pole küll kõige parem aga muidu selle hinna eest (madal) saab heli, mis täitsa talutav.
tagasi üles
henri503
HV kasutaja

sõnum 24.09.2010 17:58:37 vasta tsitaadiga

Odav klassi cräpp.kui ei aja kõige kvaliteetsemat heli taga ja tahad nii odavalt läbi ajada kui võimalik siis kärab kah kuskile .
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Chime
Kreisi kasutaja
Chime

sõnum 24.09.2010 18:22:51 vasta tsitaadiga

henri503 kirjutas:
Odav klassi cräpp.kui ei aja kõige kvaliteetsemat heli taga ja tahad nii odavalt läbi ajada kui võimalik siis kärab kah kuskile .

Päris nii julmalt ka ei lahmiks icon_biggrin.gif Äkki räägid üksikasjalikult oma kogemustest selle firma erinevate toodetega ja millega neid võrdlesid? Liberty seeria on pälvinud omas hinnaklassis omajagu respekti. Omasin Liberty 3 paari ja tegemist täiesti korralike tükkidega. Kastide koostekvaliteet oli hämmastavalt hea.
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 128
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 25.09.2010 21:02:43 vasta tsitaadiga

Nonii, sai minu helisüsteemi otsing ka lõpuks ühelepoole thumbs_up.gif
Kõlarite ostuga ootasin mitu kuud, küsisin foorumitest ja lugesin netist, resiiveriga oli kõige hullem jamamine, proovisin peale kõlarite ostu kuskil 6 resiiverit ja stereo võimu järgi, ükski neist ei maksunud alla 10k, üks kodukino resiiver maksis poes isegi 20k ja kokkuvõttes oli iga kodukino resiiver täis BS, ei saanud seda heli kätte mida ma ootasin, stereo võimendeid proovisin kahte, üks oli ONKYO 2x100W ja teine oli miskisugune yamaha 2x85W, mõlemad kusjuures andsid võimsat ning puhast heli, pole midagi ette heita.
Täna siis neti avarustest otsides leidsin Yamaha CA-1010, toodetud 1979, selle aja tippmudel, sai ära ostetud ja koju toodud (sai kohe müüaga kokku lepitud, et kui ei sobi saab tagasi anda) ja imestus oli suur milline helikvaliteet võib ühest asjast tulla, lööb kõik mida eelnevalt proovisin, ausalt öelda sellist kvaliteeti pole ma enda kõrvaga veel kuulnud.
Häälevõimsuse kohapealt ei julgenud üle 1/4 keerata, juba siis võttis seest kõik värisema (homme päeval proovin lõpu ka ära) icon_biggrin.gif
Setup siis selline:
Wharfedale diamond 9.6, 40-200W
Yamaha CA-1010, 2x145W@ 4ohm
2x4mm vask kõlarikaablid
Super, muud pole midagi öelda, võimendite osas peale "vana hea" midagi enam ei osta kindlasti !
Pilt kah, hetkel paika sättimata:

viimati muutis Taavi© 27.09.2010 08:59:52, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 1 :: 328
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 25.09.2010 21:19:43 vasta tsitaadiga

Endal on 9k makseb onkyo 608 AV ressiiver, ei ütleks, et täielik BS sealt välja tuleks. Kõlarid valisid muidu head, mul uuema seeria ekvivalendid 10.5 esikõlariteks, täitsa ok heli selle raha eest.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 25.09.2010 23:24:23 vasta tsitaadiga

mirko27, nagu ütlesin siis mõlemad proovitud non kodukino võimud olid head, aga mulle tundub, et vana on parem icon_smile.gif
Smoking
HV Guru
Smoking

sõnum 25.09.2010 23:26:51 vasta tsitaadiga

Taavi©, Loomulikult on võimude vahe ümmargune null, kui sul süsteem istub halba signaalisaatja taga.
Korralik helikaart/cd deck ning küll näed, kuidas võimu ja võimu vahel vahe sisse tuleb. icon_wink.gif
Kommentaarid: 360 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 298
tagasi üles
mirko27
HV veteran
mirko27

sõnum 26.09.2010 00:05:11 vasta tsitaadiga

Ise kuulan FLAC-i ning lasen selle digitaalselt ressiiveri üle hdmi.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 26.09.2010 10:14:23 vasta tsitaadiga

Smoking kirjutas:
Taavi©, Loomulikult on võimude vahe ümmargune null, kui sul süsteem istub halba signaalisaatja taga.
Korralik helikaart/cd deck ning küll näed, kuidas võimu ja võimu vahel vahe sisse tuleb. icon_wink.gif
ma tean seltskonda, kus sellise avalduse eest oleks Sind 45 rpm ümbristega ära lämmatatud.
tagasi üles
Goldec
Kreisi kasutaja
Goldec

sõnum 26.09.2010 11:56:47 vasta tsitaadiga

Taavi©, millest selline equalization?
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
HGtafka
Kreisi kasutaja

sõnum 26.09.2010 12:27:48 vasta tsitaadiga

Taavi©, tundub tõesti et kobeda võimendi oled saanud thumbs_up.gif õnnitlen. Muu tehnika on muidugi peajagu nõrgem, aga korraga kõike head ei saagi.
Endal on muusika kuulamiseks/heli nautimiseks ühed lairibad valminud, mida ma ma siin juba mitu nädalat modin ja peenhäälestan. Estoniad on "arvutikõlarid". Heli tuleb nii otse kui võimalik, igasugu ekvalaiserid, eelvõimendid ja tämbrid jäävad vahele, puudust ei tunne ka icon_smile.gif
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 26.09.2010 17:05:01 vasta tsitaadiga

Goldec kirjutas:
Taavi©, millest selline equalization?

Võimendil ka bass/treble põhja keeratud? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 26.09.2010 19:44:50 vasta tsitaadiga

Goldec, see oli mingi lamp, hetkel polegi seda täpselt paika sättinud

Anti112, ma pole veel välja mõelnud kudapidi teha seda asja, kas arvutist flat panna või võimendist flat panna.. (mis pidi see õige on? arvutist paika võim 0 asendisse ?)

Goldec
Kreisi kasutaja
Goldec

sõnum 26.09.2010 20:09:49 vasta tsitaadiga

Kui ruumis / süteemis väga suuri anomaaliaid ei esine, siis jäta igalt poolt flat.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 26.09.2010 20:18:58 vasta tsitaadiga

Goldec kirjutas:
Kui ruumis / süteemis väga suuri anomaaliaid ei esine, siis jäta igalt poolt flat.

thumbs_up.gif
Winampi ekvalaiseri/võimendi bassinupuga nagunii ruumiakustikat ei parenda...
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 26.09.2010 20:35:32 vasta tsitaadiga

Taavi© kirjutas:
Goldec, see oli mingi lamp, hetkel polegi seda täpselt paika sättinud

Anti112, ma pole veel välja mõelnud kudapidi teha seda asja, kas arvutist flat panna või võimendist flat panna.. (mis pidi see õige on? arvutist paika võim 0 asendisse ?)

Võimendist näppi ikka vajadusel. Üldiselt peaks saama mõlemad 0 asendisse jätta. Mul pole küll ulme tehnika, aga eq-d ei ole vaja mul näppida. Heli piisavalt värvikas nii alt kui ülevalt icon_biggrin.gif

Vana võimu ja kõlaritega oli vaja ikka igast EQ-st näppida, et heli "pähe mahuks".

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 27.09.2010 13:37:46 vasta tsitaadiga

Sellepärast see võimendi ilmselt nii äge tundubki, et naerunägu on ette keeratud. Transsvõimude põhiline erinevus seisneb selles, millal nad klippima hakkavad. Ehk siis võimsuses. Normaalsel kuulamistugevusel pole märkimisväärset vahet, kui just täiesti lootusetult lahja võimendiga ja eriti kehva tundlikkusega kõlaritega tegu pole ja võim normaalsel kuulamistugevusel juba kuuldavalt moonutama hakkab (no nii 20-30W kanalisse võiks ikka olla, kuigi tegelikult vajatakse enamasti 1-5W aga eks headroom peab ka olema). Kui ühel ja samal normaalsel kuulamistugevusel on erinevate transsvõimude heli selgelt erinev, siis on tegu ekvalaiseri erinevusega. Sageduskara peab olema väga palju erinev. Kui on mõlemal võimul flat settingud peal, on vahe tõenäoliselt olematu. Ehk siis pole neil kodukinovõimudel häda midagi. Reaalset võimsust on neil muidugi reeglina vähem kui sarnase hinnaga stereovõimudel, kuid kui diskot ei tee, siis see erilist tähtsust ei oma. Samas on hea, kui need loudness ja bass ja treble nupud ikka olemas on, kuna mõni lindistus on ikka nii lame, et tuleb juurde keerata. Ja vaikselt kuulates on nii bassi kui kõrgete tundlikkus kõrvakuulmisel nõrgem.

Suvaline töökorras modernne cd-dekk on piisavalt hea. Võimendi ja eriti muidugi kõlarite kordades ja suurusjärkudes suuremad moonutused varjavad reeglina digisignaaliallika miniatuursed (tõenäoliselt ka ideaaltingimustes kuuldamatud) probleemid ära.
Helikaartidega on tiba keerulisem, kuna arvuti toite- ja maandusprobleemid võivad mõningatel juhtudel ka normaalsel kuulamistugevusel kuuldava müra sisse tuua - isegi kvaliteetse helikaardi puhul.
Kunagi olin ma ise ka selline inimene, kes tehnikatootjate lobitöö tulemusel kallutatud meediast saadava informatsiooni põhjal arvasin, et mida rohkem näiteks võimu või cd-mängija eest maksad, seda parema heli saad ja loomulikult on see vahe ka kuulda. Enam mitte. Piisab, kui tehnika on tänapäevane, töökorras, sageduskara sile ja signaali-müra suhe piisav, et normaalsel kuulamistugevusel vaiksete kohtade peal segama ei hakkaks ja on asi korras.
Kõlarid, kuulamisruum ja MUUSIKA on see, mille peale võib lõpmatuseni raha raisata.

No näiteks üks selline huvitav näide - mul on üks eriti odavatest kräpp usb-kõlaritest välja lammutatud usb-helikaart, millel on vast umbes 0,5W võimsust kanali kohta, kohutavalt okse DAC ja muu elektroonika, RMAAd vaadates tuleb naer peale. Kuid kui see junn mu suurte kõlarite taha ühendada, siis tuleb sealt kokku selline heli, et kui ei teaks, kust see asi alguse saab, poleks hullu midagi. Inimese meeltega on lihtsalt see paratamatu jama, et me kuuleme ja näeme seda, mida tahame, mitte seda, mis reaalselt eksisteerib. Kui eelarvamused ja platseebo võrrandist välja lülitada, on maailm oluliselt konkreetsem. Ja kui sellest ükskord aru saad, oled oma tehnika suhtes palju tolerantsem ja kuulad rohkem muusikat, mitte oma silmanägemist.
tagasi üles
HGtafka
Kreisi kasutaja

sõnum 27.09.2010 19:00:05 vasta tsitaadiga

Päris nii ei saa küll öelda, et transsvõimud on kõik ühe vitsaga löödud. Kasvõi sellest, et iga komponent, mis on võimendi sees, neil on omakaod ja selle tolerants, kvaliteetsematel komponentidel on väiksemad kaod ja karatrilised kõikuvused. Mida rohkem neid on või mida odavamad need on, seda suuremad on kaod. Kui heli läheb neist läbi, siis on ju loogiline, et mingi osa helist läheb nendeks kadudest(heli on tol hetkel ju elektriline impulss)
Kuna võimendid on erinevatest osadest tehtud ning erinevate skeemidega, siis nad ei saa täpselt samamoodi kõlada.
Tämbrid on üks väike tilk suures meres lihtsalt, samuti see jutt mis mina rääkisin on üsna väike tilk sealsamas.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 28.09.2010 10:17:18 vasta tsitaadiga

HGtafka kirjutas:
Päris nii ei saa küll öelda, et transsvõimud on kõik ühe vitsaga löödud. Kasvõi sellest, et iga komponent, mis on võimendi sees, neil on omakaod ja selle tolerants, kvaliteetsematel komponentidel on väiksemad kaod ja karatrilised kõikuvused. Mida rohkem neid on või mida odavamad need on, seda suuremad on kaod. Kui heli läheb neist läbi, siis on ju loogiline, et mingi osa helist läheb nendeks kadudest(heli on tol hetkel ju elektriline impulss)
Kuna võimendid on erinevatest osadest tehtud ning erinevate skeemidega, siis nad ei saa täpselt samamoodi kõlada.
Tämbrid on üks väike tilk suures meres lihtsalt, samuti see jutt mis mina rääkisin on üsna väike tilk sealsamas.
Sellel kõigel pole erinevuste kuuldavusega praktiliselt mitte mingisugust seost. Põhiline ongi aru saada, et tehnoloogilised erinevused ei võrdu kuuldavad erinevused ja isegi mõõdetavad erinevused ei võrdu kuuldavad erinevused. Tehnoloogiline jutt ja pseudoteadus (kaablid) on valdavalt lihtsalt müügiargumendid. Ja need töötavad väga hästi, kuna inimesed on valmis tõestatult mittekuuldavate erinevuste eest maksma kümneid ja sadu kordi kallimat hinda.
tagasi üles
HGtafka
Kreisi kasutaja

sõnum 28.09.2010 10:50:12 vasta tsitaadiga

Ma tunnen näiteks ära osadel võimenditel, kas lasta heli läbi eelvõimendi, või otse lõppvõimu(ei mõtle estonia 010 vms), mõlemal juhul tämbrid välja lülitatud.
PS! Vaatasin ühte jutuubi linki, mille kunagi postitasid siia teemasse, samuti osaliselt mõned teised linkid, audio myth teemadel. Üsna huvitav, sa ilmselt toetud oma argumentidega nendele materjalidele. Seda, mida nad psühholoogia kohta rääkisid ja kuidas aju informatsiooni kasutab ja ära võib inimese petta, seda ma täiesti usun. Samuti usun seda, et mingid maagilised kivid toanurgas ei tee heli paremaks. Aga umbes selline lause jäi silma kui videos võrreldi top notch hi-end kaarti ja sound blasterit: If you really can hear the difference, is it really that bad? See lause reetis pisut nende tõsiseltvõetavust. Kui suvaline audiofiil nii mõtleks, siis istuks ta ilmselt siiamaani oma 2.1 arvutikõlarite taga.
Tegelikult ma vaatan, et siin teemas on sarnane vaidlus isegi olnud.
Et mis ma öelda tahan, on see, et igas asjas on tõde ja kui tegemist on äärmuslikuma mõtteviisiga, siis on ka valesi.
Kas siis need tohutu suur hulk audiofiile/heligurmaane erinevates foorumites mängivad narri, kui räägivad, et 1 võim oli kehvapoolne ja teine täitsa ok?
Samas audio myth tegelastel ja sinul on väga hea mõtteviis - meeletult palju raha jääb alles ju! icon_biggrin.gif
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 28.09.2010 11:23:55 vasta tsitaadiga

HGtafka kirjutas:
Kas siis need tohutu suur hulk audiofiile/heligurmaane erinevates foorumites mängivad narri, kui räägivad, et 1 võim oli kehvapoolne ja teine täitsa ok?
Bingo!
Ja selle tipphelikaardi ja saudblaasteriga ongi nii, et ega neil tegelikult polegi muusikat kuulates erilist vahet. Ma tean, et alguses on lausa valus, kui seda üritada mõista. Raske on väljakujunenud maailmavaatest loobuda. Arvutikõlaritel pole selle teemaga mingit seost, kuna keegi ju ometi ei kahtle selles, et kõlarite vahe on väga hästi kuulda. Eriti kui võrrelda nii võrreldamatuid asju, kui mingid plastmasstopsid ja päris kõlarid.

Selles poleks midagi väga imelikku, kui sa kuuleks ära, kas on eelvõim vahel või mitte, kuna eelvõim lisab igatahes paratamatult müra juurde. Ka pole ime, kui sageduskara muutub, vaatamata sellele, et settingud on flat. Aga kas sa ka tegelikult vahet teed, ei saa teada kahjuks muudmoodi kui pimetestis. Kui sa tead, mida kuulad, on juba test mõttetu. No muidugi, kõlareid saab niimoodi võrrelda, kuid sarnaseid signaaliallikaid ja võimendeid mitte. Täpselt paika aetud helitugevusega pimetest on ainuke võimalus päriselt teada saada, kas vahe on kuuldav või mitte.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 28.09.2010 12:53:43 vasta tsitaadiga

Panen siia lisaks ühe lihtsa konkreetse testi lingi http://www.matrixhifi.com/ENG_contenedor_ppec.htm See on selline täiesti üle võlli keeratud ja absurdini minevate kontrastidega asi, kuid nagu näha, vahet pole.
Seda testi võivad n-ö uskujad kritiseerida, et aga äkki polnud piisavalt head kõlarid. Põhimõtteliselt ongi see tegelikult tõsi. Kõlarid ongi reeglina nõrgim lüli. Ja annab hambusse sellise kondi, et enne kui ostad 20 000se cd-mängija, osta 2 miljonised kõlarid. Ja ka sel juhul pole ikka ilmselt vahet, kas on 2000ne või 20 000ne cd-mängija. Aga kes meist jõuab selliseid kõlareid osta?
tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 28.09.2010 12:58:59 vasta tsitaadiga

Lõplik tunnetus muusika ehedusest, tekib ikkagi kuulaja peas. Kui seda mõjutab isegi platseeboeffekt siis ikkagi on see mõju.

Lisaks kalli tehnika puhul, on aparaat juba iseenesest luksusese, mis peab ostjale ka visuaalset rahulolu pakkuma. Sellest tulenevad ka sageli mõttetud overkillid materjalides, konstruktsioonis, koostekvaliteedis.

Võimenditel ja CD dekkidel ei ole absoluutselt mingit vahet? Pakun et see arvamus on samuti osake enesesisendusest icon_cool.gif.

Mul üks uus, kole ja odavam võimendi, mängis bassi osas (ekvad nullis ikka) selgelt üle uue, ~2.5x kallima ressi. "No muidugi - ressidel ju nõrk toiteosa" icon_lol.gif ja nii need "agad" tekivad... Keelpillid olid samas ressil sellised teravamad/ehedamad - kas sinise nupuvalgustuse mõju ajule? - ju vist - seepärast sinised LEDid ongi in. Samas vanakooli stereoress, jätab vokaalist ehedama ja meeldivama mulje - ilmselt samuti mingi keeruline platseeboeffekt. Ja neljanda CD mängijaga olen ka rahul, sest tundub parem kui eelmised (sinine LED ja LCD ekraan).

Kokkuvõtteks - kui inimesele tundub, et üks asi on parem kui teine siis miks, ta peaks seda endale eitama kuigi mingid Youtubevideod väidavad vastupidist?

(Ilma "hai-Endi" ronimata siis alustuseks, tasub siiski peamist tähelepanu pöörata Ihvikese mainitud detailidele - kõlaritele, nende paigutusele ruumis ning ruumile endale. Selline keskpärane hi-fi (~50k) võib tühjas ruumis, kostuda ikka väga jubedalt).

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 28.09.2010 13:32:17 vasta tsitaadiga

Ma kordan sajaneljakümneüheksandat korda, et kui pole õigesti korraldatud pimetesti, on enamus nendest "x on hoopis teise heliga kui y" väidetest tühi mittemidagiütlev subjektiivne informatsioon. Põhimõtteliselt pole midagi kriminaalset selles, kui sellist juttu räägitakse. Aga see ei tõesta mitte midagi. Enamasti selle jutu ajajate arvates on aga tegu absoluutse teadusega. No ei ole.

Võimenditel ja cd dekkidel on vahe küll, tehnoloogilised erinevused on suured, mõõtmistulemused erinevad ja erandjuhtudel tähendab see kuuldavat vahet ka õigesti korraldatud pimetesti korral.
Aga enamasti on vahe mittekuuldav või nii miniatuurne, et pimetesti tingimustes ei suuda kuulaja teha adekvaatset otsust, et kumb parem on.
Kui üks võimendi on ikka reaalselt mitu korda võimsam, kuulad temaga ka palju kõvemini, ühel on näiteks bassiosa reaalselt palju nõrgem kui teisel (pole võrreldavalt siledad sageduskarad), siis on vahe muidugi kuuldav.

Kallis tehnika annab mõnusa omanikutunde, see maksab ka midagi. Füüsiline kvaliteet on kasutusomaduste poolest väga tähtis. Selles pole midagi halba. Aga see pole enamasti seotud heliga. Praktiliselt eranditult aga õigustatakse kalli kraami omandamist sellega, et heli on ikka metsikult palju parem ja avaram ja instrumendid eralduvad paremini ja ruumi õhk on kuulda jne. See aga on kõik täielik jama. Isegi kõlarite puhul pole mõtet sellist juttu ajama hakata, kuna neid "omadusi" ei ole võimalik usaldusväärselt kvantifitseerida, ehk isiku X subjektiivsed määratlused ei tähenda isiku Y jaoks mitte midagi.
tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 28.09.2010 14:32:18 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
... Praktiliselt eranditult aga õigustatakse kalli kraami omandamist sellega, et heli on ikka metsikult palju parem ja avaram ja instrumendid eralduvad paremini ja ruumi õhk on kuulda jne...

Huvitav - mu teada on ikka levinud arvamus, et makstes 2x rohkem, saad (heal juhul) 10% kvaliteeti juurde. Muidugi ei saa inimene tõdeda, et see on nüüd umbes 4,37% parem kuid mingi üldistava suuna, see ikkagi hinna/kvaliteedi suhtele annab.
Seetõttu ikka võrreldakse pikalt erinevaid seadmeid, enne kui vahetus tehakse. Mingil hetkel tuleb piir, kus enam rahakott ei kannata või kõrvad ei erista.

tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 28.09.2010 19:07:57 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif , ihvike, väga öige jutt. Selle sinu viidatud pimetestis kasutatud Behringer A500 kohta veel niipalju, et sellel on üks oluline projekteerimisviga, mille töttu vöimu atenuaatorite (volüüminuppude) maksimaalsest väiksema asendi puhul suurenevad moonutused oluliselt (kuskil on selle kohta ka video, kus THD mööturi näitu näidatakse, aga ei viitsi praugu tuhnida...). Ja ometi on tegu stuudiokasutuseks sobiva vöimuga, kui vol. nupud maksimumis on ja helitugevust mikserpuldist (eelvöimendist) keerata.

Transistorvöimendite aktiivne R&D on praeguseks kestnud üle poole sajandi - esialgsest kapriissest ja "huvitava" iseloomuga seadmest on saanud tööloom, mille olemasolu ei märkagi. Reeglina löppvöimendi skeemilahendust ja komponente vöimendi saundis süüdistada ei saa, vöimalikud erinevused tulevad enamasti toitepoki või eelvöimendi suutmatusest. Lampvöimendite aktiivne arendustegevus algas millalgil 20. saj. teisel kümnendil ja löppes juba kuskil 50...60-ndatel. Nende "teine laine" nüüdisajal on pigem nostalgia ja "eufooniliste" moonutuste tagaajamine (ülipopulaarne SET on tegelikult vöimendite evolutsiooni primitiivne algus ja klassifitseeritav rohkem efektiploki kui hi-fi vöimendina). Klass AB lineaarse toiteplokiga vöimendi on hetkel oma arengu tipul ja sureb lähikümnenditel samamoodi välja nagu tegi omal ajal lampvöim (ja ilmselt kunagi tulevikus taaselustatakse uuesti, töenäoliselt kvaasikomplementaarse germaaniumtransistoridel baseeruva skeemilahendusena, vöibolla isegi koos väljundtrafoga icon_biggrin.gif ). Asemele tuleb klass D, mille areng on praeguseks kestnud paar kümnendit, aga idee pärineb juba 60-ndatest - toona ei saadud seda tööle kuna puudus vajalik SMD tehnoloogia ja kirstunaelaks said aparaadi tekitatud raadiohäired, mis mitmekümne meetri raadiuses köigil telekatel pildi tasku viskas icon_cool.gif

Tegelikult on ka DAC-id ja CD-mängijad praegu oma arengu tipul, kuskile edasi minna on juba raske - 24/192 DAC on vöimekam kui üksköik millise inimese körv ja CD 16/48 on juba tehniline piirang, mis jääb DAC-ile jalgu (samas aga täiesti piisav kvaliteetse heli reprodutseerimiseks). Pigem on Youtube'i ja MP3 (+ köik muud kadudega formaadid) näol tegu taandarenguga. MP3 möttekusest saan aru 20 aasta eest olnud andmemahu piirangute pärast ja praegu köne salvestamiseks ja striimitud meedia jaoks, aga kui juba tukutopsi suurusesse pleierisse mahub kadudeta formaadis üle 20 CD albumi .FLAC formaadis (ca 500 MB album) ja ~1000.- 1,5 TB kövakettale mahub .FLAC formaadis ca 3000 albumit (ja t*rrentist tuleb 500 MB .FLAC album alla vähem kui tunniga), siis on kadudega pakkimine küll möttetu.

Ainuke, mille puhul veel kuuldav areng käib (kuigi ka see on juba IMO aeglustumas), on kölar. See on juba sajandivanune leiutis aga täiuslikkusest praegugi veel sama kaugel kui Kuu Maast...
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 23.10.2010 23:47:16 vasta tsitaadiga

Tervitust
Nüüd siis selline kooslus:

Tehnika:
Wharfedale diamond 9.6
Technics SB-M500M2
Technics SU-V7X
Kõlarikaabel 4*4.0mm vask

Ma täna sain need kõlarid koju endale, mõtlesin, et ostan müügiks, korraks proovisin, et töötaks, õhtupoole mõtlesin, et ühendaks kõik kõlarid kokku ja kuulaks siis, alguses sai pmst juutuubist suvalist jama lastud, nüüd aga proovisin flac lugusid maha mängida ja tulemus oli väga bro, võimendist heli keeratud -46db ja põhimõtteliselt naist 4m eemal ei kuulnud kuigi muusika oli tegelikult suhteliselt vaikselt, ma ei teagi kuidas seda seletada.
Kõrgete kohtade peal on selline tunne, et heli lõikaks seest läbi, nii terav ja puhas lihtsalt ja madalat on endisest palju rohkem kuna lühemates kõlarites on 2 woofrit sees, kokkuvõttes sellest helist on raske paremat tahta, pole enam kindel kas tahangi maha müüa icon_biggrin.gif
Igaljuhul jah, nüüd tuleks tuba kuidagi sisustama hakata, et kaoks kaja ära, see peaks helipilti oluliselt muutma.

gansta
HV veteran
gansta

sõnum 18.12.2010 11:27:57 vasta tsitaadiga

kardinad ette, natuke aitab ka vaip toas kaja vastu.
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 81
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 154, 155, 156  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.