|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
ärihai
HV Guru

|
25.09.2010 09:56:09
|
|
|
| DVDRW kirjutas: |
Hetkel olevad mahupiiranguteta soodsaimad mobiilse interneti variandid:
Tele2 - 95kr/kuu, kiirus 384/kbit/s, mahupiirang puudub
Elisa - 99kr/kuu, kiirus 1/Mbit/s, mahupiirang puudub
EMT - 99kr/kuu, kiirus 21Mbit/s, mahupiirang 30MB
Lepinguta, kiiruse ja mahupiiranguta interneti päevapilet:
Tele2 - 25kr/24h
Elisa - ZEN 15kr/12h
EMT - puudub
On mul õiged andmed? |
tegelt, kui tellid lepinguga päevapileti siis on 24h 15.- kui ei telli siis 25.-
ja kõnekaardiga on 15.- päeva lõpuni.
|
|
| Kommentaarid: 141 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
135 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DeTHiCa.
HV Guru

|
25.09.2010 13:35:16
|
|
|
teistel tele2 kasutajatel ei viska antivirus/firewall vahepeal et "harmful site blocked" ?
mul AVAST hoiatab vahepeal. tahaks teada misasi see on, mida ta blokib.
see esineb mitu korda päevas ja ainult tele2 M internetiga.
|
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
136 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
25.09.2010 15:46:29
|
|
|
Hetkel olevad mahupiiranguteta soodsaimad mobiilse interneti variandid:
Tele2 - 95kr/kuu, kiirus 384/kbit/s, mahupiirang puudub
Elisa - 99kr/kuu, kiirus 1/Mbit/s, mahupiirang puudub
EMT - 99kr/kuu, kiirus 21Mbit/s, mahupiirang 30MB
Lepinguta, kiiruse ja mahupiiranguta interneti päevapilet:
Tele2 - 25kr/24h
Elisa - ZEN 15kr/12h
EMT - puudub
On mul õiged andmed? |
See pätistunud Tele2 on ka siin asja segaseks ajanud, et saaks inimesi koorida. Kui ma ei eksi, siis neil on nii:
- "Kuumaksuta internet" - 25kr/kalendripäevas! (ehk kui tellid kl.23:55 siis saad 25 eeku eest kasutada vaid 5 minutit. Samuti on piirang täiesti olemas: 100 MB kalendripäevas.
- tavalistel kõnekaartidel on max 15kr/kalendripäevas ja ilma piiranguteta kuid (ja see on eriliselt veider) ainult juhul, kui modemina kasutatakse mobiiltelefoni! Kui aga soovid netipulka kasutada, siis kõnekaardi klientidel on selleks vaid üks tariif: 25kr/MB. Ausalt öeldes, mina küll aru ei saa kuidas nad eristavad kas kasutusel on telefon või modem ja mis vahet sellel on (APN on vist üks ja sama).
- lepingulistel klientidel on päevapilet: 15,25kr/24h ja piiranguteta. Samas ei maksa unustada, et T2 "piiramata kiirus" tähendab vaid 7,2 Mbit/sec samas kui konkurentidel on nominaalne maksimumkiirus juba ammu 21 Mbit/sec. Nii et veel kord tuleb tõdeda, et T2 kasutamiseks ei ole küll ainsatki põhjust! Vähe sellest, et vargad aga ka tingimused ise on konkurentidega võrreldes palju kehvemad. Nii et hoidke sellest vargapesast võimalikult kaugele.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.09.2010 16:54:52
|
|
|
| montesauri kirjutas: |
- tavalistel kõnekaartidel on max 15kr/kalendripäevas ja ilma piiranguteta kuid (ja see on eriliselt veider) ainult juhul, kui modemina kasutatakse mobiiltelefoni! Kui aga soovid netipulka kasutada, siis kõnekaardi klientidel on selleks vaid üks tariif: 25kr/MB. Ausalt öeldes, mina küll aru ei saa kuidas nad eristavad kas kasutusel on telefon või modem ja mis vahet sellel on (APN on vist üks ja sama). |
Mida sa ajad, mitte mingit vahet pole, 15 eek per kalendripäev olenemata kas pulgaga või telefoniga (olen ise mõlemaga piisavalt kasutanud ja kunagi pole mingi 25 eek läinud)
- lepingulistel klientidel on päevapilet: 15,25kr/24h ja piiranguteta. Samas ei maksa unustada, et T2 "piiramata kiirus" tähendab vaid 7,2 Mbit/sec samas kui konkurentidel on nominaalne maksimumkiirus juba ammu 21 Mbit/sec. Nii et veel kord tuleb tõdeda, et T2 kasutamiseks ei ole küll ainsatki põhjust! Vähe sellest, et vargad aga ka tingimused ise on konkurentidega võrreldes palju kehvemad. Nii et hoidke sellest vargapesast võimalikult kaugele. |
Mis vahet seal on kui sa ei saa eluski seda 21 mbit/s kätte? Pigem mingi tillipikendus vaid.
Keskmine jääb nagunii kõigil alla 7 mega.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
25.09.2010 17:47:26
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
- tavalistel kõnekaartidel on max 15kr/kalendripäevas ja ilma piiranguteta kuid (ja see on eriliselt veider) ainult juhul, kui modemina kasutatakse mobiiltelefoni! Kui aga soovid netipulka kasutada, siis kõnekaardi klientidel on selleks vaid üks tariif: 25kr/MB. Ausalt öeldes, mina küll aru ei saa kuidas nad eristavad kas kasutusel on telefon või modem ja mis vahet sellel on (APN on vist üks ja sama). |
Mida sa ajad, mitte mingit vahet pole, 15 eek per kalendripäev olenemata kas pulgaga või telefoniga (olen ise mõlemaga piisavalt kasutanud ja kunagi pole mingi 25 eek läinud) |
Mina olin ikka ametlikus kirjavahetuses T2 klienditeenindusega ja sealt ma saingi sellise informatsiooni, et kõnekaartide puhul nad eristavad kas on kasutamine mobiiltelefoniga või netipulgaga. Mina samuti arvan, et see on jaburuse tipp, kuid mul on selged vastused Tele2 klienditoest kus nii see kirjas on. Tõsi küll oli see vist aasta 2009 suvel kui ma sellist infot sain, kuid ka praegu T2 kodulehelt saab leida järgmist: http://www.tele2.ee/konekaart/1011.html Loe tähelepanelikult: "Võta lihtsalt mobiil ja surfa südamest internetis, sest Smart ja Tele2 kõnekaartidele kehtib nüüd hinnalagi: vaid 15 krooni kalendripäevas! See tähendab seda, et võid Eestis mobiiliga surfata nii palju kui soovid, aga mitte kunagi ei maksa see rohkem kui 15 krooni kalendripäevas. <...> Tele2 mobiilset internetti saab kasutada nii mobiiltelefonis kui ka arvutis (kasutades mobiiltelefoni modemina)". Nii et sellepärast ma T2 klienditoega omal ajal ühendust võtsingi, et asjale selgust saada, miks nad pidevalt toonitavad, et peab olema just mobiiltelefoni kaudu netis, et see lagi kehtiks ja saingi vastuse, et jah, see kehtib vaid mobiiltelefoni kasutamise puhul ja kui on netipulk, siis on 25 kr/MB.
- lepingulistel klientidel on päevapilet: 15,25kr/24h ja piiranguteta. Samas ei maksa unustada, et T2 "piiramata kiirus" tähendab vaid 7,2 Mbit/sec samas kui konkurentidel on nominaalne maksimumkiirus juba ammu 21 Mbit/sec. Nii et veel kord tuleb tõdeda, et T2 kasutamiseks ei ole küll ainsatki põhjust! Vähe sellest, et vargad aga ka tingimused ise on konkurentidega võrreldes palju kehvemad. Nii et hoidke sellest vargapesast võimalikult kaugele. |
Mis vahet seal on kui sa ei saa eluski seda 21 mbit/s kätte? Pigem mingi tillipikendus vaid.
Keskmine jääb nagunii kõigil alla 7 mega. |
Vahet on siis nii palju: http://www.elisa.ee/et/Eraklient/Firmast/Uudised/350/elisa-on-sel-aastal-avanud-127-uut-35g-tugijaama - loe viimast lõiku: "<...> Mida suurem on maksimaalne võimalik andmesidekiirus võrgus, seda suurem on keskmine interneti ühenduse kiirus, mida kliendid saavad samaaegselt kasutada. Näiteks võrgus kiirusega kuni 21 Mbit/s saab 1 Mbit/s ühendust pakkuda samaaegselt 21 kliendile. Võrgus kiirusega 7,2 Mbit/ aga ainult 7 inimesele."
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.09.2010 17:59:09
|
|
|
montesauri: Eksid kõvasti, kuna Tele2-l on olemas 2 täiesti erinevat asja:
1. Kõnekaart. Hind 15 krooni
2. Interneti-kaart. Hind 25 krooni.
Ja mingit vahet pole, kas arvuti taga on modemina tööl telefon või USB-modem.
-------------------------------
Olen kasutanud kõnekaarti nii telefon-modemi kui ka USB-modemi korral ja kordagi pole rohkem raha võetud kui 15 krooni. Ehk siis: Kõnekaart, maksumus 45 krooni = 3 ööpäeva internettimist.
Asja paneb paika SIM-kaart ja pole mingit vahet, millisesse vahendus-seadmesse see SIM-kaart tööle on pandud.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
25.09.2010 18:12:36
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
montesauri: Eksid kõvasti, kuna Tele2-l on olemas 2 täiesti erinevat asja:
1. Kõnekaart. Hind 15 krooni
2. Interneti-kaart. Hind 25 krooni.
Ja mingit vahet pole, kas arvuti taga on modemina tööl telefon või USB-modem.
-------------------------------
Olen kasutanud kõnekaarti nii telefon-modemi kui ka USB-modemi korral ja kordagi pole rohkem raha võetud kui 15 krooni. Ehk siis: Kõnekaart, maksumus 45 krooni = 3 ööpäeva internettimist.
Asja paneb paika SIM-kaart ja pole mingit vahet, millisesse vahendus-seadmesse see SIM-kaart tööle on pandud. |
Ma tean väga hästi, et kõnekaart ja internetikaart on kaks eri asja, kuid kui keegi antud juhul eksib, siis see on T2 klienditeenindus, sest nagu ma eespol juba kirjutasin, see info pärineb ikka sealt. Kusjuures, ma küsisin kaks korda üle ja kaks korda sain vastust, et nad tõepoolest eristavad kõnekaartide puhul mille abil netis surfatakse. Kui ma aga küsisin kuidas nad seda tehniliselt teostavad, et kas vaatavad IMEI kaudu mis seadmega tegemist on, siis vastust üldse ei saanud. Kas tahad siis öelda, et ma ei pea usaldama ametlikku T2 klienditoe kirju?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tyng
külaline
|
25.09.2010 18:36:56
|
|
|
| Kas tahad siis öelda, et ma ei pea usaldama ametlikku T2 klienditoe kirju? |
irw@naiivitar
ega need kirjad mingi jumal ei ole
|
|
| tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
25.09.2010 18:45:53
|
|
|
| tyng kirjutas: |
| Kas tahad siis öelda, et ma ei pea usaldama ametlikku T2 klienditoe kirju? |
irw@naiivitar
ega need kirjad mingi jumal ei ole  |
Jumal või mitte aga klienditeeninduselt saadud kiri on siiski dokument, millele saab probleemses situatsioonis ka tugineda. Näiteks, kui nad mulle kirjutaksid, et vahet pole kas tegu on telefonuga või USB-modemiga aga reaalses elus selline vahe oleks olemas, siis ma saaksin asja vaidlustada tuginedes klienditeeninduselt saadud kirjalikule vastusele. Igal juhul kui klienditeeninduselt saadakse vale info, siis on tegemist mitteusaldusväärse firmaga. MOTT
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tyng
külaline
|
25.09.2010 18:47:32
|
|
|
Hakka aga vaidlustama, mis sa siin meie peale räuskad?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.09.2010 18:47:54
|
|
|
Või kirjutasid kirja nii segaselt et sinust lihtsalt ei saadud aru. Seega copy-paste siia.
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
25.09.2010 19:50:28
|
|
|
Tjah mobiilioperaatorite kodulehtedel on ainult üks keerutamine. Ei saa midagi aru ja tekib palju küsimusi.
Otse TELE2 kliendideenindustes küsides saad erinevaid vastuseid.
Tähendab siis lepinguta kõnekaardiga odavaim nett Eestis on siis 25kr/24h kui lähed netti kell 00:01?
15kr/24h on ainult lepinguga?
Veel selline küss: Kui kaugele mastist 3,5G levib?
Kuidas nad levi laiendvad? Panevad järjest moblamaste juurde?
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
25.09.2010 20:01:10
|
|
|
| Või kirjutasid kirja nii segaselt et sinust lihtsalt ei saadud aru. Seega copy-paste siia. |
Aga palun:
Hea ...
Tänan Teid kirja eest.
Kui Te kasutate andmeside teenust kõnekaardiga, siis ei ole Teil tarvis tellida GPRS-päevapiletit. Hinnalagi toimib vaid juhul, kui kasutate mobiilset internetti läbi mobiiltelefoni või kasutate mobiiltelefoni modemina. Andmesidemodemis hinnalagi ei toimi.
Kui Te kasutate andmesidet modemiga, siis on iga 1MB hind 25 krooni, kui Te kasutate andmesidet telefoni vahendusel, siis on kogu kalendripäeva jooksul kasutatud GPRS teenuse tasu 15 krooni.
Lugupidamisega
Anna Šeherina
Tele2 teeninduskonsultant
info@tele2.ee
tel (+372) 6 866 866
----- Original Message -----
From: Tele2 koduleht
To: info@tele2.ee
Sent: Saturday, March 28, 2009 2:28 AM
Subject: Kliendi küsimus kodulehelt
Nimi :
Telefon :
e-mail :
Tele2 klient : EI
Lepingu salasõna :
Tere, Kas saaksite täpsemalt selgitada kuidas toimib 15 kroonine lagi mobiilinterneti kasutamisel kõnekaardiga? Kas päevapiletit ei olegi vaja tellida vaid lihtsalt panen kaardi modemisse ja hakkan piiramatus mahus surfama ja siis iga kalendripäev võetakse 15 krooni maha? Mida aga sel juhul tähendab 25 EEK / MB eest, mis ilutseb Teie hinnakirjas?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.09.2010 20:04:46
|
|
|
kõnekaardiga on 15 krooni kalendripäev
netikaardiga on 25eek 24 tundi
ning lepingulise kaardiga on 24h päevapilet 15,25 eek
Ei midagi keerulist.
Veel selline küss: Kui kaugele mastist 3,5G levib?
Kuidas nad levi laiendvad? Panevad järjest moblamaste juurde? |
oleneb mis sagedusel. 2100 (või mis ta iganes on) levib ~5km, 900 levib ~20km umbes.
vanadesse mastidesse topitakse, linnades vaid topitakse majade katustele uusi saatjaid.
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Henry
HV veteran
|
25.09.2010 20:07:54
|
|
|
| tyng kirjutas: |
Hakka aga vaidlustama, mis sa siin meie peale räuskad?  |
Kuidas saab registreerimata külastaja siia postitada (4 postitust tagasi)?
|
|
| Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.09.2010 20:18:29
|
|
|
montesauri: See Lp. Klienditeenindaja seletab seda MB & rahakulutust ise valesti ning Sina saad omakorda asjast valesti aru.
Seletan nüüd selle üheselt ja selgelt lahti:
1. Seansi alguse maht, kuni 1MB maksab 25 krooni.
2. Kuid, kui seansi maht ületab 1MB, siis hakkab jooksma summa 15 krooni /ööpäev.
Simple - kas pole.
-----------------------------------
Umbes nii, et kui ma kasutan seda telefonis WAP-ina, siis sobib ka väikesteks asjadeks maht 1MB hinnaga 25kr. Kuid kui kasutan internetis ja kasutan suuremat mahtu, siis on summa 15 krooni / ööpäev.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
25.09.2010 20:32:02
|
|
|
Nii, uurisn TELE2 lehelt. asi on hoopis nii:
On olemas 3 lepinguta kõnekaarti:
1. Smart kõnekaart
2. Tele2 kõnekaart
3. Internetikaart
Mõlemal kõnekaardil on neti kasutamine sama hinnaga ehk:
Kasutades ühes kalendripäevas alla 600kB andmemahtu, on 50 kB hind 1,24kr. Alates 600 kB andmemahust on interneti kasutamine tasuta, mis tähendab, et võid Eestis surfata nii palju kui soovid, aga mitte kunagi ei maksa see rohkem kui 15 krooni kalendripäevas.
Aga jah kui minna netti 23:59, kehtib sul päevapilet 1min.
Imelik mis point siis sellel internetikaardil üldse on, kui see ju 25kr päevas, mida ka suurelt reklaamitakse. Loodetakse, et keegi läheb õnge?
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.09.2010 20:32:41
|
|
|
Imelik mis point siis sellel internetikaardil üldse on, kui see ju 25kr päevas.  |
need on nende jaoks kes ei tea et kõnekaardiga saab vähe odavamalt.
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
25.09.2010 20:48:11
|
|
|
Ahaaa, vot oleks peaaegu õnge läinud. Ei osanud arvata, et nii nahaalne see TELE2 võib olla
Huvitav kuda see Elisa Zen 15kr/12h pilet toimib. Kui lähen 23:00 siis saan olla kuni 11:00? mitte nagu TELE2el et 00:00 hakkab uus pilet?
Kahju, et konkreetse masti kohta infot ei ole võimalik saada, et mis operaator ja kas 3,5G olemas jne.
Silma järgi ei ole võimalik kindlaks teha? et 3,5G antenn näeb teistsugune välja vms?
Läheks lähimaid maste binokliga uurima
Mingit kaarti pole olemas, kus kõik mastid peal?
viimati muutis DVDRW 26.09.2010 08:00:26, muudetud 1 kord |
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
25.09.2010 21:13:30
|
|
|
DVDRW,
Ja vähe veel sellest, et see 25kr/kalendripäev on kallim, siis on veel ka piirang peal (100 MB), nii et täiesti allpool igasugust arvestust pakkumine. Elisal pidi toimima ikka 12 tundi alatest aktiveerimise hetkest. Vähemalt TeleYks kõnekaardiga see on nii; ilmselt ka ZENiga sama moodi. Kas sinu paigas on konkreetsel operaatoril 3,5G levi olemas või mitte on väga lihtne kontrollida: menüüs mine võrgu valiku alla, vali "käsitsi" ja siis "otsi" - sulle ilusti kuvatakse millised võrgud on õhus, nii et binoklit polegi vaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
hugo
HV veteran
|
25.09.2010 21:56:14
|
|
|
DVDRW
Elisa Zen kõnekaariga lähed millal tahad netti nt . 02.00-14.00
Kui lähed kell 23.00 siis lõppeb 11.00
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
25.09.2010 23:02:20
|
|
|
Samas kui tele2 omaga lähed 00:01 siis saad 23 tundi ja 59 min olla
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LongHorn
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
montesauri
HV kasutaja

|
28.09.2010 15:01:31
|
|
|
| LongHorn kirjutas: |
Tele2 3G levi tundub olema vahepeal ikka päris kaootiline. Täna ei jõuagi kokkugi lugeda neid katkestusi kella 10-st praeguse hetkeni. Eile
Asun Tallinnas, kino Kosmose lähedal. Kui levi tagasi tuleb, siis see on suhteliselt põhjas.
Spoiler 
|
Ohh-o-o, Bravocomi 3G võrk (EE06) on veel isegi alles! Aga mulle nad ütlesid, et panid üldse kinni. Muide, seni kõige parem kogemus m-internetiga mul ongi Bravocomi võrgus: poolaastat olin nende klient ja need olid kõige muretumad poolaastat: net oli alati olemas ninga ka kevi oli täiesti OK.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|