Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Stedicam 300EEK eest... How To Video! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 20.09.2010 01:22:03 Stedicam 300EEK eest... How To Video! vasta tsitaadiga

Niisiis, ei osanud mujale kah teemat teha, igatahes, mul on Canon EOS550D ja vaja filmida sellega koguaeg... aga äärmine mure see, et kaamera väriseb piedavalt kui filmida või liikuda filmimise ajal.

Leidsin just siukese lahenduse icon_eek.gif
On keegi proovinud? Üritan lähipäevil valmis ehitada.

Kes siis ei tea, stedicam maksab muidu 800-1500 dollarit keskmiselt ja USA-s.

Link

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.09.2010 09:50:24 vasta tsitaadiga

Selleks, et saada värinavaba liikumist on relsid ja dolly icon_wink.gif

Aga stedaycami aseaineks kärab ka deshaker http://www.guthspot.se/video/deshaker.htm

Üks näidis ka, kus on kõrvuti orginaalne ja deshakeriga üle käidud video. http://pontu.homeunix.net/~vallo/deshaker/deshaker.mp4
Üks miinus on - kui särid on pikad - siis tekib äkilisemate liikumistega kohtadesse udusus, nagu läheks hetkeks fookusest välja.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 20.09.2010 15:02:54 vasta tsitaadiga

vallo, oot aga see videos tehtu sobib ka ju?
Dolly teeb täiesti värinavabaks eemaldades osa kaadritest? nagu et zoomib sisse pilti, et värinat eemaldada?

tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 20.09.2010 15:23:13 vasta tsitaadiga

Ma rääkisin kahest erinevast asjast.
Üks on relsid + dolly. Dolly siis statiiv mis mööda relsse sõidab - tean kodanikku, kes sellise asja valmistas endale - aga selle hind tuli mudugi kallim, kui Sinupoolt toodud steadycami kloon, mis iseenesest ka täitsa vahva idee ja tasub proovimist - meie kliimas ma lisaks veel torusoojustus jupid, et näpud ära ei külmuks. icon_wink.gif

Minupoolt toodud video on stabiliseeritud softiliselt - Virtualdub + deshaker plugin. Kaadreid see ära ei võta. küll, aga annab teda confida piisavalt, et stabiilsemat pilti saada. Vajadusel joonistab täitmata servad eelmiste ja järgmiste kaadrite pealt täis (kui näiteks zoomida ei luba, aga musta serva ei taha). Samas tal on ka puudusi, nagu ma juba eespool mainisin. Aga teinekord annab mõne materjali päästa.
Muidugi ajakuluga peab arvestama - kui analüüsi seaded põhja keerad, siis näiteks 1,86 core2duoga sai kiiruseks 0,2 kaadrit sekundis (2,93 i7 tegi kusagil 0,9 kaadrit) , pärast renderdamine läks vähe lõbusamalt ni 0,7 kaadrit sekundis, aga seal luges juba ka lisatud filtrid ja pakkimise koodekid ka.
tagasi üles
Morillo
HV kasutaja
Morillo

sõnum 20.09.2010 15:28:06 vasta tsitaadiga

Ehitan ise ka analoogi, kui valmis, siis viskan üles (Glidecam hd2000)baasil.

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 20.09.2010 16:03:16 vasta tsitaadiga

Ehitasin eelmisel aastal steadicami prooviks käepärastest vahenditest, et vaadata, kas kontseptsioon ise kokku panna töötab üldse. Ei saa kahjuks näidata, kuidas välja näeb, sest võtsin koost lahti, et mingi hetk veidi käepärasem ehitada (natuke panin mööda stabilisatsioonipulga kõrgusega).

kokku läks umbes 100 krooni maksma.

komponendid:

u. 3 cm läbimõõduga ümmargune puulatt ehituskaupade poest, u. 25 krooni
kaks 500g raskust hantliketast, u. 75 krooni (1-kiloseid ei olnud poes)
väike kolmjalgstatiiv (oli eelnevalt olemas)
1 kruvi
hunnik teipi

puulati saagisin kaheks tükiks ja ühendasin kruviga ning panin ühenduskohale ka hunniku teipi ümber - pikem puujupp vertikaalselt, lühem horisontaalselt sellega risti. statiivi kinnitasin teibiga konstruktsiooni otsa, hantlikettad alumisse ossa. et kettad ära ei kukuks, siis tegin ketaste alla teibist "korgi".

skeem:

näidisvideo - trepist ülesminek ja allatulek. mingid kõikumised üles-alla on seepärast, et selle asja käsitsemine vajab harjutamist - kui raskus all pole täpselt sama kui palju kaalub kaamera ja kinnihoidmiskoht stabiliseerimispulga juures pole täpselt keskel, siis tuleb seadet käimise alustamisel ja lõpetamisel kallutada, stabiliseerimispulgaga peab väga ettevaatlik olema, nii kui liigutad, läheb pilt kohe külje peale jne.
http://www.youtube.com/watch?v=nhlzIrc5Qgw
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 20.09.2010 18:41:07 vasta tsitaadiga

Stabikaga objektiivi oled proovind?
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 21.09.2010 09:07:17 vasta tsitaadiga

stabikas on ikkagi väikese värina vastu. liikumisest tulenevat hüplemist ta ära ei võta ja teinekord teeb asja hoopis hullemaks.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 22.09.2010 10:04:37 vasta tsitaadiga

vallo kirjutas:
stabikas on ikkagi väikese värina vastu. liikumisest tulenevat hüplemist ta ära ei võta ja teinekord teeb asja hoopis hullemaks.

Stabikas on jah pildi tegemisel kasulik asi, video tegemisel mitte. Mul küll väga palju videokogemusi pole aga natuke olen 5Dmk2'ga katsetanud. Statiiv on ikkagi see, mis aitab.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 22.09.2010 11:54:33 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
vallo kirjutas:

Stabikas on jah pildi tegemisel kasulik asi, video tegemisel mitte. Mul küll väga palju videokogemusi pole aga natuke olen 5Dmk2'ga katsetanud. Statiiv on ikkagi see, mis aitab.
Absoluutselt vastupidisel arvamusel. Arvestades et valdav enamus võtteid tulevad ikkagi käe pealt (kui just megalt aega käes ei ole et kõike üles sättida) siis pildi tegemisel annab stabikas ainult paar stoppi säri juurde mis on kriitiline ainult teatud valgustingimustes, aga kui võtad käe pealt videot siis olgu kui valge tahes, filmi või päikest, on ilma stabikata värin garanteeritud. Ainult väga laia nurga puhul jääb see ehk märkamata, aga vähegi pikemate fookuskaugustega ei kõlba tulemus kuskile, isegi softiga hiljem parandamine raskendatud kuna liikudes moonutub ka pilt ja üles ja alla liikunud pilti ei anna üksteise peale kopida. Isegi statiivi peal on stabikas abiks kui just mingi korralik video oma ei ole. Tavaline fotostatiiv kipub ka pannimisel ära väristama.
Aga see steadycam vast paras vasest kokku panna, saab kergem ja painutada ka kust vaja. Ja sellega juba tõesti parem ilma stabikata obje.

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 22.09.2010 11:57:05 vasta tsitaadiga

OK, stabikast on kasu mingil määral, sellega olen nõus - mikrovärinad kadusid ära. Mu jutu point oli selles, et kui eesmärk on saada võimalikult head tulemust siis stabikas on pigem poolkõva variant.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 22.09.2010 12:15:43 vasta tsitaadiga

Endal filmivat fotokat pole, aga videokaameratega olen omajagu mässanud ja sealt minul sellised kogemused. Näiteks panoraamimise keerab stabikas tuksi. kui hakkad kaamerat keerama, siis üritab stabikas hoida, kuni ühel hetkel laseb lahti ja nii pidevalt, tulemuseks siis jube nõksutamine. Ehk siis panoraamimisel tuleks stabikas välja lülitada. Hiljuti sai just selle vastu eksitud (laenatud kaamera) ja kohe sain ka karistada. Panoraamitud võtte võib rahuga korstnasse kirjutada.
tagasi üles
Laurikre
HV Guru
Laurikre

sõnum 22.09.2010 12:23:05 vasta tsitaadiga

Endal JVC GY-HD250 kaameta käeotsast väheke raske sellega filmida.. Kaalu päris palju.. Hetkel olen isegi mõelnud kuidas normaalseid kaadreid saada ilma statiivi kasutamata..

*
Lisakaalu tekitab veel kaamera lamp, heli input ja kõvaketas.

Lauri Kreutzwald

tagasi üles
Morillo
HV kasutaja
Morillo

sõnum 07.02.2011 16:27:37 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Momendil selline icon_smile.gif
Käepide tahab veel natuke arendust
Kaamerale ka kiirkinnitusplaat
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 07.02.2011 16:34:02 vasta tsitaadiga

Küsimus, kas keegi ise valmis saaks teha mulle Canon EOS550D-le, see, mis esimeses videos olemas? Maksan tööraha kah, pole aega endal lihtsalt ja vaja oleks neljapäevaks juba.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Stedicam 300EEK eest... How To Video!
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.