Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  jälgimis-seade läptoppi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mirko28
Aeg maha 1p
mirko28

sõnum 17.09.2010 12:36:22 jälgimis-seade läptoppi vasta tsitaadiga

Kas tänapäeval leidub tehnoloogiat, milel abil saab kindlaks määrata läptopi asukoha, ja kui palju see maksab, kust osta, ja mis tehnoloogilisel lahendusel see baseerub?
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 17.09.2010 12:49:42 vasta tsitaadiga

Eks ta gps lahendusena toimiks.
Kommentaarid: 308 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 269
tagasi üles
mirko28
Aeg maha 1p
mirko28

sõnum 17.09.2010 12:58:16 vasta tsitaadiga

marxveix kirjutas:
Eks ta gps lahendusena toimiks.

Sel juhul peaks läptopi sees asuma vastuvõtu-seade, mis vajaks voolu läptopist, juhul kui läptopis voolu pole, siis poleks läptop jälgitav/leitav enam ilmselt? Või kui palj usellsiel läptopi-sisesel seadmel vooluvajadust oleks üldse, äkki oskaks ta ise-enda aku/patarei ära täita ja kuu aega sellega "elus" püsida, nieit läptopi aku laadimistp oleks vajagi?
Sedalaadi lahendust siit silma ei hakanud:
http://signal-planet.com/19-spy-gadgets
tagasi üles
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 17.09.2010 15:31:47 vasta tsitaadiga

Ideaalis sinu soovitud GPS ei tarbi üldse voolu, kuna ta veedab oma aega väljalülitatult. Alles siis kui sa eemalt käsu annad, ärkab ta ellu ja hakkab koordinaati otsima. Netti ühendudes saadab ka sulle koordinaadi. Paraku keegi läpakasse GPS-i sisse ei ehita, kuigi sa võid hea tahtmise korral seda ise teha:
http://beta.ivancover.com/wiki/index.php/Eee_PC_Internal_Upgrades#GPS_with_antenna

Raskekäeline lahendus on GPS/GSM träkker mida saab näiteks SMS-i saatmisega aktiveerida. Träkker võtab satelliidilt oma koordinaadid ja saadab sulle SMS, e-posti või mingi vaheteenuse abil. See on väike karp, millel oma aku ja muu taoline. Paraku on see kallis ja karbi pead sa kuidagi oma laptopi külge keevitama, seega ilmselt hea lahendus ei ole.

http://www.autoalarm.ee/web/index.php?RentKeeper-1

Alati saab läpakasse installida tagaukse (kõige prostam variant oleks LogMeIn) mille kaudu saad ligi astuda. Kui sul aga läpakale sisseehitatud GPS ega GSM (mobiilpositsioneerimine) moodulit pole, siis pole sellest abi ikkagi - asukohta teada ei saa. Heal juhul saad veebikaamerast koleda hallikaspruuni pildi vargast ja tema urkast icon_smile.gif

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
waux
HV Guru
waux

sõnum 17.09.2010 15:38:20 vasta tsitaadiga

lenovo x300 mudelis on nii gps on 3g olemas. sisesed.
softi poolt ma kaasa rääkida ei oska.
Kommentaarid: 597 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 494
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2010 15:58:45 vasta tsitaadiga

Kas sellest "log me in"'ist oleks üldse kasu kui läppari uus "omanik" võtab kõvaketta välja, viskab vastu maad ja läheb oma teed edasi. Kui juba nuhkida siis peaks asi bios'is olema või siis kusagil kivikesel läppari sees peidus. Enamus läpparitel minuteada on (isegi mu vanal rondil on) 3G pesa ehk sees. Või siis otsida selline millel olemas. 3G = mobla värk ja vist kõik moblad on pms jälitatavad.. ? kuidagi peab ju suhtlus käima kui küsitakse infot. Ehk siis peaks ju teada saama milline "jaam" parasjagu sellele infot annab. Iseasi kes kurat sulle seda ütlema hakkab et see jaam annab sellele infot jne.
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
mirko28
Aeg maha 1p
mirko28

sõnum 17.09.2010 16:28:09 vasta tsitaadiga

Supiplex kirjutas:
Raskekäeline lahendus on GPS/GSM träkker mida saab näiteks SMS-i saatmisega aktiveerida.

Kas sinu kirjeldatud lahendust saks läptopi "lenovo x300" puhul kuidagi lihtsalt realiseerida? Kui ma olen Tele2 klient ja panen oma telefoni sim-kaardi sellesse läptoppi, siis ma saan aru, et sellele läptopile saab saata SMS-i, kas saan õigesti aru?
Kas nüüd see läptop oskaks teatada oma geograafilise asukoha kuhugile minu jaoks? Või kas on see läptop pärast sim-kaardi sisestamist jälgitav juba kuidagi? Ma pole telekommunikatsiooni alal kuigi pädev, olgu siis see mainitud.
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 17.09.2010 19:08:59 vasta tsitaadiga

Supiplex kirjutas:

Raskekäeline lahendus on GPS/GSM träkker mida saab näiteks SMS-i saatmisega aktiveerida. Träkker võtab satelliidilt oma koordinaadid ja saadab sulle SMS, e-posti või mingi vaheteenuse abil. See on väike karp, millel oma aku ja muu taoline. Paraku on see kallis ja karbi pead sa kuidagi oma laptopi külge keevitama, seega ilmselt hea lahendus ei ole.

Väike täpsustus:
Viidatud seadmel pole GPS-iga mingit pistmist.Lisaks on selle tootmine lõpetatud.Viimaseid eksemplare hoidsin käes aastapäevad tagasi.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 18.09.2010 10:21:12 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Või siis otsida selline millel olemas. 3G = mobla värk ja vist kõik moblad on pms jälitatavad.. ? kuidagi peab ju suhtlus käima kui küsitakse infot. Ehk siis peaks ju teada saama milline "jaam" parasjagu sellele infot annab. Iseasi kes kurat sulle seda ütlema hakkab et see jaam annab sellele infot jne.

Mobiilipõhine positsioneerimine on ainult linnas mõistlik hetkel, sest piisavalt tihedalt on saatjaid ja nn triangulatsioon on täpsem.
Linnast väljas seda tehes võib tulemus ikka väga laias laastus erineda.

xecroy
HV kasutaja
xecroy

sõnum 18.09.2010 10:56:37 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
angel kirjutas:
Või siis otsida selline millel olemas. 3G = mobla värk ja vist kõik moblad on pms jälitatavad.. ? kuidagi peab ju suhtlus käima kui küsitakse infot. Ehk siis peaks ju teada saama milline "jaam" parasjagu sellele infot annab. Iseasi kes kurat sulle seda ütlema hakkab et see jaam annab sellele infot jne.

Mobiilipõhine positsioneerimine on ainult linnas mõistlik hetkel, sest piisavalt tihedalt on saatjaid ja nn triangulatsioon on täpsem.
Linnast väljas seda tehes võib tulemus ikka väga laias laastus erineda.

Linnast väljas on eestis mõned majad ruutkilomeetril, seega järelikult pole sul asukohta meetrise täpsusega ju vajagi.

waux
HV Guru
waux

sõnum 18.09.2010 12:13:30 vasta tsitaadiga

Aga kas mingit softijuppi ei ole, mis lihtsalt backroundil ip aadressi edastaks meilile, kui arvuti netti läheb?
Kui format tehakse, siis muidugi piix, aga kui sinnani peaks ju saama jälitada.
mul justincase ka võrkarite mac id üles kirjutatud.
Kommentaarid: 597 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 494
tagasi üles
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 18.09.2010 13:28:30 vasta tsitaadiga

estrose kirjutas:
Supiplex kirjutas:
Raskekäeline lahendus on GPS/GSM träkker mida saab näiteks SMS-i saatmisega aktiveerida.

Kas sinu kirjeldatud lahendust saks läptopi "lenovo x300" puhul kuidagi lihtsalt realiseerida? Kui ma olen Tele2 klient ja panen oma telefoni sim-kaardi sellesse läptoppi, siis ma saan aru, et sellele läptopile saab saata SMS-i, kas saan õigesti aru?
Kas nüüd see läptop oskaks teatada oma geograafilise asukoha kuhugile minu jaoks? Või kas on see läptop pärast sim-kaardi sisestamist jälgitav juba kuidagi? Ma pole telekommunikatsiooni alal kuigi pädev, olgu siis see mainitud.

Kui su arvutil on GSM modem, siis seda saab jälitada mobiilpositsioneerimise abil. Seni kuni läpakas on sisse lülitatud, SIM kaart on pesas ja modem on võrku loginud, on ta asukoht määratav triangulatsiooni abil. Ma ei tea, kas Tele2 seda teenust pakub. Samas kui varas SIM kaardi eemaldab, on lips läbi.

Iseenda geograafilist asukohta su läppar ei tea - selleks peab olema GPS.

tcumen kirjutas:
Supiplex kirjutas:

Väike täpsustus:
Viidatud seadmel pole GPS-iga mingit pistmist.Lisaks on selle tootmine lõpetatud.Viimaseid eksemplare hoidsin käes aastapäevad tagasi.

Tõsi ta on, ajasin vale juttu (muide - sinna oli algul plaanis GPS laiendusena juurde müüa aga sellest ei saanudki elulooma). Turul olevad odavad valmiskujul GSM/GPS träkkerid on umbes sellised väiksed karbid, mis tegelikult läppari jälitamiseks kuidagi ei kõlba.

Jälitusseade peab olema varjatud, seega tuleks ta kuidagi läppari korpusesse ära peita. See on teoorias kenasti tehtav, sest GPS ja GSM moodulid on imepisikesed ja abielektroonikat palju pole vaja. Toide on läppari poolt (kusagilt ikka saab 5V ja mõnisada mA - kasvõi USB pesa ohverdades). Tuleks ainult antennid paigaldada nii et nad signaali saaks - ehk ekraani kõrvale kui hingedest kaablid õnnestub läbi vedada. Selle kõige juures on üksainus aga: sihukese mastaabiga lammutamisoperatsioon nõuab vilunud spetsialisti, iga mees oma läpakat ribadeks lahti ei võta. St võtab, aga kokku ei pane icon_smile.gif Ega ma ei leidnud netist ühtegi sellist valmistoodet kah.

Veel üks variant oleks PCMCIA pesasse käiv laienduskaart mis kõike seda teeks. Sellel on kaks probleemi. Esiteks varas näeb seda kohe ja kougib välja. Teiseks on need pesad üsna hästi varjestatud ja raadiosignaalid ei pruugi läbi tulla.

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  jälgimis-seade läptoppi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.