Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  digiboksi salvestused arvutisse? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
loeil
HV vaatleja

sõnum 14.09.2010 13:18:01 digiboksi salvestused arvutisse? vasta tsitaadiga

Sai varem algatud teema umbes "ViasatPlusHD digiboksi salvestused arvutisse", mis aga suleti.

Nüüd leidsin aga sellise asja:

Autoriõiguse seaduse § 26( mis ütleb, et Autori nõusolekuta on lubatud reprodutseerida audiovisuaalset teost või teose helisalvestist kasutaja enda isiklikeks vajadusteks (teaduslikuks uurimistööks, õppetööks jms).

Kuna minu eesmärgiks on salvestatud materjal lihtsalt enda tarbeks säilitada, siis küsin uuesti, kas kellelgi on kogemusi, kuidas sellelt kettalt informatsioon kätte saada? tean vaid nii palju, et see materjal kettal on ilmselt arhiveeritud ja ilmselt on vajalik ka mingitsorti decoderimine või muud sarnast.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dud66
HV veteran
dud66

sõnum 14.09.2010 14:43:10 vasta tsitaadiga

Mis digiboks sul?
Cul
HV kasutaja

sõnum 14.09.2010 14:56:19 vasta tsitaadiga

Kuigi ehk vähe mööda ses mõttes, et ma ei tea kuidas sealt kettalt salvestatud materjalid kätte saab, aga juhul kui need on ka kodeeritud, siis võib see päris keeruliseks osutuda. Kui vaeva ikka palju, siis olen kuunud palju head sellise kaarti kohta. Tegemist siis kaardiga, millel on HDMI sisend. Lindista palju tahad. Omal ka plaanis see järgmine kuu soetada. Ainult et päris võimas arvuti on recomended, eriti HD korral.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
loeil
HV vaatleja

sõnum 14.09.2010 16:19:01 vasta tsitaadiga

tegemist ViasatPusHD salvestava digiboksiga.

Nii kaugele jõudsin,et kiskusin kõvaketta sealt boksist välja(peale vaadates tundub tavaline SATA ketas olevat), ühendasin arvutiga ja näen ka sisu, aga targemaks ei saanud. Mingid kataloogid, kus on kummaliste faililaienditega failid.

Sellel boksil on ka usb port ja Viasatist selle usb pordi kohta infot ma ei saanud, sest keegi osanud öelda, milleks see usb port seal on. Proovisin ise, et äkki loeb mälupulgalt filme või midagi või äkisti suudab boks ka usb-le salvestada, aga ei tea, pulka kuskilt seadest ja valikutest ei näe.

Või on äkki üldse kõige lihtsam sinna selle digiboksi külge pookida veel mingi seade, millel ka usb salvestusvõimalus olemas?
tagasi üles
Spezz
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.09.2010 17:30:40 vasta tsitaadiga

Mis Viasat ise ütleb?
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 66
tagasi üles
green
HV veteran

sõnum 14.09.2010 18:21:13 vasta tsitaadiga

loeil, sellest saime aru et tegu salvestava box-iga....aga igal asjal on olemas ka mingi mudeli number mis asub kas seadme taga või all, samuti võiksid kirja panna milliste faililaienditega tegu jne....samuti on igal asjal olemas usermanual kus ma arvan et ilusti puust ja punaseks tehtult kirjas milleks see USB pesa on....

Spezz, mis see Viasat ikka öelda oskab....arvan et miskit sama nagu eilses võsa saates et ärge tülitage neid... icon_lol.gif

estdata
Kreisi kasutaja
estdata

sõnum 15.09.2010 19:15:34 vasta tsitaadiga

green kirjutas:
loeil, sellest saime aru et tegu salvestava box-iga....aga igal asjal on olemas ka mingi mudeli number mis asub kas seadme taga või all, samuti võiksid kirja panna milliste faililaienditega tegu jne....samuti on igal asjal olemas usermanual kus ma arvan et ilusti puust ja punaseks tehtult kirjas milleks see USB pesa on....

Spezz, mis see Viasat ikka öelda oskab....arvan et miskit sama nagu eilses võsa saates et ärge tülitage neid... icon_lol.gif

aga kui panna v2lise ketta taha ja yhenda olemas oleva usb otsa ja salvestad , kas samad laiendit ? ja mis laiendit seal sul sees oleval kettal on ?
Kasutada sa saad ainult oma eesm'rgil mitte levitada ega myya ... kui keegi avastab et sa myyd siis vb sul probleeme tekkida autori6igus
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 16
tagasi üles
D3ff
HV kasutaja
D3ff

sõnum 15.09.2010 19:33:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kasutada sa saad ainult oma eesm'rgil mitte levitada ega müüa ... kui keegi avastab et sa myyd siis vb sul probleeme tekkida autori6igus

Jutt õige! Aga ei usu, et tänapäeval keegi selleks telekast saateid salvestab, et neid edasi müüa icon_lol.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 15.09.2010 19:35:15 vasta tsitaadiga

Kasutusjuhendis on ju ilusasti eesti keeles kirjas.
tsitaat:
USB 2.0 ühendus
Kasutamiseks tulevikus.

Seega ootad tuleviku ära ja siis hakkadki kasutama, kuidas aga soovid.

Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
loeil
HV vaatleja

sõnum 18.09.2010 23:36:05 vasta tsitaadiga

panin välise ketta külge ja vaatasin, kuidas need failid seal peal on.... enamus on mingid väga väiksed failid imelike laienditega peast ei mäleta enam, aga salvestatud asjad on ilmselt need suured ligi 3GB-sed failid STR lõpuga...leidsin ka vahendid netist, millega annab vist ümber teha seda formaati, aga takistus tekkis sellega, et neid suuri faile ei saa kettalt kätte, ütleb access denied.. küll aga saab kõike muud sealt kettalt kätte...

ja mingit müügi eesmärki mul ei ole ega teki ka... lihtsalt ketas täis ja tahaks siiski alles hoida, teinekordki hea vanu eesti seriaale või midagi vaadata...

ahjaa ja Viasat ei avalda seda, kuidas failid kätte saada - ümber teha.... ja USB pordi kohta öeldi, et äkki piltide vaatamiseks, aga nad täpselt ei tea ka.. see lause ütles nagu kõik...
tagasi üles
KrisVr
HV Guru

sõnum 18.09.2010 23:45:49 vasta tsitaadiga

Kui panna parem klick kettale ja Properties > Security(tab), kas seal mingeid omandi õiguseid vms muuta ei saa.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 27
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 18.09.2010 23:59:32 vasta tsitaadiga

Failide kättesaamiseks proovi arvuti Linuxi CD plaadi pealt käima lasta, näiteks http://www.ubuntu.com/ ja "burn image", Windows on jah selline naljakas teinekord.
Kui failid käes, siis proovi http://www.cypheros.de/tsdoctor_e.html

tagasi üles
loeil
HV vaatleja

sõnum 19.09.2010 01:06:09 vasta tsitaadiga

Windowsi all puudub see security tab, aga proovin Linuxi plaadiga ära selle.
tagasi üles
estdata
Kreisi kasutaja
estdata

sõnum 21.09.2010 09:52:13 vasta tsitaadiga

loeil kirjutas:
Windowsi all puudub see security tab, aga proovin Linuxi plaadiga ära selle.

proovi m6ne encrypted softwarega akke see sobiks?
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 16
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 25.09.2011 09:51:51 vasta tsitaadiga

Tõstatan vana teema üles ja ei hakka sellepärast uut teemat tegema, kuna mul küsimused ja eesmärgid samad. Oman ViasatPlusHd tüünerit Pace TDS865NV. Sellel on sees 320 GB kõvaketas mis hakkab tasapisi täis saama. Nimelt ei raatsi ma uute salvestiste jaoks ruumi tegemiseks vanu salvestusi kustutada ja tahaks need arhiveerida arvutisse. Muidugi pole mul plaanis neid salvestisi hakata kellelegi müüma ega muidu edasi jagama, kõik jääks ikka enda tarbeks. Viasati klienditeeninduse poole ei üritagi ma hakata pöörduma kuna sealt nagunii abi ei saa. Seega küsikski kuidas on teemaalgatajal selle arhiveerimisega läinud? Nagu aru sain siis tasuks seda kettalt kopeerimist teha Linuxi keskkonnas ja pärast dekodeerimiseks kasutada spets programme. Kas see asi toimib ja kui aja- ja töömahukas see on? Kas on ka alternetiivseid lahendusi, ilma et peaksin hakkama kõvaketast boxist välja kiskuma? Ei tahaks nagu garantiid katkestada. Keegi pakkus varianti et saaks ka üle HDMI kaudu arvutisse salvestamist kasutades spetsiaalset PCI kaarti. On keegi kuulnud ka HDMI sisendiga kaardist mis läheks näiteks USB 3.0 pesasse? Olen ise proovinud analoogväljundi kaudu salvestisi standalone DVD salvestaja abil plaadile saada kuid siis jäävad salvestistele üles ja allaserva inetud hallid ribad ja kvaliteet langeb ka märkimisväärselt. Pealegi on see toiming väga aja- ja töömahukas. Igasugune abi oleks teretulnud.
tagasi üles
Cul
HV kasutaja

sõnum 25.09.2011 10:10:08 vasta tsitaadiga

HDMI sisendiga kaardid täitsa olemas. Selle kohta olen päris palju head kuulnud (koduleht kah).
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 25.09.2011 16:24:40 vasta tsitaadiga

Riskisin ja avasin digiboksi ja võtsin sealt kõvaketta välja ja panin arvutisse. Arvuti võttis selle omaks. Näitab ka seal olevaid faile. Ketast avades Windows Exploreriga leian sealt kõigepealt hulga kaustasid (ilmselt iga kaust eraldi salvestuskorra eest, kuna näitab ka kausta muutmiskuupäeva ja kellaaega). Igas kaustas on mitu faili. Enamus faile väikese mahuga (1 kuni mõnisada kilobaiti). Samas on igas kaustas ka 1 suurem fail mille maht ulatub gigabaitidesse (ilmselt need siis ongi salvestised). Salvestised on .str faililaiendiga ja täielik failinimi igal sellisel suurel failil on STREAM.STR. Kummaline on aga see et minu arvuti all näitab et see kõvaketas on tühi. Failisüsteemiks on FAT32. Lihtsalt kopeerida Windows seda ei lase (mul Windows 7 Home Premium). Tuleb teade et mul puudub õigus seda kopeerida ja pöördugu ma süsteemi administraatori poole. Kuigi oma arust olengi ma süsteemi administraator. Samuti ei ava ükski mu arvutis olevatrst programmidest sellise laiendiga faili. Üritan kõigepealt netist midagi leida mis sellise laiendiga faili avada oskab, kui ei aita siis kuluks siit kellegi targema abi ära.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 25.09.2011 17:17:51 vasta tsitaadiga

Kas see STR laiend ei ole lihtsalt lühend sõnast STReam, seega laiendi järgi ära küll mingit programmi otsima hakka. Salvestise sisu identifitseerimiseks kasuta parem
http://www.moo0.com/software/VideoInfo/
http://mediainfo.sourceforge.net/
Ilmselt tavaline striim, mis on siis salvestaja poolt võimaluse piirides ära solgitud. Solgitud striimi vaatamisega saab enamasti edukalt hakkama näiteks
http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
sees olev FFplay.exe, mis läheb käima käsurealt. Solkimata striimiga suudab ka suvaline programm hakkama saada kui see salvestus muidugi krüpteeritud pole. Karta aga on, et salvestised on krüpteeritud ja pole sul nende failidega midagi mõistlikku peale hakata.

Nüüd pead lootma, et salvestusseade seda kõvaketast peale tagasipanemist veel tunnistab, peale arvutis käimist pole see enam nii kindel.

tagasi üles
green
HV veteran

sõnum 25.09.2011 17:39:55 vasta tsitaadiga

lihtsalt uitmõte, kas ei oleks lihtsam hankida sobiva pikkusega kettakaabel või üleminek ja niimoodi aretada välise hdd võimalus seadmele icon_rolleyes.gif
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 25.09.2011 18:26:35 vasta tsitaadiga

Ise ma netist midagi tarka ei leidnud millega neid faile avada. Proovisin ka plaadi pealt Linuxit käivitada et Linuxi all neid faile kopeerida kuid millegi pärast keeldus Linux arvutiga koostöö tegemisest. Kõvaketas on nüüdseks salvestusseadmes tagasi ja hakkas seal ka kenasti tööle. Vähemalt varasemad salvestused hakkasid mängima kui neid proovisin. Seega nagu kõik ok. Eks kui jälle rohkem aega võtan uuesti kõvaketta välja ja katsetan eespool soovitatud programmidega. Kuna kõvaketas seal tüüneris ühendatud tavalise SATA kaabli abil siis oleks välise kõvaketta sinna kombineerimine üsna väärt mõte. Eriti veel kui mul õnnestub sealt failid lihtsalt arvutisse saada ja seal sobivasse formaati (.avi) konvertida. Praegu veel garantii kehtib (ma loodan et peale avamist ikka kehtib, kuna garantiikleeps jäi terveks ja kruvid ei saanud ka vigastusi) seega ei hakka seal veel mingeid ümberehitustöid tegema. Ideaalne oleks kui saaks mingi sata pesa tüüneri tagapaneelile aretada ja sinna oleks hea mõni kõvaketas järele torgata.
Üks mõte oleks mul ka juhuks kui praegune kõvaketas peaks täis saama siis lihtsalt ostaks uue 2,5'' SATA ketta ja soovitavalt suurema, formaadiks arvutis FAT32 ja pistaks siis tüünerisse ja täis ketta paneks kuhugi hoiule paremaid päevi ootama.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 25.09.2011 19:14:01 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
Eriti veel kui mul õnnestub sealt failid lihtsalt arvutisse saada ja seal sobivasse formaati (.avi) konvertida.

Arvutis vaadata ja konverteerida peaks saama vaid nende kanalite salvestusi, mida ilma vaatajakaardita vaadata on võimalik.

tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 25.09.2011 20:17:34 vasta tsitaadiga

Mul Viasat ja seal on kõik kanalid krüptitud seega vist lootusetu juhtum. Kui just mingi nipiga ei saa vaatajakaarti id kaardi lugejasse sokutada ja siis mõne softi abil need failid dekrüpteerida. Tundub et esialgu tuleb salvestiste säilitamiseks lisakõvakettaid hankida või siis see HDMI-->USB 3.0 konverter osta kuid siis saab ajakulu tohutu olema kuna ikka üle 100 tunni videomaterjali vaja reaalajas ümber salvestada :S
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 25.09.2011 20:24:39 vasta tsitaadiga

ZuumTV arvutist vaatajad jah seda ID kaardi lugejat kasutavad, miks ei peaks antud juhul kõlbama. Käimasaamine pole ilmselt mitte eriti lõbus tegevus.
tagasi üles
arvikarvi
HV vaatleja

sõnum 25.01.2012 22:45:14 vasta tsitaadiga

Aga tollel ViasatPlusHd tüüneril Pace TDS865NV on ka võrgupesa olemas. Kas selle kaudu ei ole midagi võimalik ette võtta?
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 26.01.2012 19:36:06 vasta tsitaadiga

Ei.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  digiboksi salvestused arvutisse? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.