Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
NightStriker
HV veteran
|
11.09.2010 22:36:26
Eesti Energia ja voolukatkestused |
|
|
Otsisin mis ma otsisin, aga sellist teemat siitkandist ei leidnud. Kuna läheb toite alla, siis peaks siia sobima küll.
Eesti energia on jätkusuutlikult olnud suutmatu tagada mulle pidevat elektrivoolu.
Pidevalt käivad läbi mingid paari sekundilised elektrikatkestused. Vahepeal kaob üks faas nagu mutiauku. Paar korda päevas kaob majast kogu vool. Kui arvuti on sekundilise voolukadumise hetkel sleep modis, siis elab see kenasti voolukatkestuse üle, ja võtab järgmisel korral lihtsalt kauem sama koha pealt jätkamiseks. Aeg-ajalt õnnestub elektril ka see hetk tabada, kui ma olen paar tundi mingit joonist aretanud, või meili kirjutanud. Ajab ikka vihale küll.
Vanasti läks elekter ära peale kõvemat vihmasadu. Mitte tuule ja tormiga, aga siis kui torm oli juba läbi, tuult ei olnud ja vihma ainult tibutas. See käis nagu kellavärk. Praegu toimuvad elektrikatkestused nagu Allah juhatab. Öösel, vastu hommikut, keset päeva. Mingit tormi, tuult ega vihma enam vaja ei ole.
Selline vooluga mängimine ei ole elektroonikale just meelt mööda. Eesti Enegia enda Kõu netipurk juba vilgutab ekstaatiliselt tulesid peale igat elektrikatkestust. On ainult aja küsimus, kui ma voolu kadumise hetkel arvutis midagi sellist teen, et ka see enam käivituda ei taha.
Esmaspäeval Hakkan jahtima kuhu see vool kaob. Hetkel kahtlustan kuskile lähipiirkonda ehitatud kuivati käivitusvoolu. Kohaliku valla kodulehelt leidsin viited kuivati ja selle alajaama ehituslubadele. Kui sealt vihjeid saab, siis hakkan EE otse ahistama.
Võite ka ise kirjutada enda kogemusi EE voolutarnega ja probleemidest sellega seoses.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.09.2010 00:39:17
|
|
|
Jah, k6ik sinuga paralleelselt olevad naabermajad, kes iganes v6ib olla nii suur koormus tarbija, mis asjad "metsa" viib.
Kui sul on majapidamises 3-faasiline elekter, siis analyysi, et mis faasi peal on k6ige stabiilsem olukord ja t6sta oma tehnika sellele faasile.
Aga kui EE midagi ei tee, siis pead ikka ise rasked rahad letti laduma ja pead endale ostma sellise moodsa asja, nagu suure v6imsusega pingestabilisaator.
Selline seade võtab sinu k6ikuva-hypleva elekri ja genereerib sulle uue, stabiilse elektri. Aga need seadmed maksavad ysna kopsakat hinda ja ma ei tea, kas neid keegi ka Eestis myyb, internetis on muidu olemas.
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
karukas
HV veteran

|
12.09.2010 08:21:03
|
|
|
Terves Võru linnas käib elekter vahelduva eduga ära. Sai ka EE`ga ühendust võetud, kiri saadetud. Vastikult tüütu on see hetkeline ärakäimine. Hakkasin nendepoolset soovitust järgides lausa üles kirjutama, millistel aegadel katkestused esinevad.
Küll aga on naljakas see, et energiast helistas üks onkel, varjatud numbrilt, isegi päris mitu korda. Abikaasal ei olnud üks hetk aega rääkida. Tagasi helistamine varjatud numbrile on aga "keeruline". Ja peale seda jäi asi kohe soiku, enam ei helistatud.
Peab vist uuesti alustama kirjavahetusega.
Kummaline on ka see et mitte keegi ei kaeba energiasse. Kõik, kelle käest olen küsinud on nõus sellega , et tüütu on ja vihastab. Ja kui küsid, et kas oled midagi ette võtnud selles suunas, siis vastus on reeglina - ei.
See ikka päris normaalne pole, et tervel linnal/linnaosal vool regulaarselt ära käib.
_________________ Torgin vanarauda erinevate asjadega ja suviti sõidan jalgrattaga. |
|
Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
rundll
HV kasutaja

|
12.09.2010 08:36:49
|
|
|
Sihukesi asju ikka juhtub jah. Mul kui ära kaob siis hetkelisest kadumisest võin unistada. vahest ikka terve päeva jne. Elan täis kolkas. Tegelikult väga ei häirigi, saab natuke puhkust tv-st, läpparist...
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
1 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.09.2010 08:45:26
|
|
|
Niisama helistamise asemel on palju jumekam see, kui:
- v2etakse paberileht
- sellele kirjutatakse Pretensioon, sinna kellaajad jms.
- siis see paber ymbrikusse ja kindasti t2hituna EE-sse.
Elu on n2idanud, et tihti paneb korrektselt vormistatud kiri palju kiiremini firma tegutsema, kui seda helistamised ja mailimised on.
Nii, et paberit-pliiatsit ostma - neid myyakse praktiliselt igas poes - juhul, kui keegi ei tea, mis asjad need sellised on ja et kuskohast neid saab...
Postitatud mobile device
viimati muutis tahanteada 12.09.2010 08:46:55, muudetud 1 kord |
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
karukas
HV veteran

|
12.09.2010 09:07:26
|
|
|
Uskumatu
Paber ja pliiats? Ja kirjutatakse ka veel. Oleks võinud ikka pildi ka lisada, siis oleks kindlam olnud. Ehk ostan valed asjad.
Jah, selle sõna "pretensioon" unustasin tõesti kirjutada päisesse. Ülejäänud asjad said lausa kirjalikult esitatud. Ja isegi allkiri sai alla visatud. Ja et küsimust ennetada, siis seekord ei teinud tavapärast kolme ristikest, kohe päris allkirja tegin. Ise tegin.
Minu arvates ei ole probleem selles, mismoodi seda kaebust vormistada, probleem on pigem selles, et nii vähesed inimesed sellest ennast häirida lasevad. Lastakse monopolil lihtsalt omale pähe istuda ja seal jalgu kõlgutada. Eestlastele on passiivsus tegelikult päris omane. Kahjuks.
_________________ Torgin vanarauda erinevate asjadega ja suviti sõidan jalgrattaga. |
|
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
Goon
Kreisi kasutaja

|
12.09.2010 09:25:42
|
|
|
Endale on teema väga tuttav.
Üks aasta läks mul Eesti Eneriga tõttu läbi mikrouun, arvuti monitor, mälud, arvuti toiteplokk mis käis suure pauguga läbi ja terve tuba kärsa haisu täis. Mõelge ise mis tunne teid valdaks kui 35 k maksev kast plahvatab.
Sai EE´sse ka mõni kurjem telefoni kõne tehtud nemad ütlesid et nende poolne viga ka pole, käidi ka minujuures kus pandi mingi jublakas vahele, et vaadata voolu stabiilsust, sealt öeldi ka ,et kõik on korras - sest kes see endale ikka
tuhka hakkab pähe raputama. Ja nii on siianii ... Varsti saab vist uue teleri osta (kõik firmad olgu hästi häppid) kuna see teeb juba "naljakat" häält.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.09.2010 09:47:22
|
|
|
Väike uudishimu - kas ikka kasutate kahte, järgmist kaitselahendust:
1. maandatud, kolmejuhtmeline elektrivõrk
2. Pikendusjuhtmed, mis on varustatud ülepingekaitsetega ja mis on samuti lülitatud maandatud, kolmejuhtmelisse vooluvõrku.
Ning et maandus on ehitatud vastavalt nõuetele ja on töökorras ning kontrollitud.
--------------------------------------------------
Elektrivõrgu tüüpprobleeimid ja ülepingekaitsega pikendusjuhtme kasulikkusest siis järgnevates punktides, link ise on selle pika jutu lõpus:
12.3. Disturbances of the electrical supply network.
Let us take again our basic alternating signal.
1. Complete supply breakdown : generally comes from a breakdown of the electric installation of supplier or from a circuit breaker on your installation
2. Over voltage , the network voltage is higher than the voltage for which the power supply is conceived (think of the diodes of entries). This is specific to the installations close to the electric cabins "high voltage". Even if an overpressure is not by inevitably dangerous for the data-processing installations (in reasonable values), this disturbance causes constraints of the components of the power supply which, in the long term, cause the breakdowns.
3. Under voltage, lower voltage than that for which the power supply is conceived and the power supply cannot provide one sufficient power. In the case of the power supply for PC, it go down at least until 180 V under voltage is generally caused by a sudden increase in electric consumption on the network by the starting of heavy electric devices: engines, compressors, elevators... but also by a too significant distance compared to the high-voltage cabin.
4. Transients . Interfering signals forwarding at the same time as the basic electric signal, these transients can reach until 4000 V but are generally definitely weaker
5. Micro cuts . Weak cuts of the electric signal during a few milliseconds.
6. Peaks: overpressures of very weak duration (less than 1/120 second), but of intensity being able to reach 4000 V and more. They are caused by the stop of various machines of strong powers (air-conditioners, electric household appliances...) which dissipate the surplus voltage on the network. Here also, one attends a wear of the components.
7. The lightning . An abrupt and significant overpressure. The lightning comes from weather phenomena (storms), on the electrical supply network and the telephone network. The third source of the lightning goes up ground and there, you can almost nothing make, no effective protection does not exist really even if that represents less than 1% of the cases. These increase of voltages of the ground are often localized in the same zone (a district for example).
How will behave our switching power supply in these cases:
In the event of complete voltage cut, the switching power supply cannot supply the PC In overpressure any more, cutting will control the output voltage (with a voltage of entry until 280 V for the PC), as long as that does not last too a long time. In transients, after a first rectification, one can hope that it is reduced. The transformer will completely let it pass and the second condenser (often coupled to a coil of smoothing) should remove it (would have). In practice, part of these transients pass PC power supply ATX. It is the same for the peaks for voltage. In the case of the micro cuts, the condensers act as shield partly. For the lightning, directly think of changing and the following power supply and charts. In short, a part is protected, but not all.
12.4. Surge outlets
These apparatuses protect from over surge and the lightning. In the event of over surge, they disconnect equipment from the electrical supply network. Often, after only one overpressures, they can be replaced. Only some apparatuses use a restoring which makes it possible this protection to continue. Worse, certain apparatuses having taken the lightning continue to function. without protection.
Link ise: http://www.ybet.be/en-hardware-2-12/ups.htm
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
karukas
HV veteran

|
12.09.2010 09:55:42
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Väike uudishimu - kas ikka kasutate kahte, järgmist kaitselahendust:
1. maandatud, kolmejuhtmeline elektrivõrk
2. Pikendusjuhtmed, mis on varustatud ülepingekaitsetega ja mis on samuti lülitatud maandatud, kolmejuhtmelisse vooluvõrku.
Ning et maandus on ehitatud vastavalt nõuetele ja on töökorras ning kontrollitud.
--------------------------------------------------
|
Vastuseks uudishimule siis nii palju, et kuuekümnendate lõpus ehitatud majades on eelpooltoodu üks ilus unelm. Jutt siis Hrustšofkast. Ja seal mina elan. Ainus asi mis mind on nendest kõikumistest/katkestustest päästnud, on piisava võimsusega toide arvutil ja ups võrguseadmetel.
|
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
meie
HV kasutaja
|
12.09.2010 10:21:49
|
|
|
Seda nimetatakse vahelduvvooluks.
Aga teemasse: Eks pead EE-d peksma, keegi teine ei saa sind aidata.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
12.09.2010 11:33:25
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Jah, k6ik sinuga paralleelselt olevad naabermajad, kes iganes v6ib olla nii suur koormus tarbija, mis asjad "metsa" viib.
Kui sul on majapidamises 3-faasiline elekter, siis analyysi, et mis faasi peal on k6ige stabiilsem olukord ja t6sta oma tehnika sellele faasile. |
Mõte on hea, aga milleks ma siis kõigi kolme faasi eest maksan, kui ma ainult seda va stabiilset saan kasutada. Ja mida ma teen 4kW lihvpingiga, mis alla kolme korraliku faasita eriti käivituda ei taha. Paar korda on olnud juhus, kus istun slihva taga ja korraga tõmmatakse üks faas tagant ära. Tuled ei põle, pink jaurab ja lihvitav detail koliseb juba kuskil poole masina sees. Naabreid väga ei kahtlustaks, sest kell 4 öösel ei hakka vist keegi neljast naaber eramajast atra keevitama. Alajaam jääb minust u 100 meetrit ja meie liini peal olen ise kõige suurem vooluõgard .
Paberit ja pliiatsit väga ei armasta. Peale 8. augusti tormi ahistasin nädal aega pidevalt EE-t et tööstusvool taas töökorda saada. Selle eritasuga telefoninumbrile läks u 145 krooni. Vähemalt sain operatiivset infot, et vool on korras ja mina sain öelda, et ega ikka ei ole küll. Nädal aega ilma tööstusvooluta on ikka ilge piin. Pingid seisavad, toota pole mõtet, sest eest ära töödelda ei jõua. Õnneks olid mõistlikud tellijad ja mängiti tarneajad lihtsalt ringi. Ja Eesti Energia ei kompenseeri saamata jäänud tulu. Siiamaani tegelen selle nädalase tööseisaku tagajärgede silumisega.
Seda kuivatit kahtlustan põhjusel, et enne selle ehitust suutis arvuti umbes pool aastat ilma restardita hakkama saada. Nüüd üle kahe päeva jutti pilt ees ei püsi.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
12.09.2010 14:45:48
|
|
|
Kui helistamised pole aidanud, siis järgmine samm oleks vast selline, et minna Eesti Energia lähimasse klienditeenindusse ja seal õiendada.
Kui nad uskuda ei taha, siis nõuda näiteks pingelogeri paigaldamist.
Aga arvuti ja võrguseadmete toitele tuleks küll UPS ette panna. Ega neid pingelohkusid päris ära kaotada ei õnnestu vist kunagi.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
13.09.2010 09:35:01
|
|
|
kasu sellest loenduri paigaldamisest pole käisid panid siis saatsid kuhugi Tallinnase ja sealt siis tuli vastus et neil kõik ok
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.09.2010 09:52:24
|
|
|
mryx: Mis Sa laiatarbe-USP-ist ikka sinna "hüpleva elektriga liinile" paned - selline UPS tahab juba ise saada stabiilset ja korralikku vooluvarustust.
Sellise hüplev-elektri korral on ainus tõsiseltvõetav asi Pingestabilisaator, mis võtab võrgust elektri ja genereerib tarbijatele täiesti uue, stabiilse elektrivarustuse.
Tõsi - selline seade maksab ka neetult palju, aga vähemalt tead, et raha pole niisama minema visatud.
Lisaks veel maja elektrisüsteemi ümberehituskulud, kuna majas tuleb vedada 2 elektrijuhtmestikku:
- Üks siis stabilisaatorist tundlikele elektriseadmetele, nagu arvutid ,telerid jms.
- ning teine vooluvõrk, kuhu käivad seadmed, mida ei tohi pingestabilisaatoriga ühendada.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1138 loe/lisa |
   |
3 :: |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
13.09.2010 10:37:20
|
|
|
Sellise hüpleva elektri korral on ainus tõsiselt võetav tegevus EE ahistamine, kuni asi korras on. Enne selle kuivati rajamist töötas mul arvuti 24/7 pool aastat jutti. Polnud väga probleeme. Heast peast rasket raha probleemi alla matta, mis pole minu tekitatud, ei tule kaine peaga pähegi. Kui ma praegu hakkan EE kutsuma voolu mõõtma, siis mõõdetakse mul see 24 H pinge ära ja kui selle aja jooksul midagi ei toimu, siis edasiseks olen "poiss, kes hüüdis hunt". Seetõttu tuleb esmalt tuvastada probleemi allikas.
Kohalik vallavalitsus kukkus hädaldama, et nemad telefoni teel infot seal tegutseva ettevõtte kohta anda ei tohi, tulgu ma ikka ise kohale. Teatud põhjustel ma sinna kolhoosikontorisse minna ei kavatse. Netist leidsin katastriüksuse ülesse. Keegi oskab vihjata, kust leida selle omanikku?
Upsid on toredad, aga pidevas kasutuses on kolm arvutit + igatsugu kontoritehnikat. Parem kõrvaldada probleem, kui tegeleda selle tagajärgedega.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
13.09.2010 16:48:40
|
|
|
kuidagi võiks seda EE kontorit kollektiivselt ahistada, see, et me siin ühekaupa talle kirju kirjutame ja teenendaja tädisid piinamas käime ei koti sellise kasumlikkusega firmat nüüd küll üldse, kui siis väga kõvasti kisada jõuad ja on närvi pikalt sellega tegeleda! Kuidas seda nüüd teha vot see on küsimus?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
13.09.2010 19:35:07
|
|
|
lepkai kirjutas: |
kuidagi võiks seda EE kontorit kollektiivselt ahistada, see, et me siin ühekaupa talle kirju kirjutame ja teenendaja tädisid piinamas käime ei koti sellise kasumlikkusega firmat nüüd küll üldse, kui siis väga kõvasti kisada jõuad ja on närvi pikalt sellega tegeleda! Kuidas seda nüüd teha vot see on küsimus? |
Siis kutsu "Pealtnägija" appi
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
13.09.2010 20:17:10
|
|
|
mryx, JA JAH või võsareporter jah
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
14.09.2010 00:32:51
|
|
|
Ütleme nii, et võsareporterit ei kutsuks oma naabrilegi . Pealtnägija jaoks pole justkui piisavalt materjali.
Voolukõikumiste puhuks UPS-i muretsemine läheb minu jaoks kategooriasse:"Kohtasin kangialuses Bobat ja ta tegi mulle "surprise buttsex-i" Nüüd libestan enne kodust väljumist alati spetsiifilisi kanaleid, et järgmine kord nii valus ei oleks." Peab olema ka teistsuguseid lahendusi peale vaseliini. Ma ei saa aru, mida see tahanteada joob, või mis seeni sööb, et ta pakub lampi mingeid elektrisüsteemide ümberehitusi ja roppkalleid pingestabilisaatoreid, kui probleem ei ole ole kinni minu elektrisüsteemis. Homme on ettevõtlusnõunik kolhoosikontoris tagasi, uurin temalt, kas eelmisel suvel midagi väga vooluõgardlikku siinsesse piirkonda ei ehitatud. See viljakuivati asub minust kahtlaselt kaugel ja on rohkem talu formaati, mitte tööstuslik element. Ei tahaks uskuda, et vool kaob ära kogu kõrgepingeliinilt ja keegi pole veel kõvemat kisa tõstnud. loodan, et see on ikka lokaalne fenomen.
Viimased kolm ööpäeva on olnud ilma voolukatkestusteta. Kui antud perioodil oleks teostatud EE poolt voolumõõtmisi ja ainult sellega piirdutud, siis I would be FUCKED.
Vabandan ette emotsionaalse ja lohaka teksti pärast. Ettevõtte seitsmes sünnipäev. Pitse ei lugenud
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.09.2010 02:50:44
|
|
|
radist87: Kui tahad maal linnakvaliteediga elada, siis paratamatult pead tegema kymnetesse v6i sadadesse tuhandetesse ulatuvaid investeeringuid.
Selleks, et sinu elektrit auti lasta piisab ka ainult sellest, kui sinust ettepoole j22v talu mingi elektrisae v6i suuremat sorti elektrikytte to"o"le paneb, v6i siis m6ne v6imsama keevituse...
Samuti tirivad sinu suuremad koormajad, nagu keevitus, omakorda pinge maha sinust j2rgmistel taludel.
Nii, et kui raha ei kulutata investeeringutele, siis tasub kaaluda linna elama kolimist...
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
lepkai
HV kasutaja

|
14.09.2010 08:26:34
|
|
|
tahanteada, EE ja KÕU paistavad Sulle kuidagi lähedased olevat äkki töötad seal kuskil????
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
14.09.2010 12:07:53
|
|
|
tahanteada: Minust ettepoole ei jää sada ja ühte kõõrdsilmset keevitajat. Enne mind jääb antud liini peale kaks majatäit pensionäre, sealt edasi on juba alajaam. Üks neist küttis mõned aastad tagasi talv otsa põrandaküttega. Ei vilkunud temal ega minul ükski hõõglamp selle lummelaskmise peale. Võibolla tõesti mõni eriti varajase ärkamisega vanake paneb enne hommikukohvi kahvli seinakontakti ja keevitab seal vorstikesi. Ehk siiski mitte. Isegi minu enda 4kW lihvpingi käivitusvool ei tõmba mul tulesid vilkuma.
Ma ei soovigi maal linnakvaliteediga elada. Mulle piisaks täiesti sellest kvaliteedist, millega ma elasin antud liini peal 10 aastat probleemideta. Omal ajal maksis selle tööstusvoolu majja saamine 1/5 maja enda ostuhinnast, justkui oleks juba mõned investeeringud tehtud. Probleemid on tekkinud viimase pooleteise aastaga. Seda ühest faasis kõikuvat voolu kohtab suhteliselt harva võrreldes sellega, et kõigist kolmest kaob sekundiks vool.
Täna hakkan kohalikku majandusnõunikku ahistama.
Edit: Kolhoosikontori sekretär on ikka piisavalt tubli tüdruk, kellelt peale "Mida te minust tahate" välja ei pigista. Majandusnõunik on läinud arsti juurde, tuleb neljapäeval.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiinanina
HV kasutaja
|
14.09.2010 15:06:36
Re: Eesti Energia ja voolukatkestused |
|
|
radist87 kirjutas: |
...Eesti energia on jätkusuutlikult olnud suutmatu tagada mulle pidevat elektrivoolu. ... Kui sealt vihjeid saab, siis hakkan EE otse ahistama.... |
Eesti Energiat tuleb igal juhul ahistada. Vihjeid pole vaja oodata. Need võib vajadusel hiljem mängu tuua.
Eesti Energiaga tuleb suhelda kirjalikus vormis.
Infotelefonidele helistamine on selliste probleemide puhul väheväärtuslik. Samuti on kasutu teeninduspunktides käimine ja seal oma probleemide esitamine.
Isiklikult juhtus nii, et pidevate lühiaegsete katkestuste kohta esitatud pretensioon oli asjapulgani jõudes muutunud liigmadalaks pingeks.
Kirjalikus vormis suheldes on olemas võimalus, et probleem jõuab moonutamata kujul õigete inimesteni ja sellega hakatakse õigest otsast tegelema.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|