Mõni muu president teeks selle ära küll. Kui meil oleks olemas meie aja JFK, juhtuks imesid. Kahjuks aga on Valges Majas komödiant, kelle jaoks on iga nädal paar korda pidu panna tähtsam riigi juhtimisest. Riigi tulevikule mõtlemisega demmid ennast enamasti ei koorma.
vull, erinevalt tooriumireaktoritest pole zero-point energyl isegi reaalset teoreetilist alust energiaallikana. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Peak oil has happened or will happen some time around this year, and its consequences could threaten the continued survival of democratic governments, says a secret Germany military report that was leaked online.
According to Der Spiegel, the report from a think-tank inside the German military warns that shrinking global oil supplies will threaten the world's economic foundations and possibly lead to mass-scale upheaval within the next 15 to 30 years.
International trade would suffer as the cost of transporting goods across oceans would soar, resulting in "shortages in the supply of vital goods," the report states, as translated by Der Spiegel.
The result would be the collapse of the industrial supply chain. "In the medium term the global economic system and every market-oriented national economy would collapse," the report states.
That collapse could, in turn, cause many countries to abandon free markets principles, the report states. Deals would be struck between oil-exporting and oil-importing countries that would fix prices and remove large amounts of oil from the global market place.
http://www.epl.ee/artikkel/582847
Mehhiko lahes toimus naftaplatvormil plahvatus
Täna pärastlõunal toimunud plahvatus paiskas vette 13 inimest, üks inimene on saanud vigastada, teatasid CNN ja BBC. Õnnetus juhtus 130 km kaugusel Vermilioni lahest Louisiana rannikul.
Praegu ei ole selge, kas plahvatus toimus puurtornil või toornafta töötlemise platvormil, kuid rannavalve andmetel ei olnud platvorm viimasel ajal töös. Seega ei ole hetkel ka teada, kas on oht naftalekkeks. Hetkel on sündmuskohal palju suitsu, kuid kas platvorm põleb, ei ole rannavalve teatel aru saada.
Õnnetuspaika on teel seitse kopterit, kaks lennukit ja neli laeva.
A mile-long sheen is now visible where an offshore petroleum platform exploded and burned Thursday off Louisiana, the Coast Guard said.
The Coast Guard is backing off its earlier report that an oil sheen about a mile long was spreading following a platform explosion in the Gulf of Mexico.
nafta tornidel on pidevalt mingid plahvatused........ ma arvan et on kindlustuspettustega tegemist..... kuna pärast plahvatust/tulekahju pole kellelgi erilist võimalust saada tead millest asi algas. kuna tuli teeb korraliku töö
nüüd tuleb ainult oodata kuni see nafta sobivasse kohta ujub, toru sisse visata ja naftašeigiks hakata
tsitaat:
The researchers detected a class of petroleum hydrocarbons at concentrations of more than 50 micrograms per litre. The samples had no odour of oil and were clear. "The plume was not a river of Hershey’s syrup."
Juba kuu aega vana uudis kuid siiski väga leidlikult ajastatud kokkusattumus vaigistada neid kes teavad liiga palju
BP Whistleblower Matt Simmons Found Dead
tsitaat:
Simmons, who lived in Houston, Texas, died at his vacation home in North Haven, Maine, on August 8, 2010, at the age of 67. There is some speculation that his death may have not been accidental, although after he was found dead in his hot tub, the cause of death was ruled "accidental drowning with heart disease a contributing factor".
The scientists have collected at least 10 samples from the sea floor, about a mile down. Testing is needed to confirm it is BP oil. But Joye said it has the appearance of recent oil from the busted well, not old oil.
Raportid mis viimasel ajal tulnud teadlaste, kalurite jne käest kinnitavad kõik ühte ja sama, et kogu piirkond pidi olema ülimalt hullus seisus ja BP ega valitsus ei üritagi seal enam miskit korda teha.
USA võimude teatel on BP naftapuurauk, millest voolas Mehhiko lahte miljoneid barreleid naftat, nüüd lõplikult suletud.
Survetest näitas, et BP paigaldatud betoonkuppel suutis lekke peatada ning on vastupidav, vahendas BBC. _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Võib juhtuda, et USA ja Hiina hakkavad ka omavahel nokkima. Üleüldises plaanis mina isiklikult protektsionismi ei toeta vaid olen pigem vabaturumajanduse poolt. Kõiksugu tariifid ja maksusoodustused rahvusvahelisel tasandil lõppude lõpuks keeravad käru ikka tarbijatele. eelispositsiooni mingis tööstusharus ei ole võimalik alles hoida enam meie globaalses majanduses protektsionismi kaudu, see lihtsalt annab konkurentsieelise ettevõtetele, kes on selle kaotanud oskamatuse tõttu turul manööverdada. Kasutades seda, et majandusraskustest välja tulla ei ole minu silmis väga pikaajaline lahendus. See tekitab pingeid rahvusvahelistel turgudel ning oma mõju kogu välispoliitikale. Ei hakka siin väga pikalt rääkima, materjale on küll ja küll ning alustada võib alati wikist wiki link
Mis siis nagu tegelikult rolli mängib on see, et aasta tagasi pani USA kaubanduspiirangud peale Hiina rehvidele. Tariifid on üsna kõrged ja vaikselt kukuvad. Alustasid nad 35% pealt. Tarbija jaoks läksid rehvid USAs kallimaks ca samasuure protsendi võrra. lugeda saab siit, linke selle kohta leiab veel.
Nüüd aasta hiljem Hiina vastas. Pandi tariif peale USA kanatoodetele. näiteks üks link. Tariif on umbes sama suur ja aega läks mööda täpselt 1 aasta ning 2 nädalat.
Mis mulle rohkem muret teeb on see, et kas nüüd hakkab peale üksteise üle trumpamine. Keegi peab lõpuks taganema ja kahe sellise maailmajõu puhul ei pruugi see minna enam lihtviisiliselt, et "andeks, aga oleme sõbrad edasi". Kui hakkab nüüd lisanduma neid tariife erinevatele tööstusharudele, siis võib näha ühte kaubandussõda. Loomulikult ei jää sellest puutumata ka Euroopa turg. Ega see meie jaoks ka positiivselt mõju, toodete sissevool tekitab konkurentsi ning võib turult välja lükata mõned kohalikud tootjad. Eesti ilmselt väga rolli siin ei mängi. Tarbija seisukohast peaks Euroopas elu veidi odavamaks minema (seda siis hetkel rehvide ja kana koha pealt).
Neid kaubandustülisi käib ühtlaselt koguaeg, ning WTO andmetel on kuskil 130 ringis praegu käigus. Seega see ei ole midagi otseselt uut. Lihtsalt praegu tuli otsene vastus USAle Hiinalt.
Tuleb hoida pöidlad peos, et suudetakse poliitikaga asjad ära lahendada sõbralikult. Ma ei tahaks küll näha, kuidas rahvusvahelisele kaubandusele hakataks käsipidurit tõmbama ning seeõttu meie ülikiire tehnoloogiline areng saaks tagasilööke. Ma tahan oma eluajal ikka kosmosesse ka minna taskuraha eest.
Tuleb hoida pöidlad peos, et suudetakse poliitikaga asjad ära lahendada sõbralikult. Ma ei tahaks küll näha, kuidas rahvusvahelisele kaubandusele hakataks käsipidurit tõmbama ning seeõttu meie ülikiire tehnoloogiline areng saaks tagasilööke. Ma tahan oma eluajal ikka kosmosesse ka minna taskuraha eest.
Kosmosesse lendame kopikate eest ainult siis, kui rohelised mehikesed, valged tuvid käes, Valge Maja õuele maanduvad. Me oleme mõne aasta kaugusel sellisest majanduslikust kollapsist, mis laseb absoluutselt kõik paar põlvkonda tagasi. Saab olema huvitav, kuidas aifõuni ja aipäädi lapsed järsku ennast ise toitma peavad hakkama.
Kosmosesse lendame kopikate eest ainult siis, kui rohelised mehikesed, valged tuvid käes, Valge Maja õuele maanduvad. Me oleme mõne aasta kaugusel sellisest majanduslikust kollapsist, mis laseb absoluutselt kõik paar põlvkonda tagasi. Saab olema huvitav, kuidas aifõuni ja aipäädi lapsed järsku ennast ise toitma peavad hakkama.
Eks see kosmos oli natuke ülepaisutatud, aga mõte jääb vast samaks. Majanduslikku kollapsi ma ise ei usu mõne aasta jooksul. Kogu selle masinavärgi inerts on ikka nii suur, et läheb pikalt aega enne, kui mingi reaalne pauk tuleb (selline, mis meid viiks tagasi siis paar põlvkonda - 60ndad?! nalja teed.) Muudatusi tuleb ilmselt küll, aga ma arvan, et see suund saab üsna sujuv olema läbi järgmise paari kümnendi.
Mis puutub nendesse apple jüngritesse ja muudesse noortesse, siis neid ma näen päris parajalt hetkel. Elan ühikas ülikooli linnakus. Freshmanid, kes tulevad välja kodudest on enamuses ikka päris lambad. Junior/senior klassides on seis veidi parem, aga noh, kui ikka 21a kutile tuleb loengus üllatusena, et paberit tehakse puudest või kui klassis 10 inimest ei tunne lähisida kaardil Iraaki ära, on seis päris sitt ikka minu silmis. See kõik on aga täitsa teine teema ja sobib ilmselt rohkem kuhugi mujale.
Eks see kosmos oli natuke ülepaisutatud, aga mõte jääb vast samaks. Majanduslikku kollapsi ma ise ei usu mõne aasta jooksul. Kogu selle masinavärgi inerts on ikka nii suur, et läheb pikalt aega enne, kui mingi reaalne pauk tuleb (selline, mis meid viiks tagasi siis paar põlvkonda - 60ndad?! nalja teed.) Muudatusi tuleb ilmselt küll, aga ma arvan, et see suund saab üsna sujuv olema läbi järgmise paari kümnendi.
Eih, ma ei tee nalja. Tänu lõputule quantitive easingule on jõutud olukorda, kus riikide võlgnevusi ei maksta mitte kunagi ära aga kustutama ei hakka neid ka keegi. See tähendab, et kui reaalselt käib pauk, käib see pauk ikka väga korralikult. EURO-rahaliit kui selline on juba oma eksistentsi lõpetanud institutsioon ning seda kannabki ainult sinu poolt mainitud inerts. Lähema mõne kuu jooksul kavatseb Obama valada veel ~3 triljonit musta auku, mille nimeks on "recovery". Mida pole, aga on töökohad ja majanduse taastumine, sest see on välistatud süsteemi enda poolt. Me oleksime juba praegu kummuli, kui 2008 poleks alustatud lausa fantastilises koguses raha sissevalamist, millega rattad pöörlemas hoida. Nüüd on see raha kulutatud, tulemust ei ole, kuid tagasi tuleb see raha ometi ju maksta? Kuidas? Meid ootab ees globaalne depressioon, mille taolist pole see tsivilisatsioon veel näinud. Irooniline on muidugi see, et seda ei põhjusta nafta.
Nüüd on see raha kulutatud, tulemust ei ole, kuid tagasi tuleb see raha ometi ju maksta? Kuidas? Meid ootab ees globaalne depressioon, mille taolist pole see tsivilisatsioon veel näinud.
Kui siiamaani on kogu tsivilisatsioon jalul püsinud, siis mismoodi sa kujutad ette seda, et ühel hetkel variseb kõik kokku ja elamegi mitme põlvkonna tagusel tasemel? Kui sa just ei eelda, et maavälised tsivilisatsioonid tulevad mingeid võlgu sisse nõudma, siis on meil siiski tegu kinnise süsteemiga, ja järelikult saab see suures plaanis samamoodi ka edasi toimida. Äärmisel juhul räägime me sellest, et osa inimestest, kes on oma tarbimist edasi lükanud ja sellega teiste paremat elu finantseerinud, saavad oma tulevikuootustega mööda pükse. Kuna aga laias plaanis on kõik kõigile võlgu, siis ilmselt jaotub see mööda pükse saamine ka veidi ühtlasemalt.
Kui siiamaani on kogu tsivilisatsioon jalul püsinud, siis mismoodi sa kujutad ette seda, et ühel hetkel variseb kõik kokku ja elamegi mitme põlvkonna tagusel tasemel?
Oled sa äkki midagi kuulnud globaliseerumisest? Mida sa teed, kui eluks hädavajalik enam Hiina orjavabrikutest siia ei liigu? Ehitame üleöö uuesti tehased (mis laevadega uljalt Hiinasse viidi, sest nii on "odavam")Euroopasse ja USAsse? Taastame üleöö juba 20 aastat kadunud olnud know-how ning oskustöö?
viimati muutis Scart 29.09.2010 01:10:17, muudetud 1 kord
Kui siiamaani on kogu tsivilisatsioon jalul püsinud,
Sa teed nalja vö, tsivilisatsioon on iga mingi aja tagant kogu ajaloo vältel nö kiildudeks purunenud. . Läbi ajaloo on kõik suured süsteemid ennast ammendanud, enamasti täpselt samade skeemide järgi on ka ühiskondade langus alanud ja ühtemoodi kaoses on nad ka kõik laiali paisatud.
See kui lääne ja eelkõige jänkide kuldne muna kildudeks variseb ei ole maailma lõpp, vaid lihtsalt ühe järjekordse süsteemi varing.
I upgrade Scart stocks , kuigi tuleb möönda, et smoke and mirrors võib teatud tasanditel vastu pidada kauem kui paari aasta fast crash stsenaarium, puhtisiklikult mulle tundub, et (ka) lääne ühiskonnas hakkab toimuma järjest silmapaistvam diferentseerumine - on need, kel on access rahale (big boys) ja need, kel ei ole. Need tropikud, kel on, käituvad paraku selliselt, et fiat money devalveerub (ka energeetikast eraldiseisvalt) ulmekiirusel ja need, kel ei ole, saavad kogu inflatsioonilise pasa enda kaela ehk elementaarne toimetulek muutub järjest küsitavamaks.
Ehk siis vana tõde - "maailmalõpp" saabub meile pigem individuaalselt, eks igaüks tea oma tõenäosus% ja selle kasvu lähiperspektiivis. (Seda ma ütleks veel nt viie aasta kohta, kaugemale ei saa, ma ei tea, kuhu ma oma crystal ball´i olen kaotanud).
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.