mul vennal saatis tööandja kirja, kus selgitas asjaolusid ja sellest piisas, et vabastust saada _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha
Heh, täna tuli kiri sõjaaja ametikohale määramisest, ajateenistus sai läbi mais. Pidi veel postkontorisse järele minema, krt tüütavad igasuguse tühja-tähjaga.
Olin Austraalias ja keegi ei tirinud ajateenistusse. Arvestasid sellega ja kutsusudi juuni alguseks arstliku komisjoni jälle. Selle järgi olin ka tagasisõidu piletid ostnud. Kui kohale tulin, öeldi, et kui ei ole kirjaliku kutset saanud, sis ei ole midagi saanud, nii et oota edasi.. Mul oli hea teenistus Austraalias, oleks veel 60 tonni saanud kahe kuuga kõrvale panna. Suht vihale ajas. Igatahes nüüd augusti lõous selgus, et jaanuari keskpaigus lähen mereväkke 11 kuuks arvatavasti.
Kupis MPP-s saab siis meil lõpurännak päris pikk olema, kuni 60km 24h-ga.
Meil oli ka ühe päevane rännak MPPs. See on isegi parem variant, kuna järgmisel hommikul ärgates olid jalad sellised, et käia oli suht võimatu, mul oli kogu jalatald suuri ville täis, osad isegi verised. Kas peate kõik asjad ka kaasa võtma? Talvecamod, talvejoped ja püksid jne? Me pidime, lisaks anti esimese punktini, kuhu oli 13 km, igaühele õppemiin ka kaasa (+10 kg). Üks mees pidi karistuseks seda lõpuni kaasas tarima. Ise võtsin telefoni kaasa ja kuulasin muusikat kogu rännaku aja, tegi natukenegi seda rännakut taluvamaks.
Meil oli veel 6st 7nda punktini vaja varjatud liikumist teha. Ehk mitte teede peal käia. Väga haige käsk, kuna oli pimedaks läinud, ja mitte midagi ei näinud. Kaasa ei aidanud ka kaart, kus paljusid teid peal ei olnud. Eksisme esimese poole tunni jooksul korralikult ära, siis teatasid võllid, et kuna on pimedaks läinud, siis võite ikka teede peal liikuda. Aga oli juba hilja Müttasime 3 tundi kuskil soos, asukohast polnud aimugi ja side oli ka kadunud. Kogu 3 tundi kõndisime otse ja kordagi ei tulnud ette isegi mitte ühtegi väikest metsateed, ainult rägastik ja muda. Lõpuks jõudsime ikka kuhugi teele ja saime asukoha määratud. Siis kaotas üks tüüp veel relva ära, pool ööd otsis seda ülematega koos taga, enne kui üles leiti.
Tõenäoliselt talve asju kaasa ei pea võtma. Aega rännakuks on meil 17h. Kõige hullem jama rännakul on õlad, need ikka lähevad väga valusaks esimestel kilomeetritel, peab kuskilt valuvaigisteid sebima. Neid rihmasid vb kuidagi paremini ka paigutama. Telefone me rännakule küll võtta ei tohi, kuid see aitaks küll tempot tublisti tõsta, peab uurima.
Kuidas muidu autojuhtidel elu on kupis? Autojuhi amet tundub meelepärasem, pole kõige pädevam vend ka olnud.
Olid sul rihmad õigesti reguleeritud? Ise tõmbasin vöökoha nii kinni kui sain ja kogu raskus oli puusadel. Oli kogu varustus kaasas ja sellega probleemi polnud.
Autojuhina oli jama see, et autojuhte ja seerusid oli pooleks. toimkonnas korrapidajad olid seerud ja autojuhid päevnikud. meil oli ühes vahetuses 1 seeru ja 4 autojuhti, päevnik pidi päris tihti olema. Seega linnaloale sai oluliselt vähem kui seerud.
ja kui autojuhiks lähed siis katsu endale kõige väiksem masin sebida, soovitavalt tsikkel ,, mul oli pmst väosa kõige suurem masin koos 2teljelise järelhaakega. Kui kusagil camo cõrku näen siis paneb päris kõvasti vanduma... _________________ Wireless.
ei feilinud ju, peale kynbendat korda kukkus lõpuks kokku _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Ehitise õhkimine pole nüüd ka kõige lihtsam värk, mida teha. Ega õhkimiseks reeglina iseenda ohutuse mõttes ei ole stiil nagu mingis filmis (ala "mida rohkem seda uhkem"). Tore on küll nii kogu kupatus vastu taevast lasta, nii et vundament ka maa pealt minema pühitakse, ent kuhugile peavad need jupid maanduma kah.
Ehitise õhkimine pole nüüd ka kõige lihtsam värk, mida teha. Ega õhkimiseks reeglina iseenda ohutuse mõttes ei ole stiil nagu mingis filmis (ala "mida rohkem seda uhkem"). Tore on küll nii kogu kupatus vastu taevast lasta, nii et vundament ka maa pealt minema pühitakse, ent kuhugile peavad need jupid maanduma kah.
see kes meile andis tunde ja korraldas demoõhkamisi (kapõtin vist oli vms) see ütles küll, et arvutage välja palju läheb ja igaks juhuks pange teine samapalju juurde _________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum M: E36 varuosad
mTim, meil olid ka teetõkked vms, mida trotiga minema pühkisime. Pauk käis ära ja okastraatpalgid rippusid männilatvade otsas. Kõik oli tingitud "igaks juhuks" kogusest.
Tiba OT aga kehtib ka Eestlastele.. nimelt Koreas arreteeriti maailma parim breiktantsu trupp "Gamblerz" kes on aastaid ja aastaid olnud lihtsalt maailma parimad. Sepad üritasid Korea sõjaväest eemale hoida oma liigesed lihtsalt välja lükates... Igatahes nüüd ootab seppasi vanglakaristus ja peale karistuse kandmist IKKA sõjavägi, mis peaks 2-3a kestma kui ma õieti aru sain.
Päris karm
Kui nad peaksid nii tegema, et vangi ja väkke siis on kellad nendel. Maailm jääb supertiimist ilma... lihtsalt sõjaväe pärast
Igatahes paljud üritavad riigist lahkuda aga kahtlen, et see neil õnnestub..
Ega seal plegi midagi kommenteerida, sõjaväes tuleb ära käia kui on ette nähtud. Muidugi vahest on see kaheldav.
Valvejoodik, ilmselt viiakse erinevatesse kohtadesse kõik ja ilmselt ple ka nad tavaliselt kasarmus vms, ehk siis dzunglis. Seal ikka päris keeruline trenni teha. _________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
mulle öeldi, et pole vaja hetkel tulla ja nüüd aeg täis
ootasin , et äkki helistavad, aga ei midagi
Edu neile seal _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Mul mingid ennustusvõimed vist tekkinud. Teadsin juba ette et sihukesed vastused tulevad.
Paljud teist oleks nõus 2 aastat sõjaväes olema ? Korralikus sõjaväes, kus hea teenistuse korral saad ühe korra selle kahe aasta jooksul puhkusele ?
Onu oli kunagi 3 aastat mustamere laevastikus ja ei lastud kordagi koju puhkuselegi. Koju tulles olid probleemid eesti keelega, läks päris mitu kuud, enne kui enam vähem rääkima sai.
ma olin 2 aastat ja ei saanud ka kordagi pukusele. Isegi panderolle ei saanud saata. Ainukene side koduga olid kirjad.
ei ütle sugugi, et midagi hirmsat oleks. Päris mõnus aeg oli _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
ega ma küsitlusele ei vastanudki. Ma kommentaarisin Jänes'e teksti
ja ida-Saksas olin ainult pool aastat. Siis Saksamaa ühines _________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
Kas ma olen õigesti aru saanud, et ka jaanuaris võetakse side- ja vahipataljoni uusi mehi vastu? Kas kusagile võetakse jaanuaris veel vastu?
Tahaks avalduse esitada, et vabatahtlikuks minna...
Kahju, et Pärnu üksikjalaväe-pataljon ära kaotati, seal sai kuuldu järgi kõvasti metsas sita sees mütata mis mulle väga sobiks, oleks ligidal ka olnud...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.